11/03/2008 22:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κλαυσίγελος του Ταμείου των ΜΜΕ

«O κλαυσίγελος απαντάται τόσο στην αρχαία, όσο και στη σύγχρονη αττική κωμωδία» γράφει σε ανακοίνωσή της η «ΕΝΩΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ Δημοσιογράφων της ΕΣΠΗΤ». Σύμφωνα με την ανακοίνωση «προκαλούν γέλια …τα αποτελέσματα των ατυχών χειρισμών από τον εκπρόθεσμο ή έκπτωτο πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Δημήτρη Τσαλαπάτη», επειδή με το Ταμείο των ΜΜΕ, η κυβέρνηση:


Με τις γενικές διατάξεις θίγει όρια ηλικίας, εργαζόμενες μητέρες και με τις ειδικές διατάξεις θίγει την περίθαλψη, τις συντάξεις και την επικούρηση.


Δημιουργεί ένα υδροκέφαλο Ταμείο, με 13μελές ΔΣ, που θα πνιγεί σύντομα μέσα στην δυσλειτουργία, την πολυμορφία, την διαφορετικότητα των υπηρεσιών του

Διατηρεί τους αποκλεισμούς συναδέλφων ή κλάδων από το Ενιαίο Ταμείο, παρ’ ότι το δικαιούνται. Δηλαδή καλλιεργεί, γιατί την βολεύει, την πελατειακή σχέση με τοπικούς συντεχνίτες και καιροσκόπους του κλάδου μας.
Κρατάει έξω από το παιχνίδι τον ΕΔΟ­ΕΑΠ και βάζει χέρι στα αποθεματικά. Στην πραγματικότητα, όμως, με καρότο μιαν σαθρή «αυτοτέλεια», υποθηκεύει τους πόρους, διασπά τον κλάδο, συντηρεί ομηρίες για να καλέσει, όποτε χρειαστεί, να περάσει καθένας από τον «πάγκο» μόνος του.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση στα σχόλια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 11/03/2008 22:16:24

  ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δημοσιογράφων της ΕΣΠΗΤ

  Ο κλαυσίγελος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
  O κλαυσίγελος απαντάται τόσο στην αρχαία, όσο και στη σύγχρονη αττική κωμωδία.
  Τα γέλια προκαλούν:
  1. Οι ασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, σε ένα από τα βασικότερα προβλήματα ζωής του ελληνικού λαού και του κλάδου μας,
  2. Τα αποτελέσματα των ατυχών χειρισμών από τον εκπρόθεσμο (κατά τον Γ. Ζαγκανά) ή έκπτωτο πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Δημήτρη Τσαλαπάτη (όπως τον αποκαλούν οι Αντ Νταβανέλλος και Σταμ Νικολόπουλος), με διαβουλεύσεις-προτάσεις-συναλλαγές που διεξήγαγε, παρακάμπτοντας πραξικοπηματικά τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, όσο και τις Ενώσεις που διοικούν την ομοσπονδία, μιλώντας τουλάχιστον για την ΕΣΠΗΤ.

  Τα δάκρυα αφορούν την θλιβερή κατάντια μιας πολιτικής, καθώς σ’ ένα αιώνα που αναδεικνύονται οι αρχές της ίσης μεταχείρισης, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ποιότητα ζωής, επιστρέφει σε λογικές και πρακτικές ασφαλιστικού και εργασιακού Μεσαίωνα. Επειδή, σε ό,τι μας αφορά για το Ταμείο των ΜΜΕ, η κυβέρνηση με τις γενικές διατάξεις θίγει όρια ηλικίας, εργαζόμενες μητέρες και με τις ειδικές διατάξεις θίγει την περίθαλψη, τις συντάξεις και την επικούρηση, ενώ ταυτό­χρονα:
  1. Δημιουργεί ένα υδροκέφαλο Ταμείο, με 13μελές ΔΣ, που θα πνιγεί σύντομα μέσα στην δυσλειτουργία, την πολυμορφία, την διαφορετικότητα των υπηρεσιών του, τον παραλογισμό, την αντισυνταγματικότητα αποφάσεων και την αντιφατικότητα πα­ροχών, ψαλιδίζοντάς τες επιλεκτικά. Δείγμα των προθέσεων, το σύστημα περίθαλψης, όπου η ενοποίηση (ΤΑΙΣΥΤ-ΤΑΤΤΑ-ΤΣΕΥΠ) γίνεται προς τα κάτω, με τον χειρότερο κανονισμό του ΤΣΕΥΠ, μένουν πάλι έξω τα ΤΕΑΣ και κρατά πάντα στην περίθαλψη του ΙΚΑ πολλούς ασφαλισμένους των ΤΣΠΕΑΘ και ΤΑΤΤΑ.
  2. Ακόμα, διατηρεί τους αποκλεισμούς συναδέλφων ή κλάδων από το Ενιαίο Ταμείο, παρ’ ότι το δικαιούνται. Δηλαδή καλλιεργεί, γιατί την βολεύει, την πελατειακή σχέση με τοπικούς συντεχνίτες και καιροσκόπους του κλάδου μας. Το κάνει επειδή έτσι δημιουργεί ένα μόνιμο πόλο αντιπαλότητας και συγκρούσεων στα ΜΜΕ, που ουσιαστικά εξυπηρετεί όσους (εργοδοσία και παπαγαλάκια) δεν θέλουν την ενότητα στις διεκδικήσεις, το Διασωματειακό και το Συνδικάτο Τύπου.
  3. Με την ίδια λογική κρατάει σήμερα έξω από το παιχνίδι τον ΕΔΟ­ΕΑΠ και βάζει χέρι στα αποθεματικά. Στην πραγματικότητα, όμως, με καρότο μιαν σαθρή «αυτοτέλεια», υποθηκεύει τους πόρους, διασπά τον κλάδο, συντηρεί ομηρίες για να καλέσει, όποτε χρειαστεί, να περάσει καθένας από τον «πάγκο» μόνος του.
  Η Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων στηρίζει τις ομόφωνες θέσεις του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ για το Ασφαλιστικό. Απορρίπτει την κυβερνητική πρόταση που υποβαθμίζει την περίθαλψή μας. Απαιτεί ουσιαστική ασφαλιστική ενοποίηση, χωρίς όρους διαδοχικής ασφάλισης εντός του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ - και ΕΔΟΕΑΠ για όλους.
  Το Ενιαίο Ταμείο και ο ΕΔΟΕΑΠ θωρακίζονται και επι­βιώνουν μόνο όταν στηρίζονται σε αρχές ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων. Είναι δικαίωμα και όχι… ρουσφέτι.
  Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ να συνταχθεί με τις υγιείς δυνάμεις του χώρου. Να κινηθεί συνολικά σε όλα τα επίπεδα δράσης (κινητοποιήσεις, νομικές και πολιτικές κατευθύνσεις, ενημέρωση κ.α.). Την καλούμε να το κάνει αμέσως, με πνεύμα ομοθυμίας, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό.
  Όσο για τους, με δημόσιες δηλώσεις, πανηγυρίζοντες «σωτήρες» του νέου Τα­μείου, εν ενεργεία ή έκπτωτους, τους αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων μας και στα πανηγύρια. Η ευθύνη όλη δική τους...
  Αθήνα, 9 Μαρτίου 2008

 2. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 12/03/2008 02:29:49

  Καλά κάνει ο κάθε Τσαλαπάτης, αφού τον ψηφίσατε! ΔΙ-ΟΙΚΕΙ. Εσείς του προσφέρατε τα κλειδιά του οίκου σας. Δεν θα σας ρωτήσει, κάθε φορά που πετάγεται για ...ψώνια. Των φρονίμων τα παιδιά πριν ψηφίσουν κόβουν το χέρι που θέλει να τους πιάσει τον ποπό. Εκτός αν τους αρέσει και, μετά, υποκριτικά, φωνάζουν ότι βιάστηκαν, -κακή ώρα! Τον Σόμπολο έχετε, ρε, σεις, πρόεδρο! Τον βάλατε, τον κακομοίρη!, για την έξωθεν καλή μαρτυρία σας. Αγαθός ο πρόεδρος, αγαθοί όλοι! Απ' ότι είδαμε "ανένδοτο" κάνατε για να φύγει ο Καπράλος, που λέτε, εσείς, οι ίδιοι, πως σας πήρε το πορτοφόλι μέσ' απ' την τσέπη.
  Μας θεωρείτε πως είμαστε νούμερα, εξ ιδίων κρίνοντας τα αλλότρια. Οι πιο βλάκες Έλληνες είναι κάθε μέρα "πρώτη οθόνη πίστα", μαζί με ό,τι πιο χαμερπές, αμόρφωτο, πανηλίθιο κυκλοφορεί στην χώρα. Άκου, ρε, φιλενάδα, τώρα, να ανησυχεί ο ...Παυλόπουλος, ο ...Καψής, ο ...Καρτσιώτης, ο ...Κουίκ, η ...Τρεμοστάη, ο ...Ευαγγελάτος της Τατιάνας κι ο κάθε τάνγκας-Λιάνγκας-δάγκας-Τράγκας-μάγκας, για την αντιληπτική μας ικανότητα, και να ωρύεται, για το καλό μας: "Μιλάτε απλά. Δεν σας καταλαβαίνει κανένας"! Κι επειδή μας έχουν για τόσο λακαμάδες, λέει η/ο παρουσιάστρια/ης την -και καλά!- είδηση, βγαίνει από το ...δίπλα δωμάτιο ένας άλλος και ξαναλέει τα ίδια και καπάκι βάζουνε και το βίντεο με τον πολιτικό, ή όποιον άλλο, να κάνει την δήλωση! Παίρνουνε εκατομμύρια για να διαβάζουν ...δελτία τύπου. Στην πένα, όμως, έτσι; Α-τσα-λά-κω-τοι λιμοκοντόροι και επιτυ-χυμένες Τσέκου! Ποιος είναι ο στυλίστας του Ρουσσόπουλου, -Κακομοίρα μου;

  Και δεν είναι κακό να βγάζει κάποιος χρήματα. Κακό είναι να είναι υποκριτής. Χλίδα ων, να σκίζει τις ζαρτιέρες του για τα κουρέλια! Κοιτάξτε τα χάλια σας, -που ντρέπεστε τα παιδιά σας, όσοι έχετε φιλότιμο κάπου κρυμμένο μέσα σας, όταν τ' ακούτε να φωνάζουν "Α-Ρ-Δ"-, κι πάψτε να ενδιαφέρεστε για μας, "τα κουρέλια". Γιατί αυτά, τουλάχιστον, "τραγουδάνε, ακόμα"! Έστω και μόνα τους, τα βραδιά...
  (Αφιερωμένο, -σε σας και σε μας)

  "Αν συγχωρέσεις τον εαυτό σου,
  αν καταφέρεις ν' αγαπήσεις, λένε
  αυτό το μαύρο φως αλλάζει χρώμα,

  -νομίζω λένε κάτι ακόμα.

  Μοιάζουνε μαύρα τα νερά που ταξιδεύουμε
  όμως εμείς βλέπουμε χρώματα κι α κ ό μ α
  πάνω στο Boundy λέμε 'α ν τ έ χ ο υ μ ε'",

  "Το καράβι", "Τα Ξύλινα Σπαθιά", (στίχοι - μουσική Παύλος Β΄)

 3. "e-πολίτης" avatar
  "e-πολίτης" 12/03/2008 02:39:58

  TO WHOM IT MAY CONCERN

  “Συστατικό στοιχείο συγκρότησης της Δεξιάς στο χώρο της νεολαίας κατά την μεταπολίτευση υπήρξε η κ α τ ά ρ ρ ι ψ η του “μύθου του Πολυτεχνείου”. Μόλις ισχυροποιήθηκε πολιτικά η ΟΝΝΕΔ, επιχείρησε τον πλήρη διαχωρισμό της από τις άλλες νεολαίες. Στον εορτασμό της δεκάτης επετείου (1983) τέθηκε θέμα αποχώρησης της οργάνωσης κάτω από την πίεση του γραμματέα της μαθητικής ΜΑΚΙ Ν ί κ ο υ Χ α τ ζ η ν ι κ ο λ ά ο υ, με το επιχείρημα ότι “οι μαθητές που ψήφισαν Δεξιά κατά τις πρόσφατες εκλογές για τις μαθητικές κοινότητες και τα δεκαπενταμελή συμβούλια, δ ε ν θ έ λ ο υ ν ο ύ τ ε ν’ α κ ο ύ σ ο υ ν για το Πολυτεχνείο” (”Συναγερμός”, 4/11/83). Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ήταν ο (”σκληρός” τότε) Βασίλης Μιχαλολιάκος και αντιπρόεδρος ο (ακροδεξιός σήμερα) Μανώλης Μανωλάκος”, “ιός”, “Ελευθεροτυπία”, 20-11-2004

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.