#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/11/2009 20:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Ανδριανόπουλος στηρίζει την Αγία (Φιλελεύθερη) ΟικογένειαΗ νίκη της κ. Μπακογιάννη θα βάλει αμέσως τη ΝΔ σε τροχιά εξουσίας., δηλώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο  press-gr.blogspot.com ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Βεβαίως ο κ. Ανδριανόπουλος δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο πλέον στα ελληνικά πολιτικά πράγματα, αλλά παρόλα αυτά είναι δικαίωμά του να λέει ο,τι πιστεύει, όπως ο καθένας μας άλλωστε.

Για να ξέρουμε όμως τι ρόλο έπαιξε ο καθένας στην ιστορία αυτού του τόπου θυμηθήκαμε ένα παλαιότερο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο «Αντί» τον Φεβρουάριο του 2004, σε μια άλλη κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο. Διαβάστε το, αξίζει τον κόπο:

 Τι κοινό συνδέει τους κ. Μάνο , Ανδριανόπουλο και Ανδρουλάκη;

Του Πάνου Ερωτικού

Αναγνώστης μας που επιθυμεί να σεβαστούμε την ανωνυμία του μας ζήτησε να απαντήσουμε στο ερώτημα « τι κοινό συνδέει τους  κ. Μάνο και Ανδριανόπουλο». Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Πρώτον: Κάποιες  άρες – μάρες – κουκουνάρες περί «νεοφιλελευθερισμού», τα οποία κάνουν τον μακαρίτη τον Τζων Μέϋναρντ Κέϋνς να γρυλίζει από τον τάφο του. Ιδιαίτερα ο κ. Μάνος γνωρίζει τοσο καλά τις διδαχές του τελευταίου που ως γνωστόν έβαλε μέσα την οικογενειακή επιχείρηση.

Δεύτερον: Ένας μεγάλος , και αναλλοίωτος από τον χρόνο, έρωτας για τις υπόγειες πολιτικές μεθοδεύσεις του αρχιερέα της διαπλοκής , γνωστού και με το ψευδώνυμο Κ. Μητσοτάκης. Και ιδιαίτερα οι απόκρυφες επιθυμίες του τελευταίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Λογοτεχνική αδεία , παρουσιάζουμε το εξής σενάριο επιστημονικής φαντασίας: Φανταστείτε ότι φτάνουμε στην εκλογή του νέου Προέδρου Δημοκρατίας (του χρόνου τέτοιο καιρό περίπου) και οι κ. Μάνος και Ανδριανόπουλος είναι φυσικά βουλευτές επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα είναι, τότε , απολύτως φυσικό να προτείνουν τον Κ.Μητσοτάκη για το θώκο του Προέδρου; Με την ευκαιρία διαψεύδονται ως απολύτως αναληθείς οι πληροφορίες του πολιτικού ρεπορτάζ ότι ο Μητσοτάκης θα έστελνε ακόμα και την Ντόρα στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να επιτύχει τον διακαή του αυτό πόθο. Διαφωνεί κανείς; Η Ντόρα ήταν η μόνη από τα στελέχη της ΝΔ που με αφορμή την μεταλλαγή Μάνου-Ανδριανόπουλου υπαινίχθηκε λάθη της ηγεσίας.  

Τρίτον: Πριν τους ανακαλύψουν ο Γ.Παπανδρέου και ο υπερατλαντικός παράγων  βρίσκονταν στα αζήτητα της πολιτικής ζωής.

Τέταρτον: Η πολιτική τους σταδιοδρομία σημαδεύεται από τις σχέσεις του με έναν άλλο «υπερατλαντικό παράγοντα» , πρώην ανατολικό, που λέγεται Κόκκαλης.

Για παράδειγμα , όπως επισημάναμε πριν από δυο τεύχη, ο Α.Ανδριανόπουλος είναι εκ των μονίμων ορθογράφων του μηνιαίου περιοδικού «Κράμα», εκδόσεως Κόκκαλη. Μαζί με άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού, όπως οι κ. Πάγκαλος κ.α.

Είναι βεβαίως γεγονός ότι το 1994 με μηνυτήρια αναφορά του προς τον τότε Εισαγγελέα Εφετών Γ. Ζορμπά ο Α.Ανδριανόπουλος ζήτησε να διερευνηθεί το σκάνδαλο των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ προς τον Κόκκαλη. Τι μεσολάβησε όμως από τότε , μέχρι του σημείου να ορθογραφεί σήμερα ο κ.Ανδριανόπουλος στο «Κράμα» και να εκτίθεται με το ΠΑΣΟΚ μάλλον ο θεωρητικός των νόμων της αγοράς, δηλαδή προσφοράς και της ζήτησης, το γνωρίζει ο προαναφερθείς Τ. Μ. Κέϋνς.

Για τις σχέσεις Μάνου – Κόκκαλη θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά. Σήμερα αναδημοσιεύομε μόνο όσα έχουμε γράψει παλαιοτέρα και δεν διαψεύστηκαν ποτέ: 

….Στις 2 Σεπτεμβρίου 1993, ο Σωκράτης Κόκκαλης που πίεζε τότε τον Μητσοτάκη για τις συμβάσεις του ΟΤΕ επισκέφθηκε τον κ. Μάνο, συνοδευόμενος από τον έκδοτη τότε της "Απογευματινής" Πάνο Καραγιαννη, και του είπε το εξής αμίμητο: «Εμείς  σε βοηθήσαμε να εκλεγείς, εμείς σε φέραμε σε αυτή τη θέση. Πρέπει να δώσεις τη συγκατάθεση σου...»(!!!)

Αργότερα, κατά τη διάρκεια της σχετικής δικαστικής έρευνας, ο τότε διοικητής του ΟΤΕ Πέτρος Λάμπρου ισχυρίσθηκε στον ανακριτή ότι για το σκάνδαλο δεν ευθυνόταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία είχε ήδη αναθέσει την παραγγελιά του 1.000.000 ψηφιακών παροχών.

Η προηγούμενη στιχομυθία δεν διαψεύστηκε ποτέ από τον κ. Μάνο, ούτε από τους άλλους. Τους δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να απαντήσουν σήμερα, ιδιαίτερα ο κ. Μάνος: Ποιοι ήταν οι «εμείς» που τον «εξέλεξαν¨» και τον «έφτασαν» μέχρις εκεί που βρίσκεται; Εμείς πάντως καταλάβαμε.

Απομένει να απαντήσουμε στην επιστολή ενός άλλου αναγνώστη μας , ο οποίος ζητά να πληροφορηθεί για το «τι κοινό έχουν οι κ. Ανδριανόπουλος και Ανδρουλάκης». Μα τον «Ολυμπιακό» φυσικά. Ρωτήσαμε , εξάλλου, έναν παλαιό συναγωνιστή του κ.Ανδρουλάκη στην «Κ.Ο. Μαχητής» (όχι πάντως τον Ν.Χριστουδουλάκη) για τον οποίο μάθαμε ότι του τηλεφώνησε την περασμένη εβδομάδα και τον ρώτησε αν «θα παραιτηθεί από το γραφείο τύπου του Κόκκαλη, όταν θα εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ». Ο Μίμης όμως, δεν απάντησε γιατί εκείνη την ώρα κάποια αμαρτωλή του έπλενε τα πόδια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kanis avatar
  kanis 21/11/2009 20:46:01

  Ξεχάσατε κι άλλον ένα κοινό τους φίλο...τον Κοσκωτά!

 2. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 21/11/2009 21:40:21

  Αυτα ειπε η γλυκεια μου ? μπραβο - μπραβο αξιος ο ΜΙΣΘΟΣ της απο το γνωστο αμερικανικο ιδρυμα.. (αυτο δεν εινα υπαινιγμος ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ και το παραδεχτηκε και η ιδια η γλυκεια μου..

  Πως τωρα μου ηρθε αυτο που ελεγε καποιος παληος φιλος , δηλαδη 'ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ - ΓΙΝΑΜΕ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ' ....

 3. Orestios avatar
  Orestios 22/11/2009 00:01:42

  Αυτός δεν ήταν στο ΠΑΣΟΚ?

 4. ΑΝΩΝΥΜΟΣ avatar
  ΑΝΩΝΥΜΟΣ 22/11/2009 00:22:30

  ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟ Κο ΜΑΝΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ, ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ,ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
  ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΝΑΒΑΙΝΕΙ Η ΠΙΕΣΗ..ΟΤΑΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ -ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΗΘΟΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΥΠΕΡΑΝΩ..

  ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΡΙΧΝΑΝΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ...

  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ, ΛΟΓΩ ΤΑΥΤΙΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

  • Υ. avatar
   Υ. @ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 22/11/2009 00:43:18

   Στέφανος Μάνος. Έχει ήδη βγει αρχή εβδομάδας, και στηρίζει κυρά-Θοδώρα.
   Μάνος και Ανδριανόπουλος, πάνε δυο-δυο, μαζί. Όπως οι Χιώτες!

   • Orestios avatar
    Orestios @ Υ. 22/11/2009 00:45:07

    Τραγικοί! Αυτομόλησαν στο ΠΑΣΟΚ αντί να στηρίξουν την Νέα Δημοκρατία.

 5. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 22/11/2009 01:21:56

  Ὠρὲ παῖδες, τί ψάχνετε γιὰ διαπλοκὴ ἐν προκειμένῳ;
  Εὔλογον καὶ τίμιον εἶναι νὰ στηρίζῃ ὁ κ. Ἀνδριανόπουλος καὶ οἱ (νεο)φιλελεύθεροι τὴν κα Μπακογιάννη.
  Τὸ ἄτοπον εἶναι νὰ τὴν στηρίζουν «δεξιοὶ» «πατριῶτες».

 6. ΚατΣικα avatar
  ΚατΣικα 22/11/2009 02:41:04

  'Οπως είναι φυσικό, "ο γύφτος την γεννιά του παινεύει",
  η όπως αλλοιώς λένε, "βρήκε ο γιούφτος την σεριά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του"
  "Ομοιος", "πολίτης του κόσμου", "αννανάς", "διεθνιστής", "υπάλληλος" στην εργολαβία τηςν απεθνικοποίησης της συνείδησης των Ελληνων, έφτασε στο σημείο με την εμμονή του και τα "λουριά" του, να χρεώσει ...στην Ελλάδα την σφαγή στη Σρεμπρένιτσα και να ζητάει την καταδίκη της στα φόρα των γνωστών κύκλων, επειδή -λέει- 4 έλληνες εθελοντές, ηταν στον στρατό του καρατζιτσ!
  Ο κύριος "σκατά με λεμόνι μπλιάξ Ξυνά, οχι σκατά", παγκόσμιος υπάλληλος , είναι φυσικό να σιχαίνεται και να μάχεται κάθε πιθανότητα η εξωτερική πολιτική της Ελλαδος να αποκτήσει Εθνική και προπάντων, αξιοπρεπή διάσταση.
  Η θέση του να υπερασπιστή την υποψηφιότητα της Μπακογιάννη, είναι άλλη μια απόδειξη πως "οι εργολαβίες του", δηλώνουν και τους εργοδότες του.
  Εκείνους που βλέπουν ότι θα χαλάσει η ομόφωνη μανέστρα που με τόσο κόπο ετοίμασαν 35 χρόνια, για να ταϊσουν τα νεοοθωμανικά υποζύγια που ανάθρεψαν, αν υπάρξει μια άλλη θεώρηση στην αξιωματική αντιπολίτευση.
  Η "ομόφωνία" στα εξωτερικά θέματα και πρόσφατα και στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας, είναι πρόταγμα μιας επικείμενης πολιπολιτισμικής κατακερμάτισης της Ελλάδας και της αφελλήνισης της συνειδήσεως των κατοίκων της.
  Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα μπορούσε ποτέ να σταθεί και ομόφωνος και συνεταίρος σ΄ αυτή την επιλογή
  και κατά συνέπεια ο Αδριανόπουλος θα ήταν αδύνατον να τον υποστηρίξει!
  Είναι αυτό που λέμε, ενάντιον των συμφερόντων του!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.