05/06/2010 17:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Ζορμπάς και τα «ευτελή συμφέροντα»

9 Δεκεμβρίου 2004, μεσούσης της τότε Εξεταστικής για του TOR τον Άκη και τον Γιάννο.

Ο τότε γενικός γραμματέας εξοπλισμών του ΥΕΘΑ κ. Γ. Zορμπάς καλύπτεται πλήρως από τον υπουργό του Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο …Ευάγγελο Αντώναρο καθώς  βρίσκεται μονίμως στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ για τον ρόλο του στο υπουργείο και στην περίφημη υπόθεση των TOR. Δέχεται επίσης επιθέσεις και από τον Κ. Μητσοτάκη που ζητά από τον πρωθυπουργό Καραμανλή «να βάλει φρένο στον Zορμπά».

Την ίδια ημέρα ο κ. Ζορμπάς μιλά για «Δεσμούς ευτελείς αναιδών συμφερόντων» αναφερόμενος σαφώς στο ΠΑΣΟΚ.

3 Ιουνίου 2010, απευθυνόμενος στον Α. Σαμαρά ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δηλώνει: «Απαίτησή μας ήταν να διαλευκανθεί η υπόθεση των ομολόγων, αλλά δική σας απάντηση ήταν να απολύσετε τον έναν άνθρωπο που είχε αναλάβει τη διερεύνηση, τον κ. Ζορμπά».

Βέβαια ο ίδιος ο κ. Σαμαράς καμία σχέση δεν έχει με τον κ. Ζορμπά, ούτε και μπορεί να γνωρίζει, επειδή τότε ούτε καν στην κυβέρνηση δεν ήταν.

Από την στιγμή εξάλλου που ο κ. Ζορμπάς εκθειάζεται έτσι από τον κ. Παπανδρέου είναι επίσης προφανές ότι «δεσμοί ευτελών συμφερόντων» με το ΠΑΣΟΚ δεν υφίστανται πλέον.

Να θυμίσουμε απλώς ότι ο κ. Ζορμπάς αφού διακρίθηκε σε έρευνες εναντίον κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και αναδείχθηκε από τη ΝΔ, κατέληξε να εκθειάζεται από τον σημερινό πρωθυπουργό και να υπηρετεί την κυβέρνησή του σε μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή αν δεν κάνω λάθος.

Ζήτω η κάθαρση δηλαδή

ΣΧΟΛΙΑ

 1. perastikos avatar
  perastikos 05/06/2010 18:37:40

  Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ή ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!!!

 2. Dimi avatar
  Dimi 05/06/2010 18:46:13

  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ν.Δ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ 04/06/10

  Κυβερνητική Βαβέλ

  Η εικόνα που εκπέμπει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα εξηγεί απόλυτα και τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους φθάσαμε στην κρίση δανεισμού.

  Το κυβερνητικό σχήμα εμφανίζεται χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, να αλληλοσπαράσσεται με τους υπουργούς να εκτοξεύουν κατηγορίες ο ένας εναντίον του άλλου για βασικά ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής.

  Πριν συμπληρωθούν καν οκτώ μήνες με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία η μεταμοντέρνα διακυβέρνηση που ευαγγελιζόταν ο κ. Παπανδρέου κατέληξε στη σύστασή του στα κυβερνητικά στελέχη να μην αντιμετωπίζουν τα χαρτοφυλάκιά τους σαν φέουδα…

  Και όλα αυτά να συμβαίνουν σε μια περίοδο που η χώρα ελέγχεται και αξιολογείται από την τρόικα, η οποία, φροντίζει να μας υπενθυμίζει ευθέως ότι κάτω από το μνημόνιο έχει μπει η υπογραφή της κυβέρνησης και η έγκριση του κοινοβουλίου.

  Το σκηνικό ασυνεννοησίας και κυρίως της αδυναμίας συντονισμού του κυβερνητικού έργου δίνει το πλέον αρνητικό μήνυμα πρώτα προς τις αγορές, που θα εξακολουθούν έτσι να μην εμπιστεύονται μια κυβέρνηση με ενδείξεις παραλυσίας.

  Το μήνυμα αυτό το λαμβάνει, όμως, και η κοινωνία η οποία με καταρρακωμένη ψυχολογία παρακολουθεί την καταιγίδα των μέτρων που θα συμπιέσει το βιοτικό της επίπεδο, ενώ τα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα έχουν χαθεί στην «ενδοκυβερνητική διαβούλευση».

  Οι διαφωνίες των κυβερνητικών στελεχών εμφανίζονται παντού και οι «πατρικές» παραινέσεις του πρωθυπουργού για συναδελφικότητα πέφτουν στο κενό.

  Είναι ενδεικτική η βαβέλ απόψεων για τα αίτια της ακρίβειας και τις αποκρατικοποιήσεις.

  Για το σημαντικό πρόβλημα της ακρίβειας , οι αντιπαραθέσεις αφορούσαν τα αίτια που την προκάλεσαν. Η κ. Κατσέλη δείχνει προς το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων στα καύσιμα-ποτά, και ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντά ότι η αύξηση των καυσίμων είναι μεγαλύτερη από ό,τι αντιστοιχεί στις αυξήσεις των φόρων.

  Και βεβαίως, στην πράξη παρακολουθούμε την ανοδική πορεία του πληθωρισμού. Η έλλειψη σχεδιασμού και στον τομέα της ακρίβειας άλλωστε εκφράζεται και μέσα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, όπως φάνηκε με την ερώτηση 26 βουλευτών του, που θέτουν την αντιμετώπισή της ως ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης έναντι των πολιτών που «πρέπει να αισθανθούν προστασία για τη μείωση των εις βάρος τους αρνητικών συνεπειών».

  Όσο για τις αποκρατικοποιήσεις οι γνώμες των υπουργών είναι πολύ διαφωτιστικές για το τι ακριβώς έχει δρομολογηθεί:

  Ο κ. Μπεγλίτης χαρακτήρισε το πρόγραμμα πρόχειρο και απροετοίμαστο και δίνει την εντύπωση «ενός άγχους να ξεπουλήσουμε άρον άρον ό,τι μπορούμε»

  Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος πιστεύει ότι «το σχέδιο είναι χωρίς χρονοδιάγραμμα και ξεκάθαρους στόχους».

  Αν αυτά πιστεύουν οι υπουργοί της κυβέρνησης τι περιμένουν να πιστέψει η ελληνική κοινωνία που τους παρακολουθεί εμβρόντητη;

  • zackii avatar
   zackii @ Dimi 05/06/2010 19:00:10

   Ταβάζουμε όσο όσο, ξεπουλάμε λόγω εσπευσμένης αναχώρησης στο εξωτερικό

 3. ALAN avatar
  ALAN 05/06/2010 20:09:14

  Για την ιστο΄ρία του κ. Ζορμπά, να θυμίσω ότι ότνα ο Θέμος Αναστασιάδης έγραψε στο ΘΕΜΑ για τον διορισμό της κόρης του από την Ν.Δ., σταμάτησε ; τις ερευνές του. Σε λίγο θα ζητήσουμε και συγγνώμη από τον Θεμο γιτί τον ενοχλήσαμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.