#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/12/2011 20:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Παπαδήμος .....αυτοϋπονομεύεται!Διαβάζουμε με πολύ ενδιαφέρον στις κυριακάτικες εφημερίδες τα ρεπορτάζ για την κυβέρνηση και για τις απόψεις του πρωθυπουργού για το χάλι των τελευταίων ημερών.

Διαβάζουμε ότι ο κ. Παπαδήμος είναι ... εξοργισμένος (!), ότι έχει δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς τελεσίγραφα (!!) που λένε ότι αν δεν τον αφήσουν να κυβερνήσει όπως αυτός θέλει θα πάρει το καπελάκι του και θα φύγει, κοινώς θα επιστρέψει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης (!!!).

Είναι προφανές ότι πρόκειται για διαρροές που εκπορεύονται από το Μέγαρο Μαξίμου. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος της τοποθέτησης του κ. Παντελή Καψή στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Δεν τον έβαλαν εκεί για να κάνει απλά την ενημέρωση αλλά για να κάνει το απαραίτητο… lobbing, κοινώς «μασάζ» στα μέσα ενημέρωσης και επομένως και στην κοινή γνώμη.

Καταρχήν, τόσο ο ελληνικός λαός όσο και η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπουν άλλα επικοινωνιακά παιχνίδια. Μπουχτίσαμε μ’ αυτά, τόσο με τον κ. Παπανδρέου όσο και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Έπειτα, ο κ. πρωθυπουργός δεν ήρθε από τον ...Άρη!

Ήξερε τι τον περίμενε και με ποιούς είχε να κάνει και κατά δήλωσή του δεν έθεσε όρους, για να αναλάβει  πρωθυπουργός.

Όμως, με δική του ευθύνη συντηρείται μια κατάσταση η οποία επιδεινώνει, αντί να βελτιώνει, τα πράγματα.

Όσοι μας παρουσίαζαν τον κ. Παπαδήμο ως το Μάγο με τα ..δώρα, μάλλον θα απογοητεύτηκαν.

-Τα spreads διατηρούνται  στα ...ουράνια

-Οι πιέσεις διευρύνονται

-Η καταστροφική συζήτηση περί επιστροφής στη δραχμή εντείνεται (και ποιός θα έρθει να επενδύσει, όσο συνεχίζεται;)

-Το κυβερνητικό έργο περπατάει με ..ρυθμούς χελώνας και οι αποφάσεις για τα κρίσιμα ζητήματα....ετεροχρονίζονται

-Η ..μετρολαγνεία καλά κρατεί.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος βρίσκεται αντιμέτωπος με δυο εστίες προβλημάτων τις οποίες, εξ αντικειμένου, αδυνατεί  να χειριστεί.

Η μία είναι η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου θέλει να κερδίσει χρόνο, ενώ οι «δελφίνοι» βιάζονται για να μη χάσουν το τρένο.

Η άλλη, είναι η τακτική Καρατζαφέρη, που δυναμιτίζει την κυβέρνηση, με απώτερο σκοπό να διευρύνει την επιρροή του.

Ως έχουν τα πράγματα, ο μόνος συνεπής απέναντι στον πρωθυπουργό είναι ο Πρόεδρος της Ν.Δ.  Εξ αρχής είχε ξεκαθαρίσει ποιός είναι ο ρόλος και η αποστολή αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδήμος, είναι πιθανό να καταρρεύσει εν μία νυκτί, αν στο πολύ άμεσο μέλλον, δεν ξεκαθαρίσει τις θέσεις του σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα:

1.     Πόσο  χρόνο θέλει για να φέρει σε πέρας το έργο του; Μιά βδομάδα πάνω, μια κάτω δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά η συζήτηση για την διάρκεια της θητείας του λειτουργεί αποσταθεροποιητικά.

2.     Μπορεί να συνεχίσει με το παρόν κυβερνητικό σχήμα; Αν δεν μπορεί να το ανασχηματίσει. Αν μπορεί, να πατάξει τον κλεφτοπόλεμο των δελφίνων και το πατρονάρισμα Καρατζαφέρη.

3.      Ο πρωθυπουργός πρέπει να πείσει τον ελληνικό λαό, ότι δεν αποτελεί  τοποτηρήτη του κ Παπανδρέου ούτε είναι  αποστολή του η σωτηρία του ΠΑΣΟΚ.

4.     Ο κ. Παπαδήμος  πρέπει να κόψει με το μαχαίρι την έρπουσα φημολογία για το  ...πολιτικό του μέλλον. Όσο, επιτρέπει αυτή τη συζήτηση να σέρνεται, αυτοϋπονομεύεται  ο ίδιος και η κυβέρνησή του. Αν πάλι διακατέχεται από τη θεμιτή φιλοδοξία να κατέλθει στο στίβο της πολιτικής, επιβάλλεται να το γνωστοποιήσει για ευνόητους λόγους.

5.     Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η συζήτηση περί επιστροφής στη δραχμή είναι καταστροφική.  Ασχέτως τι λένε τρίτοι, που «σπεκουλάρουν» με το σενάριο, η χώρα δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη. Είναι επομένως ευθύνη του να σταματήσει αυτή τη συζήτηση. Εκτός και αν τρέχει κάτι. Όμως, και να τρέχει, μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να την πάρει ένας μη εκλεγμένος πρωθυπουργός.

Είναι κουραστικό, αλλά οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες. Ο κ. Παπαδήμος οφείλει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Το είχα πει για τον κ. Παπανδρέου ότι από ..σωτήρας της χώρας, απεδείχθη ολετήρας. Θέλω να ελπίζω, οτι ο κ. Παπαδήμου είναι σοφότερος....

ΚΡ 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 25/12/2011 22:18:19

  Ο Παπαδήμος αυτο-υπονομεύεται...
  Ο Μπένι αυτο-αναιρείται
  Εμείς αυτο-μαστιγωνόμαστε...
  Ο Γαπ αυτο-ικανοποιείται...

  • factorx avatar
   factorx @ ΕΥΑ 25/12/2011 22:24:16

   !!!!

 2. Mak avatar
  Mak 26/12/2011 05:07:43

  Από Παπανδρέου σε Παπαδήμο
  :-(

 3. Agni avatar
  Agni 26/12/2011 06:52:59

  Το θέμα είναι οτι πρέπει να γκρεμιστεί γιατί είναι ανεξέλεγκτος,και φυσικά μη εκλεγμένος και όλα τα συναφή..ως πότε θα συνεχιστεί αυτή τεταρτοκοσμική παρωδία?Σε άλλη χώρα ούτε σε παιδάκια νηπιαγωγείου θα μπορούσαν να επιβάλλουν υπουργό τον μπουμπούκο και το όλον Πασόκ ως εναλλακτική πρόταση και "νέα" κυβέρνηση..Δεν μας αφορά πως θα σωθεί το επικίνδυνο χουντοτσίρκο,να πέσει όσο το δυνατόν συντομότερα και να πάμε σε εκλογές,και όχι "νεο ευέλικτο σχήμα" και ανασχηματισμό που προτείνει ο φύρερ γιατί ξερεί ο λυσσασμένος πως με τις κωλοτούμπες ουτε βουλή παιζει να μην ξαναδεί...

 4. ioannis33 avatar
  ioannis33 26/12/2011 22:20:41

  Ο παπαδήμος προτάθηκε και ανέλαβε για ένα μόνο λόγο.Απολάμβανε διεθνούς εκτίμησης και αναγνώρισης και θα ήταν χρήσιμος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για να κερδίσουμε λίγο χρόνο και ίσως μερικές ανάσες στα spreads.Σε αυτό απέτυχε,χωρίς να φέρει την αποκλειστική ευθύνη.Δεν υπάρχει πλέον λόγος παραμονής αυτής της κυβέρνησης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.