02/12/2011 19:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Βενιζέλος νομίζει πως απευθύνεται σε λαό ανοήτων

Μαθήματα φορολογικής δικαιοσύνης μας έκανε, ποιος, ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος αφού μας έχει διαλύσει στους φόρους τώρα μας λέει ότι προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη δεκαετιών: «Το φορολογικό μας σύστημα είναι ανύπαρκτο. Πρέπει να διορθώσουμε λάθη και κενά δεκαετιών, από συστάσεως ελληνικού κράτους. Πρέπει να αρθεί αυτή η μεγάλη αδικία εις βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων και αυτό είναι ένα από τα αντικείμενα της συζήτησης που αρχίζει σήμερα στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2012». Αυτά είπε χωρίς αισχύνη από τη Θεσσαλονίκη και λίγο μετά τα γιουχαϊσματα στη Νομική Σχολή.

Δηλαδή τα λάθη δεκαετιών τον ανάγκασαν να διαλύσει την κοινωνία με τους φόρους και τώρα θα συζητήσει πώς θα αρθούν οι αδικίες. Και ποια μεγαλύτερη αδικία από το χαράτσι στα ακίνητα για το οποίο ερωτηθείς έβγαλε ένα μακροσκελή λόγο για το πόσο προστατεύει τους φτωχούς και τους αδυνάμους.

«Κανείς, που βρίσκεται σε πραγματική αδυναμία να καταβάλει το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττει η ΔΕΗ, δεν θα δει να του κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα. Θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα, όλες τις ιδιαίτερες περιπτώσεις, με όσο γίνεται μεγαλύτερη ευαισθησία και με πρακτικό πνεύμα. Αυτό είναι το περιεχόμενο της εγκυκλίου που κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Οικονομικών σήμερα.  Υπάρχει ένας μηχανισμός, εύκολος και αντιγραφειοκρατικός, ώστε να διορθωθούν όλα τα λάθη και οι παραλείψεις των αρχείων της ΔΕΗ, της ΓΓΠΣ, ώστε να έχουμε ένα αρχείο ακινήτων με το εμβαδόν, με την τιμή ζώνης, με την παλαιότητα. Όπου κάποιος πλήρωσε παραπάνω, αυτό θα συμψηφιστεί με τις επόμενες δόσεις. Και θα φροντίσουμε και οι δόσεις να είναι όσο γίνεται περισσότερες.  Δεν θα υπάρξει άνθρωπος σε κατάσταση ανάγκης -ανάπηρος, σε Μηχανική υποστήριξη, ή άνεργος χωρίς άλλα εισοδήματα- που να βρεθεί σε δυσκολία. Αλλά όποιος, παρά την πίεση που υφίσταται, έχει την δυνατότητα να πληρώσει, πρέπει να το κάνει γιατί αυτό είναι μια συλλογική, εθνική προσπάθεια να σώσουμε τη χώρα και να την παραδώσουμε ακέραιη στα παιδιά μας».

Μας έκανε και μαθήματα εθνικής υπερηφάνειας κάποιος που έκανε οτιδήποτε περνά από το χέρι του προκειμένου να καταρρακώσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

«Μας θεωρούν ως ένα κακό παράδειγμα, επικαλούνται πάρα πολύ συχνά το όνομά μας για να μας επιπλήξουν. Αυτό δεν το αντέχει η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού. Πρέπει να δείξουμε ξανά το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας και των Ελλήνων, μια χώρα με προσόντα, μια χώρα με ιστορία, μια χώρα η οποία έχει μοναδικά πλεονεκτήματα και κυρίως έχει πολίτες, οι οποίοι έχουν ταλέντα, έχουν χαρίσματα, έχουν ικανότητες, έχουν εργατικότητα. Ε, αυτά δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Πρέπει να προστατέψουμε την υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια και την προοπτική του Έθνους και των Ελλήνων», είπε.

Αυτά τα ωραία ανέφερε ο κ. αντιπρόεδρος ο οποίος νομίζει ότι μιλά σε λαό ανοήτων που δεν καταλαβαίνουν πότε είναι ένας φόρος χαράτσι, πότε είναι άδικος και πόσο ταλαιπωρείται ο κόσμος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 02/12/2011 19:34:56

  Τα παρακάτω σε απάντηση αυτών που είπε ο Βενιζέλος. Ο άνθρωπος είναι εκτός πραγματικότητας.

  Τα φορολογικά έσοδα της Γερμανίας είναι 564 δις. (Ομοσπονδία, κρατίδια, δήμοι) Πήρα λοιπόν το ΑΕΠ της από τη wikipedia, αυτό του ΔΝΤ, το μετέτρεψα από Δολάρια σε Ευρώ και υπολόγισα σε τι ποσοστό επί του ΑΕΠ κυμαίνονται τα φορολογικά της έσοδα. Το αποτέλεσμα ήταν 22% του ΑΕΠ περίπου. Το ίδιο έκανα για την Ελλάδα. Το ποσό που βγήκε ήταν 20%.

  Βέβαια σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσεte ότι το 50% του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Γερμανίας πάει σε κοινωνικά επιδόματα τα οποία εμείς δεν έχουμε. Άρα η οικονομία είναι υπερφορολογημένη.

  Τα 30 δις που δήθεν λένε ότι είναι φοροδιαφυγή είναι ασύστολο ψεύδος. Ακόμη κι αν θεωρήσουμε αληθές το ποσό αυτό σημαίνει ότι το κατά κεφαλήν έσοδο του κράτους είναι 8.000 Ευρώ το χρόνο κατ άτομο. Τέτοιο κατά κεφαλήν έσοδο δεν έχει κανένα κράτος. Στη Γερμανία αν διαιρέσετε τα 564 δις δια των 80 εκ πληθυσμού θα βγει κατά κεφαλήν έσοδο για το κράτος περί τα 6.500 Ευρώ ενώ στην Ελλάδα τα 55 δις δια 10 εκ δίνουν 5.500 Ευρώ κατά κεφαλήν έσοδα. Δεν έχουμε όμως κοινωνικές παροχές.

  Αν συνυπολογίσετε το ΦΠΑ και το φόρο εισοδήματος τότε καταλήγεις ότι τουλάχιστον το 46% του εισοδήματός σας είναι φόροι. Αν δε προσθέσετε και τα ασφάλιστρα υγείας και συνταξιοδοτικά φτάνετε σε ένα σημείο όπου άμεσα ή έμμεσα το 60% του εισοδήματος καταλήγει στο κράτος το οποίο είναι μονίμως χρεοκοπημένο.

  • Ρομαντικος avatar
   Ρομαντικος @ anonymous 02/12/2011 20:02:17

   Αλλος ενας μυθος καταρευσε. Οπως και το οτι οι Ελληνες ειναι τεμπεληδες και δεν εργαζονται. Λογω επαγγελματος, εχω συχνες επαφες με ατομα στην Ιρλανδια, Ελβετια και ΗΠΑ. Λοιπον, μια Δευτερα το μηνα οι Ιρλανδοι εχουν Bank holiday επιπλεον απο τις επισημες αργιες, οι Ελβετοι (αναλογα με το καντονι) καθε πρωτομηνια εχουν ημιαργια (εκτος απο τραπεζες) και καθε Δευτερα ανοιγουν ολα τα εμπορικα στις 12 το μεσημερι, στις ΗΠΑ εχουν 7 ημερες επισημες αργιες το χρονο και μερικες εταιρειες κλεινουν τελειως μεχρι και 2 βδομαδες τα Χριστουγεννα. Ολοι δε ανεξαιρετως κλεινουν το αργοτερο 4 το απογευμα τις παραμονες μεγαλων εορτων (εκτος απο μερικες αλυσιδες στις ΗΠΑ που μπορουν να τραβηξουν πολυ το ωραριο). Και κατι ακομα, στη Δανια του βορρα, ολα τα εμπορικα ανοιγουν μετα τις 10 το πρωι καθημερινα και κλεινουν 6 απογευμα.

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 02/12/2011 19:37:45

  «Το φορολογικό μας σύστημα είναι ανύπαρκτο. Πρέπει να διορθώσουμε λάθη και κενά δεκαετιών, από συστάσεως ελληνικού κράτους. Πρέπει να αρθεί αυτή η μεγάλη αδικία εις βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων και αυτό είναι ένα από τα αντικείμενα της συζήτησης που αρχίζει σήμερα στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2012»

  Εχει απόλυτο δίκαιο.
  Για αυτό προΐσταται του Υπουργείου που εισπράττει κεφαλικό φόρο ακόμα και από ένα ημερομίσθιο ...καθώς ήταν πριν την σύσταση του Ελληνικού Κράτους...
  Εχει την έκτακτη εισφορά ...καθώς και ο ίδιος και οι υπάλληλοί του δεν μπορούν να εισπράξουν ούτε τον ΕΤΑΚ του 2010
  Είμαστε περήφανοι καθώς δεν έχουν εκκαθαριστεί ούτε οι φορολογικές δηλώσεις.
  Είμαστε και αξιοπρεπείς από δόση σε δόση.

 3. IOANNIS avatar
  IOANNIS 02/12/2011 19:37:53

  ΒΕΡΜΑΛΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΕΙΝ

 4. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 02/12/2011 19:37:57

  ΛΑΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΠΑΓΚΑΛΟ και Σια ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΝΟΗΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!!

 5. JOHN avatar
  JOHN 02/12/2011 19:40:02

  Κριμα τις περγαμηνες που εχει!Ο χειροτερος υπ.οικονομικων που περασε ποτε οπως πολλοι και εκτος Ελλαδος τον χαρακτηριζουν.Και ο πιο γελοιος και αναλγητος θα προσθετα.

 6. Σταράτα avatar
  Σταράτα 02/12/2011 19:51:34

  "γιατί η διαφορά η τρομερή εστάθηκε ότι οι ποιητές, που μοιάζαν την αλήθεια, είπανε ψέματα. Εγώ όμως, που μοιάζει με τα ψέματα, έζησα την αλήθεια"

 7. Θέμις avatar
  Θέμις 02/12/2011 19:57:25

  Μην ειρωνεύεστε τον Υπουργό. Καλά τα λέει. Κι εγώ εθνική υπερηφάνεια ένιωσα την Τετάρτη που πλήρωσα το χαράτσι.
  "Αλλά όποιος, παρά την πίεση που υφίσταται, έχει την δυνατότητα να πληρώσει, πρέπει να το κάνει γιατί αυτό είναι μια συλλογική, εθνική προσπάθεια να σώσουμε τη χώρα και να την παραδώσουμε ακέραιη στα παιδιά μας».
  Από σας ποιος θα την σώσει τη χώρα επιτέλους;

 8. Γερμανοτσολιάς avatar
  Γερμανοτσολιάς 02/12/2011 20:09:13

  Σβήσε το "νομίζει" που σου ξέφυγε στον τίτλο!

 9. Πετρος Λαζαρίδης avatar
  Πετρος Λαζαρίδης 02/12/2011 20:25:20

  Δυστυχώς απ ότι φαίνεται απευθύνεται σε λαό ανοήτων αλλιώς δε θα ήταν ακόμη υπουργός κι αυτός και πολλοί άλλοι

 10. labis avatar
  labis 02/12/2011 20:31:32

  ΔΟΛ, ΜΕΓΚΑ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
  ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΣΕ.

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/12/2011 20:38:45

  Το τρίτο (3ο) μεγαλύτερο λάθος της Ελλάδας είναι ότι έχει φτιάξει μια στρατιά ανθρώπων που απαιτούν να ζούν από παροχές στο όνομα της δικαιοσύνης και της ισότητας, και χρησιμοποιούν μέσα για να ικανοποιήσουν την απαίτησή τους. Αυτό το 3ο λάθος είναι έρεισμα και άλλοθι για το δεύτερο (2ο) μεγαλύτερο λάθος, την συμμορία κρατικοδίαιτων να ορίζουν και να ελέγχουν μία ψευτοβουλή και ψευτοκυβερνήσεις που δεν μπορούν παρά να κάνουν ό,τι πει η συμμορία, αλλά με παροχές στην στρατιά. Το πρώτο (1ο) και μέγιστο λάθος είναι ότι η συμμορία αντλεί ρευστότητα, νομιμότητα και εξουσία ξεπουλώντας κομμάτια της Ελλάδας σε ξένους προστάτες.

  Ας μας πει κάποιος τι ρόλο έχει ο Βενιζέλος σε αυτά τα 3 λάθη.

 12. ΜΠ avatar
  ΜΠ 02/12/2011 20:55:54

  «Το φορολογικό μας σύστημα είναι ανύπαρκτο. Πρέπει να διορθώσουμε λάθη και κενά δεκαετιών, από συστάσεως ελληνικού κράτους. . . ." Αλήθεια;; Και το ΠΑΣΟΚ πού ήταν τόσα χρόνια που κυβερνούσε, τουλάχιστον 30 χρόνια;; Ανύπαρκτο και αυτό ήταν ;;; Και ποιός μας κυβερνούσε;;; Ο Κανένας;;; Μάλλον ο Κανένας !!! Έτσι εξηγούνται και οι δημοσκοπήσεις !!!!!!!

 13. νους υγιης avatar
  νους υγιης 02/12/2011 21:13:12

  τελικα ειμαστε ο πιο ευκολα διαχειρισιμος λαος στον πλανητη.
  αυτη ειναι η αληθεια ειτε μας αρεσει ειτε οχι, μας αρεσουν τα μεγαλα λογια αλλα στην πραξη ειμαστε κοτες.
  ειμαι σιγουρος οτι ουτε οι εμπνευστες τους δεν περιμεναν να περασουν τοσο ευκολα τα επωδυνα μετρα τους.
  τελικα οι νεοελληνες ειμαστε λαος ραγιαδων.
  the end.

 14. dorieus avatar
  dorieus 02/12/2011 21:44:16

  Λοιπόν σέ αυτό τό ἀνάλγητ0, βερμπαλιστικό ἀνθρωποειδές καί στά ὅμοιά του ἔδωσε ψῆφο ἐμπιστοσύνης ἡ ΝΔ. Εἴμαστε καλά ?

  • foros avatar
   foros @ dorieus 03/12/2011 00:42:49

   Εύστοχος!!!

 15. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 02/12/2011 23:11:08

  Αν το πιστεύεις έτσι θα μείνει η κατάσταση. Αν πάψεις να το πιστεύεις όπως και όλοι μας, θα πάμε καλά και θα γίνουμε πραγματικά ανεξάρτητοι

 16. BostonBruins_2011NHLChampions avatar
  BostonBruins_2011NHLChampions 03/12/2011 06:40:19

  Of course he will once you elected PASOK with its Marxist leader ,who also had a US passport for all these years.

 17. NEK avatar
  NEK 03/12/2011 09:57:09

  "...την αξιοπρέπεια του Εθνους κιτων Ελλήνων..." Δεν ταυτίζονται πλέον οι δυο έννοιες φαινεται για τον κύριο Βενιζέλο...

 18. k avatar
  k 03/12/2011 18:17:44

  ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΙΣ 5000€ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ...

 19. kimon avatar
  kimon 03/12/2011 18:31:22

  Να πείτε του χοντρού "επειδή είναι και συνταγματολόγος"ότι νόμος που εκβιάζει δεν είναι νόμος ... αυτοκαταργείται στην πράξη,βέβαια εδώ έχουμε άλλο ακατανόητο φαινόμενο,αντί της αυτοκατάργησης του νόμου στην πράξη, οι΄"πολίτες" ως πειθήνια όργανα έσπευσαν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ ...και μετά απορούμε γιατί ο βενιζέλος κάνει ότι του γουστάρει.
  Φαίνεται ότι η κοινωνία έχει αρκετό άκαυτο λίπος γι' αυτό και σπεύδει να το ξοδέψει απερίσκεπτα.

 20. βισάλτης avatar
  βισάλτης 03/12/2011 19:07:04

  Ας αρχίσει από το συνάφι του που πλέει σε μια θάλασσα ασυλιών ΚΑΙ φορολογικών ( λες και είναι τσαουσέσκοι -λουδοβίκοι ή ψυχασθενείς). Επιτέλους σιχαθήκαμε να βλέπουμε κάθε χρόνο στην Ε1 (και μάλιστα στην πρώτη σελίδα)την ειδική φορολογική μετεχείρηση των βουλευτών-δικαστών.Κατά τα άλλα το άρθρο ...παράγρ....του συντάγματος μιλάει για ισότητα των ελλήνων πολιτών, και αλλού αναφέρει την φοροδοτική ικανότητα ανάλογα με τις δυνατότητες των ελλήνων πολιτών, και δεν λέει πουθενά ότι επιτρέπει σε μια συμμορία εντός του συστήματος να "ξεχωρίζει" εις βάρος των υπόλοιπων κορόιδων. Ακόμα και βουλευτές από την ελβετια σχολιάζουν την έλλειψη βούλησης για την γνωστοποίηση των στοιχείων των ελλήνων πολιτικών ή μή μεγαλοκαταθετών στην ελβετία ,οι έλληνες πολιτευάμενοι είναι ανεπιθύμητοι ρεζίληδες σε όλο τον κόσμο εκτός της πλατείας κολωνακίου, και αυτοί συνεχίζουν να υπόσχονται διαφάνεια .. αλλά γιατί όχι..αφού στριμώχνονται οι εξαθλιωμένοι έλληνες να πληρώνουν τα τρελλοχαράτσια βενιζέλου..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.