#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/05/2012 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κύκλος των μετανοημένων κηπουρώνΟ κύκλος των μετανοημένων κηπουρών, θα μπορούσε να έχει ως βασικό πρωταγωνιστή το άλλοτε δεξί χέρι του Γ. Παπανδρέου, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα.

Ο άνθρωπος που εμφανίστηκε από το πουθενά, που τον έκανε κάποιο ο ΓΑΠ επειδή προφανώς εκτίμησε τις ικανότητές του, μίλησε για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και είπε ότι επιβλήθηκε σκληρή λιτότητα στους Έλληνες. Ζητά από τους ξένους δε να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα. Μιλώντας την εφημερίδα “Financial Times Deutschland” ο άλλοτε κηπουρός του ΓΑΠ είπε: «Οι Έλληνες δεν αμφισβητούν την ανάγκη περικοπών. Πρέπει όμως, επιτέλους, να αντιληφθούν όλοι, κυρίως δε οι ηγεσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Βερολίνο, ότι το πρόγραμμα που επιβλήθηκε δεν λειτουργεί και ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης», τονίζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι οι Έλληνες πρέπει να μπορέσουν και πάλι να δουν φως στην άκρη του τούνελ. «Μόνο έτσι θα πάψουν να βρίσκουν απήχηση και οι απόψεις των λαϊκιστών – Αριστεράς και Δεξιάς».

Οι υποχρεώσεις είναι πολλές, πολύ σκληρές και πρέπει να εφαρμοστούν σε σύντομο διάστημα, εξηγεί και δηλώνει χαρακτηριστικά: «Είναι σαν να επιβάλουμε σε έναν ερασιτέχνη αθλητή το πρόγραμμα προπόνησης του παγκόσμιου πρωταθλητή. Θα κάνει ρεκόρ ή θα εξοντωθεί; Αυτό έχει συμβεί και στην Ελλάδα. Της επιβλήθηκε καταστροφική λιτότητα».

Ο κ. Δρούτσας εμφανίζεται πάντως πεπεισμένος ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, αν και εκτιμά ότι κάποιοι παραπλανήθηκαν.

«Το 80% των Ελλήνων δεν επιθυμούν την έξοδο από την Ευρωζώνη. Πρέπει όμως να καταστούν σαφείς στους πολίτες οι συνέπειες της ψήφου τους», τονίζει και εξηγεί ότι πολλοί καταλαβαίνουν ότι η πραγματικότητα είναι πιο επικίνδυνη από αυτήν που παρουσιάζουν οι λαϊκιστές και είναι έτοιμοι τώρα να υποστηρίξουν δυνάμεις οι οποίες επιθυμούν μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση.

«Το σοκ της ακυβερνησίας της χώρας αποτέλεσε για όλους μας ισχυρό βίωμα», καταλήγει ο κ. Δρούτσας.

Για να καταλάβουμε καλά, ο κ. Δρούτσας πού ήταν όταν επιβάλλονταν τα σκληρά μέτρα λιτότητας; Ταξίδευε και δεν πήρε χαμπάρι τίποτε; Δεν ήταν στα υπουργικά συμβούλια; Δεν συναποφάσιζε και τώρα αντιλήφθηκε ότι οι Ελληνες περνούν δύσκολες ημέρες;

Και γιατί να το λέει αυτός άραγε που μόλις απομακρύνθηκε από ο υπουργείο Εξωτερικών «τρούπωσε» στη θέση του ευρωβουλευτή κάνοντας αλλαγή θέσεων με τον Στ. Λαμπρινίδη; Ξέρει ο κηπουρός από κρίση εκεί που βρίσκεται; Όπως επίσης και η κ. Τίνα Μπιρμπίλη που βολεύτηκε στον ΟΟΣΑ μετά την απομάκρυνσή της από το ΥΠΕΚΑ; Που ξέρουν λοιπόν οι κηπουροί από δύσκολη ζωή κι έρχονται να κάνουν κριτική;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 18/05/2012 11:26:44

  Δεν Ξεχνώ

 2. κατερίνα avatar
  κατερίνα 18/05/2012 11:49:36

  Αληθεύει η είδηση;

  Tρεις μέρες πριν γίνουν οι εκλογές, 6 υπουργοί, οι: Σαχινίδης, Διαμαντοπούλου, Βορίδης, Παπακωνσταντίνου, Κουτρουμάνης και Γερουλάνος υπέγραψαν την μεταβίβαση στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.»:
  51% απο τον ΟΛΠ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε)
  51% του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.
  65 % της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε.
  34 % της ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε
  34 % της ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.
  13,697% του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε
  81% της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Α.Ε.
  25% της ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.
  17% της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
  34% του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.
  92% της ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
  100% του ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.
  55% της ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΑΡΚΟ Α.Ε.

 3. aris avatar
  aris 18/05/2012 12:01:28

  Και μετά αμφισβητούν αν είναι σε θέση ο Τσίπρας να κυβερνήσει καλύτερα απ' αυτούς?
  Και με κλήρωση να βγάλει τους υπουργούς του ο Τσίπρας σίγουρα θα είναι ΟΛΟΙ καλύτεροι απ' τους κηπουρούς που μας οδήγησαν στο μνημόνιο που τώρα κριτικάρουν με "δεμένο το γάιδαρό τους".

 4. Nik avatar
  Nik 18/05/2012 12:54:51

  Αναμφίβολα η Μπιρμπίλω έκανε ζημιά με τα ανόητα σχέδια της. Ομως, περιμένετε να δείτε τι σας επιφυλάσσουν οι οικοσυνιστώσες του Τσιπ. Θα χορτάσετε με την πράσινη ανάπτυξη που μεταφέρει μέσω φόρων τα λεφτά σας στα οικολαμόγια.
  Το ΥΠΕΚΑ κατοικείται από Συριζαίους, εδώ και πολλά χρόνια.
  Ετοιμαστείτε.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Nik 18/05/2012 17:02:37

   "Το ΥΠΕΚΑ κατοικείται από Συριζαίους, εδώ και πολλά χρόνια."
   Να μια ακόμη αλήθεια, που πρέπει να αναδειχθεί εξαντλητικά. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι το τέλειο παράδειγμα για το πώς εν Ελλάδι (και όχι μόνον...) μπορεί κανείς να στήσει βιομηχανία κομπινών και λαμογιάς μέσω δήθεν οικολογικών ανησυχιών.
   Επί τη ευκαιρία, κάτι άκουσα το πρωί περί Μαργαρίτας Καραβασίλη και Ασωπού. Έκανε βουτιά στο χρόνο ο Σκάι ή ξαναζούμε το ίδιο έργο?

  • Nikos avatar
   Nikos @ Nik 21/05/2012 11:13:17

   Θα ήθελα να μου πείτε πως ακριβώς έχετε ιδία αντίληψη των όσων αναφέρετε;

 5. S.P. avatar
  S.P. 18/05/2012 15:27:45

  Τι γραμματικές γνώσεις έχει η κ. Μπιρμπίλη;

 6. Tonia G. avatar
  Tonia G. 18/05/2012 15:54:28

  Tουλάχιστον ο Δρούτσας ξέρουμε ποιανού ήταν. Η σημερινή Υπουργός Πολιτισμού της Υπηρεσιακής από που φυτεύτηκε; Και με τι γαλόνια και ένσημα;
  Καλύτερα να τη γκρεμήσουμε την Ακαδημία λέω εγώ...

 7. Nik avatar
  Nik 18/05/2012 19:57:57

  Η κα Μπιρμπιλη είναι Φυσικός, σπουδάξας έν Αγγλία. Δεν έχει ειδίκευση σε περιβαλλοντικά θέματα που απαιτούν πρωτίστως γνώσεις βιολογικές. Ολη της η καριέρα ήταν σε εφαρμογή πολιτικών της ΕΕ, με ολίγον speech writing για τον ΓΑΠ, εξ ού και τα τσιτάτα του στις ομιλίες, δηλαδή μια συρραφή από σλόγκαν-αναφωνήματα.

  Στο ΥΠΕΚΑ ενθρόνισε την WWF που ουσιαστικά ήταν η μοναδική πηγή πολιτικών, λες και δεν είχαμε ειδικόυς στα πανεπιστήμια μας να γνωμοδοτήσουν, και από εκεί, η Φυσικός, βρέθηκε σε θέση που απαιτεί πρωτίστως οικονομικές γνώσεις, στον OECD στο Παρίσι με μηνιαίο μισθό που αντιστοιχεί σε μέσο ετήσιο μισθό Ελληνα εργαζόμενου. Ανταμοιβή για υπηρεσείς στο Εθνος;

  • S.P. avatar
   S.P. @ Nik 18/05/2012 20:20:21

   Γιατί πήγε στην Αγγλία, δεν μπορούσε να μπει στην Ελλάδα;
   Ή μήπως πήγε για τα συνήθη λαϊκά βρεττανικά μεταπτυχιακά, που δίνονται αφειδώς στους ξένους και ιδίως σε Έλληνες , ο οποίοι κόπτονται ακαταπαύστως για την απόκτηση τους;

 8. Nikos avatar
  Nikos 21/05/2012 10:33:46

  Θα ήθελα πραγματικά να μάθω πως ο maquis έχει ιδία αντίληψη για τα όσα λέει παραπάνω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.