28/08/2011 10:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Μόσιαλος και οι "αργόμισθοι" του υπουργείου Τύπου

Μέσα στα πολλά που απασχολούν τον Ηλία Μόσιαλο τον τελευταίο καιρό, υπάρχει κι άλλο ένα που τον απασχολεί πολύ έντονα, αλλά για το οποίο δε μιλά δημοσίως.  Πρόκειται για κάποιους  «αργόμισθους δημοσιογράφους» του υπουργείου Τύπου οι οποίοι πληρώνονται χωρίς να εργάζονται όπως έλεγε  ο προκάτοχός του, Γιώργος Πεταλωτής. Ο τελευταίος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, είχε απευθυνθεί σε γνωστούς δημοσιογράφους εφημερίδων και καναλιών με τους οποίους είχε επαφή ζητώντας τους να τον στηρίξουν στη ….μάχη που θα ξεκινούσε για να πείσει τους συναδέλφους τους  να εργαστούν. Ισχυριζόταν ότι στο υπουργείο υπήρχαν ανάγκες και σε εποχή κρίσης ήταν σκανδαλώδες να προσλάβει δημοσιογράφους, όταν υπάρχουν δεκάδες που πληρώνονται αλλά δεν πατάνε. Ο Γ.Πεταλωτής ισχυριζόταν ότι ο ίδιος  τους είχε ζητήσει να εργαστούν, αλλά οι ίδιοι αρνούνταν .

Ο Ηλίας Μόσιαλος δημοσίως παρουσιάζει μια πιο αυστηρή στάση σε τέτοιου είδους θέματα και δεν είναι λίγες οι φορές που, περιγράφοντας το πρόβλημα, έχει πει ότι τόσο οι λευκές απεργίες όσο και οι αργομισθίες είναι απαράδεκτες και δεν μπορεί να υπάρχει άλλο ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Στην πράξη όμως ούτε αυτός έχει τολμήσει να αλλάξει τα πράγματα.

Κ.Κ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ntina avatar
    Ntina 28/08/2011 12:18:40

    Δε γνωρίζω καμία πολιτική ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και της Γενικής Γραμματείας ΜΜΕ (και όχι Υπουργείου Τύπου) που να έχει "αγγίξει" τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε αυτή. Οι υπάλληλοι των Γραμματειών σε ορισμένες στατιστικές εμφανίζονται από τους πιο υψηλόμισθους στο δημόσιο. Το μέσο όρο δεν ανεβάζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά οι δημοσιογράφοι της ΓΓΕΕ-ΓΓΜΜΕ των οποίων ο μισθός συχνά είναι (τουλάχιστον) τριπλάσιος των λοιπών υπαλλήλων. Και δεν πατάνε. Οι δημοσιογράφοι πληρώνονται (και) από το ελληνικό δημόσιο, αλλά δε φαίνεται να αισθάνονται ότι οφείλουν να λογοδοτούν σε αυτό. Εάν δεν κάνω λάθος είχαν αρνηθεί να απογραφούν (τελικά τι έγινε;). Αλήθεια, το νέο μισθολόγιο τους συμπεριλαμβάνει;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.