#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/01/2012 07:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Παπαδήμος έχει σχέδιο, ή μας οδηγεί στην καταστροφή;

Όλοι έχουν κάποιο σχέδιο, εκτός από την Ελλάδα!

 

Του Κώστα Ροδινού

Εν αναμονή της Τρόϊκα, η Κυβέρνηση Παπαδήμου και τα ΜΜΕ που τη  στηρίζουν, έχουν αποδυθεί σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης του ελληνικού λαού με νέα μέτρα λιτότητας  και σενάρια Αρμαγεδδώνα.  Αίφνης επανέρχονται επιτακτικά παράλογες απαιτήσεις.  Όπως διαβάζουμε: «Σε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου αναδεικνύεται η απαίτηση της τρόικας για μείωση μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που παρουσιάζεται ως προϋπόθεση για να προχωρήσει η επόμενη δανειακή σύμβαση.» Αρχίσαν και οι γνωστοί εκβιασμοί και οι απειλές. Είναι προφανές ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.

 Ποιό είναι το .....σχέδιο Παπαδήμου;

Έρχονται, λοιπόν, οι υπάλληλοι της τρόϊκα, που μέχρι τώρα έπεσαν έξω σε όλα, και επιμένουν σε μέτρα που δεν έχουν νόημα. Μοιραία τίθεται και το ερώτημα. Αλήθεια, ποια είναι  η συνεισφορά του κ. Παπαδήμου; Γιατί μέχρι τώρα κάνει ό,τι έκανε και ο κ. Παπανδρέου. Ακολουθεί δηλαδή τις οδηγίες και  ενδίδει στις απαιτήσεις της Τρόϊκα. Ε, τότε τι τον  θέλουμε, αν κάνει τα ίδια;

Ο κ. Παπαδήμος έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό του για να βγούμε από την κρίση  ή θα επιμείνει στην εφαρμογή ενός προγράμματος που απέτυχε παταγωδώς και όξυνε τα προβλήματα, αντί να τα επιλύσει;

Ο κ. Παπαδήμος  κλείνει δυο μήνες Πρωθυπουργός και δεν έχουμε ακούσει να διατυπώσει μια νέα ιδέα. Μια ενδιαφέρουσα  πρόταση. Έχει τελικά κάποιο σχέδιο στο μυαλό του ή απλώς βαδίζουμε με τη γνωστή συνταγή: «βλέποντας και κάνοντας»;

Η ιδέα του Μόντι

Γιατί κάνω  αυτές τις ερωτήσεις; Την Κυριακή ο κ. Μόντι  πρότεινε κάτι ενδιαφέρον: «η Ευρωπαϊκή ένωση πρέπει να στηρίξει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης και να υιοθετήσει τα λεγόμενα Project Bond, τα ευρωπαϊκά ομόλογα που θα πρέπει να χρησιμεύσουν για την χρηματοδότηση υποδομών.»

Τα project bonds  δεν είναι  μια ιδέα που διατυπώνεται για πρώτη φορά. Όμως, πρώτη φορά , τίθεται ως θέμα προς συζήτηση σε τόσο υψηλό επίπεδο. Τα project bonds  μπορεί να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο για την  προώθηση μεγάλων έργων τα οποία βελτιώνουν τις υποδομές, δημιουργούν  θέσεις  απασχόλησης, τονώνουν την οικονομία και μπορεί έτσι να πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης. Συμφωνεί ο κ. Παπαδήμος με την πρόταση αυτή;

Η πρόταση Ροκάρ

Μια βδομάδα πριν, ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας M.  Rocard με άρθρο του στη Le Monde  από κοινού με τον γνωστό Οικονομολόγο Larrouturou, πρότεινε   στην  ΕΚΤ να υιοθετήσει την πολιτική που ακολούθησε η FED για να διασώσει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα, δηλαδή  «τα παλιά κρατικά χρέη  να αναχρηματοδοτηθούν με επιτόκια κοντά στο 0%».Για να ξεπεραστεί  το πρόβλημα με τις ευρωπαϊκές συνθήκες ο Rocard έχει την εξής ιδέα: «η ΕΚΤ   να  δανείσει με 0.01% την«ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων» (EIB) ή τα κρατικά ταμεία παρακαταθηκών και δανείων, τα οποία  στη συνέχεια θα δανείζουν αντίστοιχα με 0.02% τα ίδια τα κράτη, για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τα παλαιά τους χρέη». Η πρόταση αυτή είναι ρεαλιστική και μπορεί όντως να βοηθήσει τις υπερχρεωμένες χώρες του Νότου, πολύ περισσότερο από τα PSI τα οποία λειτουργούν αποσταθεροποιητικά και τροφοδοτούν την κρίση.

O φόρος Tobin*

Την Παρασκευή ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει στην επιβολή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές –του γνωστού φόρου Τobin, ακόμα και αν διαφωνούν οι άλλες  χώρες της ΕΕ. (ο Κάμερον έσπευσε ήδη να εναντιωθεί).

Όμως, την πρόταση του Νικολά Σαρκοζί στηρίζει και ο Ιταλός Πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ότι η Ιταλία είναι «διατεθειμένη να συνεργαστεί ώστε να επιβληθεί ένας φόρος επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, σε όλη την Ε.Ε. και όχι μεμονωμένα».

 Δεν αρκεί η μείωση του ελλείμματος                                                                                                                                                                         

Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι φωνές που επισημαίνουν το αδιέξοδο της πολιτικής υπαγορεύει  το Βερολίνο. «Μέχρι σήμερα στην Ευρώπη οι μόνες αποφάσεις που λαμβάνονται αφορούν τη μείωση του ελλείμματος, οι αποφάσεις αυτές είναι απαραίτητες και πολύτιμες, όμως, αν εφαρμοστούν χωρίς μέτρα ανάκαμψης, δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν σε μια επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης", υπογραμμίζει  σε κύριο άρθρο που δημοσιεύεται στην ιταλική εφημερίδα  "Ιλ Μεσατζέρο", ο Ρομάνο Πρόντι.  Ακόμα κα ο  Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, την Κυριακή, σε συνέντευξή του σε βελγικό σταθμό  παραδέχεται ό,τι:  «συχνά αντιδράσαμε με μικρή καθυστέρηση και οι αποφάσεις μας υπήρξαν αδύναμες--αυτό το λέω ανοιχτά.»

Goldman Sachs: δεν χρειάζεται λιτότητα!

Ενδιαφέρον έχει και η Εκθεση της ....γνωστής μας Goldman Sachs, η οποία επισημαίνει ότι: «οι απαιτήσεις για μεγαλύτερες δημοσιονομικές προσπάθειες και επίτευξη των βραχυπρόθεσμων στόχων για το έλλειμμα, εγκυμονούν τον κίνδυνο παγίδευσης των περιφερειακών χωρών σε έναν φαύλο κύκλο χαμένων στόχων, μεγαλύτερης λιτότητας, οικονομικής αδυναμίας και μείωσης των φορολογικών εσόδων!!!» Μετά από αυτή τη διαπίστωση καταλήγει στο συμπέρασμα οτι:  ««οι δυνατότητες για πρόσθετες δημοσιονομικές παρεμβάσεις στις περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, είναι περιορισμένες.»  Με άλλα λόγια η  λιτότητα δεν αποτελεί απάντηση στην κρίση!  Όμως, η   Goldman Sachs  διατυπώνει ακόμα ένα επιχείρημα το οποίο δυστυχώς ουδέποτε άρθρωσε η ελληνική πλευρά: «από τη στιγμή που τα προγράμματα προσαρμογής επικεντρώνονται στα διαρθρωτικά μέτρα τα αποτελέσματά τους θα πρέπει να αξιολογηθούν σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα.» Δηλαδή, η προσαρμογή απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ότι είχε αρχικώς εκτιμηθεί.

 Συμπέρασμα: Είναι προφανές ότι στην Ευρώπη, μπροστά στο φάσμα μιας νέας και περισσότερο επώδυνης ύφεσης, ανοίγει εκ νέου η συζήτηση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αναζητούνται νέα εργαλεία.  Νομίζω ότι έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουμε και εμείς στη συζήτηση αυτή με δικές μας προτάσεις και ιδέες. Δυστυχώς, ο κ. Παπαδήμος, αν και διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και επομένως η γνώμη του θα είχε βαρύνουσα σημασία, περιορίζεται στη διεκπεραίωση των εντολών της Τρόϊκα. Εντολές που μέχρι τώρα απεδείχθησαν  καταστροφικές. Δικαιολογημένα επανέρχεται το ερώτημα για πόσο καιρό ακόμα η Ν.Δ. θα στηρίζει αυτήν την κυβέρνηση; Μήπως, επιτέλους, είναι καιρός να βγούμε μπροστά με μια εθνική πρόταση, αντί να περιμένουμε το μοιραίο;

YΓ 1. Για τους μη ειδικούς, το σχετικό φόρο πρότεινε ο Αμερικανός Οικονομολόγος James Tobin, κάτοχος του βραβείου νόμπελ,  το 1972. Στόχος του ήταν  να επιβληθεί στις «βραχυπρόθεσμες συναλλαγές στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, ως ένα μέσο προστασίας της σταθερότητας στις ισοτιμίες και στα επιτόκια από τους κερδοσκόπους.»  Βέβαια, για να είμαστε ιστορικά ακριβείς, η ιδέα  ανήκει στον Κέϋνς, ο οποίος από το 1936 είχε προτείνει  έναν φόρο  στις συναλλαγές του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, για τον  περιορισμό της υπερβολικής κερδοσκοπίας.

ΥΓ 2.Οσοι είχαν απορίες  για το ποιος κερδίζει από την κρίση θα τους λύθηκαν, μετά τον προχθεσινό δανεισμό της Γερμανίας με ...αρνητικό επιτόκιο!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 10/01/2012 09:10:09

  Καλημέρα.Ο Παπαδήμος σκοπεύει να τα δώσει όλα...τα πάντα....Άνθρωπος των τραπεζών,των Γερμανών και των αδηφάγων αγορών είναι,πως να σκέφτεται κάτι διαφορετικό;Δεν φαίνεται να υπολογίζει αντιδράσεις και ενστάσεις,μη έχοντας ΚΑΜΙΑ κοινωνική ευαισθησία.Όσο παραμένει αυτή η άρρωστη πολιτική κατάσταση,δεν πρόκειται ν'αναπνεύσει η χώρα,αντίθετα θα βουλιάζει βουτώντας στη κοινωνικο-οικονομική κατάρρευση.Μπλέξαμε πολύ άσχημα...ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ....Και κάτι ακόμη.Αν ο Παπαδήμος έχει σχέδιο εξόδου από τη κρίση,τότε εγώ είμαι καρδινάλιος.....

  • ΛΕΩΝΙΔΑΣ avatar
   ΛΕΩΝΙΔΑΣ @ Komis Montechristo 11/01/2012 20:38:12

   ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ''ΣΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ''ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΛΠΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ (ΚΑΙ ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ)

 2. JOHN avatar
  JOHN 10/01/2012 09:26:27

  Ευθυνη εχουν και οποιοι στηριζουν τον αναλγητο τραπεζιτη οσο κι αν αυτο ηχει ασχημα στ αυτια μερικων!

 3. Σταράτα avatar
  Σταράτα 10/01/2012 09:38:30

  Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΩΣΑΝΕ.
  Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ
  ΘΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΨΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

  • Silence t. avatar
   Silence t. @ Σταράτα 10/01/2012 12:07:03

   Σσσσσσσστ , υπάρχουν και οι αγανακτισμένοι ! Θα τους ξυπνήσεις......

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Silence t. 10/01/2012 13:32:33

    Μπορεί μεν να κοιμούνται οι Αγανακτισμένοι, αλλά αφού πρώτα κατασυκοφαντήθηκαν και λοιδορήθηκαν -ας μην το ξεχνάμε αυτό- από όλα τα παράσιτα και τα ψευτοδιανοουμενίστικα σαπρόφυτα της εγχώριας και ξένης υποτέλειας, που καλοζωισμένα επί τόσα χρόνια από τη μασαμπούκα των κονδυλίων αποφάνθηκαν ότι ήρθε η ώρα να διαφυλάξουν, ως μαντρόσκυλα, τα συμφέροντα όσων τους καλοτάισαν. Το λάθος των Αγανακτισμένων ήταν ότι λύγισαν, ότι κουράστηκαν, ότι άφησαν τη σπέκουλα και τη λοιδορία να περάσει, και δεν έγιναν το ορμητικό ποτάμι που θα έπνιγε ζωντανούς τους συκοφάντες τους.

    • Silence t. avatar
     Silence t. @ Αυριανιστής 10/01/2012 13:56:21

     Η αντίσταση έχει πάντα να αντιμετωπίσει την προπαγάνδα , την συκοφαντία και την παραπληροφόρηση , αλλά αυτό είναι νομοτελεακό .
     Η ένσταση μου είναι στο αγανακτώ γιατί μου την είπαν κάποτε οι Ισπανοί ότι κοιμάμαι όρθιος και να ξε-αγανακτώ γιατί έβγαλα την υποχρέωση .
     Γιατί κατά τα άλλα το συγκεκριμένο κίνημα , μου έδειξε ότι δεν είχε ούτε συγκεκριμένο στόχο , ούτε πιστεύω , ούτε πρόγραμμα , πλάνο , αρχή , μέση , τέλος , όπως ακριβώς ο μέσος Έλληνας , εσύ και εγώ (για να μην τους αδικώ και μόνο αυτούς) .
     Απλά και εγώ όπως όλοι βλέπω αποσβολωμένος μια κοινωνία ολόκληρη , να αντιδρά με απάθεια στις τρομερές και φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης να μας βγάλει στους δρόμους .

    • daughter of mercy avatar
     daughter of mercy @ Αυριανιστής 10/01/2012 17:42:35

     Μόνο λίγο καιρό (έχει περάσει) ξαποσταίνουν.....

 4. odysseus avatar
  odysseus 10/01/2012 09:44:12

  Kατ' αρχήν ο Παπαδήμος έχει σαφη ειδική αποστολή για την οποία τον στηρίζει ο Σαμαράς με την πλέον επίσημη αντιπροσώπευση της ΝΔ (Οι δύο Αντιπρόεδροί της) και χωρίς αυτή τη στήριξη δεν θα ήταν τώρα Πρωθυπουργός. Η αποστολή του είναι να ψηφίσει το PSI και την Δανειακή Σύμβαση με τους στόχους της οποίας συμφωνεί και ο Σαμαράς. Βασικός στόχος της είναι να παραμείνει βιώσιμο το Ελληνικό χρέος μέχρι να εξοφληθεί και να μην αναγκαστεί η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών. Και αφού απαραίτητη προυπόθεση για να γίνει βιώσιμο το χρέος είναι να υπάρχει εγγύηση οτι τα "κουρεμένα " ομόλογα θα πληρωθούν στο ακέραιο πράγμα στο οποίο συμφωνεί ο Σαμαράς, σε αντίθεση με την Αριστερά, τό δίκαιο που θα τα διέπει θα είναι το Αγγλικό, αφού για τους πιστωτές παρέχει την μέγιστη εγγύηση που δεν παρέχει το Ελληνικό.
  Δεν έχει δικαίωμα ο Παπαδήμος να κάνει σχέδια και να βρεί τρόπους εξόδου από την κρίση γιατί μόλις τελειώσει την ειδική αποστολή του σε 2 μήνες περίπου, είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές . Επομένως δεν του πέφτει λόγος για τις προτάσεις Πρόντι, Ροκάρ, Σαρκοζί κλπ, γιατί αυτά αφορούν και θα τα αποφασίσει η επόμενη κυβέρνηση Σαμαρά ή το πολύ πολύ Σαμαρά-Καρατζεφέρη ή Ντόρας.
  Οσον αφορά την Goldman Sachs εμένα μου θυμίζει το σάλπισμα υποχώρησης της Αυτοκρατορίας του χρήματος. Είναι σαν να λέει αρκετά πήραμε απ την Ευρώπη προς το παρόν, ας πάμε αλλού τώρα για να μην τη διαλύσουμε κιόλας αφου εμείς τη φτιάξαμε και θα την ξαναχρειαστούμε στο μέλλον. Φτάσαμε, φτάνουμε, με άλλα λόγια στον "πάτο" όπως είπε και ο Ράιχενμπαχ. Αυτό θα επιβεβαιωθεί βέβαια αν αυτή η φαινόμενη "ανακωχή" των "οίκων" που σταμάτησαν τις υποβαθμίσεις συνεχιστεί. Μέχρι τέλους Ιανουαρίου θα έχει κλείσει το PSI. Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας προετοιμασίας και ψήφισης της Δανειακής, καθώς και μήνας εκλογής νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ. Ο Μάρτιος μήνας εκλογών. Οπότε δεν έχει αλλον ρόλο ο Παπαδήμος, εκτός αν τον βάλουν αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ ...

 5. Dimitrios avatar
  Dimitrios 10/01/2012 09:44:53

  Mας οδηγεί στην καταστροφή!

 6. Κομνηνός avatar
  Κομνηνός 10/01/2012 09:58:33

  Ο κ.Παπαδήμος διετέλεσε Πρόεδρος της ιδιωτικής Τράπεζας με την επωνυμία Τράπεζα της Ελλάδος (1994-2002), γνωρίζει άριστα τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση του χρέους και τον τρόπο που λογιστικά διαμορφώθηκαν οι όροι ένταξης της Ελλάδος στο Ευρώ επιβαρύνοντας μελλοντικά τους φορολογούμενους.

  Με πιο απλά λόγια έχει συμβάλει στην δημιουργία χρέους που βαρύνει τους Έλληνες και το βασικό σχέδιό του του είναι η μεταφορά του ιδιωτικού και εθνικού πλούτου στις τράπεζες και αυτούς που άμεσα ή έμμεσα τις ελέγχουν. -

  Να τον χαίρονται όσοι τον στηρίζουν!

 7. Σταράτα avatar
  Σταράτα 10/01/2012 10:15:36

  Φίλε Komi Montechristo ποτέ δέν ξέρεις τί θέλει μία εταιρία σάν τήνGoldman Sachs σέ εποχή παγκοσμιοποιήσης σέ πολιτικό επίπεδο.μέ κυρίαρχο τά ιδιώτικα κεφάλαια καί τό τραπεζικό σύστημα.Η δανειακή σύμβασει πρέπει νά γίνει σέ Ελληνικό δίκαιο [αν θέλεις νά είσαι κυρίαρχο κράτος κάι κυρίαρχος πολίτης αύτου τού κράτους] δέν ειναι θέμα τραπεζικης πίστης άλλά εθνικής υπόστασης.
  Κανένας μας δέν έδωσε καμιά λευκή επιταγή σέ κανέναν πολιτικό φορέα ή προσωπο γιά ειδικές αποστολές όταν μάλιστα μεσά από αυτές έρχονται νέα μνημόνια ή παραχωρήσεις.καί τέλος δέν παλεύεις γιά βιώσιμο χρέος αλλά γιά βιώσιμο έθνος καί πολιτή.καί στό βιώσιμο δίνεις τήν λύση από τήν ίδια τήν λέξη.εχουμε καί γή καί χέρια γιά νά πάμε μπροστά

 8. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 10/01/2012 10:22:05

  Γιάννης Βαρουφάκης :
  "Αν ο κ. Παπαδήμος πραγματικά πιστεύει ότι εμείς οι έλληνες πρέπει να δράσουμε με γενναιότητα, αποδεσμευόμενοι από τα κεκτημένα μας, τον καλώ να δώσει το παράδειγμα. Πώς; Παραιτούμενος από την θέση του καθηγητή που κατέχει στο Τμήμα μου, σε κατάσταση αναστολής για πάνω από δέκα χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσλάβουμε έναν νέο επιστήμονα για να διδάσκει τους φοιτητές μας. Μπορεί να... χάσει ένα ευτελές μέρος της σύνταξής του, όμως με αυτή την κίνηση θα καθιστούσε πειστικότερες τις προτροπές του προς τους υπόλοιπους."

  • Silence t. avatar
   Silence t. @ Γιάννης Καλαματιανός 10/01/2012 12:10:42

   Βαρουφάκης for president

  • Θύμιος avatar
   Θύμιος @ Γιάννης Καλαματιανός 10/01/2012 13:50:46

   πράγματι, λογική από σίδηρο!

 9. Γιάννης Μανιατάκος avatar
  Γιάννης Μανιατάκος 10/01/2012 10:22:59

  Δεν ξέρω αν θα υπάρξουν αμφισβητήσεις στο κείμενό σας κ. Ροδινέ, σήμερα ή αυτές θα προστεθούν μελλοντικά, απολογιστικά. Παρήγορο πάντως για μας (τους τρομοκρατημένους πολίτες, νοικοκυραίους κάθε βαθμίδας, πρώην) είναι ότι τα μέσα επικοινωνίας αφήνουν να φτάνουν σε μας κάποιες φωνές, που έχουν λύσεις. Το ερώτημα όμως που φέρει ο τίτλος του άρθρου σας, αναμφισβήτητα ξεχωρίζει και μάλιστα, όσο απομακρυνόμαστε από την αποφράδα εκείνη ημέρα της «συναίνεσης», το μέγεθός του διογκώνετε. Προς τι λοιπόν η συναίνεση για αναπλήρωση ενός πρωθυπουργού που είχε παραιτηθεί (για δεύτερη φορά) από τον σύμβουλό του; Γιατί προκρίθηκε αυτό, από την αρχική, καθαρή λύση, των εκλογών; Υπήρχε η ελπίδα ότι ο «τσιλιαδόρος» του πλοίου θα εκτελούσε τα καθήκοντα του τιμονιέρη, καλύτερα από τον καπετάνιο; Και αφού τέλος πάντων του ανατέθηκαν τα καθήκοντα αυτά, άκουσε κανείς διαφορετικά παραγγέλματα από τον νέο τιμονιέρη; Προσωπικά με φοβίζει και η ίδια του η φωνή όπως την άκουσα στις δηλώσεις ανάληψης καθηκόντων του. Λες και ακούς ηχείο!

  • Silence t. avatar
   Silence t. @ Γιάννης Μανιατάκος 10/01/2012 12:21:42

   Τι θα έλεγες αντί να είσαι τρομοκρατημένος πολίτης - το μυρμηγκάκι του Λαζόπουλου , να κάνεις τίποτα για το μέλλον σου και την ζωή σου .
   Μπορώ να σου εγγυηθώ ότι τα κανάλια που λές ότι αλλάξαν χούγια , δεν πρόκειτε να κάνουν τίποτα για αυτό , παρά μόνο να σου δίνουν λίγι , λίγο οξυγόνο όσο για να μην πεθάνεις , φυτό μεν , ζωντανό δε , έτσι σε χρειάζονται .
   Αυτή την φορά δεν πρόκειται κανένας , να σε ξυπνήσει και να σου πεί σήκω χρυσό μου εφιάλτη έβλεπες , κανένας δεν θα βγάλει το φίδι απο την τρύπα για εσένα , κανένας δεν θα κάνει την επανάσταση για εσένα χωρίς εσένα , κανένας δεν θα νοιαστεί ξανά για εσένα .
   Λυπάμαι που στο λέω , αλλά ήρθε η ώρα σου , it's show time .
   Παράτα λοιπόν την κλάψα , την γκρίνια , την μοίρλα και ανέλαβε τις ευθύνες σου .
   Άμα ξυπνήσεις τα λέμε εκεί έξω , στο κάγκελο , με μερικά ακόμα εκκατομύρια φρεσκοξυπνημένους πολίτες μας , που βαρέθηκαν τις θεωρείες επι θεωρειών αντίστασης μπροστά στο laptop.

 10. Joao avatar
  Joao 10/01/2012 10:39:37

  Ο Παπαδημος φταίει για όλα.. δεν έχουμε συγκυβέρνηση στη Ελλάδα…συγκυβέρνηση μάλιστα που ανυπομονεί να υπογράψει δανειακή και psi για να πάμε σ εκλογές.. μόνο που τότε θα έχουν παραχωρηθεί και χαθεί τα πάντα.. Είναι τόσο γελοίο ολόκληρο το πολιτικό σύστημα που αντιπολιτεύεται την Κυβέρνηση που στηρίζει η οποία και κάνει αυτά τα οποία την στήριξαν να κάνει..

 11. Ραβινος avatar
  Ραβινος 10/01/2012 10:41:38

  Κατ'αρχας θελω για αλλη μια φορα να συγχαρω του αρθρογραφους του Antinews για τα κειμενα τους οπως το παρον του κ Ροδινου.Αποτελουν πραγματειες υψηλου επιπεδου παραγοντας δικαιο.Μπραβο!Επι του ερωτηματος τωρα τι χρειαν σχεδιου εχει ο Παπαδημος οταν εχει την στηριξη του Alexis ο οποιος στο σημερινο κυριο αρθρο του ζηταει a priori ''Οι αρχηγοι των κομματων που στηριζουν τη σημερινη κυβερνηση οφειλουν {sic !} ,λοιπον , να καθησουν σ'ενα τραπεζι μαζι του και να χαραξουν μια κοινη γραμμη ''!!!! διοτι ''Η χωρα δεν θα βρει καλυτερο διαπραγματευτη απο τον νυν πρωθυπουργο ,ο οποιος γνωριζει προσωπα και πραγματα και εχει μακραν εμπειρια διεθνων διαπραγματευσεων {sic! sic!!}''.Μιλαμε για υψηλης στρατηγικης σκεψεις λες και το τραπεζι θα εμπνευσει εναν a priori ανικανο ανθρωπο ως ο Παπαδημος !Ελπιζω ο Σαμαρας χθες να του ειπε κανενα ζυπνα Παπαδημο μπηκαν στην πολη οι οχτροι !

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ραβινος 10/01/2012 11:59:48

   Το σύστημα της διαπλοκής τα 'χει χάσει εντελώς και δεν ξέρει η δεξιά του τι ποιεί η αριστερά του. Σήμερα ο Alexis αποκαλεί βέλτιστο διαπραγματευτή, τον άνθρωπο που μόλις χθες η Λώρη Κέζα, στο επίσης διαπλεκόμενο και καθεστωτικό Βήμα, αποκαλούσε ανίκανο και ανεπαρκή!!!

   • Πελασγός ο Μιλήσιος avatar
    Πελασγός ο Μιλήσιος @ Αυριανιστής 10/01/2012 15:41:23

    Αγαπητοί Ραβίνε & Αυριανιαστή,

    Μόνον που αναπαράγετε τους μυρηκασμούς δυο ανθρώπων, που υπηρετούν τους δυο πυλώνες επιβολής της Νέας Τάξεως (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΔΟΛ), στη χώρα που γέννησε τα μεγαλύτερα μυαλά, αλλά και τους αυθεντικούς επιγόνους-όχι κατ'ανάγκην απογόνους- του Εφιάλτη των Θερμοπυλών, τα επιχειρήματά σας καθίστανται έωλα "έπεα".
    Η μή ομοθυμία άρθρων των δυο Κέντρων, δε σημαίνει κατ'ανάγκην ότι δεν αλληλοσυμπληρώνουν την ενδοτικότητά των στους πραγματικούς εντολείς των.

    Χωρίς να το θέλετε, λειτουργείτε περίπου ως αναμεταδότες δηλώσεων, που ο Ελληνικός λαός τα έχει χαρακτηρίσει σκουπίδια, λόγω της καταγωγής εκφοράς των.

    Η Πατρίδα μπήκε σε μια περίοδο αυτοελέγχου και αυτοκριτικής.
    Κατά συνέπεια, δεν έχουν θέση μνημονεύσεως τέτοιων αναπαραγωγών και τέτοιων προσώπων.
    Η Πατρίδα, εισήλθε σε περίοδο Εθνικής Ανεξαρτησίας, χωρίς να το γνωρίζουν οι επίβουλοί της...

    Πελασγός ο Μιλήσιος

 12. Εμμ avatar
  Εμμ 10/01/2012 10:54:43

  Ο κ. Παπαδήμος είναι πρωθυπουργός μείωσης εξεγέρσεων και παραπλάνησης των πολιτών, δηλαδή με δύο λέξεις τραπεζοποιήθηκε το κράτος για να μην κρατηκοποιηθούν οι τράπεζες. Είναι πασιφανές ότι έχει περιορισμένη εξουσία που δεν θέλει να παραδεχθεί ο ίδιος το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Η ΝΔ του Σαμαρά στηρίζει με αντιρρίσεις δεχόμενη από την ΕΕ απειλές για υποδούλωση. Το θέμα είναι ότι ο ΑΣ ομιλεί αφού εκτεθούν οι της ΕΕ και οι συγκηβερνώντες του και κρατεί καλλά τους άσσους στο μανίκι του. Όλα αυτά που κάνει ο ΑΣ δείχνουν δεξιοτεχνία, εξυπνάδα αλλά και φόβο παράλληλα. Με φόβο όμως δεν κερδίζεις τίποτε γιατί ως Έλληνες δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τους ξεβράκοτους και ηλίθιους στην πτωχευμένη Ευρωζώνη αφού τα διαθέσιμα € της είναι 490 δις. Ύστερα από τον παραπάνω συλογισμό μου των 490 δις απορώ πως οι πολιτικοί μας κάθονται σε αυτούς σούζα και υποδουλωμένοι. Εάν ο ΑΣ δεν τους ορμίσει να εξευτελίσει τους ξεφτίλες της ΕΕ δεν πρόκειται να δει φως στο τούνελ αύτε αυτός αλλά ούτε και εμείς ως πολίτες της ΕΕ. Λύσεις υπάρχουν αρκετές και βρίσκονται μέσα σ' αυτό που λέγεται ΑΛΗΘΕΙΑ!

  • Θύμιος avatar
   Θύμιος @ Εμμ 10/01/2012 13:46:59

   λογική από σίδηρο, πράγματι!

 13. Kst avatar
  Kst 10/01/2012 11:57:23

  Δυστυχως η πτωση και η υφεση συνεχιζει να κρατει καλα και επι συγκυβερνησεως των τριων… Δεν εχω ακουσει για μετρα εξοδου απο την υφεση..παρα μονον καινουργια πολυνομοσχεδια για μειωση συνταξεων και απολυσεων… Μαλλον δεν το εχουν πιασει το νοημα ακομη.. Ολιγωρια και για 7η φορα κινδυνολογια για χρεοκοπια. Δηλαδη ετσι θα πορευομαστε? Κανενα κομμα δεν θα ξεπερασει τον μικροκομματισμο? Με την λογικη δεν μπορουμε να καταπολεμησουμε τα διαφευγοντα κερδη και φορολογουμε δεν καταφερνουν τιποτα..

  Και οι τεσσερις αρχηγοι (συμπεριλαμβανω και τον Παπαδημο) πολυ κατωτεροι των περιστασεων.. Η απομακρυνση Παπανδρεου, η επιλογη Παπαδημου μας οδηγησε παλι στο ιδιο σημειο… Και τι κανει ο κ. Σαμαρας? Συνεχιζει να στηριζει σκεπτομενος “Απελθετω απ’ εμου το ποτηριον τουτο”... Για να ελθει προεκλογικα να μας πει τι? Στηριξα Παπαδημο για να κερδισω χρονο μηπως και ο κοσμος ξεχασει και παρω καμια ψηφο?

 14. firiki2010 avatar
  firiki2010 10/01/2012 12:08:38

  Στον Παπαδήμο ανετέθη μια πολύ συγκεκριμένη αποστολή την οποία απο τεχνικής άποψης είναι πολύ ικανότερος να την φέρει εις πέρας απ΄ ότι ο απιθανοαπίθανος που είχαμε για πρωθυπουργό. Περιθώρια άσκησης πολιτικής ο Παπαδήμος έχει περιορισμένα γιατί 1. προφανώς έχουν και διάφορετικές μεταξύ τους απόψεις τα κομματα που τον στηρίζουν (δεν βλέπω και τη ΝΔ να θέλει να πολυεμπλακεί στα οικονομικά με θέσεις - προτάσεις για συγκεκριμένους χειρισμούς ) και 2. υπάρχει μια ήδη δρομολογημένη κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπισθεί με τις λιγότερες ζημιές. Εξ άλλου ας μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος ήταν κατά του "κουρέματος" που σήμερα ο ίδιος καλείται να διευθετήσει. (Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι θετικό γιατί σημαίνει ότι έχει πλήρη επίγνωση δυσκολιών και κινδύνων).
  Ζόρικα πράγματα ούτως ή άλλως, αλλά σκεφθείτε να "χειριζόταν" το θέμα ακόμα ο "Γιώργος"!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ firiki2010 10/01/2012 12:14:37

   Firiki,
   προφανώς και στον Παπαδήμο ανετέθη συγκεκριμένη αποστολή.
   Δεν είναι αυτό το ερώτημα.
   Ομως, το ζητούμενο είναι με τι κόστος θα φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή;
   Με κάθε κόστος;
   Προφανώς όχι!
   Ενα δεύτερο ερώτημα είναι πως όταν συζητούνται τόσα θέματα, η χώρα δεν έχει άποψη;
   Θεωρώ οτι ο Παπαδήμος, ως εκ της θέσεως του, θα μπορούσε να διαπραγματευτεί καλύτερα.
   Ομως, τις ίδιες απειλές και τους ίδιους εκβιασμούς που άκουγα επι Γεωργίου Γ του Ελάσσονος, ακούω και επι Παπαδήμου.
   Ποιά η διαφορά;

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Κώστας Ροδινός 10/01/2012 13:03:36

    Κώστα
    Οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται δημοσίως. Και ασφαλώς δημοσίως απ΄ όλες τις πλευρές διαρρέουν "απόψεις" και σενάρια για λόγους τακτικής. Τα εκβιαστικά διλήμματα είναι μέρος του παιχνιδιού και κάποια από αυτά μέρος της πραγματικότητας.

    "Ποια η διαφορά;" Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο ο Παπαδήμος να πετύχει λιγότερα ή αν θέλεις να προξενήσει μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που θα προξενούσε ο Παπανδρέου στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας (προφανώς δεν μπορώ να το αποδείξω)

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ Κώστας Ροδινός 10/01/2012 15:10:55

    Υπάρχει μόνο μια και μοναδική διαφορά: ο Παπαδήμος δεν έχει πολιτικό κόστος να φοβηθεί. Ούτε μπορεί κάποιος να τον σύρει σε ειδικό δικαστήριο. Το είπε ο "άνθρωπος":

    "Δεν είμαι πολιτικός".

    Μπορεί να προτείνει ακόμη και μέτρα για πλήρη κατάργηση του μισθού, αγκαλιασμένα με αναγκαστική εκπόρνευση όλου του γυναικείου και αντρικού πληθυσμού, πασπαλίζοντας τα με "εθνική αναγκαιότητα" και κανένας δεν θα μπορεί να του πει τίποτα.

    Βέβαια, το ερώτημα παραμένει: Ποιά η διαφορά;

    Εκτός από την παραπάνω, καμμία άλλη διαφορά. Ο πολιτικά αείμνηστος ΓΑΠ δεν "τσούλαγε" πλέον και συν τοις άλλοις κινδύνευε να βρεθεί να κάνει παρέα στον Μπέο στην αναζήτηση για το απωλεσθέν σαπούνι (όχι ότι τώρα δεν κινδυνεύει), και έτσι έφεραν τον Παπαδήμο, χωρίς εκλογές, οδηγώντας σε αυτοανάφλεξη από ντροπή οτιδήποτε έχει γραφεί ως σήμερα περί Δημοκρατίας.

    Θα μπορούσαν να είχαν βάλει πρωθυπουργό τον Αλέφαντο. Επί της ουσίας θα ήταν ακριβώς το ίδιο.

    Δεν θα μου προξενούσε καμμία έκπληξη, αν μαθευόταν ότι ο Παπαδήμος υπογράφει επίσημα πρώτος και καλύτερος σε ολόλευκες σελίδες και το επιθυμητό κείμενο συντάσσεται μετά.

    Ο τύπος είναι ο νέος Τσολάκογλου, τι να λέμε τώρα.

    Τελούμε υπό χρηματοπιστωτική κατοχή.

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ Κώστας Ροδινός 10/01/2012 15:24:45

    Με τί κόστος ;;
    Μα με το κόστος να μην εκλεγεί πρωθυπουργός ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές !

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ firiki2010 10/01/2012 12:27:15

   Αν ο "πολύ ικανότερος" από τον "απιθανοαπίθανο" είναι να λάβει τα ίδια και χειρότερα μέτρα εξαθλίωσης όπως ελάμβανε ο προκάτοχός του, χωρίς μάλιστα να έχει εξουσιοδοτηθεί για κάτι τέτοιο, ποια η διαφορά για τους ταχέως εξαθλιούμενους Έλληνες; Ότι ο... δήμιός τους θα έχει διαφορετικό δεύτερο συνθετικό στο επώνυμό του;

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Αυριανιστής 10/01/2012 13:14:42

    Δεν γνωρίζουμε ούτε τα μέτρα Παπαδήμου ούτε αυτά που θα ελάμβανε ο απιθανοαπίθανος προκάτοχος του. Μια εκτίμηση εκφράζω βάσει της προηγούμενης πολιτείας του ότι ο Παπανδρέου θα έφερνε πολύ χειρότερα αποτελέσματα από τα όποια αποτελεσματα Παπαδήμου.
    Οποιος θεωρεί ότι δεν έχει "εξουσιοδοτήσει" καταψηφίζει, αποσύρει την στήριξη και δείχνει και την εναλλακτική.

 15. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/01/2012 12:15:54

  Αὐτό τό δεύτερο Υ.Γ. πού λέει ὃτι οἱ Γερμανία δανείστηκε μέ ἀρνητικό ἐπιτόκιο δέν τό 'πιασα!;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/01/2012 12:41:31

   Aπό την Ναυτεμπορική:

   "Την ασφάλεια του γερμανικού κρατικού χρέους, ακόμη και με τίμημα, επέλεξαν για μία ακόμη φορά οι επενδυτές στο σημερινό επικίνδυνο περιβάλλον, όπως άλλωστε έδειξε η χθεσινή γερμανική δημοπρασία εντόκων γραμματίων έξι μηνών, ζητώντας παράλληλα περισσότερα από τη Γαλλία, την ώρα που εντείνεται ο «χορός» των διαβουλεύσεων μεταξύ των μεγάλων οικονομιών του ευρώ σε μια ύστατη προσπάθεια επίλυσης της κρίσης.

   Η Γερμανία άντλησε μεν 3,9 δισ. ευρώ εν μέσω σταθερής επενδυτικής ζήτησης, καθώς η δημοπρασία εντόκων γραμματίων υπερκαλύφθηκε κατά 1,8 φορά, όμως κατέβαλε αρνητικό επιτόκιο στους επενδυτές για πρώτη φορά στην ιστορία της, συμπαρατασσόμενη μαζί με την Ελβετία και την Ολλανδία που είχαν πληρώσει και αυτές αρνητικό επιτόκιο σε πρόσφατες δημοπρασίες τους.

   Απεγνωσμένη κατάσταση
   Τα αρνητικά επιτόκια δείχνουν σε πόσο απεγνωσμένη κατάσταση βρίσκονται πλέον οι επενδυτές, καθώς στενεύουν τα περιθώρια επιλογών τους, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ακόμη και πρόθυμοι να πληρώσουν επιτόκιο για να προστατεύσουν τα χρήματά τους, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο απωλειών.

   Σύμφωνα με στοιχεία της Μπούντεσμπανκ, η οποία διαχειρίζεται όλες τις γερμανικές δημοπρασίες, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,0122% συγκριτικά με το 0,0005% που είχε καταβληθεί στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία της 5ης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Reuters, το αρνητικό επιτόκιο σημαίνει ότι το Βερολίνο θα κερδίσει 242.000 ευρώ από τα χρήματα που δανείστηκε χθες."

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Κώστας Ροδινός 10/01/2012 12:59:15

    Ὃλοι καί ὃλα στόν ἀγώνα γιά τήν διατήρηση καί ἐπέκταση τῆς Γερμανικῆς παντοκρατορίας.Εὐχαριστῶ γιά τήν ἀπάντηση.

   • Silence t. avatar
    Silence t. @ Κώστας Ροδινός 10/01/2012 13:01:06

    !!!!!!!!!Αυτοί οι επενδυτές τι μάρκα ναρκωτικά πήραν .
    Μιλάμε για γκουρού της απόδοσης , δώσανε 1.000 για να πάρουν 900 !!! Αλλά σίγουρα .
    Το μότο τους .....Κάλιο εννέα και στο χέρι , παρά δέκα και στο χέρι.

    Υ.Γ. Έπειδή έχω κάτι χρήματα στην άκρη και δεν ξέρω που να τα επενδύσω , αν υπάρχει κανένα εύκαιρο τηλέφωνο θα με υποχρεώνατε

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Silence t. 10/01/2012 14:01:09

     Θἀ τό 'θελα καί ἐγώ τό τηλέφωνο...ὁσο γιά χρήματα,θά δανειστώ γιά νά ἐπενδύσω.

     • Silence t. avatar
      Silence t. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/01/2012 14:26:38

      Θα έπρεπε . Πού θα ξαναβρείς τέτοια ταλέντα......

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/01/2012 15:03:59

      μην τα λέτε αυτά δημοσίως!!!
      Θα σας ...φορολογήσουν!

     • Αγρότης avatar
      Αγρότης @ Κώστας Ροδινός 10/01/2012 20:00:46

      Μην γελάτε καθόλου. Πανεύκολο να κάνεις αυτού του είδους την επένδυση(!) . Για ψάξτε Κώστα Ροδινέ και θα βρείτε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβει . Ελληνικές τράπεζες προτείνουν στους πελάτες τους, τους τελευταίους μήνες να επενδύσουν σε γερμανικά ομόλογα με αρνητική γι΄αυτούς απόδοση - τελική με έξοδα κτλ- . Το έχω γράψει ξανά ....αλλά δεν είμαι η ναυτεμπορική..... ένας πτωχός και μόνος αγρότης είμαι .

 16. coyote avatar
  coyote 10/01/2012 12:18:08

  ...τον λυκο τον βλεπετε τον ντορο ζητατε?

 17. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 10/01/2012 12:28:11

  Αν έχετε από τη μαμά σας κανένα ξεχασμένο Burda, ξεφυλλίστε το για να βρείτε το σχέδιο. Ωραιότατα γερμανικά κουστούμια (σε όλα τα νούμερα).

 18. Silence t. avatar
  Silence t. 10/01/2012 12:39:03

  Επειδή βαρέθηκα τις καταπληκτικές απόψεις , τις αποκαλύψεις με τις οποίες δεν ιδρώνει το αυτι κανενός , τις αποκλειστικότητες που όλοι ξέρουν και κανέναν δεν συγκινούν , τις αντιδράσεις που χάνονται στο διαδίκτυο , τους αγανακτισμένους που ξε - αγανάκτισαν , τους απολυμένους που μελαγχόλησαν , τους κακοπληρωμένους που συμβιβάστηκαν , τους συνταξιούχους που μπάφιασαν , τους φοιτητές (ειδική μνεία) που ξεχάστηκαν στο facebook , τους διανοούμενους που χάθηκαν γενικός , την Γ.Σ.Ε.Ε. που τα πήρε , την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που τα βρήκε .
  Έχει κανένας καλός κύριος καμία ημερομηνία υπ' όψην του για να βγούμε στις πλατείες να κάνουμε κανένα τσιγάρο , να δείξουμε το μπόϊ μας ρε αδερφέ , ότι οι πολίτες αυτής της χώρας είναι υπαρκτά πρόσωπα , με φωνή , με αισθήματα , με ιδανικά (η μήπως όχι) να μετρηθούμε τέλος πάντων .

  Ε..... έχει ;

  • Kst avatar
   Kst @ Silence t. 10/01/2012 14:01:03

   Ακριβως αυτη ειναι η λυση. Να διαμαρτυρηθουμε. Με το να τα υπομενουμε ολα αυτα κακο σε μας κανουμε και στις επομενες γενιες. Εκτος αν ολοι μας ειμαστε βολεμενοι (που δεν το νομιζω γιατι το να μην εχεις δουλεια και μισθο σε ξεβολευει) και δεν μας νοιαζει καθολου...

 19. Σ.Ε avatar
  Σ.Ε 10/01/2012 12:45:18

  Οι υπάλληλοι της τρόικα επιμένουν στην ίδια συνταγή, γιατί αυτές τις εντολές έχουν.
  Οι δικοί μας όμως τί κάνουν;Γιατί ο Μπένυ,που την 12.12.11 δήλωνε πως:«Το DNA του Μνημονίου μας οδηγεί σε αδιέξοδο. Δυστυχώς, όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος -του Μνημονίου- δεν επιβεβαιώθηκαν»,επιμένει στο ίδιο τροπάριο;

 20. Σταράτα avatar
  Σταράτα 10/01/2012 13:09:53

  «Όταν δεν υπάρχει γύρω μας τίποτα το αληθινό, πώς να υποψιαστούμε ότι όλα είναι ψεύτικα;»

 21. Θύμιος avatar
  Θύμιος 10/01/2012 13:39:51

  Το “Βενιζελικό” σχέδιο πραξικοπήματος Χρυσοχοϊδη (?) -Κόλμερ-, μπορεί να ανατραπεί από “Κονδυλικό” αντιπραξικόπημα Γιωργάκη Α.Π. (Γ.Α.Πάκη) -υπουργοποίησε τον Γερουλάνο- (Ανδραβίδα). Πιο μπροστά είναι ο Ψαριανός, που προβλέπει επάνοδο Καραμανλή.

 22. στεφανος γραγας avatar
  στεφανος γραγας 10/01/2012 13:41:44

  κυριε ροδινε, επειδη οπως εχετε αναφερει εδω και καιρο ζουμε ιστορικες στιγμες και ο ελληνικος λαος θα ζησει ισως τον χειροτερο του εφιαλτη αυτη τη στιγμη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ πρεπει να δημιουργηθει ενα ευρυ μετωπο σωτηριας της πατριδας...εχω ηδη δηλωσει εδω και καιρο οτι ανηκω ιδεολογικα σε αλλο χωρο αλλα χαιρομαι για τα αρθρα και τις αναλυσεις του site σας και για το ευρυ πνευμα διαλογου...η αληθεια ειναι μια..οδηγουμεθα σε ολικη καταστροφη και ο λαος μενει βυθισμενος στο σκοταδι..δεν υπαρχει ουτε μια αντιδραση, ουτε μια φωνη διαμαρτυριας αφου τα καθεστωτικα ΜΜΕ πνιγουν τις οποιες αντιδρασεις...ο λαος ειναι λοβοτομημενος και απληροφορητος...τωρα οσον αφορα το σχεδιο...εχει χυθει τονος μελανιου για το περιβοητο PSI και PSI+ και λοιπες δηθεν σωτηριες λυσεις/...καταθετω λοιπον ενα κειμενο για τις δηθεν σωτηριες λυσεις του κυριου Παπαδημου, λεγοντας ως απαντηση στο ερωτημα σας..ΟΤΙ ΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ...ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ..νομιζω οτι εσεις θα εννοειται κατι αλλο διαφορετικο απο αυτο αλλα δυστυχως ο "τεχνοκρατης" Παπαδημος θα σας απογοητευσει εσας και εμας και σιγουρα οχι τους "φιλους" του...μετα τιμης...Ας πάμε όμως να δούμε κυρίως τα «μεγάλα» θέματα και ειδικά τα δεδομένα του «κουρέματος», το οποίο έχει πολύ ψωμί μπροστά του, με καταληκτικό ορίζοντα τον επόμενο Μάρτιο, όπου οι περισσότεροι τοποθετούν το όριο για μια ελληνική χρεοκοπία. Εδώ, λοιπόν, το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα δεν καλείται να αποφύγει τη χρεοκοπία, αλλά να ελέγξει το μοντέλο της. Και εξηγούμεθα:


  1. Αν το PSI προχωρήσει «ομαλά» και με βάση τη συμφωνία του Οκτωβρίου, θα έχουμε καταρχήν διαγραφή χρέους κάπου 100 δισ. ευρώ ήτοι 50% επί των ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες, εξαιρουμένων πάντα των ομολόγων που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και υπολογίζεται ότι είναι από 45 έως 60 δισ. ευρώ.


  Στην περίπτωση αυτή η Ελλάδα θα μπορεί να λάβει το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ περίπου όπως έχει ήδη συμφωνηθεί σε επίπεδο ευρω-ηγεσιών. Με απλά λόγια η Ελλάδα, η οποία σήμερα έχει 360 δισ. δημόσιου χρέους, θα βρεθεί γύρω στα 260. Αφαιρούνται κάπου 30 τα οποία θα πληρώσουμε μετρητά στους πιστωτές και προστίθενται άλλα 130 με το νέο «πακέτο» που επίσης αποφασίστηκε τον Οκτώβριο. Σύνολο 360 περίπου. Αυτή είναι η... μείωση χρέους με την ανταλλαγή ομολόγων.


  2. Το πράγμα όμως έχει και συνέχεια, καθώς αυτά τα 200 περίπου δισ. ευρώ που κατέχουν ιδιώτες και «αναδιαρθρώνονται» (για να μείνουν 100) τελούν υπό νομικό καθεστώς, κυρίως ελληνικό, το οποίο επιτρέπει ακόμη και την πλήρη διαγραφή τους από την Ελλάδα.


  Το ίδιο ισχύει για καμιά πενηνταριά ακόμη δισ. τα οποία σήμερα υπολογίζεται ότι κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα από την εποχή του Τρισέ και τα οποία δεν έχει συμφωνηθεί να «αναδιαρθρωθούν». Σύνολο 250 «διαγράψιμα» δισεκατομμύρια.


  Τι θα γίνει λοιπόν εάν επιτευχθεί ο στόχος του τρέχοντος «κουρέματος»:


  ● Τα 100 δισ. που θα προκύψουν σε νέα ομόλογα (και σε χρηματική πρόωρη εξόφληση εν είδει μπόνους) θα υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο. Κοινώς θα επισύρουν ποινές κατάσχεσης κ.λπ. σε περίπτωση μη αποπληρωμής, με την Ελλάδα παραιτημένη από την ασυλία της.


  ● Σε αυτά προσθέτουμε το δάνειο των Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου από την τρόικα (110 δισ.) με τους ίδιους όρους.


  ● Αφαιρούμε τα 30 που θα δώσουμε «στο χέρι» και προσθέτουμε τα 130 δισ. του νέου δανείου της τρόικας υπό το ίδιο νομικό καθεστώς και τους ίδιους λοιπούς όρους.


  Τα μόνα «ελεύθερα» δάνεια θα είναι τα 50 περίπου δισ. της Ευρωτράπεζας. Σύνολο 360 περίπου. Συνεπώς η Ελλάδα, αντί να μειώσει το χρέος της, το μόνο που «καταφέρνει» είναι να διασφαλίσει τους δανειστές της από τον κίνδυνο να τα χάσουν. Αυτό είναι ένα «επιτυχημένο» μοντέλο ελεγχόμενης χρεοκοπίας, η οποία θα μένει να κριθεί αν θα παραμείνει ελεγχόμενη.


  3. Όμως στη διαδικασία αυτή του PSI ένα μεγάλο ποσοστό κατόχων χρέους – εκτιμάται πότε στα 50 και πότε στα 100 δισ. – δεν έχει καμιά όρεξη να συμμετάσχει.


  ● Άλλος διότι προτιμά να ρισκάρει στις κοντινές λήξεις και να εισπράξει το 100% της ονομαστικής αξίας.


  ● Άλλος διότι προσδοκά ότι, με ελληνική χρεοκοπία ή χωρίς αυτήν, θα πάρει πάνω - κάτω τα ίδια και απλώς προτιμά να τα πάρει σύντομα και όχι σε 20 ή 30 χρόνια, παρότι το επιτόκιο 4% έως 5% ετησίως είναι ελκυστικό...


  ● Άλλος επειδή προσδοκά να εισπράξει μέρος από τα 20 δισ. των ασφαλίστρων κινδύνου τα οποία θα πληρωθούν σε περίπτωση επίσημης χρεοκοπίας.


  Η «απάντηση» - απειλή προς τους απρόθυμους, εκ μέρους Γερμανίας και ΔΝΤ, είναι το αναγκαστικό «κούρεμα», και μάλιστα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, το οποίο όμως θα σημαίνει ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί κανονικότατα, αλλά με όλο το χρέος στην πλάτη.


  Στην πραγματικότητα λοιπόν η Ελλάδα καλείται να αποδεχθεί ένα είδος χρεοκοπίας προκειμένου να παραμείνει στο ευρώ. Δηλαδή με ένα χρέος ισόποσο με εκείνο που έχει σήμερα ή ίσως λίγο χαμηλότερο, αλλά με πολύ δυσμενέστερους όρους. Και επιβαρημένη επιπλέον με μια κατεστραμμένη οικονομία, η οποία θα πρέπει να αποπληρώνει εσαεί ένα μη διαχειρίσιμο χρέος, συν τις συνέπειες ενός ακριβού νομίσματος όπως το ευρώ.


  Αυτός είναι ο δρόμος της υποτιθέμενης σωτηρίας που χάραξε η κυβέρνηση Παπανδρέου και υλοποιεί η συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός είναι ο πυρήνας του εκ-βιασμού που υφίσταται η Ελλάδα..
  Και σας ερωτω κυριε Ροδινέ..εσεις τι απαντηση θα δινατε σε αντιστοιχο ερωτημα περι σχεδιου του Παπαδημου, γνωριζοντας ολα τα παραπανω???ευχαριστω

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ στεφανος γραγας 10/01/2012 15:19:51

   κύριε Γράγα,
   ειλικρινώς δεν έχω και πολλά να προσθέσω στην ανάλυση που κάνετε, παρά μόνο τα εξής:
   -τα ελληνικά ομόλογα που διακρατεί η ΕΚΤ τα απέκτησε σε τιμή πολύ κάτω της ονομαστικής τους αξίας. Λένε και για -60% αλλά δεν έχω τα στοιχεία να το αποδείξω.
   -δεύτερον, ένας απο τους βασικούς λόγους που είχα εναντιωθεί από την αρχή στο Μνημόνιο ήταν το γεγονός οτι τα δάνεια τόσο του ΔΝΤ, όσο και τα διακρατικά δεν ...κουρεύονται.
   Δηλαδή, οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου αντικατέστησαν τα ομόλογα των ..ιδιωτών, με δάνεια συναφθέντα με επαχθέστερους όρους.
   Τέλος, το PSI θα είχε νόημα αν γινόταν στην αρχή. Τώρα θα την πληρώσουν κυρίως οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία

 23. karenin avatar
  karenin 10/01/2012 14:20:05

  Ο Παπαδήμος, κ. Ροδινέ κάνει ακριβώς αυτό που έχει προκρίνει σαν λύση η κυρίαρχη πολιτική τάξη της ΄χωρας. Είναι το σχέδιο των εταίρων, μέσω μνημονίου στην αρχή, μέσω δανειακής σύμβασης τώρα. Το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, το βιώσαμε δύο χρόνια, και ακουμε καθημερινά τα καινούργια μέτρα. Που οδηγεί δεν ξέρει κανένας. Προς τι λοιπόν η εκπληξη;
  Το μεγαλύτερο σκάνδαλο που αφορά και την ΝΔ, είναι ότι ενω ζητάνε επιτακτικά λαική νωπη εντολή για την διαχείρηση της δανειακής, δεν μας εξηγούν απο ποιόν ακριβώς πήραν εντολή να διαπραγματευθούν και να υπογράψουν αυτή την επαίσχυντη δανειακή σύμβαση, που εκ των πραγμάτων προδικάζει για τα επόμενα χρόνια την λειτουργεία όποιας κυβέρνησης και αν εκλέξουμε.
  ΥΓ
  Στο λογικό ερώτημα, αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση, ο Kakofonix εχθές πολύ σοφα σημείωσε πώς, η άτακτη χρεοκοπία και η επιστροφή σε εθνικό νομισμα δεν είναι καταστροφή, είναι πολιτική προσέγγιση στο πρόβλημα.
  Και η λυση για τον αν επιλέξεις τον δρόμο η τον άλλο ειναι καθαρά πολιτική. Προτείνω λοιπόν κ. Ροδινέ να τοποθετηθούμε πρώτα στο κυρίαρχο ερώτημα, για πια λύση προτείνουμε, και μετά θα καταλάβουμε το ακριβώς κάνει ο Παπαδήμος αυτή την στιγμή, με την στήριξη των συγκεκριμένων κομμάτων.

 24. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 10/01/2012 14:40:13

  Προφανώς ο κ. Παπαδήμος έχει σχέδιο ΠΟΥ μας οδηγεί ολοταχώς στην καταστροφή.

 25. παν avatar
  παν 10/01/2012 14:50:22

  Ενδιαφέρον ... Ο Δεκέμβρης του Λουκά Παπαδήμου στα Κοινωνικά μέσα http://baas.gr/2012/01/10/papademosdec2011/

 26. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 10/01/2012 15:24:50

  φυσικα και εχει σχεδιο ο παπαδημος . να μας καταστρεψει. ανθρωπος των τραπεζων δεν ειναι? μελος της γνωστης λεσχης δεν ειναι? οποτε τι περιμενετε ο παπαδημος να σωσει την ελλαδα? γιατι να μειωθουν οι μισθοι στον ιδιωτικο τομεα? υπαρχει λογος ? μα και φυσικα υπαρχει. οταν θα εχουν ξεπουληθει τα παντα και θα τα εχουν παρει οι γερμανοι γαλλοι και αλλοι. τοτε εμεις οι ελληνες θα δουλευουμε στις δικες τους πλεον επιχειρησεις για ενα κομματι ψωμι. τζαμπα δηλαδη . απλα τα πραγματα.
  γιαυτο και τα κομματα που στηριζουν αυτη την κυβερνηση οταν θα ερθει η ωρα της κρισης θα ψαχνονται και θα λενε που πηγαν οι ψηφοι.
  εχει να πεσει πολυ κλαμα το βραδυ των αποτελεσματων των εκλογων.
  φυσικα μετα κατα της επιταγες της τροικας θα τραβηξουν και μια ωραια συγκυβερνηση ή κυβερνηση εθνικης σωτηριας και ολα καλα.
  αντε και καλη ψυχη πατριωτες ελληνες.

 27. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 10/01/2012 17:53:55

  ΤΟ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ

  Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΟΥΛΟΣ

  Προσωπάκι απαλό σαν το μεταξι
  Ματάκια αστραφτερά σαν κρυά πηγή,
  Χρονώ δεκατεσσάρω με δεκάξη,
  Πού νά ναι τώρα; Στα βαθιά σου Γή!

  Ο ΔΕΦΤΕΡΟΣ ΔΟΥΛΟΣ

  Τα ρόδα χάμου θάλασσα, στό φράχτη
  Τ' αγίοκλημα ποτάμι κρεμαστό.
  Πού νά ναι τώρα; Κουρνιαχτός καί στάχτη!
  Καί το φεγγάρι απάνωθε σβηστό.

  Ο ΤΡΙΤΟΣ ΔΟΥΛΟΣ

  Δίχως αρχή και δίχως άκρα ή μέση,
  Απέραντα: γή, θάλασσα, ουρανός!
  Τά ζωσε τώρα σιδερένια δέση.
  Έξω και μέσα κόσμος αδειανός.


  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

  Όλα βουβά μές τό βουβόν αέρα.
  Ήλιος τυφλός κοιτάει και δέν κουνά.
  Η νύχτα δε χωρίζει απ΄την ημέρα.
  Τέλος του κόσμου η προφητεία μηνά!

  Ποιός θά μάς σώσει; Ανατολή γιά Δύση;
  Ποιός Έλληνας ή βάρβαρος θεός;
  Μπροστά καινούριος κόσμος θα βαδίσει
  Ή πίσω θα γυρίσει ο παλαιός;

  Κ.Βάρναλη

 28. Nikos avatar
  Nikos 10/01/2012 18:13:10

  Giati den rotate ton Samara kai ti Nea Dimokratia pou stirizei ton Papadimo...
  Rotiste to Samara episis ti eipe gia ton katotato mistho gia to pagoma kai gia tis eisfores. Rotiste ton episis ti tha kanei aytos an pote ginei prothipourgos (pou den prokeite) kai telos rotiste ton tosa hronia pou itane otan anevaze to elleima o Karamanlis sto 15%. Den to ixere? Toso hazos einai? Edo to xeran oi katharistries tou ipourgeiou oikonomikon...
  Krima pou legete Anti ayto to site. Krima gia ton Papoutsaki...

 29. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 10/01/2012 18:17:57

  Τελικά τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο φαίνονται... Όπως στους συμβατικούς πολέμους "τσακώνονται" (παραμένοντας ατσαλάκωτοι) οι πλούσιοι της μιας χώρας με τους πλούσιους της άλλης, για την μοιρασιά του πλούτου, θυσιάζοντας στο πεδίο της μάχης τους εκατέρωθεν φτωχούς χωρίς καν να το σκεφτούν, έτσι συμβαίνει και στους οικονομικούς πολέμους. Το μέγα ερώτημα όμως παραμένει: Τι κάνουμε εμείς

 30. theo1611 avatar
  theo1611 10/01/2012 20:07:47

  Ο Σαμαράς έχει σχέδιο? Ιδού η απορία.

  Θα γνωρίζετε βέβαια ότι αν έχει σχέδιο και δεν το έχει παλέψει να γίνει σχέδιο της τωρινής συγκυβέρνησης/συναντιπολίτευσης, αν δηλαδή το κρατάει για τον εαυτό του και τις εκλογές, που είναι αμφίβολο πότε θα γίνουν, μπορεί να μη βρει ούτε ο ίδιος την ψήφο του στην κάλπη.

  Εξάλλου μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!!!

  ΥΓ: Πολλοί νομίζουμε ότι το ταμείο είναι οι εκλογές, σε ανώμαλες καταστάσεις όμως, σαν κι αυτές που ζούμε, το ταμείο είναι σήμερα, μας αρέσει δεν μας αρέσει.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ theo1611 10/01/2012 20:26:38

   Δυο φορές κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση ο Σαμαράς, αλλά τότε τον έλεγαν .....Χάρυ Πότερ!

   • theo1611 avatar
    theo1611 @ Κώστας Ροδινός 10/01/2012 20:41:14

    Αυτό όμως έχει τελειώσει κε Ροδινέ.

    Το θέμα είναι η κάθε μέρα σήμερα- αύριο-μεθαύριο μέχρι να γίνουν οι εκλογές.

    Όπως που έλεγε και ένας φίλος χθές, ποιά είναι η καούρα για ανάληψη εξουσίας αύριο, αν δεν προσπαθήσεις να την αναλάβεις υπό τις καλλίτερες δυνατές συνθήκες με αυτά που κάνεις σήμερα

 31. Δώρα Γκανούλη avatar
  Δώρα Γκανούλη 10/01/2012 20:32:36

  Καλησπέρα κ. Ροδινέ!
  Πολύ συνοπτικά, ο κ. Παπαδήμος έχει σχέδιο να μας οδηγήσει στην καταστροφή.

 32. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 10/01/2012 20:34:51

  Πάντως πολύ ησυχία έχει πέσει ...Όλοι σας τόσο ασφαλείς αισθάνεστε με τον Παπαδήμο στο πηδάλιο; Ούτε φωνή, ούτε αντίδραση, ούτε αντίσταση.... Τελικά δεν είναι τυχαίο που έχουμε φτάσει σε τέτοιο εξευτελιστικό σημείο, σε τόσο ακραία παρακμή. Είμαστε απονευρωμένοι ολοσχερώς ως άτομα, άρα εύκολη λεία, προβλέψιμη κοινωνία, αμελητέα υπόδουλη μάζα.... Περιμένουμε να εμφανιστεί ο Μεσσίας και να μας σώσει ξαφνικά, εκεί που μασουλάμε πατατάκια ναρκωμένοι στον καναπέ, ακούγοντας Καψή, Τρέμη και Τσίμα.....
  Δεν ντρεπόμαστε πλέον για την κατάντια μας. Τη συνηθίσαμε και επιβιώνουμε μιά χαρά!!!!
  Όπως τα γουρούνια στη λάσπη και μας αρέσει κι όλας.....
  Πιστεύω ακόμα οτι ζω εφιάλτη.
  Δεν μπορεί, θα με ξυπνήσουν όπου να΄ναι οι φωνές και τα τραγούδια της επανάστασης....

  • Ιεροφάντης avatar
   Ιεροφάντης @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 10/01/2012 21:04:59

   Η κοινωνία μας, στο δυτικό αστικό κόσμο που ζούμε, αποτελείται από ανθρώπους
   Α) 50% χαμηλής τάξης, που κατέχουν το 10% του παραγόμενου πλούτου,
   Β) 40% μέσης τάξης, που κατέχουν το 40% του παραγόμενου πλούτου και
   Γ) 10% υψηλής τάξης, που κατέχουν το 50% του παραγόμενου πλούτου.

   Μπορείς να έχεις διαρκείς διαμαρτυρίες και κοινωνικά αιτήματα, ακόμη και σε καθημερινή βάση, από τους ανθρώπους εκείνους που κατά πλειοψηφία συγκροτούν το 50% της χαμηλής τάξεως. Δεν θα επιτύχουν όμως ποτέ. Όσο το 40% μέσης τάξης βρίσκεται απέναντι, ή έστω αδιαφορεί, ο αγώνας είναι καταδικασμένος.

   Μπορείς όμως να έχεις επαναστάσεις, κοινωνικές και πολιτικές ρήξεις, αν στο μονίμως διαμαρτυρόμενο, λόγω ανέχειας, ανωτέρω ποσοστό, προστεθεί και το ποσοστό της Β) κατηγορίας, το 40% δηλαδή της μέσης τάξεως, που κατέχει το 40% του παραγόμενου πλούτου.

   Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη των κινημάτων και των επαναστάσεων, των ανατροπών.

   Διότι διαθέτει την κρίσιμη μάζα σε πρόσωπα, που προστιθέμενη στο ποσοστό των «αθλίων», αντιπροσωπεύουν μαζί το 90% του πληθυσμιακού δυναμικού μιας κοινωνίας.

   Αλλά διαθέτουν μαζί και κρίσιμο όγκο σε οικονομική ισχύ, που αντιπροσωπεύει το 50% των οικονομικών δυνάμεων μιας κοινωνίας.

   Ελπίζω να απάντησα στην απορία σου, αγαπητέ φίλε.

   • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ Ιεροφάντης 10/01/2012 21:24:56

    ..... Μα αυτό το 40% της φιλήσυχης μέσης τάξης δεν είναι πια στο απυρόβλητο. Βάλλεται και φτωχοποιείται καθημερινά και γι αυτό ωριμάζουν οι συνθήκες που θα οδηγήσουν στην τελική έκρηξη. Απλά αυτό το 40% είναι το πλέον άμαθο σε κινήματα, αντιδράσεις, εξεγέρσεις κ.λ.π.... ποταπά... Είναι η μετριοπαθής μεσαία τάξη των ...νοικοκυραίων, που όσο η αθλιότητα είναι έξω από την πόρτα της, οκ., δεν έχει λόγω να ξεκουνηθεί...Τώρα που μπήκε από το...παράθυρο και τάραξε τον εφυσηχασμό της, διστάζει, λουφάζει, ελπίζει σε θαύματα, ματαιοπονεί και χάνουμε χρόνο!!!! Μέχρι να αφυπνιστεί, θα είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα.

  • Mara avatar
   Mara @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 11/01/2012 20:43:54

   Αγαπητέ Οδυσσέα, μην γκρινιάζεις... Όλα θα γίνουν ξαφνικά και σύντομα...

 33. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 10/01/2012 20:40:43

  κανενας δεν εχει σχεδιο!!! και αυτο ειναι τεραστιο προβλημα!!! ολοι μιλανε με μισολογα. γιατι? απλουστατα γιατι περιμενουν οδηγιες απο τα νουμερα της ΕΕ. λοιπον αισχος!!! πολυ αισχος!!! οταν δε, αφου ολα ειναι αναποφευκτα θα μπει σε εφαρμογη το βρετανικο δικαιο και θα πεφτουν οι καρπαζιες/δημευσεις συνεφο για την ελλαδα και την περιουσια της τοτε να δουμε. γιατι θα γινει αυτο. θα υπογραψουμε τα παντα και μετα θα σταματησουν την χρηματοδοτηση. καλα κρασια λοιπον. ολα τα αλλα που λεγονται σε αρθα η και σχολια ξανα και ξανα δεν εχουν καμια σημασια.

  • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
   ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ Ιωαννης Τ 10/01/2012 21:02:23

   ....Μπράααααβο.... ήμουν που ήμουν απόψε, αποτέλειωσέ με κι εσύ......

 34. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 10/01/2012 20:47:37

  Ο Παπαδήμος έχει σχέδιο, και αυτό είναι να ακολουθήσει πιστά τις μεθόδους και τις προδιαγραφές που του λένε από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Παρίσι και την Ουάσινγκτον, προκειμένου το ερείπιο που λέγετε Ελλάς, να πτωχεύσει με τρόπο τινά, αποδεκτό και ανεκτό από όσους είναι εκτεθειμένοι στην ελληνική τοξίνη.

  Ο Σαμαράς νομίζω ότι έχει άλλο σχέδιο.
  (α) Να μην σκάσει η βόμβα στα χέρια του και
  (β) Να αποδώσει το ρόλο του Ντε Λα Ρούα, στον άοσμο τραπεζίτη. Ο Μένεμ, άλλωστε το έχει ρίξει στον τουρισμό...!

 35. Γιώργος Τρεβής avatar
  Γιώργος Τρεβής 10/01/2012 22:14:40

  Το σχέδιο του Παπαδήμου είναι απλό:

  Να κάνει αυτά που του υπαγορεύουν αυτοί που τον στηρίζουν.

  Απορώ γιατί δεν το έχετε καταλάβει ακόμη !!!

 36. Δημήτριος avatar
  Δημήτριος 10/01/2012 22:36:29

  Μπράβο βρε φίλε.

 37. Silence t. avatar
  Silence t. 10/01/2012 22:36:47

  Απο τις Ελληνικές τράπεζες θεωρώ πολύ πιθανές τέτοιες προτάσεις προς τους πελάτες τους . Εξού και η λαμπρή πορεία που διαγράφουν....

 38. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 10/01/2012 22:37:06

  Ιεροφάντη , τώρα κατάλαβες ότι ο Παπαδήμος και η παρέα του έχουν σχέδιο ή το γνώριζες ή το υποψιαζόσουν έστω τότε που έλεγες ότι ο Σαμαράς γνωρίζει και όλα θα γίνουν στην ώρα τους?Δεν έχει ειρωνία η ερώτηση και δεν είναι ρητορική , αλλά μου κάνουν εντύπωση πλέον πολλά από αυτά που γράφονται και σχολιάζονται εδώ. Έχω την εντύπωση ότι πνέει ένας άλλος αέρας που φέρνει κάτι από απογοήτευση κάτι από επόμενη μέρα - την ταινία εννοώ , για να μην πάει αλλού το μυαλό σας- και το σημαντηκότερο αποδοχή συμπερασμάτων και θεωριών κάποιων από τους γραφικούς.

  • Ιεροφάντης avatar
   Ιεροφάντης @ ΑΓΡΟΤΗΣ 10/01/2012 23:30:13

   Αγαπητέ Αγρότη, τόσο εγώ όσο και πολλοί από δω μέσα, δεν ήμασταν από αυτούς που πίστευαν ότι ο Παπαδήμος ήταν λύση για την Ελλάδα.

   Υπάρχουν δύο βασικές θεωρίες για την επιλογή Παπαδήμου.

   Η μία είναι ότι το πολιτικό σύστημα, μπροστά στον κίνδυνο της οριστικής κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας, της πτώχευσης δηλαδή και της πλήρους απαξίας του συστήματος και των εκπροσώπων του στα όμματα του ελληνικού λαού, έστερξε να συνδράμει μια επιλογή μη πολιτική για να διαχειριστεί την χρεοκοπία και να συγκεντρώσει αυτή, η μη πολιτική προσωπικότητα, όλο το ανάθεμα για την χρεοκοπία και τα όσα θα την ακολουθήσουν, ώστε να δοθεί χρόνος στο πολιτικό σύστημα να ανασυγκροτηθεί και αναβαπτισμένο ξανά να διεκδικήσει την ψήφο μας.

   Η άλλη οπτική που εγώ βλέπω, η οποία εμπλέκει και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μέσα, ήταν αυτό που προσωπικά είχα υποστηρίξει, ότι η κίνηση αυτή ήταν υψηλού πολιτικού ρίσκου, διότι αναγκαστικά συμμετέχει σε μια κατάσταση διόλου ευνοϊκή για τον ίδιο και το κόμμα του, εισπράττοντας δυσαρέσκεια και φθορά, πλην όμως πέτυχε την απομάκρυνση ενός αλλοπρόσαλλου ΓΑΠ από την εξουσία, προκάλεσε νευρική παράλυση στο πλειοψηφούν κόμμα στη Βουλή, ενέπλεξε και τους έτερους δήθεν πατριώτες στην Κυβέρνηση ώστε να πέσουν τα προσωπεία του πατριωτισμού και να φανεί η αληθινή υποτακτική τους διάθεση και η ακόρεστη όρεξη για κυβέρνηση έστω και υπό τις εντολές ξένων, και τέλος, να μεταβίβασε με δεξιοτεχνία στον περιορισμένης εντολής και χρόνου διακυβάρνησης Ντε Λα Ρούα τραπεζίτη, το ανάθεμα της χρεοκοπίας, από την οποία εκτός θαύματος, οδηγούμαστε με γοργά βήματα εντός των επόμενων δύο μηνών.

   Πάρε όποια επιλογή θέλεις, ή σκέψου μια δική σου.

   Για την οικονομία της συζητήσεως, να σημειώσω ότι εκφέρω προσωπική άποψη πάντα, η οποία μπορεί να είναι απολύτως λανθασμένη. Και αυτό να το έχεις υπόψη σου, όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλους όσοι γράφουν και σχολιάζουν εδώ μεσα. Αλάνθαστοι είναι μόνο όσοι βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα...!

 39. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 10/01/2012 22:43:11

  και κάτι ακόμη..... ο λαός λέει ότι αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται. Από το 81-85 ο ελληνικός λαός βολεύτηκε στα δανεικά που του πρόσέφερε ο ΑΠ καταλύοντας κάθε τι παραγωγικό στην χώρα - πράγμα που δεν διόρθωσαν οι δεξιές κυβερνήσεις - αλλά ο ίδιος λαός που ζει στο πετσί του τις συνέπειες ήταν έτοιμος για πραγματικές αλλαγές.Δεν ήταν οι πολιτικοί .....................

 40. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 10/01/2012 23:16:01

  Παιδιά, η μεσαία τάξη ακόμη τρώει τα έτοιμα από το παρελθόν κινούμενη παράλληλα, όσο μπορεί στη μαύρη οικονομία. Αγορές χωρίς αποδείξεις για να γλυτώσει το ΦΠΑ, υδραυλικό - ηλακτρολόγο χωρίς απόδειξη, μεταβίβαση πρώτης κατοικίας με γονική παροχή στα παιδία ώστε να μην έχουμε στο όνομά μας περιουσιακά στοιχεία, ενοικίαση θυρίδων για τα λίγα μετρητά καταθέσεις που έχει στην άκρη, σεντούκια, αγορά χρυσού, επένδυση των χρημάτων στην επαρχία, μετανάστευση στο εξωτερικό, αν βρει δουλειά, οικογενειακή στήριξη από γονείς και οικογένεια και άλλα μέτρα αντιμετώπισης κρίσεων.

  Σύντομα και αυτά θα τελειώσουν...!

 41. Ο Καθένας avatar
  Ο Καθένας 11/01/2012 10:38:19

  Ο Παπαδήμος με τη νέα δανειακή σύμβαση μας οδηγεί στη καταστροφή.
  Λύση: ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΕΣΑ!!!

 42. tak avatar
  tak 11/01/2012 17:58:56

  Ποιο σχέδιο; Για ποια ... σχεδία μιλάτε; Στην καταστροφή μας πάει ο άνθρωπος, ευθεία, ίσα και ... ντουγρού!!!

 43. Κρίμα avatar
  Κρίμα 11/01/2012 20:17:23

  Τι στο δαίμονα συμβαίνει με όλους μας ούτε η γάτα μου με το catnip δεν εχει αυτά τα συμ-πτώματα...

  "Το Catnip ή catmint (Nepeta cataria, στα ελληνικά γλήχωμα το γαλεόφιλον) είναι ένα φυτό (βότανο) που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις στις γάτες. Ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια της μέντας Lamiaceae (=Labiatae), γι’ αυτό και ονομάζεται και catmint. Περίπου το 80% των γατιών επηρεάζονται από το catnip και εμφανίζουν τα συμπτώματά του, όπως αυτά περιγράφονται πιο κάτω, ενώ το 20% των γατών δεν δείχνει κανένα απολύτως σύμπτωμα. Το catnip δεν επηρεάζει επίσης τις πολύ νεαρές σε ηλικία γάτες και τα γατάκια. Συνήθως το catnip δρα σε γάτες που έχουν περάσει τον πρώτο χρόνο της ηλικίας τους. Επίσης, το catnip επηρεάζει και μεγαλύτερα αιλουροειδή, όπως οι τίγρεις. Πάντως, δεν είναι γνωστό το γιατί και πως δεν επηρεάζεται το 20% των αιλουροειδών.

  Το Catnip είναι κάποιο είδος «φαρμάκου αναψυχής», ένα αθώο «ναρκωτικό» που όμως δεν δημιουργεί εξάρτηση, ούτε κάποια παρενέργεια. Δρα νευρολογικά στον γατίσιο εγκέφαλο και λένε ότι διεγείρει τα ίδια κέντρα ευχαρίστησης με αυτά που διεγείρει και ο οργασμός. Οι περισσότερες γάτες γλυκαίνουν την φωνή τους και δείχνουν ευτυχισμένες και με τάση να κοιμηθούν. Άλλες αρχίζουν να ενεργούν σαν μικρά γατάκια, επιδεικνύοντας μεγάλη ενεργητικότητα. Ένα μικρό ποσοστό γίνονται κτητικές και προσέχουν το παιχνιδάκι που είναι γεμισμένο με catnip, σε τέτοιο σημείο ώστε "να δείχνουν δόντια και να κάνουν χχχχ". Σε άλλες γάτες τρέχουν τα σάλια μόλις το μυρίσουν, ενώ μερικές θέλουν να το μασήσουν και να το φάνε...."

  h++p://www.gatospito.com/Catnip-nepeta-cataria-h9.htm

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.