#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/06/2012 18:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ.Αμυράς και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του κ. ΤσίπραΑν θα ήθελε να δει κανείς πίσω από τη σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τον πασίγνωστο πλέον Ιφικράτη Αμυρά και τις θέσεις του για επαναστατικό στρατό και αντάρτικο πόλεων, θα είχε να παρατηρήσει τα εξής: Ότι χάθηκε το δάσος διότι όλοι είδαμε το δέντρο. Και το δέντρο είναι αν τελικά ο Αμυράς μπήκε ή όχι στα ψηφοδέλτια του κ. Τσίπρα.

Αυτό πλέον θα πρέπει να μας είναι αδιάφορο διότι το δάσος είναι ότι ο κ. Τσίπρας, στην προσπάθειά του να φτιάξει τη μεγάλη αριστερή παράταξη που θα έπαιρνε την εξουσία, δε δίστασε να συναντηθεί και να συνεργαστεί με κάθε λογής παράλογη συνιστώσα που υπάρχει στην Ελλάδα.

Αυτό στην κοινή ελληνική γλώσσα λέγεται πολιτικός τυχοδιωκτισμός διότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάζεψε στους κόλπους τους κάθε πικραμένο που είχε στο μυαλό του ότι με μια αριστερή κυβέρνηση θα επιβάλλει και τις απόψεις του.

Και για να το ξεκαθαρίζουμε άπαξ διά παντός. Στην δημοκρατία η ψήφος του λαού είναι σεβαστή. Δεν κατηγορούμε λοιπόν την προσπάθεια για αριστερή κυβέρνηση. Αν υπήρχε μια υγιής, δημοκρατική αριστερή παράταξη που θα οδηγούσε την Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσω της κοινωνικής δικαιοσύνης, αυτό θα ήταν αποδεκτό και σεβαστό σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι μια πολύχρωμη παράταξη που τη συνδέει η γλύκα της εξουσίας. Και ο κ. Αμυράς είναι ένα κομμάτι από όλο αυτό το συνονθύλευμα. Ασχέτως αν υπήρχε ή όχι στα ψηφοδέλτια το γεγονός και μόνο ότι ένας επικίνδυνος άνθρωπος συζητούσε με τον Τσίπρα αν θα είναι υποψήφιος, τα λέει όλα. Και φυσικά δείτε το αντίγραφο από το ΒΗΜΑ το οποίο επιβεβαιώνει ότι η υποψηφιότητα του ανακοινώθηκε πανηγυρικά και διαψεύδει τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς ο κ. Αμυράς είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του, απλά μέλη ή ακόμη και υποψήφιοι βουλευτές είναι ορισμένοι άνθρωποι που έχουν ιδεολογική αντίθεση με τη δημοκρατία. Άλλοι θα επιθυμούσαν ένα ελληνικό Σοβιέτ, άλλοι θα ήθελαν να βγαίνουν οι πολίτες στους δρόμους κάθε μέρα, άλλοι είναι υπέρ των μπαχαλάκηδων, άλλοι είναι αναρχικοί κι άλλοι θα ήθελαν την Ελλάδα να γίνει η Αλβανία του Χότζα.

Χρησιμοποιούν όλοι, ωστόσο, τη δημοκρατία για να αποκτήσουν ο καθένας ότι θέλει. Και να είστε σίγουροι. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει και αρχίσουν οι έριδες, μέσα σε λίγο καιρό θα διαλυθούν.

Διότι αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό του πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Ο καθένας χρησιμοποιεί τον άλλο για να αποκτήσει αυτό που επιθυμεί. Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί τύπους σαν τον Αμυρά για να γίνει πρωθυπουργός και ο Αμυράς τον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει επαναστατικό στρατό.

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία (αν και πολλοί θα διαφωνήσουν μ’ αυτό) η ελληνική Αριστερά δεν λειτούργησε ως μια χοάνη που χωρά τα πάντα, ακόμη κι αν μέσα μπαίνουν και τυχοδιώκτες που αναζητούν το 15λεπτο της δημοσιότητας. Η Αριστερά και κυρίως η ευρωπαϊκή αριστερά που έβλεπε την Ελλάδα ως μέλος της Ευρώπης, ποτέ δεν αποδέχθηκε τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό ως κύρια συνιστώσα του.

Ο κ. Τσίπρας όμως, μπορεί να χαίρεται για την επιτυχία του. Χώρεσε τους πάντες στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι αν αυτοί είναι υπερασπιστές της βίας, της τρομοκρατίας ή ακόμη και των σύγχρονων Σοβιέτ.

Ο ελληνικός λαός, όμως, σε μια εβδομάδα, πρέπει να κρίνει με ψυχραιμότερο τρόπο και να δει τι κρύβουν οι περίεργες συνιστώσες που θέλουν να κυβερνήσουν. Διότι, άλλο είναι να υπόσχεσαι ότι θα δώσεις αυξήσεις και θα κάνεις προσλήψεις κι άλλο να παίζεις με τη δημοκρατική πορεία της χώρας. Κάποιοι από του Συριζαίους πιστεύουν ότι θα πάρουν ρεβάνς για τον εμφύλιο ή ότι ξαναγύρισαν τα παιδιά των λουλουδιών ή ακόμη ότι ο Κουφοντίνας είναι ο νέος Λένιν.

Δεν πρέπει να επιτρέψει κανείς, επομένως, να παίζουν κάποιοι πολιτικοί τυχοδιώκτες με ότι πιο αγνό έχει η ελληνική αριστερά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/06/2012 19:12:19

  Μιλάμε για πολιτική κουρελού, και όχι για πολιτικό κόμμα.
  Ο κάθε τρελαμένος βρήκε επιτέλους στέγη πολιτική.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Strange Attractor 10/06/2012 23:58:30

   Τους υποτιμάς. Τρελαμένοι ή όχι, θέλουν να καταστρέψουν συγκεκριμένα πράγματα, ξέρουν τον τρόπο και σε αυτό το καίριο θέμα θα συνεργαστούν.

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/06/2012 19:14:03

  Αληθεύει ότι η Πιπιλή σήκωσε αντάρτικο, και συκοφαντεί τον Φαήλο, ζητώντας την αποπομπή του από την ΝΔ;
  Ντροπή (αν είναι αλήθεια).

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Strange Attractor 10/06/2012 19:23:13

   Αντιγράφω απ'το fb κάποιου Δημήτρη Πλειώνη που είναικαι δημοτικός σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού :
   Δημήτρης Πλειώνης
   Χθες
   Περί Ιφικράτη Αμυρά: Άνθρωπος είναι του βαθέως κράτους.. Ο άνθρωπος είναι ΚΥΠίτης σαν τον πάλαι ποτέ "βομβιστή" Ντάνο Κρυστάλλη. Προσωπική εμπειρία: Ο Ιφικράτης Αμυράς εμφανίστηκε μια μέρα πριν από ενάμιση χρόνο περίπου στην αίθουσα Γκίνη στο ΕΜΠ στην οποία γινόταν ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα". Με πλησίασε και αφού μου συστήθηκε ονομαστικά και μου έδωσε και cart visite, (την οποία ψάχνω αλλά δεν έχω βρει ακόμα) δήλωσε φίλος της Πρωτοβουλίας μας και του Παλαιστινιακού Λαού και άρχισε αμέσως να με ρωτάει ποια είναι τα στελέχη της Πρωτοβουλίας, τι δράσεις σκοπεύουμε να κάνουμε, εάν έχουμε όπλα(!!) κλπ. Κατάλαβα από τις ερωτήσεις και την πιεστικότητα του ότι είναι χαφιές και μάλιστα όχι έξυπνος. Άρχισα λοιπόν και εγώ να τον ρωτώ πιεστικές ερωτήσεις και να του ζητάω διάφορα στοιχεία.. Τελικά κατάλαβε ότι είχε γίνει αντιληπτός και εξαφανίστηκε, ενώ ενημέρωσα σχετικά μέλη της γραμματείας της Πρωτοβουλίας. Από τότε δεν τον ξαναείδα. Είχα ξεχάσει το περιστατικό, το οποίο θυμήθηκα τώρα που έχει γίνει θέμα από την ΚΥΠ, συγνώμη εννοώ την ΝΔ, και είδα και την φωτογραφία του. Δημήτρης Πλειώνης, μέλος γραμματείας Πρωτοβουλίας "Ενα Καράβι για τη Γάζα" και δημοτικός σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού.

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 10/06/2012 19:39:20

  Ένας θιασώτης του αντάρτικου πολέμου είναι. Αυτά περί ΚΥΠ κλπ είναι κλασικό αριστερίστικο πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα.

  Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, είχατε τον Ιφ. Αμυρά υποψήφιο ναι ή ου;

 4. sos avatar
  sos 10/06/2012 20:26:52

  schooligans: Μα αυτό είναι αστείο! Δηλαδή ο Μάο στη θεωρία ενθάρρυνε την αμφισβήτηση και στην πράξη επέβαλε τη λογοκρισία;

  Tsipras: Είναι πολύ αντιφατικό, το ξέρω. Ο Μάο εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά, ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή.

  schooligans: Απ’ αυτή την καλή πρόθεση πέθαναν 38 εκατομμύρια άνθρωποι! Περισσότεροι απ’ όσους σκότωσε και ο Χίτλερ!

  Tsipras: Ε, τώρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Χίτλερ με τον Μάο! Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο.

  schooligans: Αυτό λίγο ενδιαφέρει τον άνθρωπο που πεθαίνει...

  Tsipras: Όχι, δεν είναι έτσι. Και τέλος πάντων δεν είχαν ούτε κρεματόρια ούτε φούρνους με Εβραίους...

  schooligans: Νεκρούς πάντως είχαν περισσότερους!

  Tsipras: Καταρχάς, αυτοί οι αριθμοί αμφισβητούνται. Μένει να αποδειχθούν ιστορικά και τότε να το ξανασυζητήσουμε.

 5. vassilis avatar
  vassilis 11/06/2012 12:32:25

  Απο αυτα που ελεγε ο εν λογω κυριος για ανταρτικο κ.λ αναφερομενος στην αντισταση απεναντι στον κατακτητη τι ειναι αυτο με το οποιο διαφωνειτε;Μιλα για χωρα υπο κατοχη.Που ειναι το μεμπτον;Δηλαδη οταν το 1940 οι ανταρτες πολεμουσαν απεναντι στο κατακτητη ηταν πραξη ανηθικη;

 6. Inno avatar
  Inno 11/06/2012 13:07:04

  παίξτε και αυτό που είπε η Δούρου "δεν θα κάνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε βήμα πίσω από το ψήφισμα των Κορυσχάδων"
  για να δούμε αν θα το διαψεύσουν και αυτό οι αγύρτες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.