15/12/2009 21:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Ρόβλιας και το πράσινο …«Βυζάντιο»

H παραίτηση του Ντίνου Ρόβλια από την κυβέρνηση, 69 ημέρες αφ' ότου ανέλαβε στο υπουργείο Εσωτερικών, δεν είναι και τόσο αθώα, όσο θέλουν να την παρουσιάσουν στην κυβέρνηση. Και δε μιλάμε φυσικά για το ήθος του βουλευτή Καρδίτσας αλλά για τα όσα τον οδήγησαν στην παραίτηση.

Αιτία, όπως γνωρίζετε, ένα μπιλιετάκι με οδηγίες προς το υπουργείο Άμυνας και το Προστασίας του Πολίτη για διακριτική μεταχείριση στρατιωτικών και αστυνομικών. Κοινώς ρουσφέτια σαν κι αυτά που διακινούνται κατά εκατοντάδες στα πολιτικά γραφεία ακόμη και απλών βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιθανότατα ο κ. Ρόβλιας να μην τα είχε δει καν και να έκανε τη διεκπεραίωση ο διευθυντής του γραφείου του, όπως συμβαίνει πάντα στην αθάνατη Ψωροκώσταινα.

Ποιος, όμως, διέρρευσε το χαρτί αυτό προτού μάλιστα προλάβει να πάει στους αποδέκτες του, τους κ. Βενιζέλο και Χρυσοχοϊδη. Εδώ είναι το μυστικό της παραίτησης του κ. Ρόβλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έγγραφο διέρρευσε μέσα από το υπουργείο Εσωτερικών, όχι όμως μέσα από το γραφείο του κ. Ρόβλια. Κάποιοι άλλοι  μιλάνε για τις πολύ κακές σχέσεις που είχε ο υφυπουργός με τον υπουργό, Γ. Ραγκούση. Ο τελευταίος δεν είχε δώσει ουσιαστικές αρμοδιότητες στον κ. Ρόβλια και τον είχε... στην απέξω. Οι σχέσεις τους ήταν κάκιστες και κάποιοι τώρα δεν αποκλείουν να δόθηκε σκόπιμα το έγγραφο από συνεργάτες του υπουργού ώστε να “φαγωθεί” ο υφυπουργός.

Και παρ' ότι τη Δευτέρα ο κ. Ρόβλιας είχε πάρει το “οκ” από τον Χ. Παμπούκη ότι δεν υπάρχει θέμα, Τρίτη πρωί φαίνεται ότι έπεσαν τα μεγάλα μέσα στον πρωθυπουργό. Ήταν και η συγκυρία με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τη διαφθορά, οπότε δεν μπορούσε να μείνει ο υφυπουργός στην κυβέρνηση.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το... Βυζάντιο αναστήθηκε στο ΠΑΣΟΚ πριν καλά – καλά κλείσει τρεις μήνες στην εξουσία. Το 'χουν στο DNA τους φαίνεται  οι “πράσινοι”.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γεωργιος avatar
  γεωργιος 15/12/2009 23:01:42

  ζητω η πατρις. εχεις βυσμα, εχεις ζωη. δεν εχεις βυσμα, κλαφ΄τα χαραλαμπε. κανενα μελλον για αυτη την τρυπα που λεγεται ελλας. η αντιστροφη μετρηση εχει αρχισει.

 2. Νικόλας avatar
  Νικόλας 16/12/2009 02:41:23

  Δηλαδή ο Ρόβλιας που είχε κάνει καριέρα κραυγάζοντας για τους ρουσφετοδιορισμούς της δεξιάς απλά ξέχασε να ενημερώσει τον ιδιαίτερό του πως: "εμείς δεν κάνουμε τέτοιες δουλειές".

 3. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 16/12/2009 02:45:55

  ως σύγκρουση πασοκ και συριζοπασοκ ερμηνεύεται στο δελτίο των 11.
  Οι ζούγκληδες κάνουν την βρώμικη δουλειά και μετα έρχονται οι αφανείς και υπομονετικοί ρακοσυλλέκτες του διαδικτύου και φωτίζουν, αλλά το μπούγιο ήδη έγινε, το σώου αγαλλίασε καρδίες, οι προβολείς χαμήλωσαν (το φως όμως πια είναι της μέρας και δεν είναι ψεύτικο...)
  ένα παράδειγμα για την ιστορία:
  http://cacofonix-cacofonix.blogspot.com/2009/12/blog-post_9100.html

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ B.K.Σ. 16/12/2009 10:38:00

   Ελεος ρε παιδιά. Τον ιδιοκτήτη του δελτίου των 11 τον γνωρίζουμε στην Γενική Γραμματεία Τύπου από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του ' 80. Ενας πασόκος είναι που επειδή δεν μπορούν πλέον να τον στέλνουν ως διευθυντή σε Γραφεία Τύπου της Βαλκανικής, το παίζει τώρα άτεγκτος και αχρωμάτιστος ιδεολόγος εναντίον των ρουσφετιών κλπ.Αυτός κι αν ήταν, ως διευθυντής Γραφείου Τύπου προϊόν ρουσφετιού.......Κι εμείς οι ακόλουθοι Τύπου με πτυχία, μεταπτυχιακά και γλώσσες και ανήκοντες στον Κλάδο ΠΕ2 Ακολούθων Τύπου είμασταν στην απέξω επειδή πιστεύαμε στη Νέα Δημοκρατία......

   Αμάν....Γέμισε ο κόσμος σκύβαλα.....

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 17/12/2009 00:21:41

    πάσο σε όλα. κρατάω μόνον τα ρεπορτάζ του.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/12/2009 09:08:35

  σκάκι παίζουν. Κρατείστε κόπιες αυτής της σελίδας (σε πρίπτωση που εξαφανιστούν οι σέρβερς) να θυμάστε, σε 5-6 χρόνια, πως ήτανε

 5. popolaros avatar
  popolaros 16/12/2009 09:27:32

  Ο Ρόβλιας φυσικά και φαγώθηκε.
  Μην τρελαθούμε κιόλας και πιστεύσουμε ότι καταργήθηκαν τα φανταρο-ρουσφέτια.
  Εδώ υπάρχουν και πλήρως επανδρωμένα γραφεία σε υπουργεία/πολιτικά γραφεία, για τα λεγόμενα 'κοινωνικά αιτήματα'.

  Αυτό που συμβαίνει είναι ένας υπόγειος πόλεμος μεταξύ της νέας απολιτίκ εξουσίας και του παραδοσιακού πασόκ, για το ποιός θα κάνει κουμάντο.
  Θα έχει πολύ γέλιο στους επόμενους μήνες..

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 16/12/2009 09:54:04

  Τι μου θυμίζει... τι μου θυμίζει... α, το βρήκα! Την "αεροπορική" αποπομπή του Ασημάκη Φωτήλα από τον μπαμπά τού Γιωργάκη, περίπου στο ίδιο χρονικό διάστημα (2 μήνες και κάτι) από το διορισμό του, εν έτει σωτηρίω 1981...

 7. LAGONIKO avatar
  LAGONIKO 16/12/2009 11:09:56

  H ANIΨΙΑ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙ???????2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ 2 ΣΤΑΘΜΑ??ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ 2-3000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ???Κ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ???

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ LAGONIKO 16/12/2009 19:12:55

   ...Γιατί η ΄Αννα Ραγκούση (η γυναίκα του Νταλάρα) που βρήκε την περιουσία ο πατέρας της; Οεο; Και έγινε και παράγοντας στα πολιτικά πράγματα....

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 16/12/2009 12:17:43

  Για να ξέρουμε πάντως και ποιοι είναι οι "ακάματοι μαχητές της ηθικής" που κάνουν τις καταγγελίες: είναι ο απίθανος εκείνος τύπος που το 1996 είχε προσφύγει στο ΣτΕ ενάντια στην ελεγχόμενη στάθμευση. Η ελεγχόμενη στάθμευση καταργήθηκε, επί μία δεκαετία υπήρξε το απόλυτο κυκλοφοριακό μπάχαλο εξ αιτίας της παράνομης στάθμευσης στις πόλεις, και όταν τελικά επανήλθε, το νέο νομοθετικό πλαίσιο που τη διέπει είναι τόσο αναποτελεσματικό, που ουσιαστικά είναι σα να μην έχει επανέλθει ποτέ. Επίσης, ο εν λόγω κύριος είχε συλληφθεί στο περίφημο rave party την Πρωτοχρονιά του 1997, στο οποίο γινόταν εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών.

  Αυτά, για να θυμόμαστε οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι ποιοι πραγματικά είναι οι εμφανιζόμενοι ως κήνσορες...

 9. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 16/12/2009 18:44:33

  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.ΗΤΑΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ(ΠΕΛΑΤΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ).
  ΟΜΩΣ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΤΑΖΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΨΗΦΟΥΣ.
  ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΤΣΙ.ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.
  ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΕΣΕΙΣ,ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ(ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΠΡΩΤΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ)ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.