20/07/2011 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Βενιζέλος γιατί δεν ρωτά το ΚΕΠΕ;

Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Είναι ένας πολύ σοβαρός φορέας που βγάζει σοβαρές έρευνες για την οικονομία και μάλιστα εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών, στην προκειμένη περίπτωση από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Λοιπόν, ο κ. Βενιζέλος και η κυβέρνηση μήπως θα πρέπει να ρωτάνε και κανέναν σοβαρό ερευνητή για τα στοιχεία που πρέπει να δώσουν για την οικονομία;

Έβγαλε λοιπόν το ΚΕΠΕ μια έρευνα σύμφωνα με την οποία η ύφεση της οικονομίας, το ελληνικό ΑΕΠ δηλαδή θα υποχωρήσει το 2011 κατά 4,43% ενώ το υπουργείο εκτιμούσε ότι θα είναι... 3,9%. Μάλιστα οι ερευνητές προβλέπουν επιδείνωση όλων των δεικτών τα τελευταία τρίμηνα ενώ εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να μπούμε σε θετική τροχιά πριν από τα μέσα του 2012.

Το πάγωμα των επενδύσεων, η μείωση της τραπεζικής χρηματοδότησης, η ανεργία και οι αναταραχές λόγω της κρίσης χρέους είναι τα βασικά προβλήματα σύμφωνα με το ΚΕΠΕ.

Παράλληλα το Κέντρο προβλέπει ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να κλείσει στο 4,02%, δηλαδή έχουμε τον λεγόμενο στασιμοπληθωρισμό που πλήττει καίρια τα ελληνικά νοικοκυριά.

Το θέμα είναι ότι για ακόμη μια φορά οι προβλέψεις της κυβέρνησης πάνε περίπατο, γεγονός που σημαίνει ότι θα έρθουν κι άλλα μέτρα, θα είναι μεγαλύτερος ο δρόμος προς την ανάκαμψη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 20/07/2011 09:27:24

  λιθογόμωση (τσιμεντοποιηση) του λαού για 20 χρόνια το λέμε

 2. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 20/07/2011 09:59:06

  Σαν σήμερα, κάποια χρόνια πρίν, του Αη Λιά. Έτσι ξεκίνησε η μεταπολίτευση μας.
  Κι έτσι τελειώνει... Κύπρος τότε, μητέρα Ελλάδα τώρα.
  h__p://www.youtube.com/watch?v=8lFmI0fKFEU

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.