#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/11/2011 17:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Βενιζέλος έχει ξεφύγει εντελώςΒασικός πυλώνας της δημοκρατίας είναι η δικαστική εξουσία, τα δικαστήρια και οι αποφάσεις που αυτά βγάζουν. Είτε μας αρέσουν είτε όχι οι δικαστές είναι εκείνοι που καλούνται να επιλύσουν διαφορές.

Φυσικά και υπάρχουν λάθη σε πολλές αποφάσεις τους, άνθρωποι είναι κι αυτοί ... Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, λειτουργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους. Αν τους καταργήσουμε κι αυτούς τότε να πάμε σε καμιά Χούντα να τελειώνουμε.

Πρώτος υποψήφιος πιστεύω ότι θα ήταν για να κυβερνήσει σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς ο κ. Βενιζέλος ο οποίος αν και Συνταγματολόγος δε δείχνει να σέβεται τα δικαστήρια. Κυρίως εκείνα που εκδίδουν αποφάσεις που δεν του αρέσουν.

Αν όμως φτάσαμε να κάνουν κριτικοί οι πολιτικοί γιατί τα δικαστήρια εκδίδουν αποφάσεις που δεν είναι αρεστές σ’ αυτούς τότε έχουμε χάσει τη μπάλα.

Και τι δεν είπε στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής ο αλαζών κ. αντιπρόεδρος ο οποίος με τα καμώματά του θα μείνει στην ιστορία ως "αντιπρόεδρος" και τίποτε παραπάνω.

Δεν του άρεσε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας για το χαράτσι στα ακίνητα και ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι δεν συγκινείται από κάτι τέτοια παιχνίδια. Θεωρεί δηλαδή παιχνίδι με σκοπιμότητα το γεγονός ότι κάποιος δικαστής είπε ότι δε μπορεί να κόβεται το ρεύμα κάποιου ανήμπορου να πληρώσει μέχρι να συζητηθεί η ένστασή του. Δεν του άρεσε λοιπόν η απόφαση και θα βάλει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να κάνει… ντα το δικαστήριο.

Κι αν στις 2 Δεκεμβρίου δεν του αρέσει και η απόφαση του ΣτΕ στην πιλοτική δίκη που θα γίνει για το χαράτσι, τι θα κάνει; Θα βάλει να καταργήσουν και το ανώτατο δικαστήριο; Δεν υπάρχει καμιά ντροπή; Αποφασίζομεν και διατάσσομεν; Νομίζαμε ότι τα είχαμε ξεχάσει όλα αυτά.

Και καλά, ο κ. Παπαδήμος είναι απασχολημένος στο να σώσει τη χώρα. Ο κ. Παπανδρέου και οι Πασόκοι δε βλέπουν ότι ο κ. Βενιζέλος έχει ξεφύγει εντελώς; Θα τα βάζει με τους 90χρονους που δεν έχουν να πληρώσουν το φόρο και θα τους απειλεί κιόλας;

Και θα παρεμβαίνει ωμά στη δικαιοσύνη όποτε δεν τους αρέσουν οι δικαστικές αποφάσεις; Ας βάλει και το καπέλο του δικαστή με τις γνώσεις που έχει να εκδίδει ότι απόφαση θέλει.

Η υπομονή έχει και τα όριά της κ. Βενιζέλε. Ο κόσμος δεν ξεχνά και γράφει στις πιο μαύρες δέλτους της ιστορίας τα καμώματά σας. Και θα σας θυμηθεί και στις εκλογές που έρχονται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 19/11/2011 17:20:01

  Μπορεί να μας πει ο Βενιζέλος και ο κάθε κύριος Βενιζέλος εκεί μέσα ,πόσα εισοδήματα έχουν μηνιαίως και πως σχεδόν όλοι βρέθηκαν με ''κληρονομιές'' 40-50 και 60 ακινήτων;

 2. andreas gr avatar
  andreas gr 19/11/2011 17:46:52

  Τα χουμε ξαναπει ο ΄ανθρωπος΄ ειναι αδιστακτος ξερετε τα οσα εχουν γραφτει γι αυτον για τα φοιτητικα του χρονια και ουδεποτε διαψευτηκαν να μην τα ξαναλεμε παρακολουθει κι η ΚΥΠ.

 3. λαλακης avatar
  λαλακης 19/11/2011 17:49:40

  Την κομματικη τους πελατεια εξυπηρετουν στο πασοκ δηλ τις πρασινες δημοσιες υπηρεσιες οπως ΕΣΥ ,Εφοριες κλπ.
  Οποτε τα χαρατσια δε θα τα καταργουσε κανεις στο πασοκ γιατι θα επρεπε να βρεθουν ισοδυναμα μετρα δηλ νεες μειωσεις στο δημοσιο-κομματικη πελατεια...

  • εγκάθετος avatar
   εγκάθετος @ λαλακης 20/11/2011 02:06:25

   Αδερφέ πήγαινε σε κανένα γιατρό. Έχεις φάει χοντρό κόλλημα...

 4. S.τ.γ.θ. avatar
  S.τ.γ.θ. 19/11/2011 17:57:51

  Καλά κάτι μας είπες ρε ,αμφισβητείς τον κύριο καθηγητή τον κ. συνταγματολόγο, τον κ .αντιπρόεδρο ;
  Και ποιος είναι ο δικαστάκος που πάει να κρίνει - αδιάφορο το τι - τις αποφάσεις του κυρίου καθηγητή,συνταγματολόγου,αντιπροέδρου ;
  Ξέρεις ρε τι θα πει νομικό συμβούλιο του κράτους ρεεε
  Ένας οι περισσότεροι δικηγόροι από τις χιλιάδες των ελλήνων δικηγόρων..
  Ο δικηγόρος του δημοσίου !!! που στις δίκες υποστηρίζει την θέση του πελάτη του και τίποτα παραπάνω
  Κύριε καθηγητή... κύριε συνταγματολόγε... κύριε αντιπρόεδρε..... με την δική σου λογική όταν στο δικαστήριο αντιδικεί ο δικηγόρος του δημοσίου δεν χρειάζεται δικαστής που θα κρίνει και απόφαση.
  Θα ισχύουν όσα περιλαμβάνονται στις προτάσεις του Νομικού Συμβούλου του Κράτους!!!!
  Αυτόν άλλωστε μπορείς κάθε στιγμή να τον αντικαταστήσεις αν νομίζεις ότι δεν σε εξυπηρετεί
  ΡΕ ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΙΑΣ

  • agathos avatar
   agathos @ S.τ.γ.θ. 22/11/2011 18:03:45

   "Ξέρεις ρε τι θα πει νομικό συμβούλιο του κράτους ρεεε
   Ένας οι περισσότεροι δικηγόροι από τις χιλιάδες των ελλήνων δικηγόρων..
   Ο δικηγόρος του δημοσίου !!! που στις δίκες υποστηρίζει την θέση του πελάτη του και τίποτα παραπάνω" φίλε S.τ.γ.θ. γράφεις ανοησίες τα μέλη του ΝΣΚ δεν είμαστε δικηγόροι του Δημοσίου, αλλά κατ' άρθρο 100Α του Συντάγματος ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί εξομοιούμενοι μισθολογικά και βαθμολογικά με δικαστές. Θα σου έγραφα και άλλα, αλλά ας όψεται το άρθρο 932 ΑΚ.

 5. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ 19/11/2011 18:10:57

  Όταν θα είναι παρελθόν κανείς δεν θα τον θυμάται, θα είναι ένα τίποτα ίσως ένα χοντρό τίποτα, μα τίποτα παραπάνω.
  Με τα λεφτά του πεθερού, θα τρυγυρνά στις γειτονιές καί θά παραπονοιεταί πώς ήταν άξιος αυτός αλλά ο λαός δέν τον είχε καταλάβει.

 6. Θέμις avatar
  Θέμις 19/11/2011 18:40:02

  Ό,τι και ν' ακούσω από τον αντισυνταγματολόγο πλέον δεν θα εκπλαγώ. Πραγματικά είναι αδίστακτος.

 7. Ariadne avatar
  Ariadne 19/11/2011 18:45:21

  Ρε παιδιά! ΄Εχετε καταλάβει οτι η υπομονή μας τελείωσε και έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας. Τί θα γίνει; Δέν θα κάνουμε τίποτα; Θα περιμένουμε τις εκλογές; Εντάξει , τότε ξέρουμε τί θα κάνουμε. ΄Ομως τώρα δέν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση με τους έχοντες χουντική νοοτροπία και απο την θέση ισχύος(προς το παρόν) που έχουν να καταστρέφουν τις ζωές των πολιτών. Αυτοί, με τα πολλά χρήματα που διαθέτουν, δέν είναι δυνατόν να καταλάβουν τον απλό πολίτη.
  Και πολύ θά ήθελα να ξέρω άν όλοι αυτοί θα πληρώσουν τα χαράτσια, ή έδωσαν...σχετικές εντολές στην ΔΕΗ. Και ο κ. Πάγκαλος;;;;;;;

 8. k avatar
  k 19/11/2011 19:01:30

  ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΑΥΡΟ.

 9. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 19/11/2011 19:18:50

  ΝΟΘΕΥΜΕΝΕΣ ΔΙΚΕΣ: Ανατόλιε αυτά που γράφεις ισχύουν όταν τα αποτελέσματα των δικών είναι κατά των συμφερόντων του λαού. Το αποτέλεσμα της δίκης για την οποία μιλάς είναι υπέρ των συμφερόντων του λαού και επομένως πρόκειται για μια νοθευμένη δίκη. Ανατόλιε πρόσεξε όμως τον εκπληκτικό τρόπο που το πολιτικό μας σύστημα νόθευσε το αποτέλεσμα μιας δίκης. Δύο μέρες πρίν δικασθεί μια υπόθεση απιστίας σε βάρος του δημοτικού χρήματος της Νέας Ιωνίας η οικονομική επιτροπή του δήμου καλεί το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει έτσι ώστε να ΜΗΝ παρασταθεί ο δήμος ως πολιτική αγωγή στην δίκη. Την εισήγηση αυτή η οικονομική επιτροπή την βάσισε όχι σε κάποια έγγραφα που είχε αλλά στηνπροφορική μαρτυρία μιας διευθύντριας ότι είχε δει αυτά τα έγγραφα. Ο δε κατηγορούμενος δημοτικός σύμβουλος είπε στο δημοτικό συμβούλιο ότι τα έγγραφα που ΔΕΝ έχει ο δήμος τα έχει αυτός και θα τα παρουσιάσει στο δικαστήριο. Το δημοτικό συμβούλιο παρεπλανήθη και αποφάσισε να ΜΗΝ παραστεί ο δήμος ως πολιτική αγωγή στην δίκη. Ο κατηγορούμενος δημοτικός σύμβουλος πήρε την απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου και την παρτουσίασε σαν απόδειξη της ύπαρξης των επίμαχων εγγράφων και φυσικά δεν παρουσίασε κανένα από τα έγγραφα που ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι κατέχει. Στην ίδια δίκη ο Βενιζελικός πρώην υπουργός κύριος Χαραλάμπους ισχυρίστηκε και αυτός ότι είχε δει τα επίμαχα έγγραφα και το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση των κατηγορουμένων χωρίς να δει με τα μάτια του κανένα έγγραφο. Κύριε Βενιζέλο εσείς θα πάτε στο νομικό συμβούλιο του κράτους. Εγώ με την σειρά μου θα απευθυνθώ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Τέντε τον οποίο άλλωστε και είχα προειδοποιήσει πριν από την δίκη για τις πονηρές και ύποπτες μεθοδεύσεις του πολιτικού μας συστήματος. Θα φροντίσω να βρώ και το e-mail σας για να ενημερώσω και εσάς γι αυτήν την εκπληκτική υπόθεση.

 10. spal avatar
  spal 19/11/2011 19:46:18

  ο αντι-προεδρος, συνταγματολος, καθηγητης και οτιδηποτε αλλο ( μονο τσαμπουκας δεν ειναι ) θελει να δειχνει οτι ειναι γνωριζει οτι ειναι καμενο χαρτι και εως σημερα κατωτατος των οποιων περιστασεων. Μην τον περναιτε στα σοβαρα, εξαλλου εχει δικαιωμα να πει το κυκνειο ασμα του.

  • Ariadne avatar
   Ariadne @ spal 19/11/2011 20:36:42

   ..Ναί, αλλά εμείς θα πληρώσουμε το...άσμα!

 11. kp8 avatar
  kp8 19/11/2011 21:41:54

  Δεν είδα όμως να δείξει την ίδια σπουδή ο αντιπρόεδρος, όταν το Μον.Πρωτ.Θεσσαλονίκης απέριψε την αίτηση της 90χρονης γιαγιάς. Εκεί δεν βγήκε να πει ότι κακώς μπλέχτηκε ένα πολιτικό Δικαστήριο σε υπόθεση που αφορά τη σχέση κράτους-πολίτη!. Βέβαια, εκεί τον βόλευε η απόφαση. Κι αν κάποιος μπλέκεται αναρμοδίως στις δουλειές άλλων, αυτός είναι ο ίδιος και μόνο που ως εκτελεστική εξουσία παρεμβαίνει στις αρμοδιότητες της δικαστικής εξουσίας. Κι αν αύριο σκεφτεί να κάνει το ίδιο και με το ΣτΕ μαύρο φίδι που τον έφαγε. Εφ΄όσον ο "Λεωνίδας" απόφάσισε να ενταχθεί στο στρατό του "Ξέρξη" για να τον "ελέγχει" δήθεν "από μέσα", καλά θα κάνει να μεριμνήσει να μην υπάρξουν έκτροπα προσπάθειας επιρροής στην απόφαση των δικαστών.

 12. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 20/11/2011 02:00:11

  Ποιός δεν έχει διαβάσει την περίφημη φράση του Μπίσμαρκ "τρείς καθηγητές και η Πατρίς εχάθη". Διόλου απίθανο να εννοούσε τους.... Παπαδήμο, Βενιζέλο και Λοβέρδο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. Comte Cristo avatar
  Comte Cristo 20/11/2011 06:47:09

  Αγαπητοί φίλοι,
  αναγκάζεστε να κάνετε κοπιώδεις και εύστοχες αναλύσεις, διότι δεν επαρκούν οι υπάρχοντες πολιτικοί όροι για να χαρακτηρίσει κανεις αυτά που ζούμε σήμερα με μία λέξη. Ίσως η εισαγωγή του όρου ΠΑΣΟΚΟΧΟΥΝΤΙΣΜΟΣ και τα παράγωγά του (π.χ. πασοκοχουντικός) να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

 14. Comte Cristo avatar
  Comte Cristo 20/11/2011 06:53:42

  Οι περιστάσεις θα επιβάλλουν τους νέους πολιτικούς όρους "πασοκοχουντισμός'' και ''πασοκοχουντικός'' σαν εργαλεία πολιτικής ανάλυσης για την μελέτη των αιτίων που οδήγησαν στην υπονόμευση της δημοκρατίας στην πολύπαθη από τους Παπανδρέου Ελλάδα.

 15. Comte Cristo avatar
  Comte Cristo 20/11/2011 06:56:01

  Ο Βενιζέλος είναι απλώς ένας σοβαροφανής υπερόπτης υπηρέτης των αφεντικών του και έχει ημερομηνία λήξεως που πλησιάζει.

 16. Comte Cristo avatar
  Comte Cristo 20/11/2011 07:01:36

  O ‘πρύτανης’ των συνταγματολόγων Αριστόβουλος Μάνεσης για τον Βενιζέλο: “το γεγονός ότι υπήρξε μαθητής μου με έκανε να ελπίζω ότι θα μπορούσα να αναμείνω εκ μέρους του περισσότερο μέτρο στην προπέτεια και ολιγότερη μετριότητα στα νομικά του.“

 17. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 20/11/2011 09:38:57

  Θα βγάλει καμία νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ δεκαπενταετίας και θα χρωστάμε από το 1995.
  Οι αποφάσεις και τα δικαστήρια είναι για τους ανώνυμους πολίτες, όχι για τους νομομαθείς σωτήρες για αυτούς υπάρχουν οι περί ... τυρβάζουν ρυθμίσεις.
  Με την πραγματικότητα έχουν επαφή μόνο σε στιγμές συναπαντήματος με ....φραπέδες.

  ΥΓ

  Quiz

  Τι εννοούσε τον προηγούμενο αιώνα ο Αντιπρόεδρος Α (των παπα...κυβερνήσεων) όταν μιλούσε για ανακαλύψεις περί μαύρων τρυπών του Αντιπρόεδρου Β ;
  Θα απαντηθεί ποτέ το ερώτημα; Γιατί έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε και Νόμπελ Φυσικής και να τονωθούν τα Δημόσια έσοδα.

 18. coyote avatar
  coyote 20/11/2011 14:33:39

  Ηθελα να ξερω που θα κριφτει μετα τις εκλογες.

 19. μαιρη avatar
  μαιρη 20/11/2011 21:10:06

  να ειστε σιγουροι οτι εχουν που να κρυφτουν οπωσ κατα καιρουσ εδειξε η ιστορια .απολυταρχικοι αλλαζονικοι ανευθυνοι πολιτικοι ειχαν παντα χρυσα καταφυγια ενιοτε και σε επαυλεισ του εξωτερικου ετσι για να γλιτωνουν και το χαραστι .ισα κι ομοια λαοσ και κολονακι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.