01/12/2007 15:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κυρ Νίκος, ο κυρ Λεωνίδας και η Κεντροαριστερά

Γιατί η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ βάζει έναν δημοσιογράφο που διακρίθηκε κυρίως για τις εντελώς ανιδιοτελείς σχέσεις του με κάθε είδος διαπλεκόμενο, να θυμίζει στους αναγνώστες της, τον Γεώργιο Καρτάλη; Έναν πολιτικό που, όπως γράφει ο ίδιος, «αν δεν χανόταν πρόωρα στα 49 του χρόνια το 1957, ίσως θα ήταν άλλη η πορεία αυτού του τόπου, γιατί στον ευρύ χώρο της κεντροαριστεράς θα δέσποζε ένας κορυφαίος πολιτικός και διανοητής που επεδίωκε την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά στο πλαίσιο της οικονομίας της αγοράς και ταυτόχρονα ήταν αλλεργικός απέναντι στη λαϊκίστικη συνθηματολογία».

Γιατί το ΒΗΜΑ, όπου εργαζόταν προηγουμένως και επί χρόνια ο ίδιος αρθογράφος, έβγαλε ξαφνικά από την ναφθαλίνη τον Νίκο Κωνσταντόπουλο  και τον Λεωνίδα Κύρκο να μας πουν ότι «ο κόσμος ζητάει κυβερνήσεις συνεργασίας και όχι μονοκομματικές αυτοδυναμίες» και γι αυτό πρέπει να ψάξουμε να βρούμε  «προγραμματικές συγκλίσεις ΣΥΝ- ΠαΣοΚ»  για «την εναλλακτική διακυβέρνηση»; Γιατί, πάλι το ΒΗΜΑ, που δεν εννοεί να καταλάβει ότι μόνο για ιατρικές γνωματεύσεις και συνταγολόγια μπορούν πλέον να ομιλεί, βάζει κάποιους αμετανόητους εξουσιαστές, του «ευρύτερου χώρου της Αριστεράς» τάχα, να μιλάνε για «σύγκλιση και κοινή δράση ενός κομματιού που θα αποσπασθεί από το ΠαΣοΚ και δυνάμεων από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς»;
Ποιοι υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός «πόλου Ριζοσπαστικής Αριστεράς», που θα ενώνει, όπως στη Γερμανία «τις δυνάμεις της ιστορικής Αριστεράς με τις δυνάμεις τις διαφωνούσες, τις προωθημένες, τις ριζοσπαστικές της Σοσιαλδημοκρατίας»;

Αν δεν έχετε καταλάβει ακόμα διαβάστε εδώ

Υστερόγραφο: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει «δικομματισμός». Ψέματα σας λένε. Υπάρχει τρικομματισμός. Το τρίτο μεγάλο κόμμα είναι όλοι εκείνοι που αφού έγλυψαν από πάνω μέχρι κάτω όλες τις κομματικές εξουσίες από όπου πέρασαν, αφού δόξασαν γονυπετείς όλους τους δικτάτορες και δικτατορίσκους της Ανατολική Ευρώπης, το παίζουν τώρα «ανένταχτοι αριστεροί»,μπας και πάρουν κανένα υπουργείο, η καμιά βουλευτική έδρα. Στο μεταξύ έχουν γεμίζει τον κρατικό μηχανισμό και τα εκδοτικά γραφεία.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.