#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/10/2012 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Διώτης και οι μυστικές υπηρεσίες

[caption id="attachment_182364" align="alignnone" width="600" caption="Διώτης-Παπανδρέου-Καπελέρης"][/caption]

 

Ο Γιάννης Καπελέρης, είναι ο εύκολος στόχος, διότι, όπως είναι κοινό μυστικό  μέσα στο ΣΔΟΕ, ως επικεφαλής του, λειτούργησε απλά σαν “κομισάριος” της Χαριλάου Τρικούπη. Με τον Γιάννη Διώτη όμως, ο οποίος χθες στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής, θέλει να βγεί σε μεγάλο βαθμό λάδι, τα πράγματα είναι σοβαρότερα.

Τον πρώην εισαγγελέα και άλλοτε (;) στενό συνεργάτη του κ.Χρυσοχοΐδη, τα ΜΜΕ τον έχουν κιόλας ρίξει στα μαλακά, αφού ο ίδιος “άδειασε” εντελώς τον Βενιζέλο, και πάρα πολύ λιγότερο τον Παπακωνσταντίνου. Και οι δύο πλέον αποδιοπομπαίοι τράγοι για την χοντροκομμένη, και σίγουρα εκ του πονηρού, διαχείριση της λίστας Φαλσιανί ή λίστας Λαγκάρντ με τους 2000 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες - μόνον στην ελβετική Τράπεζα HSBC , φανταστείτε πόσοι είναι σε όλες τις ελβετικές Τράπεζες. Ο κ.Διώτης λοιπόν, ο “εισαγγελέας Πουαρώ”, πετυχημένος διώκτης τμήματος της 17Ν που πιάστηκε το 2002, τι μας λέει όλες αυτές τις ημέρες για να αποσείσει τις ευθύνες του ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ που πήρε ολόκληρη τη λίστα; Ότι ήταν παράνομο προϊόν εγκλήματος, και υπεξαίρεσης. Ως εκ τούτου, ήταν αδύνατον να χρησιμοποιηθεί. Λες και οι άλλοι “κουτόφραγκοι”, Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Ισπανοί, Βρετανοί, και λοιποί που πήραν τις λίστες με τους δικούς τους φοροφυγάδες και κατόπιν τους “άρμεξαν” κανονικά δεν ήξεραν ότι είναι προϊόν εγκλήματος. Σήμερα βέβαια, στην Επιτροπή Διαφάνειας, έριξε όλες τις ευθύνες στον Βενιζέλο, λέγοντας ότι αφού δεν του είπε ο τότε υπουργός Οικονομικών να κάνει κάτι, άφησε ο -κατά τα λοιπά- θεσμικός παράγων (επικεφαλής της σημαντικότερης υπηρεσίας δίωξης του οικονομικού εγκλήματος της χώρας) τις λίστες στα συρτάρια του.

Εν πάση περιπτώσει γι'αυτό γράφτηκαν και θα γραφτούν ακόμα περισσότερα. Ο κ.Διώτης όμως, στην προσπάθειά του να πείσει πόσο πολύ παράνομες ήταν οι λίστες, επέμεινε, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές στην Επιτροπή της Βουλής, ότι τη λίστα την έφερε στην Ελλάδα η ΕΥΠ. Εκτός του ότι επίσημα η ΕΥΠ το διαψεύδει, μήπως αγνοεί ότι επισήμως η κ.Λαγκάρντ, σημερινή επικεφαλής του ΔΝΤ, και τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, λέγει ότι η ίδια έστειλε τη λίστα στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή στον κ.Παπακωνσταντίνου; Και για να βάλουμε τα πράματα σε μια τάξη: Η ΕΥΠ πράγματι ενεπλάκη στην υπόθεση. Υπήρξαν επαφές με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες και κυρίως με τις γαλλικές, όταν επικεφαλής της ήταν ο κ.Μπίκας. Οι γαλλικές όμως, παρέπεμψαν στο υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας.

Ακόμα όμως, και να πήρε τις λίστες η ΕΥΠ από τους Γάλλους, υπάρχει το επίσημο δεδομένο ότι και η Λαγκάρντ τις έστειλε. Άρα, γιατί επέμενε τόσο πολύ σήμερα ο κ.Διώτης στην ΕΥΠ ως “κομιστή” της λίστας; Μήπως γιατί ήθελε να υποβαθμίσει εντελώς τη σημασία ότι δύο κυβερνήσεις (γαλλική και ελληνική) συνεργάστηκαν σε επίπεδο υπουργών; Γιατί ήθελε τόσο πολύ να απαξιώσει τη λίστα ως κάποιο αποτέλεσμα “σκοτεινών” και “υποχθόνιων” κινήσεων κάποιων φοβερών παράκεντρων των μυστικών υπηρεσιών; Ήταν προφανές ότι ήθελε να μειώσει τις ευθύνες του και να υποβαθμίσει τη σημασία της λίστας ως προϊόν “μαγειρέματος” των μυστικών υπηρεσιών, στις οποίες -εννοείται κατά τον ίδιο- δεν πρέπει να δείχνουμε εμπιστοσύνη.

Κάποια στιγμή, ο ίδιος ο Απόστολος Κακλαμάνης του την μπήκε, και μάλιστα για τους γνωρίζοντες την υπόθεση της ελληνικής τρομοκρατίας- πολύ χοντρά στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής. Του είπε χαρακτηριστικά: “Μη μου πείτε όταν ασχοληθήκατε με την υπόθεση της τρομοκρατίας ότι δεν κρίνατε εάν έπρεπε για την έρευνά σας να χρησιμοποιήσετε κάτι που βρήκατε από τη Στάζι (σ.σ. Μυστική υπηρεσία της Ανατολικής Γερμανίας), ή με τις υποκλοπές… θέλετε να δεχθώ ότι οι προανακριτικές αρχές δεν … μα φυσικά δεν θα μου πείτε εάν ανοίξατε έναν λογαριασμό… Θέλω να μου απαντήσατε πιο πειστικά… Παραβιάσατε όμως το νόμο παραλάβατε ένα CD, το είδατε, και δεν κάνατε ότι έκανε ο Ανδριανός με το CD του Ζαχόπουλου...”

Ο κ.Διώτης βέβαια, και γνώστης των αρχείων της Στάζι ήταν, ασχέτως αν τμήμα του συστήματος της πολιτικο-οικονομικής διαπλοκής τα διέψευδε επί εικοσαετία αλλά τελικώς επιβεβαιώθηκαν, και τις πληροφορίες που είχε δώσει η γαλλική μυστική υπηρεσία για τη 17Ν στον ίδιον και στον Χρυσοχοΐδη εκμεταλλεύτηκε, και τον ίδιον τον Κάρλος είχε επισκεφθεί στις γαλλικές φυλακές και μίλησε μαζί του, αλλά αυτά που του είχε πεί τότε ο Κάρλος, μάλλον για τον εισαγγελέα δεν είχαν καμία σημασία. Α, και για να μην παραλείψουμε, ο Ξηρός και άλλοι καταλογίζουν στους “Πουαρώ” χρήση ψυχοφαρμάκων, που αν και ουδείς παραδέχεται ότι χρησιμοποιήθηκαν κατά τις συλλήψεις, ουδείς έχει αποδείξει και το αντίθετο. Και, αν δεν κάνουμε λάθος, τέτοιου είδους φάρμακα είναι επίσης παράνομα διεθνώς.

Για να μην ξεχνάμε, διαβάστε τα παρακάτω:

 Κατάθεση Κάρλος στον εισαγγελέα Διώτη

Συνέντευξη του Κάρλος που επιβεβαιώνει την κατάθεση

Κάρλος: κανένας δεν είναι “ανέγγιχτος"

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 04/10/2012 11:44:40

  Αν το πολιτικό Σύστημα είχε τα κότσια να αποκαλύψει τι βρέθηκε στα αρχεία της Στάζι, η νεοελληνική ιστορία απο το 1961 και μετά θα έπρεπε να ξαναγραφτεί... (δεν αναφέρομαι τυχαία στο 1961).

  Δυστυχώς και η ΝΔ αποφάσισε να εφαρμοσει το "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει".

  Τώρα αναφορικά με τη λίστα , μιά αφελής ερώτηση: Ας πούμε πως απο μιά "παράνομη" πηγή έφθανε στις κρατικές υπηρεσίες η πληροφορία πως αύριο πρόκειται να δολοφονηθεί ένα συγκεκριμένο άτομο.

  Δε θα ενεργούσαν και θα τον άφηνανα να πεθάνει , επειδη "η πληροφορία είχε παράνομη προέλευση" ?

  • factorx avatar
   factorx @ ΣΤΕΛΙΟΣ 04/10/2012 13:06:49

   Θα σε παρακαλούσα - μέχρι να βρω τον χρόνο να γράψω το βιβλίο - να δεις τιθς καταθέσεις μου στην δίκη του ΕΛΑγια τα αρχεία της Στάζι - εκεί θα καταλάβεις πολλά και για την στάση του χώ ρου που στηρίζεις

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ factorx 04/10/2012 13:46:08

    Μποροῦν νὰ ἀναρτηθοῦν κάπου (κάπου!) αὐτὲς οἱ καταθέσεις; Μερικοὶ εἴμαστε κι ἀπόδημοι, καὶ στὸ διαδίκτυο βρίσκω μόνο ἀναξιόπιστες περιγραφὲς τῶν καταθέσεων.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ factorx 04/10/2012 13:47:25

    Θα με ενδιέφερε παρα πολύ ,υπάρχει κάπου αναρτημένο αυτό το υλικο?

    Αλλα τι ενοείς τον χώρο που στηρίζω? Εγώ είμαι απλά ένας παλιός καλός Δεξιός!

   • Berlousconication avatar
    Berlousconication @ factorx 04/10/2012 14:14:10

    Σου φόρτωσαν τις κλασικές αριστερές ή νομικίστικες ταμπέλες (παραπλανητής, πράκτορας, μη εκπρόσωπος) που φορτώνουν σε όσους θάβουν, ενάντια σε επιχειρήματα.

    • factorx avatar
     factorx @ Berlousconication 04/10/2012 14:32:35

     μπαναλ, αλλά όποιος γελάει τελευταίος γελάει καλύτερα, ή μάλλον, όποιος ...θάβει τελευταίος θάβει βαθύτερα

 2. Berlousconication avatar
  Berlousconication 04/10/2012 13:28:05

  Προσπαθώ να θυμηθώ από ποιά ταινία είναι το στιγμιότυπο στη φωτό. Τα σκηνικά χάλια (έχουν ξεχάσει κάτι σημαίες από το προηγούμενο έργο), αλλά η διανομή, απλά τέλεια.
  Βοηθήστε με, αν θυμάστε: α) «έξω» οι κλέφτες β) ντον κορλεόνε γ) πάρε τα λεφτά και τρέχα δ) οι τελευταίες ημέρες της πομπηίας

 3. alex23 avatar
  alex23 04/10/2012 13:41:43

  γιατι επιμενουν να εμπλεξουν την ευπ?
  προφανως υπαρχουν δυο λιστες και μαλλον της ευπ ειναι διαφορετικη, μεγαλυτερη και χωρις delete (αλλωστε στην αρχη μιλαγανε για cd που εδωσαν απο την ευρωπη και το πασοκ εδωσε usb για να μην μπορει καποιος ειδικος να βρει την προελευση του και γιατι δεν θα μπορουσαν να πειραξουν ενα cd που προφανως ειχε διακριτικα του φορεα που το εδωσε)

  ετσι αν βγουν νεα ονοματα, θα πουν οτι τα εκρυβε η ευπ και θα κανουν τους ποντιους πιλατους..

 4. mezapos avatar
  mezapos 04/10/2012 16:10:16

  Η ΕΥΠ, όπως όλα δείχνουν, δεν πήρε λίστα. Η Λαγκάρντ, λέει, πήρε τη λίστα από τη γαλλική μυστική υπηρεσία με την οποία ήλθε σε επαφή η ΕΥΠ (όπως και με τη γερμανική BND), και την έστειλε στον Παπακωνσταντίνου. Αλλο αν ο Παπκωνσταντίνου λέει ότι τη ζήτησε ο ίδιος.

  Με την ευκαιρία, Νο2 στην ΕΥΠ, όταν αναζητάτο η λίστα, άνθρωπος του Χρυσοχοΐδη. Λίγο μετά, Νο1 στο ΣΔΟΕ, επίσης άνθρωπος του Χρυσοχοΐδη (Διώτης) και των αμερικάνων θα συμπλήρωνα εγώ.

  Τι γίνεται βρε παιδί μου, πολλές συμπτώσεις.

  Οπως και να χει, ο Διώτης πρέπει να λογοδοτήσει, όπως ο βενιζέλος και ο Παπακωνσταντίνου, επειδή είχε τη λίστα και την άφησε στο συρτάρι του. Γιατί δεν έκανε ούτε το στοιχειώδες, να τη δώσει στον εισαγγελέα, έστω για να ξεφορτωθεί τις ευθύνες του;

  Γιατί τέλος η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έστειλε τη λίστα στην ΕΥΠ, για να λειτουργήσει όπως και η γαλλική μυστική υπηρεσία, δηλαδή να καλέσει έναν προς έναν τους μεγαλοκαταθέτες της λίστας και να τους πεί σκάστε τα γιατί θα σας στείλουμε το ΣΔΟΕ στις επιχειρήσεις σας ή θα σας ανοίξουμε τους λογαριασμούς σας;

 5. Μαθηματικός avatar
  Μαθηματικός 04/10/2012 22:03:23

  Να κάνω μια άσχετη ερώτηση με αφορμή την παραπάνω φωτογραφία ???
  Ο πίνακας "Η Ελλάς ευγνωμονούσα" που βρισκόταν στο πρωθυπουργικό γραφείο και τον οποίο αντικατέστησε ο άθλιος ΓΑΠ με αυτό το ελεεινό έκτρωμα της φωτογραφίας, επανήλθε ή εξακολουθεί να βρίσκεται σε καμιά αποθήκη μην τυχόν και ενοχληθεί ο εξ ανατολών κουμπάρος ?!?!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Μαθηματικός 04/10/2012 22:17:21

   Έχει επιστρέψει αγαπητέ.

   • Μαθηματικός avatar
    Μαθηματικός @ Γιάννης Φαίλτωρ 05/10/2012 00:23:30

    Χαίρομαι που το ακούω και ευχαριστώ

 6. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 04/10/2012 22:20:05

  Οχι ,επανήλθε άμεσα ,το σωστό να λέγεται

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.