#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/12/2012 09:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κρυφός πόλεμος για τα «φιλέτα», ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ και οι κατηγορίες για αφελληνισμό του εθνικού πλούτουΈνας υπόγειος πόλεμος, με πολιτικά και κυρίως οικονομικά κίνητρα και με τη συμμετοχή της εγχώριας διαπλοκής, των ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων και των εδώ «πρόθυμων» να συνδράμουν στην αρπαγή του εθνικού πλούτου, βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο επίκεντρο της σύγκρουσης αυτής, η οποία δεν έχει πάρει ακόμη χαρακτηριστικά ανοικτού πολέμου, αλλά γίνεται πίσω από τις κουρτίνες, βρίσκεται το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Φωνές εντός κι εκτός της κυβέρνησης εκφράζουν πολύ σοβαρά παράπονα και κάνουν εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες για το ρόλο, τη δράση και τους στόχους του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, του περίφημου ΤΑΙΠΕΔ το οποίο έχει στην κεφαλή του τρεις ισχυρούς άνδρες. Ο ένας είναι πρώην μάνατζερ και πρώην επικεφαλής της ΔΕΗ, κ. Τάκης Αθανασόπουλος, ο δεύτερος είναι ο κ. Γ. Εμίρης, επί χρόνια στην Alpha Bank και ο τρίτος, ο παντός καιρού και κυβερνήσεων κ. Α. Ταπραντζής που επί χρόνια ήταν στο τιμόνι του Ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι οποίες σημειωτέον έχουν φτάσει και στα αυτιά του ίδιου του πρωθυπουργού, το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό (από την εποχή που επικεφαλής ήταν ο κ. Κ. Μητρόπουλος) ως κράτος εν κράτει. Οι καταγγελίες έχουν να κάνουν με δύο κυρίως σημεία: Αφενός ότι θέλει το ΤΑΙΠΕΔ να πάρει όλη την περιουσία της Ελλάδας υπό τον έλεγχό του έτσι ώστε να λειτουργεί σαν μια υπερκυβέρνηση που θα αποφασίζει τι θα πουληθεί και σε ποιους.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι έχει φτιάξει ένα δίκτυο με πρόθυμους δημοσιογράφους οι οποίοι γράφουν μόνο όσα το ΤΑΙΠΕΔ «περνά» ενώ αντίθετα, αποκρύβονται ορισμένα πολύ σημαντικά γεγονότα. Τα παραδείγματα που καταγγέλλονται για το ρόλο του Ταμείου είναι αρκετά και στο antinews είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν υποκύπτουν στις πιέσεις τους ΤΑΙΠΕΔ κι ετοιμάζονται να βγάλουν στη φόρα συγκλονιστικά στοιχεία. Τα οποία αν φτάσουν στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά είναι σίγουρο ότι θα πέσουν κεφάλια.

Το πρώτο «φάουλ» που χρεώνουν στους επικεφαλής του Ταμείου είναι ο πρώτος (και μοναδικός μέχρι σήμερα) διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε και αφορά το IBC το οποίο δόθηκε για 90 χρόνια στην εταιρεία Lamda του ομίλου Λάτση. Κάποιοι κάνουν λόγο για σκάνδαλο καθώς για την παραχώρηση ενός ακινήτου το οποίο είναι φιλέτο και ήδη λειτουργεί με επιτυχία το εμπορικό κέντρο Golden Hall δόθηκαν μόλις 81 εκατ. ευρώ κι αυτά σε δόσεις. Αντίθετα, κάθε χρόνο η εταιρεία που το απέκτησε πλήρωνε περί τα 8 εκατ. ευρώ για νοίκι, δηλαδή υπό κανονικές συνθήκες θα έδινε στο κράτος 720 εκατ. ευρώ ενώ με 81 εκατ. καθάρισε. Πήρε μάλιστα ως «προίκα» άλλα 15.000 τ.μ. πίσω από το Golden Hall στο οποίο θα φτιάξει κι άλλα καταστήματα και Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ιδιωτικοποίηση έγινε και κάποιοι από το Ταμείο είπαν ότι έπρεπε να γίνει ώστε να δώσουμε στους ξένους το σύνθημα ότι κάτι γίνεται στην Ελλάδα.

Δεύτερο παράδειγμα «προβληματισμού», για να μην το πούμε αλλιώς, είναι η εμμονή του ΤΑΙΠΕΔ να μη συσταθεί εταιρεία για την αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου της Αττικής καθώς και του φαληρικού όρμου. Τη σύσταση εταιρείας ήθελε το υπουργείο Ανάπτυξης, όμως, μετά από «εντολή» του ΤΑΙΠΕΔ αυτές θα λειτουργούν υπό το Ταμείο προκαλώντας έντονο εκνευρισμό στους υπουργούς που είδαν ότι η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί με μεγαλύτερη ισχύ από εκείνους.

Το τρίτο παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες μας αφορά στο Ελληνικό και το πώς αυτό θα πουληθεί σε ιδιώτες ώστε στη μισή έκτασή του να γίνει πάρκο και στην υπόλοιπη κατοικίες, γραφεία, καταστήματα κ.λπ. Πριν λίγες εβδομάδες το ΤΑΙΠΕΔ «αποφάσισε» ότι πρέπει να πουληθεί το 100% των μετοχών της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.» η οποία έφτιαξε το master plan για την έκταση. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό δημόσιο δε θα έχει κανένα δικαίωμα επί του ακινήτου ώστε στο μέλλον να κερδίσει περισσότερα από το τίμημα που θα δώσει ο ανάδοχος. Υπάρχει μόνο μια αόριστη πρόβλεψη για έσοδα αμφιβόλου προέλευσης. Ουσιαστικά ο ιδιώτης, ξένος πιθανότατα με τους υπεργολάβους εν Ελλάδι, θα αποκτήσει το Ελληνικό, θα το κάνει ότι, θέλει με το δημόσιο να αποποιείται για 90 χρόνια την ιδιοκτησία στο μεγαλύτερο και καλύτερο φιλέτο της Ευρώπης. Κάποιες… αιρετικές φωνές, μάλιστα, λένε ότι ο διαγωνισμός που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013 μπορεί να μην αποφέρει πάνω από 500 εκατ. ευρώ, ποσό εξωφρενικά χαμηλό –αν επιβεβαιωθεί- για μια τέτοια έκταση. Αν μάλιστα τα 6.000 στρέμματα μπορούσαν να κοπούν σε οικόπεδα και να πουληθούν θα μπορούσαν (αφαιρετικά πάντα) να εισπραχθούν πάνω από 2-3 δις ευρώ.

Κάποιοι γνωρίζοντες τα πράγματα για το Ελληνικό, προειδοποιούν ότι γίνονται πολύ «περίεργοι» χειρισμοί από το ΤΑΙΠΕΔ και αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή θα πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο.

 

Οιέξωθεν πιέσεις

 

Επιχειρηματικοί κύκλοι εντός της Ελλάδας ή για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους τα παλιά επιχειρηματικά τζάκια που αποκαλούνται και «διαπλεκόμενοι», κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αφελληνισμό σημαντικής εθνικής περιουσίας, κυρίως στο τομέα της ενέργειας και των ακινήτων. Δεν ξέρουμε αν πράγματι έχουν δίκιο ή αν βλέπουν ότι οι ξένοι δανειστές επιδιώκουν να διαλύσουν την ελληνική ελίτ και να την αντικαταστήσουν με τους δικούς τους, νέους επιχειρηματίες που θα αναλάβουν την ανασυγκρότηση της χώρας.

Εν πάση περιπτώσει, η ελληνική επιχειρηματική ελίτ βλέπει ότι κάποιοι στο εξωτερικό προσπαθούν να την κατασυκοφαντήσουν ώστε να αρπάξουν τα φιλέτα των αποκρατικοποιήσεων και βάζουν το ΤΑΙΠΕΔ ως πολιορκητικό κριό.

Δεν ξέρουμε αν ισχύει κάτι τέτοιο κι αν τα λεφτά που παίζονται πίσω από κάθε πώληση περιουσιακού στοιχείου είναι περισσότερο και ισχυρότερα από το εθνικό συμφέρον. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα δε θα είναι όπως παλιά και το μοίρασμα της πίτας που ήδη συμβαίνει πρέπει να γίνει με όρους, με κανόνες που θα προάγουν το συμφέρον του κάθε Έλληνα πολίτη.

Γι’ αυτό από την αρχή τονίσαμε ότι έχουν περιέλθει, και θα περιέλθουν σύντομα, στοιχεία στα χέρια του πρωθυπουργού και άλλων υπευθύνων. Θα επανέλθουμε γιατί αν υπάρχουν «βρόμικα» παιχνίδια, κάποιοι θα μας βρουν μπροστά τους.

Έχουν γνώση οι φύλακες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Midnight avatar
  Midnight 26/12/2012 09:54:14

  Στο facebook υπαρχει σχετικο στατους από μηχανικό:

  "... από έναν πρόχειρο υπολογισμο βρισκω ότι αν γκρεμιζανε το IBC όπου στεγαζεται το golden hall, το κόβανε σε οικόπεδα και τα πούλαγαν στο 75% της αντικειμενικής, το δημοσιο (δηλαδη εσυ κι εγω) θα εισέπραττε κοντά στο 1 δισ. Ποσά είπαμε ότι έδωσε η Lamda;

  Τα ξέρω τα επιχειρήματα, ότι από κάπου έπρεπε να γίνει αρχή, ότι ο Λάτσης είχε έτοιμα τα λεφτά κ.λπ. Όμως παλληκάρια μου, την τιμή πώλησης έπρεπε να την γραδαρετε και σαν αντικείμενική αξία οικοπεδου. Διοτι η αξία πωλήσεως ενός κτιρίου περιέχει ως ποσοστό την αξία πωλησεως του οικοπέδου επι του οποιου ανεγερθηκε. Και στην περίπτωση κεντρικών ακινήτων, το οικόπεδο είναι πολλαπλάσιας του κτιρίου.

  Και να μην ακούσω τα γνωστά δικολαβιστικα επιχειρήματα ότι και καλά ήταν το golden hall που προσέδωσε την αξία στην περιοχή, διότι η περιοχή ήταν φιλέτο και πριν την Ολυμπιάδα.

  Ρωτήστε κανέναν εργολάβο αν δεν σκαμπαζετε απ' αυτά".

  • dim avatar
   dim @ Midnight 26/12/2012 15:55:59

   Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο θέλουν να τα παρουσιάζουν αυτοί που βλέπουν παντού δόλο, συνομωσίες, ξεπούλημα, προδοσία κλπ κλπ...

   Λες: "Αν τα έκοβε φέτες και τα πουλούσε"... Μα τώρα δε τα πούλησε, τα έδωσε για εκμετάλλευση.. Άρα δε μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα... Επίσης κάποιοι κάνουν σύγκριση με το μίσθωμα που υπήρχε... Μα αυτό ήταν προ κρίσης... Τώρα δύο πράγματα θα συνέβαιναν: ή θα έπρεπε το μίσθωμα να πέσει ίσως και κάτω από το μισό, ή ο επιχειρηματίας θα μάζευε τα πράγματα του και θα την έκανε (δε θα είχε λόγο να μπαίνει κάθε χρόνο μέσα, με τέτοιο υψηλό μίσθωμα), και θα μένανε άνεργες εκατοντάδες οικογένειες, και θα χανόντουσαν ποσά από την κατανάλωση που είναι άμεσα συγκρίσιμα με το τι "χάθηκε" τώρα από τη συμφωνία αυτή...

   Θέλω να πω με λίγα λόγια: Μη βάζετε στιγνά νούμερα σε αντιπαραβολή: Πόσο πλήρωνε ως τώρα, τι πλήρωσε τώρα.. Το παράπλευρο κέρδος από την διατήρηση υφιστάμεων θέσεων εργασίας, από τη πληρωμή φόρων, εισφορών κλπ, από τη δημιουργία νέως θέσεων που είναι όρος της συμφωνίας με το μουσείο κλπ κλπ... πρέπει να μπαίνουν και αυτά στην εξίσωση, και τότε τα συμπεράσματα είναι διαφορετικά...

   • Midnight avatar
    Midnight @ dim 26/12/2012 17:36:37

    Ξεκινησαμε δηλαδή τη διαπραγμάτευση με τη πλάτη στο τοίχο "Μη μας φύγει ο Λάτσης γιατί τη βαψαμε;" Και απο που προκύπτει ότι ο επιχειρηματίας θα τα μάζευε και θα έφευγε; Και τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν θα το κάνει στο μέλλον; Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα για το ντιλ.
    Και σε τελευταία ανάλυση, ακόμα και να έφευγε το golden hall -- που αποκλείεται, αλλά ας το δεχθούμε έτσι για το χατήρι της κουβέντας-- τι εμπόδιζε το Ταμείο να προχωρήσει σε οικοπεδοποίηση ή σε άλλης μορφής επένδυσης;
    Γιατί επιμένουμε να ξεχνάμε ότι είχαμε ΦΙΛΕΤΟ στα χέρια μας και όχι κατιμα.

    • dim avatar
     dim @ Midnight 26/12/2012 20:26:28

     "Είχαμε ΦΙΛΕΤΟ..."....

     Μα ακόμα το έχουμε, δε το πουλήσαμε, μακροχρόνια παραχώρηση κάναμε...

     Δεν είναι θέμα μη φύγει ο Χ ή ο Ψ σαν όνομα... Είναι ότι σε ένα τέτοιο οικονομικό κλίμα δεν μας παίρνει να χάνονται κι άλλες θέσεις εργασίας... Εσύ ξέρεις κανένας που με τέτοια τεράστια ενοίκια, να μπαίνει μέσα αλλά να κάθεται και να μη τα μαζεύει να φύγει??? Εγώ δε ξέρω...

 2. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 26/12/2012 10:01:22

  http://www.antinews.gr/2012/10/24/185739/

 3. unfair avatar
  unfair 26/12/2012 10:24:00

  καλημέρα κ χρόνια πολλά!
  η παραχώρηση του IBC δεν είναι απλά ένα "φάουλ" είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ με τεράστια γράμματα!! κ χρεώνεται στον Σαμαρά! δεν μπορεί να επεμβαίνει σε "μικρά" θεματάκια κ να γίνεται γαργάρα αυτή η τεράστια διαφορά χρημάτων! Αν δεν θεωρήται αυτό ξεπούλημα, τι να θεωρηθεί!?
  όπως επίσης κ η "πώληση" της "καλής" Αγροτικής! πάλι γαργάρα!!
  για την παραχώρηση των εθνικών δρόμων!? ...δεν θα πούμε τίποτα!?
  για το γεγονός που λόγω επιδοτήσεων στις άχρηστες ΑΠΕ το ρεύμα ακριβαίνει, πάλι δεν θα πούμε τίποτα!?
  Αν πράγματι έχουν γνώση οι φύλακες, ας πολεμήσουν ξανά για τα εκατομύρια που χρωστάνε οι τράπεζες [το θέμα το 'χει τονίσει το antinews], για το πως κ τι γίνεται με τον Πρίνο!, για τα μετάλλεια χρυσού!, για τα χρέη της πρώην Αλουμίνιον Ελλάδος κ του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος!
  Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν ΟΛΟΙ!? αυξάνοντας την φορολογία, μειώνοντας τους μισθούς ...κ "κάποιοι" να την βγάζουν καθαρή! που ουσιαστικά αυτοί είναι που μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση!

  • dim avatar
   dim @ unfair 26/12/2012 16:05:29

   Κανένα σκάνδαλο δεν υπάρχει... Αυτά τα λένε όσοι βλέπουν παντού προδότες, συνωμοσίες, ξεπουλήματα και άλλα τέτοια γραφικά, που έχουν καταντήσει το καθημερινό τροπάριο των άκρων (Σύριζα, ΧΑ) και για λίγο ακόμα (μέχρι να εξαφανιστεί πλήρως από το πολιτικό σκηνικό) του Καμμένου...

   Είναι αυθαίρετο να συγκρίνεις το προ κρίσης μίσθωμα, με το τωρινό τίμημα παραχώρησης του ακινήτου... Το προ κρίσης μίσθωμα ή θα έπεφτε κάτω από το μισό για να γίνει η λειτουργία του χώρου βιώσιμη, ή ο επιχειρηματίας θα τα μάζευε και θα έφευγε, αφού δε θα είχε κανένα λόγο να μπαίνει κάθε χρόνο μέσα...

   Για σύγκρινε τώρα: από τη μια πλευρά το να έμενε ξενοίκιαστο επί χρόνια, όπως συμβαίνει σε τόσα μαγαζιά που βλέπουμε γύρω μας, ότι θα έμεναν στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες, ότι θα έφευγε κι άλλο χρήμα από την αγορά και τη κατανάλωση κλπ κλπ κλπ, και από την άλλη τα μετρητά που μπήκαν στο κράτος, τη διατήρηση των υφιστάμεων θέσεων εργασίας, τον όρο για δημιουργία νέων, του μουσείου, τα νέα έσοδα του κράτους, τη τόνωση της κατανάλωσης, τους έμμεσους φόρους, τους άμεσους κλπ κλπ κλπ... ξανακάνε τους υπολογισμούς σε λίγα χρόνια και τότε θα δούμε αν είναι σκάνδαλο ή αν ήταν μια επιχυχημένη και επιβεβλημένη για τη προάσπιση των συμφερόντων της χώρας παραχώρηση....

   • unfair avatar
    unfair @ dim 26/12/2012 20:42:40

    αν είμαι γραφικός, δεν με πειράζει.
    αλλά λίγη αριθμητική ξέρω! πράγμα που παραβλέπεις κ λες ΕΣΥ αυθαίρετα πως δεν θα υπήρχαν άλλοι ενδιαφερόμενοι!
    "Αντίθετα, κάθε χρόνο η εταιρεία που το απέκτησε πλήρωνε περί τα 8 εκατ. ευρώ για νοίκι, δηλαδή υπό κανονικές συνθήκες θα έδινε στο κράτος 720 εκατ. ευρώ ενώ με 81 εκατ. καθάρισε." Υπάρχει ή δεν υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!! μάλιστα, αν δεν κάνω λάθος το συμβόλαιο ενοικίασης των 8εκ. δεν είχε λήξει!! κ υπήρχαν ακόμα 6 χρόνια ενοίκιο να λαμβάνει το κράτος! Άρα περισσότερο από τα μισά!! που θα πάρει σε 90 χρόνια!
    είναι σκάνδαλο! κ γράψε ότι φοβέρες θες, για συριζαίους κ δραχμή ή χρυσή αυγή με φασίστες!
    Όσο για το βιώσιμο της ενοικίασης, όταν είχε πρωτοβγεί η απόφαση, έκανα έναν απλό λογαριασμό, ΜΟΝΟΝ για τα έσοδα από το πάρκινγκ!! [ψάξε κ βρες το!] μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας! υπάρχει αρκετό ΜΕGA κ ΣΚΑΪ στην τιβί!
    Λες να το δω σε μερικά χρόνια!! σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα πηγαίνουμε από το καλό στο καλύτερο, άρα πέφτει κ αυτός ο ισχυρισμός σου! μιας κ θα 'νεβαινε το ενοίκιο!
    Το ξαναλέω για το εμπεδώσεις! ΣΚΑΝΔΑΛΟ! λιγότερο από 1 εκατομύριο τον μήνα για τα επόμενα 90 χρόνια!! την στιγμή που πληρώνει σήμερα 8 εκατομύρια!!!!! τον χρόνο ...κ για λιγότερη έκταση-χώρο!
    Για να κλείσω κιόλας, τον δήθεν υπαινιγμό σου για ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α. ή Καμμένο, ...το 'χουν κάνει κ αυτοί αβαβά το θέμα!! ευτυχώς που το antinews ξαναχτυπά το καμπανάκι!

    • dim avatar
     dim @ unfair 27/12/2012 04:00:34

     Ξαναλέω δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα... Μείωση του ενοικίου κατά 50% το πετύχαινε για πλάκα... Σε όποιο δικαστήριο και αν πήγαινε το είχε πετύχει... Επίσης ας καταλάβουμε επιτέλους στη χώρα αυτή ότι δε μπορούμε συνεχώς να ενοχοποιούμαι την επιχειρηματικότητα... Δε μπορεί ένας επιχειρηματίας να επενδύει εκατομμύρια, να δημιουργεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας, να πληρώνει μισθούς, φόρους, τέλη κλπ κλπ κλπ, και να απαιτούμε να πληρώνει και τέτοια ενοίκια που στο τέλος θα μπαίνει και μέσα... Ο επιχειρηματίας θα πρέπει να κάνει απόσβεση της επένδυσης του σε κάποια χρόνια... Αν βλέπει ότι κάθε χρόνο θα μπαίνει μέσα, στο τέλος θα φύγει, και χαμένοι τότε θα βγούμε όλοι... Και αυτός, και οι εργαζόμενοι, και το κράτος που δε θα εισπράττει τίποτα...

     Όσον αφορά το τίμημα παραχώρησης, μιλάμε για 73 χιλ. τετραγωνικά μέτρα… για τα οποία το κράτος θα εισπράξει 114 εκατ. ευρώ… δηλαδή 1600 ευρώ ανα τετραγωνικό μέτρο… Δε νομίζω ότι είναι και κακό deal… Επειδή τους είχαμε πιάσει κότσο δηλαδή πρό κρίσης, και πέρναμε 8 εκατ. σημαίνει ότι τώρα είναι προδοσία???

     1600 ευρώ ανά τετραγωνικό, με εκπτώσεις που φυσικά υπάρχουν σε τέτοια τεράστια επίπεδα τετραγωνικών (όσο πιο μεγάλο ένα σπίτι, τόσο υπάρχει έκπτωση στη τιμή ανα τετραγωνικό), και χωρίς καν να πωλείται το κτίσμα, αλλά να παραχωρείται για 90 χρόνια.... και είναι σκάνδαλο???? Για ξανασκεφτείτε το λίγο…. Ήμαρτον πια… Έτσι θα πορευτούμε από εδώ και πέρα? Σε κάθε αποκρατικοποίηση και σε κάθε παραχώρηση θα ψάχνουμε σκάνδαλα και θα υιοθετήσουμε την απειλή Τσίπρα στη βουλή ότι θα πάνε φυλακή όσοι τολμήσουν να κάνουν αποκρατικοποιήσεις? Ηγετικά απάντησε όμως ο Σαμαράς… «Εδώ είμαι, ελάτε βάλτε εμένα πρώτο φυλακή κύριε Τσίπρα»…

 4. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 26/12/2012 11:31:44

  Πάντα επίκαιρη θα είναι η κραυγή: Ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο!

  Η προσέγγιση του ζητήματος των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας πρέπει να γίνει με αφετηρία την ουσία των πολιτικών συγκρούσεων που είναι η μάχη μεταξύ των γερακιών και περιστεριών.
  Πρόκειται για δυνάμεις που υπερβαίνουν τους κομματικούς και παραταξιακούς χώρους.
  Ταυτόχρονα θα διεξάγονται με λύσσα συγκρούσεις στην παράταξη των γερακιών.
  Αυτό το γνωρίζουν βέβαια στο εξωτερικό. Άλλες αλλοδαπές δυνάμεις συμμαχούν
  με τα γεράκια κι άλλες προσπαθούν να δώσουν πολιτική υπόσταση στα περιστέρια.
  Τα περιστέρια, ο χώρος εκείνος των πολιτών που δεν αποβλέπουν στο πλιάτσικο της χώρας, είναι διασκορπισμένες σε όλες τις κομματικές δυνάμεις. Μειονεκτούν έναντι των γερακιών, αφού πάσχουν και από την αφέλεια των ιδεολογικών παρωπίδων.

  Τα γεράκια κατέχουν ηγεμονική θέση στις κομματικές παρατάξεις και την ικανότητα να αναπαράγουν το δημοφιλές πολιτικό θέατρο υποδαυλίζοντας τις ιδεολογικές συγκρούσεις μεταξύ αριστεράς και δεξιάς ή υπνωτίζοντας την κοινωνία με δήθεν επιστημονικές αναλύσεις για την ορθότητα των πολιτικών τους επιλογών που στην ουσία εξυπηρετούν τους στόχους τους.

  Είναι φενακισμός να πιστεύουμε ότι οι πολιτικές διαφορές την περίοδο αυτή είναι όντως διαφορές στρατηγικών στόχων.

  Η λαϊκή Δεξιά οφείλει να ξεσκονίσει τα μυαλά της από τα ιδεολογικά φετίχ και φαντάσματα και να αναζητήσει συμμαχίες με δυνάμεις μέσα στην κοινωνία και σε όλους τους κομματικούς χώρους που θέλουν να παλέψουν ενάντια στις δυνάμεις του πλιάτσικου.

  Η σύγκρουση μεταξύ ιδιωτικοποιήσεων ή όχι δεν είναι το πρωτεύον τη στιγμή αυτή στην χώρα μας. Όσο και τεχνοκρατικά να το δούμε, δεν προέχει της μάχης κατά του πλιάτσικου. Τεχνοκρατικά βλέποντάς το να τονιστεί πως υπάρχει πολύ αποτελεσματικός τρόπος συνδυασμού κρατικού και ιδιωτικού ιδιοκτησιακού και διαχειριστικού τρόπου μεγάλων εταιριών.

  Τι φιλελεύθερη ή σοσιαλιστική πολιτική μπορεί να ασκηθεί σε εθνικό πτώμα!
  Κι α οι δυνάμεις των περιστεριών δεν συντονιστούν, η χώρα δεν θάναι παρά πτώμα.

 5. Tasos avatar
  Tasos 26/12/2012 13:10:20

  Δηλαδή σύμφωνα με την ανάρτηση υπάρχουν οι καλοί (η κυβερνητική τρόικα) και οι κακοί (τα κοράκια του ΤΑΙΠΕΔ) και ο αρχηγός των καλών (ΑΣ) υπάρχει περίπτωση να μη ξέρει τα πάντα-όλα από αυτά που γίνονται και υπάρχουν και δημοσιογράφοι που προσπαθούν να του τα κρύψουν!!!
  Δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ αυτοδιορίστηκε? Ποιός τους έβαλε εκεί? Ποιός νομοθέτησε την ύπαρξή τους? Ε, αυτός ας κάνει το αυτονόητο κι ας τους κόψει τον απαυτό. Αν δεν το κάνει είναι απλά συμμέτοχος με τα κοράκια. Απλά είναι τα πράγματα.

  • Midnight avatar
   Midnight @ Tasos 26/12/2012 18:10:01

   Εννοείται ότι έτσι είναι.

 6. DIMX avatar
  DIMX 26/12/2012 13:40:03

  Η γνωμη μου ειναι οτι το ΤΑΙΠΕΔ παιζει τον ρολο του "αυτοφορακια" δηλ. αφου ξεπουλησει την λαικη περιουσια και τα φιλετα των ΔΕΚΟ θα αρχισουν οι πολυχρονες δικαστικες διαμαχες εναντιων των υπευθυνων μανατζερ οι οποιοι ειναι στα ορια της συνταξιοδοτησης και αποτυχημενοι για αυτο και δεχτηκαν αυτον τον ρολο ενω οι πραγματικοι υπευθυνοι δηλ. τα πολιτικα κομματα που τους διορισαν θα πεσουν απο τα συνεφα οπως με την περιπτωση Ακη.

 7. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 26/12/2012 13:59:06

  ε τι περιμένετε κόψτε τους τα πόδια
  α και Χρόνια Πολλά πάντα στην πρώτη γραμμή

 8. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 26/12/2012 15:42:09

  Οι γερμανοι κρυβονται απο πισω τα θελουν ολα,και δεν θελουν στα ποδια τους ρωσους,κινεζους κτλ,με τους αμερικανους θα προσπαθησουν να τα βρουν στα ποσοστα για τους υδρογοναθρακες και εμεις η μπανανια τα ψυχουλα

 9. Σπορέας avatar
  Σπορέας 26/12/2012 19:37:21

  Φοβάμαι ότι κάποιος πρέπει να θυμίσει στον πρόεδρο ξανά το "Παραμύθι χωρίς όνομα".

 10. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 26/12/2012 20:17:30

  ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ "ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ " .
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ "ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΝΤΑ".
  Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ "ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ" ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ
  ΕΛΛΑΔΑ.

 11. Midnight avatar
  Midnight 26/12/2012 21:14:33

  Αγαπητέ dim, τα επιχειρήματά σου είναι λογικά μεν, αλλά πολύ γενικά. Μπορεί να αφορούν τα πάντα, από το IBC μέχρι το Ελληνικό ή το ΣΕΦ. Εδώ όμως μιλάμε πολύ συγκεκριμένα για ένα κτίριο εξαιρετικά ειδικών προδιαγραφών, κτισμένο εντός τεράστιας έκτασης στο πιο ευπρόσιτο και περίβλεπτο σημείο των Αθηνών. Μιλάμε για ένα από πρώτα τα φιλέτα της Ευρώπης.

  Ναι, δεν μας παίρνει να χάνονται θέσεις εργασίας. Ναι, έχουμε εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Σαμαρά, εάν βεβαίως τον ενημερώνουν σωστά. Θα αναζητήσω όμως τη σύμβαση της 90χρονης (!) παραχώρησης, (φαντάζομαι θα είναι σε ΦΕΚ) θα την διαβάσω λέξη λέξη και θα επανέλθω με δικό μου ενυπόγραφο άρθρο. Αν όχι στο antinews όπου δεν τα ξέρω τα παιδιά που το έχουν, κάπου αλλού.

 12. ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ avatar
  ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ 26/12/2012 21:34:54

  Αγαπητοί Φάκτορα Χ & Κώστα Ροδινέ .
  Εσείς πολύ καλά τα γράφετε . Το ερώτημα που τίθεται είναι : "θα υπάρξει αντίδραση από ποιόν και πότε;"

 13. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 26/12/2012 22:35:48

  "στο antinews είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν υποκύπτουν στις πιέσεις τους ΤΑΙΠΕΔ κι ετοιμάζονται να βγάλουν στη φόρα συγκλονιστικά στοιχεία. Τα οποία αν φτάσουν στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά είναι σίγουρο ότι θα πέσουν κεφάλια."
  Αν γνωρίζετε και δεν μιλάτε είστε συνυπεύθυνοι, αλλοιώς " λόγος άργυρος σιωπή χρυσός" όπως έλεγαν αυτοί που καταλάβαιναν περισσότερα από όλους μας...

 14. victoria (true) avatar
  victoria (true) 27/12/2012 02:28:08

  Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένας κακοστημένος πειραματισμός.

 15. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 27/12/2012 16:49:34

  Κυκλοφορεί ότι οι του ΤΑΙΠΕΔ σκέπτονται να πουλήσουν την αψίδα του Καλατράβα.
  Χωρίς τον απο κάτω χώρο χρήσης.
  Σκέπτονται να την πουλήσουν "πακέτο" με το "πολυτιμότερό του" στην πατρίδα του την Βαλένθια (και εκεί χρεωκοπημένοι είναι)...
  Είναι καλή επένδυση άραγε;

 16. foofootos avatar
  foofootos 27/12/2012 17:43:24

  Όσοι είστε εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ είστε ΣΥΡΙΖΑ .-

 17. PA avatar
  PA 28/12/2012 10:08:13

  "Εν πάση περιπτώσει, η ελληνική επιχειρηματική ελίτ βλέπει ότι κάποιοι στο εξωτερικό προσπαθούν να την κατασυκοφαντήσουν ώστε να αρπάξουν τα φιλέτα των αποκρατικοποιήσεων και βάζουν το ΤΑΙΠΕΔ ως πολιορκητικό κριό".

  Τρίχες κύριοι....αν ήταν έτσι δεν θα πούλαγε το ΤΑΙΠΕΔ όσο όσο στη Lamda...το παιχνίδι είναι πιο σκοτεινό από ό,τι φαίνεται και πιθανότατα εμπεριέχει κόντρες στο εσωτερικό της ελληνικής ελίτ. Το ελληνικής το βάζετε και σε εισαγωγικά αν θέλετε...

 18. lornion avatar
  lornion 29/12/2012 15:43:16

  Στα φιλέτα θα πρέπει να οριστεί ο χρόνος της χρήσης και το είδος της χρήσης για το καθένα ξεχωριστά και ορθολογικά,, με ανώτατο χρονικό διάστημα παραχώρησης τα 49 χρόνια , μήτε τα 69 και τα 99. και με τιμή προσφοράς που να διέπεται από λογική συμφέρουσα για το δημόσιο, αλλά παραλληλα και τον επενδυτή ναχει την ευκαιρία να επιτύχει την προσδοκία του..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.