#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/12/2010 14:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Παπανδρέου ζει τον δικό του μύθοΉ αλλάζουμε ή βουλιάζουμε το… 201, είπε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με θέμα “Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας”. Επαναλαμβάνοντας στην ουσία τις ομιλίες που κάνει κατά καιρούς, αρκέστηκε για ακόμη μια φορά να μιλήσει για μεταρρυθμίσεις, ευρύ φάσμα αλλαγών στο κράτος οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν συνέχεια της κατάλυσης της κοινωνικής συνοχής.»

«Το 2010 έγινε η προσαρμογή με άμεσα δημοσιονομικά μέτρα περικοπών και αυξήσεων σε συγκεκριμένες ομάδες φορολογικών συντελεστών”, αλλά αυτά “δεν είναι διαρθρωτικές αλλαγές”. Είναι “έκτακτα μέτρα που με τη βελτίωση της οικονομίας θα μπορούν, με δίκαιο τρόπο και προτεραιότητα στους αδύναμους, να αναπληρωθούν”, είπε Γ. Παπανδρέου.  Το 2011, πρόσθεσε, είναι επίσης “η χρονιά της αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου, για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στη χώρα μας”. Στόχος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και ταυτόχρονα, η συγκράτηση των τιμών και η προστασία του καταναλωτή.

Με απλά ελληνικά για να τα καταλαβαίνει και ο κάθε… Ελληνοαμερικανός, το 2010 ήταν η πρόβα, η προθέρμανση για το «σκίσιμο» που έρχεται το 2011. Η χρονιά που πέρασε και που καταγράφεται στη συνείδηση του κόσμου ως χειρότερη των τελευταίων 40 ετών είναι… πταίσμα μπροστά στο κακούργημα που θα έλθει με τη νέα χρονιά.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο πρωθυπουργός βλέπει αντιδράσεις για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί στη… συντήρηση κι όχι στον κόσμο που δεν αντέχει άλλο την πιο σκληρή λιτότητα που έχει κάνει ποτέ κράτος της Ευρώπης.

«Πολλές από τις προωθούμενες αλλαγές, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, “δεν θα περάσουν εύκολα από τις συμπληγάδες της συντήρησης, του κατεστημένου, των συντεχνιών, των βολεμένων, όσων εδώ και χρόνια φρόντιζαν η Ελλάδα να παραμένει στάσιμη, εξασφαλίζοντας προνόμια για τους εαυτούς τους προνόμια, σε βάρος του συνόλου”.

Για τις συντεχνίες και τους βολεμένους ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ δε φέρει καμιά ευθύνη; Κι εν πάση περιπτώσει αν θέλει πράγματι να τα βάλει με τους βολεμένους ας ξεκινήσει από τους δικούς του. Δε μπορεί να ζητά συναίνεση για τις μεγάλες αλλαγές αλλά να μη βάζει μαχαίρι στις δημόσιες δαπάνες, στα κονδύλια της Βουλής, στα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, στις στρατιές των συμβούλων και των επιτροπών που ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα κόψει.

Οσο για την ανάπτυξη, τι να πει κανείς. Και πάλι ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Μα ποιων επιχειρήσεων αφού όλες έχουν κλείσει μέσα σε ένα χρόνο ΠΑΣΟΚ;

Και φυσικά υποσχέθηκε και πάλι αλλαγές στους κανόνες του παιχνιδιού, απελευθέρωση της ενέργειας, επενδύσεις στη χώρα.

Τώρα πώς θα γίνουν όλα αυτά με διαφάνεια όταν ο κ. πρωθυπουργός μιλά με τους κολλητούς του επιχειρηματίες κι ετοιμάζεται ένα πλαίσιο που θα ευνοεί τη διαπλοκή;

Για όλα αυτά βεβαίως δεν μπορεί να απαντήσει. Ζει στο δικό του σύννεφο, το δικό του μύθο διαφορετικό από την καθημερινότητα του πολίτη.

Μου αρέσει που κατηγορούσαν τον Κ. Καραμανλή ότι δε βγαίνει από το Μαξίμου. Κι ο κ. Παπανδρέου που βγαίνει βλέπει την κατάσταση της κοινωνίας;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. george avatar
  george 01/12/2010 14:13:19

  Δεν νομίζω ότι έχουμε να πούμε και πολλά: http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2010/12/blog-post_5576.html

 2. donaE avatar
  donaE 01/12/2010 14:17:36

  Ειναι ο στοχαστης του Ροντεν;

 3. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 01/12/2010 14:34:43

  Οι έννοιες συντεχνίες+βολεμένοι είναι παντελώς άσχετοι με το πασόκ ρε κακοήθεις!

  Άκου εκεί συντεχνίες και βολεμένους το πασόκ!

 4. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 01/12/2010 14:54:34

  Το ΠΑΣΟΚ είναι το κράτος και αυτό δεν θέλει να διαλύσει ο κ. Πρωθυπουργός. Αν το έκανε αυτό, θα εξαφανιζόταν ο ίδιος σε ένα λεπτό. Γιαυτό, όσα λέει αποτελούν όνειρο θερινής νύχτας.

 5. καφενόβειος avatar
  καφενόβειος 01/12/2010 16:44:47

  "του κατεστημένου, των συντεχνιών, των βολεμένων"

  Ενδιαφέρον!

  Τελικά υπάρχουν συντεχνίες και βολεμένοι?

  Η ΝΔ που προσπαθεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση τί λέει γι αυτούς? Μήπως θεωρεί ότι αυτά είναι νεοταξίτικη προπαγάνδα των νεοφιλελευθέρων (αν κρίνω από τις απόψεις που διαβάζω στο site)?

 6. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 01/12/2010 18:57:24

  @george
  Χαλαρά.Δεν άλλαξε όνομα η Χώρα.Πρόκειται για την τρόϊκα του ΟΑΣΕ, στην οποίοα η Ελλάδα είναι μέλος και αποτελείται από το πρώην, το νυν και το επόμενο μέλος που κατέχουν την προεδρία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.