#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/05/2010 13:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη απο ... "σωτήρες" τύπου ΣημίτηΑς παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, επέλεξε να κάνει την βαρυσήμαντη παρέμβασή του για την οικονομία από τις σελίδες του «Πρώτου Θέματος», δηλαδή μεταξύ ψευτοσκανδάλων, γυμνών και ανάλυσης του dvd πορνό της Μαριάννας Ντούβλη.  Κι ας πούμε απλά ότι επέλεξε την πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα για να έχει περισσότερους αναγνώστες των γραφόμενών τους ή απλά… Μωραίνει Κύριος.

Αυτό που παρατηρεί κανείς διαβάζοντας το άρθρο του κ. Σημίτη είναι η παντελής απουσία αυτοκριτικής. Πουθενά δεν κάνει αναφορά στις δικές του ευθύνες για την κατάντια της χώρας. Μονοκονδυλιά όλα σβησμένα από το 2004 και πριν.

Το μόνο που κάνει είναι ένας ύμνος της διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο, από το 1996 μέχρι το 2004. Λέει πώς φτάσαμε στην είσοδο στην ΟΝΕ, για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, τη μείωση της ανεργίας, την τιθάσευση του πληθωρισμού, την αύξηση των φορολογικών εσόδων, τη δημοσιονομική εξυγίανση, τα χρυσά κουτάλια που έτρωγαν μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Σε ένα πράγμα έχει δίκιο. Σε σύγκριση με σήμερα τότε ήμασταν σε καλύτερη μοίρα. Όμως, μήπως και εκείνη η περίοδος έχει «γκρίζες» ζώνες που επιμελώς ξεχνά ο κ. Σημίτης. Μήπως ξεχνά ότι ο ίδιος και οι οικονομικοί υπουργοί του ξεκίνησαν το «μαγείρεμα» των στοιχείων που στέλναμε στη ΕΕ;

Ξέχασε να μας μιλήσει για το «έγκλημα» των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πληρώνουμε για πολλές γενεές. Από εκεί δεν προήλθε η τεχνητή ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας;

Τι έκανε η κυβέρνησή του για να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα των Αγώνων; Χτίσαμε φαραωνικά έργα, βάλαμε τους εργολάβους στο κόλπο για να τρώνε και να πίνουν στην υγεία των κορόϊδων και κατά τα άλλα είχαμε ανάπτυξη.

Φεσώσαμε τον ελληνικό λαό για κτίρια που τώρα αραχνιάζουν, αλλά ένα μεταολυμπιακό σχέδιο αξιοποίησης δεν άφησε ο κ. Σημίτης.

Για να μη μιλήσουμε για το καταστροφικό 2000-2004 όπου το «γρηγορόσημο» έγινε θεσμός ενώ τα χαρτοφυλάκια των εργολάβων γέμισαν από έργα.

Και τέλος, ξέχασε να μας πει κάτι για το έγκλημα του Χρηματιστηρίου, τη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος, μετά από αυτή που ζούμε τώρα.

Ο κόσμος, όμως, δεν ξεχνά τον λογιστή που τα έκανε θάλασσα από την πρώτη στιγμή με τα Ιμια μέχρι την τελευταία με τους Ολυμπιακούς.

Κι όσο κι αν κάποιοι συνεχίζουν να «λιβανίζουν» τον πρώην πρωθυπουργό, όσο κι αν από το χάλι των τελευταίων 5 ετών ο κ. Σημίτης φαντάζει καλύτερος, το ζήτημα είναι ένα: Ο κόσμος δεν ξεχνά και δεν έχει ανάγκη από δήθεν σωτήρες που πασάρονται εντέχνως τώρα που η χώρα καταρρέει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/05/2010 13:56:27

  Να! Και αυτός μπορεί να πάει το θέμα των υποβρυχίων στη Βουλή. Και τον ΑΗΣ Φλώρινας. Και την μετοχοποίηση του ΟΤΕ. Και την καθυστέρηση των Ολυμπιακών Αγώνων και την σωτήρια ανάθεση τελευταία στιγμή. Και την πρόσληψη υπόδικου καταζητούμενο για τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα. Και για τις σωτήριες παρεμβάσεις για το ΧΑ.

  Ικανός άνθρωπος. Τα μεθόδευσε όλα και δεν φταίει και σε τίποτα. Κανένας, τίποτα, μπήκαν στην μαγική πηγή και ανέκτησαν την παρθενία τους. Ούτε ο Γιωργάκης ξέρει τίποτα από όλα αυτά.

  Δυστυχώς η ικανότητα προϋποθέτει ότι υπάρχουν και λεφτά. Υπήρχαν λεφτά, τα έχουν πάρει οι φίλοι του και οι υποστηρικτες του. Και αυτός πρέπει να ήταν εκβιαζόμενος εκεί προς το θλιβερό τέλος.

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 17/05/2010 13:59:47

  Στην ουσία ο Σημίτης φταίει για τα σημερινά μας χάλια.
  Πιο πολύ κι από τον ΚΚ τον Β', πιο πολύ κι από τον Αντρέα Παπαντρέου.
  Αυτός δεν έφερε τη Goldman Sachs στην Ελλάδα;

 3. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 17/05/2010 14:02:30

  "Πρέπει να πούμε στον κόσμο την αλήθεια: Οι Γερμανοί ζούμε ξοδεύοντας δραματικά περισσότερο από όσο παράγουμε".
  {Ρόλαντ Κόχ, Χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός της Έσσης, Γερμανία).
  "Δεν μπορούμε να διώξουμε χώρες από την Ευρωζώνη, επειδή δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν το χρέος τους. Ακόμη κι άν μπορούσαμε να το κάνουμε, για καμμιά χώρα δεν θα ήταν τόσο δραματικές οι ζημίες, όσο για τη Γερμανία".
  h**p://www.spiegel.de/spiegel/0,1518,695091-2,00.html
  Όταν οι Γερμανοί πολιτικοί λένε αυτά για τη Γερμανία, τι να πούμε εμείς για τη χώρα μας;

 4. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 17/05/2010 14:06:17

  Η μαύρη αλήθεια: Για «έγκλημα» των Ολυμπιακών Αγώνων, δικαιούνται να ομιλούν μόνον αυτοί που ήταν ευθαρσώς και χωρις περιστροφές από την αρχή εναντίον: Από τα κόμματα της σημερινής Ελληνικής Βουλής, δυστυχώς μόνον το 1/3 του Συνασπισμού (προσοχή όχι του ΣΥΡΙΖΑ), με τον αείμνηστο Μιχ. Παπαγιαννάκη.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Sic transit gloria mundi 17/05/2010 14:12:03

   Δεν είναι έτσι. Από όσο θυμάμαι, ο Συνασπισμός είχε ταχθεί καθολικά ενάντια στο πανηγυράκι της κυρα-Γιάννας. Θυμάσαι εσύ κάποια στελέχη του που να είχαν τοποθετηθεί υπέρ;

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Αυριανιστής 17/05/2010 14:13:15

    Αλαβάνος; Δεν παίρνω όρκο όμως, μη τον αδικήσω.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 17/05/2010 14:18:27

    Τον Αλαβάνο δεν τον θυμάμαι να είχε κάνει την παραμικρή δήλωση για το θέμα, ούτε υπέρ, ούτε κατά. Ίσως και να μην του ζητήθηκε και κάποια δήλωση, καθώς τότε ήταν ένας απλός ευρωβουλευτής, χαμένος κάπου μεταξύ Βρυξελλών και Στρασβούργου, και δεν είχε εμφανίσει ακόμη τις αρχηγικές του φιλοδοξίες.

 5. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/05/2010 14:10:21

  Και να μην ξεχνάμε και τη θριαμβευτική του ιαχή "Νικήσαμε!", με την οποία υποδεχόταν την Αυτοκράτειρα κυρα-Γιάννα στο Μαξίμου, όταν εκείνη επέστρεφε από τη Λωζάννη με τη συμφωνία καταδίκης της ελληνικής οικονομίας -τη συμφωνία ανάθεσης των λεγόμενων "ολυμπιακών αγώνων" εννοώ- ανά χείρας...

 6. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 17/05/2010 14:24:07

  "αν από το χάλι των τελευταίων 5 ετών ο κ. Σημίτης φαντάζει καλύτερος"

  Δεν συμφωνώ. Σε τι ήταν καλύτερος; Με τα αντικειμενικά κριτήρια και συνολικό ζόρισμα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού σε συνθήκες παγκόσμιας και ελληνικής ανάπτυξης, είχε καταφέρει να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα σε ικανοποιητικό βαθμό για να μπούμε στην ΟΝΕ. Αυτό κατάφερε καλύτερα, την πρώτη τετραετία, με μέτρα που είχε πάρει ο κυρ-Αλέκος Παπαδόπουλος επί Ανδρέα. Ας μην συζητήσουμε τι μοίρασε ο Σημίτης προεκλογικά, από τον Ιανουάριο του 1996 μέχρι το Σεπτέμβριο.

  Ο Καραμανλής μια χαρά τα κατάφερνε με την οικονομία μέχρι το Σεπτέμβριο του 2008. Πολύ καλύτερα από το Σημίτη, με χαμηλότερα ελλείμματα και αυτοδύναμη διατηρησιμότητα του ρυθμού ανάπτυξης, χωρίς Ολυμπιακά έργα. Ήρθε η διεθνής κρίση και κλονίστηκε η ανάπτυξη και μαζί με αυτήν τα ελλείμματα. Η Ελλάδα πάλι τα κατάφερε πολύ καλύτερα από τις περισσότερες χώρες, παρά το γεγονός ότι είχε υψηλό χρέος και υψηλότερο έλλειμμα από τους άλλους. Αν δεν έχει έρθει ο Δεκέμβρης, τα ελληνικά spreads δεν θα είχαν ανεβεί ποτέ.

  Αν δεν ερχόταν ο ΓΑΠ, η Ελλάδα δεν θα αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα με το δανεισμό της. Θα έπρεπε να πάρουμε μερικά "σκληρά" μέτρα, σαν κι αυτά που πρότεινε ο Καραμανλής στη ΔΕΘ το 2009, που θα ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που πήρε ο ΓΑΠ, και θα ήταν όλα μέλι-γάλα. Θα ξαναείχαμε ανάπτυξη αυτή τη στιγμή.

  Δεν μπορώ να δω, λοιπόν, σε τι υστέρησε ο Καραμανλής σε σχέση με το Σημίτη. Ήταν πολύ καλύτερος. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

  Ας θυμηθούμε, τέλος, ότι ο Καραμανλής ολοκλήρωσε μέσα σε πέντε μήνες το 20% των Ολυμπιακών έργων, ενώ ο Σημίτης για να ολοκληρώσει το 80% χρειάστηκε 7 χρόνια. Να θυμηθούμε που όταν βγήκε η ΝΔ δεν ξέραμε ακόμη αν θα πετύχει ο στέγαστρο Καλατράβα; Ότι δεν είχε καν ξεκινήσει η Βάρης-Κορωπίου που την έκανε ο μπαρμπα-Σουφλιάς σε πέντε μήνες; (άλλο η διαπλοκή του μπαρμπα-Σουφλιά, εκεί είναι ισόπαλος με το Σημίτη, αλλά σε επίπεδο ικανότητας μιλάμε ότι τους έβαλε γυαλιά). Πώς λοιπόν καταλογίζουμε το "χάλι" στον Καραμανλή και όχι στη διεθνή κρίση; Που, επιτέλους, δεν ήταν και τόσο χάλι τέλος πάντων;

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Επώνυμος 17/05/2010 21:36:12

   ξεχνάς την Αθηνών-Λαμίας με την ταχύτατη ολοκλήρωση του πέταλου του Μαλιακού... Πράγματι, η διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης μετά τους Ολυμπιακούς, παρά την παντελή καθίζηση των δημοσίων έργων, είναι ίσως μοναδικό φαινόμενο σε όλη τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, όπου η ανάπτυξη πάντα είχε ως κύριο μοχλό την οικοδομή

 7. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 17/05/2010 15:10:11

  !&* Δεν..!~?/ Μπορώ...;@#$%^&^$#@
  «¨@##....Σημίτης....γ&%^%$#@!@###^%^@#!@!@##$^&^&^^*&*
  Κεραυνός...Θύελλα...Τυφώνας@#@$##$$~~!~!!!!

  Δεν γράφει το πληκτολόγιο....Βρίζει...

 8. socrates avatar
  socrates 17/05/2010 15:21:10

  Με τέτοια μυαλά που κουβαλάει ο "πανύψηλος" περιμέναμε να μην αφήσει πίσω του μια καταχρεωμένη οικονομία;
  Να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι ήταν ο αρχιτέκτονας της οικονομικής καταστροφής εκατοντάδων χιλιάδων Ελληνικών οικογενειών με το Χρηματιστήριο και τις "αεράτες" Α.Μ.Κ. του Θωμαδάκη.
  Όσο για τη ΔΕΚΑ Α.Ε., τί να πείς;
  Όλοι οι γνώστες της αγοράς ξέρουν ότι από τον Απρίλη του 2000 και πέρα άρχισε η καταστροφή των αποθεματικών των ταμείων και φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση. Όταν πριν από τις εκλογές του 2000 βάζει τους διορισμένους υπαλλήλους του στη ΔΕΚΑ Α.Ε. να αγοράζουν με τα λεφτά των ταμείων κρατικές μετοχές (ΟΤΕ, Εθνική, Εμπορική, κλπ) κατά δεκάδες χιλιάδες κομμάτια κάθε μέρα και μετεκλογικά πέφτουν 70% μέσα σε ένα τετράμηνο, πώς αυτός ο άνθρωπος έχει μετά το θράσος να μιλάει για καταπολέμηση της σπατάλης και της διαφθοράς;
  Επίσης όταν όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι (Έλληνες και ξένοι) του έλεγαν να μη βάλει την Ελλάδα με υψηλή ισοτιμία στο ευρώ γιατί θα καταστραφούν οι εξαγωγές, αυτός συνέχιζε το μαγείρεμα, για να μην του φύγει ο πληθωρισμός και χάσει τις εκλογές.
  Τα θυμάμαι ένα-ένα και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, που βγαίνει να εκφέρει και άποψη για τα οικονομικά της χώρας αυτό το ^%#@%$.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ socrates 17/05/2010 18:04:56

   Τα τελευταία νέα είναι ότι η ΔΕΚΑ αθωώνεται για το σκάνδαλο αυτό! Γι΄αυτό και μικρός πρίγκηψ Κ.Σημίτης ξεσπάθωσε.....Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές.

 9. Thraphsorchis avatar
  Thraphsorchis 17/05/2010 15:32:51

  Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από σωτήρες ΚΑΝΕΝΟΣ τύπου.

 10. Orestios avatar
  Orestios 17/05/2010 18:06:14

  Ο υπαλληλάκος ξαναχτυπά.
  Βρέ τί πάθαμε με τον φον θρούμπεν.

 11. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 17/05/2010 19:19:38

  Και σπυριάρης και μαρτυριάρης(έδωσε τον Οτσαλάν)και σαλιάρης (ευχαριστούμε τις ΗΠΑ).Τώρα,επανέρχεται ως κλ...ιάρης.

 12. JOHN avatar
  JOHN 17/05/2010 20:27:41

  Για τη σημερινη καταντια της χωρας τεραστιες ευθυνες εχει και ο Σημιτης.Με τις επιλογες του τα λογιστικα μαγειρεματα,και για τις κυβερνησεις του οπου η λαμογια και η αρπαχτη εγιναν τροπος ζωης!!Ειναι και αυτος μερος του προβληματος και οχι σωτηρας οπως καποιοι προσπαθουν να μας τον παρουσιασουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.