#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/09/2011 18:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε ότι συζητείται η συντεταγμένη χρεοκοπίαΜέσα στις τόσες χαμένες κουβέντες για να περάσει η ώρα ο Ευ. Βενιζέλος είπε σήμερα και μια αλήθεια. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε -διά της διάψευσης- ότι γίνεται συζήτηση για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%, δηλαδή για συντεταγμένη χρεοκοπία με διατήρηση της χώρας στο ευρώ. Επιβεβαίωσε επίσης ανοιχτά και ανερυθρίαστα ότι άλλοι αποφασίζουν για εμάς.

Την στιγμή, που εδώ και μέρες στο εξωτερικό παρουσιάζουν σχέδια επί σχεδίων για το πώς θα μπορούσε να γίνει το ελληνικό κούρεμα, η κυβέρνηση επιμένει ότι όλα αυτά είναι ανακρίβειες και δε βοηθούν την Ελλάδα.

Διαβάστε λοιπόν τι είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνέντευξής του.

 «Εδώ υπήρξαν δημοσιεύματα χθες που έφτασαν να γράφουν ότι στη συνάντηση που είχαμε κλειστά μόνον η κα Lagarde, ο κ. Trichet και εγώ, συζητήσαμε για τα σενάρια αυτά. Πρόκειται για κολοσσιαία και μνημειώδη άγνοια και αφέλεια. Όποιος ξέρει την άποψη του κ. Trichet και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όποιος ξέρει τον θεσμικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μπορεί να αντιληφθεί ότι θα ήταν αδύνατο και αδιανόητο να γίνει τέτοια συζήτηση και κυρίως ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτα μονομερώς, τίποτα παρακινδυνευμένο, τίποτα επισφαλές, τίποτα το οποίο να μην είναι απολύτως συμφωνημένο και να μην έχει θεσμική μορφή».

Αυτό, σε απλά ελληνικά, σημαίνει ότι θεσμικά γίνονται συζητήσεις, υπάρχει σχέδιο, αναλύονται οι λεπτομέρειες και η Ελλάδα -πάντα θεσμικά- θα το αποδεχθεί διότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Κι όταν θεσμικά το αποδεχθεί θα το παρουσιάσει ως τεράστια ευκαιρία για τη χώρα, ως βήμα για τη σωτηρία, ως επιτυχία που άλλη δεν υπάρχει όμοιά της.

Συμπερασματικά, θεσμικά χρεοκοπούμε αλλά ο κ. Βενιζέλος θα μας το ανακοινώσει αφού πρώτα γίνει. Διότι για το ΠΑΣΟΚ οι θεσμοί είναι πάνω από όλα.

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/09/2011 18:36:33

  Για το Πασόκ κάποτε, ο μόνος θεσμός ήταν ο λαός.
  Σήμερα είναι το ΔΝΤ.
  Τότε τι τους πληρώνουμε τόσους υπουργούς και τη νομενκλατούρα τους;
  Ας αναλάβει η τρόικα και επίσημα.

  • theo1611 avatar
   theo1611 @ Strange Attractor 27/09/2011 18:58:18

   +10000

  • Αδράστεια avatar
   Αδράστεια @ Strange Attractor 27/09/2011 20:49:45

   Για το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε ποτέ θεσμός ο λαός. Προπαγάνδα της πεντάρας ήταν για να πάρει και να συντηρήσει την εξουσία ώστε να ξεκινήσει το σχέδιο καταστροφής της χώρας. Ο Αντρίκος το έπαιζε "αριστερός" με τα λεφτά των Ρότσιλδ και τις πλάτες της CIA.

   Ένας σοφός άνθρωπος που ήξερα και δεν είναι πια στη ζωή μου είχε πει ρητά: "Με το ΠΑΣΟΚ είναι δύο ειδών άνθρωποι, οι βολεμένοι και οι βλάκες". Δεν έχω δει ακόμη διάψευση αυτού.

   Επομένως το ν' αναπολούμε το "παλιό ΠΑΣΟΚ" είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Αναμνήσεις χοντρής μάσας και κρεπάλης (με δανεικά που καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς σήμερα) δεν ανήκουν σε υπεύθυνους & νοήμονες ανθρώπους. Ανήκουν σε δίποδα δίχως στοιχειώδη σεβασμό για το συνάνθρωπο και πλήρη απαξίωση προς τις επόμενες γενεές. Όλη η μεταπολίτευση χρειάζεται ξεκαθάρισμα γιατί όλοι φέρουν μερίδιο της ευθύνης... αλλά οι "πράσινοι" αρμενίζουν σε εγκληματικά επίπεδα.

   Το κομματικό σύστημα μας περιπαίζει ακόμη γιατί στη χώρα μας υπάρχει τέτοιος βαθμός εγκεφαλικής ατροφίας, που ο Αλτσχάιμερ είναι ακόμα στα προνήπια. Εργάζομαι με πελάτες του εξωτερικού και δε θέλετε ν' ακούσετε το πως μας αντιμετωπίζουν... απλά δε θέλετε.

   Όπως δουλεύει το σύστημα αυτή τη στιγμή είναι κορώνα-γράμματα. Όσο να γυρνάμε από το ένα κόμμα στο άλλο, δεν παύει να είναι το ίδιο νόμισμα. Με τον έναν τρώμε το ξεπούλημα με κέτσαπ και με τον άλλο με μουστάρδα.

 2. spiros avatar
  spiros 27/09/2011 19:11:32

  Όταν το άκουσα κατά την συνέντευξη κάτι δεν μου πήγαινε καλά κυρίως από την έκφραση που είχε. Τα επιχειρήματα διάψευσης είναι απολύτως σαθρά.Μάλιστα αναφέρθηκε ότι εμείς δεν συζητάμε ,Κυβέρνηση, ή μάλλον αρνούμαστε να συτητήσουμε προς το παρόν.

 3. johndoctor avatar
  johndoctor 27/09/2011 19:31:35

  Δεν θα περάσει η χούντα του ΠΑ.ΣΟΚ πρέπει εδώ και τώρα να φτιάξουμε μια νέα κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί με την τροίκα...το ΠΑ.ΣΟΚ ΓΑΠ και ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ειναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
  Έχουν διαλύσει μέσα σε 24 μήνες τα πάντα...μακάρι να πάμε σύντομα σε εκλογές

 4. Bob ο μάστορας avatar
  Bob ο μάστορας 27/09/2011 19:32:59

  Ωραίος ο Μπενίτο!
  Τα έμαθε «απ' έξω», όπως του τα είπανε, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

  Το μόνο μονομερές, παρακινδυνευμένο, επισφαλές, μή συμφωνημένο, που παύει να έχει θεσμική μορφή είναι το πασοκ, Ευάγγελεεεεεεεεεεεεε!

  Σιχάθηκα πια τους ημιμαθείς με στόμφο.

 5. Xmm avatar
  Xmm 27/09/2011 19:57:40

  Δεν καταλαβαίνουμε κάτι τρομερά κρίσιμο. Στο εξωτερικό δεν τους απασχολούν τα καραγκιοζιλικια της κυβέρνησης, θεωρούν ότι αντιπροσωπευομαστε απο αυτούς, εφόσον δεν έχουμε επαναστατησιε, πλήρως και κανονικά. Επομένως αυτοί δεν βλέπουν τις θυσίες που έχουμε υποστεί αλλα παλλινωδιες, λαμογιες και γλοιωδης τύπους στυλ Παπακωνσταντίνου. Ουτε τους νοιαζει η τους απασχολει αν ειναι δικαια αδικα η με προοπτικη τα μετρα. Αυτο θα επρεπε να απασχολει εμας. Είναι τελείως κρίσιμο να αποκατασταθεί η αντιπροσώπευση, εφόσον δεν τους ρίχνουμε θεωρούν ότι όντως αυτοί μας αντιπροσωπεύουν και όχι ότι είμαστε κάτω απο μια ιδιόμορφη Χούντα

 6. tpe avatar
  tpe 27/09/2011 20:03:01

  Ξέρετε τι θα ήθελα να βρω; Ένα video στο youtube με τις δηλώσεις Βενιζέλου και τη συνέντευξη Σαμαρά, το ένα μετά το άλλο. Με σχόλια απ' όσους ξέρουν από τη γλώσσα του σώματος και να λέει από κάτω: "Αλήθεια" ή "Ψέμματα"
  Ωραίο δεν θα ήταν;

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 27/09/2011 20:31:58

  Άσχετο, αλλά και οι 154 ψήφισαν το χαράτσι....

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΕΥΑ 27/09/2011 20:42:35

   Και ο ήλιος έδυσε στη Δύση Εύα μου... Α, ναι, και το Ελσάκι ψήφισε υπέρ...

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ TopGunZ 27/09/2011 21:13:04

    Αυτό κι αν είναι κατάντια, ''Κορυφαίε Ζ''...( σου έκανα ελληνικό το nic)

 8. Ikaros avatar
  Ikaros 27/09/2011 21:40:01

  Στην πραγματικοτητα η κατασταση είναι εντελως τραγική.

  Έχουμε ένα σχεδιασμένο πολιτικό και οικονομικό νεοφιλελευθερο πείραμα ("θεραπεια σοκ") πανευρωπαικών διαστάσεων όχι όμως και παγκοσμίων, καθοτι το έχουν ξανακάνει στις ανατολικές χώρες την δεκαετία του 90, στο οποίο μία αρκετά ανεπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα, με πρόσχημα τα μεγάλα πρωτογενή ελλειμμάτα της - όλες έχουν μικρά ή μεγάλα - και με την πλήρη συνεργασία και αποδοχή της διεφθαρμενης άρχουσας ελίτ της παραδίδει την οικονομία της χώρας στο παγκοσμιο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο αλλά και στις ευρωπαικές επιχειρήσεις - με τους έλληνες μεγαλοεπιχειρηματιες στον ρόλο του μειοψηφικού εταίρου, που κερδίζει αρκετά για να περνάει πολύ καλά - και την πολιτική διοίκηση σε ξένες κυβερνήσεις και υπερεθνικούς οργανισμούς. Όλα αυτά με αντικειμενική προυπόθεαη της εξαθλίωσης της πλειοψηφίαςτου ελληνικού λαού και της επιστροφης της κοινωνίας στην δεκαετια του 60.

  Η κατάσταση είναι πρωτοφανής, ο περισσότερος κόσμος δεν έχει αντιληφθεί ακόμα την πρόθεση παγίωσης και μονιμότητας της κατάστασης αυτής και ενδόμυχα ελπίζει ότι σε λίγα χρόνια θα λάβει τέλος...

  Η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο για την εφαρμογη αυτών των πολιτικών και σε άλλες χώρες ευρωπαϊκές και οι αντιδράσεις μας μετρούνται και καταγράφονται...

  Πρέπει οπωσδηποτε να συσπειρωθούν όλες οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που είναι πραγματικά αντίθετες σε αυτή τη βαρβαρότητα και να παρουσιάσουν ένα αξιοπιστο πολιτικό και κοινωνικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση αυτή και να το παλέψουν μαχητικά μέσα στην ελληνική κοινωνία, αλλίως αν δεν σταθούν στο ύψος των τραγικών περιστάσεων η χώρα μας θα καταντήσει τριτοκοσμική με μια αρπακτική, απολύτως διεφθαρμένη και εξαρτημένη άρχουσα τάξη - με τους υπηρέτες της βέβαια- και έναν λαό στην πλειοψηφία του εξαθλιωμένο και υποδουλωμένο να παρακαλεί του ξενους τουρίστες πουλώντας μικροπράγματα..

 9. φωνη avatar
  φωνη 27/09/2011 23:08:27

  Καλά ο Βενιζέλος δεν άκουσε τον Πούτιν προσεκτικά. Θα του έρθει απότομα η φάπα.

 10. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/09/2011 23:44:53

  Ο λόγος που καθυστερεί η ελληνική χρεοκοπία είναι τα μεγάλα ανοίγματα που έχουν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες απέναντι στο ελληνικό χρέος, μέσω των δανείων που έχουν δώσει άμεσα ή έμμεσα στη χώρα μας.
  Με το να καθυστερούν τη χρεοκοπία, οι Ευρωπαίοι δίνουν χρόνο στις γαλλογερμανικές τράπεζες να επανακεφαλαιοποιηθούν, να μειώσουν την έκθεσή τους στις ελληνικές τράπεζες μη ανανεώνοντας τα δάνειά τους, και να πουλήσουν τα ελληνικά ομόλογα στην ΕΚΤ.
  Ένας άλλος λόγος είναι ο φόβος ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα προκαλέσει χρεοκοπίες και αλλού, ενώ μπορεί να προκαλέσει και μαζικές αποσύρσεις καταθέσεων από τις τράπεζες σ` ολόκληρη την ευρωζώνη, αλλά πιο ειδικά στην Ιταλία και στην Ισπανία.
  Ο φόβος αυτός φάνηκε από την πρόσφατη υποβάθμιση της Ιταλίας από την στανταρντ & πουρς.

  • Απορία avatar
   Απορία @ Strange Attractor 27/09/2011 23:57:00

   h--p://www.project-syndicate.org/commentary/feldstein40/English

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Απορία 27/09/2011 23:59:01

    Εξακταμέντε.

 11. γιωργος avatar
  γιωργος 27/09/2011 23:53:53

  Μας ειπε κατι νεο τωρα ο βενιζελος....
  Ηταν στις σκεψεις των γερμανων απο την αρχη και τα βρωμοπασοκια τους εδωσαν το πατημα με τη δοσιλογη και ΑΝΙΚΑΝΗ πολιτικη τους δραση.Ο μονιμος μηχανισμος στηριξης που ψηφιστηκε τον Μαρτιο το αποδεικνυει.Βεβαια η Νδ το εκανε και ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να το κανει γαργαρα και να διηγειται παραμυθια.
  Απλως αλλαξε ο χρονος εφαρμογης του σχεδιου.Ηταν για το 2013 (οταν θα ηταν απολυτα ετοιμοι) και τωρα το πανε για αρχες του 2012 ελεω Ιταλιας και Ισπανιας.
  Τι κανει νιαου νιαου στα κεραμμυδια οταν λεει ο βενιζελος οτι πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΜΑΙΟ να εμφανισουμε πρωτογενη πλεονασμα...;
  Ζουμε δραματικες στιγμες.Μας κλεβουν και μας εξαθλιωνουν αυτοι οι πολιτικοι αλητες.

 12. ataktos avatar
  ataktos 28/09/2011 10:58:41

  αυτόν τον πατσουκα ..ο γιωργακης και τα ΜΜΕ να βγάζουν στην δημοσιότητα ποιο ταχτικά .. του κάνει καλό !!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.