Ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου πρέπει να μετονομαστεί σε... Βαγγέλας
08/07/2014 05:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου πρέπει να μετονομαστεί σε... Βαγγέλας

Στο ΣΥΡΙΖΑ τρίβουν τα χέρια τους και λένε ότι ο... κροκόδειλος του Ρεθύμνου πρέπει να μετονομαστεί σε... Βαγγέλας διότι είναι ο μόνος που κατάφερε να «φάει» την ήττα του κ. Τσίπρα και ο σύντροφος Αλέξης να περάσει χωρίς απώλειες από το «Βατερλό» των προηγούμενων ημερών.

(Ανανέωση) Καιρό είχαμε να ακούσουμε νέα του...Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο «Βαγγέλας» για τους φίλους του εμφανίστηκε μετά από καιρό και μίλησε! Όχι, μην περιμένετε να τοποθετήθηκε υπέρ της κυβέρνησης. Δεν τα κάνει αυτά ο Βαγγέλας. Το παίζει θεσμικός τώρα!

Απλά, θεώρησε σκόπιμο να μιλήσει σε δημοσιογράφους, κοινοβουλευτικούς συντάκτες και να πει ότι μπορεί να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής μέσα στο κατακαλόκαιρο για να συζητήσει την πρόταση για δημοψήφισμα. Ο πρόεδρος της Βουλής κινήθηκε σε άλλη γραμμή από το Μαξίμου που αιφνιδιάστηκε μόλις άκουσαν την τοποθέτησή του...

Δυο χρόνια πρόεδρος, αν εξαιρέσει κανείς τον έντονο διάλογο στην Ολομέλεια με τον Γιάννη Δραγασάκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επί προσωπικού θέματος, δεν έχει μιλήσει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση και την παράταξή του...

Πριν από λίγες ημέρες, εξάλλου, γράφαμε: «δουλειά δεν είχε ο διάβολος...» αναφερόμενοι στην γκρίνια και στις προσωπικές στρατηγικές που λαμβάνουν χώρα στη Νέα Δημοκρατία κι ενώ είναι σοβαρά τα προβλήματα της χώρας.

Δεν περάσαν παρά λίγα 24ωρα και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μας επιβεβαίωσε πλήρως. Σεν μια αψυχολόγητη ενέργεια, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αντ. Σαμαράς πέτυχε μια σημαντική στρατηγική νίκη στην υπόθεση της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της Βουλής ήρθε να χαλάσει το κλίμα.

Ο και βουλευτής και κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ κ. Μεϊμαράκης για έναν εντελώς άγνωστο λόγο έριξε νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας μετρούσε τα λάθη που έκανε και τις γκάφες του να συναγελαστεί με τον Ν. Φωτόπουλο και τους συνδικαλιστές της πλάκας.

Και είναι απορίας άξιον πώς ο κ. Μεϊμαράκης κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα όταν όλοι μιλούσαν για την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει το μέτωπο των 120 βουλευτών και να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Να συναθροιστούν οι προτάσεις των κομμάτων, είπε ο κ. Μεϊμαράκης και να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για να μην σέρνεται η υπόθεση μέχρι τον Οκτώβριο, υποστήριξε. Πέρα για πέρα καινοφανής πρόταση διότι οι προτάσεις των κομμάτων για τη ΔΕΗ είναι διαφορετικές και με την υπογραφή... Μεϊμαράκη θα τις έκανε όλες το ίδιο. Δηλαδή θα εμφανίζεται ένα μέτωπο άνω των 120 βουλευτών που όμως δεν είναι μέτωπο αφού ο καθένας λέει ό,τι θέλει.

Στην Κουμουνδούρου τρίβουν τα χέρια τους και λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι ο... κροκόδειλος του Ρεθύμνου πρέπει να μετονομαστεί σε... Βαγγελάκης διότι είναι ο μόνος που κατάφερε να «φάει» την ήττα του κ. Τσίπρα και ο σύντροφος Αλέξης να περάσει χωρίς απώλειες από το «Βατερλό» των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με τη λογική του κ. Μεϊμαράκη από εδώ και στο εξής για κάθε θέμα που θέλει να φέρει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ για να προκαλεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, θα μαζεύει τα υπόλοιπα κόμματα, θα καταθέτουν 5-6 προτάσεις αλλά θα συναθροίζονται οι ψήφοι. Εντυπωσιακή ερμηνεία του κανονισμού της Βουλής από τον πρόεδρό της, που δεν είχε καμιά δουλειά να το κάνει.

Αλλά γιατί αποφάσισε να κάνει «αντάρτικο» ο κ. Μεϊμαράκης που είναι γνωστό πως λειτουργεί γενικώς «θεσμικά»; Πολλοί μιλούν για προσωπική ατζέντα και για «ματιές» στο μέλλον. Λένε ότι μπορεί να έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα ηττοπάθειας το οποίο ο κ. Μεϊμαράκης βλέπει και θέλει να έχει καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό και η αβάντα, γι' αυτό και το δεκανίκι που το πρόσφερε απλόχερα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε... ουδείς πιο αχάριστος του ευεργεντηθέντος.

Ο,τι κι αν συμβαίνει, δια χειρός Μεϊμαράκη η κυβέρνηση περνά κρίση για την οποία δεν φταίει η ίδια. Αντιθέτως, η σωστή διαχείριση της απεργίας της έδωσε πόντους που προσπαθεί τώρα να τους αφαίρεσε ο πρόεδρος της Βουλής με τον πιο επώδυνο τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 08/07/2014 08:23:39

  Από ΠτΒ , πας εύκολα ΠτΔ αν έχεις υπερκομματικό προφίλ και είναι σειρά γιά δεξιό πρόεδρο .

  • airman avatar
   airman @ κοινός νούς 08/07/2014 09:44:31

   Μάλλον άλλα πράγματα τον ενδιαφέρουν περισσότερο παρά η Προεδρία της Δημοκρατίας. Όχι ότι θα του κακόπεφτε, αλλά για τη θέση αφενός δεν πληροί όλα τα "κριτήρια", αφετέρου δε υπάρχουν πιο "βαριά χαρτιά" στην "επετηρίδα"!

   • καραμαν-αλή avatar
    καραμαν-αλή @ airman 08/07/2014 15:19:38

    το "βαριά χαρτιά" είναι μεταφορικό ή κυριολεκτικό?

    • my way avatar
     my way @ καραμαν-αλή 08/07/2014 18:32:57

     Που να δεις, η βαριά ανοησία, πόσο κυριολεκτικά χαρακτηρίζει ορισμένες περιπτώσεις.

    • Fotini avatar
     Fotini @ καραμαν-αλή 09/07/2014 00:45:39

     Μπᾶ, ὅσο μεταφορικό εἶναι καί τό ψευδώνυμο σου!

 2. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 08/07/2014 19:45:48

  Πέρα βέβαια απο το πως αξιολογεί ο καθένας το πρόσωπο, υπάρχει και ο θεσμικός και βασικότατος στη δημοκρατία μας, ρόλος του προέδρου της βουλής. Ρόλος που απαιτεί να είναι υπερκομματικός και να μην ποδηγετείται από την όποια κυβέρνηση

  • Η άλυτη εξίσωση avatar
   Η άλυτη εξίσωση @ Σπαθάριος 08/07/2014 22:39:23

   ...Λίγο αργά δεν το θυμήθηκε αυτό το....''υπερκομματικό''? Μέχρι προχθές, υποκομματικότατος ήτο!!

   • my way avatar
    my way @ Η άλυτη εξίσωση 09/07/2014 07:56:50

    Εσάς τι σας πειράζει που ήταν ο πιο επιτυχημένος Γραμματέας της Ν.Δ; Ως ΠτΒτΕ, ως θεσμικός παράγων, πρέπει, οφείλει, να λειτουργεί υπερκομματικά ή όχι; Αφήστε που είναι σφόδρα πιθανόν να δικαιωθεί, στο τέλος.

    • Η άλυτη εξίσωση avatar
     Η άλυτη εξίσωση @ my way 09/07/2014 12:28:38

     Εγώ αγαπητέ, συμφωνώ απόλυτα με τη θέση του κ.Μεϊμαράκη και θα χαιρόμουν πολύ αν η λειτουργία του ως Προέδρου του Κοινοβουλίου, ήταν πράγματι ...υπερκομματική ΠΑΝΤΑ. Επειδή όμως μέχρι σήμερα δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο, διακρίνω την προσωπική σκοπιμότητα (εν όψη αναμενόμενων εσωκομματικών εξελίξεων;) και απλά επισημαίνω την υποκρισία.

     • my way avatar
      my way @ Η άλυτη εξίσωση 09/07/2014 13:40:54

      Ενόψει ποιας συγκεκριμένης ενέργειας ή παραλείψεώς του τον χαρακτηρίζετε μη υπερκομματικό. Έχετε κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα; Ο Μεϊμαράκης δεν είναι από τους τύπους που πολιτεύονται με προσωπικές σκοπιμότητες, πέραν των συνήθων και ανεκτών, εκλογικών τέτοιων.

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ my way 09/07/2014 14:10:54

      Απλά παρακολουθώντας συστηματικά τις συνεδριάσεις της Βουλής κυρίως όταν υπάρχει παρουσία αρχηγών κομμάτων και σημαντικές συζητήσεις-αναμετρήσεις, όπως κάθε αντικειμενικός θεατής, έχω διαπιστώσει οτι ο Πρόεδρος μεροληπτεί υπέρ του αρχηγού του, υπέρ του κόμματος στο οποίο ανήκει, είτε κλείνοντας τα μικρόφωνα των διαφωνούντων, είτε κάνοντας τα ...χατήρια των ''δικών του'' κατά τη διεξαγωγή της συζήτησης. Θα περίμενε κανείς λοιπόν, αφού με τη ''βοήθεια'' του Προέδρου της Βουλής αναβλήθηκε-ματαιώθηκε η σημαντικότατη συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου προεκλογικά, να μην υπάρξει ....αντίδραση από πλευράς του, ούτε και σήμερα. Εσείς μπορεί να μη θέλετε να το δείτε, εγώ όμως αντιλαμβάνομαι...δεύτερες σκέψεις πίσω από το όψιμο ...αντάρτικο ενός πλήρως συμμορφωμένου στις κυβερνητικές επιταγές μέχρι χθες Προέδρου. Μην ενοχλείστε όμως, απλά είναι η ...αίσθησή μου. Εσείς, δεν είναι και απαραίτητο να τη συμμεριστείτε.

     • my way avatar
      my way @ Η άλυτη εξίσωση 09/07/2014 19:00:42

      Αν αποδειχτεί ανιδιοτελής και εφαρμόζων τους κανόνες, να μην ξεχάσετε να τον προτιμήσετε στις επόμενες εκλογές.

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ my way 09/07/2014 20:48:08

      Δεν πείθει για αντικειμενικός και ακριβοδίκαιος ....τηρητής των κανόνων πάντως...:-)!

 3. Decimus Maximus avatar
  Decimus Maximus 08/07/2014 20:16:49

  Εγώ πάντως βλέπω δάχτυλο Ντόρας που πιέζει για την θέση του Επιτρόπου που κλείνει αυτήν την εβδομάδα

 4. πολίτης avatar
  πολίτης 08/07/2014 21:31:55

  Διαφορετικές προτάσεις που όμως έχουν κοινό θέμα. Δημοψήφισμα για νομοσχέδιο που κατατίθεται. Απ' ότι καταλαβαίνω, το τελευταίο πράγμα που απασχολεί την κυβέρνηση είναι αν οι Έλληνες επιθυμούν ή όχι την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Γιατί ο πρόεδρος της βουλής μιλάει για τον Οκτώβριο; Μπορεί να αρνηθεί να το υπογράψει ο Παπούλιας; Να το δω και να μην το πιστέψω..

 5. Π.Κ. avatar
  Π.Κ. 08/07/2014 21:50:19

  Γιατί τα καλύτερα παιδιά της πολιτικής πάντα περνούσαν από το υπουργείο Άμυνας??? Απάντηση....γιατί ήταν μεγάλοι πατριώτες.

 6. Seagull avatar
  Seagull 09/07/2014 08:45:11

  Περισσότερο για τρυκ μοιάζει παρά να είναι αληθινό ότι ο κος Βαγγέλης αποφάσισε να πάρει το όπλο του και να ξεκινήσει αντάρτικο. Πάντως αν είναι αληθινό και όχι στημένο να υποθέσω ότι και ο ίδιος αλλά ίσως και αρκετοί άλλοι εντός της ΝΔ να μην συμφωνούν με την πώληση της μικρούλας της ΔΕΗ και η πρόκληση δημοψηφίσματος να τους λύνει τα χέρια.

 7. Nikos avatar
  Nikos 09/07/2014 13:02:49

  Τι φοβάται η κυβέρνηση κύριοι; Η πρόταση θα συζητηθεί και μετά θα καταψηφιστεί πανηγυρικά. Ειναι μάλιστα ευκαιρία να πειστεί ο κόσμος με επιχειρήματα για τη ορθότητα της επιλογής να σπάσει η δεη. Σε κάθε άλλη περίπτωση θά έχουμε τα γνωστά περί αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά , χουντες και αλλά παρόμοια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.