06/07/2008 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Λιάπης είναι ήδη εκτός κυβέρνησης

Διαβάζοντας τις σημερινές εφημερίδες είναι προφανές ότι η τύχη του κ. Λιάπη στην κυβέρνηση έχει ήδη προγραφεί. Καταρχήν το Μαξίμου, αντιλαμβανόμενο ότι τα παραστατικά που επέδειξε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός δεν αλλάζουν τις εντυπώσεις, αρχίζει τώρα και διαρρέει ότι «για τα επικοινωνιακά και πολιτικά λάθη που έγιναν δεν ευθύνονται οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά το γεγονός ότι ο υπουργός Πολιτισμού έδινε λάθος πληροφορίες και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού να προετοιμάσουν την τακτική τους». Με άλλα λόγια λένε καθαρά ότι «δεν είπε την αλήθεια στον Πρωθυπουργό».

Ακόμα και η δήλωση του επιχειρηματία Λασκαρίδη (Τρίτη 1η Ιουλίου) ότι αυτός νοίκιασε το αεροπλάνο αλλά ταξίδεψε μόνο με τον κ. Χριστοφοράκο στη Γερμανία, χωρίς να πάρουν μαζί τους τον υπουργό, στρέφεται τώρα εναντίον του κ. Λιάπη. Επειδή ερμηνεύεται ότι αναχώρησε την ίδια ημέρα με τον γιο του «για να μην ταξιδέψουν με την ανταγωνίστρια εταιρεία του εθνικού μας αερομεταφορέα». Όπως άλλωστε επισημάναμε στο post «Ήταν και ο κ. Λασκαρίδης στο ταξιδάκι» οι σχέσεις του τότε υπουργού της Ολυμπιακής με τον μεγαλομέτοχο της Aegean που την υπονομεύει είναι εξίσου σημαντικές (αν όχι περισσότερο) με τις σχέσεις με τον κ. Χριστοφοράκο, ο οποίος έναν χρόνο νωρίτερα είχε υπογράψει μια νέα συμφωνία με τον ΟΣΕ για την ενοικίαση νέων συρμών του προαστιακού σιδηροδρόμου με τιμές που αντιστοιχούσαν στο 50% του κόστους αγοράς τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 06/07/2008 14:15:42

  Η παρέμβαση του θείου υπέρ του ανιψιού Μιχάλη
  Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και με πρωταγωνιστή τον κ. Μ. Λιάπη φαίνεται ότι έπαιξε ο θείος του πρωθυπουργού, κ. Αχ. Καραμανλής.
  Ο υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον αδελφό του ιδρυτή της ΝΔ, από τις πρώτες κινήσεις που έκανε όταν ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για το πολυσυζητημένο ταξίδι, ήταν να επικοινωνήσει με τον κ. Αχ. Καραμανλή, να του πει τα πραγματικά γεγονότα και να ζητήσει τη στήριξή του.
  Ο κ. Αχ. Καραμανλής, πράγματι, μίλησε άμεσα με τον πρωθυπουργό, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση που υπήρχε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου, λόγω του ότι ο κ. Μ. Λιάπης φέρεται να απέκρυψε - σε πρώτο χρόνο - το ότι έκανε το συγκεκριμένο ταξίδι.
  Επιπτώσεις στην οικογένεια
  Ο κ. Αχ. Καραμανλής εξήγησε τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν, όχι μόνον για την κυβέρνηση, αλλά συνολικά για την οικογένεια Καραμανλή, από μία βεβιασμένη κίνηση του πρωθυπουργού και αφού τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν τα παραστατικά που αποδεικνύουν ότι ο κ. Λιάπης πλήρωσε ο ίδιος τα έξοδά του, του ζήτησε να δώσει χρόνο στον υπουργό Πολιτισμού να ξεκαθαρίσει το θέμα και παράλληλα να τον στηρίξει πολιτικά.
  Οπως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την εισήγηση του κ. Αχ. Καραμανλή, παρείχε πολιτική κάλυψη αρχικά στον κ. Λιάπη και έδωσε εντολή στον κ. Ρουσόπουλο να προστατεύσει το κύρος του, ως υπουργού και ως πολιτικού στελέχους της ΝΔ.
  ΕΘΝΟΣ

 2. Factorx avatar
  Factorx 06/07/2008 14:16:08

  Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τη δημοσιοποίηση παραστατικών την Πέμπτη το απόγευμα είχαν προηγηθεί τα εξής:
  Την Παρασκευή 27 Ιουνίου το Γραφείο του πρωθυπουργού επικοινώνησε με τον κ. Λιάπη και με ακόμη δύο υπουργούς, προκειμένου να ρωτήσει εάν η καταγγελία του κ. Γ. Καρατζαφέρη για ταξίδι μέλους της κυβέρνησης με τον κ. Χριστοφοράκο είχε βάση. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Πολιτισμού είπε ότι δεν έχει ταξιδέψει ποτέ με τον κ. Χριστοφοράκο.
  Το απόγευμα της Δευτέρας 30 Ιουνίου κι ενώ συνεχίζονταν οι παρασκηνιακές συζητήσεις για το ταξίδι υπουργού, ο κ. Λιάπης παραδέχεται για πρώτη φορά ότι πράγματι βρισκόταν στη Γερμανία και την Αυστρία το διάστημα 16-20 Ιουνίου του 2005. Ωστόσο διαβεβαιώνει ότι τότε πήγε με τον γιο του και πως δεν γνώριζε εάν βρίσκονταν στις ίδιες πόλεις τις ίδιες ημερομηνίες οι κ. Λασκαρίδης και Χριστοφοράκος.
  Την Τρίτη 1η Ιουλίου, το απόγευμα, μεσολαβεί η δήλωση του επιχειρηματία Λασκαρίδη, ο οποίος παραδέχεται ότι ταξίδεψε με τον κ. Χριστοφοράκο στη Γερμανία, αλλά διέψευσε ότι μαζί του ήταν μέλος της κυβέρνησης.
  Την Τετάρτη 2 Ιουλίου και αφού πλέον έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία που εμφανίζουν τη Siemens να είχε κάνει την κράτηση των δωματίων στα οποία διέμεινε ο κ. Λιάπης, ο υπουργός Πολιτισμού αλλάζει και πάλι τη «γραμμή» του.
  Προχωρεί σε μια επιθετική δήλωση, προαναγγέλλει την κατάθεση αγωγών κατά μέσων ενημέρωσης και αναφέρει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι πράγματι έκανε το συγκεκριμένο ταξίδι, αλλά διευκρινίζει ότι πλήρωσε ο ίδιος τα έξοδά του. Ενημερώνει τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, μάλιστα, ότι θα καταθέσει τα σχετικά παραστατικά.
  Την Πέμπτη 3 Ιουλίου το απόγευμα διανέμει στοιχεία και παραστατικά, δίνοντας στην κυβέρνηση ένα «όπλο» να τον υπερασπιστεί και στη συνέχεια.
  Οι αλλαγές στην αφήγηση των πραγματικών γεγονότων ήταν αυτές που οδήγησαν τον κ. Ρουσόπουλο στην αλλαγή τακτικής μέσα στην εβδομάδα που πέρασε. Ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος πήρε την εντολή από τον πρωθυπουργό να καλύψει πλήρως τον υπουργό Πολιτισμού, το έπραξε από την πρώτη στιγμή, αλλά όταν οι αποκαλύψεις συγκρούστηκαν με τα όσα έλεγε ο κ. Λιάπης, τότε και ο υπουργός Επικρατείας αναγκάστηκε στο να μεταφέρει στην αίθουσα Τύπου αυτολεξεί ουσιαστικά τα όσα του έλεγε ο υπουργός Πολιτισμού.

 3. ataktos avatar
  ataktos 06/07/2008 15:18:22

  Factorx- μην γίνεσαι μαντείο τον Δελφών .

 4. Lara avatar
  Lara 06/07/2008 15:23:47

  Προς ανωνυμο 3.04

  Τον Χριστοφορακο θα τον αναλαβουν οι Γερμανοι, αφου ως δικος τους εμπιστος και εμπειρος στα πραγματα
  επισημοποιει τη Μαφια Επωνυμα μεσα στους Πολιτικους Κυκλους της Ελλαδας, αναδεικνυοντας την σε ανωτατη Θεα Αρπαχτικης,
  και διδασκει, πως μονο με αυστηρη ασκηση και τηρηση των νομων της διαφθορας
  μπορει ενα κρατος να συναγωνιστει με τη Zimbabwe του Mugabe σε πρωτογονες Πρακτικες και Τοτεμ.

  Λαρα

 5. Vass avatar
  Vass 06/07/2008 15:35:18

  Έχασε η Βενετιά βελόνι...
  Ο Μισέλ και ο αειθαλής θείος Αχιλλέας είναι τα βάρη της κληρονομιάς του επιθέτου.
  Ίσως η απερίγραπτη ξιπασιά του ξάδελφου να μας γλιτώσει όλους από την παρουσία του.

 6. diplomat avatar
  diplomat 06/07/2008 16:15:48

  Το μεσημεριανό δελτίο του MEGA δεν ανέφερε ΤΙΠΟΤΑ για τις σημερινές αποκαλύψεις του Έθνους και του Πρώτου θέματος....ΓΙΑΤΙ η γαργάρα?

 7. ira avatar
  ira 06/07/2008 16:21:07

  @ανώνυμε 3. Δεν γνωρίζω για το ρεπορταζ ούτε αμφισβητώ την εγκυρότητα της εφημεριδας Εθνος αλλά μην μασάμε και οτι μας σερβίρουνε είναι δυνατόν Ο Λιάπης ως υπουργός Πολιτισμού ή σε όποιο υπουργείο να πέρναγε να έπερνε μίζα? Λογικά δεν θα το ρίσκαρε ποτέ ως κοντινός άνθρωπος του πρωθυπουργού δεν θα ήταν τόσο αφελής διότι θα ήταν καταστρεπτικό για την κυβέρνηση. Η καρέκλα αυτή είναι ηλεκτρική είναι δυνατόν να έδωσε ρεύμα μόνος του? Κύριε Ελέησον

 8. Lara avatar
  Lara 06/07/2008 16:36:21

  Μην ειστε, αγαπητη μου Ηρα,
  και τοσο σιγουρη για το αμεμπτον του χαρακτηρα των Ελληνων πρωθυπουργων, που ανηλθαν στις βαθμιδες της πολιτικης εξουσιας να ασκησουν δυναμη μεσα απο τον κολαφο της αδυναμιας τους.
  Μια συντομη ανασκοπηση στην Πολιτικη ιστορια αυτου του δυστυχους τοπου προς μεγαλη σας απογοητευση θα σας το επιβεβαιωσει.
  Λαρα

 9. Dennyl avatar
  Dennyl 06/07/2008 16:48:47

  Σ'αυτό το θέμα θα συμφωνήσω κι εγώ με τη Λάρα.
  Αν σκέφτονταν έτσι δεν θα παίρνανε μίζες ούτε οι μισοί από όσους είναι μπλεγμένοι. Δυστυχώς η κοινή λογική δεν είναι ένα από τα προσόντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών μας.
  Έχουν την ψυχολογία του εγκληματία: σχεδόν ποτέ κάποιος που διαπράττει ένα έγκλημα δεν σκέφτεται τι θα γίνει ΑΝ τον πιάσουν. Είναι σίγουρος ότι ΔΕΝ θα τον πιάσουν.

 10. insider avatar
  insider 06/07/2008 17:26:51

  ο λιάπις τη γλίτωσε , μετά τη δημοσίευση των γνωστων φωτογραφιών στου καψάμπελα

  πλέον η επίθεση τους αφορά όλους.

  κατά συνέπεια αλλάουν και οι συσχετισμοί - τακτικές μάχης

 11. ataktos avatar
  ataktos 06/07/2008 19:39:41

  Και Πάλι ξένα συμφέροντα .
  Αυτόν τον φτύνουν και αυτός μας λέει ότι βρέχει .αλα λουμ ...

 12. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 07/07/2008 00:09:21

  Στο Mega, σήμερα, είχε απόσπασμα της συμπληρωματικής κατάθεσης του Χριστοφοράκου, που έλεγε ότι, ΔΕΝ είναι δικές του ΟΥΤΕ έχει καμιά σχέση με τις off-shore που έμπαιναν τα χρήματα από την Γερμανία, και οι Γερμανοί της μητρικής Ζήμενς ψεύδονται, για να αποποιηθούν των ευθυνών τους!

  Αυτή, κατά την άποψή μου, ήταν η είδηση του Σαββατοκύριακου. Ο Χριστοφοράκος, παρεμπιπτόντως, εκτός από Μανιάτης είναι ΚΑΙ μυημένος στα των απω-ανατολικών ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ τεχνών, που βασίζονται στο ΝΟΥ κι όχι στην δύναμη, ε;;;

 13. μπάμιας avatar
  μπάμιας 07/07/2008 02:30:59

  εγώ καταγράφω στατιστικές: πόσα ούφο εμφανίζονται όταν η ανάρτηση είναι κατά του λιάπη ή του ΚΚ β'...

 14. Σπύρος avatar
  Σπύρος 07/07/2008 03:10:49

  Tήν πρόταση τού Μάνου πώς και δέν την σχολιάζει κανείς???
  Πρόστιμο στην Siemens και αποκλεισμός τής εταιρείας απο τούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο??

  Nά πού ο κυρ Στέφανος άν και νεοφιλελεύθερος-δηλαδή ιδεολογικά αποκρουστικός-λέει κάτι ενδιαφέρον...
  Η θά κάνουν οι Γερμανοί ντά τούς πολιτικούς μας??
  Και τελικά οι τοστιέρες πού ζήταγε και έπαιρνε τζάμπα το Μητσοτακαίικο θα περάσουν στο ντούκου??
  Εδώ μιλάμε γιά την απόλυτη ξεφτίλα σογιού,πού δεν αφήνει να πέσει κάτω ούτε πεντάευρο.

 15. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/07/2008 11:32:27

  Γειά σου Σπύρο,

  χαίρομαι που κάποιος που θεωρείς ιδεολογικά αποκρουστικό, μπορεί να προτείνει κάτι ενδιαφέρον.

  Μήπως επειδή και άλλες φορές έχει προτείνει ενδιαφέροντα πράγματα έχει γίνει «ιδεολογικά αποκρουστικός»;

 16. Σπύρος avatar
  Σπύρος 08/07/2008 03:12:11

  Τσίμπησες archaeopteryx...χέχε...
  Οντως θεωρώ το νεοφιλελεύθερο μοντέλο καταστροφικό γιά την ανθρωπότητα-σήμερα ζούμε όλες του τίς παρενέργειες μαζεμένες-αλλά αυτό δεν σημαίνει πώς άν κάποιος νεοφιλελέυθερος προτείνει κάτι ενδιαφέρον δέν θα τό αναφέρω ως θετικό..
  Μακάρι και ο Τσίπρας να προτείνει κάτι ουσιαστικό..
  Ακόμα και με αυτόν θα συμφωνήσω άν βγάλει τήν τσιχλόφουσκα απο τό στόμα..
  Υ.Γ.
  Με την παρούσα πρόταση πάντως ο Μάνος έβαλε τά γυαλιά σε πολλά ΄προοδευτικά΄μαλάκια πού τόχουν ρίξει στό κοκοκό...
  Ανοίξτε τίς επιδοτήσεις τών Μ.Κ.Ο ...
  Θα σκάσουν δεκάδες Siemens πακέτο....

 17. POLITIS avatar
  POLITIS 07/01/2009 14:35:51

  Εκτός κυβέρνησης μεταξύ των άλλων ο κύριος Μιχάλης Λιαπης μετά σκάνδαλο στο υπουργείο απολιτισμού και τις ατασθαλίες στο υπουργείο μεταφορών και τις χωρίς όριο προσλήψεις ημέτερων εκτός από εξάδελφος του πρωθυπουργού και βολεψηματιας των ψηφοφόρων του τι άλλο είχε να δώσει στην πολιτική ζωή του τόπου , και τι στο πολιτιστικό κομμάτι του κράτους που ηγείται??
  έξω ο Μιχαλακης που τον έβγαλε βουλευτή και τον στήριξε η πρώην γυναίκα του η Αμαλία Μπογδανου την οποία και χώρισε για την πιτσιρικά γραμματέα του.
  Ξεχνά όμως ότι χωρίς την Αμαλία θα ήταν απλά ένας τιποτένιος ξάδελφος....!!!
  Και η συνεχεία αναμένετε δυσάρεστη για το Μιχαλακη μιας και από ότι φαίνεται μετά από τις χιλιάδες υποσχέσεις που είχε μοιράσει ο κύριος Γιώργος (συνεργάτης του πολιτικού γραφείου του) δεν πρόλαβε να τις εκπληρώσει όλες κατά τις υπουργίες του και το μαύρο θα πάει σύννεφο στις επόμενες εκλογές όποτε και εάν γίνουν.

 18. anita avatar
  anita 07/01/2009 16:31:29

  “Αθώος λόγω αμφιβολιών” ή λόγω βλακείας”

  Kύριε Μιχάλη Λιαπη μας.
  Δε ξέρω αν πήρατε ή τι πήρατε από τους Γερμανούς και που το βάλατε.
  Η διαίσθησή μας είναι ότι τα πήρατε και εσείς χωρίς να το ξέρετε . Σας απαλλάσσουμε λοιπόν λόγω αμφιβολιών αν και το «αθώος λόγω αμφιβολιών» συγγενεύει στενά με το «ένοχος λόγω βλακείας».
  Διότι αν εμεις ας πούμε κάναμε παρέα και ταξιδάκια με λαθρέμπορους και απατεώνες σαν να μην τρέχει τίποτα, ακόμα και αν δεν αγοράζαμε από τα λαθραία τους, τι θα εμποδίσει τα παιδιά μας να πάρουν το κάτι τις από τους φίλους του μπαμπά τους;
  Τα «παιδιά» πάντα εμπιστεύονται τους φίλους του μπαμπά αλλά και οι «φίλοι» πλησιάζουν πιο εύκολα τα παιδιά όταν τους βάλει σπίτι ο μπαμπάς. Έτσι δεν είναι κύριε Μιχάλη;
  Αφού το μήλο θα πέσει οπωσδήποτε κάτω από την μηλιά, φρόντισε τουλάχιστον που θα την φυτέψεις. Δεν είμαστε χαζοί κύριε Μιχάλη, ξέρουμε πως οι καρποί των γνωριμιών είναι πιο γλυκοί από τους σκληρούς καρπούς των προσπαθειών.
  Κάτι ο Ζαχοπουλος με τα μακροβούτια του κάτι τα γκομενακια που βόλεψε μέσα στην τραμ και στο πολιτισμού και ο Κωστάκης και τον πέταξε τον ξάδελφο κλωτζηδων.

  Άρε υπουργούς που έχουμε πρέπει να κάνει τιμής ένεκεν και υπουργείο του ποδόγυρου και της τρελής και να ορίσει ισόβιο υπουργό τον Μιχαλαρα.

 19. αλικη avatar
  αλικη 08/01/2009 01:01:07

  Μισέλ γμομενιους !!!! χαχαχα μαυρο στον απατεωνα!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.