#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2008 13:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Μπόμπολας θέλει συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ

 

_______________________________________ 

Μετά το ενδεχόμενο κοινοβουλευτικής παρουσίας των Οικολόγων Πρασίνων (δηλαδή έκτου κόμματος), αίσθηση προκαλεί και το ενδεχόμενο αυτοδύναμης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ σε περίπτωση κοινής καθόδου τους. Αναλυτικά στη δημοσκόπηση της marc για το Έθνος της Κυριακής, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται με 28,1% έναντι 24,9% για το ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,3% ο ΣΥΡΙΖΑ με 15%, το ΛΑΟΣ με 4,6% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1%. Ωστόσο, στο ερώτημα «αν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ κατέβαιναν μαζί στις εκλογές τι είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε;» τα αποτελέσματα είναι τελείως διαφορετικά: ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ 42,3%, ΝΔ 28,5%, ΚΚΕ 7%, ΛΑΟΣ 4,9% και Οικολόγοι Πράσινοι 1,3%.

Η «Ε» εντούτοις θέλει έξι κόμματα
Διαφορετική εικόνα δίνει η δημοσκόπηση με κάλπη της VPRC για λογαριασμό της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας που δημοσιεύσαμε προηγουμένως. Σε αυτή, από την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος προκύπτει Βουλή με έξι κόμματα: ΝΔ 34%, ΠΑΣΟΚ 30,5%, ΚΚΕ 8%, ΣΥΡΙΖΑ 16%, ΛΑΟΣ 5% και Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%.

Η κ. Γιάννα όμως θέλει Μπένι
Μέτρηση, εξάλλου, που διενεργήθηκε πολύ πρόσφατα (1-8 Ιουλίου) και επικαλείται ο Τύπος της Κυριακής, χωρίς όμως να αποκαλύπτει και την ταυτότητά της, δείχνει ότι «σχεδόν τέσσερις στους δέκα» από όσους ρωτήθηκαν διάκεινται θετικά σε ένα «ενδεχόμενο εγχείρημα Βενιζέλου». Το 66,8% όσων δήλωσαν ότι συμφωνούν με ένα δυνητικό εγχείρημα Βενιζέλου, εκτιμά ότι θα μπορούσε και να το ψηφίσει στις επόμενες ευρωεκλογές (88,6% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ). Μια αναγωγή στο «σκληρό πυρήνα» όσων δήλωσαν ρητά ότι «θα συμφωνούσαν» για τη δημιουργία κόμματος από τον Μπένι και επίσης ότι «θα το ψήφιζαν» δίνει ποσοστό της τάξης του 12%.

Ενώ ο Άρης (που τον βάζει ο Κώστας) θέλει κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ
Μιλώντας εξάλλου πάλι στον ΕΤ (είδες η κα Γιάννα;) ο υπουργός Τουρισμού (και περιφερόμενων στην Μύκονο) Άρης Σπηλιωτόπουλος, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, επισημαίνοντας ότι η Ν.Δ. ουδέποτε υπήρξε θεσμικά ανεύθυνη. Συνεργαστήκαμε και στο παρελθόν τονίζει αναφερόμενος στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα όπου μπήκαν οι βάσεις της σύγχρονης διαπλοκής. Μεσολάβησαν όμως κάτι σκάνδαλα και κάτι χοντρές αρπακτές και κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα δεν μπορεί τώρα να εγγυηθεί το έργο της. Έτσι θα τα αναγκάσουν να συμπράξουν για να κρατάνε άλλοι τις εγγυητικές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. george avatar
  george 20/07/2008 14:05:59

  ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ) ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ,ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ(ίσως και ασυντόνιστη) ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙ-ΚΚΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΑΛΙΖΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΞΩΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ) ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΜΠΟΜΠΟΛΕΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ...ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ...!

 2. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 20/07/2008 14:07:20

  Φακτωρ φιλε μου, σου ειπα να κανεις εδω μεσα ενα βαρομετρο ( ειδες δεν ειπα κακη λεξη ! ) να δουμε αντιδρασεις. Δημοσια εργα δεν παιρνεις, ουτε ΟΠΑΠ διαφημιση, ειναι στ'... ( δεν βριζωωω ! )

  Βαρομετρο καθημερινο σε προσωπα και καταστασεις της επικαιροτητας. Οποιος βαζει επιλογη με 10 λεξεις την εξηγει, διαγορετικα δεν αναρταται.

  Οπως παμε σε λιγο θα δουμε δημοσκοπηση της ΕΣΤΙΑΣ !

  ΠΠ

 3. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 20/07/2008 14:37:50

  "ΑΝΤΙΒΑΡΩΜΕΤΡΩ"

  "ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΒΑΡΩ"

  ΠΠ

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 20/07/2008 16:30:45

  Μα φυσικά η Γιάννα θέλει Μπένι: οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν την ...προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μιλάνε την ίδια γλώσσα...

  Όσο για όλες τις υπόλοιπες έρευνες ...απολύτως τίποτα, τα πράγματα είναι τόσο ρευστά που από Κυριακή σε Κυριακή έχεις άλλα αποτελέσματα (πόσο έχει το πετρέλαιο σήμερα και πόσο τον Νοέμβριο ή ο ΦΠΑ ή τα Σκόπια ή ο προϋπολογισμός του 2008 που ιδιαίτερα στις προβλέψεις εσόδων - πετρελαίου ο Αλογοσκούφης τα θαλάσσωσε ή ...αν τελειώσει η δίκη στην Γερμανία ή πάνε ορισμένοι σε δίκη στις ΗΠΑ και αρχίσουν να σκάνε ονόματα? μόνο το Σάββατο πριν την Κυριακή των εκλογών μπορείς να βγάλεις αποτέλεσμα και συμπέρασμα πλέον σε αυτή τη χώρα, που ένα δημοσίευμα ή μια αποκάλυψη μπορεί να πάει ένα 2-3% πέρα δώθε)

  ΥΓ

  "Οι σημερινοί ρουσφετοφάγοι και κουμπαρολόγοι των συνδέσμωνε βουλευτάδες, [...] δεν είναι παρά πίτουρα του λαού. Με τέτοιους πιτουροφάγους ο δυστυχισμένος λαός, έως την ώρα αυτή εδιοικήθη και για δαύτο μάς καταπλάκωσαν μπερδεμένα, σαν της μουρλής τα μαλλιά, ούλα αυτά τα πολιτεύματα [...]. [Αυτοί] δεν είναι άλλο ή μια μεγάλη βουκάλα βδέλες, που την άδειασαν πάνω στο σώμα του λαού για να ρουφούνε το αίμα του."

  1886 (σαν να μην άλλαξε μια μέρα σε αυτή τη χώρα)
  Ρόκος Χοϊδάς ( Nαύπλιο 1830-Xαλκίδα 1890)

 5. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 20/07/2008 17:40:28

  ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΑΛΛΑ ΘΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ"*...


  Λογική είναι μια τέτοια ανταπόκριση του κόσμου σε πιθανότητα κοινής καθόδου Πασοκ - Συριζα: ΚΑΙ ενισχυμένη κυβερνητική προοπτική υπάρχει, λόγω Πασοκ, ΚΑΙ ελπίδα για κάθαρση, λόγω Συριζα.

  Το πρόβλημα είναι, ΟΜΩΣ, πως η αριστερή πτέρυγα του Πασοκ, αυτή, δηλαδή, που συμφωνεί μ' αυτή την εξέλιξη, είναι πατριωτική, ενώ η δεξιά τού Συριζα όχι. Και η επόμενη ψήφος θα είναι πατριωτική, -όπως κι αν αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει τον πατριωτισμό κάποιος.

  Είναι αλήθεια ότι, ομφαλοσκοπούμε και εστιάζουμε τον μεγενθυτικό φακό της πολιτικής προσοχής μας στα των υποκλοπών, των ομολόγων και της Ζήμενς. ΟΜΩΣ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, ζούμε, πλέον, σε ένα και το αυτό για όλους "Παγκόσμιο Χωριό", το οποίο, μάλιστα, βρίσκεται σε πόλεμο. Πόλεμο που μπορεί να καταλήξει και σε πυρηνικό ολοκαύτωμα. Τι να το κάνουμε να βρούμε ποιος ήταν/είναι κλέφτης, ΑΝ δεν θα υπάρχει ζωή όπως τώρα την γνωρίζουμε γύρω μας; Γι' αυτό, στις υφιστάμενες συγκυρίες, πρώτη επιλογή τού Έθνους των Ελλήνων οφείλει να είναι η Εξωτερική Πολιτική του...
  ***

  ΕΜΕΙΣ, σαν λαός, αυτό που επιθυμεί η Ψυχή μας και, άρα, είναι το Φρόνημά που καθορίζει την εξωτερική Πολιτική μας, είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και η ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ. Δεν διεκδικούμαι σπιθαμή ξένου εδάφους και, γι' αυτό ακριβώς, θα εξαπολύσουμε ολομέτωπη επίθεση σε όποιον διεκδικήσει, έστω, μια σπιθαμή δικού μας.

  ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ! Δεν θέλουμε, αλλά και δεν φοβόμαστε τον πόλεμο. Ούτε ξοδέψαμε τόσα λεφτά από το υστέρημά μας, για να έχουμε έναν πολύ καλά εξοπλισμένο στρατό να παρακολουθεί αμέτοχος τις σε βάρος της πατρίδας του εξελίξεις.

  Γνωρίζουμε ότι, όλοι οι Μεγάλοι σε ισχύ, (και αντιστρόφως ανάλογα, μάλιστα, των χρόνων Ιστορίας που έχουν), θέλουν να πατήσουν πόδι στο ανέκαθεν καλύτερο οικόπεδο της Οικουμένης. ΔΙΟΤΙ χωρίς αυτό κανένας και ποτέ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει παγκόσμια αυτοκρατορία, όπως όλων, ΤΩΡΑ, "συνέπεσε" να είναι η επιθυμία.

  Πιστεύουμε στην Ελεύθερη Αγορά, δηλαδή, στις διεθνείς συμβάσεις που έχουμε υπογράψει, και προσκαλούμε ΟΛΟΥΣ να ενεργοποιήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους στην Ελλάδα, από κοινή μεταξύ τους βάση αφετηρίας. Γι' αυτό και θέλουμε να υπογράψουμε με όλους σύμφωνο ΦΙΛΙΑΣ- συνθήκη ΕΙΡΗΝΗΣ, με την υποχρέωση αλληλοϋποστήριξης, όταν ο ένας από τους δυο δεχθεί αναίτια στρατιωτική επίθεση. Επιθυμούμε να γίνει η χώρα μας "η Ελβετία της Πολιτικής", αλλά υπενθυμίζουμε και σε όλους ότι: "Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες". Και, φιλικά, εφιστούμε την προσοχή τους στο "σαν"...
  ***

  Για εσωτερική Πολιτική, δεν χρειάζεται φιλοσοφία και βαρύγδουπη ανάλυση το τι θέλουμε όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας, ο λαός της Ελλάδας, ΕΜΕΙΣ: ΚΑ-ΘΑΡ-ΣΗ, ΤΩΡΑ! ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ, ...ΧΘΕΣ!

  -------
  * Υπότιτλος του βιλίου "Ο ωραίος Έλληνας", του Πάνου Σταθόγιαννη, εκδ. Λιβάνη 1998

 6. διπλωμάτης avatar
  διπλωμάτης 20/07/2008 18:15:48

  Μαζί ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ με κονσερβοκούτια....
  παρακαλείτε η πτωχή κορασίς Αλέκα να τα παραδώσει στον Αλέξη.

 7. george avatar
  george 20/07/2008 19:04:36

  ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙ "ΠΤΩΧΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΟΣ"...
  ΙΣΧΥΕΙ ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΑΡΕΤΑΙ ΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ,(δηθεν)ΑΡΙΣΤΕΡΗ,ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ,ΝΕΑΝΙΚΗ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ...ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ...ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΝΤΥΣΟΥΝ ΜΕ ΙΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑΤΑΚΙ.

 8. Λεον avatar
  Λεον 20/07/2008 20:56:07

  Την κατάρρευση του "καταλληλότερου" όμως δεν την αναφέρει κανένας, στην δημοσκόπηση του ΈΘΝΟΥΣ. Ούτε την άνοδο του ΓΑΠ...
  Τα περνάνε στα ψιλά, ενώ όλοι κοιτάζουν το δέντρο (πρόθεση ψήφου) το δάσος παραμένει αθέατο...

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/07/2008 21:21:52

  Ο Ευ. Βενιζέλος, είναι προσωπικά υπεύθυνος για την απραξία στην αρχή της προσπάθειας οργάνωσης των Αθήνα 2004. Με εξυπνάδες και κουτοπονηριές. Υπονόμευσε την οργάνωση μέχρι που ήρθε η «ωραία κυρία» να μας σώσει.

  Είναι άξιο μέλος της φυλής των Μασάϊ.

 10. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 20/07/2008 21:34:17

  Πες του Μπενυ οτι στην Ελβετια υπαρχουν (αληθεια)παπουτσια -MBT λεγονται- τα οποια ειναι φτιαγμενα βασισμενα στον τροπο περπατηματος της φυλης των Μασαι! Ειναι καταπληκτικα δε για υπερβαρους καθως απορροφανε τους κραδασμους...

 11. Φιδίας avatar
  Φιδίας 20/07/2008 22:44:43

  Συμπέρασμα: ο καθένας απο τους εκδότες-επιχειρηματίες, ότι μπορεί κανει. Το δικό του μαγαζάκι στηρίζει ή στήνει. Κι ο Κοκ τον Ολυμπιακό και οι "ενωμένοι εκατομυριούχοι" τον Βάζελο κλπ. Το θέμα είναι εμείς τι μασάμε και κυρίως, τι κάνουμε.

  Φιδιας

 12. Helmut avatar
  Helmut 21/07/2008 11:25:13

  Εδώ λοιπόν έχουμε αναποφάσιστοι / άλλα κόμματα / άκυρα+λευκά στο 16% αθροιστικά.

  Φαίνεται πιο λογικό από το 3% της "Ε"...

 13. ataktos avatar
  ataktos 21/07/2008 12:03:08

  avtos mbori ohi mono na theli alla na kegete ke o kolos gia avto o laos ti theli ton rotise ?

 14. Le canard avatar
  Le canard 21/07/2008 16:56:02

  Περί ΑΡΟΥΛΗ. Ειδαμε πρόσφατα στην εφημερίδα του Κύρτσου θερμή χειραψία ανάμεσα στον ΑΡΟΥΛΗ και τον ΚΥΡΤΣΟ. Απορία ψάλτου. Μα καλά, στον Ελεύθερο Τύπο όταν παλαιότερα ήταν διευθυντής ο Κύρτσος δεν είχε βγεί ο Καρατζαφέρης και μιλούσε για ΣΑΛΩΜΗ; Τα παντελόνια αδέρφια είναι πρώτα για να τα φοράνε οι άντρες και μετά βλέπουμε για τους υπόλοιπους και τις υπόλοιπες...

 15. espectador avatar
  espectador 21/07/2008 17:05:33

  Αν κατεβουν μαζι ΝΔ-Πασοκ τι ποσοτο θα παρουν? Γιατι δεν ρωτατε τον κοσμο?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.