30/08/2008 13:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κλειδοκράτορας της Μαύρης Θάλασσας

Γράφει ο Χάρης Μπότσαρης στο protothema.gr:Η Μ. Θάλασσα είναι η πίσω αυλή για τρεις μεγάλους παίκτες στη στρατηγική περιοχή του Καυκάσου: Ρωσία, Τουρκία και Ουκρανία. Ο πραγματικός κλειδοκράτορας όμως είναι η Τουρκία που έχει το αποκλειστικό δικαίωμα ρύθμισης του περάσματος πολεμικών πλοίων από τα Δαρδανέλια και τα Στενά του Βοσπόρου.
Η Τουρκία επέτρεψε με δυσκολία τη διέλευση τριών αμερικανικών πολεμικών πλοίων για τη μεταφορά βοήθειας στη Γεωργία, ενώ αρνήθηκε τη σχετική άδεια σε δύο πλωτά νοσοκομεία.Το αμερικανικό Πεντάγωνο θέλησε να στείλει στη Μ. Θάλασσα τα πλωτά νοσοκομεία USNS Mercy και USNS Comfort αλλά η Τουρκία μπλοκάρισε την επιχείρηση αρνούμενη να χορηγήσει έγκριση. Η στάση της Τουρκίας έχει δυσαρεστήσει τους Aμερικανούς που θυμούνται ότι και κατά την εισβολή στο Ιράκ η Άγκυρα δεν είχε επιτρέψει τη διέλευση στρατευμάτων από το έδαφός της.
Αν συνυπολογιστούν ο σκεπτικισμός της ΝΑΤΟϊκής Τουρκίας να καταδικάσει έντονα τη Μόσχα για τον πόλεμο στη γειτονική της Γεωργία και οι πρόσφατες επισκέψεις των Άσαντ και Αχμαντινετζάντ στην Άγκυρα, η Ουάσιγκτον έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για την καλή της σύμμαχο.

Στο μεταξύ το Καζακστάν επεξεργάζεται σχέδιο παροχής του πετρελαίου του σε συμφωνία με τους Ρώσους, πράγμα που σημαίνει ότι η Μόσχα μπορεί να αποκτήσει τον έλεγχο στον αγωγό Μπακού-Τσεϊχάν.

Λίγες ώρες πριν από την εισβολή των δυνάμεων της Γεωργίας στη Ν. Οσετία ένα τμήμα του αγωγού Μπακού-Τσεϊχάν είχε ανατιναχθεί εντός του τουρκικού εδάφους. Την ευθύνη για το «σαμποτάζ» ανέλαβε κάποια άγνωστη κουρδική οργάνωση αλλά οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν διαφορετική άποψη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Stazybο Hοrn avatar
  Stazybο Hοrn 30/08/2008 15:27:56

  Η Τουρκία επέτρεψε με δυσκολία τη διέλευση τριών αμερικανικών πολεμικών πλοίων για τη μεταφορά βοήθειας στη Γεωργία, ενώ αρνήθηκε τη σχετική άδεια σε δύο πλωτά νοσοκομεία.
  Καμία δυσκολία στη διέλευση των τριών. Όσο για τα νοσοκομεία, η απαγόρευση της διεέευσής τους προβλέπεται από τη Συνθήκη του Montreux (1936), που δεν επιτρέπει τη διέλευση από τα Στενά πλοίων μεγαλυτέρων των 45.000 τόνων που δεν ανήκουν σε χώρες που βρέχονται από τη Μαύρη Θάλασσα.

 2. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 30/08/2008 16:52:56

  Η τουρκία είναι μια φασιστική χώρα, έξω από τα όρια του πολιτισμού. Οι πατριαρχικές-αυταρχικές δομές της ανάγουν πολλούς αιώνες πίσω. Στην περίπτωση της δεν υπάρχει εθνική συγκρότηση, αλλά στήσιμο παράγκας από συγκεκριμένο κύκλωμα, που μένει να ξεσκεπάσει η ιστορική έρευνα. Έστω και εάν το πολιτικό κατεστημένο αυτής της χώρας το παίζουν έξυπνοι, με δήθεν ελιγμούς προς όλους, δεν έχουν παρά μόνο αντιπάθειες στην περιοχή. Η προσπάθειά τους να εξισορροπήσουν το ρήγμα που δημιουργήθηκε με τις ΗΠΑ, με έντονη αύξηση των εμπορικών συναλλαγών με τη Ρωσία, δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει την κρατική συνοχή μεσοπρόθεσμα. Η Ρωσία εκτιμά την ουδετερότητα της Τουρκίας όσο αφορά τους Τουρκογενείς, στην ουσία όμως θεωρεί όλο το τουρκικό-ισλαμικό φάσμα εχθρικό και πιστεύει ότι μπορεί να το καταβάλει μόνο άσκηση πίεσης. Σε αυτή τη διαπίστωση στηρίζεται και η πολιτική των ΗΠΑ της "μεγάλης σκακιέρας" στην Ευρασία. Η τουρκία εκτός από τις ΗΠΑ έχει οικοδομήσει ένταση και με τον παραδοσιακό της πάτρωνα, που είναι το Ισραήλ. Στην ουσία από ποιοτική πλευρά η τουρκία είναι περικυκλωμένη μόνο από εχθρούς. Αυτό σημαίνει δύο λέξεις παρ΄όλη τη "μαγκιά" των στρατηγών: ΕΦΕΝΤΙΜ ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ.
  Αυτά που έταξε ο Σαρκοζί στον Καραμανλή, για να λάβη μέρος η Ελλάδα στον "ξεφτυλισμένο σπαρτιάτη" είναι παραμύθια, γιατί ό "φιλέλληνας" παίζει διπλό παιχνίδι και αποτελεί σφήνα.
  Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ.
  Όσο αφορά τη Ρωσία θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι παρ΄όλο που είναι ορθόδοξη χώρα, η πολιτική της δεν αποτελεί κατηχητικό σχολείο. Όποιος πηγαίνει ενάντια στην πολιτική της υφίσταται σωματικές βλάβες (στα πόδια, στα χέρια, στο κεφάλι και τον αυχένα. ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΝΟΜΕΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Είναι μεγάλο λάθος να εξισώνεται η Ρωσία από πλευράς επικινδυνότητας με τις ΗΠΑ. Η Ρωσία δεν είχε ποτέ αποικίες, ούτε έκανε ιμπεριαλιστική πολιτική. Η πολιτική της ήταν πάντοτε μεγαλοκρατική. Αποσκοπούσε στη δημιουργία προστατευτικών ζωνών γύρω από τον βασικό της πυρήνα. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε ότι ποτέ δεν ήταν δημοκρατική χώρα. Η μετάδοση της ορθοδοξίας σε αυτή είχε διττά αποτελέσματα. Από τη μια την έφερε σε επαφή με το Ελληνικό Πνεύμα, με όλες τις ευεργεσίες που αυτό συνεπάγεται, από την άλλη της μετέδωσε τον κρατικό σκοταδισμό της κλίκας του Σενέκα, με αποτέλεσμα τάσεις συντηρητισμού, οπισθοδρόμησης και "στοϊκής" υποταγής στην εξουσία του Αυτοκράτωρα.
  Η ελπίδα της ανθρωπότητας είναι μια: Ελληνικός Πολιτισμός, Ελληνικό Πνεύμα, Ελληνική Γλώσσα.

 3. altamare avatar
  altamare 30/08/2008 18:08:20

  Η Μποτίλια έχει δίκιο. Ο Χ.Μ. κάνει πολύ καλές αναλύσεις αλλά η προσέγγιση του για την Τουρκία έχει ήδη καταρριφθεί εδώ:

 4. an_onymous avatar
  an_onymous 30/08/2008 18:10:30

  Υποθέτω βρε αδερφέ ότι αν ήσουν Τσέχος, Ούγγρος, Ουκρανός, Αφγανός, Λιθουανός, Εσθονός, Πολωνός, Γεωργιανός, Τσετσένος κλπ είναι μεγάλη παρηγοριά να ξέρεις ότι ο Ρώσος δε σε πηδάει επειδή είναι ιμπεριαλιστής και αποικιοκράτης αλλά επειδή είναι μεγαλοκρατιστής...
  ΥΓ Μποτίλια, αυτό το ότι "η μετάδοση της ορθοδοξίας την έφερε σε επαφή με το Ελληνικό Πνέυμα" τι τόθελες...

 5. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 31/08/2008 03:27:08

  an-onymous 4
  Καμία καταπίεση και καμία επιβολή δεν μπορεί να είναι αποδεκτή. Ουδένα η φύση δούλον πεποίηκε. Καταδικάζω κάθε επέμβαση, κάθε εγκληματική πρακτική σε βάρος των λαών.
  Όλες τις χώρες που αναφέρεις όμως, με εξαίρεση την Τσετσενία η Ρωσία τις άφησε ελεύθερες. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να βάλουν επιθετικούς πυραύλους των ΗΠΑ για να απειλούν τη Ρωσία. Ποιός θα πιστέψει φίλε τα κροκοδείλια δάκρυά σου, όταν η Ρωσία υποχρεωθεί για λόγους επιβίωσης να τις βάλει ξανά στο τρόκολο; Αν αντιλαμβάνονται την ελευθερία τους έτσι ώστε να στέλνουνε μισθοφόρους στο Ιράκ για να σφάζουνε γυναικόπαιδα για να κονομάνε οι πολυεθνικές πετρελαίου και να παίρνουνε αυτοί τα τριάκοντα αργύρια, πολύ γρήγορα θα ξαναδούνε μπότα. Και τα ψεύτικα δάκρυα θα τα χύνετε τότε μόνοι σας.
  Αυτό που καταδικάζω επίσης είναι οι υποτιθέμενες αντιρωσικές εκστρατείες προς όφελος των ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής δεν είδα ούτε ένα ανώνυμο στα σχόλια να καταδικάζει την πολιτική των ΗΠΑ. Εδώ η ανωνυμία αποτελεί ανοιχτή η καλυμμένη κάλυψη του "ανήκομεν εις την Δύσιν".
  Αυτό που είδα εδώ μέχρι τώρα από ανώνυμους είναι ειρωνείες, απειλές, προσβολές, δήθεν κριτική, κροκοδείλια δάκρυα και πολύ σπάνια έκφραση άποψης.
  ΥΓ. Όταν γράφω κάτι, το κάνω για τις συνέπειες της αναφοράς. Δες πως κρατάει μια Ρωσίδα μητέρα το παιδί στην αγκαλιά της και πως μια Αγγλίδα (αν παίζουνε τέτοια πράγματα ρόλο στη ζωή σου).

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 31/08/2008 04:21:57

  @Μποτίλια: "Η ελπίδα της ανθρωπότητας είναι μια: Ελληνικός Πολιτισμός, Ελληνικό Πνεύμα, Ελληνική Γλώσσα" + "η μετάδοση της ορθοδοξίας την έφερε σε επαφή με το Ελληνικό Πνέυμα".

  Αλλά,

  "«ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν",
  Ά γ ι ο ς Εφραίμ, ο Σύρος, (: ο "Πίνδαρος (!) της Ορθοδοξίας", κατά την Εκκλησία).

  Πώς συμβιβάζονται αυτά, φίλε μου, "Μποτίλια στο πέλαγος"; Βάλε σαν data στον "επεξεργαστή" του "προσωπικού υπολογιστή" σου κι ότι: ο Δυτικός Πολιτισμός πήρε τα πάντα από τους Έλληνες, ΕΚΤΟΣ από την (μοναδική όλων των εποχών ΑΝΘΡΩΠΟ-ΜΟΡΦΙΚΗ) "θρησκεία" τους. Χμμμμ!

  Εδώ σε θέλω μάστορα κι ...αναστενάρη κάβουρα! Στα πολιτικο-μαρξιστικο-γεωπολιτικά είμαστε όλοι, λίγο - πολύ, αετοί, κι έχουμε γερά κατασταλαγμένες απόψεις, που δύσκολα αλλάζουν, μια και προέρχονται και από πολυετή πείρα και από πολύ διάβασμα.

  Αυτή την εποχή το κυρίαρχο που έχουμε να κάνουμε σαν έθνος, είναι να ΠΡΟΣ-ΔΙ-ΟΡΙΣΟΥΜΕ την ταυτότητά μας. "ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ"; Κι επειδή έχουμε τόοοομους Ιστορίας και Γραμματείας που πρέπει να μελετηθούν για να αυτο-προσδιορισθούμε, απαιτείται πολυχρόνια μελέτη. Είμαστε, δε, και Έλληνες και Χριστιανοί. Είναι αυτά συμβατά; Αν ναι, υπό ποια μορφή; Αν όχι, τι κάνουμε; Απαιτείται, λοιπόν, ΣΥΝ-ΖΗΤΗΣΗ: ΑΝΤΙ-ΛΟΓΟΣ που φέρνει ΔΙΑ-ΛΟΓΟ ώστε να βρεθεί ο "ΛΟΓΟΣ".

  Είναι αυτό που διαισθητικά πλησίασε ο Φάκτορας ως "νέο πατριωτισμό": ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ, ΠΛΕΟΝ, ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ "ΤΙ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ. Για να φωτίσουμε λιγάκι το πόσο ελληνικό ήταν το "Βυζάντιο", ή, γενικότερα, πόσο ελληνική μπορεί να είναι μια αίρεση του Ιουδαϊσμού/Ταλμουδισμού, που διακηρύσσει τα ίδια περιπου-ακριβώς με τον ..."Πίνδαρο":

  «ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΟΣ Ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ ΤΗΝ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Ν ΣΟΦΙΑΝ»
  Σοτάχ 49β, Βαβυλωνιακό Ταλμούδ

  ΔΙΟΤΙ, αδερφέ, "Μποτίλια στο πέλαγος", (: μ' αρέσει να τ' ακούω!), «Ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι ΕΘΝΙΚΟ πραγματικά είναι ό,τι είναι ΑΛΗΘΙΝΟ»...

 7. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 31/08/2008 13:39:36

  @νήπιος γέρων
  Το θέμα που βάζεις είναι αναμφίβολα όχι μόνο πάρα πολύ σημαντικό, αλλά ζωτικής επιβίωσης. Εάν δεν δοθεί απάντηση, είμαστε καταδικασμένοι να πελαγοδρομούμε (όχι σώνει και καλά σαν μποτίλιες).
  Εάν έχουμε παγιωμένες απόψεις, που κυρίως θέλουμε να τις μεταδώσουμε, τότε όχι μόνο δεν έχουμε να μεταδώσουμε τίποτε, αλλά στην ουσία είμαστε πνευματικά νεκροί. Η συμμετοχή μου σε αυτόν τον διάλογο, αγαπητέ αδελφέ, προέρχεται κύρια, από την ανάγκη της επικοινωνίας με όλους εσάς. Είμαι τα τελευταία 35 χρόνια μετανάστης. Αυτή η σελίδα έχει μία πολύ έντονη συμμετοχή της διασποράς. Αλλά και πολλοί συμμετέχοντες, που τώρα βρίσκονται στην Ελλάδα, βρέθηκαν για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα στην οικουμένη και διέπονται από αυτή την εμπειρία. Συναντιόμαστε ακριβώς σε μία σελίδα που θέτει όχι με φιλαρέσκεια, αλλά με κριτική αγωνία, τα μεγάλα και τα μικρότερα ζητήματα του τόπου και της οικουμένης, με την ανάγκη να συμμετέχουμε σε προβληματισμό για αυτά. Όποια απάντηση και εάν δώσουμε στο ζητούμενο, τι είναι Ελληνισμός, η κύρια αφετηρία μας είναι να συμμετέχουμε σε ένα εικονικό χώρο, που από την ίδια του ύπαρξη αφήνει να αναδύεται αυτό το ερώτημα.
  Κάποιοι ενώ ζούμε στο εξωτερικό, και τα άμεσα προβλήματα μας εξαρτώνται από τις νέες μας πατρίδες, η καρδιά μας χτυπάει μόνιμα για την Ελλάδα. Αυτό δεν έχει ως μόνη αφετηρία τη νοσταλγία. Όλοι γνωρίζουμε, έστω ενδόμυχα, ότι η Ελλάδα είναι η καρδιά όλου του κόσμου. Όλοι αποτελούμε ζωντανά κύτταρα αυτής της καρδιάς, που εάν δεν διακινήσουμε με την αναγκαία πίεση το αίμα στους ιστούς, επέρχεται σηψαιμία.
  Η φύση οικοδόμησε, ακόμη και όταν σταματήσει η καρδιά να χτυπάει, παρόλα αυτά να υπάρχει για μικρό διάστημα δυνατότητα επαναφοράς του οργανισμού. Ίσως πλησιάζουμε, ή έχουμε φτάσει ήδη εκεί. Αν η συμμετοχή μας διέπεται από την αυταπάτη της κατοχής της αλήθειας και όχι την κατάθεση προσωπικής άποψης και μαρτυρίας, έχουμε αποτύχει, όπως λέμε, από χέρι.
  Εχτές με έβρισε σε άλλο ποστ εδώ ένα φιλαράκι. Αφού ξεκαθάρισα ότι το εννοούσε σε προσωπική βάση, συνθηκολόγησα. Του είπα βρίζε όσο θέλεις, παραμένεις φίλος. Γιατί; Πρώτον γιατί είναι δικός μας. Γιατί βαρέθηκα μια ζωή να με βρίζουν Γερμανοί (όχι οι Γερμανοί). Δεύτερον διότι πρέπει να μας διέπει το "άκουσον μεν, ράπισον δε". Το ζητούμενο είναι η κοινωνία, όχι η επικύρωση. Το πρώτο πηγάζει από την αποδοχή των άλλων και συγκροτεί κοινωνίες. Το δεύτερο από την συμπλεγματική υπερβολή του εγώ και στήνει συρματοπλέγματα.
  Μπροστά στην γνωσιολογική πρόκληση που έχουμε κληθεί να δαμάσουμε, εάν θέλουμε να επιβιώσουμε, οι όποιες κολιβογνώσεις που αποκτήσαμε, είναι μοιραίο εάν βαυκαλιστούμε ώστε να αποτελέσουν αφετηρία για επίδειξη πολυγνωσίας. Τι γνωρίζουμε σαν άνθρωποι; ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΙΠΟΤΕ. Είμαστε έρμαια της άγνοιας, τουλάχιστον απέναντι στα μεγάλα οντολογικά προβλήματα. Το δώρο της λογικής συνίσταται να θέτουμε ερωτήματα και να επιχειρούμε να δώσουμε απαντήσεις, με όλα τα εφόδια που πρικιστήκαμε, αλλά πάντοτε μέσα στα όρια της σχετικότητας, που μας διέπει.
  "Δεν είναι η γνώση το φως, αλλά το φως η γνώση". Ο Ελληνισμός δεν αποτελεί κάτι στατικά δεδομένο, αλλά μια μόνιμα εξελισσόμενη πρόκληση. Και ποιος είναι αυτός που θα μπορέσει να τον ορίσει; Ποιος θα σταθεί ικανός να αγκαλιάσει τον ουρανό; Οι πανεπιστημιακοί ερευνητές, ή γέρος του Μοριά, όταν εξηγούσε στους οπλαρχηγούς το σχέδιό του για την επίθεση στην Τριπολιτσά με το λόγια "Θα την πάρουμε, γιατί μου το υποσχέθηκε στον ύπνο μου η Παναγιά. Όποιος πει ότι η Παναγιά λέει ψέμματα, θα τον σφάξω".
  Ομολογώ ότι αδυνατώ να ορίσω τον Ελληνισμό στο ελάχιστο. Θα ήμουν ευτυχής εάν αυτός όριζε εμένα, έστω και λιγάκι. Τότε πραγματικά θα μου άνοιγε το πεπρωμένο μια θύρα για να μεγαλουργήσω.
  Πράγματι ΕΘΝΙΚΟ είναι ότι είναι ΑΛΗΘΙΝΟ. Αλλά δεν είναι πάντοτε εύκολο να παρακολουθήσουμε τους δρόμους, που επιλέγει η αλήθεια, στην παρέμβαση της να κρατήσει ζωντανό το γένος. Η Αλήθεια δεν είναι το αυτονόητο. Οι Κινέζοι διακήρυξαν ότι δεν υπάρχει πιο σύνθετο από το απλό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ταυτιστώ με τον Γιανναρά στη διαπίστωση ότι η επίγνωση αποτελεί ασκητικό κατόρθωμα. Μόνο που τα πρόσφατα ασκηταριά του Ελληνισμού ήταν περισσότερο στο Μακρονήσι και λιγότερο στον Άθωνα. Αλλά δεν μπορούμε να απορρίψουμε κανένα. Όλοι έχουμε κληθεί να προσφέρουμε, πέρα από ιδεολογίες. Δεν επιτρέπεται να σχήματα να αποτελούν προσχήματα.
  Ας αφήσουμε την Ελλάδα να πλημμυρίσει την ύπαρξη μας. Την διάνοια, την καρδιά μας, τις δραστηριότητες, τους πόθους μας. Με συγκεκριμένο τρόπο. Η καμπάνα του χωριού μας ηχεί για ολόκληρη την οικουμένη.

 8. an_onymus avatar
  an_onymus 01/09/2008 15:31:41

  Μποτίλια:
  Όλες τις χώρες που αναφέρεις όμως, με εξαίρεση την Τσετσενία η Ρωσία τις άφησε ελεύθερες

  ... μετά από 40 χρονάκια καταπίεσης...κι όταν δε μπορούσε να κάνει αλλιώς. Έτσι αθωώνουμε και το Χίτλερ; Μόνο 4-5 χρόνια κατείχε την Ευρώπη.

  Να βάλουν επιθετικούς πυραύλους των ΗΠΑ για να απειλούν τη Ρωσία

  Επιθετικοί οι πύραυλοι που έχουν σα στόχο βαλλιστικούς πυραύλους εν πτήσει; Και ποιοί είναι οι αμυντικοί τότε; Απαράβατο δικαίωμα της Ρωσίας είναι να εξαπολύει βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της Ευρώπης και η Πολωνία τους το καταπατά;

  Μέχρι στιγμής δεν είδα ούτε ένα ανώνυμο στα σχόλια να καταδικάζει την πολιτική των ΗΠΑ. Εδώ η ανωνυμία αποτελεί ανοιχτή η καλυμμένη κάλυψη του “ανήκομεν εις την Δύσιν”.
  Αυτό που είδα εδώ μέχρι τώρα από ανώνυμους είναι ειρωνείες, απειλές, προσβολές, δήθεν κριτική, κροκοδείλια δάκρυα και πολύ σπάνια έκφραση άποψης.

  Αγαπητέ μου, σto ιντερνετ όλοι ανώνυμοι είμαστε και πρέπει να είμαστε, γιατί σημασία έχει ο λόγος και η άποψη και όχι το ποιός την εκφράζει. Αν υπάρχει αδυναμία αντίκρουσης, τότε βγαίνουν τα μυστριά με τις λάσπες και τον αποπροσανατολισμό. Παλιό το κόλπο αλλά δε γεννηθήκαμε όλοι χθες... Κατά τα άλλα, όποιος το επιθυμεί, μπορεί ανοιχτά να υποστηρίξει τις απόψεις Ρουσόπουλου για την επωνυμία στο internet. Μπορεί κι αυτός να τις ξαναθυμηθεί και να το κάνει Κίνα εδώ πέρα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.