#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/09/2011 19:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Βενιζέλος έχει απωλέσει τον έλεγχο
Παρακολούθησα τη σημερινή ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών.

Είναι προφανές ότι ο κ. Βενιζέλος έχει απωλέσει τον έλεγχο.  Το κείμενο της ομιλίας του βρίθει ανακριβειών και  αντιφάσεων. Δείχνει ένα άνθρωπο σε απόγνωση.  Προσπαθεί να απεμπλακεί από τις πολιτικές του προκατόχου του, αλλά δεν τολμάει να το ομολογήσει. Επιχειρεί να δώσει μια αίσθηση προοπτικής και ελπίδας, αλλά δεν έχει τι να πεί και τελικά προκαλεί σύγχυση.

Σταχυολογώ μόνο μερικά αποσπάσματα:

 

Μεταξύ άλλων  είπε ότι η χώρα χρειάζεται «ένα ντού προς τα μπρός!»

Κατ’ αρχήν, ας ενημερώσει κάποιος τον  κύριο Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου ότι οι οργανωμένες κοινωνίες δεν κάνουν «ντού»! Οργανωμένη έφοδο, ίσως! Αλλά ντού;

Ύστερα, πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικός γιατί  μέχρι τώρα το μόνο που κάνει είναι ένα ανελέητο «ντου» στα εισοδήματα, τους μισθούς και τις συντάξεις! Αυξάνει τους φόρους, επιβάλλει αναδρομικά έκτακτες εισφορές, κόβει φοροαπαλλαγές και χτυπάει αλύπητα τους ανυπεράσπιστους! Τέλος, ας θυμηθεί ότι τελευταία φορά που έκανε ο ίδιος «ντού», δεν του βγήκε σε καλό!

 

Ο  κ. Βενιζέλος μας είπε επίσης ότι  «η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της με κάθε κόστος»! Αυτό το «με κάθε κόστος» με προβληματίζει πάρα πολύ γιατί κάθε φορά που το ακούω, έρχονται νέα μέτρα! Όσο για την υλοποίηση των δεσμεύσεων, μπορεί να μας πεί μια, έστω μία δέσμευση της κυβέρνησης, που υλοποιήθηκε;

Στη συνέχεια  ο κ. Βενιζέλος, είπε να μιλήσει και …οικονομικά: «Για την ανάσχεση της ύφεσης απαιτείται να εφαρμοστούν πλήρως οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και να αντληθούν το ταχύτερο οι απαιτούμενοι πόροι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διεθνώς.»

Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου  ήδη βαθαίνουν την ύφεση, δεν την ρηχαίνουν! Κάτι τέτοια προέβλεπε και ο προκάτοχός σας, και τώρα τραβάτε τα μαλλιά σας!

Και συνέχισε: «Κάθε ώρα αυτών των δύο μηνών μετράει ως χρόνος από άποψη προσπάθειας. Στο διάστημα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, προωθώντας τις διαρθρωτικές αλλαγές, εκτελώντας τον προϋπολογισμό και σχεδιάζοντας έναν αξιόπιστο προϋπολογισμό για το 2012 και να προχωρήσουμε στις ιδιωτικοποιήσεις.

Δηλαδή  μέχρι τώρα ήσασταν ασυνεπείς στις υποχρεώσεις σας. Και ποιος πληρώνει το κόστος της ασυνέπειάς σας αυτής;

Επίσης, όταν λέτε «εκτελώντας» τον προϋπολογισμό, κυριολεκτείτε κιόλας; Γιατί ο προϋπολογισμός είναι ήδη εκτός στόχων!

 

Και κάπου μεταξύ  «ντού» και «αποσυμφόρησης», ήρθε η αποκάλυψη:

«..πρέπει να έχει λυθεί το θέμα των εγγυήσεων και να έχει συντελεστεί ο PSI μέχρι τέλους Οκτωβρίου» εξήγησε και συμπλήρωσε ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για αδράνεια, ούτε για οπισθοχώρηση.» 

Για ποιες εγγυήσεις μιλάτε κύριε Υπουργέ; Σε ποιους θα τις παράσχετε και τι επιτέλους περιλαμβάνουν αυτές οι εγγυήσεις; Θα είναι σαν και αυτήν τη ….μεγαλοφυή συμφωνία που πετύχατε με την Φινλανδία και …ανοίξατε την όρεξη σε κάθε δανειστή μας να αξιώνει εμπράγματες εγγυήσεις;

Ο κ. Βενιζέλος  αναφέρθηκε  και στη λίστα των οφειλετών του δημοσίου που έδωσε στη δημοσιότητα και με την οποία γέλασε κάθε πικραμένος: «Αν παίρναμε το 10% από αυτά τα 32 δισ. θα είχαμε λύσει το πρόβλημα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011 και ενδεχομένως του 2012».

Και τι σας εμπόδισε, εδώ και δυο χρόνια, να τα πάρετε;
Και αφού δεν θα πήρατε σε δυο χρόνια, πώς θα τα πάρετε σε δυο μήνες;

 

Εκεί, όμως, που κυριολεκτικά ανέδειξε όλο του τον δυναμισμό ο κ. Βενιζέλος, είναι όταν τα ..πήρε στο κρανίο και τα έβαλε  με τους ξένους: «Όποιοι νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι ο εύκολος στόχος, ο αποδιοπομπαίος τράγος, το αρνητικό πρότυπο του Νότου, τελικά στρέφονται κατά του εαυτού τους, κατά του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης»

Η Ελλάδα δεν είναι εύκολος στόχος κ. Υπουργέ! Ιδέα μας είναι! Η Ελλάδα, όπως την μετατρέψατε είναι … πανίσχυρος παράγων της ευρωζώνης και διαμορφώνει τις εξελίξεις! Βάζω στοίχημα, ότι η Φιλανδία σήμερα κιόλας θα παραιτηθεί από τις απαιτήσεις της για εγγυήσεις και ο Σόϊμπλε θα πάρει τον ομματιών του και θα φύγει. Ίσως για αυτό η κα Μέρκελ  σε αυριανή συνέντευξή της δηλώνει ότι ¨πρέπει να κάνουμε υπομονή με την Ελλάδα»! Σας άκουσε  και μια ..ταραχή την έπαθε!!!

 

Ο  κ. Υπουργός χαρακτήρισε  «κακόγουστα αστεία τις φήμες περί πτώχευσης της Ελλάδας μέσα στο Σαββατοκύριακο» και τόνισε ότι στοχεύουν «στο ευρώ και στην καρδιά της ευρωζώνης» και όχι στην Ελλάδα καθ’ εαυτήν.

Αν κατάλαβα καλά, μια ενδεχόμενη πτώχευση της …Ελλάδος, δεν θα μας αφορά;

Μήπως τότε  να πτωχεύσουμε για να …τιμωρήσουμε τους  ευρωπαίους;

 

Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να  προβλέψει και  το μέλλον: «θα βγούμε από την κρίση και θα υπάρχουν περιθώρια για να παίξουμε το συμβατικό πολιτικό παιχνίδι, αλλά όχι τώρα, όχι στα επόμενα δύο χρόνια».

Συγνώμη, αλλά τι λέτε κύριε Υπουργέ;

Δηλαδή τώρα η Κυβέρνηση παίζει …ασύμβατα πολιτικά παιχνίδια;

Και ποια είναι αυτά τα παιχνίδια;

Και είναι ασύμβατα, σε σχέση με ποιούς κανόνες;

Στις δημοκρατίες κύριε Καθηγητά του Συνταγματικού , οι κανόνες του παιχνιδιού είναι καθορισμένοι από το Σύνταγμα;

Και  κάτι ακόμα: Για να έχουμε καλό ερώτημα: αφού δεν προβλέπετε  να βγούμε από την κρίση τα επόμενα δυό χρόνια, για πόσο καιρό ακόμα βλέπετε να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση; Τρία, τέσσερα ή δεκατέσσερα;

Δεν μπορείτε να κάνετε μια στοιχειώδη πρόβλεψη ή απλώς κάνετε «ντού» και ότι ήθελε προκύψει;

Και όλα αυτά τα χρόνια θα  παίζετε μη ….συμβατά πολιτικά παιχνίδια;

Στο τέλος, ο κ. Βενιζέλος, αφού κατατρόπωσε και τις αγορές και του ευρωπαίους, …παρέδωσε το πνεύμα: « η Ελλάδα δημιουργεί προβλήματα στον εαυτό της και συνιστά πρόβλημα και για τους εταίρους της, οι οποίοι την έχουν στηρίξει και τη στηρίζουν συστηματικά με συνολικούς εγκεκριμένους πόρους 219 δισ. ευρώ.»

Αυτό το τελευταίο, δεν χρειάζεται σχολιασμό….

Πέρα από το αστείο του πράγματος, η όλη εμφάνιση του κ. Υπουργού προκαλεί θλίψη.

Πολύ …ανέτοιμος  και ..αδέξιος  για το φορτίο που ανέλαβε...

Κ.Ρ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 10/09/2011 20:07:27

  Σκάει η υπερτιμημένη φούσκα που λέγεται Βενιζέλος

 2. zap-zap avatar
  zap-zap 10/09/2011 20:17:17

  εδώ και χρόνια έχει σκάσει.

 3. Απορία avatar
  Απορία 10/09/2011 20:23:26

  Ακόμα δεν έσκασε.
  Με κανα-δυό μπουγάτσες ακόμη όμως το βράδυ σίγουρα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Απορία 10/09/2011 20:29:50

   Άκουσα ότι έχει στοκ από γύρους λόγω χρεοκοπίας

   • Απορία avatar
    Απορία @ Orestios 10/09/2011 21:17:38

    Ρε άμα κάνει ντου αυτός σε γυράδικο θα φάει και τις σούβλες...

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 10/09/2011 20:43:13

  “The Leader can never close the gap between himself and the group.
  If he does, he is no longer what he must be. He must walk a tightrope between the consent he must win and the control he must exert.” ~Vince Lombardi

 5. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 10/09/2011 20:59:14

  Αντι για ντου δεν παει να κανει κανενα ντους μπας και συνελθει?

 6. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 10/09/2011 21:03:33

  ενα ακομη δημιουργημα των πουλημενων-προδοτικων-δοσιλογων μμε , καταρρεει.
  λογια χωρις συνεχεια , μονιμα απο τον μπενυ της πολιτικης , η αλλιως τουρκογλου.
  των ιδιων μμε , που ηθελαν την ''κορη του μπαμπα της'' , η αλλιως ντορα , να την θελουν , ντε και καλα , αρχηγο της ΝΔ.
  των ιδιων μμε , που ο κολοτουμπας , μνημονιακος καραφυρερ , νομιζει θα του δωσουν καρεκλα σε κυβερνηση εθνικης συνεργασιας.
  αυτων των μμε της βοιδοσχολης μπατσοκ , τυπου μανωλη κ , του χουντομεγκα του δελτιου των 8.
  αντε με το καλο στον αγυριστο.

 7. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 10/09/2011 21:37:07

  Κύριε Ροδινέ , κατ'αρχήν συγχαρητήρια για την υπομονή σας και να δείτε αλλά και ν'ακούσετε τον Φούσκα !! Το γεγονός ότι μπήκατε και στη διαδικασία της ανάλυσης των λεγόμενών του με σοβαρά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα, τι να πω, έχετε γερή κράση!!!!Εγώ πλέον , έχω χάσει αυτή την αρετή!!

 8. factorx avatar
  factorx 10/09/2011 22:22:14

  Το ενδεχόμενο λήψης μέτρων άμεσου δημοσιονομικού αποτελέσματος εντός του 2011, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει τον στόχο για το έλλειμμα αφήνει ανοιχτό με συνέντευξή προς την Καθημερινή της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας πως αυτά «θα είναι ενταγμένα στη λογική της δικαιοσύνης».

  Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος αναγνωρίζει πως για τις αποκλίσεις στο έλλειμμα, πέραν των επιπτώσεων της ύφεσης, ευθύνη έχουν και «υστερήσεις» που υπήρξαν, ενώ χαρακτηρίζει ανυπόστατα τα σενάρια για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, τονίζοντας πως «υπάρχει ένας δρόμος, η φυγή προς τα εμπρός και για εμάς ως χώρα, αλλά και για την ευρωζώνη συνολικά».

  Σε ό,τι αφορά το φορολογικό και τους συντελεστές αφήνει ανοικτό ενδεχόμενο μείωσής τους υπό την προϋπόθεση ότι θα ισχύσουν αλγοριθμικά κριτήρια για τον προσδιορισμό εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών.

  Για τον ΦΠΑ επιμένει σε νέο αποδεκτό σύστημα απόδοσης και είσπραξης που πρέπει να γίνει άμεσα αποδοτικό. Υπογραμμίζει ότι η ενιαία φορολογική και ασφαλιστική μεταχείριση μπορεί να φέρει δικαιοσύνη και γι αυτό θα δημιουργηθεί ο ενιαίος φορέας.

  Προαναγγέλλει επίσης δημοσιονομικό όφελος, που θα υπερβαίνει τις απαιτήσεις της τρόικας για το 2011 και το 2012, μέσω του ενιαίου μισθολογίου.

  «Το νέο μισθολόγιο συνάπτεται με το νέο βαθμολόγιο και με μεγάλες θεσμικές αλλαγές στον χώρο της δημόσιας Διοίκησης, αλλά και στον χώρο των ΔΕΚΟ. Πρόκειται για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο βασισμένο στην αξιοκρατία και τη διαφάνεια. Πρόκειται για μία παρέμβαση που έχει έντονο το στοιχείο της ηθικής νομιμοποίησης και της εσωτερικής δικαιοσύνης. Το όφελος θα είναι πολύ μεγάλο», σημειώνει ο υπουργός.

  Τέλος, ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στη ΝΔ αναφέρει πως δεν είναι εποχή για πολιτικές υστεροβουλίες και προσωπικά σχέδια και θέτει το ερώτημα εάν όντως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ζητάει εκλογές».
  skai.gr

  • φωνη avatar
   φωνη @ factorx 10/09/2011 22:37:24

   "Τέλος, ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στη ΝΔ αναφέρει πως δεν είναι εποχή για πολιτικές υστεροβουλίες και προσωπικά σχέδια και θέτει το ερώτημα εάν όντως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ζητάει εκλογές»."

   Εκτός από αυτόκλητοι σωτήρες της χώρας(άλλωστε δεν ρώτησαν ποτέ τον λαό για το ποιός πρέπει να διαχειριστεί την κρίση που δημιούργησαν), εκτός από φορείς της μιας και μοναδικής αληθείας για το καλό του τόπου, παρουσιάζουν οποιαδήποτε άλλη πολιτική επιλογή εκτός από τους εαυτούς τους ως προϊον υστεροβουλίας. Μας επιβάλλουν την ταύτιση της τύχης της χώρας με την πολιτική τύχη του ΠΑΣΟΚ και του κάθε δελφίνου. Αυτό που λένε είναι ότι αν αποτύχει το ΠΑΣΟΚ απέτυχε και η χώρα.Αυτό και αν είναι πολιτική υστεροβουλία και προσωπικό σχέδιο.

 9. NONOS avatar
  NONOS 10/09/2011 23:08:08

  Αυτός νομιζε οτι επειδη μιλαει καλα την ελληνικήν οτι θα μπερδευε τους τροικανους λες και τρωνε κουτοχοτρο και θα αναγορευονταν σε εθνοσωτηρα αλλα δε του βγηκε ,οποιος κρυφα γκαστρωνεται βαγγελα φανερά γενναει και τωρα οσο και να τρεξεις τα ρυμαδια τα ασυμαζευτα δε μαζευονται εκτος κι αν αποφασισεις να την κανεις με ....βαρια πηδηματακια μηπως και σωσεις τη παρτίδα εντασόμενος στη δημοκρατικη συμμαχία της φιλης σου της θεοδωρας και μαζι να αναφωνησετε ζητω το εθνος..................και μετα να πατε στον αγυριστο κι ακόμα πιο μακρυά.

 10. Stefanos avatar
  Stefanos 11/09/2011 12:58:03

  Από καιρό πήρε είδηση ο ΓΑΠ, πως ο Βενιζέλος κάνει ντου στο φαγητό του και είπε να τον κάνει να σκάσει. Κοινώς τον έκαψε σαν χαρτί. Σου λέει (στο μόνο που φάνηκε έξυπνος ο ΓΑΠ): Σιγά μην καώ μόνος μου. Θα τον κάψω και αυτόν.

 11. βασίλης avatar
  βασίλης 11/09/2011 18:50:43

  Αξιότιμε Κ Γ.Α.Π με την παρέα σου , Αξιότιμε κ Μπένι με την παρέα σου.
  Νομίζεται οτι ο κάθε ενας που κατοικεί σ' αυτήν την χώρα είναι μαλάκας και βλάκας και δεν βλέπει τι του γίνεται? εχετε μεγάλο λάθος και εστε βαθειά
  νυχτομένοι η κάνεται πως ζήτε σ' άλλον τόπο αλλά επειδή το ψέμα εχει
  κοντά ποδάρια και η κοροιδία εχει ξεπεράσει τα ορια της μαλακίας , για ενα
  πράγμα να είστε σίγουροι , θα φάτε τέτοια σφαλιάρα όποτε ερθει η ωρα
  (αργά η γρήγορα) που για τον μέν πρώτο θα κάνει κανένα χρόνο για να
  αρσώσει ολόκληρη πρόταση οσο δε αφορά τον δεύτερο θα ξεχάσει και το
  οναμά του και αντι να βγάζει λόγο σε κάθε ευκαιρία λες και λαός είναι
  αίθουσα πανεπιστημίου θα τρέχει να σωθεί. ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ
  ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.

 12. ανεργος avatar
  ανεργος 12/09/2011 02:55:25

  Ο αέτος που ανέβασε το ΦΠΑ για να μείωση τη φοροδιαφυγή ,ο αέτος που έφτιαξε το νομό για την ασυλία των ληστών ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.