08/11/2008 14:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Βαλλιανάτος και οι…«παραλειπόμενοι Έλληνες»

Θα αδιαφορούσαμε για την περίπτωση Βαλλιανάτου αν δεν ήταν όλες αυτές οι σχέσεις του με τις περίεργες ομάδες και τα καθοδηγούμενα γκρουπούσκουλα υπεράσπισης των απανταχού μειονεκτικών και μειονοτήτων. Και ούτε θα μας φοβίσουν οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της γκέι ταυτότητάς του με την επίκληση μιας δήθεν πολιτικής ορθότητας. Σιγά το κατόρθωμα του να είσαι ομοφυλόφιλος και πολιτικός. Πήξαμε.

Δεν μας ενοχλούν καθόλου οι ερωτικές προτιμήσεις τους. Ο καθένας όπως βολεύεται. Μας ενοχλεί όμως αφάνταστα η εκμετάλλευση των προσωπικών ιδιαιτεροτήτων και ιδιορρυθμιών ως άλλοθι ενός αδίστακτου αριβισμού και μιας κατά τα άλλα φασιστικής και ρατσιστικής λογικής αλληλοεξυπηρέτησης και αλληλοπροστασίας για την κοινωνική και πολιτική αναρρίχηση. Γιατί οι «παραλειπόμενοι Έλληνες τα δίκαια των οποίων προασπίζεται ο κάθε Βαλλιανάτος είμαστε εμείς οι ...υπόλοιποι, τελικά.

Και δεν θα τα έγραφα αυτά αν το γνωστό για την υπεράσπιση της δήθεν «μακεδονικής μειονότητας» και του αλυτρωτισμού των Σκοπίων «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» του κ. Δημητρά δεν έσπευδε να καταδικάσει την απομάκρυνση Βαλλιανάτου ως «δείγμα μισαλλοδοξίας» του «επικρατούντος κλίματος υστερικού εθνικισμού». Και είναι πολύ χρήσιμα τα αποσπάσματα που μας έστειλε από την ομιλία του Γρηγόρη Βαλλιανάτου στην 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Για να είναι όλοι καλά πληροφορημένοι γι αυτό που κρύβεται στο βάθος. Ιδού λοιπόν τι είπε τότε:

 «Φίλες και φίλοι σύνεδροι, ο μεγάλος και φιλόξενος χώρος αυτού του συνεδρίου χθες φιλοξένησε ένα στρογγυλό τραπέζι της κοινωνίας των πολιτών. Της κοινωνίας των πολιτών ή αλλιώς των παραλειπόμενων Ελλήνων. Συμπολίτες μας από διάφορες οργανώσεις εξέφρασαν τις ευαισθησίες και τις ανησυχίες τους. Οι συμπολίτες μας ανάπηροι ανέφεραν ότι θεωρούνται πολίτες με μειωμένη δικαιοπρακτική ικανότητα και με μειωμένη δυνατότητα πρόσβασης κοντά μας. Ήδη η πρόσβασή τους στο συνέδριό μας έγινε από την πίσω πόρτα. Οι συμπολίτες μας που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι ζήτησαν να κατανοήσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι που δεν είναι Χριστιανοί, που είναι από Δωδεκαθεϊστές έως Σαϊεντολόγοι ή Βουδιστές ή άθεοι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οι συμπολίτες μας Αρβανίτες και Βλάχοι ζήτησαν να προστατευτεί και να διδάσκεται η γλώσσα τους για να μην χαθεί μια πλούσια ελληνική κουλτούρα. Οι συμπολίτες μας Τσιγγάνοι ή Ρομά ζήτησαν να καταλάβουμε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι συμπολίτες μας Εβραίοι ζήτησαν να καταλάβουμε τον υπαρκτό λαϊκό αντισημιτισμό που υπάρχει στα έντυπα και την τηλεόραση. Οι συμπολίτες μας της μειονότητας που θεωρούν ότι είναι Τουρκικής εθνότητας ζήτησαν να έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται έτσι, το ίδιο και οι συμπολίτες μας Μακεδόνες....Οι συμπολίτες μας Ομοφυλόφιλοι, Λεσβίες και Τρανσέξουαλ ζήτησαν να αναγνωριστεί η συμβίωσή τους, ζήτησαν να υπάρχει σεξουαλική αγωγή. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Όλοι εμείς είμαστε διαφορετικοί, οι παραλειπόμενοι Έλληνες είμαστε όλοι εμείς. Σας ευχαριστώ.»

Κύριε Παπανδρέου αυτός ο άνθρωπος ήταν μέχρι τώρα στενός συνεργάτης σας; Νομίζετε ότι επειδή μας ζάλισαν τα σκάνδαλα της ΝΔ χάσαμε και την κρίση μας και ότι ξεχάσαμε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. osaperas avatar
  osaperas 08/11/2008 15:24:34

  Κύριε Παπανδρέου αυτός ο άνθρωπος ήταν μέχρι τώρα στενός συνεργάτης σας; Νομίζετε ότι επειδή μας ζάλισαν τα σκάνδαλα της ΝΔ χάσαμε και την κρίση μας και ότι ξεχάσαμε;

  Μπράβο φάκτορα, σούπερ προσέγγιση. Αυτή είναι η πραγματικοτητα.

  Ούτε την κρίση μας χάσαμε ούτε ξεχάσαμε.

  Ευτυχώς, ακόμη δεν έχουμε γίνει μαλάκες

 2. Κωστης avatar
  Κωστης 08/11/2008 15:27:22

  φακτορα, εκτος απο αριστερουλης, μηπως εισαι και αντιδραστικουλης? μηπως εχουν καποια σχεση αυτα τα δυο? Ζητω οι αριστεροι στρεητ εθνικιστες!...

 3. KaryID avatar
  KaryID 08/11/2008 15:47:27

  "πολίτες" και "συμπολίτες" ενωμένοι και προστατευμένοι κάτω από μια παγκόσμια στοργική ομπρέλλα. Η γλώσσα είναι ύπουλο εργαλείο, όταν χρησιμοποιείται από επιτήδεια χείλη για να συσκοτίσει κίνητρα και προθέσεις. Οι Σομαλοί με τα σπαθιά υποθέτω ότι είναι και αυτοί Αθηναίοι πολίτες αφού μετέχουν στα της Αγοράς.

  χα χα χα ...

  Δεν ξεχνώ. Κανείς δεν ξεχνά.

 4. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 08/11/2008 15:51:50

  Εντελώς μαζί σου φάκτορα,καλά τα λές.
  Δεν ξέρω μέχρι πού φτάνουν οι διασυνδέσεις του Βαλλιανάτου, η επίσημη εμπλοκή στο Υπουργείο εξωτερικών και τις ΜΚΟ,και ο ισχυρός ρόλος που του ανετέθηκε επισήμως σε ιστορίες με Παρατηρητήρια και Δίκτυα ΜΚΟ και φόρα με άφηνε εκπληκτη. Γιατί δημιουργούσε και τριβές και απίστευτες αντιπάθειες.

 5. Άτακτοs avatar
  Άτακτοs 08/11/2008 15:55:51

  o k.Dimitras ine ke sto spiti tou toso kalokardos ke anihtokardos ?

 6. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 08/11/2008 16:09:57

  Ολους αυτους τους ταιζει η Ελλαδα!

 7. Βορειομυκονιάτης avatar
  Βορειομυκονιάτης 08/11/2008 16:25:27

  Σωστά μόνο Μύκονο.

 8. Βορειομυκονιάτης avatar
  Βορειομυκονιάτης 08/11/2008 16:37:07

  Ωραια πατέντα ο διακόπτης της φωτό έχει πιστοποίηση CE;

 9. t avatar
  t 08/11/2008 17:33:42

  International Helsinki Federation for Human Rights Forced to Close Down. IHF was forced to file for bankruptcy and consequently close down due to a massive fraud committed by its former financial manager.

  More info: Statement of the IHF General Assembly on the Current Financial Crisis of the IHF and the Future of the Helsinki Movement.

  As the official archive of the General Secretariat, OSA Archivum will continue to operate the Federation's website for an undetermined period of time, while its staff will make everything possible to transfer IHF's remaining documentation to Budapest and make it available for research in a timely manner. The historic documents of the Federation covering the period from the early 1980s to 2000 are already accessible for the public.

 10. nikiplos avatar
  nikiplos 08/11/2008 17:43:14

  Χαλαρώστε παίδες... και ιδίως εκείνοι που σπεύδουν να δηλώσουν στρέϊτ... καμιά φορά η ίδια σας η ζωή σας απαγοητεύει...

  Τις σεξουλαλικές του προτιμήσεις ο καθένας ας τις κρατήσει για τον εαυτό του... με αφήνουν τελείως αδιάφορο... μου είναι δε, απείρως βαρετή η εξιστόρησή τους... Ειδικά που στις παρέες κυκλοφορούν και οι ψεύτες ("Σκαραβαίο πήδηξα ένα γκομενάκι..."). Εξαιρείται φυσικά η παιδοφιλία, που οι πολιτισμένες κοινωνίες, επιβάλλουν ψυχιατρείο ή και στείρωση...

  Ανώνυμε με το κρητικό ανέκδοτο, το μαχαίρι ξέρεις που θα του τό βαζα, του κρητικού για να με θυμάται... Πολύ δε περισσότερο αν ήθελα να του γαμήσω τη γυναίκα σιγά μην του το δήλωνα του μαλάκα... Άντε γιατί με τα μαχαίρια και τα πιστόλια όλοι έγιναν λεβέντες τελευταία... (το σχόλιο μου δεν αφορά τους κρητικούς, αλλά κυρίως το νέο καρκίνωμα της οπλοφορίας που θα μας κάνει σε 10 20 χρόνια Κολομβία ή Μεξικό)

  Τέλος νομίζω ότι αρκετός εθνικισμός έχει πέσει... στα ποστάκια...
  Καλό είναι να καταγγέλουμε τις αλυτρωτικές βλέψεις και το χαμηλό πολιτισμικό επίπεδο των υπόλοιπων βαλκανικών λαών, ένα επίπεδο που οφείλλεται κυρίως στο δικτατορικό καθεστώς που έζησαν 50 χρόνια... Στις αλυτρωτικές βλέψεις δε, καλό είναι να είμαστε και σε εγρήγορση...

  Διαφορετικό όμως είναι με τη γνωστή Ελληνική αμάθειά μας, να αρνούμαστε στην όποια ομάδα ανθρώπων να αυτοπροσδιορίζεται και να δηλώνει οτιδήποτε... Αν οι Τούρκοι της θράκης, ή η τραγικά μικρή μειοψηφία των ανιστόρητα αυτοπροσδιοριζόμενων ως Μακεδόνων θέλουν να ονομάζονται έτσι νομίζω πως έχουν το δικαίωμα για κάτι τέτοιο ως μειοψηφίες... Η άρνηση του δικαιώματος της μειοψηφίας και η επιβολή του "δίκαιου" της πλειοψηφίας είναι φασισμός...

  Άλλωστε ποτέ οι Τούρκοι της θράκης δεν εξέφρασαν ενδιαφέρον ένωσης με την Τουρκία (γιατί δεν είναι φυσικά ανόητοι). Με το μυωπικό μας κράτος και τη χουντική εκκλησία μας παρολίγο να σπρώξουμε προς τους Τούρκους και τους Πομάκους... Και οι περιοχές με εθνολογικά προβλήματα αντιμετωπίζονται με πολιτισμική ανάπτυξη και ενσωμάτωση των εθνοτήτων τους... (Αυτών βέβαια που είναι νόμιμοι πολίτες) και όχι με Εθνοκαθάρσεις, γιατί τέτοιες κάνουν οι Τούρκοι και καταγγέλλουμε τους Τούρκους για αυτό κυρίως για την ιμπεριαλιστική και φασιστική πολιτική τους.

  Εμείς σαν Ελληνικό κράτος μέχρι τώρα είμαστε απασχολημένοι στη μάσα... ροκανίζεται το δημόσιο χρήμα, διασπαθίζεται και (μπιπ) για τα ζητήματα αυτά παρά μόνο για εκλογικούς ψηφοθηρικούς και επικοινωνιακούς σκοπούς. Μπάτε σκύλοι αλέστε στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, αρκεί να ικανοποιηθεί το μικροσυμφέρον...

  Έχει εγκαταλειφθεί η γεωγραφικά δική μας Μακεδονία όσο δεν πάει άλλο και η Θεσσαλονίκη έχει ασχημύνει και χωριατέψει ενώ οικονομικά ζει πλέον από φοιτητές, φαντάρους, οικοδομή και ξεπερασμένο Τουρισμό. Μετά μας φταίν οι Σκοπιανοί...

  Χάρβαλο είμαστε, την ώρα που οι γύρω γείτονες αγριεύει το μάτι τους...

  Και κάτι για τους ψευτόμαγκες... πολιτισμός και ενσωμάτωση δεν είναι μόνο οι ...φλώροι...
  είναι και η τεχνολογία και επιστήμες. Είναι η ανάπτυξη... Είναι τέλος η παιδεία (Κάτι που στην Ελλάδα σταθερά εξορίζουμε τα τελευταία 50 χρόνια)

 11. Lakis, Spain avatar
  Lakis, Spain 08/11/2008 18:13:03

  Ε, άμα εχουν παραπονο οι απανταχου εν τη Ελλαδι "Βαλλιανατοι" απο τα ελληνικα ΜΜΕ, τα ελληνικα περιοδικα και τον τυπο γενικωτερα, την πρωινομεσημεριανη ζωνη της ελληνικης τηλεορασης, το 80% της πανεπιστημιακης κοινοτητας και λοιπων "ατσιδων" κτλ. θα σηκωθει μεχρι και ο Τσιπρας με τον Αλαβανο να τους δειρουν...

 12. +++ avatar
  +++ 08/11/2008 18:16:00

  den katalava ti paraxeno eipe sto sinedrio o Valainatos. Egw mia xara ta vriskw auta pou lei.

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/11/2008 18:16:06

  Το κλείσιμο των κεντρικων του ευρωπαικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι έγινε δήθεν για οικονομικά σκάνδαλα αλλά στην πραγματικότητα για να μην υποχρεωθούν να πάρουν θέση για την ανεξαρτησια του Κοσόβου και αποκαλυφθεί ο ρόλος τους.
  Για να καταλάβουμε αυτό πρέπει να κάνουμε αναδρομή ποιες είναι οι συμφωνίες του Ελσίνκι και τα παρατηρητήρια και το ρόλο έπαιξαν.
  Το 1975 υπογράφηκαν από όλες τις χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής πλην της Αλβανίας του Χότζα που επικαλέσθηκε "αντιμπεριαλιστικούς" λόγους αλλά στην πραγματικότητα επειδή είχε βαλει στο μάτι το Κόσοβο οι Συμφωνίες του Ελσίνκι.
  Βάσει των συμφωνιών αυτών τα σύνορα στην Ευρώπη θα έμεναν απαραβίαστα και αναλλοίωτα ενώ όλες οι χώρες εγγυώνταν τα δικαιώματα των μειονοτήτων και την ελευθερία του λόγου.Οι συμφωνίες έδωσαν νομικό πάτημα στους Σοβιετικούς και Ανατολικοευρωπαίους διαφωνούντες να κριτικάρουν τις κυβερνήσεις τους.
  Βάσει των συνταγμάτων των χωρών αυτών απαγορεύονταν οι "αντισοσιαλιστικές ενέργειες" και η αμφισβήτηση του "καθοδηγητικού ρόλου " των κυβερνώντων κομμουνιστικών κομμάτων ενώ υπήρχαν διάφορα άρθρα του ποινικού κώδικα με τα οποία εδιώκοντο οι διαφωνούντες.Αλλά τώρα οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών είχαν υπογράψει συμφωνίες με τις οποίες υποχρεώνονταν να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων και οι οποίες έρχονταν σε αντίθεση με τους τοπικούς νόμους της "δικτατορίας του πρoλεταριάτου".Αμέσως σχηματίσθηκαν με δυτική χρηματοδοτηση και βοήθεια Παρατηρητήρια των Συμφωνιών του Ελσίνκι στις χώρες αυτές που ζητούσαν την εφαρμογή των συμφωνιών που είχαν υπογράψει οι χώρες τους φέρνοντας σε δύσκολη θέση τις κυβερνήσεις που με τις διώξεις αντιφρονούντων πια παραβίαζαν τις διεθνείς συμφωνίες.
  Στην Ελλάδα φυσικά δεν έγινε κανένα τετοιο παρατηρητήριο γιατί το όλο project ήταν αντικομμουνιστικό και αμερικανοκινούμενο και η Ελλάδα ήταν σύμμαχος.
  Τα χρόνια πέρασαν και το τείχος έπεσε και ο κόσμος άλλαξε.Το ελληνικό παρατηρητήριο σχηματίσθηκε το 1992 όταν πια δεν χρειάζονταν οι Αμερικανοί την Ελλάδα για να ασχοληθεί με μειονότητες και "μειονότητες" λες και από το 1975 ως το 1992 δεν υπήρχαν αυτές οι ίδιες μειονότητες.
  Με πρόεδρο το Δημητρά και αντιπρόεδρο το Βαλλιανάτο ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα κατηγορώντας την Ελλάδα για όλες τις πιθανές και απίθανες παραβιάσεις δικαιωμάτων.
  Η ανεξαρτησία του Κοσοβου όμως παρουσίαζε ένα άλυτο πρόβλημα.Πυρήνας των συμφωνιών του Ελσίνκι είναι το ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟ των συνόρων στην Ευρώπη και άρα ένα παρατηρητήριο που παρακολουθεί την καλή εφαρμογή των συμφωνιών θα έπρεπε αν είχε στοιχειώδη σχέση με το αντικείμενο του να καταγγείλει τη σκαστή αυτή ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ των συμφωνιών που υποτίθεται υπερασπίζεται δηλαδή να στραφει κατα των εργοδοτών του.
  Καθώς η αντίφαση αυτή ήταν άλυτη προτίμησαν με το πρόσχημα οικονομικού σκανδάλου να κλεισουν τα γραφεία τους λίγο πριν την αναγγελία της ανεξαρτησίας του Κοσοβου για να μην υποχρεωθούν να πάρουν θέση.
  Στην Ελλάδα βέβαια που όλα είναι πιο χύμα,πρωτόγονα και βαλκανικά δε χρειασθηκε να κάνουν τίποτε τετοιο και συνέχισαν κανονικά.
  Μάλιστα το Παρατηρητηριο επιτέθηκε στο Μίκη Θεοδωράκη ονομάζοντας τον "νεοναζί" γιατί αντιτάχθηκε στην ανεξαρτησία του Κοσοβου.Με την ενεργεια του αυτή στραφηκε ευθέως κατά των Συμφωνιών την καλή εφαρμογή των οποίων υποτίθεται ότι παρακολουθεί καθώς η αλλαγή συνόρων και αρα η ανεξαρτησία του Κοσοβου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από τις Συμφωνίες αυτές.Νομικά θα μπορούσε να σταθεί αίτημα διάλυσης του σωματείου αυτού επειδή "διέφυγε των σκοπών του" αλλά κανείς δεν τολμά να κινηθεί εναντίον ενός καθαρά αμερικανοκινούμενου σωματείου.
  Αυτό είναι το Παρατηρητηριο και αυτός είναι ο σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και αυτός είναι ο ίδιος τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

 14. aionios avatar
  aionios 08/11/2008 18:29:32

  Και αυτός ο Γιώργος Παπανδρέου επειδή ακόμα δεν είναι Πρωθυπουργός και χρειάζεται την ψήφο μας απομακρύνει τον Βαλλιανάτο αλλά αν ήταν στην εξουσία θα τον κρατούσε σίγουρα κοντά του γιατί αυτοί οι ξεπλυμένοι τίποτα είναι ο κύκλος του.

 15. Info Press avatar
  Info Press 08/11/2008 18:39:06

  Ο Παπανδρέου δεν γνώριζε τις σκέψεις του Βαλλιανάτου;
  Γιατί τον είχε προσλάβει στα κρυφά;

 16. οικοτρόμος avatar
  οικοτρόμος 08/11/2008 18:39:15

  να ξέρετε ότι οι μειονότητες γενικά συμπεριφέρονται και αντιδρούν άκομψα και άσχημα!
  οι χειρότεροι μαλάκες από πλευράς συμπεριφοράς είναι οι κύπριοι, οι παλαιστίνιοι, οι πούστηδες, οι άσχημοι, τα αμεα!
  Αυτή είναι η άμυνα αυτών των ανθρώπων, έτσι έχουν μάθει να αντιδρούν! Πας να δώσεις μια ελεημοσύνη σε έναν που σου καθαρίζει το τζάμι και αυτός κοιτάει και να σε κλέψει!
  Δυστηχώς για αυτούς το 80% είμαστε βολεμένοι μέσα στο μικρόκοσμο και στα προβλήματά μας, και δεν έχουμε καμμία διάθεση ούτε να τους ακούσουμε, ούτε να τους βοηθήσουμε!
  Απλά περιμένουμε μια ευκαιρία να κάνουν καμμιά μαλακία για να τους κατασπαράξουμε!
  οπότε
  γαμήστε την πουστάρα τον βαλλιανάτο!
  ζήτω ο κούγιας!
  ζήτω ο καρατζαφέρης!

 17. KaryID avatar
  KaryID 08/11/2008 18:39:31

  @nikiplos: ποιον αφορά το στρέιτ και το ξεστρέιτ, κανείς δεν ασχολείται. Εθνικισμό όμως αποκαλείς την περιγραφή της πραγματικότητας; Άλλο πράγμα είναι ένα κοντόφθαλμο κράτος που στρέφει τους Πομάκους προς τους Τούρκους κλπ.κλπ., και άλλο αυτό που καθημερινά βιώνουμε ως κοινωνία.
  Δεν έχουμε πλέον να αποδείξουμε τίποτα σε κανένα, είκοσι χρόνια σιτίζονται οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, τους δεχθήκαμε, τους δώσαμε με εμπιστοσύνη τα κλειδιά του σπιτιού να φυλάξουν τον παππού και το μωρό, δεν τους ζητήσαμε να αλλάξουν ούτε την ταυτότητα ούτε τα ήθη και τα έθιμά τους, απλά να μην προσβάλλουν τις δικές μας στοιχειώδεις κοινωνικές συμβάσεις και να σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί και αυτό το νοιώθουμε ή όχι όταν τους κοιτάζουμε στα μάτια. Καταλαβαίνουμε ποιος μας σέβεται και μας αγαπάει και ποιος όχι. Και ξέρεις δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο καλάθι, μάθαμε να τους ξεχωρίζουμε. Υπάρχουν λαοί και λαοί, πως να το κάνουμε τώρα, άλλοι πολέμησαν το '40 και άλλοι συντάχθηκαν στο πλευρό του κατακτητή για ίδιον όφελος. Δεν φταίμε εμείς αν τα ζάρια της Γιάλτας μας έριξαν στην αποδωπέρα όχθη - και αυτή σχετική είναι, εξαρτάται από την κατεύθυνση από την οποία κοιτάζει κανείς. Είχαμε εθνική αντίσταση, νεκρούς, εμφύλιο, δεκαετία '60 και πολιτιστική αναγέννηση, σκοτάδι χούντας, μεταπολίτευση, διαδικασίες, θυσίες, αυτή είναι μια κλιμακωτή διαδικασία, αυτοί ήλθαν από το πουθενά και τους δώσαμε μια κλωτσιά και εκτινάχτηκαν και γι' αυτό: δεν ανέχομαι κανένα ΘΡΑΣΙΜΙ νεαρό λαθρομετανάστη ειδικά από κάτι χώρες των ευρύτερων Βαλκανίων (χερσόνησο του Αίμου να το λέμε αυτό, Μπάλκαν είναι τουρκική λέξη) που προσαρτήθηκαν στον εχθρό το '40 να μπαίνει στη χώρα μου και να σφάζει τον 85χρονο παππού και τη γιαγιά που το '40 ήταν 15 ή 20 χρονών και πολέμησε για να μπορώ εγώ τώρα να γράφω εδώ και να αντικρούω εσένα ή το αντίθετο. Και δεν ανέχομαι επίσης και κανένα Πακιστανό ψευτοταλιμπάν ή Σομαλό πειρατή να βιάζει Αλβανάκια (και τώρα βέβαια οι καλοί μας φίλοι οι Αλβανοί που γνώρισαν στο πετσί τους τι εστί το βερύκοκκο της λαθρομετανάστευσης το γύρισαν στο τσάμικο).
  Και όσο για κάτι ροζοπράσινομπορντοροδοκόκκινες ετερόκλητες συμμαχίες λαθρομετανάστες-ομόφυλοι- φίλοι του τρίφυλλου-αδελφές και παληκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια- αυτές στο πρώτο φύσημα τ' ανέμου διαλύονται στα εξ ών συνετέθησαν - ο νοών νοείτω.

 18. t avatar
  t 08/11/2008 18:43:57

  Ο κύριος Βαλλιανάτος, έχει για δεκαετίες την εκτίμηση και φιλία του ΓΑΠ. Οι φήμες στο ΠαΣοΚ είναι ότι ο ΓΑΠ τον προόριζε για το υπουργείο Παιδείας!
  Είναι ιδρυτής της ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο των συμφωνιών του Ελσίνκι», που δίδει υλικό για την σύνταξη των ετησίων εκθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
  Έχει στενούς δεσμούς με τον φιλοσκοπιανό Πάβλε Φιλίποφ-Βοσκόπουλο και του κόμματος του οποίου ηγείται, του «Vinozito» ή «Ουράνιο Τόξο».
  Στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης το σύνθημα που κυκλοφορούσε μετά την εμφάνιση του ΓΑΠ ήταν «To κόμμα και το κράτος είναι ο Βαλλιανάτος»

 19. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/11/2008 18:54:37

  @ info press
  Φυσικά και τις γνώριζε και συμφωνεί απολύτως.Απλώς δεν μπορεί να το παραδεχθεί πριν τον ψηφίσουμε για πρωθυπουργό.

 20. Σπύρος avatar
  Σπύρος 08/11/2008 18:57:12

  Ο Βαλλιανάτος δεν κρίνεται γιά τις ερωτικές του προτιμήσεις..Βέβαια καλό θάταν να ερωτηθούν ανθρωποι πού έχουν τίς ιδιες ερωτικές επιλογές με αυτόν πώς πανέξυπνα εκμεταλλεύτηκε την ερωτική του ιδιότητα και εστηνε χώρους ΄διασκεδάσεως΄αδιαφορώντας πλήρως για το Α.Ι.D.S.πού θέριζε κυριολεκτικά την ομοφυλοφιλική κοινότητα.Ο Τύπος είναι ένας πανέξυπνος επιχειρηματίας πού δυστυχώς προωθηθηκε απο συγκεκριμένους κύκλους. Οσοι πάντως εσκεμένα προσπαθούν νά θεωρήσουν πώς ο Βαλλιανάτος ΄δεχεται κριτική ως ομοφυλόφιλος και προσπαθούν να το ταιριάξουν δήθεν μέ τον ΄εθνικισμό΄τσουβαλιάζοντας για άλλη μιά φορά τά πάντα όπως τούς βολεύει απλά εκτίθενται...
  Οτι είναι ο Βαλλιανάτος είναι και ο Δημητράς και ο Σωμερίτης και ο Νακρατζάς και τά λοιπά ΄πολυπολιτισμικά αφασικά μαλάκια΄.
  Τα πρακτοριλίκιά τους χρόνια τώρα έχουν ταλαιπωρήσει την Ελλάδα.

 21. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 08/11/2008 18:58:42

  Το γαϊδούρι που το λέγανε Γρηγόρη ...

  Ο Μήτσος στο παζάρι είχε φέρει για να πουλήσει δύο γαϊδούρια. Το ένα έδινε την εικόνα υγιούς ζώου σε αντίθεση με το άλλο. Ρώτησε λοιπόν ένας αγρότη πόσο τα πουλάει και ο Μήτσος του λέει ότι, το υγιές κάνει 500 δραχμές ενώ το άλλο, το τζούφιο, κάνει 2.500 δραχμές. Στην εώτηση του αγρότη για την διαφορά ο Μήτσος του εξήγησε ότι το τζούφιο είναι . . . πούστης.

  Ο αγρότης παρ'ολη την αρνητική πληροφορία προτίμησε το τζούφιο και την επομένη το πρωϊ, που μπήκε στον σταύλο για να ταϊσει το νέο γαϊδούρι, έφαγε απο το ζώο μία πολύ περιποιημένη κλωτσιά στο μάτι. Τσαντισμένος ο αγρότης πάει το γαϊδούρι στον Μήτσο για να το δώσει πίσω.

  Τον βλέπει ο Μήτσος πρησμένο, βλέπει και τον γάϊδαρο και ακούει το αγρότη να του περιγράφει το περιστατικό.

  Και ο Μήτσοσς στην συνέχεια

  - σου το είπα ρε σύ. Απο πούστη ..... όλα να τα περιμένεις

  Εσύ Γιωργάκη δέν ρώταγες; Δέν ήξερες; Δέν έμαθες;

  ΌΧΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΊΕΣ. Γιατί τον έκανες μέχρι και Διευθυντή στο Υπουργείο σου. Μήπως Γιωργάκη κρύβεις και άλλα τέτοια γαϊδούρια στον σταύλο σου;

  ΠΕΛΙΑΣ

 22. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 08/11/2008 19:52:14

  Για πες μας πάνσοφε,τι παει να πει αντιδραστικουλης, γιατί δεν ευδόκησα να το μαθω;
  Εκεινο που μπορω να συνεισφερω εγω, ειναι οτι γινεται πλυση εγκεφαλου στον κοσμο απο την αθλια τηλεοραση, απο ολον αυτον τον εσμο των πουστηδων σεναριογραφων και σκηνοθετων που την εχουν κατακλύσει για το τι καλο πραμα ειναι, να εισαι πουστης.
  Κανονικα θα επρεπε να επεμβει ο εισαγγελεας, για σπρωξιμο της νεολαιας σε στραβο δρομο.
  Οσον αφορα στο τι ειναι το κουσουρι αυτο, υπαρχει προφιλ του ομοφιλοφιλου,που υπαρχει.Μεγαιρα μητερα,αφεντικο στο σπιτι, απων κυριολεκτικα η πραγματικα, ή νεκρος πατερας.
  Αμα διαβασετε για τη ζωη, γνωστων ομοφιλοφιλων καλλιτεχνων, θα δειτε οτι αυτο ισχυει και παντα υπαρχει μια μανα-θηριο.
  Και κατι αλλο.Παλιοτερα, οι ψυχιατροι, ειχαν καταταξει την ομοτετοια, στις εκτροπες, αλλα απο τις πιεσεις των Αμερικανων της Καλλιφορνιας κυριως, την εσβυσαν.Αλλα αυτο, δε λεει τιποτα.Ειναι εκτροπη.
  Πουσαι ρε Χριστοδουλε, που την ειπες κουσουρι, και πλακωσανε ολοι οι "προοδευτικαριοι" του τσιριζα και σκουζανε, γιατι τους θιξανε τα ιερα και τα οσια.
  Οποιος θελει να κανει αυτη τη δουλεια,ας την κανει χωρις να βγαινει και να κοκορευεται.Καποτε τους πεταγανε ντοματες και γιαουρτια.Σημερα, ειναι ετοιμοι να τους δωσουν βραβεια.

 23. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 08/11/2008 19:59:23

  Η δημόσια θέση του για το όνομα των Σκοπίων και ο τρόπος που έγινε σε μια στιγμή που σχεδόν το σύνολο του πολιτικού κόσμου στη χώρα δείχνει να βρίσκει για το ζήτημα το βηματισμό του υποκρύπτει σκοπιμότητα.

  Το ζητούμενο είναι, ποιος υποκίνησε τη συγκεκριμένη κατάσταση και για ποιο λογο. Το σίγουρο είναι ότι δεν έγινε χωρίς αιτία.

 24. zulu avatar
  zulu 08/11/2008 20:00:29

  Τι ειν' αυτά ρε φάκτορα; Μας το παίζεις και αριστερός! Αλλά είναι αυτό το είδος αριστεράς που σε κάποια θέματα που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα (δικαιώματα μειονοτήτων, λογοκρισία κ. ά.), το μπερδεύεις ανησυχητικά με την ακραία συντήρηση! Τι απ' αυτά που λέει σου θίγει τα ιερά και όσιά σου; Διαβάστε ρε τις αρχές του διαφωτισμού, ξαναδείτε τον ουμανισμό του χριστιανισμού, του σοσιαλισμού. Πήξαμε πια από Ταλιμπάν της ορθοδοξίας, της φαλοκρατίας, της εθνοκαπηλείας. Σε ζητήματα χαμηλής πολιτικής, μόλις ξύσεις λίγο τον παραδοσιακό αριστερό, προβάλλει από κάτω ο φοβισμένος ανθρωπάκος που κάνει οτι δεν άκουσε οτι ο Ομπάμα στη νικητήρια ομιλία του μίλησε για τους γκέι.

 25. Factorx avatar
  Factorx 08/11/2008 20:05:12

  @zulu: ξαναδιάβασε καλύτερα τι γράφω και τι ακριβώς με ενοχλεί και άσε την λογική συνέλευσης στο αμφιθέατρο.

 26. Evros avatar
  Evros 08/11/2008 20:10:51

  Μου θυμίζει το ....Κουτσός στραβός στον Αγοα Παντελεήμονα. Τελικά τα κόμματα έχουν μαζέψει ότι περισέβει απο την πιάτσα. ... ΜπαρμαΓιώργο έχουμε και κάτι κατσίβελους στον Έβρο αυτούς γιατί τους ξέχασες.

 27. osaperas avatar
  osaperas 08/11/2008 20:18:59

  Κάπου έχουμε χάσει τη μπάλα εδώ μέσα.

  Η κουβέντα ξεκίνησε με αφορμή αυτά που είπε ο Βαλλιανάτος σχετικά με τα Σκόπια.

  Αυτά δηλαδή που είπε ένας στενότατος συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Από την πολιτική σκοπιά έγινε κριτική στον Βαλλιανάτο

  Τώρα εάν είναι ομοφυλόφιλος ουδόλως μας ενδιαφέρει.

  Τα αρνητική σχόλια που γίνονται για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις είναι αλλού παπά Ευαγγέλιο.

  Γίνονται επειδή ο ίδιος προσπαθεί για το συγκεκριμένο θέμα να προκαλέσει.
  Κάτι σαν ένας άλλος Κούγιας θα λέγαμε

 28. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/11/2008 20:26:22

  @ βουνίσιος
  Εκείνος που το υποκίνησε είναι απλώς εκείνος που ρώτησε.Το συγκεκριμένο άτομο είναι τόσο μπλεγμένο με το μακεδονικό που είναι σα να ρωτάς ποιος υποκίνησε π.χ. και αποκαλύφθηκε ότι η Παπαρρήγα είναι κομμουνίστρια.Αφού αυτή είναι κύρια απασχόληση του δεν ήταν δυνατόν να δώσει άλλη απάντηση.
  Και δεν είναι ο μόνος.Εάν ρωτήσεις π.χ. το γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Τρίμη νομίζεις ότι θα πάρεις άλλη απάντηση;Οχι βέβαια.
  Ολοι ξέρουν ότι υπάρχει φιλοσκοπιανό λόμπυ στην Αθήνα και παριστάνουν τους έκπληκτους όταν έρχεται στην επιφάνεια.
  Γι αυτό έγραψα ότι η απάντηση του Καραμανλή στον Γκρούεφσκι δεν απευθυνόταν μόνο σε αυτόν αλλά και στο εσωτερικό.Αλλωστε και ο βασικός αρθρογράφος του "Βήματος" Ψυχογιός δυνασανασχέτησε με την απάντηση Καραμανλή και το έγραψε την άλλη μέρα.
  Και ενώ όλοι ξέρουν ότι η "προοδευτική διανόηση" σκοπιανίζει ο Λοβέρδος παριστάνει τον υπερπατριώτη της εποχής "βυθίσατε το Χόρα".

 29. zulu avatar
  zulu 08/11/2008 20:26:32

  Διαβάζοντας αυτό που μόλις έγραψε ο Evros, μπορείς Φάκτορα να δεις πως αντιλαμβάνονται και αφομοιώνουν πολλοί, αυτού του είδους την επιπόλαιη και φοβική ανάλυση.
  Λες: "Και είναι πολύ χρήσιμα τα αποσπάσματα που μας έστειλε από την ομιλία του Γρηγόρη Βαλλιανάτου στην 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Για να είναι όλοι καλά πληροφορημένοι γι αυτό που κρύβεται στο βάθος. Ιδού λοιπόν τι είπε τότε:"
  Και σε ρωτάω πάλι: Τι απ’ αυτά που λέει σου θίγει τα ιερά και όσιά σου; Τι κρύβεται στο βάθος; Φοβάσαι τους κατσίβελους και συ, όπως ο Evros;

 30. NTANTON avatar
  NTANTON 08/11/2008 20:34:35

  Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟ-ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΙΣΜΟΣ-ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΣΜΟΥ !
  από ΝΤΑΝΤΟΝ 3:56πμ, Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008
  (Τροποποιήθηκε 3:59πμ, Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008)

  ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ¨ΑΠΟΛΥΣΗ¨ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΤΗ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

  Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δηλώσεις του Γρηγόρη Βαλλιανάτου
  07.11.2008  Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις δηλώσεις του Γρήγορη Βαλλιανάτου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, με τις οποίες εξέφρασε προσωπικές πολιτικές του θέσεις για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, λόγοι δεοντολογίας επιβάλλουν τη διακοπή της επαγγελματικής σχέσης του με το ΠΑΣΟΚ.  http://www.pasok.gr/portal/gr/3/69070/7/7/1/showdoc.html  ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ;
  Βαλλιανάτος τέλος από το ΠΑΣΟΚ...

  ... μετά τις δηλώσεις περί "Μακεδονίας" και "μακεδονικής μειονότητας". Προηγήθηκαν οι αποκλειστικές δηλώσεις του Ανδρ. Λοβέρδου στο Press-gr με τις οποίες τον αποδοκίμαζε.
  .
  Από το ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκε ότι "μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, με τις οποίες εξέφρασε προσωπικές πολιτικές του θέσεις για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, λόγοι δεοντολογίας επιβάλλουν τη διακοπή της επαγγελματικής σχέσης του με το ΠΑΣΟΚ".

  Θυμίζουμε ότι μιλώντας χτες βράδυ στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του Extra3 o κ. Βαλλιανάτος, είχε πεί (διαβάστε εδώ) ότι τα Σκόπια πρέπει να λέγονται "Μακεδονία" και ότι υπάρχει "μακεδονική μεινότητα" στη χώρα μας.
  Λίγη ώρα μετά, ακολουθούσε η πρώτη αποδοκιμασία του από τον σκιώδη υπουργό Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο με αποκλειστικές δηλώσεις του στο Press-gr: "Από τον Απρίλιο που ανέλαβα τομεάρχης Εξωτερικών -αλλά και κατά το παρελθόν- ουδέποτε ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος συμμετείχε σε οποιαδήποτε σύσκεψη ή συνάντηση για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Ως προς τα θέματα αυτά, με το ΠΑΣΟΚ δεν είχε την παραμικρή επαφή. Διαβεβαιώνω, ακόμη, ότι κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκφράσει κάποια τέτοια ή παρόμοια άποψη.Οι απόψεις του κ. Βαλλιανάτου δεν έχουν καμμία σχέση με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του Γ. Παπανδρέου για οποιοδήποτε θέμα εξωτερικής πολιτικής και ειδικότερα για το σκοπιανό".  http://press-gr.blogspot.com/2008/11/blog-post_8242.html  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ;;;  Ο κ. Γρ. Βαλλιανάτος προωθούσε ξεκάθαρα ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ τους πολιτικούς του στόχους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονταν ΚΑΙ η αναγνώριση της ύπαρξης Εθνικής Σλάβο-Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα , όπως και η αναγνώριση του δικαιώματος ¨αυτοπροσδιορισμού¨ των κατοίκων της σημερινής Π.Γ.Δ.Μ. , δηλαδή το δικαίωμα να ονομάσουν το κράτος τους σε ¨Δημοκρατία της Μακεδονίας¨.  Όχι μόνο οι απόψεις του κ. Βαλλιανάτου στο συγκεκριμένο θέμα ήταν γνωστές , αλλά και όλες οι άλλες ενέργειες του προς ¨ευόδωση ¨ των σκοπών του. Σαν συνιδρυτικό μέλος του ¨Ελληνικού Παρατηρητήριου του Ελσίνκι¨ προωθούσε και όλες προσφυγές του στα διεθνή Αστυνομικά Όργανα της Νέας Τάξης Πραγμάτων ( Συμβούλιο της Ευρώπης , Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , Επιτροπές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ΚΑΙ του Αμερικανικού ΥΠΕΞ και άλλων σχετικών ελεγχόμενων ¨Ιδρυμάτων¨ ).  Πολύ γνωστοί ήταν επίσης οι πολιτικάντικοι τρόποι και καιροσκοπικοί μέθοδοι που εφάρμοζε για να δημιουργήσει ένα επιστημονικά και κοινωνιολογικά ανεξήγητο ανομοιογενές ¨μέτωπο¨ κατά του ¨μισαλλόδοξου¨ ελληνικού κράτους και τον ¨ρατσισμό ¨ της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελληνικής καταγωγής ελλήνων πολιτών.  Το ¨τεχνητό μέτωπο¨ έπρεπε να συγκροτηθεί μεταξύ ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων ( γυναίκες , άνδρες , παιδιά , νέοι , ηλικιωμένοι , άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και ειδικά προσόντα , εξαρτημένοι από ναρκωτικά , φιλόζωοι , ) έπρεπε να ενωθούν μαζί με άλλες ¨μειονεκτούσες¨ ομάδες όπως είναι οι Εθνικές μειονότητες και οι θρησκευτικές μειονότητες για να διεξάγουν ένα ¨κοινό αντιρατσιστικό αγώνα ¨ , έναν αγώνα κατά του αποκλεισμού και των διακρίσεων…


  Και αυτό ανεξάρτητα από την κοινωνική θέση στην παραγωγή , ΔΙΑΤΑΞΙΚΑ .


  Όπου δεν υπήρχαν ¨μειονότητες¨ έπρεπε να δημιουργηθούν με βάση την ¨ιστορία¨ και τις γλωσσικές ιδιαιτερότητες. Έτσι πρέπει να πείσουμε τους Βλάχικης καταγωγής έλληνες πολίτες ότι αποτελούν ¨μειονότητα¨ που κάποτε τους αφομοίωσε ο ¨ελληνικός πολιτιστικός ιμπεριαλισμός ¨.  Το ίδιο και με τους Αρβανίτες συμπολίτες . Αλβανική είναι η καταγωγή τους , πρέπει να το μάθουν και να νοιώσουν σαν ξεχωριστή οντότητα απέναντι στους υπόλοιπους έλληνες πολίτες. Το ίδιο και με τους Αθίγγανους . Καλά με τους Τούρκους δεν το συζητάμε . Όλοι αυτοί πρέπει να συσπειρωθούν σε ένα κοινό μέτωπο κατά των ¨μισαλλόδοξων ελλήνων¨ που τους καταπιέζουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια…  Τελευταίο πολιτικό οπορτουνιστικό φρούτο η εκμετάλλευση του ανθρώπινου δράματος των μεταναστών – λαθρομεταναστών . Αποτολμούν μία άλλη αντι-επιστημονική , αντί-κοινωνιολογική προσέγγιση .


  Οι Νέο-οικονομικοί μετανάστες ( μετά από το 1990 ) πρέπει να αναγνωρισθούν ΣΑΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ , να απολαμβάνουν καθεστώς ¨μειονότητας¨ . Αυτό ζήτησε πριν λίγο καιρό σε μία τελευταία επίσκεψη του στην Ιταλία ο κ. Μπερίσα για τους Αλβανούς μετανάστες-λαθρομετανάστες που ζουν στην Ελλάδα. Δεν μίλησε κανένας . Με δεκαπέντε χρόνια παραμονής σε μια χρόνια μετατρέπεσαι σε ¨μειονότητα¨ , με ότι αυτό συνεπάγεται σύμφωνα με το ¨διεθνές δίκαιο¨. Για να μη μιλήσουμε για αυτούς που προσθέτουν τους Αρβανίτες με τους Νέο-μετανάστες και μιλούν για κάποια εκατομμύρια Αλβανών στην Ελλάδα. Να ένα νέο πεδίο δόξης λαμπρής για το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι …

  Το παιχνίδι αυτό δεν θα φάνταζε τόσο παράλογο και ύποπτο εάν δεν γνωρίζαμε τις προσπάθειες που καταβάλουν οι άρχουσες τάξεις σε όλο τον κόσμο για το ¨διαίρει και βασίλευε¨ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. ¨Τάξεις¨ ;;; Τι είναι αυτό ;;; Πως θα αγωνιστής με έναν άλλο κατά της εργοδοσίας , όταν εσύ είσαι ομοφυλόφιλος και δεν σου αναγνωρίζει το δικαίωμα ¨της ελεύθερης σεξουαλικής σου επιλογής¨ ; Αγώνα κατά του Αμερικάνικου και Ευρω-Ενωσιακού Ιμπεριαλισμού ;;; Με ποιόν ;;; Με τους ¨έλληνες¨ που δεν αναγνωρίζουν ότι είσαι Βλάχος , Αρβανίτης , ¨Μακεδόνας¨ και ¨Τούρκος¨ ;;; Όχι βέβαια . Αγώνα με τις ¨μητέρες πατρίδες¨ ( Π.Γ.Δ.Μ. , Τουρκία , Αλβανία ) ενάντια στους ¨μισαλλόδοξους που σφάζανε Τούρκους και Εβραίους στην Τριπολιτσά και Αλβανούς στην Τσαμουριά ( Θεσπρωτία ) …  Και όλοι αυτοί βέβαια δεν έχουν βγάλει μιλιά για το δικαίωμα ανεξαρτησίας και αυτονομίας εκεί που υπάρχει πραγματικό πρόβλημα . Στην Βασκία ( Ισπανία ) . Την Ιρλανδία ( Βόρεια ) και το Κουρδιστάν ( Τουρκία – Περσία-Ιράν-Ιράκ ).  Μόνο με τις υπαρκτές και μη μειονότητες στην μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων ασχολούνται. Στο γνώριμο πεδίο των ιμπεριαλιστών εδώ και 150 χρόνια . Στο ¨σταυροδρόμι ¨ των τριών Ηπείρων… Και μπορούμε να πούμε σαν ¨ανιχνευτές¨ , σαν ¨κομάντος εμπροσθοφυλακής¨ κάνουν καλή δουλειά…  Ήρθαν οι φασίστες του Μουσολίνι και του Χίτλερ πριν 60 χρόνια και αναγνώρισαν αμέσως τα δικαιώματα και την αυτονομία των Κοσοβάρων , των Κροατών , Βοσνίων , Ούγγρων , Βλάχων , των Αλβανών της Τσαμουριάς και των Βούλγαρο-Μακεδόνων , Ουκρανών , Γεωργιανών και Βαλτικών χωρών …Γερμανοί και ¨Σύμμαχοι¨ πρόσφεραν επίσης ¨αφιλοκερδώς ¨ τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου στην Τουρκία για τη συμμετοχή της στον πόλεμο …  Ήρθαν τώρα ανοιχτά από το 1999 οι ¨Αμερικανό-Γερμανοί ¨ δημοκράτες και αναγνωρίζουν αμέσως τα δικαιώματα Κροατών , Αλβανών , Βοσνίων , Σλοβένων , Τούρκων ( Βουλγαρία-Ελλάδα ) , Αλβανό-Τσάμηδων , Ούγγρων ( στην Ρουμανία- Γιουγκοσλαβία ) , Μαυροβούνιων , Ουκρανών , Γεωργιανών , Βαλτικών Χωρών …

  Υπάρχει εξήγηση ;  ΑΚΟΥΣΤΕ :  http://www.youtube.com/watch?v=CiexUTODoLY&feature=related  Τρίτος παγκόσμιος (Γ. Νεγρεπόντη) Β. Παπακωνσταντίνου
  Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φραντς
  σε φάμπρικα δούλευαν φτιάχνοντας τανκς

  Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φραντς
  αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τανκς

  Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φραντς
  δουλεύαν στον Μπράουν, στον Φίσερ, στον Κραφτ
  Ο Μπράουν, ο Φίσερ, ο Κραφτ
  αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τραστ

  Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φραντς
  ανέμελοι δούλευαν πάντα στα τανκς
  Ποτέ τους δεν διάβασαν Μαρξ
  ιδέα δεν είχαν για τραστ και για κραχ

  Ο Μπράουν, ο Φίσερ, ο Κραφτ
  χωρίσαν σε Μπράουν, σε Φίσερ, σε Κραφτ
  Ο Μπράουν, ο Φίσερ, ο Κραφτ
  εχθροί τάχα γίναν, χαλάσαν το τραστ

  Και πριν μάθουν τι είπε ο Μαρξ
  στρατιώτες τους πήραν, στον πόλεμο παν
  Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φραντς
  σαν ήρωες έπεσαν κάτω απ’ τα τανκς

  Ο Μπράουν, ο Φίσερ, ο Κραφτ
  σκεφτήκαν και είπαν πως φταίει ο Μαρξ
  Ο Μπράουν, ο Φίσερ, ο Κραφτ
  ξανάσμιξαν πάλι και φτιάξανε τραστ

  ==============================================================

  ΜΙΑ ΑΝΕΝΤΙΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ _ΤΟΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ¨ΕΡΓΑΣΘΗΚΕ ΣΚΛΗΡΑ¨

  ΣΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ¨ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ¨

  ¨  Για καθαρά πολιτικούς οπορτουνιστικούς λόγους ¨απολύει¨ τον φίλο του ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ , όπως χαρακτηριστικά γράφει η Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ,

  Κ Α Ι Ο Χ Ι Α Ρ Χ Η Σ ! επειδή εξέφρασε ¨προσωπικές του θέσεις¨ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής …  ΜΑ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΣΤΟ 7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ¨ΟΛΩΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ¨ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ – ΠΩΣ ¨ΔΕΝ ΧΩΡΙΣΑΝΕ ¨ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ;

  Τετάρτη, 30 Μάϊος 2007

  Ομιλία Γρηγόρη Βαλλιανάτου στην ενότητα με θέμα: Διακήρυξη - Πολιτικές Θέσεις, την 3η μέρα του 7ου Συνεδρίου Πασόκ.


  «Φίλες και φίλοι σύνεδροι, ο μεγάλος και φιλόξενος χώρος αυτού του συνεδρίου χθες φιλοξένησε ένα στρογγυλό τραπέζι της κοινωνίας των πολιτικών. Της κοινωνίας των πολιτών ή αλλιώς των παραλειπόμενων Ελλήνων. Συμπολίτες μας από διάφορες οργανώσεις εξέφρασαν τις ευαισθησίες και τις ανησυχίες τους.
  Οι συμπολίτες μας ανάπηροι ανέφεραν, ότι θεωρούνται πολίτες με μειωμένη δικαιοπρακτική ικανότητα και με μειωμένη δυνατότητα πρόσβασης κοντά μας. Ήδη η πρόσβασή τους στο συνέδριό μας έγινε από την πίσω πόρτα.
  Οι συμπολίτες μας που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι ζήτησαν να κατανοήσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι που δεν είναι Χριστιανοί, που είναι από Δωδεκαθεϊστές έως Σαϊεντολόγοι ή βουδιστές ή άθεοι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
  Οι συμπολίτες μας αρβανίτες και βλάχοι ζήτησαν να προστατευτεί και να διδάσκεται η γλώσσα τους για να μην χαθεί μια πλούσια ελληνική κουλτούρα. Οι συμπολίτες μας τσιγγάνοι ή ρομάν ζήτησαν να καταλάβουμε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
  Οι συμπολίτες μας Εβραίοι ζήτησαν να καταλάβουμε τον υπαρκτό λαϊκό αντισημιτισμό που υπάρχει τα έντυπα και την τηλεόραση. Οι συμπολίτες μας της μειονότητας που θεωρούν ότι είναι τουρκικής εθνότητας ζήτησαν να έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται έτσι, το ίδιο και οι συμπολίτες μας Μακεδόνες.
  Οι συμπολίτες μας ομοφυλόφιλοι, λεσβίες και τρανσέξουαλ ζήτησαν να αναγνωριστεί η συμβίωσή τους, ζήτησαν να υπάρχει σεξουαλική αγωγή.
  Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Όλοι εμείς είμαστε διαφορετικοί, οι παραλειπόμενοι Έλληνες είμαστε όλοι εμείς. Σας ευχαριστώ.»

  Επίσης στο ίδιο το Συνέδριο : ( διαβάζουμε από ¨καταγγελία¨ )  Με προσωπική εντολή του ίδιου του κ. Γιώργου Παπανδρέου, το "Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" των κ.κ. Παναγιώτη Δημητρά και Γρηγόρη Βαλλιανάτου διοργάνωσε δημόσια συζήτηση με εκπροσώπους των εν Ελλάδι μειονοτήτων, οι οποίοι κατήγγειλαν το ελληνικό κράτος για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


  Θέλετε να μάθετε ποιες ήταν αυτές οι μειονοτικές οργανώσεις που μας κατήγγειλαν για ρατσιστικές διακρίσεις εναντίον τους από το επίσημο βήμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ; Κρατηθείτε:


  1) Η "Μακεδονική Μειονότητα Ελλάδας"
  2) Το "Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών"
  3) Η "Ισραηλιτική Κοινότητα Αθήνας"
  4) Η "SOS - Ρατσισμός"
  5) Η "Εταιρεία Αρωμανικού Πολιτισμού", που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί ένα εκατομμύριο Βλάχων,
  6) Η "Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος"
  7) Η "Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα" και
  8) Ο "Σύλλογος Επιστημόνων της Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης".


  Είχε προσκληθεί και η "Πανελλήνια Ένωση Τσιγγάνων", η οποία -προς τιμήν της- δεν προσήλθε, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι οι Έλληνες Τσιγγάνοι δεν αισθάνονται ότι αποτελούν μειονότητα.


  Πληρώνουμε το "Παρατηρητήριο", για να μας καταγγέλλει διεθνώς
  Μετά το τέλος της δημόσιας συζητήσεως, οι εκπρόσωποι των μειονοτικών οργανώσεων εξέδωσαν ψήφισμα προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο ζητούν την άμεση αναγνώριση των εθνικών, θρησκευτικών και γλωσσικών μειονοτήτων που υπάρχουν στην Ελλάδα!


  Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε το ψήφισμα και υποσχέθηκε στους εμπνευστές του "χάπενινγκ" Παναγιώτη Δημητρά και Γρηγόρη Βαλλιανάτο ότι θα κάνει πράξη τα αιτήματά τους, αμέσως μόλις το ΠΑΣΟΚ επιστρέψει στην εξουσία!


  "Κι εσύ πού τα ξέρεις αυτά, αφού το συμβάν ''θάφτηκε'' από όλα τα ΜΜΕ;". Η εύλογη αυτή ερώτηση του κάθε φιλύποπτου αναγνώστη έχει μία απλούστατη απάντηση: Τα απεκάλυψε ο ίδιος ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, τη νύχτα της περασμένης Τρίτης, στην εκπομπή του κ. Γρηγόρη Βαλλιανάτου στο "Κανάλι 10" όπου ήταν καλεσμένος, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση "θέλει η π... να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει"!


  Ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, που είναι γιος του υπουργού της Χούντας Ηλία Δημητρά, απεκάλυψε στην εν λόγω εκπομπή και κάτι άλλο εντυπωσιακό:

  Το "Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" παίρνει χρήματα από το Υπουργείο Εξωτερικών για την καταπολέμηση της εξαναγκαστικής πορνείας των αλλοδαπών γυναικών και της εξαναγκαστικής εργασίας (στα φανάρια και στους δρόμους) των αλλοδαπών παιδιών.

  Η χρηματοδότηση αυτή ξεκίνησε επί ημερών Γεωργίου Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ και συνεχίζεται και τώρα επί Νέας Δημοκρατίας, με υπουργό Εξωτερικών τον κ. Πέτρο Μολυβιάτη!

  Ο κ. Π. Δημητράς δεν θέλησε να μας πει πόσα είναι τα χρήματα που παίρνει το "Παρατηρητήριό" του από το ΥΠΕΞ, αλλά ασφαλώς πρόκειται για πολλά εκατομμύρια που αποδεικνύουν περίτρανα τον μαζοχισμό ημών των Ελλήνων: Πληρώνουμε μια μη κυβερνητική (εδώ γελάνε) οργάνωση σαν το "Παρατηρητήριο" των κ.κ. Δημητρά και Βαλλιανάτου, για να μας καταγγέλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι καταπατάμε τα ανθρώπινα δικαιώματα των εν Ελλάδι μειονοτήτων, φερόμαστε ρατσιστικά στους ξένους μετανάστες και λοιπά και λοιπά!
  Επιπλέον, όπως αποδεικνύεται από τη συζήτηση-φιέστα που διοργάνωσαν οι Βαλλιανατο-Δημητράδες στο 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το "Παρατηρητήριο" επιχειρεί να θέσει θέμα δεκάδων μειονοτήτων στην Ελλάδα, που καταπιέζονται από τους ρατσιστές Έλληνες...

  16 Οκτώβριος 2008 8:32 μμ

  https://www.blogger.com/comment.g?blogID=31249303&postID=1680446214203588146

  Γιαυτό και με το δίκιο του το ¨Παρατηρητήριο¨ ( ποιανών ; ) εξέδωσε αμέσως την παρακάτω ¨Ανακοίνωση – Καταγγελία ¨ που ξεβρακώνει τον πολιτικό οπορτουνισμό: Παραθέτουμε απόσπασμα :  Μισαλλόδοξη και υποκριτική αποπομπή Γρηγόρη Βαλλιανάτου από Γιώργο Παπανδρέου


  Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) θεωρεί τη σημερινή μονομερή λήξη της επαγγελματικής συνεργασίας του ιδρυτικού στελέχους του ΕΠΣΕ Γρηγόρη Βαλλιανάτου με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου ως ένα δείγμα μισαλλοδοξίας και υποκρισίας. Είναι επίσης χαρακτηριστική του επικρατούντος κλίματος υστερικού εθνικισμού που επιβεβαιώνει τις επανειλημμένες αναφορές του ΕΠΣΕ πως δεν υπάρχει «δημοκρατία» στην Ελλάδα για τις μειονότητες και τα τους υπερασπιστές μειονοτικών δικαιωμάτων…  Όμως, η ενέργεια αυτή αποτελεί επίσης απόδειξη υποκρισίας, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου στο σημερινό δελτίο ειδήσεων του Alter. Κι’ αυτό γιατί τις θέσεις αυτές ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος έχει εκφράσει επανειλημμένα εδώ και χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι πως αναφορά στους «συμπολίτες μας Μακεδόνες» είχε κάνει και σε ομιλία του στο 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2005 (βλπ. video και πλήρες κείμενο στη συνέχεια), όταν παρουσίασε τις θέσεις που είχαν διατυπωθεί σε παράλληλη δράση στα πλαίσια του συνεδρίου, την οποία είχε οργανώσει το ΕΠΣΕ, είχε συντονίσει ο Εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ Παναγιώτης Δημητρας και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Μακεδόνων, Τούρκων, Ρομά, Μεταναστών, ΑΜΕΑ, Ομοφυλόφιλων, Καθολικών, Βλάχων και Εβραίων….  http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3367

  ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο κ. Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ο κ. Γρ. Βαλλιανάτος με τον εκπρόσωπο του ¨Ουράνιου Τόξου¨ στο κανάλι ¨SEVEN¨ ( σε μια περίοδο που ¨ακουγότανε¨ ότι τις μετοχές του τις είχε

  κάποια θρησκευτική οργάνωση ; ). Δεν τον είχαν ενημερώσει ¨οι σύμβουλοι¨ ;  ΔΕΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ¨ΣΥΝΕΠΗ¨ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ κ. ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ – ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ – ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑ-ΠΑΣΟΚ ΕΠΟΧΗΣ –ΤΟΥ ΑΚΑΡΔΟΥ ΦΙΛΟΥ – ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ …  ¨ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΓΡ. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ –ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ;;;  http://www.youtube.com/watch?v=-_8RByLF260&eurl=http://dexiextrem.blogspot.com/2008/10/vol-4.html  Ο Γρ. Βαλλιανάτος παρουσιάζει , τη φορά αυτή με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, στο πρώην κανάλι “ Seven” τον εκπρόσωπο του ¨Ουράνιου Τόξου¨ ( όπως αυτοπροσδιορίζεται , ¨Πολιτικό Κόμμα της Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα¨ ) κ. Π. Φιλίποβ Βοσκόπουλο .

  Παρουσιάζει , όπως χαρακτηριστικά είπε : ¨τους άλλους έλληνες , τους αόρατους ¨ .  Και είναι περιττό να πούμε ότι ο τρόπος της παρουσίασης δεν έγινε με τα αναγκαία στοιχεία του ¨αντίλογου¨ . Με ερωτήσεις δηλαδή που έθεταν τις αμφισβητήσεις και τις επιφυλάξεις που επικρατούν στη μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων , αλλά , με το ¨αβανταδόρικο¨ στιλ που προσδιορίζει την απόλυτη συμφωνία , την αποδοχή όλων των επιχειρημάτων τυο συνεντευξιαζόμενου. Το γεγονός αυτό ενισχύθηκε και με τη ταυτόχρονη ¨μετάφραση¨ της συνέντευξης , με υπότιτλους , στην ¨Σλάβο-Μακεδονική Γλώσσα ¨ , προφανώς για να την καταλάβουν οι έλληνες πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται σαν ¨Σλάβο- Μακεδονικής Εθνικής Καταγωγής¨ ή ακόμα ¨πιο απλά και αθώα ¨ σαν ¨Μακεδόνες¨ , γεγονός που αποκλείει σε έλληνες το γένος κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας ( Μακεδονίας ) να ονομάζονται επίσης ¨Μακεδόνες  Όποιος δει τη συνέντευξη αυτή , θα καταλάβει ότι το μόνο που δεν μπορεί να ισχυριστεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο κ. Βαλλιανάτος ¨ξέφυγε¨ της γραμμής του ΠΑΣΟΚ ¨απροειδοποίητα¨ και αναίτια . Ξαφνιάζοντας την ηγεσία του.  Ο κ . Βαλλιανάτος με τις νέες τους δηλώσεις ήταν απόλυτα συνεπής με την τις απόψεις και τους πολιτικούς στόχους που προ�

 31. NTANTON avatar
  NTANTON 08/11/2008 20:36:52

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ...

  Ο κ . Βαλλιανάτος με τις νέες τους δηλώσεις ήταν απόλυτα συνεπής με την τις απόψεις και τους πολιτικούς στόχους που προωθεί εδώ και πολλά χρόνια.  Ήταν επίσης συνεπής με τις κατά διαστήματα δηλώσεις και πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα προστασίας και αποκατάστασης κάθε κοινωνικής ομάδας που αυτοπροσδιορίζεται σαν ¨μειονότητα¨ και ζητά ¨ειδικό καθεστώς προστασίας¨ και ¨ισότιμης¨ ¨συγκυβέρνησης¨ με όλους τους ¨άλλους¨ έλληνες. , στα πλαίσια των ¨δημοκρατικών¨ αρχών της ¨αυτονομίας¨ και της ¨ισοτιμίας¨ ( ¨΄Όπως Αμερική¨ που έλεγε στις παλαιές διαφημίσεις η ¨Υβέτ¨ , την οποία την χάσαμε και αυτήν μαζί με τον κ. Παπουτσή , ¨αντ΄αυτής έχουμε τώρα την κυρία που συνόδευσε τον Αλεξ Τσίπρα στην δεξίωση του κ. Κ. Παπούλια ) .  Ίσως όταν ο ¨Έλληνας Ομπάμα¨ έλθει στην Εξουσία να μας περιμένουν πολλές εκπλήξεις ακόμα .  Ο πολιτικός οπορτουνισμός της Ν.Δ. ανακάλυψε έναν πρόσθετο παράγοντα για την διατήρηση του συντηρητισμού στην Ελλάδα. Η ¨Δεξιά¨ μετά από το πέρας 60 χρόνων από την έναρξη της μαζικής ελληνικής μετανάστευσης προς τις πέντε ηπείρους του κόσμου , ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ , αυτό που αρνιότανε πεισματικά , ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !  Επί εξήντα χρόνια ¨δεν έβρισκε νομικό τρόπο για την υλοποίηση της Συνταγματικής επιταγής ( τουλάχιστον από το 1975 ) ¨ , η μάλλον φοβότανε ότι οι εκδιωγμένοι ,από το ισχύον πολιτικό-οικονομικό σύστημα , μετανάστες θα ψήφιζαν ¨ταξικά¨ και θα την ¨μαύριζαν¨ … ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ-ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ – ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ –  ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ – ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ¨ΑΠΟΔΗΜΩΝ¨ …  Το ίδιο οπορτουνιστικά προσπαθούν και οι ¨προοδευτικές¨ δυνάμεις , κυρίως του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ_ΣΥΡΙΖΑ , ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ – ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ¨ΨΗΦΟΥ¨ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( δεν συζητούν ούτε καν τη λογική μετάβαση για συμμετοχή στις ¨δημοτικές εκλογές¨ , όποιων έχουν σταθερή διαμονή και εργασία για ένα εύλογο χρονικό διάστημα σε μια περιοχή ) .  Εκτιμώ σαν σίγουρο το γεγονός ότι οι ¨προοδευτικές¨ δυνάμεις , από τη στιγμή που θα αναλάβουν την πολιτική εξουσία , θα προσπαθήσουν να την διαιωνίσουν με την ¨Ψήφο των μεταναστών¨ , τάζοντας ¨λαγούς με πετραχήλια ¨ …  Το ίδιο θα παίξουν με υπαρκτές και μη υπαρκτές μειονότητες , θρησκευτικές , εθνικές , όπως και με μειονεκτούσες κοινωνικές ομάδες που θα τις αναγάγουν σε ¨μειονότητες¨…  Το παιχνίδι αυτό με τις ¨μειονότητες¨ , τα ¨ανθρώπινα δικαιώματα¨ των κοινωνικά αποκλεισμένων και μειονεκτούντων , των ¨μη¨ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ , κρατικοδίαιτων , οργανώσεων , είναι και πολιτικά βρώμικο και πολιτικά ανέντιμο . Κυρίως όμως βλακώδες. Κοντόφθαλμο.  .

  ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΑΝΕΝΤΙΜΟΣ – ΑΥΤΟΣ ΑΠΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ¨ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ¨ ( ZEITGEIST για να είμαστε μέσα στην επικαιρότητα ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΑΡΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,οι ηγεσίες , η κομματική νομενκλατούρα και όχι οι οπαδοί και τα μέλη , ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΥΝ , σαν φτωχού συγγενή της δημοκρατίας ¨μας¨ .  Ο κ. Βαλιανάτος είναι ένα αναγνωρισμένο ισότιμο , ιδιαίτερα με την ιδιότητα του ομοφυλόφιλου , μέλος της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα. Ανήκει στους καλά αμειβόμενους μάνατζερ του συστήματος ( δεν γνωρίζω εάν οι μηνιαίες αποδοχές τους σαν ¨συμβούλου¨ ήταν ακριβώς 9000 ευρώ , ούτε γνωρίζω το ύψος των αμοιβών που εισέπραττε η διαφημιστική του εταιρεία , με ανάθεση του κ. Κ. Λαλιώτη , για την προβολή του ¨El¨-Venizelos , σίγουρα όμως θα πρέπει να κινούνται στο πολλαπλάσιο των μισθών που απολαμβάνει ¨η κυρίως ετερόφυλη γενιά των 600 ευρώ¨ ).

  Σίγουρα την όποια θέση , την κατέκτησε ¨με τον ιδρώτα του¨.

  Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι ο κ. Βαλλιανάτος ήταν και είναι άξιος εκπρόσωπος , σύμβουλος , μυστικοσύμβουλος ¨σε κρίσιμα θέματα¨ , του κ. Γ. Παπανδρέου. Ίσως να μην ήξερε να εκτιμήσει σωστά τις πολιτικές συγκυρίες . το πολιτικό ¨Timing¨ που λέμε. Τώρα είναι η περίοδος που πρέπει να βρίζουμε την Ν.Δ. για προδοσία στο ¨Μακεδονικό¨ . Αργότερα βλέπουμε…  Θα επανέλθει , όπως και ο κ. Ρουσόπουλος… Όταν μάλιστα συμβαίνει να εκπροσωπεί , όπως πιστεύει , το ¨8% ¨ ¨όλων των λαών¨ της Ελλάδας , δηλαδή των ομοφυλόφιλων αδελφών ( μας ) .

  Υ.Γ.

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922436

  ( Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ [ΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ -ΣΤΙΣ

  ¨ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ¨ΤΟΥ ¨INDYMEDIA¨ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗΝ ¨ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ¨ ΑΠΟ ΤΟΝ

  ¨ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ¨ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ¨ΚΟΛΑΣΗ¨ ( ΣΤΑ ¨ΚΡΥΜΜΕΝΑ¨ ) ΜΕ ΤΗΝ

  ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ¨ΣΚΛΗΡΗ ΜΟΜΦΗ¨ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ

  ¨Σ.Ο.¨ )

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922436#922436


  http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=124691#124691


  http://www.antinews.gr/?p=4169#comments

  ( σχόλια ¨62¨ και ¨63¨ )


  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/11/blog-post_1917.html

  ( σχόλιο ¨8 ¨ )

 32. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 08/11/2008 20:41:13

  Κρίμα που δεν πρόλαβα. Είχα τύψεις και ήθελα να ζητήσω συγγνώμην απο τον Γιωργάκη μας. Μπάς και τελικά την πάτησε, παραπλανόμενος όπως όλοι οι εκ της άλλης όχθης του Ατλαντικού καλοπροαίρετοι έως αφελείς επισκέπτες της γηραιάς ηπείρου.

  Τελικά όμως θυμήθηκα και σίγουρα μπορούν να το θυμηθούν και όσοι κάποτε το είδαν στην ΕΡΤ, το κλάμα του πατέρα αυτού του προέδρου του ελληνικού αδελφάτου των ομοφυλοφύλων και συμβούλου του Αρχηγού της Ελληνικής Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, που μέσα στα αναφυλλητά του αναθεμάτιζε τον Γιωργάκη, που κατέστρεψε το παιδί του.

  Έτσι πιστεύω πλέον ακράδαντα ότι, ο Γιωργάκης, όχι μόνο δέν παραπλανήθηκε, όπως σήμερα συνηθίζεται να λέγεται για μερικούς πολιτικούς της χώρας μας, αλλά και ήξερε. Και το χειρότερο. Ο ίδιος δημιούργησε την υλοποίηση επιθυμιών του δίπλα του και στο πιο κοντινό γραφείο.

  Μακάρι να ανακαλέσει ο πατέρας του Βαλιανάτου όσα τότε είπε για τον Γιωργάκη και να ακυρώσει το παρόν.

  Γιατί μας φθάνουν οι Γκρούεφσκυ και Μιλόσοσκι εκτός των τειχών. Δέν χρειαζόμαστε κανέναν συνώνυμό τους και εντός. Ούτε και δίδυμα σαν κι'αυτό που ο ένας το σκέπτεται και
  ο άλλος το λέει κατ'εντολήν.

  Σήμερα ακούστηκε μέσα στο ΠΑΣΟΚ ότι, πρέπει να μορφωθεί το ηγετικό σχήμα που θα το φέρει πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

  Με την μέθοδο της προσθήκης ή της αφαιρέσεως;

  Γιατί άν ο ένας απο το ζεύγος παραμείνει εντός, ο κίνδυνος δημιουργίας νέου ζεύγους δέν θα εχει αποσοβηθεί. Κουράγιο κύριοι του ΠΑΣΟΚ. Πείτε την αλήθεια κι'ας είναι συμφορά και πράξετε σ΄θυμφωνα με όσα αυτή επιτάσσει.

  Όχι βέβαια για το κόμμα. Αυτό το γνωρίζουν πλέον οι πάντες. Αλλά για την ηγεσία του

  ΠΕΛΙΑΣ

 33. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/11/2008 20:41:29

  Το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας δεν είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Είναι διαφορά μεταξύ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ.Είναι δικαίωμα κάθε πολιτη να παίρνει τη θάση του άλλου κράτους σε μία αντιδικία που έχει η Ελλάδα αλλά δεν μπορεί να το κάνει αυτό ως σύμβουλος υποψηφίου πρωθυπουργού που ο ίδιος πιέζει την κυβέρνηση για κάποια "κόκκινη γραμμή" διότι είναι ανακόλουθος.
  Το θέμα της ονομασίας παρασύρει και τα αιτήματα τυχόν μειονοτικών του άλλου κράτους στη χώρα μας.
  Αλλο να ζητούν ελευθερία λόγου ή δικαίωμα να μιλούν τη γλώσσα τους με τα οποία δεν υπάρχει αντίρρηση και άλλο αναγνώριση μειονότητας με όνομα (μακεδονική) που παραπέμπει σε όνομα με το οποίο αποκαλούμε στην Ελλάδα τμήμα του ελληνικού έθνους,τους Μακεδόνες.

 34. zulu avatar
  zulu 08/11/2008 20:52:31

  Συμφωνώ μαζί σου "ψυχραιμια", δεν ήταν δουλειά του να εκλαϊκεύει τη θέση του πασοκ για το θέμα αυτό.
  Η διαφωνία μου είναι με τον Φάκτορα και το κείμενο του Βαλλιανάτου που παραθέτει. Αν θέλουμε να είμαστε λογικοί και ψύχραιμοι.

 35. costas avatar
  costas 08/11/2008 21:00:53

  Το λεγόμενο
  Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι
  είναι οι σύγχρονοι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ!!!

  Αυτοί την φορά με τις πλάτες που διαθέτουν
  δεν χρειάζονται κουκούλα.
  Άραγε πόσα είναι τα αργύρια που παίρνουν
  για την εξυπηρέτηση;

 36. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 08/11/2008 21:18:14

  @Ψυχραιμια
  Αρχίζω να πιστεύω ότι υπάρχει μέγα πρόβλημα με ταυτόχρονη σκόπιμη διαχειριστική ανεπάρκεια και βεβαίως, σωστού σχεδιασμού με προοπτική! που θα επηρεάσει αν συμβεί, καταλυτικά και αρνητικά το μέλλον του τόπου. Η απόσταση είναι χαώδης.

  Η πρόκληση σ΄αυτή την όντως σημαντική στιγμή είναι να μπορέσει η ΝΔ να τοποθετηθεί ουσιαστικά καταρχήν στον τομέα της καθημερινότητας, αλλά και να μειώσει τη δυσλειτουργική της πραγματικότητα.

  Ο καιρός χρειάζεται αν θέλουμε να συμμετέχουμε στα κατοπινά στάδια, καθαρή οπτική που θα πλαθεί μέσα στους θεσμούς και στην κοινωνία.

 37. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 08/11/2008 21:18:26

  Απλα ο Βαλλιανατος ειναι ενα απο τα πιονια για να ευοδωσει το σχεδιο Κισσινγκερ περι ...δυσκολοκαταβλητων ελληνων...και εκ των εσω διαβρωση.

 38. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/11/2008 22:30:58

  @ βουνισιος
  Η ΝΔ έχει ιστορικές αδυναμίες νοοτροπίας και οργάνωσης αλλά και προσβάσεων στα ΜΜΕ που δεν μπορούν να θεραπευθούν εύκολα.Μεγαλο τμήμα δε των στελεχών είναι πολιτικά καθυστερημενοι.
  Κάθε φορά όμως παίζεις με την ομάδα που έχεις γιατί δεν υπάρχει τίποτε άλλο.Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον.

 39. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 08/11/2008 22:53:06

  "Το θέμα ανάρτησε το press-gr στις 00:15 πμ", λέει το λινκ του "greekhelsinki". ΛAΘΟΣ:

  Antinews, “Όχι στην ολική επαναφορά του σχεδίου Ανάν”, σχόλιο 34:

  November 6th, 2008 at 11:48 pm

  ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ, ΣΗΜΕΡΑ

  Γρ. Βαλιανάτος, ειδικός έμμισθος σύμβουλος ΓΑΠ, στο Extra, πριν λίγο: “Η γειτονική χώρα πρέπει να ονομασθεί “Μακεδονία”. Υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Οι απόψεις μου είναι γνωστές στον ΓΑΠ, από το 1985″.

  Κατά τα άλλα, έτσι όπως είναι τα πράγματα, θα πρέπει να ντρέπεται, πλέον, όποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς, έτσι είναι. Όταν το άκουσα, δεν πίστευα στ' αυτιά μου. Νόμιζα ότι ο Βαλιανάτος έλεγε ψέματα, πως τα είπε αυτά στο Συνέδριο. Γι' αυτό και κατέθεσα στεγνά ό,τι άκουσα, χωρίς κανένα σχόλιο, πλην της "πλάγειας" ειρωνείας του τίτλου. Τιραμόλα, Νας και λοιποί φίλοι του ΠΑΣΟΚ, μια παροιμία λέει "καλύτερα ένας έξυπνος εχθρός, παρά ένας βλάκας φίλος". Αν και στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν υποκρίπτεται βλακεία, αλλά, τρισχειρότερα, κουτοπονηριά. Άλα της, κοστουμάκι ο ανάπηρος!

 40. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 08/11/2008 23:32:30

  @ψυχραιμία

  Στην παρούσα ιστορική πραγματικότητα, το να παρουσιάσεις ένα νέο πρόγραμμα με τα ίδια πρόσωπα η να προσπαθήσεις να πείσεις ότι τα ίδια πρόσωπα που βρίσκονται σε υπουργικούς «θώκους» εδώ και χρόνια θα δημιουργήσουν τις νέες πραγματικότητες που έχει ανάγκη η κοινωνία, δεν πείθει.

  Από κι και πέρα ρυθμιστής είναι η κοινωνική δύναμη, δεν είναι τα μμε, τα μμε αντλούν δύναμη από την κοινωνία, γι αυτό και οι μετρήσεις ακροαματικότητας.

  Μικρή σημασία όμως έχει την τρέχουσα στιγμή το κομμάτι επικοινωνία, σιγά μην ακούσει ο άλλος που δεν έχει να φάει τι θα πουν τα μμε, περιμένει να ακούσει αν θα πάρει κάτι, όποιος συμμαχήσει με την κοινωνία και το αποδείξει κερδίζει.

  Αν πάνε κόντρα στο ρεύμα τα μμε θα γελάει μαζί τους η κοινωνία, αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη!.
  Το πρόβλημα στη ΝΔ είναι ότι δεν γίνονταν σωστή αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων.

  Το ευτύχημα όμως αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση είναι ότι δεν ανεβαίνει η αντιπολίτευση, οι δημοσκοπήσεις λίγη σημασία έχουν.

  Πραγματική δημοσκόπηση ήταν οι εκλογές για τους αιρετούς στους δασκάλους και τους καθηγητές, εκεί φάνηκε να ανεβαίνει η αριστερά να πέφτει ελαφρά η ΝΔ, να πέφτει και το ΠΑΣΟΚ.

 41. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 09/11/2008 00:46:36

  @KaryID: Υποκλίνομαι στα του σχολίου σου! Για πες μου, υπάρχει κάτι κοινό με τον/την e-φίλο μας "ο νοών...νοείτω";

  @Ψυχραιμία: πρώτα απ' όλα, σε παραδέχομαι για την επιλογή ψευδώνυμου! Σου ταιριάζει "γάντι"! Ομολογώ ότι είναι η πρώτη φορά που με κάνει να τον προσέξω σε δεύτερο επίπεδο "δεξιός" Λόγος.
  Γράφεις μεστά και σαγηνευτικά έξυπνα, ενώ, συνήθως, ποτέ δεν χάνεις την αυτοκυριαρχία σου και το γραπτό τον ρυθμό του, ένεκα εξωτερικών ερεθισμάτων- "ξινών" σχολίων.

  Με την ευκαιρία,
  να πω κάτι γενικότερο επί του θέματος. Έχω εντυπωσιασθεί με σχολιαστές στο antinews που γούσταρα πάρα πολύ τις ιδέες τους και "έπεσα από τα σύννεφα" όταν μετά από καιρό έτυχε να δηλώσουν "δεξιοί"! (Προσωπικά, πιστεύω στην Ένοπλη Εξέγερση, στην Επανάσταση, για να αλλάξουν τα "πράματα". Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ). Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της συν-ζήτησης στο Διαδίκτυο. Άνθρωποι που δεν υπήρχε ποτέ πιθανότητα να εκθέσουν τις θέσεις- σκέψεις τους απέναντι σε αντίστοιχου γνωστικού επιπέδου συν-ανθρώπους τους, ώστε να ελεχθούν ανά-λογα και αντί-στοιχα, ΤΩΡΑ, μπορούν να το κάνουν! Τώρα, μπορούν να ΑΝΤΙ-παρα-τεθούν οι απόψεις και να αρχίσει ο (από μηδενική βάση) διάλογος. Και, τώρα, επιτέλους, θα δούμε "πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος" των κομμουνιστών, των σοσιαλιστών, των νεοφιλελεύθερων, των αναρχικών, των φασιστών και όλων των ανω-κατω-δεξιο-αριστερο-κεντρόων.

  Ο κομμουνισμός κατέρρευσε, ο νεοφιλελευθερισμός έτρεχε 20 χρόνια μόνος του κι ήρθε ...δεύτερος, ενώ, τώρα, ο ...κομμουνιστικός καπιταλισμός της Ρωσιο-Κίνας "γαμά..μπιπππ και δέρνει". Πού πάμε; Τι γίνεται; Λέτε η Επανάσταση να είναι "Αστική", τελικά; Γιατί όχι; Στην Εποχή της "Θεωρίας του Χάους" δεν ζούμε; Τα πάντα ρει, λοιπόν! Βάλτε να πάνε!! Καπιταλισμός- καζίνο, ρουλέτα- Επανάσταση!!! Όπου κάτσει...

  Είναι προφανές από τα σημάδια της Εποχής μας πως οδεύουμε σε συν-θεση πολιτικών απ-όψεων. Δεν μπορεί η Εποχή να εκπροσωπηθεί από τα υπάρχοντα πολιτικά ιδεολογήματα. Γι' αυτό:

  ΣΥΝ-ΖΗΤΗΣΗ: ΑΝΤΙ-ΛΟΓΟΣ -> ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ => "ΛΟΓΟΣ"

 42. nikiplos avatar
  nikiplos 09/11/2008 01:17:30

  KaryID Says ρατσιστές όλοι μας γεννιόμαστε... δεν γινόμαστε... Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι ακριβώς αρχέγονα ένστικτα... Με τον πολιτισμό, την παιδεία και την ύγιή κοινωνία, επιτυγχάνεται η έλλειψη φόβου, αποδοχή ιδιαιτεροτήτων και τέλος η πολυπόθητη συνύπαρξη...

  Ο Δυτικός κόσμος είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ πολυφυλλετικός και πολυπολιτισμικός... Η ενσωμάτωση δεν έχει νόημα αν δεν είναι ισότιμη... Δλδ αν δεν εμπεριέχει την αποδοχή του άλλου ως ισότιμο μέλος... "Τουτέστιν καλός είναι ο Αλβανός ή έτερος Βαλκάνιος, αρκεί να ξεσκατίζει τον παππού, να κάθεται η γυναίκα του να της ρίχνω κανέναν, και τέλος να κάνουν εργασίες τσάμπα και ανασφάλιστοι..." Μετά μόλις μας καταγγέλνουν, "α κωλοαλβανοί!" και πάει λέγοντας... όσο για αυτόν που καθάρισε τον παππού ή τη γριά, λογικό μου φαίνεται... όταν είμαστε ξέφραγο αμπέλι, πρώτα τα τσακάλια θα μπουν και θα σκυλέψουν τα πτώματα...

  κι ένα κοινό μυστικό... κανείς δεν έχει καμία ανάγκη να αποδείξει σε κανέναν τίποτε... η συνύπαρξη είναι αναγκαία για να πηγαίνουν τα δικά μας παιδιά στο σχολείο ειρηνικά και ήσυχα... για να είμαστε γαλήνιοι, κι όχι "σφιγμένοι"... Η Συνύπαρξη είναι ζητούμενο και για τον ανάγωγο γείτονα ανεξαρτήτου εθνότητας που επιμένει να βάζει την τιβή στη διαπασών ή να γκαρίζει μες τα μεσάνυχτα... το δικό μας γαλήνιο ύπνο διαταράσει... Να τον εξαφανίσουμε δεν μπορούμε... πρέπει να συνυπάρξουμε... στα πλαίσια της δημοκρατίας όμως, που η ελευθερία σου περιορίζεται εκεί που βλάπτει τα δικά μου δικαιώματα...

 43. απο δίπλα avatar
  απο δίπλα 09/11/2008 03:14:11

  NTANTON

  Σε απλά Ελληνικά (αν υπάρχουν), Για να γίνεις βουλευτής στο τζάμπα, θες αναγνωρισιμότητα. Δηλαδή να είσαι η να κάνεις τον ομοφυλλοφιλο και να λές οτι αρλούμπα σου κατέβει, χωρίς να κάνεις τον κόπο να αποδείξεις οτι αυτά που λες, μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Και για να σε προλάβω, μετα τη φασαρία των γάμων των ομοφ/λων η Κυρία, που δυστυχώς μου διαφεύγει το όνομά της, πρόεδρος της λεσβιακής κοινότητας, εμφάνησε εναν προσγειωμένο κια κατανοητό λόγο, απέναντι σε έναν υστερικό τύπο που έβλεπε την αδυναμία του. Ακολουθώντας τη σχολή του marketing, "το γελοίο έχει πάντα ενδιαφέρον", μένει σταθερός στις απόψεις του. Ναι αλλά το γελοίο επαναλαμβνόμενο καταντάει βαρετό.

 44. απο δίπλα avatar
  απο δίπλα 09/11/2008 03:15:59

  ή αλοιώς όπως λένε στο χωριό μου, "τη φασαρία την κάνουν οι τενεκέδες"

 45. KaryID avatar
  KaryID 09/11/2008 10:18:30

  @νήπιο και γέροντα: καμία σχέση με τον e"νοών ... νοείτω", ζητώ συγνώμη αν μου διέφυγε ο σχολιαστής.
  @nikiplos: γιατί λες ότι είναι καλοί για υπηρέτες, τους φερόμαστε με τον καλύτερο τρόπο, και εγώ αφεντικά έχω στο κεφάλι μου και μάλιστα πωλώ το πνευματικό μου εμπόρευμα, όχι το χειρωνακτικό, καί αυτό είναι χειρότερο ξέρεις, εγώ τις είχα και στο ΙΚΑ για τον πατέρα, όλη μέρα μόνη της καί ελεύθερη, έβλεπε reality, δεν την άφηνα να τον σηκώνει γιατί είχε τη μέση της, έτρωγε ότι τρώγαμε, ή μάλλον ΕΓΩ ΕΤΡΩΓΑ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕ!!!, και στο τέλος τι έγινε: αφού είχε πεθάνει ο πατέρας μου και βεβαίως την σταμάτησα τη γυναίκα αυτή, ο άντρας της ίσως για δικούς του λόγους άρχισε να παραφυλάει το σπίτι τα ξημερώματα, τη νύχτα, κάθε πρωί 7 η ώρα ερχόταν αυθαίρετα και έπλενε το αμάξι του με το νερό της αυλής κανα χρόνο αυτή η δουλειά, δε μιλούσα δε μιλούσα ε στο τέλος άι σιχτίρ ... γιατί κανένας Έλληνας δεν έχει πρόβλημα με τους Πολωνούς π.χ. μπορείς να μου πεις;

 46. KaryID avatar
  KaryID 09/11/2008 10:35:53

  ο ψυχραιμίας όνομα και πράγμα - φλέγμα ουσία και δηκτικότητα

 47. sofistis avatar
  sofistis 09/11/2008 12:26:45

  Αυτοί που κάποτε ήταν στο περιθώριο της κοινωνίας σήμερα είναι στην εξουσία της..

 48. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/11/2008 12:48:49

  @ νήπιος γέρων - Kary
  Eυχαριστώ για τα λόγια σας.
  Ως προς το μέλλον του κόσμου δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι γιατί μια νέα ξαφνική ανακάλυψη μπορεί να αλλάξει τα πάντα.
  Εκείνο που διαφαίνεται είναι η επιστροφή σε ένα σύστημα μικτής οικονομίας ανάλογα με την περισταση όπου οι δυτικές χώρες θα είναι πιο φιλελεύθερες από τις νέες δυνάμεις.Η κατανομή ισχύος θα μοιάζει μάλλον με την προ του 1914 βικτοριανή εποχή με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο ρόλο της Βρεταννικής Αυτοκρατορίας και τις μεγάλες δυνάμεις της Ασίας,Κϊνα,Ρωσία και Ινδία στο ρόλο των χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης προ του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου.

 49. KaryID avatar
  KaryID 09/11/2008 14:21:46

  @νήπιε γέροντα: σ' ευχαριστώ πολύ, θα κρατήσω τα καλά λόγια και την αβρότητά σου, ζητώ συγνώμη αν μου διαφεύγουν σχολιαστές γιατί είναι πολλοί, σφαιρικά εξάλλου το θεωρούμε το blog.

 50. NTANTON avatar
  NTANTON 09/11/2008 14:51:49

  Ερώτηση στον ¨από δίπλα Says ¨ ( σχόλιο ¨51¨ ) :
  ===========================================
  Με προσφωνείς , μου απευθύνεις μία ερώτηση που είναι όμως απλά μία ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΗ διαπίστωση-διακήρυξη δική σου , ΠΟΥ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ με αυτά που γράφω εδώ στα σχόλια ¨36¨, ¨37¨.
  Δηλαδή σκιαμαχείς.

  ¨Συνοψίζω λοιπόν¨. Στην μακροσκελή τοποθέτηση μου ( λόγω αναδημοσίευσης κάποιων ¨ντοκουμέντων¨ ) ήθελα να τονίσω ότι :

  Α ) υποκρίνονται ο Γ. Παπανδρέου και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με την απόλυση του Γρ. Βαλλιανάτου ,διότι:

  1. γνώριζαν τις απόψεις του τις απόψεις του οι οποίες εκφράστηκαν επίσημα από το βήμα του 7ου συνεδρίου τον Μάη του 2005.

  2. γνώριζαν την εκπομπή του Γρ. Βαλλινάτου στο κανάλι ¨seven ¨ στην οποία πρόβαλε την ύπαρξη εθνικής μακεδονικής μειονότητας.

  3. το ίδιο το ΠΑΣΟΚ με ημιεπίσημες δηλώσεις στελεχών του , αλλά και του ίδιου του Γ.Παπανδρέου έχει θέσει θέμα σεβασμού του αυτοπροσδιορισμού όλων των κοινωνικών ομάδων που θέλουν να αναχθούν σε ¨μειονότητες¨ . Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε με την πρόσκληση και τη συγκρότηση ¨ομάδων εργασίας¨ στο 7ο συνέδριο του συλλόγων-σωματείων Ομοφυλοφίλων , Αρβανιτών , Βλάχων , Τούρκων , Σλάβο-Μακεδόνων...

  4. ο κ. Γρ. Βαλλιανάτος , και άλλοι , προσπαθούν τελευταία πολύ συστηματικά να συγκροτήσουν ένα καιροσκοπικό - οπορτουνιστικό ΔΙΑΤΑΞΙΚΟ ¨μέτωπο¨ ( με σκοπό να ¨διευρύνουν αριθμητικά¨ την κοινωνική τους βάση ) μεταξύ ανομοιογενών κοινωνικών ομάδων ( ομοφυλόφιλοι , εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες , οροθετικούς , άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και προσόντα ) , αυτοπροσδιοριζόμενων διαφορετικής ¨εθνικής καταγωγής¨ ( Τούρκων , Βούλγαρο-Μακεδόνων , Σλαβομακεδόνων , Βλάχων , Αρβανιτών , Αθίγγανων , Γύφτο-Αιγυπτιωτών , Κατσίβελων , Πομάκων , Σαρακατσάνων ΚΑΙ ΝΕΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΟΚΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ), και θρησκευτικών μειονοτήτων ( καθολικοί , προτεστάντες , τελευταία έχουν προσθέσει και τα δικαιώματα των ¨σαϊντολόγων¨ και άλλων χριστιανικών ¨αιρέσεων¨ , μουσουλμάνων , βουδιστών ),

  ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΝΑΝΤΙΏΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ , εναντίον της ιστορίας όλων των ελλήνων πολιτών , ακόμα και των πιο φωτεινών στιγμών του , όπως ήταν η Ελληνική επανάσταση του 1821 , το Όχι στον Ιταλικό και Γερμανικό ιμπεριαλισμό και την Εθνική Αντίσταση και στη συνέχεια στην Άγγλο-Αμερικανοκρατία ( τον Αντιαποικιακό Αγώνα στην Κύπρο και τον ¨εμφύλιο¨ ).

  Αυτό το καιροσκοπικό , το κοινωνιολογικά και επιστημονικά αστήρικτο ¨μέτωπο¨ , το οποίο στηρίζεται στα ¨διαταξικά , ¨πανανθρώπινα¨ , θεωρήματα του Νέο-Ιμπεριαλισμού , τα αναμασήματα που αναφέρονται σε δήθεν ¨Αντιρατσιστικούς¨ αγώνες στη βάση του Αμερικανόπνευστου ¨αξιώματος¨ της ¨TOLERANC¨ της ¨Εταιρικότητας¨ και του ¨Αγνωστικισμού¨ ( ¨ο καθένας¨ , ότι και να λέει , ότι και να διεκδικεί ¨έχει το δίκιο του ¨ , ¨δεν υπάρχει μία αλήθεια , αλλά πολλές αλήθειες¨ που πρέπει να τις σεβόμαστε¨ ) πρέπει να αποκαλυφθούν και να καταπολεμηθούν , καταρχήν με συζήτηση και σοβαρό διάλογο .

  Πάνω σε αυτά έχεις να πεις τίποτα ;

 51. dennis avatar
  dennis 09/11/2008 14:56:07

  Ξαφνικά όλοι μιλάνε για όλα και διεκδικούν θέση στο πάνθεον της ματαιόδοξης δημοσιότητας έστω και ως θύματα. Και επειδή όταν είσαι στο κρεβάτι με φίλο σου κατά δήλωση στον κ. Αλτερ του Θοδωρή και σου παίρνουν δηλώσεις από κάποιο κανάλι το πιο πιθανό είναι να κάνεις δηλώσεις του κώλου όπως άλλωστε είναι και η αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων από τους πολιτικούς μας

 52. costas avatar
  costas 10/11/2008 02:16:23

  ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ!!.

  ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ.

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΤΟΥ.

 53. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/11/2008 10:56:46

  Eμφανίστηκε και ο ΄μέγας΄Νίκος Δήμου αλλόφρων ,και καταγγέλει τον Γιωργάκη για την αποπομπή Βαλλιανάτου,με άρθρο του στό οποίο μιλά γιά ΄Πιστοποιητικό Κοινωνικών Φρονημάτων΄.
  Η γνωστή δράκα εφιαλτών αρχίζει την αντεπίθεση.
  Ο διαφημιστής που παριστάνει τον φιλόσοφο και φιλοξενούσε ολο το Ουράνιο Τόξο και τούς ΄συγγενείς΄στό blog του αρχίζει και σκούζει σαν τον ΄Γάτο΄.
  Αντε ένας -ένας να αποκαλύπτονται..

 54. NTANTON avatar
  NTANTON 10/11/2008 13:01:36

  Μαμά τι είναι η ¨5η Φάλαγγα¨ ;

  Τι να σου πω παιδί μου... θυμάσαι έναν συγγραφέα που είχε σπουδάσει στην πόλη του ποταμού Ίζαρ ( Μόναχο ). Τότε που έδιναν υποτροφίες πολλές και σε πήγαιναν δωρεάν εκδρομή για να δεις το ¨τείχος του αίσχους¨ ;

  Τότε που η θεσπέσια " Δημοκρατία της Βόννης " ( βλέπε νοσταλγία της κόρης του Βάσου Μαθιόπουλου ) αποποιούνταν δήθεν τον ¨Εθνικισμό ¨ και έστηνε μια δήθεν ¨πολυπολιτισμική , ¨ανεχτική¨ δημοκρατία¨ , υποδεχόμενη , τελείως φιλικά , ¨ αλλοδαπούς μετανάστες , εργάτες-φοιτητές ¨ ( όπως έλεγαν και τα τραγούδια : ¨έλληνες , τούρκοι και ιταλοί κατέβηκαν σε απεργία... ¨ , ¨μια χοντρή από το Βισμπάντεν τους ρωμιούς τους αγαπούσε...¨ , ¨στο σταθμό του Μονάχου...¨ , ¨δεν μπορώ να σε αγαπήσω Φρανς...¨ ).

  Τότε λοιπόν παιδί μου , κάποιοι έλληνες Γερμανό-Ευρω-ληγούρηδες ( από την πείνα την φτώχια και την ανεργία στην Ελλάδα ) την θαύμασαν τόσο πολύ , που όταν επέστρεψαν πάλι πίσω στην ¨καθυστερημένη χώρα καταγωγής τους ¨ , αποφάσισαν να την προπαγανδίσουν , ¨ζητώντας την εισαγωγή ¨γερμανικού εκσυγχρονισμού¨...

  Γράφοντας , εκτός των άλλων , και βιβλία όπως το ¨η δυστυχία το να είσαι έλληνας ¨ ( Νίκος Δήμου ) και κάνοντας παράλληλα διαλέξεις στα ¨Ινστιτούτα Γκαίτε¨ για να λάμψει ο πολιτισμός και να αποδείξουν ότι ¨η Γερμανία έχει αλλάξει ¨ , είναι ¨η χώρα του Γκαίτε , του Σίλερ και του Μπετόβεν ( όπως μας το υπενθυμίζει και ο ¨Ύμνος της Χαράς¨ της Ευρωπαϊκής Ένωσης ) , ενώ η ¨άλλη πτέρυγα¨ , η επιχειρηματικά ανήσυχη , μόλις τελείωναν την Γερμανική Σχολή Αθηνών , αναλάμβαναν αντιπρόσωποι γερμανικών εταιρειών όπως ο Χριστοφοράκος της Ζήμενς . ¨Μερτσέντες Λαϊνόπουλος¨ κ.λ.π.

  Αυτοί όλοι παιδί μου δεν είναι η " 5η Φάλαγγα " που κάποτε προωθούσε την ¨Ευρωπαϊκή Ένωση" , τον " Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο" και το ¨Κοινό Ευρωπαϊκό Νόμισμα¨ του χιτλερικού Γ΄Ράϊχ ( ναι παιδί μου , τότε τέθηκαν οι μεγάλοι αυτοί πανανθρώπινοι στόχοι , για τις ανάγκες της ¨οικονομικής συνεργασίας της Ευρώ-Ασίας¨ ) , είναι η "5η Φάλαγγα" , της νέας πια , ¨Δημοκρατίας του Βερολίνου¨ , και όχι μόνο , αλλά και της ¨Open Society¨ των ιδρυμάτων Σόρος , Κανέργκη , του ¨Κόμματος των Ευρωπαϊκών Μειονοτήτων και Απειλούμενων Εθνοτήτων και Γλωσσών ¨ ( ¨FUEN¨ )που έχει , κατά τύχη , έδρα και οικονομική υποστήριξη στην Πόλη ¨Φλένσμπουργκ¨ ( τελευταία πρωτεύουσα του Γ΄Ράϊχ με τον Ναύαρχο Νταίνιτς ).
  ΝΤΑΝΤΟΝ :

  Κατάλαβες παιδί μου ;

  Κατάλαβα μπαμπά. Πρέπει να το ψάξω λίγο περισσότερο ...

  Άκου παιδί μου , καλό είναι να διαβάσεις το βιβλίο ενός μεγάλου ψυχίατρου που ανέλυσε το πώς ¨αποικιοποιούνται¨ τα μεσαία στρώματα και η ¨διανόηση¨ , στις ¨Περιφέρειες¨ , από τις Μητροπόλεις του ιμπεριαλισμού :

  ¨Φρανς Φανόν , ¨Οι καταραμένοι του κόσμου ¨ .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.