#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/08/2011 12:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κόσμος θέλει "ανανέωση" στις νοοτροπίες και τις συμπεριφορές, όχι μόνο στα πρόσωπα!Όλα  τα ρεπορτάζ από την "Συγγρού" αναφέρουν σήμερα ότι η ΝΔ επιστρέφει ετοιμάζεται για  επίθεση σε όλα τα μέτωπα, όχι μόνο εν όψει ΔΕΘ, αλλά και επειδή κανείς δεν αποκλείσει πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο. Εκτός από τα οικονομικά, που θα είναι πάντα στο επίκεντρο, ο Αντώνης Σαμαράς θα "ανεβάσει" τις τοποθετήσεις του και για τα θεσμικά ζητήματα, τη Νέα Μεταπολίτευση, την πρόταση διακυβέρνησης με τελικό στόχο την παρουσίαση του οράματος για μια Νέα Ελλάδα.

Ετοιμάζεται δηλαδή ολομέτωπη επίθεση. Την ίδια όμως στιγμή αυξάνονται και πληθύνονται οι διαρροές για τις εκλογικές λίστες σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, για «σίγουρες» υποψηφιότητες, για τις προτιμήσεις του Προέδρου σε νομούς και στο Επικρατείας.  "Λιστομαχίες" χωρίς προκήρυξη εκλογών.

Ποιον πολίτη ενδιαφέρουν οι λίστες; Τείνουμε να πιστέψουμε ότι στη δεδομένη συγκυρία όσοι ανακινούν, υποκινούν και διακινούν τέτοια σενάρια, προσφέρουν μέγιστη υπηρεσία στην παραπαίουσα κυβέρνηση. Γιατί αποκλείεται η προπαγάνδα της Ιπποκράτους να αφήσει ανεκμετάλλευτη την όλη ιστορία.

Τα κόμματα εξουσίας στην μεταπολίτευση είχαν με την πάροδο του χρόνου δημιουργήσει ελιτίστικες συμπεριφορές, έπαιρναν σαφείς αποστάσεις από τους πολίτες και συνήθιζαν να  «καπελώνουν» την κοινωνία ακόμη και σε τοπικό επίπεδο. Στις συνθήκες της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, τα κόμματα, όντας μαθημένα να λειτουργούν έξω και πάνω από την πραγματικότητα του λαού, εξακολουθούν να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο: ανίερες συμμαχίες, «συστήματα», πειθαρχημένοι συνοδοιπόροι.

Στην Ελλάδα της διαρκούς κρίσεως χρέους, της οικονομικής δυσπραγίας, της ανεργίας (που σύμφωνα με προβλέψεις  το 2012  θα ξεπεράσει το 20%,) υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται νυχθημερόν με την επανεκλογή και την πιθανή ή απίθανη υποψηφιότητα τους. Αν δεν ήταν τόσο ζορισμένα τα πράγματα, οι ματαιόδοξες «πιρουέτες» θα έφτιαχναν υλικό για ένα μήνα «Πατριδογνωσίες». Μέσα στην αυγουστιάτικη  απραξία κάποιοι  προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον «νεκρό πολιτικό χρόνο» προωθώντας το ονοματάκι τους

Οι ατομικές στρατηγικές και οι μωροφιλοδοξίες οδηγούν τους πολίτες στην αποχή από τις κάλπες. Οι εκλογές όποτε κι αν γίνουν θα είναι οι πιο «πολιτικές» εδώ και τριάντα χρόνια. Οι πολίτες θα κατέβουν να ψηφίσουν,  για να πάρουν θέση στα τεκταινόμενα. Μόνο εκλογές του «καναπέ» δεν θα είναι οι επόμενες.

Την ώρα της επίθεσης λοιπόν κάποιοι «χαμηλόβαθμοι» παζαρεύουν με τους «διοικητές» τους την προαγωγή μετά τη μάχη…

Οι συμπεριφορές θα κριθούν και στις κάλπες ασφαλώς. Αλλά αν κάποιοι με τη στάση ενθαρρύνουν τα μηδενιστικά επιχειρήματα («όλοι ίδιοι είναι») αποτελούν βαρίδια. Η ανανέωση δεν πρέπει να  είναι μόνο ηλικιακή, ή προσώπων. Κυρίως οφείλει να είναι ανανέωση νοοτροπιών, συμπεριφορών, πολιτικής και κομματικής φιλοσοφίας.

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 18/08/2011 13:13:18

  Δεν είναι μόνον ζήτημα νοοτροπιών ή ζήτημα προσώπων. Είναι ακόμη περισσότερο. Είναι ζήτημα εκπροσώπησης. Ειλικρινά, ώρες ώρες τρελαίνομαι στην ιδέα ότι θα προσπαθήσουμε εδώ όσοι είμαστε με το Σαμαρά και έχουμε σκοπό να αγωνιστούμε για να γίνει πρωθυπουργός, ότι θα αγωνιστούμε, τελικά, για να γίνουν υπουργοί ο τάδε ή ο δείνα (δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα).

  Ο Αντώνης θα πρέπει να έχει ως ολοζώντανο παράδειγμα προς αποφυγή το παράδειγμα του Καραμανλή. Και αν ο Καραμανλής είχε, στη συγκυρία εκείνη, τη δυνατότητα να κυβερνήσει πεντέμιση χρόνια χωρίς να αντιμετωπίσει τις παθογένειες, ο Αντώνης σήμερα ΔΕΝ θα την έχει. Ούτε πεντέμιση μήνες δεν θα αντέξει, αν δεν έρθουν καινούργια πρόσωπα με καινούργια νοοτροπία. Ή αν δεν αλλάξουν για καλά νοοτροπία όσοι από τα παλιά πρόσωπα μπορούν να αλλάξουν.

  Είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος δεν έχει αντιληφθεί την ισχύ του, ούτε τις δυνατότητες που του ανοίγονται αν την αξιοποιήσει και αν μιλήσει στο λαϊκό αισθητήριο, στη λαϊκή καρδιά. Δεν χρειάζεται να γίνει "λαϊκιστής", αρκεί να κάνει αυτό που αποζητάει ο κόσμος: Να φέρει ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥΣ στο προσκήνιο, ανθρώπους πραγματικά άξιους και όχι με "βιογραφικό" και "πτυχία". Ανθρώπους που να πονάνε τη χώρα και να θέλουν να δουλέψουν για το καλό της.

  Αυτό δυστυχώς δεν έχει συμβεί παρά ελάχιστα. Η ξεφτίλα του να μην εκλεγεί ο Φαήλος στην Κεντρική Επιτροπή εμένα με έχει σημαδέψει, όταν μάλιστα συνοδεύθηκε με εμφανώς συνειδητή ανοχή από τον Πρόεδρο προσώπων και καταστάσεων.

  Δεν αντιλέγω, το πράγμα ήταν εξαρχής δύσκολο. Η Ντόρα ήταν υπαρκτή διασπαστική απειλή από την αρχή και έως πρόσφατα, που ξεφούσκωσε για τα καλά. Τι να πρωτοκάνει ο Πρόεδρος; Οι Μητσοτάκηδες πανταχού παρόντες και όπως πάντα υπονομευτές. Το όνομα του Καραμανλή που, καλώς ή κακώς, εξακολουθεί να συγκινεί το Νεοδημοκράτη, αξιοποιείται από πολλούς για ίδιον όφελος και για έμμεση υπονόμευση του Προέδρου. Επίσης, στοιχειώδες, αν και το ξεχνάμε όλοι μας: Η ΚΟ δεδομένη. Δεν μπορείς να διώξεις τους βουλευτές σου. Οπότε, έπρεπε να γίνουν πολύ προσεκτικές κινήσεις.

  Όμως ο Πρόεδρος δεν έχει μιλήσει με τον τρόπο που πρέπει στο λαό. Να το πω απλά: Θα μπορούσε κάλλιστα να τους ΔΟΥΛΕΨΕΙ όλους αυτούς που λειτουργούν για ίδιο όφελος και όχι για όφελος της χώρας και να απευθύνεται στο λαό, από όπου αντλεί και τη δύναμή του.

  Ειλικρινά, αυτό που ελπίζω είναι να έχει κρυφή ατζέντα ανανέωσης. Αν όμως π.χ. είναι υποψήφιοι όλοι της παλιάς ΚΟ, τότε τι στο καλό ανανέωση μπορεί να γίνει;

  Την κρίσιμη στιγμή πρέπει να γίνουν στρατηγικές κινήσεις ανανέωσης. Σε πρόσωπα και νοοτροπίες. Αν δεν το κάνει ο Πρόεδρος, πολύ απλά αυτοκτονεί. Θα γίνει ένας δεύτερος Καραμανλής, χωρίς μάλιστα να έχει το πολιτικό κεφάλαιο που τόσο αφειδώς σπατάλησε ο ΚΚ...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 18/08/2011 13:16:32

   *Τα κεφαλαία είναι: αξίες και άξιους.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Επώνυμος 18/08/2011 16:43:06

    Μπράβο Επώνυμε!!!! Και το θέμα είναι ότι , ο Α.Σ. και ισχύ και δυνατότητες έχει! Σε μας , μόνο σε μας πρέπει να στηριχτεί!

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Επώνυμος 18/08/2011 13:51:21

   Επώνυμε,σωστά τα λες,τις ίδιες απόψεις έχουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία
   και τα περισσότερα αδέρφια των αντινέων.
   Πως αλλιώς να το διατυπώσει κανείς για να το καταλάβει η ηγεσία της ΝΔ;
   Εγώ βρήκα τρόπο,σχετικά απλό.
   Κύριε πρόεδρε,εμείς οι απλοί ψηφοφόροι,δεν έχουμε την άνεση να πούμε:
   Στα κάκαλά μας! !
   Οπότε χρησιμοποιήστε τους ικανότερους για να έχουμε και τα καλύτερα αποτελέσματα.Γκεγκε;

  • Kostas avatar
   Kostas @ Επώνυμος 18/08/2011 19:04:18

   Το έχουμε πει πολλές φορές. Δημοκρατικές διαδικασίες ανέδειξαν το Σαμαρά και έσπασαν την οικογενειοκρατία στην ηγεσία. Επιλογή υποψηφίων βουλευτών ΕΓΚΑΙΡΑ και από λίστα , ώστε οι κοινωνίες να αναδείξουν τους αξιότερους. Η ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΕΘΑΝΕ! Αυτά τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα διώχνουν το ψηφοφόρο. Υπάρχουν πολλοί και με φρέσκα οράματα που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Μέχρι 2-3 φορές συμμετοχή και τέλος. Εάν εκλεγούν , δεν έχουν να προσφέρουν μετά από 2 εκλογές τίποτε περισσότερο. Έτσι γίνεται και η ανανέωση. Οι κοινωνίες να προτείνουν στο κόμμα υποψηφίους και οι ίδιες να τους εκλέξουν.

  • διηνεκης avatar
   διηνεκης @ Επώνυμος 19/08/2011 11:26:07

   Όπως ψηφίσαμε για την εκλογή προέδρου στην ΝΔ έτσι κ´τώρα να στηθούν κάλπες σε όλοι την χώρα αλλα και στο εξωτερικό η εμπειρία υπάρχει απο την εκλογή προέδρου και να αποφασίσει ο Λαος πιους θέλει για υποψήφιους προς εκλογή βουλευτές έτσι λυνουμαι κ´ τα χέρια του προέδρου

 2. Αννίτα avatar
  Αννίτα 18/08/2011 13:14:42

  Μικρέ Οδύσσέα θα συμφωνήσω μαζί σου στην τελευταία παράγραφο που λες οτι η ΑΝΑΝΕΩΣΗ θα πρέπει να είναι: Αλλαγή νοοτροπίας συμπεριφοράς και κομματικής φιλοσοφίας.
  Ολο αυτό το κομμάτι αν γινόταν πραγματικότητα θα ηταν ευχής έργο, διότι από όλο αυτό το πακέτο θα έρθει η πραγματική αλλαγή στην χώρα μας.
  Επιπλέον θα δείξουν καθαρά πως συμμερίζονται τον αγώνα και το όραμα του Αρχηγού τους και αρχηγού μας.

 3. Abadistas avatar
  Abadistas 18/08/2011 13:36:06

  Ναι, είδα και εγώ πολλές και λαμπερές γραβάτες το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου. Ορισμένοι το πάνε φιρί-φιρί να κάτσουμε σπίτι μας την ημέρα των εκλογών. Για να πανηγυρίζει ο Πάγκαλος και η Διαμαντοπούλου την επομένη των εκλογών.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Abadistas 18/08/2011 16:56:41

   Λευκά κολλάρα...

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 18/08/2011 14:07:31

  ''Αλλά αν κάποιοι με τη στάση ενθαρρύνουν τα μηδενιστικά επιχειρήματα («όλοι ίδιοι είναι») αποτελούν βαρίδια.''
  Σωστά....Μήπως να αναλογιστούμε και αν η δική μας αυστηρότητα εξαντλείται σε συνεχείς απαιτήσεις από τη ΝΔ, ενώ δεχόμαστε με απίστευτη μοιρολατρία τις πολιτικές του Πασόκ..

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ ΕΥΑ 18/08/2011 16:54:31

   Εύα, χρειάζεται και η αυτοκριτική...

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ μικρός οδυσσέας 18/08/2011 18:47:40

    Βεβαίως και χρειάζεται..εμείς όμως κάποιες φορές δείχνουμε να θέλουμε ένα Πρόεδρο που να ικανοποιεί τα αιτήματα όλων μας και χωριστά το καθένα..Προτιμώ ,προσωπικά, να χαραχτεί μια πολιτική που θα αγκαλιαστεί απ΄τους περισσότερους Έλληνες και είμαι βέβαιη ότι θα βρει, αν δεν έχει, άτομα να την υλοποιήσουν..

    • μικρός οδυσσέας avatar
     μικρός οδυσσέας @ ΕΥΑ 19/08/2011 01:04:39

     Όταν λες "αιτήματα" εννοείς υποψηφίους στις λίστες;

 5. blue nile avatar
  blue nile 18/08/2011 14:55:14

  Τι να πει κανείς.
  Στη Θεσσαλονίκη η εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα είναι τραγική.
  Οι ίδιοι και οι ίδιοι που δεν λένε να καταλάβουν ότι με παλαιοκομματικά τερτίπια δε γίνεται τίποτα. Άσε που οι περισσότεροι είναι αμετανόητα ντοράκια ...

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ blue nile 18/08/2011 16:53:45

   Έξις δευτέρα φύσις

  • φωνη avatar
   φωνη @ blue nile 18/08/2011 17:05:54

   Αφού ο Πρόεδρος τους είπε βγείτε στον κόσμο να μιλήσετε και δεν εμφανίζετε κανείς τους πουθενά.

   Οι μικρές κοινωνίες έχουν τρομερά προβλήματα και ένας τους δε βγαίνει να τους ακούσει, να τους μιλήσει, να τους δει από κοντά ο κόσμος.

   Κάνουν άλλα'ντ'άλλων, δεν κάνουν τίποτα από αυτά που τους λέει ο Σαμαράς.
   Εκλογές, έτσι, από την τηλεόραση δε θα κερδίσουν.

   Ας βάλει ο Σαμαράς στο διαδίκτυο στη σελίδα της ΝΔ λίστα όσων φιλοδοξούν να κατέβουν υποψήφιοι με τη ΝΔ από κάθε περιοχή και να ψηφίσει ηλεκτρονικά η βάση ποιούς θέλει στα ψηφοδέλτια.
   Ο καθένας να διαλέξει για την περιοχή του υποψηφίους.

 6. Μάρκος avatar
  Μάρκος 18/08/2011 18:33:38

  Εγώ ως Δεξιός, περιμένω το κόμμα που ψηφίζω να στείλει στις 29 Αυγούστου εκπρόσωπο στο Γράμμο & στο Βίτσι. Το ΚΚΕ πριν 2 χρόνια έφτιαξε μνημείο εκεί για να γιορτάζει την ήττα του, και το γεγονός προβλήθηκε και από την κρατική τηλεόραση. Εμείς ντρεπόμαστε να τιμήσουμε τους Έλληνες στρατιώτες που σκοτώθηκαν για να μπορούμε σήμερα να λέμε ότι είμαστε ελεύθεροι; Εδώ θέλω να δω την αλλαγή νοοτροπίας μερικών χαρτογιακάδων της ΝΔ που ντρέπονται να πάμε σε τέτοιες εκδηλώσεις και τις αφήνουν βορά στην Χρυσή Αυγή...

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Μάρκος 18/08/2011 19:18:55

   Και στο Λαός

  • Enjoy Capitalism avatar
   Enjoy Capitalism @ Μάρκος 19/08/2011 11:44:06

   Σωστός αδελφέ Μάρκο !
   Στα άγια χώματα του Γράμμου και του Βίτσι , η ΝΔ ντρέπεται ( απ' ότι κατ΄επανάληψη έχει φανεί ) να στείλει εκπρόσωπο και να βγάλει ανακοίνωση ότι στέλνει στεφάνι στα παλικάρια που μας γλύτωσαν απο τον άθλιο μπολσεβικισμό των κατσαπλιάδων του ΚΚΕ!
   Αντιθετα, ο εξαφανισμένος σήμερα (και ανύπαρκτος στο παρελθον )Κώστας Καραμανλής φρόντισε να κατάθεσει στεφάνι στον Αι-Στράτη ! Δεν νομίζω ότι τα στρατιωτικά νεκροταφεία της Καστοριάς και της Φλώρινας είναι πιό μακριά .... Ο θυρεός του ΓΕΣ γράφει, "Ελεύθερον το Εύψυχον".... αντε να δούμε την ιδεολογική ευψυχία της ΝΔ στις 29 Αυγούστου!

 7. Xartografos avatar
  Xartografos 18/08/2011 23:47:21

  Η πλάκα είναι πως στο παλκοσένικο της ανανέωσης, βρίσκει την ευκαιρία να σκάσει μύτη και όλη η δευτεράντζα των σφογγοκωλάριων, όλα εκείνα τα σαθρά υποκείμενα της κομματικής καμαρίλας που μέχρι σήμερα κουβάλαγαν τους φραπέδες στα λυκόσκυλα του μαντριού, και το παίζουν η αφικνούμενη δύναμη πυρός. Τόση αχρειότητα... Τέτοια αδυναμία πολιτικού προσωπικού... Τόση ένδεια σοβαρών προτάσεων...
  Κινδυνεύουμε χειρότερα από τους μέτριους πεινάλες που ως δηθεν αδικημένοι βρίσκουν αφορμή να αξιώνουν λέει χρίσματα. Τεταρτοκλασσάτοι ανθυποθυρωρίσκοι, που υποδύθηκαν και τους φιλοπαραταξιακούς επειδή δεν είχαν στοιχειώδη κότσια να φύγουν προς λαο-ντόρα μεριά, έρχονται και καλά έτοιμοι. Ρε τι θα δουν ακόμη τα μάτια μας...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Xartografos 19/08/2011 10:01:39

   Αγαπητέ φίλε, αυτό που λες είναι ένας κίνδυνος, ο οποίος, αν και αποτελεί τον σημαντικότερο κίνδυνο ακύρωσης της "ανανέωσης", δεν είχε συνειδητοποιηθεί επαρκώς! Μιλάω τουλάχιστον για τον εαυτό μου. Είναι πάρα πολύ σοβαρό και πάρα πολύ σωστό αυτό που λες. Και αν μας διαβάζουν στη Συγγρού από το επιτελείο Σαμαρά (ή ο ίδιος), θα πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους αυτό.

   Δηλαδή, όχι να σερβιριστεί ως "ανανέωση" το ότι θα πάρουν σειρά στην κομματική επετηρίδα όλες οι κομματικές δευτεράντζες!

   Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει ήδη σε μεγάλο βαθμό!

   Αυτό δείχνει και πόσο σωστή είναι η ανάρτηση, που λέει ότι δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά θέμα νοοτροπίας.

   Πρέπει να αναδειχθούν οι καλύτεροι! Και όχι απαραίτητα από τον κομματικό μηχανισμό! Κατά τεκμήριο όσοι είναι στον κομματικό μηχανισμό είναι χειρότεροι από τους απέξω, που έχουν δουλέψει και λίγο στη ζωή τους. Δεν σημαίνει αυτό βέβαια ότι δεν υπάρχουν και άξιοι μέσα στον κομματικό μηχανισμό. Απλώς, οι πιθανότητες είναι εναντίον τους...

   • Xartografos avatar
    Xartografos @ Επώνυμος 19/08/2011 15:29:17

    Συμφωνούμε νομίζω 100! Το μελαγχολικό με τους αξίους είναι ότι δυσανασχετούν να τηρήσουν τα κομματικά πρωτόκολλα και τους συμβιβασμούς : να τηλεφωνούν και να τρέχουν στις καταθέσεις στεφάνων, να στέκονται πίσω από τον αρχηγό όταν δίνει συνέντευξη, να περιμένουν πότε θα κλάσει (...με συγχωρείτε) ο βαρώνος για να χαρεί η ουρά του, να εμπλακούν στη ψυχοφθόρα και εν πολλοίς ελεεινή διαδικασία της κομματολάσπης. Τρανό παράδειγμα η μη εκλογή του ορμητικού Φαήλου -ούτε που τον ξέρω το χριστιανό. Φοβάμια πως οι σαλιάρηδες μας περιμένουν δυστυχώς και πάλι...

 8. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 19/08/2011 00:14:34

  Η αυτοδίκαιη συμμετοχή των βουλευτών στις λίστες των υποψηφίων, κάθε άλλο παρά «δίκαιη» είναι και ήδη αποτελεί σοβαρό ζήτημα, ειδικά για τον Αντώνη που έγινε αρχηγός σε ένα κόμμα που στελεχωνόταν χρόνια για την αρχηγία άλλης!
  Στο κάτω - κάτω της γραφής, κάποιοι ό, τι είχαν να δώσουν το έδωσαν και κάποιους άλλους δεν θέλει να τους ξέρει πια ο κόσμος. Για μένα, ανάμεσά τους υπάρχουν άξιοι, μέτριοι και εντελώς ανάξιοι για το συγκεκριμένο αξίωμα. Δηλαδή το αν εκλέχθηκε κάποιος, γιατί το μοναδικό του προσόν είναι να είναι γυιος ή κόρη πρώην βουλευτή, καθιστά την εκλογή του αξιοκρατική; Το αν κάποιος εκλέχθηκε, γιατί η Ντόρα ετοίμαζε τον στρατό της εδώ και χρόνια, σημαίνει πως έχει κανένα δικό του ειδικό βάρος; Δεν είναι φως - φανάρι πως πολλούς από αυτούς τους εξέλεξαν οι μηχανισμοί και η πελατειακή σχέση;
  Άραγε η αλλαγή νοοτροπίας ξεκινά από εκεί που το δικαίωμα να είσαι υποψήφιος, ταυτίζει την επιλογή του αρχηγού-δικαίωμά του είναι να θέλει κάποιους για συνεργάτες- με την αποδοχή αυτής από τη συντριπτική πλειονότητα της βάσης. Και εμείς στη βάση ξέρουμε καλύτερα από κάποιες δήθεν επιτροπές αξιολόγησης, ποιος τραβάει δυνατά και ποιος όχι. Ας γίνονταν λοιπόν προκριματικές στη βάση και τότε θα έβλεπαν πολλοί από αυτούς που νομίζουν ότι έχουν την υποψηφιότητα στο τσεπάκι, πόσα απίδια χωράει ο σάκος τους.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Aφροδίτη 19/08/2011 01:08:06

   Υπάρχει ποσόστωση εκλογής υποψηφίων βουλευτών από τη βάση, σύμφωνα με το καταστατικό

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ μικρός οδυσσέας 19/08/2011 01:10:26

    Ναι , αλλά το σκηνικό θα άλλαζε και θα διευκόλυνε και τον Πρόεδρο τουλάχιστον μέχρι ένα σημείο.

 9. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 19/08/2011 01:30:57

  Κυρίως γι΄αυτούς..αλλά και σε ό,τι αφορά τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά, την αντίδραση, την αντιπολίτευση..θέλω να πω ότι δε γίνεται να μας ευχαριστήσει όλους..

 10. Νίκος Χ. avatar
  Νίκος Χ. 19/08/2011 10:33:52

  Όσον αφορά στη ποσόστωση που προβλέπεται από το καταστατικό δεν αλλάζει τη δεδομένη κατάσταση αφού πρόκειται για 1 ή 2 άτομα σε κάθε περιφέρεια. επίσης θυμίζω ότι η ίδια πρόβλεψη υπύρχε και για τις δημοτικές εκλογές...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.