16/11/2009 07:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Β. Ρέστης στην Aspis Bank

Νέο παίκτης στα επιχειρηματικά και μιντιακά δρώμενα μας προέκυψε, αν και όχι τόσο ξαφνικά αφού εδώ και αρκετό καιρό είχε εκδηλώσει τις προθέσεις του. Ο εφοπλιστής αποφάσισε να... πιάσει λιμάνι και να αγοράσει την Aspis Bank του Παύλου Ψωμιάδη ο οποίος μετά τα προβλήματα με τις ασφαλιστικές εταιρείες, όπου παρ’ ολίγο να πάει και φυλακή, αποφάσισε να πουλήσει. Ο όμιλος Ρέστη αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τις προθέσεις του για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας του κ. Ψωμιάδη, αύξηση της τάξης των 120 εκατ. ευρώ. Ο Ρέστης θα έχει πλειοψηφικό ποσοστό στην Aspis Bank και θα γίνει το απόλυτο αφεντικό.

Ο έτερος διεκδικητής της τράπεζας, η Attica Bank, αποσύρθηκε καθώς ο βασικός μετόχός της, το Ταμείο των Μηχανικών, αντέδρασε σε μια ενδεχόμενη αγοραπωλησία.

Τώρα γιατί ο Ρέστης μπαίνει στον τραπεζικό κλάδο είναι δύσκολο να το πει κανείς, αλλά η προσπάθειά του να ισχυροποιήσει τη θέση του στο χώρο των media δείχνει ότι θέλει να γίνει ένα ακόμη επιχειρηματικό τζάκι που παίζει καθοριστικό ρόλο στα οικονομικά δρώμενα της χώρας. Ο ίδιος διαθέτει την οικονομική επφάνεια να ισχυροποιήσει την Aspis Bank και να είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων όταν τεθεί θέμα συγχωνεύσεων τραπεζών, να πουλήσει δηλαδή σε καλύτερη τιμή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρέστης έχει συμμαχήσει με τον Ψυχάρη, έχει ποσοστό στον ΔΟΛ αλλά και στον ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος από τη Δευτέρα βγήκε στον αέρα με την ονομασία Βήμα FM.

O εφοπλιστής έχει μπει για τα καλά στο μάτι πολλών με τις εξαγορές που έχει κάνει.

Εκτός από την Aspis Bank έχει και την FBBank ενώ έχει συμμετοχές, στον όμιλο Φειδάκη, τα Multirama, είχε αγοράσει ΙΜΑΚΟ από τον Π. Κωστόπουλο, διαθέτει το ελληνικό MTV, είναι στην Ιμπέριο και τον Μπενρουμπή,  ενώ διαθέτει περισσότερα από 70 πλοία.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. anetos avatar
    anetos 16/11/2009 16:29:36

    νεος Βγενουπουλος δηλαδη ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.