#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/01/2010 18:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Τρεπεκλής, η οικογένεια Παπανδρέου και το C4IΠρόσωπο-κλειδί στο πανάκριβο έργο του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4i), φαίνεται ότι είναι ο χαρακτηριζόμενος ως φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, κ. Γιώργος Τρεπεκλής. Τουλάχιστον έως το 2005, σχεδόν ένα χρόνο μετά την αθλητική διοργάνωση, είναι ο άνθρωπος που φαίνεται να εκπροσωπεί την αμερικανική εταιρεία, SAIC απέναντι στο Δημόσιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 2 Ιουλίου του 2005, είναι εκείνος, ο οποίος παραλαμβάνει τα έγγραφα που στέλνει στη SAIC η Διεύθυνση Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων (ΔΑΟΑ). Στο εισηγητικό σημείωμα της ΔΑΟΑ, με ημερομηνία 1 Ιουλίου 2005, υπάρχει το εξής χειρόγραφο σημείωμα του υποστράτηγου της ΕΛΑΣ, κ.Ι.Τσενέ: «Να σταλεί η επιστολή εντός της σήμερον 2/7/05 στη SAIC». Στην απόδειξη παραλαβής του εγγράφου, την ίδια ημέρα, ως παραλαβών υπογράφει ο κ. Γ.Τρεπεκλής.

 Στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου Siemens, αλλά και της πιο ακριβής Ολυμπιακής προμήθειας, του C4i, το οποίο ουδέποτε δούλεψε βάσει των προδιαγραφών του και έως σήμερα δεν έχει παραληφθεί από την Πολιτεία, η ελληνική Δικαιοσύνη διερευνά, εκτός των άλλων, την χαρακτηριζόμενη ως πολύ υψηλή αμοιβή, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, που έλαβε ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας που ανέλαβε το έργο, κ. Γιώργος Τρεπεκλής και δύο άτομα, τα οποία μεσολάβησαν και προώθησαν το C4i. Άπαντες υποστηρίζουν ότι τίποτε από αυτά δεν δόθηκε ως μίζα. Να σημειωθεί ότι επικεφαλής της κοινοπραξίας των εταιρειών για την «οικοδόμηση» του C4i ήταν η αμερικανική SAIC και υπεργολάβος ήταν η Siemens. Ακριβώς επειδή το Δημόσιο δεν έχει παραλάβει ακόμα το σύστημα, η SAIC έχει προσφύγει εναντίον του σε διεθνή διαιτησία. Τα λειτουργικά προβλήματα του C4i ήταν σοβαρά τόσο κατά τους Αγώνες, όσο και μετά. Κατόπιν νέας συμφωνίας που υπέγραψε το Δημόσιο με την Κοινοπραξία, το 2007, η Siemens (!) ανέλαβε να τα επιλύσει. Αν και η εταιρεία έχει ολοκληρώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις εργασίες της, ακόμα δεν παραλαμβάνεται.

 Ο κ.Τρεπεκλής φέρεται να ήταν φίλος με την οικογένεια Παπανδρέου, δεδομένου ότι, όπως αναφέρουν άτομα του περιβάλλοντός του, οι οικογένειές τους συνδέονταν από παλιά και ο ίδιος υπήρξε για μικρό χρονικό διάστημα σύμβουλος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου. Στη δεκαετία του 1980, μετά από δημοσιεύματα, είχε συζητηθεί η τοποθέτησή του σε δημόσιο οργανισμό, δίχως να έχει υπηρετήσει στο στρατό. Ο θόρυβος καταλάγιασε, όταν εστάλη να υπηρετήσει στο Ναυτικό.

Προ ετών, με τις αποκαλύψεις γύρω από τις ελληνικές πτυχές του σκανδάλου Siemens, αναφέρθηκε ότι νομικός σύμβουλος του κ.Τρεπεκλή ήταν σημερινός σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο τελευταίος πάντως, διέψευσε ότι συνεργάστηκε με τον κ.Τρεπεκλή, στο έργο του C4i. Μετά το 2004, ο κ.Τρεπεκλής δραστηριοποιήθηκε εντονότατα στις «μπίζνες» σε ποικίλους τομείς. Έτσι, βρέθηκε σε εταιρείες «ερευνών αγοράς», «συμβούλων επενδύσεων», σε εταιρεία real estate, καθώς και σε εταιρεία εμπορίου αγροτικών προϊόντων. Ο ίδιος επίσης, είναι επικεφαλής εταιρείας, η οποία εφοδιάζει καθημερινώς δημόσιες υπηρεσίες και ιδιώτες με τα αποκόμματα δημοσιευμάτων του Τύπου. Θεωρείται δε, η σημαντικότερη στον χώρο. Πέρυσι το Μάϊο, το γραφείο του έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης από μια τρομοκρατική οργάνωση με περίεργο παρελθόν και δράση, τη «Λαϊκή Θέληση».

Ανεξαρτήτως της αμοιβής που έλαβαν οι τρείς, όπως περίτρανα προέκυψε από τη διερεύνηση του σκανδάλου Siemens, γύρω από το C4i είχε στηθεί χορός μιζών εκατομμυρίων ευρώ. Κάτι που επανειλημμένως ανέφεραν στις καταθέσεις τους, παράγοντες και στελέχη της Siemens Γερμανίας. Να σημειωθεί επίσης, ότι προ τετραετίας, ο παράγων της γαλλικής εταιρείας εξοπλισμών, Thales, Μισέλ Ζοσράν, είχε πει ότι η κοινοπραξία SAIC-Siemens, για να πάρει το C4i, «χτύπησε πολύ ψηλά» στην ελληνική κυβέρνηση. Η Thales, που επίσης διεκδικούσε το έργο του C4i (270 εκ.ευρώ), αντί αυτού πήρε επί κυβερνήσεως Σημίτη ένα πολύ ακριβό έργο, αυτό του εκσυγχρονισμού των φρεγατών (380 εκ.ευρώ).

Θανάσης Αργυράκης

Τύπος της Κυριακής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 31/01/2010 23:29:17

  "Πέρυσι το Μάϊο, το γραφείο του έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης από μια τρομοκρατική οργάνωση με περίεργο παρελθόν και δράση, τη «Λαϊκή Θέληση".


  Ποιοί άλλοι ήταν μαζί του στο γραφειο του και για ποιό λόγο?

  Επειδή ο Τζέφρις λέει ότι δεν χρωστά σε κανένα...σε κάποιούς μήπως?

  Καλή αρχή για το Τύπο της Κυριακής. Η υπόθεση είναι πολύ μεγαλύτερη από το Τρεπεκλή. Αυτος είναι σχεδόν ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/01/2010 23:58:48

  Τελικά πήγε ποτέ φαντάρος ο εικονιζόμενος;

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/01/2010 23:59:49

  Φήμες θέλουν να έκανε μαιμού κατάταξη στον...ναύσταθμο.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Strange Attractor 01/02/2010 00:06:17

   Φήμες......οι φίλοι του λαού δεν κάνουν πράγματα που κάνει ο λαός.

 4. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 01/02/2010 00:05:15

  γιατί πήγαν οι μή εικονιζόμενοι; γιατί πετάξανε τον Γ. Λαμπρόπουλο (υφυπουργό Εθν Αμύν και πρώην φίλο και άσπονδο εχθρό σήμερα του Αντώνη -κατά πως λέγεται)εκτός κυβέρνησης;
  Διότι έβαλε χέρι σ΄αυτούς που δεν υπηρέτησαν. "Ώπα ρε μεγάλε! του είπαν. Μας χαλάς τη σούπα. Τί ψάχνεις; Όλοι μια παρέα είμαστε!

 5. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 01/02/2010 08:40:58

  Αυτό το μισόκλειστο ματάκι του,μου θυμίζει το αντίστοιχο του ...bon pour l'orient φίλου του.Φαίνεται πως όταν ήταν παιδιά,παίζανε με το ίδιο καλειδοσκόπιο.

 6. πρασινάλογα avatar
  πρασινάλογα 01/02/2010 10:34:17

  6,5 εκατομμύρια ευρώ "αμοιβή διαμεσολάβησης" για ένα σύστημα που δεν λειτουργεί δεν είναι και κακή μπίζνα.
  Παραγωγικότατος ο κύριος Γιώργος.
  Εάν έχεις τέτοιους παιδικούς φίλους (σαν το Γιωργάκη μας) δεν χρειάζεται να είσαι κληρονόμος μεγάλης περιουσίας ούτε γιός εφοπλιστή.
  Γίνεσαι εισοδηματίας από μόνος σου.
  Well done George.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.