#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/05/2008 03:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι

Υπάρχει πλέον τεράστιο πολιτικό θέμα με τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς.  Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» από στοιχεία της δικογραφίας της Εισαγγελίας Μονάχου προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις περί χρηματοδότησης των δύο μεγάλων κομμάτων με το ποσό των 1.376.000 ευρώ για τις εκλογές του 2004. Σύμφωνα με τον διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» Ράινχαρτ Σίκατσεκ, τα χρήματα διοχετεύθηκαν από την ηγεσία της ελληνικής Siemens. Το συγκεκριμένο ποσό αποτελούσε το 2% του τζίρου της θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα για τη χρήση του 2003. Σε καταθέσεις τους, πρώην κορυφαία στελέχη της Ζήμενς λένε μεταξύ άλλων: «εξαιτίας του επικείμενου εκλογικού αγώνα και των επερχόμενων εκλογών στην Ελλάδα θα έπρεπε να γίνουν πληρωμές στα κόμματα στην Ελλάδα….Κάτι τέτοιο ήταν η συνηθισμένη διαδικασία στην Ελλάδα, η κομματική χρηματοδότηση λαμβάνει χώρα μέσω μεγάλων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται σε αυτήν».

Δεν έχουν πλέον καμία σημασία για τον αναγνώστη οι άλλες λεπτομέρειες που αποκαλύπτει η εφημερίδα. Μόλις προχθές εξάλλου δείξαμε ότι οι γερμανικές μίζες είναι σταθερά στο 2% από το …1984, την εποχή δηλαδή που η Ζήμενς και η Ιντρακόμ εκστράτευαν για να αλώσουν τον ΟΤΕ. Η «Ελευθεροτυπία» της Κυριακής έγραψε τέλος ότι το ίδιο ποσοστό δόθηκε και για σύμβαση του 1997. Όπως έλεγε και ο κ. Χριστοφοράκος της Ζήμενς Ελλάς στον κ. Κουτσενρόιτερ της Ζήμενς Γερμανίας, το 2001, «υπάρχει ένα σύστημα στην Ελλάδα το οποίο λειτουργεί έτσι και …δεν μπορεί να αλλάξει...».

Το σύστημα αυτό λυμαίνεται τον τόπο, διαφθείρει πολιτικούς και εκμαυλίζει συνειδήσεις επί μια 25ετία. Είναι εκείνο που ο ίδιος ο Μητσοτάκης αποκάλεσε διαπλοκή και ισχυρίστηκε ότι τον ανέτρεψε. Είναι το ίδιο την καταπολέμηση του οποίου υποσχέθηκε ο Καραμανλής για να εκλεγεί πρωθυπουργός. Το τι θα γίνει λοιπόν με τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς είναι πολύ απλό. Είτε ο Καραμανλής θα συναισθανθεί, έστω και τώρα, τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό λαό (αλλά και την υστεροφημία του) και η δικαστική έρευνα θα συνεχιστεί απερίσπαστη. Είτε και η υπόθεση αυτή θα τελειώσει άδοξα για να καταλάβουν όλοι πλέον, ότι όλα γίνονται για λόγους πολιτικών και άλλων εκβιασμών. Όπως στην περίπτωση του ΟΤΕ για παράδειγμα. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/05/2008 07:18:51

  Πόσο πιό απλά μπορείς να το πεις; κι όμως σφυρίζουν κλέφτικα. Σε βλέπω να αλλάζεις ψευδώνυμο και από factorx να πάρεις και συ όνομα είδους που εξαφανιζεται. Δεν με νοιάζουν οι πολιτικές προεκτάσεις, αλλά το άδοξο τέλος έχει απέραντη λύπη.

 2. Sratis avatar
  Sratis 20/05/2008 07:23:00

  )))) >> Κε Αλογοσκούφη πως δεν το κατάλαβες έγκαιρα ότι η κα Ματθαίου είναι ΠΑΣΟΚ ;

 3. evlatis avatar
  evlatis 20/05/2008 08:42:01

  Πολλή ενημέρωση, πολλά έγγραφα, πολλές μαρτυρίες για το σκάνδαλο της siemens αλλά πράξεις καμμία. Για ένα διαδηλωτή για ένα χουλιγκάνο για ένα μικροδανειστή για ένα ναρκομανή η ελληνική δικαιοσύνη παρεμβαίνει άμεσα και μάλιστα πολλές φορές έχοντας μόνο ενδείξεις. Για σκάνδαλα τύπου siemens η έρευνες είναι ενδελεχείς και τις περισσότερες φορές χωρίς ενόχους. Ελλάς ολέ χαβαλέ!!!!!

 4. rs avatar
  rs 20/05/2008 08:48:51

  Τηρουμένων των αναλογιών, το έργο το έχουμε ξαναδεί.
  Το θέμα είναι εάν θα υπάρξουν ευθύνες τελικά. Και δεν εννοώ τα κόμματα, διότι το βρίσκω πολύ δύσκολο, αλλά αυτά τα λαμόγια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την "μεταφορά" και εμφανίζονταν σαν bon viveur θα έχουν επιπτώσεις;
  Η λήθη αγαπητοί τα ...αλέθει όλα.Δυστυχώς.

 5. rs avatar
  rs 20/05/2008 08:50:32

  Τηρουμένων των αναλογιών, το έργο το έχουμε ξαναδεί.
  Το θέμα είναι εάν θα υπάρξουν ευθύνες τελικά.
  Και δεν εννοώ τα κόμματα, διότι το βρίσκω πολύ δύσκολο, αλλά αυτά τα λαμόγια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την "μεταφορά" και εμφανίζονταν σαν bon viveur θα έχουν επιπτώσεις;
  Η λήθη αγαπητοί τα ...αλέθει όλα.Δυστυχώς.
  Πάντως να μην μας διαφεύγει οτι στην Ιταλία μετά τα "καθαρά χέρια" μας προέκυψε ο ...Μπερλουσκόνι.

 6. alzap avatar
  alzap 20/05/2008 10:08:01

  Ωστόσο πέρα απο εικασίες και ψυχογραφήματα προσώπων και κομμάτων τους τελευταίους μήνες αλλά και στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή, ένας και μόνον ένας αρχηγός κόμματος ζήτησε για πολλοστή φορά εξεταστική επιτροπή για την SIEMENS. Κι αυτός είναι ο Γ. Παπανδρέου. Ο οποίος λέει ότι πρέπει να πληρώσουν όσοι ενέχονται όπου κι αν ανήκουν, όποιοι κι αν είναι...
  Γιατί δεν παίρνουν θέση τα άλλα κόμματα;
  Τη Ν.Δ την αντιλαμβάνομαι, τα άλλα κόμματα όμως;
  Γιατί ποιούν την...πάπια;

 7. Le canard avatar
  Le canard 20/05/2008 10:31:04

  Εάν οι πολιτικοί θέλουν να επιστρέψουν στην Πολιτική, να σταματήσουν να λειτουργούν ως υπηρετικό προσωπικό των μεγάλων ντόπιων και ξένων οικονομικών συμφερόντων, να πάψουν να υπακούουν στις επιταγές των οικονομικών ελίτ, να ξαναποκτήσει η Πολιτική κάτι από τη χαμένη τιμή της και να παίξει τον ρόλο του προστάτη των λαϊκών στρωμμάτων που ζουν ολοένα δυσκολότερα, πρέπει να κάνουν οι ίδιοι την αυτοκάθαρσή τους. Η Εξεταστική Επιτροπή για τη Ζημενς είναι το λιγότερο. Τόσα χρόνια "συζητούν" (;) για το μαύρο πολιτικό και ουδέποτε έχουν θεσπίσει σοβαρά μέτρα για να το περιορίζει. Είναι η ώρα της κάθαρσης, με την υποστήριξη της κοινωνίας και του λαού. Οχι βέβαια, η ώρα των "καθαρών χεριών". Δεν έχουμε ανάγκη τους εισαγγελείς, αλλά άξιους και καθαρούς πολιτικούς. Και εν πάση περιπτώσει, κάθε κατεργάρης να μπεί στον πάγκο του. Τα δε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να περιοριστούν στο ρόλο που τους δίδει η αστική δημοκρατία. Πρέπει επιτέλους να μπεί τέρμα στην κυριαρχία της διαπλοκής, την αποθέωση της οικονομίας της αγοράς και των σαλονιών της Εκάλης, που το μόνο που έχουν "διδάξει" στην Ελλάδα είναι ο παρασιτικός καπιταλισμός.

 8. Le canard avatar
  Le canard 20/05/2008 10:48:10

  Anonymous Says: Ούτε λίγο ούτε πολύ λέει οτι η ΖΗΜΕΝΣ παντού έχωνε μίζες αλλά τα περισσότερα στην Ελλάδα και μάλιστα πρώτα στα κόμματα και μετά στον ΟΤΕ! Περισσότερα και από οτι έχωνε στη Νιγηρία!!!!!!!!!


  Νιγηρία, Νιγηρία. Δεν πέφτει λίγο μακριά από την Ελλάδα; Κι'όμως, είναι πάρα πολύ κοντά για κάποιους της Ζημενς Ελλας!

 9. Τάκης avatar
  Τάκης 20/05/2008 11:08:09

  Εσείς με τα σκάνδαλα τη siemens και τις μίζες και εμείς με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, τον Κόκκαλη, το πρωτάθλημα και την κούπα.

 10. exon avatar
  exon 20/05/2008 11:48:45

  μα Le canard αφού ξέρεις οτι και τη Νιγηρία οι έλληνες την χειρίζονταν. Στο συγκεκριμμένο τομέα η ΣΗΜΕΝΣ ΕΛΛΑΣ έκανε εξαγωγή τεχνογνωσίας.

 11. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 20/05/2008 11:50:46

  1967-1974 ----> Δικτατορία του Στρατού
  1974- Σήμερα ---> Δικτατορία της δημοκρατίας

 12. bill avatar
  bill 20/05/2008 12:09:03

  ρε μάγκες το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε?Τώρα αποδεικνύεται ότι οι δεξιοί έτρωγαν και επι ΠΑΣΟΚ οι λιγδιάριδες.

 13. Le canard avatar
  Le canard 20/05/2008 12:33:55

  exon Says: μα Le canard αφού ξέρεις οτι και τη Νιγηρία οι έλληνες την χειρίζονταν. Στο συγκεκριμμένο τομέα η ΣΗΜΕΝΣ ΕΛΛΑΣ έκανε εξαγωγή τεχνογνωσίας

  Ετσι είναι φίλε Εξον. Το θέμα είναι ποιός από δώ χειρίστηκε τη Νιγηρία και εάν -και πως- μέσω των δουλειών στη χώρα αυτή, συγκεντρώνονταν λεφτά για τα "μαύρα ταμεία" της εταιρείας.

  Μήπως, λέω μήπως, ήταν εκεί το χαρακτηριζόμενο ως δεξί χέρι ενός εκ των στελεχών της Ζημενς Ελλας που δικαχειριζόταν λογαριασμούς της Ζημενς στην Ελβετία και στην Αθήνα;

 14. exon avatar
  exon 20/05/2008 13:02:14

  anonymous 12:38 η intracom ούτως η άλλως είχε εδώ και χρόνια περιθωριοποιηθεί - απο τότε που η ericsson (και άλλοι "partners" που αντιπροσώπευε) αποφάσισε οτι δεν χρειάζεται πια νταβατζιλίκι και άρχισε να πουλάει απευθείας στον ΟΤΕ (συμπτωματικά μετά την λήξη του πάρτυ της προγραμματικής...). Πως να επιβιώσει η intracom άλλωστε σε καιρούς δύσκολους όταν είχε μάθει να κολυμπάει στα δισ του ΟΤΕ που έπεφταν βροχή για προμήθεια καταπληκτικών συστημάτων τύπου billing που δεν δούλευαν?. Σε λίγο που θα αποεπενδύσει και η sistema θα πέσουν τίτλοι τέλους.

 15. Le canard avatar
  Le canard 20/05/2008 13:14:27

  "να εγκαθιδρύσουμε την Ζιμενς σαν βασικό προμηθευτή χωρίς μίζες".

  Εχει ενδιαφέρον αυτή η προσέγγιση. Για τις μίζες πάντως, έχω εντονότατες επιφυλάξεις. Ωστόσο, η ΚΟΜ έφυγε πια από τη Ζημενς και είναι ΝΟΚΙΑ-Ζημενς.

  Οσον αφορά τον Χριστοφοράκο, ας μην νομίζουμε ότι υπάρχει κανείς που μπορεί να κάνει το τέλειο έγκλημα. Οσο κάλός κι'αν είναι. Εάν θέλει πραγματικά η Πολιτική και η Δικαιοσύνη να ξεσκεπάσουν πρόσωπα και πράγματα, μπορούν. Οσο κι'αν αυτός λέγεται ότι "κρατάει" σημαίνοντες πολιτικούς παράγοντες.

  Για τον Μαυρίδη. Μπορεί πράγματι να τον "εσωσε" ο Χριστοφοράκος, "απομακρύνοντάς" τον προτού σκάσει το σκάνδαλο στη Γερμανία. Εις βάρος του όμως, υπάρχουν αρκετά στοιχεία. Τόσο για τα μαύρα ταμεία όσο και για τις εταιρείες που "διαχειριζόταν" εδώ στην Ελλάδα υποτίθεται για τη Ζημενς ή πραγματικά γι'αυτήν.

  Οπως και να'χει, πρέπει να γίνει Εξεταστική και παράλληλα να τρέξει η δικαστική διερεύνηση. Μόνο και μόνο τα στοιχεία περί 2% του τζίρου της Ζημενς Κομ σε κόμματα, αρκεί για να σταλεί στη Βουλή. Κι'ας πάει εκεί ο Χριστοφοράκος και ο Μαυρίδης να πουν ότι δεν ξέρουν τίποτε για τον φόνο.

  Εάν οι πολιτικοί θέλουν να αποκαταστήσουν τη χαμένη τους τιμή, η υπόθεση Ζημενς είναι ευκαιρία. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι, όταν θέλουν κάποιον να τον ξεσκίσουν σε Εξεταστική Επιτροπή, κάλλιστα μπορούν. Οι Εξεταστικές μπορούν να γίνουν από "λάκος λεόντων", μέχρι ¨παιδική χαρά". Συνήθως είναι το δεύτερο. Καιρός να γίνουν το πρώτο.

 16. exon avatar
  exon 20/05/2008 13:39:59

  προσωπικά πιστεύω οτι δεν έχει και τόση σημασία αν το com έφυγε απο τη siemens ή αν η intracom παραπαίει κλπ κλπ. Η "κουλτούρα" της ελληνικής αγοράς έχει ποτίσει τόσο βαθειά από τη μίζα και το κλίμα ευδαιμονίας (που εξεράγει κυρίως στην προ-ολυμπιακή εποχή) που ακόμη και αν συγκεκριμμένα εταιρικά σχήματα εκλείπουν (σημενς, intracom), τα πρόσωπα και οι συνήθειες επιζούν και απλά μεταναστεύουν σε διάδοχα σχήματα (π.χ. σήμερα δεν κάνει κουμάντο η intracom στον ΟΤΕ αλλά η accenture. ποιά η διαφορά? ή τι έγιναν όλα τα πρωτοπαλλήκαρα του Σωκράτη της χρυσής εποχής intracom? ακόμη αυτοί δεν κινούν την αγορά υπό άλλες ταμπέλες?).

 17. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 20/05/2008 13:41:10

  Εγώ μέχρις αποδείξεως του εναντίον θα εξακολουθώ να πιστεύω ότι, κόρακας κοράκου μάτι δέν βγάζει.

  Διαφορετικά θα είχαμε μέχρι σήμερα όλα τα ονόματα και όλα τα ποσά στα γνωστά και μέχρι στιγμής άγνωστα σκάνδαλα.

  Που είναι η Ζαχοπουλιάς; Πότε θα βγάλουν έξω και την Κοκκινοσκουφίτσα; Έγινε τίποτε μέ τον Θέμο;

  Φτάνει η κοροϊδία.

  ΠΕΛΙΑΣ

 18. Le canard avatar
  Le canard 20/05/2008 13:57:46

  "Έγινε τίποτε μέ τον Θέμο;"

  Πως δεν έγινε; Πούλησε αυτός και ο Ρομπέν της TV, Μάκης, στον Μπόμπολα.

  Πως δεν έγινε; Δεν του έχουν βρεί τις οφφσορ, αλλά μόνον φορολογικές παραβάσεις (υπέρβαση 2 εκ. επί των φορολογικών του δηλώσεων). Αρα, θα πέσει μόνον πρόστιμο (!).

  Πως δεν έγινε; Το "Πρώτο Θέμα" αρχίζει και γίνεται εμφανώς πλαδαρό. Οχι ότι ήταν και "επαναστάτες", αλλά ε, όλο και κάτι έγραφαν.

  "Διαφορετικά θα είχαμε μέχρι σήμερα όλα τα ονόματα και όλα τα ποσά στα γνωστά και μέχρι στιγμής άγνωστα σκάνδαλα".

  Σωστό. Αλλά όλα τα πρόσωπα είναι γνωστά, με λεπτομέρειες μάλιστα. Αν η Δικαιοσύνη στοιχειωδώς στριμώξει κάποιους, θα ανοίξουν τα στόματα και θα βγούν τα πάντα με χαρτιά.


  "Που είναι η Ζαχοπουλιάς; Πότε θα βγάλουν έξω και την Κοκκινοσκουφίτσα;"

  Μια μικρή, αλλά χρήσιμη υπογράμμιση σχετικά με το σκάνδαλο της Ζημενς.

  Δικηγόρος της Ζημενς Γερμανίας και εκπρόσωπος της Ντεμπεβόϊζ (αμερικάνικο δικηγορικό γραφείο που έχει βάλει (;) η Ζημενς να διαλευκάνει το σκάνδαλο, είναι ο Λυκουρέζος (βλ.σκάνδαλο Αιξωνής). Ο κ.Λυκουρέζος δεν είναι και του Ζαχόπουλου;

  Δικηγόρος του κ.Δενδρινού της Ζημενς που χειρίστηκε το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4i), είναι ο κ.Αναγνωστόπουλος. Αν δεν απατώμαι ήταν ο δικηγόρος των αμερικάνων στη δίκη του κομματιού της 17Ν που πιάστηκε.

  Ο κ.Δενδρινός χαρακτηρίζεται ως άνθρωπος του Χριστοφοράκου. Και έχει μείνει στην Ζημενς.

  Τι κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα. Για όλα φταίνε οι αμερικάνοι της SAIC (επικεφαλής της κοινοπραξίας) που παρέδωσαν ένα άχρηστο σύστημα. Απολύτως σωστό. Τι είπε για τις ενδεχόμενες μίζες; Απολύτως τίποτα. Εγώ δεν ξέρω τίποτε. Σε τελική ανάλυση δεν υπέγραφα μόνον εγώ, αλλά και ο Χριστοφράκος. Διότι έτσι επιβάλλουν οι εταιρικοί κανόνες.

 19. ρομπες ξεκουμπωτες avatar
  ρομπες ξεκουμπωτες 20/05/2008 15:00:33

  Ισχύει ότι πρόσφατα παράγων των ΜΜΕ συναντήθηκε με υψηλόβαθμο στέλεχος της Ζημενς Ελλας που προ μηνών αποχώρησε (τον αποχώρησαν;) από την εταιρεία; Και ότι ο δεύτερος βρισκόταν σε ιδιαιτέρως καλή διάθεση; Αραγε, τι να διεμήφθη μεταξύ τους;

 20. ANToNIO B avatar
  ANToNIO B 20/05/2008 16:32:19

  Εξακτινος said: 1974 – σήμερα ..Δικτατορία ...
  ΕΞΑΚΤΙΝΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΝ ΦΕΡΑΜΕ ΕΜΕΙΣ , ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ , ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ

 21. giorgos avatar
  giorgos 20/05/2008 18:41:39

  Κάποιοι φίλοι ανάφεραν τη Νιγηρία,μία αφρικανική χώρα ως πρότυπο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και η Ελλάδα αποτελεί τη βορειότερη αφρικανική χώρα.Ρίχτε μία ματιά στο χάρτη και εξηγούνται όλα!

 22. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/05/2008 21:32:24

  εξάκτινε, πιστεύεις εσύ, ή κανένας από τους σχολιαστές ή ο οικοδεσπότης, ότι έχουμε Δημοκρατία;

 23. πανέξυπνη avatar
  πανέξυπνη 20/05/2008 22:40:46

  @archaeopteryx
  αν μου επιτρέπεις και μένα να σου απαντήσω, θα σου πω , ναι έχουμε Δημοκρατία.
  Αλλά κακώς ερμηνευμένη γενικά κι όπως συμφέρει τον καθένα ανάλογα με τις περιστάσεις.
  Ετσι δε λένε όλοι, Δημοκρατία δεν έχουμε; ότι θέλουμε λέμε κι ότι θέλουμε κάνουμε.
  Βρεγμένη σανίδα αν έχουμε δεν ξέρω!

 24. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/05/2008 22:54:54

  OK πανέξυπνη, εσένα και δυο-τρεις άλλους εδώ σας πιστεύω. Αυτό το ό,τι θέλουμε κάνουμε... Νόμιζα ότι η ελευθερία μου να κάνω ότι θέλω στραματάει εκεί που σου πατάει το πόδι. Γιατί να πρέπει να ασχολούμαι με το ποιος μου (ή σου) πατάει το πόδι. Εχει γίνει συνεχής άμυνα...

 25. πανέξυπνη avatar
  πανέξυπνη 20/05/2008 23:22:06

  @archaeopteryx
  ξέρω πως νιώθεις και ξέρω τι θες να πεις. Να το εκφράσω δεν μπορώ.
  Δυστυχώς παιδεία δεν έχουμε, κουλτούρα άλλως, αλλά και να καλύψουμε το ελάττωμα αυτό ούτε κάν προσπαθούμε, δεν μιλάμε να το βελτιώσουμε γιατί εγώ απελπίστηκα ότι εχουμε ελπίδα πλέον σαν λαός.
  Ραγιάδες γεννημένοι.
  Εγώ, εσύ, κάποιοι άλλοι δεν ξέρω πόσοι, ξέρουμε την διαφορά των εννοιών, Δημοκρατία, ελευθερία ...
  Κατέληξα στα 50 μου ότι δεν πρέπει να το απαιτώ κι απ τους άλλους.
  Άστα αγαπητέ παθαίνω ναυτία όταν αρχίζω να σκέφτομαι το ποιόν της ελληνικής κοινωνίας του σήμερα.
  Επιμένω για το link του blog σου. Αν δεν θέλεις να το δώσεις εδώ στείλε το με mail στον Factor o οποίος έχει το δικό μου.

 26. πανέξυπνη avatar
  πανέξυπνη 20/05/2008 23:25:45

  @ Anonymous των 10.42

  σιγά την ευχή!
  Εκεί είμαστε ήδη από κάτι τέτοιους σαν και σένα!
  Καμμιά ιδέα για την επιστροφή μας έχεις?

 27. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/05/2008 23:34:44

  πανέξυπνη, έχεις όρεξη να βλεπεις νοσταλγίες και ανασφάλειες μεγάλων παιδιών, ή προτιμάς να έχεις την ψευδαίσθηση ότι θα αναβαθμίσεις τους πονηρούς και τους φτωχούς; Θα πω σε μια σχιζοφρενική προσωπικότητα να στείλει το όνομα του blog στον factor με ένδειξη «για πανέξυπνη»

 28. πανέξυπνη avatar
  πανέξυπνη 20/05/2008 23:39:45

  @archaeopteryx
  το πρώτο, σ' ευχαριστώ.

 29. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 21/05/2008 00:35:53

  Αρχίζεις να γερνάς,
  με το που σταματάς να πιστεύεις πως θα αλλάξεις τον κόσμο.

  Άλλοι λένε, πως τότε ακριβώς αρχίζεις και ωριμάζεις...

  50+: η ηλικία του "μήπως" και του "ίσως", ή των διλημμάτων.

  Πάντως, archaeopteryx και πανέξυπνη, είτε ασχολείσαι με το να "βλεπεις νοσταλγίες και ανασφάλειες μεγάλων παιδιών" είτε "προτιμάς να έχεις την ψευδαίσθηση ότι θα αναβαθμίσεις τους πονηρούς και τους φτωχούς", φθάνεις στο ίδιο τέλος από άλλον δρόμο. Υπό την προϋπόθεση να κάνεις την όλη διαδρομή τού ταξιδιού με "ΟΡΕΞΗ"...

 30. ANToNIO B avatar
  ANToNIO B 21/05/2008 08:24:28

  ΧΑΙΡΟΜΕ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ , ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ !!!

 31. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/05/2008 15:17:24

  νήπιε γέροντα, ελπίζω να με συγχωρέσεις, αλλά σε έβαλα σε κάντρο, μπας και το καταλάβει και κανένας άλλος.

 32. πανέξυπνη avatar
  πανέξυπνη 21/05/2008 21:19:55

  @ANToNIO B
  ποιος σου είπε ότι κάνουμε ότι κάνεις κι εσύ;
  σπίτι μας είσαι και δεν το ξέρουμε ή πίσω απ' την τηλεόρασή μας και μας βλέπεις!
  Εκτός κι είσαι 18 χρονών και να ζήσεις!
  Εγώ τουλάχιστον δεν θέλω πια να χαλάω την φαιά μου ουσία για χαμένα πράγματα. Είναι σαν να θέλεις να γιατρέψεις εκ γεννετής ασθένειες. Γίνεται!
  Υπάρχουν όμως κι άλλου τρόποι να φτιάξεις τον κόσμο. Να συνεχίσεις όπως είσαι αν πιστεύεις πως είσαι σωστός και να μην αλλωτριωθείς. Και να ελπίζεις να σε ζηλέψει κάποιος και να σε μιμηθεί.
  Α! ANToNIO B και μη δαγκώσεις τη γλώσσα σου γιατί θα δηλητηριαστείς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.