#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/08/2012 10:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Τσίπρας τι λέει για το ΑΠΘ και τον κ. Μυλόπουλο;O Γιάννης Μυλόπουλος, πρύτανης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, είναι εδώ και χρόνια και λαλίστατος και πολυγραφότατος. Συνεντεύξεις, άρθρα, παρεμβάσεις, πρώτος παντού όσο δεν ήταν πρύτανης αλλά και αργότερα. Νέος άνθρωπος με καλό λόγο «άρεσε» στα Media αλλά και στο καθηγητικό κατεστημένο που βρήκε άξιο εκφραστή της.

Ο κ. Μυλόπουλος, με κομματική ταυτότητα που ποτέ δεν έκρυψε, αυτή του Συριζαίου, ακόμη και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα του 4%, έγινε πρύτανης και πρωτοστάτησε στις δυναμικές αντιδράσεις για το νόμο για τα Πανεπιστήμια. Ένα νόμο που ψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής και που παρά τα λάθη του, κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση: Σπάσιμο του καθηγητικού κατεστημένου, άνοιγμα των πανεπιστημίων στην αγορά, σπάσιμο της διαπλεκόμενης αλυσίδας μεταξύ φοιτητών και καθηγητών και γενικά περιορισμός της συντεχνίας που διοικεί επί χρόνια τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Κι όμως, ο κ. Μυλόπουλος, αλλά και άλλα άξια τέκνα της καθηγητικής νομενκλατούρας, μπήκαν μπροστά για να ακυρώσουν ένα νόμο του κράτους διότι έτσι θα έχαναν τα οφίτσια.

Ο «αριστερός» κ. Μυλόπουλος, μέσα σε δύο μήνες γίνεται πρωταγωνιστής δύο σκανδάλων. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο, αλλά κι ο ίδιος ας πρόσεχε. Ειδικά μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει πολύ… ψηλά τον αμανέ, όπως λέει και ο σοφός λαός.

Τη μία κατηγορήθηκε το ΑΠΘ ότι με λεφτά του Πανεπιστημίου ο πρύτανης και άλλοι πήγαν στην Κωνσταντινούπολη για το γάμο της γραμματέως του κ. Μυλόπουλου και επί τη ευκαιρία θα είχαν και κάποιες επαφές με το Πατριαρχείο.

Την άλλη, ο αντιπρύτανης κατηγορήθηκε ότι έδωσε δωρεάν (με λεφτά του ΑΠΘ) ακριβό τηλέφωνο σε ηθοποιό ενώ και κάποιες ηλεκτρικές συσκευές αντί για το Πανεπιστήμιο πήγαν σπίτι του. Για το θέμα υπάρχει σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Τώρα, λοιπόν, το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου κάνει λόγο για απίστευτες σπατάλες μεταξύ αυτών και 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση του… λουτρού του κ. Μυλόπουλου.

Περιμέναμε από τον λαλίστατο κ. Μυλόπουλο να αντιδράσει, να εξοργιστεί, να απειλήσει με προσφυγή στη δικαιοσύνη, αλλά δεν το έπραξε.

Αντίθετα, έχουμε νέα εισαγγελική έρευνα ενώ και ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, ζήτησε από τον πρύτανη εξηγήσεις. Προφανώς κάποιες δικαιολογίες θα βρεθούν, κάπου θα βρεθεί η χρυσή τομή, κάτι θα γίνει και ο κ. Μυλόπουλος θα συνεχίσει το θεάρεστον έργο του στο ΑΠΘ.

Σε άλλες χώρες, μια… λεκάνη τουαλέτας θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραιτήσεις. Στην Ελλάδα, που όλα είναι σαν το περιεχόμενο της τουαλέτας και ο καθένας κάνει ότι θέλει, απλά είναι ένα ακόμη θέμα που θα ξεθυμάνει.

Είναι όμως κι ένα σύμπτωμα της κοινωνίας. Την ώρα που στενάζουν οι Έλληνες, κάποιοι θύλακες διαπλοκής, κάποιες εστίες κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, συνεχίζουν να δουλεύουν χωρίς να ενοχλούνται. Αλλά γιατί να ενοχληθούν; Υπάρχει αντιπολίτευση να τα στηλιτεύσει όλα αυτά; Είδατε καμιά ανακοίνωση από τον λαλίστατο κ. Τσίπρα; Όχι βέβαια. Τρικλοποδιές στα δικά του παιδιά δε βάζει ποτέ…

Δείτε κι αυτό: Παρέμβαση του εισαγγελέα, για το δημοσίευμα του ΕΤ, περί σπατάλης στο ΑΠΘ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Q-Nihilism avatar
  Q-Nihilism 30/08/2012 10:25:52

  Ρε παιδιά ο Μυλόπουλος ήταν Πασόκος και κολλητάρι της Αννούλας. Να σας θυμήσω ότι στις πρώτες εκδηλώσεις που έκανε ως Πρύτανης για την παρουσίαση του βιβλίου του είχε μαζί του Αννούλα και Ευάγγελο; Μετά τα σπασανε..

  • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
   Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ Q-Nihilism 30/08/2012 13:41:27

   ΉΤΑΝ, όπως πολλοί νεοσυριζαίοι. Τώρα αποτελούν την 13η συνιστώσα του συνονθυλεύματος.

   • Q-Nihilism avatar
    Q-Nihilism @ Κ.Σ.Μαυρόπουλος 30/08/2012 13:55:19

    Κοίτα δεν ξέρω αν έχει κάνει τέτοια στροφή. Από που το άκουσες αυτό;

    • εξαρχεας avatar
     εξαρχεας @ Q-Nihilism 30/08/2012 18:09:32

     μαζί και ο ποιητής της ηδονής και ο σύζυγος της κας Περιστέρας.... πολύ ενδιαφέρουσα ανάμειξη ....

     • Κυαίστωρ avatar
      Κυαίστωρ @ εξαρχεας 31/08/2012 15:21:11

      ΠΑΣΟΚ ήταν ο Μυλόπουλος, κολλητός του Βαγγέλη και της Εύας, κάποτε ήταν και "φίλος" αλλά όχι κολλητός της Άννας, όταν είδα τα ζόρια το γύρισε σε κάτι πιο "αριστερό"....

 2. Crocodile avatar
  Crocodile 30/08/2012 10:45:56

  Κρίμα που λαϊκίζετε για να χτυπήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν περιμένω απ'τον Τσίπρα να ελέγχει που γίνεται κατασπατάληση του χρήματος και να κάνει δηλώσεις, τον υπουργό θέλω να ελέγχει και να κόβει κώλους. Αυτός δίνει στο Μυλόπουλο το χαρτζιλίκι. Αν το εκείνος το ξοδεύει σε... ναρκωτικό δεν περιμένω να τον μαλώσει ο γείτονας.

  • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
   Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ Crocodile 30/08/2012 13:46:14

   Δεν νομίζετε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης [που δεν είναι ο όποιος γείτονας, έχει θεσμικό ρόλο] θάπρεπε να έχει λόγο και σε τέτοιου είδους θέματα, έστω ελέγχοντας τους υπουργούς και τους πρυτάνεις, που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, για τα ατοπήματά τους?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Crocodile 30/08/2012 14:13:30

   Δηλαδή όταν ορύεται υπέρ του ο Τσίπρας είναι δικαίωμά του; Ενώ τώρα που έχει μπλέξει ο κολλητός του και κάνει μούγκα δεν είναι πρόβλημα; Μεγάλη ασθένεια η μεροληψεία και η εμπάθεια...

   Από τη μεριά μου απαιτώ ως πολίτης να παυθεί από τα καθήκοντά του για όσο χρόνο θα διαρκέσει η έρευνα. Μετά ανάλογα το αποτέλεσμα. Κε Αρβανιτόπουλε περιμένουμε...

 3. Εμμανουήλ avatar
  Εμμανουήλ 30/08/2012 11:35:35

  Δεν γνωρίζω τα "πρυτανικά" πεπραγμένα του κυρίου πρύτανη. Γνωρίζω όμως ότι η πολιτική του διαδρομή, δεν είναι αυτή που περιγράφει ο έγκριτος κατά την άποψή μου factorx. Μάλιστα, γνωστοί μου από τη Θεσσαλονίκη επισημαίνουν, ότι μάλλον σε κυβιστήσεις μεταξύ σοσιαλδημοκρατίας και φιλελευθερισμού, ενίοτε και με ένα άρωμα "αριστεράς" παραπέμπουν.

 4. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/08/2012 11:48:01

  Εμένα πάντως μου αρέσει στη φωτογραφία το βλέμμα του μαλακομπάστουνου ποιητού εκ του προχείρου.

  • Φιλιππος avatar
   Φιλιππος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/08/2012 12:10:21

   Εχω την αισθηση πως επειδη οποια προσπαθεια,εστω και ακροθιγως,στηριξης της τριτης μνημονιακης κυβερνησης θα ειναι τουλαχιστον αστεια,στρεφεται τα πυρα σας προς το ΣΥΡΙΖΑ και τα στελεχη του,χρησιμοποιοντας εκφρασεις που σιγουρα δεν ταιριαζουν σε καποιο που ζητησε τη ψηφο των συμπατριωτων του στις προσφατες εκλογες.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Φιλιππος 30/08/2012 13:56:46

    Εδώ ο δικός σας αρχηγός , έβρισε τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ, χαρακτηρίζοντάς τον "Ολλαντρέου" - προσβολή αναγνωρισμένη ανά την υφήλιο ! Και σεις ενοχλείσθε από την παραδοσιακή λαϊκή ρήση "ποιητής εκ του προχείρου...", που στο κάτω-κάτω αφέθηκε και μισή, για λόγους λεπτότητας και τακτ ! Μεροληπτική αυστηρότητα Φίλιππε ...

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ roadrunner 30/08/2012 14:04:37

     Αλλοίμονο, κι εκείνο το "Ολλαντρεού" κλεμμένο ήταν, τσιτάτο Σαρκοζύ !
     Έρμοι Γκαρωντύ και Αλτουσέρ, σας αγνοούν οι καινούργιοι. Αντί δικά σας τσιτάτα, παρέπεμψε στον "κοντό" Νικολάκη.

    • Φιλιππος avatar
     Φιλιππος @ roadrunner 30/08/2012 14:15:36

     Κατ'αρχην αρχηγους εχουν οι ποδοσφαιρικες ομαδες και μαλιστα πεντε,οσο αναφορα το ''Ολανδρεου'' δυστυχως για τους Γαλλους πρωτιστως και δευτερευοντως για εμας,που στηριξαμε την υπαρξη μας στην εκλογη του,εξελησεται σε χειροτερο ακομα,οπως αναφερει κι ενα αλλο αρθρο εδω μεσα. Η προσπαθεια μετατοπησης της προσοχης του κοσμου στις σχεσεις,επαγγελματικες ή διαπροσωπικες,στελεχων της αντιπολιτευσης απο την επιδρομη της κυβερνησης εναντιον των πολιτων και μαλιστα των ασθενεστερων ειναι τουλαχιστον αστοχη,για να μην πω υποπτη.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Φιλιππος 30/08/2012 14:33:30

      Κατάλαβα: Ο Σαρκοζύ άκουγε τουλάχιστον την Μέρκελ, γραμμή "Μεσοπολέμου": Αντίπαλος είναι ο "σοσιαλφασισμός".

     • Φιλιππος avatar
      Φιλιππος @ Ο Θείος 30/08/2012 14:55:02

      Ενω ο Ολλαν της φερνει αντιρησεις και ειδικα στο Ελληνικο ζητημα.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Φιλιππος 30/08/2012 14:43:26

      Πιο ύποπτο είναι να μας λες, ότι οι πληρωμένες από τους ΦΟΡΟΥΣ μας, διαπροσωπικές σχέσεις δημόσιων λειτουργών και στελεχών (πχ δωράκια κινητά τηλέφωνα σε ηθοποιούς, ταξιδάκια αναψυχής με τις γραμματείς κτλ) , δεν αφορούν την κοινή γνώμη ! Ή η ανακαίνιση των 30.000 ευρώ στα πρυτανικά λουτρά. Ούτε η Κλεοπάτρα πια τόση χλιδή στα λουτρά !

      Όποιος διασπαθίζει το δημόσιο χρήμα (και όσα πολιτικά πρόσωπα τον στηρίζουν), λογικά είναι υπό την κρίση των πολιτών, και επιβάλλεται να είναι υπό τον έλεγχο της πολιτείας.

     • johnny avatar
      johnny @ roadrunner 31/08/2012 14:58:29

      Αυτο το τελευταιο θα ηταν καλο να ισχυει 10 φορες περισσοτερο σε αυτους που κατειχαν και εξακολουθουν να κατεχουν εξουσια και που ψηφισαν τον διακανονισμο με τη siemens και με τα δυο χερια και εχουν αρκετους σκελετους στις ντουλαπες τους στα τελευταια 40 χρονια.Αντε γιατι ξεχναμε ευκολα σ'αυτη τη χωρα.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ johnny 31/08/2012 16:13:23

      Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη δηλαδή φίλε Johny ? Aυτοί που λες ότι ψήφισαν για τη siemens, δεν "κατέχουν απλά εξουσία", είναι εκλεγμένοι. Τελούν συνεχώς υπό την κρίση του λαού, και ο λαός μπορεί να τους "μαυρίσει" στην πρώτη κάλπη που θα στηθεί εμπρός του.
      Τον Χ κύριο μη-αιρετό, αλλά διορισμένο σε θέση που διαχειρίζεται παχυλά κονδύλια, για να φτιάχνει τα λουτρά της χλιδής μιας Κλεπάτρας, μπορεί να τον "μαυρίσει" ο λαός ; Δεν είναι το ίδιο λοιπόν.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/08/2012 12:12:51

   Αυτός είναι σαν να είδε ξαφνικά φάντασμα!
   Ο πρύτανις στη γελαστή χαρά του ("μόλις τέλειωσε ο μάστορας την τουαλέτα"), ο πρόεδρος σκεπτικός ("λίγο ακριβή του βγήκε"), ο βουλευτής σκέπτεται τη συνέχεια ("τώρα θα μπουκάρει η αναθεματισμένη η Δούρου και θα τον βάλει σε τάξη").

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/08/2012 11:58:18

  Ποιά ακριβώς απ' όλες τις "κομματικές ταυτότητες" δεν έκρυψε ο κ. πρύτανις ;
  Και απορώ που το βλέπετε και που "ακούτε" το κομματικό (ή έστω με την ευρεία έννοια πολιτικό) χαρακτηριστικό του; Μήπως "ακούτε φωνές", σύντροφοι;
  Το μόνο που ακούω είναι τον στίχο του συμπατριώτη του Σαββόπουλου:
  "Γουστάρω ελεύθερη και πλούσια ζωή,
  Και χαιρετώ σας, και φιλώ σας
  Όντα μικρά χρωματιστά
  Μες στον καθρέφτη κλειδωμένα"

  Ένα σωρό χλιδάμπουρες σαν τους κυρίους, μας περνούσαν για "όντα μικρά χρωματιστά", ιθαγενείς, και μας πουλούσαν χρωματιστά καθρεφτάκια.
  "Έχουν περάσει όλα αυτά..."

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 30/08/2012 12:03:18

   Ήταν κάποτε πασόκος, με την ευρεία έννοια σίγουρα. Αλλά όχι της Αννούλας. Υπήρχαν ως γνωστόν τοπικοί πάτρωνες, πολλοί και ισχυροί. Τι δουλειά είχε στην Κοζάνη και στην ευρύτερη Σιουρδία αυτός, ένας Σαλονικιός;
   Άν ψάξετε σοβαρά και με επιμονή, θα βρείτε τον μίτο...

   • Q-Nihilism avatar
    Q-Nihilism @ Ο Θείος 30/08/2012 12:09:02

    Θείε μην τα μπερδεύεις. Ο Πρύτανης και η Αννούλα ήταν συμφοιτητές. Γνωστοί από παλιά και στις τοπικές του Πασόκ της Θεσσαλονίκης. Τα υπόλοιπα ήρθαν πολύ αργότερα, δεν είναι και πιτσιρίκια...

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Q-Nihilism 30/08/2012 12:14:00

     ΟΚ, νέο στοιχείο! Ήταν όμως στην ίδια φράξια;

     • Q-Nihilism avatar
      Q-Nihilism @ Ο Θείος 30/08/2012 12:41:43

      Εδώ με βρίσκεις αδιάβαστο Θείε... Φαντάζομαι αν ψάξεις στον ιστό όλο και κάποιο λαβράκι θα βγάλεις!

     • Κώστας Χ. avatar
      Κώστας Χ. @ Q-Nihilism 30/08/2012 19:12:35

      http://www.biblionet.gr/author/60281/%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%9C%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

      Για να μην υπάρχουν απορίες (φυσικά και ήταν στο ΠΑΣΟΚ-πιθανώς και να παραμένει)

 6. Tassos avatar
  Tassos 30/08/2012 12:01:45

  Πασόκος που είδε το φως το αληθινόν (του ΣΥΡΙΖΑ) είναι.

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/08/2012 12:06:19

  Τουαλέτα με 30.000 ευρά !!!
  Δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να του μιλήσει για την ravenna ;
  Πρόσφατα έφτιαξα ολόκληρο μπάνιο με 900.

  • Superfrog avatar
   Superfrog @ Ο Θείος 30/08/2012 13:00:55

   Τα πανεπιστημιακά σκατά όταν πέφτουν στο νερό, δε πρέπει να "πλουτς" ή "πλαφ" αλλά το πιο σικ "πλίτς". Επίσης το νερό που πέφτουν πρέπει να είναι σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, έτσι ώστε να διατηρούνται περισσότερο και να πηγαίνουν αυτόματα (χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση) για εργαστηριακή μελέτη ώστε να διαπιστώνεται οποιαδήποτε ίωση του εντέρου άμεσα.

   Μα επιτέλους, τι έχεζαν εκεί πέρα;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Superfrog 30/08/2012 13:21:14

    Τί έζεχαν;
    Σκαδά μανδαρίνων !

 8. Kimon avatar
  Kimon 30/08/2012 13:26:19

  Ίσως η πιο σημαντική αλλά λιγότερο συζητημένη συνισταμένη των δυνάμεων της σημερινής κατάντιας στον τόπο μας, εκτός από το μεσαιωνικό φεουδαρχικό κατεστημένο των πολιτικών, των μεγαλοδημοσιογράφων, των «καλλιτεχνών» και «κοσμικών»που αποβλάκωσαν την Ελληνική κοινωνία, είναι και η ανθελληνική πανεπιστημιακή συντεχνία, που με το πρόσχημα του «προοδευτισμού και δημοκρατισμού» στην πλειοψηφία της απενεύρωσε κάθε αντίσταση στην νεοταξική επέλαση στην χώρα μας χαρακτηρίζοντας την «φασιστική» . Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι πανεπιστημιακοί«δάσκαλοι» είναι αυτοί που από το 1993 και μετά διοικούν την Ελλάδα με το κυρίως κέντρο εξουσίας τα Οικονομικά Πανεπιστήμια. Το βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1995-1998 κ. Χριστοδουλάκης, ο. κ Λομβέρδος, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Σημίτης, επίσης ο κ. Παυλόπουλος, ο κ. Αλογοσκούφης καθώς και πολλά άλλα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές. Στην συντεχνία αυτή μετά την μεταπολίτευση, το πολιτικό σύστημα έδωσε πρωτεύοντα ρόλο αφού της ανεγνώρισε ιδιαίτερα συνταγματικά δικαιώματα, όπως η έμμισθη κατοχή και άλλων θέσεων στο δημόσιο πλην της θέσεως του καθηγητού δημιουργώντας μία νέα προνομιακή τάξη στην Ελληνική κοινωνία στην θέση των συνταγματαρχών. Ανάλογο παράδειγμα συνταγματικά κατοχυρωμένης προνομιακής μεταχείρισης σε συντεχνία δεν υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συντεχνιακή αυτή τάξη λαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών της μεταπολίτευσης ασπάσθηκε την «προοδευτική και δημοκρατική» ιδεολογία αφού η επαγγελματική ανέλιξη στους πανεπιστημιακούς χώρους είναι ανάλογη του «προοδευτισμού και δημοκρατισμού» του κάθε μέλους της που στην πληοψηφία της ανήκει ιδεολογικά στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάζεται με τις ανθελληνικές ΜΚΟ, τα διεθνή ανθελληνικά κέντρα προωθώντας τις θέσεις των εχθρών της χώρας μας μέσα από «επιστημονικές μελέτες», «συνέδρια και ημερίδες», και τα ΜΜΕ. Η συμμαχία της με το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο θα προϋπέγραφε την καταδίκη του Ελληνικού λαού στον πλέον ακραίο σκοταδισμό. Η εισροή των κοινοτικών κονδυλίων στην χώρα με τα διάφορα «Ερευνητικά» προγράμματα και η διαχείριση των κοινοτικών πλαισίων στήριξης δεν άφησε την τάξη των καθηγητών αδιάφορη.
  Παχουλοί διπλοί και τριπλοί μισθοί, διορισμοί συγγενικών προσώπων εταιρίες μαϊμούδες, απίθανα ερευνητικά προγράμματα τους άνοιξαν τον δρόμο για τα Tennis club της Εκάλης, ενώ οι βίλες τους συναγωνίζονται στην χλιδή μεσαιωνικά παλάτια. Θυμηθείτε πόσοι πανεπιστημιακοί «δάσκαλοι» είναι σήμερα στην φυλακή για κατάχρηση των ερευνητικών κονδυλίων. Τα διάφορα λοιπόν ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιλαμβάνουν και δράσεις που αφορούν και τις μειονότητες. Κάθε λοιπόν ερευνητικό πρόγραμμα μπορεί να έχει προϋπολογισμό της τάξης του 1.5 Εκ.€. Φανταστείτε λοιπόν τον χειριστή του προγράμματος να διαχειρίζεται τα ποσά αυτά. Όχι μόνο θα διατρίβουν σε ανύπαρκτα πεδία επιστημονικής έρευνας, αλλά θα επινοούν και ανύπαρκτα ανθελληνικά θέματα για την εξυπηρέτηση των διαρκώς αυξανομένων κρατικών οικονομικών προνομίων τους..

  Η επιστημονική επάρκεια κάθε πανεπιστημιακού καθηγητού διεθνώς εκτιμάται από τον αριθμό των επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με υψηλό δείκτη απήχησης (impact factor) καθώς και από τον αριθμό των ετεροαναφορών (citation index). Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να πληκτρολόγηση κάποιος στις βάσεις δεδομένων τα ηχηρά Ελληνικά «επιστημονικά ονόματα». Η διεθνής απήχηση τους στον χώρο της επιστήμης τους είναι μηδενική. Άλλωστε στην διεθνή κατάταξη των Πανεπιστημίων ως προς την Αριστεία τα Ελληνικά πανεπιστήμια είναι από τα τελευταία, και για τον λόγο αυτό αρνούνται να αξιολογηθούν όπως πράττουν οι συνάδελφοι τους σε όλα τα μέρη του κόσμου.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Kimon 30/08/2012 13:42:22

   Δηλαδή ο κ. Παυλόπουλος, ο κ. Αλογοσκούφης και λοιπές κεντροδεξιές δυνάμεις (ορθώς επισημαίνετε εδώ πώς είναι στην πραγματικότητα μοιρασμένο διακομματικά το "μανδαρινάτο"), μαζί με τους άλλους συναδέλφους των, συνεργάσθηκαν με τις "ανθελληνικές ΜΚΟ, τα διεθνή ανθελληνικά κέντρα κτλ";
   Και αλήθεια, πώς εξηγείται η διαρκής "ιδεολογική" κυριαρχία της ΔΑΠ στο φοιτητικό σκέλος που συν-εκλέγει αυτούς τους πρυτάνεις - και γενικά συνδιοικεί αυτά τα πανεπιστήμια εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια;
   Όλοι μαζί την "κάνουν την δουλειά"; Ή οι πιό πολλοί "δεν ακούν, δεν βλέπουν, δεν οσμίζονται", και τελικά δεν μιλούν;
   Για τα ερευνητικά προγράμματα και το άνευ έργου "μάσημα" των πόρων της ΕΕ, έχετε πάντως απόλυτο δίκιο. Για την ανυπαρξία δημοσιεύσεων και έργου - πλήν φωτεινών εξαιρέσεων - επίσης

  • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
   Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ Kimon 30/08/2012 13:53:29

   Θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει πόσοι συγγενείς καθηγητών έχουν διοριστεί στα ελληνικά πανεπιστήμια τα τελευταία 30 χρόνια και με ποιες διαδικασίες?
   Έχω την εντύπωση ότι, εάν ποτέ δοθεί απάντηση, ο ταγαράκης και οι λοιποί της βουλής, θα φαίνονται αγγελούδια.

   • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
    Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ Κ.Σ.Μαυρόπουλος 30/08/2012 13:54:46

    ταπεινά συγνώμη για το λάθος στο επώνυμο, ο γνωστός Δαίμων.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Κ.Σ.Μαυρόπουλος 30/08/2012 14:00:24

    !!!
    Συνήθως "μοιράζονται" εντέχνως οι πανεπιστημιακές οικογένειες μέσα στο πολιτικό φάσμα.
    Οπότε, δεν πά' ν' αλλάζουν "τσέλιγκα" κάθε χρόνο ! Το ταγάρι είναι πάντα γεμάτο "τυριά".

  • καποιος avatar
   καποιος @ Kimon 30/08/2012 15:00:20

   "Όχι μόνο θα διατρίβουν σε ανύπαρκτα πεδία επιστημονικής έρευνας, αλλά θα επινοούν και ανύπαρκτα ανθελληνικά θέματα για την εξυπηρέτηση των διαρκώς αυξανομένων κρατικών οικονομικών προνομίων τους.."
   διορθωση μονο: αυτα δεν ειναι ερευντηικα προγραμματα αλλα προγρμ,ατα του ΥΠΕΠΘ. Επισης ειναι φανερο οτι για τα μειονοτικα προγραμματα συμφερον των (μονιμων) διαχειριστων τους ειναι η διαιωνιση ή και μεγεθυνση του προβληματος αντι της οποιας λύσης του. Βλ. Ρεπουση κ.α.

 9. Kimon avatar
  Kimon 30/08/2012 14:09:04

  Σαφώς και συνεργάσθηκαν ευχάριστα και διακομματικά όλοι μαζί. Στην ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς στα Πανεπιστήμια οι δαπίτες έκαναν τα στραβά μάτια, αφού κάτι έμενε στο τέλος και για αυτούς. Σε πολλές περιπτώσεις πρωτοστατούσαν στον «δημοκρατισμό», εμφανιζόμενοι βασιλικότεροι του βασιλέως. Ο κ. Παυλόπουλος αφού ευχαρίστησε τους λαθρομετανάστες, δήλωσε ότι τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών είναι υπεράνω του εθνικού συμφέροντος. Ο κ. Αλογοσκούφης και ο κ. Χριστοδουλάκης την δεκαετία του 1990 είχαν μαζί εταιρεία διαχείρισης ερευνητικών προγραμμάτων... O πρώην ΓΓΕΤ επί ΝΔ κ. Τσουκαλάς έστειλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον εισαγγελέα το 2008 για κατάχρηση 8 εκατ. Ευρώ που αφορούσαν την ανάπτυξη τεχνολογικού πάρκου. Είναι τυχαίο ότι σήμερα Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και διαχειρίζεται βεβαίως χρήματα από ερευνητικά προγράμματα είναι ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Μάγκλαρης, που πρόκειται στον ΣΥΡΙΖΑ (η την ΔΗΜΑΡ); Υπήρξε διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών τα ένδοξα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, πρώην πρόεδρος της διαχειριστικής αρχής, πρώην, πρώην… Τελικά ο κ. Πάγκαλος έχει δίκιο.

 10. Κώστας ο Μακεδόνας avatar
  Κώστας ο Μακεδόνας 30/08/2012 14:16:32

  .......Στο χωριό μου λένε το εξής .Τελευταία ξουρίζουν το γαμπρό .Τώρα αν είναι κόντρα, ο καιρός θα το δείξει .Πάντως τα μόνιμα γένια είναι σίγουρο ότι σε ξεθωριάζουν .Γι αυτό χρειάζεται η ανανέωση και η αναγέννηση .

 11. Κώστας ο Μακεδόνας avatar
  Κώστας ο Μακεδόνας 30/08/2012 14:19:24

  .....Αν και δεν γνωρίζω ,το Θείο, μου αρέσει ο τρόπος που παρουσιάζει λακωνικά τα τεκταινόμενα .Εύγε .

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Κώστας ο Μακεδόνας 30/08/2012 14:34:49

   Ευχαριστώ. Αλλά δεν είναι όλα φώς-φανάρι; Τι χρειάζονται τα πολλά λόγια;

 12. Kimon avatar
  Kimon 30/08/2012 14:20:05

  Υπάρχουν επίσης πολλά ερωτηματικά για την εγκυρ;oτητα των τίτλων σπουδών των "προοδευτικών και δημοκρατικών" καθηγητών, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι οι "δεξιοί " καθηγητές έχουν όλοι τους έγκυρότατους τίτλους.

  Επί παραδείγματι, χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών, η κυρία Θάλεια Δραγώνα, είχε την τύχη -πιθανότατα και την εύνοια- να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών, με μια μεθόδευση που δείχνει ότι στην Ελλάδα πάντα εφευρίσκονται παράθυρα για να ξεφεύγουν κάποιοι από τον νόμο. Και η σκανδαλώδης απόφαση στηρίχθηκε σε… διασταλτική ερμηνεία του νόμου που… σκαρφίσθηκαν! Η φωτοτυπία της σχετικής βεβαίωσης του ΔΙΚΑΤΣΑ, με ημερομηνία 24/1/1986, δημοσιεύθηκε στο «Παρόν» και αναδημοσιεύεται στον ιστότοπο http://gataros.blogspot.com/2009/11/blog-post_9891.html

  Σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα που γνωρίζουν τα του ΔΙΚΑΤΣΑ, δεν έπρεπε να της αναγνωρισθεί το διδακτορικό δίπλωμα, αφού δεν έχει βασικό τίτλο σπουδών. Το μόνο που διαθέτει ήταν κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree, ενός παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημίου που λειτουργούσε στην εδώ… αμερικανική βάση, πριν κλείσει.

  Την μεθόδευση την έστησε η Τριμελής Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας ήταν ο κ. Λάμπρος Χουσιάδης, καθηγητής στη Σχολή Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, για να ξεπερασθεί η έλλειψη βασικού τίτλου σπουδών, τι σκαρφίσθηκαν λέτε; Τη… διασταλτική ερμηνεία! Και με τον τρόπο αυτό η κυρία Θάλεια κατάφερε να πάρει αναγνώριση του διδακτορικού της. Άραγε, πριν από την κυρία Θάλεια, για ποιον άλλον ή άλλη η Τριμελής Επιτροπή κατέφυγε σε… διασταλτική ερμηνεία για να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ το διδακτορικό τους δίπλωμα, από τη στιγμή που στερείται βασικού τίτλου σπουδών;
  Η ίδια κομπίνα στο πανεπιστήμιο

  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μεθόδευση της… διασταλτικής ερμηνείας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να εκλεγεί καθηγήτρια και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μια και δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών!

  Πάντως η ίδια πρακτική εφαρμόζεται ευρέως...

  Φαίνεται όμως ότι όλα αυτά τα… γραφειοκρατικά εμπόδια που έφραζαν τον δρόμο στην κυρία Θάλεια Δραγώνα τα ήξερε ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν έχει θητεύσει στο υπουργείο Παιδείας. Αποκαλυπτικό είναι σχετικό «παραπολιτικό» που είχε το ένθετο τηλεοπτικό περιοδικό του «Βήματος», το «TV GUIDE», στη στήλη «THE BOX», και στο οποίο γράφονταν τα εξής:

  «Ο κ. Γ. Παπανδρέου διατηρεί και τις στενές σχέσεις με παλαιούς συμμαθητές του στο Κολέγιο (ήταν μέλος της περίφημης “τάξης του ‘71″, αν και ο ίδιος δεν αποφοίτησε λόγω δικτατορίας, εξορίας κ.λπ.). Ένας από αυτούς είναι ο εκδότης Γιώργος Δραγώνας, πρόεδρος εδώ και λίγες ημέρες του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού. Η τ. σύζυγός του, Θάλεια Δραγώνα, τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος είχε ανέκαθεν σε μεγάλη εκτίμηση τη Θάλεια. Στο υπουργείο Παιδείας θυμούνται ακόμη πως ξεπεράστηκαν κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια για να ανοίξει ο δρόμος της προς μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα. Και πολιτική, υποθέτω, χωρίς νομικά κωλύματα που αντιμετώπισαν άλλες».

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Kimon 30/08/2012 14:51:37

   Προφανώς εννοείτε τον ομότιμο σήμερα καθηγητή κ. Λάμπρο Χουσιάδα.
   Για την συγκεκριμένη περίπτωση, θα ήταν ίσως σκόπιμο να ελέγξετε καλύτερα τις πληροφορίες, γιατί πάμε πολύ παλιά και σε πρόσωπα που έχουν προσφέρει στο ΑΠΘ.
   Με πρωτοβουλία του καθηγητή Βασίλη Τατάκη ιδρύθηκε η «τακτική έδρα Γενικής Ψυχολογίας», γεγονός σημαντικό για το κύρος της ψυχολογίας ως μαθήματος στο Πρόγραμμα της Φιλοσοφικής Σχολής, και πληρώθηκε με την εκλογή του Λάμπρου Χουσιάδα, το 1965.
   Σε κάθε περίπτωση θα άξιζε ίσως να διαβάσει κανείς και το παρακάτω πρόσφατο, που συνυπογράφει ο κ. Χουσιάδας.
   "Προσκλητήριο εν όψει των εκλογών - Ιουνίου 2012 - απευθύνουν 253 Θεσσαλονικείς πολίτες οι οποίοι παρακαλούν τον ελληνικό Λαό να μη παρασυρθεί από την δικαιολογημένη οργή του, να αποφασίσει με την ψυχρή Λογική και να επιλέξει το εφικτό. Υπενθυμίζουν ότι, όταν οι Έλληνες επέλεξαν το επιθυμητό αλλά αντικειμενικά ανέφικτο το 1897 και το 1920, ο Ελληνισμός οδηγήθηκε στην εθνική καταστροφή".
   h**p://www.anixneuseis.gr/?p=41050
   Τα συμπεράσματα νομίζω ευνόητα.

   • Q-Nihilism avatar
    Q-Nihilism @ Ο Θείος 30/08/2012 14:57:39

    Όχι Θείε είναι δύο διαφορετικοί.

  • Q-Nihilism avatar
   Q-Nihilism @ Kimon 30/08/2012 14:51:51

   Κίμωνα αυτοί δεν είναι πολλοί γιατί θέλει πολή μανούρα να γίνει μία τέτοια διαδικασία---όπως είδες στην υπόθεση Δραγώνα είχαμε και ολίγη από ΓΑΠ. Το θέμα είναι γιατί κανείς συνηποψήφιος δεν έκανε ένσταση;

 13. Kimon avatar
  Kimon 30/08/2012 14:24:01

  Βασικά ερωτηματικά εγείρονται επίσης για τους τίτλους σπουδών των πανεπιστημιακών καθηγητών. Επί παραδείγματι, χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών, η κυρία Θάλεια Δραγώνα, είχε την τύχη -πιθανότατα και την εύνοια- να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών, με μια μεθόδευση που δείχνει ότι στην Ελλάδα πάντα εφευρίσκονται παράθυρα για να ξεφεύγουν κάποιοι από τον νόμο. Και η σκανδαλώδης απόφαση στηρίχθηκε σε… διασταλτική ερμηνεία του νόμου που… σκαρφίσθηκαν! Η φωτοτυπία της σχετικής βεβαίωσης του ΔΙΚΑΤΣΑ, με ημερομηνία 24/1/1986, δημοσιεύθηκε στο «Παρόν» και αναδημοσιεύεται στον ιστότοπο http://gataros.blogspot.com/2009/11/blog-post_9891.html

  Σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα που γνωρίζουν τα του ΔΙΚΑΤΣΑ, δεν έπρεπε να της αναγνωρισθεί το διδακτορικό δίπλωμα, αφού δεν έχει βασικό τίτλο σπουδών. Το μόνο που διαθέτει ήταν κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree, ενός παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημίου που λειτουργούσε στην εδώ… αμερικανική βάση, πριν κλείσει.

  Την μεθόδευση την έστησε η Τριμελής Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας ήταν ο κ. Λάμπρος Χουσιάδης, καθηγητής στη Σχολή Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, για να ξεπερασθεί η έλλειψη βασικού τίτλου σπουδών, τι σκαρφίσθηκαν λέτε; Τη… διασταλτική ερμηνεία! Και με τον τρόπο αυτό η κυρία Θάλεια κατάφερε να πάρει αναγνώριση του διδακτορικού της. Άραγε, πριν από την κυρία Θάλεια, για ποιον άλλον ή άλλη η Τριμελής Επιτροπή κατέφυγε σε… διασταλτική ερμηνεία για να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ το διδακτορικό τους δίπλωμα, από τη στιγμή που στερείται βασικού τίτλου σπουδών;
  Η ίδια κομπίνα στο πανεπιστήμιο

  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μεθόδευση της… διασταλτικής ερμηνείας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να εκλεγεί καθηγήτρια και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μια και δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών!  Φαίνεται όμως ότι όλα αυτά τα… γραφειοκρατικά εμπόδια που έφραζαν τον δρόμο στην κυρία Θάλεια Δραγώνα τα ήξερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν έχει θητεύσει στο υπουργείο Παιδείας. Αποκαλυπτικό είναι σχετικό «παραπολιτικό» που είχε το ένθετο τηλεοπτικό περιοδικό του «Βήματος», το «TV GUIDE», στη στήλη «THE BOX», και στο οποίο γράφονταν τα εξής :

  «Ο κ. Γ. Παπανδρέου διατηρεί και τις στενές σχέσεις με παλαιούς συμμαθητές του στο Κολέγιο (ήταν μέλος της περίφημης “τάξης του ‘71″, αν και ο ίδιος δεν αποφοίτησε λόγω δικτατορίας, εξορίας κ.λπ.). Ένας από αυτούς είναι ο εκδότης Γιώργος Δραγώνας, πρόεδρος εδώ και λίγες ημέρες του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού. Η τ. σύζυγός του, Θάλεια Δραγώνα, τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος είχε ανέκαθεν σε μεγάλη εκτίμηση τη Θάλεια. Στο υπουργείο Παιδείας θυμούνται ακόμη πως ξεπεράστηκαν κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια για να ανοίξει ο δρόμος της προς μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα. Και πολιτική, υποθέτω, χωρίς νομικά κωλύματα που αντιμετώπισαν άλλες».

  • voter avatar
   voter @ Kimon 30/08/2012 17:28:35

   Αγαπητέ Κιμωνα , αυτή η λεγόμενη "διασταλτική ερμηνεία " ίσχυσε και σε άλλες περιπτώσεις ?
   Πάντα είχα την απορία πως απο την σχολή Νηπιαγωγών , εκπονώντας ένα PhD στις νευροεπιστήμες , μπορείς να το αναγνωρίσεις ( κανένα πρόβλημα ως εδω ) και μετά να το χρησιμοποιήσεις για μεταπήδηση στην Ιατρική .
   Κι άλλη μία για κάποιο μεταπτυχιακό λαογραφίας (?) απο δημοσιογράφο και στην συνέχεια ακαδημαικό τίτλο και διορισμό στο ΔΕΠ.
   Τι μας θύμισες τώρα !

 14. Nik avatar
  Nik 30/08/2012 14:39:46

  Συριζαίοι με Executive Toilet, ενώ άλλοι κτίζονται μέσα στα γραφεία τους.

 15. christof avatar
  christof 30/08/2012 14:44:49

  Αυτο σημαινει αυτοδιοικητο των ανωτατων σχολων.Μονο για το Παντειο υπηρχε εισαγγελεας? ΣΑΜΑΡΑ θα μεινεις στη ιστορια εαν εφαρμοστουν, για ολα, οι νομοι

 16. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/08/2012 15:08:56

  Πότε θα συνεδριάσει επιτέλους όλη μαζί η διαφραξιονιστική επιτροπή Διεθνών Σχέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ;

 17. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/08/2012 15:10:58

  Δεν θα ήθελα με τίποτε να είμαι η κ. Δούρου.
  Επίδομα "βαρέων και ανθυγιεινών" (και ψυχοπλακωτικών) της χρειάζεται.

  • εξαρχεας avatar
   εξαρχεας @ Ο Θείος 30/08/2012 18:14:47

   να ΄ταν αυτό το μόνο της πρόβλημα ....

 18. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/08/2012 15:12:09

  Who, then ?

  • Q-Nihilism avatar
   Q-Nihilism @ Ο Θείος 30/08/2012 15:30:29

   Αν πιστέψουμε το Πρώτο Θέμα ο τύπος λέγεται Λ. Χουσιάδης και είναι καθηγητής στο Παιδαγωγικό. Να τα μπέρδεψαν και τα δύο;

   • Q-Nihilism avatar
    Q-Nihilism @ Q-Nihilism 30/08/2012 15:32:08

    Χαζομάρες λέω: το Παρόν το έγραψε

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Q-Nihilism 30/08/2012 15:37:28

    Δεν υπάρχει κανείς άλλος καθηγητής, εν ενεργεία ή ομότιμος, με αυτό ή με παρόμοιο όνομα, σε σχολές και τμήματα Θεωρητικών Επιστημών του ΑΠΘ (Παιδαγωγικό, Φιλοσοφική, Νομική, Πολιτικές επιστήμες).

    • Q-Nihilism avatar
     Q-Nihilism @ Ο Θείος 30/08/2012 16:00:30

     Θείε το ξέρω. Βέβαια μιλάμε για το 1989 και δε σημαίνει ότι έγινε ομότιμος. Η ιστοσελίδα είναι για τα ανάθεμα αλλά αν κάποιος βρει την ιστορική αναδρομή του τμήματος ίσως μας διαφωτήσει.

 19. voter avatar
  voter 30/08/2012 15:12:51

  Ερώτηση αδαούς :
  Επειδή ουδεμία σχέση έχω με την νομική επιστήμη κι ούτε χρόνο να το ψάξω μιας και τον λίγο ηλεκτρονικό χρόνο ενημέρωσης που διαθέτω μου τον "τρώει " το Antinews , μπορεί κανείς ειδήμων να μου πει αν το γεγονός οτι οι σπατάλες έγιναν απο την Εταιρεία Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ -που σημαίνει ψηφίστηκαν απο την Συγκλητο ,περιορίζει τα χέρια του κράτους στον έλεγχο και την τιμωρία ?
  Αν είναι Περιουσία του ΑΠΘ , μπορεί το κράτος να παρέμβει ? Ηθικά καταδικάστηκε ήδη , νομικά και επίσημα μπορεί να δικαστεί ?

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ voter 30/08/2012 16:07:12

   Δαπάνες πάσης φύσεως των ΑΕΙ (πλήν μισθοδοσίας μονίμου προσωπικού), για να εγκριθεί εντολή πληρωμής, περνούν προηγουμένως από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τον περιβόητο "Πάρεδρο".
   Ο τρόπος λειτουργίας είναι αυτός. Υπάρχει έλεγχος δαπανών προκαταβολικός. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πληρωθούν δαπάνες.
   Οπότε, άν πρόκειται για πληρωμένες δαπάνες, ο εισαγγελικός έλεγχος πρέπει να ξεκινήσει από εκεί, από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Τι έλεγχος έγινε, με ποιά στοιχεία...

   • voter avatar
    voter @ Ο Θείος 30/08/2012 17:33:10

    Ευχαριστώ για την απάντηση . Αν δεν τρελλαθούμε εν τω μεταξύ, θα δούμε το τέλος του έργου .

    • nestrom avatar
     nestrom @ voter 30/08/2012 22:47:21

     Τι ψάχνεις..

     Περιμένω να αναρτηθεί στη διάυγεια η δαπάνη του αεροπορικού ταξιδιού του κυρίου στην Αθήνα για να δώσει εξηγήσεις στον υπουργό.
     Σκέψου αντίστοιχα να σε φωνάξει επιγόντως η εφορία σου για θέμα φοροδιαφυγής σου και να πας με ταξί που το πληρώνει το κράτος.

     Οι άνθρωποι αυτοί ζούνε μια ζωή χορηγία. Δωρεάν ταξίδια, δωρεάν διακοπές, δωρεάν συνέδρια. Το δε επιστημονικό αντικείμενο των περισσοτέρων σχεδόν για γέλια..

  • Έχουμε ήδη τρελλαθεί με την άγνοια avatar
   Έχουμε ήδη τρελλαθεί με την άγνοια @ voter 01/09/2012 17:23:02

   ΛΕΒΕΝΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ...Η Εταιρεια Διαχειρισης του ΑΠΘ δεν εκανε, ουτε κανει καμια δαπανη απο το κεφαλι της. Ο όρος ''Εταιρεια'' είναι λογιστικός και νομικός, η εταιρεια ανηκει στο ΑΠΘ, δοικείται απο το ΑΠΘ, παιρνει εντολες απο τα οργανα του και τις εκτελει. Ολες οι δαπανες πριν πληρωθουν ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ή ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ απο Παρεδρο. Οι δαπανες εχουν επισης ελεγχθει απο το Σωμα Ορκωτων Λογιστων και δυο φορες απο εισαγγελεις ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Σταματηστε ν' ακουτε τα παπαγαλακια που ειναι προθυμα να θαψουν την ιδια τη μαννα τους στη λασπη για κανενα γραμμαριο αναγνωσιμοτητας, θεαματικοτητας ή αλλα οφελη, ακομα χειροτερα και καθολου αθωα. Το παιχνιδι ειναι πολυ χοντρο και παιζεται στο πώς θα λασπωθουν σαν κλεφτες-πλιατσικολογοι και ανομοι τα ΑΕΙ συλληβδην, πώς θα εξευτελιστουν οι καθηγητες συλληβδην (αληθεια, ποιοι θα μορφωσουν αυριο τα παιδια σας, με τι ηθικο αναστημα μετα απο τοση λασπη, το σκεφτηκατε αυτο? Θα τα στειλετε στο εξωτερικο, σε ιδρυματα 3ης ανθυποσταθμης? Μη μου πειτε οτι θα γινουν ολα δεκτα στην Οξφορδη...εχετε καμια ιδεα ποσα λαμπρα μυαλα εχει ο τοπος αυτος που παλευουν στα εργαστηρια αθορυβα καθε μερα, που συμμετεχουν στα μεγαλα διεθνη προγραμματα, για να δεχονται αυτη την επιθεση αλητειας της 'Πολιτειας" και των ΜΜΕ?)...για να ερθουν τα Συμβουλια Διοικησης της αγραμματης Κοζανιτισας μετα, να...σωσουν τα ΑΕΙ διοικωντας και ΜΗ λογοδοτωντας σε κανεναν παρα μονο σ' ενα κυκλωμα 5 ανθρωπων. "Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη"...Εχω εξοργιστει αφανταστα μ' αυτα τα ασχετα και απιθανα που διαβαζω καθε μερα.

 20. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 30/08/2012 15:22:34

  Είστε κοινού συκοφάντες, και εσύ θείε πρωτοστατείς...Ο κος πρύτανης ,μιά και τα εργαστηρια δεν είχαν καλό εξοπλισμό, προσεφέρθη να παραχωρήσει τον δικό του χώρο ,ένα μικρό χαλέ (που λένε οι βόρειοι) για να στηθεί ένα εργαστήριο υδραυλικής και υδροδυναμικής...
  Γιαυτό και κόστησε τόσο..Εχετε υπολογίσει τα υπόλοιπα κόστη πέραν της χέστρας και του μπιντέ? Ακομη και τα πλακάκια είναι ειδικής κατασκευής ένα κατοστάρικο το κομμάτι , δέκα πλακάκια ένα χιλιάρικο..Για κάντε τους υπολογισμούς.

  Μια φορά ανέλαβαν οι τσιριζαίοι να μας δείξουν πως θα σωθεί το κράτος και τι οικονομίες κλίμακος θα κάνουν όταν έρθουν εν τη εξουσία και φαγωθήκατε να τους κατηγορείτε.
  νομίζετε βρε άσχετοι ότι μπορεί να στηθεί ολόκληρο εργαστήρι υδροδυναμικής με 30.000 ευρώ?
  Με πορδές δεν βάφονται αυγά...Με πρυτανικές όμως γίνονται κάτι αρπαχτές ξεγυρισμένες...

  Κουράγιο αλέξη.
  Κουράγιο κε πρύτανη...Αφες αυτοίς ,ου γαρα οίδασοι που χέζουσι και κατουρούσι...
  Με λίγο σφύξιμο το πήραμε το νόμπελ φυσικής στην θεωρία των ρευστών ..Αμα δεν χρησιμοποιήσεις και φασολάδα,τότε μιλάμε για θρίαμβο...
  Κλανιά και απόσβεση χιλιάρικου...Αυτά τα λάβατε υπόψην βρε παλιοσυκοφάντες?
  Την απόσβεση ? Το μέλλον της έρευνας εν ελλάδι?
  Ού να μου χαθείτε,δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο...
  Είστε και άσχετοι απο καθηγητηλίκια.
  Ακόμη λίγοι μήνες σας έμειναν.Αμα έρθει ο αλέξης, τότε θα δείτε αξιποίηση της πρυτανικής χέστρας...Θα προσληφθεί προσωπικό, πορτιέρης, καθαριστής, μετρητής πορδής, κουβαλητής κολόχαρτου...Πως νομίζετε θα καταπολεμηθεί η ανεργία και θα έρθει η ανάπτυξη?
  Εθνικός ευεργέτης θα ανακυηρχθεί ο κος πρύτανης.
  Ο δε εθνικος μας ποιητης ,ο κουραδάκης,ουπς λάθος, θα συνθέσει τον νέο ύμνο ...Τον ύμνο της πορδής.
  Της πρυτανικής βεβαίως ,μέσα στον εθνικό μας χαλέ.

 21. Kimon avatar
  Kimon 30/08/2012 15:48:42

  Με τις ενστάσεις δεν βγαίνει τίποτα. Κάνουν καινούργια επιτροπή η οποία βγάζει το ίδιο αποτέλεσμα με την πρώτη. Πολλά τα παραδείγματα. Το καρκίνωμα είναι βαθύ. Υπενθυμίζω τον Βενιζέλο που το 1993 μετέτρεψε την πλαστογραφία από κακούργημα σε πλημμέλημα για να αποφύγει τις καταδίκες ψηφοφόρων του στην Θεσσαλονίκη για 700 πλαστά διδακτορικά.

 22. Kimon avatar
  Kimon 30/08/2012 15:53:12

  Η Δικαιοσύνη, με τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ, το 1996 αποφάσισε ότι ο κ. Αντώνης Λιάκος τοποθετήθηκε παρανόμως καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διέταξε την άμεση απόλυση του.

  Για 16 χρόνια αυτή η απόφαση παραμένει ανεφάρμοστη.

  Η Επιτροπή του άρθρου 5 του Ν.1470/1984 του Συμβουλίου της Επικρατείας συνεδρίασε στις 22 Νοεμβρίου 1999 και ομοφώνως διαπίστωσε ότι η Διοίκηση δεν εφάρμοσε την κατά του Λιάκου (με αρ.3138/1996) απόφαση.

  Με αυτή τη διαπίστωση το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα.

  Δικηγόρος του κ. Λιάκου ήταν ο πανταχού παρόν κ.Αλιβιζάτος, που το 1996 προέβλεψε ότι η απόφαση δεν θα εφαρμοστεί ΠΟΤΕ.

  Ολοι γνωρίζουμε το λαλίστατο κ. Λιάκο: Πρόεδρος του ΟΠΕΚ του Σημίτη και ίσως ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της κας Ρεπούση. Θυμηθείτε τι έλεγε για εκείνους που είχαν διαμαρτυρηθεί για το ανθελληνικό βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού: «Δεν θα πρέπει να μας παραξενεύουν οι διαμαρτυρίες του εσμού των αλευρομαγείρων (σ.σ. υπονοείται ο Στρατηγός ε.α Δ. Αλευρομάγειρος) και λοιπόν άσχετων περιλαμβανομένου ενός γραφικού πλέον πρώην προέδρου (σ.σ. υπονοείται ο κ. Χρήστος Σαρτζετάκης) και της γνωστής «Μάστιγας του Θεού» (σ.σ. υπονοείται ο μακαριστός Χριστόδουλος). Είναι η ίδια χορωδία που έψαλλε στα Ίμια, στις λαοσυνάξεις για τις ταυτότητες, εναντίον των μεταναστών και σε κάθε άλλη ευκαιρία όπου κινδυνεύει η φυλή»...
  Ας θυμηθούμε και τις άποψεις του στους New York Times ότι η διαμάχη για τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι μια εθνικιστική διαμάχη και ότι η Ακρόπολη είναι σημαντική για τους Έλληνες γιατί είναι το «trademark” της χώρας!
  (Mr. Liakos put it another way: “It’s very Greek to ask the question. Who owns history? It’s part of our nationalist argument. The Acropolis is our trademark…»)

  Αλήθεια, τι έχει να πει ο εσμός εκείνων που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης και καταχράζονται εν γνώση τους επί 16 χρόνια τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων;
  Δε θα ασκηθεί καμμία ποινική διωξη γι΄αυτό το ΣΚΑΝΔΑΛΟ;

 23. Πατωματζής avatar
  Πατωματζής 31/08/2012 00:21:36

  Μπράβο στον "κύριο" ακαδημαικό!
  Μετά απορείτε γιατί τα σημερινά ΑΕΙ βγάζουν μπουμπούκια!
  Αλήθεια γιατί ο "κύριος" Πρύτανης δε σπούδασε στην Κορέα ή στη Βενεζουέλα?
  Αριστεροί δεξιάς τσέπης ή αριστεροί του χαβιαριού (όπως λέει κι ο φίλτατος ΒΙΣ).
  Τη βρίζουμε τη Δύση αλλά όταν είναι να πάρεις πτυχίο βαρβάτο πώς να το κάνουμε σε λιώνει η αγάπη για δαύτηνε...

 24. εξαρχεας avatar
  εξαρχεας 31/08/2012 15:45:31

  όποιοι νομίζουν πως οι νεκροί του Γράμμου πέθαναν για άδεια πουκάμισα, άδειες φανέλες, άδεια κιβώτια και τα παρόμοια, θα τούς άξιζε μερικά χρόνια διαβίωση στην Β.Κορέα ή για να μην κουράζονται από τις αποστάσεις, στο σοσιαλιστικό παράδεισο της γειτονικής Αλβανίας και εκεί θα το βλέπανε όλο το έργο, αλλά ας χρωστάνε χάρη....

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ εξαρχεας 31/08/2012 15:53:58

   Εκτός από Κορέα και Αλβανία, άλλο, πιό αξιοπρεπές μέτρο σύγκρισης;
   Πέφτουμε οικειοθελώς τόσο χαμηλά;
   Καμμιά άλλη Ευρωπαική χώρα δεν έκανε Εμφύλιο μετά τον Β' Παγκόσμιο.
   Ούτε συγκρότησε τόσο αποτυχημένο κράτος και τόσο αποτυχημένη κοινωνία.
   Τυχαία η σύμπτωση; Δεν νομίζω !
   Οι πολιτικοί παντού είναι πολιτικοί, αλλά τουλάχιστον αλλού είχαν στοιχειώδη λογική και ήθική. Δεν έκαναν τους πολίτες τους κρέας γαι τα κανόνια.

 25. εξαρχεας avatar
  εξαρχεας 31/08/2012 16:04:05

  αοριστολογία και γενική διάχυση των ευθυνών, τα πράγματα έχουν όνομα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.