#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/04/2009 14:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Τρεπεκλής και ο «δημοκρατικός Τύπος»

Οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες επικεντρώνουν σήμερα την επίθεσή τους στη ΝΔ με την υπόθεση Παυλίδη και τα 350.000 ευρώ που πήγαν από τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς στην «Αλεξία» στις 12/3/2004 (κλικ εδώ). Οι συμπολιτευόμενες απαντούν με τον Τσουκάτο , το C4I και την εμπλοκή σε αυτήν του παλιού φίλου της οικογένειας Παπανδρέου κ. Τρεπεκλή.

Οι ευφυείς αναγνώστες (όπως αυτοί του antinews, για παράδειγμα) γελούν βεβαίως με όλα αυτά - ή τα έχουν βάψει μαύρα, αναλόγως - επειδή αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μια επιχείρηση συμψηφισμού για να καθαρίσουν όλοι οι λαδιάρηδες στο τέλος.

Στο μεταξύ μπορούμε να γελάμε με αυτά που λένε σήμερα οι όψιμοι υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ προς την εξουσία και με εκείνα που έγραφαν πριν από λίγους μήνες μόνο. Για παράδειγμα στις 25/6/2008 τα συγκροτήματα Λαμπράκη και Μπόμπολα είχαν ως κύριο θέμα την κατάθεση στον εισαγγελέα του κ. Γιώργου Τρεπεκλή για την αμοιβή του από το C4I.

«Στο στόχαστρο του εισαγγελέα, που ερευνά την υπόθεση για τα μαύρα ταμεία της Siemens, βρίσκεται η υπέρογκη- όπως θεωρείται από τις Αρχές- αμοιβή του εκπροσώπου της αμερικανικής εταιρείας SΑΙC Γιώργου Τρεπεκλή» έγραφαν τα ΝΕΑ.

«Το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ που εισέπραξε φέρεται να ήταν πολύ μεγαλύτερο από το ποσοστό που αναλογούσε στα χρήματα που εκταμιεύτηκαν, καθώς η σύμβαση δεν ολοκληρώθηκε» πρόσθετε το ΕΘΝΟΣ και παρέθετε την εξής καταπληκτική ερώτηση του εισαγγελέα κ. Αθανασίου προς τον κ. Τρεπεκλή: «Ποιες οι σχέσεις σας με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου;». Για να πάρει την απάντηση ότι «οι οικογένειές τους συνδέονταν από παλιά και ότι ο ίδιος υπήρξε για μικρό χρονικό διάστημα σύμβουλος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου».

Όπως σχολιάζαμε τότε (κλικ εδώ), όλα αυτά από δυο συγκροτήματα που έγιναν αυτά που είναι χάρις κυρίως στο ΠΑΣΟΚ.

Τι συνέβη από τότε και άλλαξαν για μια ακόμα φορά «γραμμή»;  Άγνωστες οι βουλές του Κυρίου.

Όσοι πάντως θέλουν να ανατρέξουν στην υπόθεση C4I ας διαβάσουν αυτά από τα πολλά δημοσιεύματά μας:

Δια του τρία τα 6, 5 εκ του Τρεπεκλή;

Τρεπεκλής, ο φίλος του Γιώργου, που "εκπροσωπούσε" την SAIC

Τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς και το C4Ι - 1. Οι "πράσινοι"

(ΣΣ: η φωτογραφία του κ. Τρεπεκλή είναι απο την Ελευθεροτυπία)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 21/04/2009 15:29:37

  Μην παραπονιέστε πολύ γιατί θα τσατιστεί ο νέος αρχάγγελος της κάθαρασης ΓΑΠ και θα τα ξεσκεπάσει όλα...

 2. big brother avatar
  big brother 21/04/2009 15:44:02

  ΦακτορΧ, πληροφρόύμαι ότι το C4i παρελήφθη προ μηνών. Οπως είναι γνωστό, είχε δοθεί εργολαβία στη Ζημενς το 2007 για να διορθώσει τις τεράστιες αποκλίσεις που είχε το σύστημα (ουσιαστικά ο εγκέφαλός του δεν δούλευε, αλλά δούλευαν κάποια από τα περιφερειακά υποσυστήματα, π.χ. ζέπελιν, κάμερες). Το θέμα είναι ότι υπάρχουν μέλη της Επιτροπής Παραλαβής που έχουν πολλές ενστάσεις ως προς τη λειτουργικότητα του συστήματος, μετά τις παρεμβάσεις της Ζημενς. Κύριε Μαρκογιαννάκη, δεδομένου ότι είσαστε αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και είχατε χειριστεί προ ετών ως υφυπουργός Δημόσιας Τάξης το θέμα C4i, ισχύει ότι προτού αναλάβετε την τελευταία σας θέση, παραλήφθηκε το σύστημα απο το δημόσιο; Ισχύει ότι μέλη της Επιτροπής έχουν εκφράσει και εγγράφως τις διαφωνίες τους; Ισχύει ότι κάποια στελέχη του Δημόσιας Τάξης λέγουν "δεν θα πάω εγώ φυλακή, επειδή η κυβέρνηση θέλει να κλείσει την υπόθεση"; Τι κάνει τέλος, το ΠΑΣΟΚ γι'αυτό; Δεν άκουσε τίποτε για τον φόνο ο Καρχιμάκης;

 3. Factorx avatar
  Factorx 21/04/2009 15:52:33

  @big brother: Δες κι αυτα:
  http://www.antinews.gr/?p=1786
  http://www.antinews.gr/?p=2586
  http://www.antinews.gr/?p=2489

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 21/04/2009 16:41:56

  Ο Τρεπεκλής είναι ο γνωστός φυγόστρατος που τον είχε διορίσει το `85 ο Ανδρέας ως ΓΓ του ΕΟΤ και τον έκανε ρεζίλι μόλις μαθεύτηκε ότι ο τύπος δεν είχε πάει καν φαντάρος. Γιος του ξενοδόχου στο κατάλυμα του οποίου διέμενε η οικογένεια Παπανδρεόυ στη Κρήτη. Καλό κουμάσι εξελίχθηκε. Είναι οι επιλογές του ΓΑΠ βλέπεις στα χνάρια και άλλων πετυχημένων επιλογών του...

 5. big brother avatar
  big brother 21/04/2009 20:04:47

  @Factorx3

  Ορθότατες όσες παραπομπές παρέθεσες. Φαίνεται όμως, ότι πρόσφατα παρελήφθη το σύστημα και από τη Ζημενς (λίγο προτού αναλάβει ο Μαρκογιαννάκης, όταν υπουργός ήταν ο Χηνοφώτης).

 6. big brother avatar
  big brother 21/04/2009 20:05:52

  @Anonymous5
  Ισχύει ως ένα μεγάλο βαθμό αυτό που λές, όπως ισχύουν και τα περί διαμαχών στην Κρήτη ανάμεσα στα πολιτικά σόγια και τα επιχειρηματικά σόγια που βρίσκονται απο πίσω τους.

 7. ΧΩΡΙΑΤΗΣ avatar
  ΧΩΡΙΑΤΗΣ 21/04/2009 21:01:32

  Εχει κανείς μία λίστα των συμμαθητών όλων των πολιτικών μας?
  Αν την έχει και κάνει έναν έλεγχο και βρει ένα "περίεργο" παρελθόν αυτό ενοχοποιεί και τους πολιτικούς?
  Θα μου πείτε: τους ενοχοποιεί αν έχουν σχέσεις μαζί τους ακόμη (κατόπιν των ατασθαλιών). Σωστα.
  Μπορεί κάποιος να κάνει μία τετοια έρευνα?
  Πόσοι από τους δικούς σας συμμαθητές έχουν λευκό ποινικό μητρώο?
  Πάντως εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι "πρώην συμμαθητές" κανουν χρήση της συγκυρίας αυτής (που έτυχε να έχουν κάποιον γνωστό πολιτικο συμμαθητή) για να ανελιχθούν σε εταιρείες με την ελπιδα οτι θα εχουν κρατικη ευνοια.
  Και αυτός είναι ενας λογος που πολλες οικογενειες των Αθηνων επιλέγουν τα γνωστα κολλεγια ώστε τα καμαρια τους να αποκτησουν οσο πιο συντομα γινεται τις "καλυτερες" διασυνδεσεις.

 8. babis lazarou avatar
  babis lazarou 22/04/2009 19:15:27

  ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΖΙΓΔΗΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΥΝΟ ΒΟΥΛΙΟ? ΟΤΙ Η ΜΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΕ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΥΜΙΨΥΛΑ ΚΑΠΕΛΑ! ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΓΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΝΕΙΚΟ-ΤΣΑΝΤ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙΣ ΛΕΡΩΝΕΣΕ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΑΣΗΣ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΚΡΑΤΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

 9. ΠΑΣΟΚ-Εκκλησία: Μια βαθιά ανήθικη σχέση « Ροΐδη Εμμονές avatar
  ΠΑΣΟΚ-Εκκλησία: Μια βαθιά ανήθικη σχέση « Ροΐδη Εμμονές 21/09/2009 10:32:24

  [...] Νομίζω πως μια καλή χειρονομία τώρα που θα πάρει από τους επιτήδειους και τους λωτοφάγους το 42%, θα ήταν αν καλούσε τον φίλο και σοσιαλιστή σύμβουλό του κ.Τρεπεκλή (τ. Γ.Γ. ΕΟΤ που ξηλώθηκε ως φυγόστρατος) να χαρίσει στο κράτος τα 6,5 εκατ ευρώ που πήρε ως νόμιμη προμήθεια για το πλασάρισμα του σάπιου συστήματος C4I. Δεν αμφιβάλλω καθόλου πως ο κ.Τ ρεπεκλής πήρε την προμήθεια καλόπιστα (πιστεύοντας πως το σύστημα ασφαλείας θα λειτουργούσε) και αξιοκρατικά (λόγω της εξαιρετικής μόρφωσής του) και πως τότε Υπ.Εξωτερικών δεν είχε κάποια ανάμιξη στην υπόθεση (πως θα μπορούσε άλλωστε, δεν ήταν της αρμοδιότητάς του). Θεωρώ όμως πως η εταιρεία που έδωσε την προμήθεια, θα μετακύλησε το κόστος στις πλάτες των φορολογούμενων, εκτός και αν από φιλανθρωπία το χρεώθηκε η ίδια, οπότε ζητώ συγγνώμη. Έχω όμως μεγάλη περιέργεια να μάθω γιατί οι τηλεοπτικο... [...]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.