#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/11/2011 10:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ... κ. Κανένας έγινε επιτέλους πρωθυπουργός!Θα ξεκινήσω με ένα ερώτημα που θα πλανάται για καιρό πάνω από την Ελλάδα και που ίσως σημαδέψει την πολιτική ζωή του τόπου:

Εκτός από την πολιτική συμφωνία Παπανδρέου – Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με… εθνοσωτήρα τον Λ. Παπαδήμο, υπάρχει άλλος τρόπος για να πάμε σε εκλογές;

Δηλαδή, αν ο κ. Παπαδήμος μετά τις 19 Φεβρουαρίου πει ότι δεν τέλειωσε το έργο του και ζητήσει να παραμείνει πρωθυπουργός για άλλα δύο χρόνια, ποιος θα τον εμποδίσει να το κάνει;

Ας υποθέσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει ανφέρ, καταπατά τη συμφωνία που είναι στα λόγια και στηρίξει όλη η Κ.Ο. του τον κ. Παπαδήμο ως πρωθυπουργό μακράς πνοής. Τι θα κάνει η ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ., θα πάρουν τους υπουργούς τους και θα φύγουν; Ε και, θα απαντήσει ο κ. Παπαδήμος και θα συνεχίσει να κυβερνά με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ.

Το παραπάνω ερώτημα τίθεται για ένα απλούστατο λόγο. Γιατί βλέπουμε μακριά. Βλέπουμε π.χ. ότι ίσως και την Κυριακή θα βγει μια δημοσκόπηση που θα δείχνει ότι ο ελληνικός λαός είναι συντριπτικά υπέρ του νέου πρωθυπουργού. Θα έχουμε ένα γκάλοπ – αγιογραφία του κ. Παπαδήμου, ένα «δωράκι» των νταβατζήδων και της εγχώριας πολιτικής και επιχειρηματικής νομενκλατούρας στον μεγάλο τραπεζίτη που ήρθε για να σώσει τη χώρα.

Βλέπουμε επίσης ότι σε λίγο καιρό θα έρθουν κι άλλες δημοσκοπήσεις που θα δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση έχει την αποδοχή του ελληνικού λαού ενώ τα άλλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτών. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ξεκινήσουν και οι αναλύσεις για το πόσο απαρχαιωμένα είναι τα δύο μεγάλα κόμματα, πώς δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα του κόσμου, σε αντίθεση με τους τεχνοκράτες που έχουν «πρόσωπο» στην Ευρώπης και τις αγορές.

Βλέπουμε τέλος, ότι οι Ευρωπαίοι φίλοι του κ. Παπαδήμου, ίσως του κάνουν κανένα δωράκι, π.χ. να χαλαρώσει κάπως το ζωνάρι στον ελληνικό λαό, να του δώσουν λεφτά για έργα χωρίς κρατική χρηματοδότηση ή να τους επιτρέψουν να μειώσει π.χ. τον ΦΠΑ. Φανταστείτε μόνο το πάρτι που θα γίνει εδώ στην Ελλάδα και τους ύμνους προς τον κ. Παπαδήμο που πήγε στην Ευρώπης και διαπραγματεύτηκε με σθένος τα δίκαια του ελληνικού λαού.

Άντε μετά να βγάλεις τον κύριο Κανένα από τον πρωθυπουργικό θώκο, ειδικά αν έχει ο ίδιος φροντίσει να αποζημιώσει τα μέσα ενημέρωσης και τους εκδότες με έργα και άλλες χάρες – ανταπόδοση για τη στήριξη που του παρείχαν.

Το "κ. Κανένας" δεν είναι ειρωνικό. Επειδή στην πραγματικότητα η πρωθυπουργία Παπαδήμου είναι και αποτέλεσμα της επίμονης προώθησης μέσω των δημοσκοπήσεων του "κανένας για πρωθυπουργός".

Κι άντε μετά να ζητήσει η ΝΔ εκλογές με όλο τον κόσμο στραμμένο στο νέο σωτήρα της πατρίδας.

Με όλα αυτά που γράφουμε δε λέμε να υπονομευτεί πριν καν ξεκινήσει η νέα κυβέρνηση. Προέχει η πατρίδα, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπέρτατος κριτής όλων είναι ο ελληνικός λαός και οι κάλπες είναι η μοναδική περίπτωση για την κάθαρση του πολιτικού σκηνικού.

Τι θα κάνει ο Σαμαράς, θα το βρει μόνος του. Όμως, δεν  μπορεί σε καμιά περίπτωση να εγκαταλείψει την προσπάθεια, τόσο αυτός όσο και τα άλλα κόμματα, για… αποπασοκοποίηση της πολιτικής σκηνής.

Και έχουν γίνει λάθη, η αυτοκριτική δεν είναι κακό αρκεί να οδηγεί σε λύσεις που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.

Αριστερός Ψάλτης

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, να και οι πρώτες δημοσκοπήσεις. Χθες η ΝΕΤ έβγαλε γκάλοπ σύμφωνα με το οποίο πάνω από 8 στους 10 Έλληνες λένε ότι η νέα κυβέρνηση θα επιτύχει τους στόχους της. Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν σ' αυτή τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 11/11/2011 10:26:35

  Δεν είναι απίστευτα, αν, μάλιστα, αναλογισθεί κανείς πως αποδεδειγμένα είμαστε λαός και κοντή μνήμη!
  Και για να μη ξεχνιόμαστε, αντιγράφω από το greekmoney:
  Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 1999, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, σε άρθρο της με τίτλο "SOS Παπαδήμου προς επενδυτές", κατ’ αποκλειστικότητα δημοσίευσε βαρυσήμαντες δηλώσεις του κ. Λουκά Παπαδήμου, που αποτέλεσαν και την αφορμή για την αρχή της πτώσης του ΧΑΑ. Με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Παπαδήμος προσπάθησε να νίψει τας χείρας του από τη ληστεία που συντελούνταν στη Σοφοκλέους. Ήταν όμως πολύ αργά, και καμία δήλωση δεν μπορούσε πλέον να τον απαλλάξει των δικών του ευθυνών.
  Ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι "κατά τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια διευρυνόμενη αναντιστοιχία μεταξύ της αύξησης των τιμών των μετοχών πολλών επιχειρήσεων και της προσδοκώμενης ανόδου της κερδοφορίας τους κατά τα επόμενα έτη. Οι τιμές πολλών μετοχών, σε σχέση με τα πρόσφατα και ορθολογικώς προσδοκώμενα επιχειρηματικά κέρδη, έχουν διαμορφωθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, συγκρινόμενα με τις αντίστοιχες σχέσεις χρηματιστηριακών τιμών και επιχειρηματικών κερδών που έχουν διαμορφωθεί στις κεφαλαιαγορές άλλων χωρών."
  Βέβαια ο κ. Παπαδήμος φρόντισε ώστε να μην το βάλουν στα πόδια και εγκαταλείψουν το ΧΑΑ όσοι θα έπαιρναν στα σοβαρά τις δηλώσεις του. Είπε ότι "όσοι επενδύουν ορθολογικά λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα των εταιρειών και δεν επηρεάζονται από φήμες και προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα, μπορούν να προσδοκούν ικανοποιητικές αποδόσεις μεσοπρόθεσμα οι οποίες συναρτώνται και με τις διεθνείς προοπτικές της ελληνικής οικονομίας."

 2. amt avatar
  amt 11/11/2011 10:29:06

  Περιγράφεις σκηνές απ' το μέλλον φίλε μου. ΌΛΑ οσα λες θα συμβούν τις επόμενες μέρες. Και φυσικά οικ εκλογές ΔΕΝ πρόκειται να γίνουν στις 19/2.

 3. Ηλίας avatar
  Ηλίας 11/11/2011 10:31:56

  "You need someone who can speak Greek but who is not on the side of the Greeks".

  http://www.reuters.com/article/2011/10/18/us-eu-greece-taskforce-idUSTRE79H1GJ20111018

  Any questions?

 4. evita avatar
  evita 11/11/2011 10:34:29

  Για τον κόσμο θα μετρησει μονο το αποτελεσμα. Αν αυτό είναι , δεδομενων των συνθηκών , καλο, αν φερει καποια ελπιδα στον κόσμο , σιγα μη νοιαστει ο λαός για τα κομματικα συμφεροντα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.!! Ειδομεν.

 5. Ευμένης avatar
  Ευμένης 11/11/2011 10:45:23

  Η ΝΔ αναμετρά την άβυσσο που έπεσε για να υπογράψει την "συναίνεση".
  Τι κέρδισε?
  Εκλογές για πότε είπαμε? Φεβρουάριο? Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις? Καμία ανακοίνωση ή δεύσμευση στις ανακοινώσεις της Προεδρίας για την νέα "κυβέρνηση" των τραπεζών..
  Ο Παπανδρέου έθαψε πολιτικά τον Βενιζέλο και τώρα παίρνει στον τάφο του και τον Σαμαρά.
  Όσο για τις δημοσκοπήσεις είναι καμμένο χαρτί. Τι να τα κάνεις τα παραμύθια, όταν σου έρχονται τα χαράτσια κάθε μέρα και σου κόβουν τον μισθό ή σε απολύουν.
  Ο λαός ετοιμάζεται για τον επόμενο γύρο. Απ' ότι φαίνεται η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει.
  ΥΓ
  Θα ήθελα να δω μια αληθινή δημοσκόπηση με τα νέα ποσοστά της ΝΔ. Το έφτασε το ΠΑΣΟΚ ή ακόμη?

 6. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 11/11/2011 10:45:56

  Η αποπασοκοποίηση μας μάρανε, αγαπητέ Αριστερέ, λές και είναι κρυφό οτι και η ΝΔ με τα ίδια κολπάκια βασίλευε (προσλήψεις - ψήφοι - δάνεια). Έννοια σου, ξέρουν πώς δουλεύει η μηχανή οι Έλληνες πολιτικοί, ξέρουν οτι ο λαός φανατίζεται (και τυφλώνεται) εύκολα και συνεχίζουν το ίδιο γαιτανάκι, χρεώνοντας το λογαριασμό κάθε φορά στην επόμενη γενιά !

  Όσο για το οτι ο Παπαδήμος δέν είναι εκλεγμένος και δέν δίνει λογαριασμό στον λαό του, μπά, μήπως και ο Κωστάκης έδωσε ποτέ ; Μήπως ο Γιωργάκης θα δώσει ; Το γαϊτανάκι θα συνεχίσει να γυρίζει, φίλε μου, κι η διαφορά μας είναι οτι εγώ το κοιτάζω απο το παράθυρό μου μελαγχολικός, ενώ εσύ συμμετέχεις κρατώντας την γαλάζια κορδέλλα.

 7. Nikolaos avatar
  Nikolaos 11/11/2011 10:46:06

  Ο Σαμαρά έως τώρα τα έχει πάει καλά, με την επιφύλαξη της υποχώρησής του για εκλογές το Δεκέμβριο. Μη ξενάμε όμως ότι είχε να αντιμετωπίσει εξαιρετικά έκτακτες καταστάσεις. Αλλά, οι παγίδες για το Σαμαρά θα προκύψουν από τη λειτουργία της νέας Κυβέρνησης. Η νέα Κυβέρνηση, σύμφωνα με την περιβόητη ανακοίνωση της π.τ.δ. είναι συγκεκριμένου σκοπού και χρόνου. Επομένως, δεν είναι συνέχεια της προηγούμενης, όπως προσπάθησε να επιτύχει το πασοκ. Αυτό σημαίνει ότι ο Σαμαράς πρέπει να λάβει υπόψη του το εξής βασικό. ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΈΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΩΣ ΤΩΡΑ. Εάν οι υπουργοί της προηγούμενης που θα μείνουν στη νέα Κυβέρνηση δεν αλλάξουν θέση, ο λαός λογικά θα πιστεύει ότι πρόκειται για την προηγούμενη Κυβέρνηση με ενδυνάμωσή της από τη συμμετοχή της ν.δ. κλπ.

 8. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 11/11/2011 10:48:29

  Επιτέλους η αρθογραφία στο ΑΝΤΙNEWS ξανασυναντήθηκε με τη ΛΟΓΙΚΗ ...

  από όποια σκοπιά και αν το δούμε ΔΥΣΤΥΧΩΣ πρόκειται για χείριστη πολιτική κίνηση (χειρότερη και από την στήριξη του Σαμαρά στο Πασόκ επί Έβερτ ... μη βιαστείτε έχω σε αντίθεση με το 99% εδώ μέσα ψηφίσει Σαμαρά σε ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ εκολγές ως αρχηγό κόματος)

  κατά τα άλλα είναι βλακώδες να προσπαθούμε να βγάλουμε σωστή

  και την μέχρι την Τρίτη

  και τη σημερινή πολιτική

  είναι αντιδιαμετρικά αντίθετες και ΔΕ γίνεται να είναι και οι 2 ορθές ...

  P.s. Έρχονται

  -εφαρμογή εφεδρείας
  -εφαρμογή εννιαίου μισθολογίου
  -άνοιγμα επαγγελμάτων (κατά Ραγκούση)
  -συνεχόμενα χαράτσια (τα ήδη ψηφισμένα και όσα ΘΑ ψηφισθουν)

  σε συνέχεια της ήδη εφαρμοζόμενης πολιτικής θα φτάσουμε το 30% ανεργία και θα καταστραφεί ολοκληρωτικά και η ιδιωτική πρωτοβουλία

  ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ Ν.Δ. ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ???

  p.s. Aν θέλουν μερικοί να γίνουμε θερμαστές στο ατμόπολοιο της ευρωπαικής προοπτικής για να απολαμβάνουν το κοκτέηλ τους (υπουργικό ή μη) στο κατάστρωμα ...

  να ξέρουν ότι αν δεν κάνουν χούντα εκλογές ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ και τότε έχοντας μετατρέψει όλα τα αστικά κόμματα σε συστημικά (του κερατ@) τα αποτελέσματα θα ΤΟΥΣ ΕΚΠΛΗΞΟΥΝ !!!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ EVANGELOS 11/11/2011 15:49:16

   Αυτά μόνο η Μπακογιάννη τα λέει

 9. ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΠΟΛΙΤΗΣ 11/11/2011 10:52:56

  Μην ξεχνάτε το μέγεθος των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει η χώρα. Αν καταφέρει να βάλει σειρά ο κ. Παπαδήμος σημαίνει οτι όλη η επιχειρηματολογία Σαμαρά μεχρι τώρα είναι λάθος. Μην ξεχνάτε επίσης οτι η ΝΔ έχει πεί οτι η Ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα ισχυρό σοκ για την επανεκκίνηση της. Δεν νομίζω οτι πιστεύει κανείς οτι αυτό μπορεί να γίνει με την παρούσα κυβέρνηση. Συνεπώς μάλλον μια πιο μετριοπαθή πολιτική "απο τα ίδια" θα έχουμε οπότε καίγεται το ισχυρότερο χαρτί της διαπλοκής που αφορά τον "κανένα" και τον ρόλο που μπορεί να παίξει στο μέλλον.

 10. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 11/11/2011 10:55:16

  Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΗΤΑΝ ΑΤΟΠΗΜΑ .ΕΚΟΨΕ ΜΕ ΜΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ .Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΤΑΝ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΦΙΚΤΗ ΩΣΤΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΕ ΚΥΒΑΡΝΗΣΕΙΣ ΑΧΤΑΡΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑ ΕΥΘΡΑΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΧΥΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ.

 11. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 11/11/2011 10:58:41

  Καλημέρα σε όλους.
  Αν οι ευρωπαίοι θελήσουν να κάνουν δωράκια στον Παπαδήμομο (να χαλαρώσει κάπως το ζωνάρι στον ελληνικό λαό, να του δώσουν λεφτά για έργα χωρίς κρατική χρηματοδότηση ή να τους επιτρέψουν να μειώσει π.χ. τον ΦΠΑ) ,επειδή δήθεν διαπραγματεύθηκε, δεν δικαιώνεται εμμέσως ο Σαμαράς που τόσους μήνες φωνάζει ότι πρέπει να επαναδιαπραγματευθούμε τους όρους της σύμβασης για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα;

 12. ER avatar
  ER 11/11/2011 11:19:22

  Σε 3 μηνες ο Παπαδημος θα ζητησει ψηφο εμπιστοσυνης απο την βουλη οπως
  εχει δικαιωμα και θα την παρει διοτι οι διαπλεκομενοι , τα ΜΜΕ και οι
  προθυμοι που δεν θελουν να χασουν το μισθο δυο χρονια νωριτερα θα ξεπερνουν κατα πολυ τους 151 .
  Εκλογες λοιπον το 2013 με ενα Λαο πληρως υποταγμενο ,χωρις αρχηγο,
  αφου τον ξεγελασαν ακομη μια φορα και με ενα κομμα ,το κομμα της
  διαπλεκομενης ελιτ .

  Ειναι αργα για δακρυα.

 13. manos avatar
  manos 11/11/2011 11:29:41

  Η Ελλάδα δεν είναι τράπεζα.
  Η Ελλάδα έχει ανθρώπους, έχει ψυχή, έχει ιστορία, έχει μέλλον.
  Ο τραπεζίτης να πάει να διοικήσει εκεί που του πρέπει.
  Δεν τον ψήφισα ούτε κανείς από εσάς νομίζω. Ο πιό πάνω φίλος ER, έγραψε το σενάριο όπως θα προκύψει.
  ΤΩΡΑ εκλογές τίμια και αντρίκια. Να δούμε τι θα πει ο λαός. Εκτός αν αυτό δεν συμφέρει κάποιους.

 14. letta avatar
  letta 11/11/2011 11:33:16

  ΑΛΛΗΘΩΡΕ ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣ ΑΤΟΠΟΝ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ. ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΟΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΤΟΥΣΕ ΛΙΓΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ, ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ. ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ. ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΡΟΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΤΖΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΥΤΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ. ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΥΨΩΝΑΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΓΡΑΦΕ. ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΨΑΧΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ. ΣΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΓΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ. ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ. ΑΣ ΤΑ ΧΑΣΟΥΝ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΩ.

 15. δημητρης avatar
  δημητρης 11/11/2011 11:36:52

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!

  Η ΣΥΝΤΑΓΗ: ΠΑΣΟΚ+Ν.Δ+ΛΑΟΣ+ΔΡΑΚΟΥΛΙΝΕ+ΑΡΙΣΤΕΡΟ(τροπος του λεγειν βεβαια) ΔΕΚΑΝΙΚΙ.
  ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΜΑΥΡΟ (αυτο το χρωμα βγαινει απο ενα τετοιο μιγμα)!!

 16. δημητρης avatar
  δημητρης 11/11/2011 11:38:12

  Αυτο το εκλογες στις 19/2 που το ειδατε γραμμενο ? εγω ξερω οτι το ειπαν καποιοι οταν συζητουσαν τοτε που εγιναν πρωθυπουργοι ο Κακλαμανης και ο Πετσαλνικος μαζι με τον Φουφουτο με την ορχηστρα του.

 17. Greco21 avatar
  Greco21 11/11/2011 11:41:01

  Το έγραψα σε μερικές αναρτήσεις χθες. Θα το ξαναγράψω.

  Ο Σαμαράς θα είχε αντίπαλο τον κανένα σαν πρωθυπουργός. Χωρίς να έχει δοκιμαστεί και αυτός από τον Ελληνικό λαό. Θα τον έβρισκε μπροστά του γρήγορα.

  Ο κανένας από την άλλη γνωρίζει μέσα και έξω το πολιτικό σύστημα αλλά δεν έχει κάτσει ακόμα στην καρέκλα. Μπορεί να επηρέαζε πρωθυπουργός αλλά διαλόγο με ταξιτζήδες δεν έχει κάνει.

  Έχω αρχήσει και πιστεύω βαθιά ότι τελικά το ξεμπρόστιασμα ΜΜΕ και της λοιπής συμμορίας είναι αυτό που θα γράψει τέλος εποχής και όχι η πολιτική αυλαία

 18. Ίωνας avatar
  Ίωνας 11/11/2011 11:42:51

  Επιμένω ότι πολλοί βιάζονται να κρίνουν και να κατακρίνουν τον Αντώνη Σαμαρά. Παριστάνοντας τις Κασσάνδρες, συνεχίζουν αυθαίρετα να καταστροφολογούν, αδυνατώντας να εννοήσουν ότι Πολιτική ίσον Ελιγμοί. Ισχυρίζονται ότι μετατράπηκε σε θιασώτη του μνημονίου, ότι με την πολιτική τακτική που ακολουθεί καθαγιάζει την πολιτική ΓΑΠ, δίνοντας παράλληλα στους ΠΑΣΟΚους συγχωροχάρτι και ότι θα βάλει πλάτη σε όσα αντιλαϊκά μέτρα θα επιχειρήσει να περάσει ο κύριος Παπαδήμος. Το ότι εκπαραθύρωσε τον ΓΑΠ, τελειώνοντας παράλληλα τον Παπανδρεϊσμό, σκόπιμα το παραβλέπουν, καθώς επίσης ΚΑΙ το ότι απέτρεψε την απελθούσα κυβέρνηση, από το να καταστρέψει την Ελλάδα, θέτοντάς την εκτός Ευρωζώνης και Ευρώ. Κατηγορούν τον Αντώνη Σαμαρά γι' αυτά που έκανε, ενώ αν δεν τα έκανε, πάλι θα τον ...κατηγορούσαν για το αντίθετο. Αυτό λέγεται υποκρισία τουλάχιστον. Δηλώνουν ότι δεν συντάσσονται πλέον με τον Πρόεδρο της ΝΔ, ενώ κατ' ουσίαν δεν συστρατεύτηκαν ποτέ μαζί του! Η συμμετοχή της ΝΔ στην μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Παπαδήμο, θα αποκαλύψει το πραγματικό πολιτικό πρόσωπο των επικριτών του Αντώνη Σαμαρά, βάζοντας στο τέλος της θητείας της, οριστικά τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Οι εκλογές έρχονται τον Φεβρουάριο. Κυριακή κοντή γιορτή! Όλοι διαθέτουμε μνήμη και δεν σκοπεύουμε ούτε να την χάσουμε, ούτε να την χρησιμοποιήσουμε επιλεκτικά, όπως κάνουν ήδη μερικοί, τελείως υποκριτικά.

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ Ίωνας 11/11/2011 11:54:50

   Φίλε μου δεν είμαστε χαζοί. Προφανώς έχουν τα Μ.Μ.Ε. των 5 νταβατζήδων την δύναμη να βαφτίσουν το ψάρι κρέας και να το φάμε. Φαντάσου όμως τη ζημιά θα τους έκανε ο Σαμαράς αν έλεγε όχι. Γιατί χτυπιόνταν τα πρωτοπαλίκαρά τους δημοσιογράφοι στα τηλεοπτικά παράθυρα; Τους έπιασε ο πόνος για την Ελλάδα ή για την τσέπη τους; Γι' αυτούς δεν υπάρχει Πατρίδα υπάρχει μόνο η τσέπη τους . Είναι στην κυριολεξία ανδράποδα αδίστακτα και επειδή είναι τέτοιοι ο Σαμαράς έκανε πίσω ενώ έπρεπε να πει όχι. Η πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα θα έρθει όταν αποφασίσουμε να ΕξΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ. ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΘΑ ΈΡΘΕΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.

   • Ίωνας avatar
    Ίωνας @ ΣΠΥΡΟΣ 11/11/2011 12:47:52

    Φίλε Σπύρο, σίγουρα, είναι γνωστή η δόλια τακτική των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης. Αφού να φανταστείς, την Κυριακή θα δημοσιεύσουν σφυγμομετρήσεις, που καταγράφουν ότι το 80% των ερωτηθέντων βρίσκουν την υπό τον Παπαδήμο κυβέρνηση, απολύτως της αρεσκείας τους(!), και ότι επιθυμούν να συνεχίσει την θητεία της ΚΑΙ μετά τον επόμενο Φεβρουάριο! Από την στιγμή που δεν επεμβαίνει κάποιος εισαγγελέας, τα κατ' ευφημισμόν ΜΜΕ προβοκάρουν και κατευθύνουν εν ψυχρώ την κοινή γνώμη. Υπάρχουν αρκετοί συνσχολιαστές, που πιστεύουν ειλικρινά πως ο Αντώνης Σαμαράς έπρεπε να εμμείνει στις θέσεις του αταλάντευτος, απορρίπτοντας κάθε είδους διαπραγμάτευση-υποχώρηση. Υποστηρίζουν αυτήν την άποψη, επειδή είναι σίγουροι πως οι τοκογλύφοι δανειστές μας, απειλώντας την Ελλάδα με άτακτη χρεωκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη και το Ευρώ, μπλόφαραν. Φυσικά και υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, μόνο που ένας Ηγέτης δεν μπορεί να ασκεί πολιτική βασιζόμενος στον νόμο των πιθανοτήτων, ρισκάροντας έτσι, την τύχη της ίδιας του της Πατρίδας. Ο Αντώνης Σαμαράς, δεν έγινε προδότης στα 60 του, ούτε ...φιλομνημονιακός. Οι απόψεις του παραμένουν οι ίδιες, όπως και οι επιδιώξεις του για το Έθνος. Είμαι σίγουρος ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα , θα αποδείξει περίτρανα, ότι αξίζει την εμπιστοσύνη, που πεισματικά, συνεχίζουμε, ευτυχώς πολλοί, να του δείχνουμε.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Ίωνας 11/11/2011 15:52:33

   Μπράβο Ίωνα. Όπως τα λές είναι

 19. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 11/11/2011 11:44:42

  Το έγραφα και το ξαναγράφω. Ουδέποτε υπήρξε ΠΑΣΟΚ , το οποίο πάντα ήταν η βιτρίνα των 5 νταβατζήδων , γι' αυτό πιστέψαμε τον Σαμαρά , ότι μπορούσε να τα βάλει μαζί τους με την αμέριστη συμπαράστασή μας. Δυστυχώς και αυτός πήγε στον εύκολο δρόμο της ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ.

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ ΣΠΥΡΟΣ 11/11/2011 12:52:53

   Φίλε Σπύρο, μη τους διαπλεκομένους εκδότας και τους συν αυτοίς ρυπαρογράφους, προ του τέλους μακάριζε! Νέμεσις γαρ εγγύς!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΣΠΥΡΟΣ 11/11/2011 15:54:41

   Δεν έγινε αυτό. Αντιθέτως έχει διαμηνύσει στους νταβατζήδες "αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε"αν θυμάσαι στην τελευταία ΔΕΘ μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου κ.Βλάχου

 20. Dimitris avatar
  Dimitris 11/11/2011 11:48:52

  Αγαπητέ Αριστερέ Ψάλτη,
  συμφωνώ και εγώ με τους φόβους, για δωράκια αντιπαροχής στον εκλεκτό τους οι μεγαλοεργολάβοι καναλάρχες, απλα "ελπίζω" ότι οι γερμανοαυστριακοφιλανδογαλοολανδοι δεν τους παίζουν τους αλαφουζομπομπολαψυχάρηδες.
  Θέλουν να τα πάρουν όλα μόνοι τους. Εξάλου τι είναι ο κάβουρας τι το ζουμί του για να το μοιραστούν με αυτούς.

 21. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 11/11/2011 11:49:23

  ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΕΣΜΟΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ: Μιλάς για πατρίδα Αριστερέ Ψάλτη και εγώ σου ζητώ, αν έχεις λίγο χρόνο, να γράψεις τι είναι η πατρίδα. Στο ζητώ αυτό διότι το μόνο που βλέπω είναι να χρησιμοποιείται η ιδέα της πατρίδας σαν δικαιολογία για τα ψέμματα που μας λένε, για τα βασανιστήρια που μας υποβάλουν, και για την περιφρόνηση των δημοκρατικών θεσμών. Να θυμίσω πως ο πατριώτης Γιωργάκης μας είπε ότι για το καλό της πατρίδας πρέπει να ληφθούν καινούρια μέτρα, ενώ οι πατριώτες Σαμαράς και Καρατζαφέρης μας είπαν ότι για να συμμετέχουν στην μεταβατική (!!!) κυβέρνηση δεν θα πρέπει να ληφθούν καινούρια μέτρα!!! Μας κοροιδεύουν όλοι τους Αριστερέ Ψάλτη και κανείς δεν μας λογαριάζει. Η μόνη πρακτική λύση για να μας λογαριάζουν κάπως είναι να καθιερώσουν σαν μόνιμο εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική. Ταιριάζει και με την συναίνεση που τόσο πολύ θέλουν.

 22. Dimitris avatar
  Dimitris 11/11/2011 11:50:49

  Υπάρχει και τέτοιο γκάλοπ? 80% ο Παπαδήμος?
  Ε ρε γλέντια.

 23. es avatar
  es 11/11/2011 11:55:01

  Και πριν αλέκτωρ λαλήσει ... στην ΕΡΤ3 σήμερα στις 11, οι "καλεσμένοι" δημοσιογράφοι Χηδημητρίου και Κοττάκης, προεξοφλούσαν σχεδόν την αναβολή των εκλογών για Μάρτιο ... Ε, όχι και από τη κρατική τηλεόραση τέτοια προπαγάνδα!

 24. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/11/2011 12:21:53

  Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο Παπαδήμος ήταν μία καλή λύση ανάγκης. Για την παρούσα περίπτωση, όχι υπό ομαλές συνθήκες. Οπότε, καλώς έκανε ο Σαμαράς και συμβιβάστηκε. Προς το παρόν τουλάχιστον. Η πορεία θα δείξει, διότι είναι τόσο ρευστή η κατάσταση που τα πάντα είναι υπό αίρεση. Ομως, και η πλειονότητα των πολιτών και ο ξένος παράγοντας ήθελε να καταλήξουν κάπου οι πολιτικοί αρχηγοί. Και αυτό το "κάπου" δεν ήταν εκλογές άμεσα, ούτε φυσικά Πετσάλνικος και Κακλαμάνης...
  Οπότε, ας μην λιθοβολούμε τον Σαμαρά. Ας έχουμε υπομονή και θα δούμε τι θα πράξει η νέα κυβέρνηση και θα την κρίνουμε. Δεν θα χαριστούμε στον κύριο Παπαδήμο επειδή έτσι θέλει ο Φραγκολεβαντίνος μισοαγράμματος ταλιμπάν του Σκάι (κατά κόσμον Πορτοσάλτε). Αλλά ούτε θα τον θάψουμε προκαταβολικά μόνο και μόνο για να πάμε κόντρα στον Σκάι και τους διάφορους άλλους ομοπίστους του. Ίδωμεν...
  Θα ήθελα να ρωτήσω για την ακρίβεια της είδησης που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ότι δηλαδή ο Παπαδήμος δεν είναι χριστιανός Ορθόδοξος αλλά Προτεστάντης στο θρήσκευμα. Προσωπικά, δεν με ευχαριστεί διόλου, αλλά είχαμε και πρωθυπουργούς που υποδύονταν τον Ορθόδοξο, ενώ ήταν βαμμένοι άθεοι (ο Σημίτης πρώτος και καλύτερος).

  • Χρήστος Δημάρης avatar
   Χρήστος Δημάρης @ ΒΙΣ 11/11/2011 13:00:15

   ΜΙΑ ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΡΙΑ: Έχει καμιά σημασία ΒΙΣ αν εσύ ή εγώ θεωρούμε την λύση Παπαδήμου σαν λύση ανάγκης ή οτιδήποτε άλλο; Όπως και να το κάνουμε η κυβέρνηση που έχουμε δεν είναι υπηρεσιακή και ο πρωθυπουργός μας δεν έχει εκλεγεί από τον λαό. Τέτοιες λύσεις πρέπει να ενοχλούν πρώτα από όλους αυτούς που πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία ανεξάρτητα αν είναι αριστεροί ή δεξιοί.

 25. Pericleous Dion avatar
  Pericleous Dion 12/11/2011 07:53:48

  @΄Ολους: Σύσωμο το πολιτικό καταστημένο της Ε.Ε δεν μας έκραξε γιατί μπήκαμε στο club φαλκιδεύοντας τα στατιστικά και λοιπά στοιχεία της οικονομίας μας;
  Ο Σαρκοζύ μετά τις Κάνες, τότε που ο «μουρλός» εξασφάλησε το μέλλον 10 γενεών της οικογένειας του εξαγγέλοντας δημοψήφισμα, έδωσε ή δεν έδωσε συνέτευξη κατηγορόντας -ουσιαστικά- ΟΛΗ την τότε ηγεσία της Ε.Ε. («…δεν ήμουν εγώ μεταξύ των ηγετών!») γιατί επέτρεψε την εισδοχή μας;
  Στο βιογραφικό του Παπαδήμα αναφέρεται -ή κάνω λάθος- ότι είναι ο ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ της εισδοχής μας;
  Συνέχεια στο βιογραφικό: Ο κ. Παπαδήμας ΔΕΝ μαθήτευσε -και μετά ανέβηκε βαθμίδες- για 19 χρόνια στις ίδιες Goldman etc. των Η.Π.Α. που ρήμαξαν τον πλανήτη;
  Σωτήρα που «βρήκαμε» κι εναποθέσαμε τις ελπίδες μας…
  Το Αδωνάκι υπουργός…!!! Κι ο Καραφύρερ βάζει στην τσέπη ΟΤΙ το σύστημα του ρίχνει ή θα… Φιλοσοφία του; «μάζευε κι ας ειν’ και ρόγες».
  Το μόνο καλό είναι πως ο Σαμαράς με μια κλωτσιά που ‘δωσε -όπως η γαλατερή κατσίκα- πήγε τα ποσοστά του γύρω στο 14%. Όπωσδήποτε πάνω απ’ το ΠαΣοΚ…
  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ. ΤΩΡΑ ΌΜΩΣ…;;;; Θα χρειαστεί να βγάλουμε πρώτο κόμμα την Αλέκα. Κατάρα της φυλής αιώνια να βρισκόμαστε μεταξύ Σκύλας και Χαρυβδης… Ή μπας κι ειν’ ευχή; Σίγουρα είναι κομμάτι της μυθολογίας μας…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.