#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/12/2011 14:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Παπαδήμος να ετοιμάζεται να επιστρέψει σπίτι τουΤου Γιώργου Χαρβαλιά

Την περασμένη Τετάρτη, ο μεταβατικός πρωθυπουργός της χώρας, με μια λιτή ανακοίνωση λίγων γραμμών, που αναρτήθηκε στο προσωπικό του ιστολόγιο, επιχείρησε απολογισμό των 30 πρώτων ημερών της κυβέρνησης του. Σε τρείς παραγράφους, εξήγησε ότι επί πρωθυπουργίας του, συνεστήθη κυβέρνηση διακομματικής στήριξης, που εξασφάλισε την 6η δόση δανειοδότησης, οδήγησε στην έγκριση του προυπολογισμού «με μεγάλη πλειοψηφία» και…προχωρά στην εφαρμογή των μέτρων που περιέχονται στο πρόγραμμα της!

Αν αυτά συνιστούν κυβερνητικό έργο, θα μπορούσαμε να φωνάξουμε πίσω τον Γιώργο Παπανδρέου.  Αλλά ας αφήσουμε το πικρό χιούμορ. Από την αρχή φάνηκε δυστυχώς, ότι ο κ. Παπαδήμος δεν κατέχει το άθλημα. Με το που πήρε την εντολή θα μπορούσε να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Απαιτώντας την δημιουργία ενός μικρού και ευέλικτου τεχνοκρατικού σχήματος με συμβολική συμμετοχή, των κομμάτων.

Είναι βέβαιον ότι αν ο κ. Παπαδήμος είχε αποφασίσει την συγκρότηση μίας κυβέρνησης 15 προσωπικοτήτων, ανάλογης με αυτή του Ιταλού ομολόγου του, Μάριο Μόντι, θα είχε βρεί απόλυτα σύμφωνη τη Νέα Δημοκρατία(που άλλωστε πρώτη μίλησε για κυβέρνηση τεχνοκρατών)και θα είχε εγγράψει εχέγγυα σοβαρότητας στην ελληνική κοινή γνώμη.

Αντ αυτού, ο κ. Παπαδήμος επέλεξε, προφανώς κάτω από το βάρος πιέσεων του απερχόμενου πρωθυπουργου, να διατηρήσει στο κυβερνητικό σχήμα ένα λόχο αποτυχημένων υπουργών του ΠΑΣΟΚ, τους περισσότερους μάλιστα, χωρίς να τους μετακινήσει από τα γραφεία τους!

Ανέχτηκε ο κ. Παπαδήμος και κραυγαλέα προκλητικές περιπτώσεις, όπως του Γιώργου Παπακωσταντίνου και του Θεόδωρου Πάγκαλου. Με το «καλημέρα» δηλαδή, ο μεταβατικός πρωθυπουργός, αποδείχτηκε πολιτικά αδύναμος.

Θα μπορούσαμε ίσως, να συγχωρήσουμε την αδυναμία του αυτή, αν ενέπνεε ελπίδες ότι μπορεί να διαχειριστεί με αξιώσεις την τεχνοκρατικής φύσης αποστολή που του έχει ανατεθεί.

Η αλήθεια είναι όμως ότι την 6η δόση την πήρε ο Σαμαράς. Επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Και μια δεύτερη αλήθεια είναι ότι ο κ. Παπαδήμος, άκουσε αμίλητος τους Γερμανούς να καθορίζουν τους κανόνες της ευρωπαικής…premier league που ονειρεύονται, χωρίς να ορθώσει την παραμικρή ένσταση για λογαριασμό της πατρίδας του που οι ίδιοι άφρονες δανειστές έχουν οδηγήσει στην…τέταρτη ερασιτεχνική.

Σήμερα το μόνο που έχει απομείνει στην κυβέρνηση Παπαδήμου για να ολοκληρώσει το «έργο» της είναι η υλοποίηση της κατ’ αρχήν συμφωνίας για το PSI και η σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.

Δυστυχώς και πάλι, το μέλλον των δύο αυτών εγχειρημάτων παραμένει σκοτεινό. Το PSI, υπό την πεφωτισμένη καθοδήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και διαφόρων «πονηρούληδων» στον ΟΔΔΗΧ, που νομίζουν ότι παίζουν πόκερ με τους ξένους γκάγκστερς των αγορών, οδηγείται στα βράχια, φλερτάροντας με την επιβολή τετελεσμένων από μέρους της Αθήνας.

Η νέα δανειακή σύμβαση, με την σειρά της, προσλαμβάνει διαστάσεις επαχθέστατου συμβολαίου δουλείας, ακριβώς γιατί οι αριθμοί έχουν εκτροχιαστεί οι πιστωτές θα ζητήσουν «γή και ουρανό» προκειμένου να…διασώσουν και πάλι την Ελλάδα.

Ο κ. Παπαδήμος είναι διακεκριμένος οικονομολόγος. Αποκλείεται να μην γνωρίζει από τα μέχρι τώρα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού ότι το πείραμα δεν βγαίνει. Και ασφαλώς δεν δικαιούται να κάνει τα στραβά μάτια.

Η εντολή της κυβέρνησης του είναι σαφής. Να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα της 26ης Οκτωβρίου. Αν το PSI χάσει τον εθελοντικό του χαρακτήρα, (κάτι που θα γνωρίζουμε ως το τέλος Ιανουαρίου), ή αν απαιτηθούν μέτρα για το 2012, ανεξαρτήτως, όπως διαφαίνεται, με την νέα δανειακή σύμβαση, η κυβέρνηση έχει νομοτελειακά απωλέσει λόγο ύπαρξης. Καλό θα είναι να πάει σπίτι της και να αφήσει την εξουσία σε ένα σχήμα με ουσιαστική λαϊκή νομιμοποίηση που θα διαχειριστεί τις αποφάσεις για το μέλλον του τόπου.

(δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. manos avatar
  manos 17/12/2011 15:14:30

  Που μένει?
  Αμα δεν βρίσκει μέσον, να τον πετάξω με τ'αμάξι μου για πιό γρήγορα. Βέβαια έχω απλήρωτη την ασφάλεια αλλά δεν πειράζει. Θα έχω κοτζάμ πρωθυπουργό μέσα.

  • Nικόλας avatar
   Nικόλας @ manos 17/12/2011 15:33:40

   Παλαιό Ψυχικό

 2. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 17/12/2011 15:17:11

  Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ: Ο κάποτε πρόεδρος της Δημοκρατίας μας κύριος Στεφανόπουλος μας είπε ότι δεν πρέπει να κάνουμε εκλογές και να αφήσουμε τον σοβαρό κύριο Παπαδήμο να εργαστεί για το καλό της πατρίδας μας. Οι δηλώσεις αυτές μας δείχνουν πως αντιλαμβάνεται την έννοια της σοβαρότητος και ο κύριος Σταφανόπουλος και ο κύριος Παπαδήμος. Και για να δείτε τι ακριβώς εννοώ απαντήστε μου στο εξής ερώτημα: Πόσο σοβαρός είναι ένας άνθρωπος που δέχεται να γίνει πρόεδρος μιας κυβέρνησης που είναι σαν και αυτή που έχουμε σήμερα;

  • Kate avatar
   Kate @ Χρήστος Δημάρης 17/12/2011 17:17:09

   Oσο σοβαρός είναι και ο πολιτικός, που θέλει μονοκομματική κυβέρνηση και πρωθυπουργία, υπό τις παρούσες συνθήκες.

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ Kate 17/12/2011 19:07:14

    Η ΕΞΟΥΣΙΟΛΑΓΝΕΙΑ O JACK KAI H KATE: Διαφωνώ με αυτά που λες. Η πρόταση για μια μονοκομματική κυβέρνηση είναι σοβαρή αλλά όχι δημοκρατική. Η ΝΔ πάντα πάντα ήθελε την ενισχυμένη αναλογική ενώ το ΠΑΣΟΚ μας πουλούσε το παραμύθι ότι είναι δημοκρατικό κόμμα και θέλει την απλή αναλογική. Τα κόμματα που αυτοαποκαλούνται κόμματα εξουσίας είναι υποκριτικά και εξουσιολάγνα. Όπως λένε τα ίδια έχουν ένα βαθύ έρωτα για τον λαό (κάτι σαν το έρωτα του Ρωμαίου με την Ιουλιέτα) και για να ολοκληρωθεί ο έρωτας τους πρέπει να πάρουν την εξουσία. Ας αφιερώσουμε στα κόμματα αυτά ένα υπέροχο τραγούδι: A time for us. Βάζω την πολωνική εκδοχή του επειδή μου την θύμισε το ψευδώνυμο σου: Jack and Kate ή Jate (όπως λέμε Μερκοζί): http://www.youtube.com/watch?v=Yr5RspbedEk

 3. zap-zap avatar
  zap-zap 17/12/2011 17:50:25

  ποιο Π.Ψυχικό, Φρανγκφούρτη μένει, από όπου λαμβάνει και την σύνταξή του
  (νωρίς δεν βγήκε στην σύνταξη; εγώ γιατι πρέπει να βγω στα 70;)

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ zap-zap 17/12/2011 20:03:53

   στη Βοστωνη μενει!

 4. Y. avatar
  Y. 17/12/2011 18:31:14

  “...επί πρωθυπουργίας του, συνεστήθη κυβέρνηση διακομματικής στήριξης…”
  Τι λέει ο ποιητής? Αν ι τρεις δεν τον αποφάσιζαν, θα την είχε συστήσει? Σαν εγώ να καμαρώνω που έχοντας καθήσει σε ταρπέζι νταβέρνας, έφαγα

  Ο Σαμαράς να βάλει ως παρατηρητές στην ελληνική αντιοπροσωοπεία, δυό γατόνια που παίζουν στα δάχτυλα τις αποτιμήσεις ομολόγων, γιατί πολλά μπορεί να παίζονται από τους πασόκους λαμόγιους (..κάτι αντίστοιχο με τους των δομημένων του Αλογοσκούφη, με τις μίζες στα κομίσιονς)

 5. Wraia ta leme avatar
  Wraia ta leme 18/12/2011 23:25:01

  Λυσσώδης η στήριξη του "διεθνούς"τραπεζίτη. Αλλά το πουλέν δεν τραβάει... Τα swaps μπορεί να τα παίζει στα δάχτυλα, αλλά από πολιτική ίντριγκα δεν σκαμπάζει. Θα τον φάνε λάχανο τα ίδια τα Πασόκια που τον έστησαν στην πρωθυπουργική καρέκλα.

 6. sitting duck avatar
  sitting duck 18/12/2011 23:26:14

  Eκτός και αν έρθει το ελικόπτερο να τον πάρει γιατί...δεν το βλέπω πολύ καλά το PSI

 7. thanasis avatar
  thanasis 20/12/2011 11:21:02

  Η GOLDMAN SACKS ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΨΕ ΤΟΝ ΠΕΤΑΕΙ
  ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΙΧ ΜΑΛΛΟΝ ΒΡΗΚΕ
  ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΥΙΣΛΙΓΚ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ Ο
  ΠΕΝΗΤΑΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ
  ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.