#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/01/2010 01:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κινέζικος λύκοςΜετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, κυκλοφορούσε εν είδη αστείου στην Αμερική, πως οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες, που ήταν και οι κύριοι οικονομικοί ανταγωνιστές των ΗΠΑ, θα ήταν αυτοί οι οποίοι θα έβγαιναν κερδισμένοι από την όλη υπόθεση, καθώς τόσο η Ρωσία όσο και η Αμερική είχαν προ πολλού γονατίσει οικονομικά λόγω του έντονου εξοπλιστικού και πολιτικού ανταγωνισμού τους. Η έκρηξη όμως της «άυλης» οικονομίας τύπου dot-com στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, βοήθησε ώστε η Αμερική να επανέλθει και να αναταχθεί οικονομικά, άσχετα με τη κατάληξη του συγκεκριμένου οικονομικού εγχειρήματος που αποδείχθηκε «φούσκα».

Σήμερα, τα πράγματα δυσκολεύουν για μια ακόμη φορά για τους Αμερικανούς, και ως  υποψήφιος για την παγκόσμια οικονομική κυριαρχία προβάλλει  ο γίγαντας που ονομάζεται (κομμουνιστική) Κίνα. Αυτό από μόνο του αποτελεί παράδοξο, και είναι για τους Αμερικανούς,  κάτι σαν το παλαιότερο δικό μας «ανέκδοτο» περί του Αλβανού τουρίστα.

Και ενώ λοιπόν οι ΗΠΑ καταναλώνονται τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά πολεμώντας σε διάφορα μέτωπα ανά τον πλανήτη, προκειμένου να «σώσουν» τον ελεύθερο κόσμο, η Κίνα φαίνεται να είναι αυτή που επωφελείται με κάθε τρόπο. Κάτι δηλαδή σαν το κλασικό «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».

Εκτός από την επικράτησή τους στις εμπορικές και χρηματικές αγορές, οι Κινέζοι έχουν βάλει πλώρη να επικρατήσουν και σε άλλες δραστηριότητες με κύρια αυτή του τομέα της ενέργειας. Πρόσφατα έγινε γνωστό, πως  προχώρησαν σε επένδυση ύψους $3.4 δισεκατομμυρίων σε ορυχεία χαλκού, σε περιοχή νοτιοανατολικά της Καμπούλ στο χειμαζόμενο Αφγανιστάν, το οποίο κατά τα άλλα τελεί υπό αμερικανική στρατιωτική «κατοχή». Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η συγκεκριμένη επένδυση είναι και η μεγαλύτερη που έχει γίνει στη χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια. Και δεν είναι η μόνη κινεζική επένδυση σε περιοχή που αποτελεί στρατιωτικό μέτωπο για τους Αμερικανούς. Το περασμένο μήνα, μια κινεζική κοινοπραξία υπό την ηγεσία της China National Petroleum Company πλειοδότησε σε διεθνή διαγωνισμό, κερδίζοντας το δικαίωμα εκμετάλλευσης των πετρελαιοπηγών της Halfiya του Ιράκ, που όπως πιστεύεται κρύβουν περί τα 4.1 δισεκατομμύρια βαρέλια μαύρου χρυσού. Εν τω μεταξύ, η ίδια εταιρία (CNPC), σε συνεργασία  με τη βρετανική ΒΡ, έχει ήδη αποκτήσει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των μεγαλυτέρων πετρελαιοπηγών του Ιράκ στη περιοχή Rumaila. Και σύμφωνα με την εφημερίδα Times of London, συμμετέχει στην επανέναρξη της λειτουργίας των πετρελαιοπηγών του al-Ahdab. Μια άλλη κινεζική πετρελαϊκή εταιρία, η Sinopec, έχει προ καιρού εγκατασταθεί στο βόρειο Ιράκ, αφού κατάφερε και εξαγόρασε την λονδρέζικη Addax Petroleum, έναντι τιμήματος $7.9 δισεκατομμυρίων. Η συγκεκριμένη εταιρία κάνει έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου στην αυτόνομη περιοχή των Κούρδων του Ιράκ. Όπως όλα λοιπόν δείχνουν, η Αμερική ξοδεύει τρισεκατομμύρια δολάρια στη πολεμική της προσπάθεια σε διάφορα μέτωπα της ευρύτερης εκείνης ταλαιπωρημένης περιοχής, υφιστάμενη ουκ ολίγες απώλειες τόσο σε στρατιωτικό προσωπικό όσο και σε πολιτικό κόστος, την ίδια στιγμή που  η Κίνα εκμεταλλευόμενη τη τεράστια ανάπτυξη και ρευστότητα που προς το παρόν διαθέτει, μη διακινδυνεύοντας σχεδόν τίποτα, επενδύει οικονομικά ελπίζοντας πως θα αναδυθεί ως  ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στο τομέα της ενέργειας, και ίσως όχι μόνο.

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικόλας avatar
  Νικόλας 06/01/2010 02:11:28

  και είναι και δύσκολη γλώσσα πανάθεμα τους!!!

 2. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 06/01/2010 02:19:18

  我同意 (wo - tong yi)

  Συμφωνώ

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ Giorgos_T 06/01/2010 02:25:23

   Ας μάθουν και αυτοί αγγλικά. Όλος ο κόσμος έμαθε. Είναι άλλωστε η πιο εύκολη γλώσσα του κόσμου, πιο εύκολη και από τα Τούρκικα.

   • Giorgos_T avatar
    Giorgos_T @ Νικόλας 06/01/2010 02:41:17

    從來沒有 !

    Ποτέ !

    :) :)

 3. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 06/01/2010 02:42:42

  從沒有

  Ούπς, λαθάκι.

  Έτσι είναι, άμα έχεις καιρό να τα μιλήσεις...
  ;) !1

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ Giorgos_T 06/01/2010 02:47:34

   Ε ναι..μια βόλτα θα σου κάνει καλό update :-p

 4. pikos avatar
  pikos 06/01/2010 03:11:05

  καλά ας φροντίσουν οι κινεζοι μη τους σβήσει όλος ο πλανήτης μαζί γιατί όλοι ξέρουν τον καπνό που φουμάρουν..

 5. lamogio88 avatar
  lamogio88 06/01/2010 11:56:24

  Όλες οι αναλύσεις των ειδικών στην Γεωπολιτική συμφωνούν ότι ο 21ος αιώνας ανήκει στην Κίνα...
  Όσο για την γλώσσα,3 είναι οι γλώσσες του μέλλοντος:Ρώσικα,Αραβικά,Κινέζικα.Όποιος μάθει κάποια από αυτές θα έχει κάνει βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

  • Soustom avatar
   Soustom @ lamogio88 06/01/2010 14:25:41

   ..Μήν αγχώνεσαι..Φρόντισαν οι Κινέζοι να μάθουν τίς γλώσσες τών άλλων.Ή λίστα αναμονής για την εκμάθηση της Ελληνικής στό Πανεπιστήμιο τού Πεκίνου υπερβαίνει τίς 3.000 άτομα! Αυτοί τουλάχιστον μάς σέβονται,αλλά βάρδα μήν τό μάθει ο Γιώργος και στείλει τήν Δραγώνα να τούς διδάξει...

   • lamogio88 avatar
    lamogio88 @ Soustom 06/01/2010 22:44:03

    Μεταξύ μας,σε ποσοστό περισσότεροι Έλληνες μιλάνε κινέζικα,παρά Κινέζοι ελληνικά...3.000 άτομα είναι πολύ λίγοι στο 1 δις 200 εκατ....Όσο για την σκέψη σου,πιστεύω ότι θα ήταν μια καλή μετάθεση για την Δραγώνα.Ας πάει να διδάξει στην Κίνα ότι τα έθνη είναι κατασκευάσματα του 19ου αιώνα...

   • pikos avatar
    pikos @ Soustom 06/01/2010 23:24:17

    Όταν δεις να ανοίγει το επόμενο κινέζικο μαγαζάκι στην γειτονιά σου μην εκπλαγείς αν ο κινεζακος εργαζόμενος μιλά Ελληνικά...θύματα...Ε θύματα...

 6. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 06/01/2010 15:11:52

  Πέρα από συνομοσιολογικές απόψεις περί ¨κίτρινου κινδύνου¨ και ¨κίτρινου δράκου¨ , πρέπει να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε το γεγονός ότι οι πολιτικές των Καπιταλιστικών Αυτοκρατοριών , Η.Π.Α. και Ε.Ε. , απέναντι στην ¨Κινέζική –Σοσιαλιστική Οικονομία της Αγοράς ¨ δεν συμφέρουν , πολύ περισσότερο καταστρέφουν τις μικρές χώρες – μικρούς λαούς της υφηλίου , τις ανά τον κόσμο ¨τοπικές κοινωνίες¨ , και βέβαια την Ελλάδα.

  Κατά πόσο συμφέρουν τις άρχουσες – αστικές τάξεις των Αυτοκρατοριών , είναι ένα άλλο ζήτημα , ας το αναλύσουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι.

  Η καπιταλιστική Μητρόπολη , κυρίως η ¨Μεσευρώπη¨ και οι ΗΠΑ , σαν το κέντρο της βαριάς βιομηχανίας , των νέων τεχνολογιών , της επιστημονικής έρευνας , των ¨ Know-how¨ , και της ¨Χρηματοπιστωτικής Πίστης¨ , ασκεί προς όφελος της , απέναντι στην Κίνα την ίδια πολιτική που ασκεί και απέναντι στις χώρες του λεγόμενου ¨Τρίτου Κόσμου¨ ( εμείς την γνωρίζουμε κυρίως από την πολιτική απέναντι στις χώρες της Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής ) .

  Για να ¨εξάγουν κυρίως ΤΑ Δ Ι Κ Α ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ , και για να μπορούν να επενδύουν τα συσσωρευμένα κεφάλαια τους ( που δεν μπορούν να μένουν ¨ανενεργά ¨ και χωρίς ¨πρόσοδο ¨ ) παραχώρησαν σε αντάλλαγμα την ένταξη της Κίνας στο Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου , καταργώντας τους ¨αντιεμπορικούς¨ δασμούς για τα Κινέζικα προϊόντα , που εν μέρη παράγονται και από καπιταλιστικές επιχειρήσεις της Μητρόπολης στην Κίνα .

  Αυτό δεν έγινε για λόγους ¨δικαιοσύνης¨ απέναντι στις αναπτυσσόμενες και υποανάπτυκτες χώρες , αλλά για καθαρά για λόγους οικονομικού οφέλους και αναπαραγωγής , κυρίως και βασικά , των χωρών της Μητρόπολης , και όχι όλων των χωρών – μελών της Μητρόπολης.

  Για να εξάγουν η Γερμανία και οι άλλες χώρες της Μητρόπολης τα προϊόντα τους στον ¨τρίτο κόσμο¨ έπρεπε να δεχτούν να ¨εισάγουν αγροτικά βιοτεχνικά προϊόντα χαμηλής μεταποίησης ¨ από μονάδες παραγωγής υψηλής έντασης εργασίας ( τεχνολογικά καθυστερημένες , με πολλές ώρες εργασίας και μεγάλο αριθμό εργαζομένων ).

  Για να γίνει αυτό έπρεπε να διαλυθεί ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας ( ο οποίος στις χώρες της Μητρόπολης είναι ¨βιομηχανικά – τεχνολογικά ¨ οργανωμένος ) στις ¨περιφερειακές χώρες¨ των Αυτοκρατοριών , και να διαλυθεί η χαμηλή επιπέδου βιοτεχνία και μεταποίηση .

  Η αντιπρόταση στις χώρες αυτές είναι να γίνουν ¨τουριστικά θέρετρα¨ , διακομιστικού εμπορίου με την εκμετάλλευση ¨οδικών δικτύων και άλλων αρτηριών σε θάλασσα και αέρα , όπως και ¨υπηρεσιών¨ . Στην ουσία η πλήρης διάλυση κάθε παραγωγικού τομέα και η πλήρης πολιτικοοικονομική εξάρτηση από την Μητρόπολη.

  Στο σχέδιο αυτό εντάχθηκε και η Κίνα . Για να ανοίξει η αγορά του 1,5 δισεκατομμυρίου ανθρώπων και τις τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της , για να εξάγουν , επενδύουν και να κερδίζουν οι ιμπεριαλιστές της καπιταλιστικής Μητρόπολης έπρεπε να ανοίξει η αγορά για την εξαγωγή – υποδοχή των προϊόντων της.

  Διττός ο στόχος .

  Από την μια δεν απειλούνται οι αγορές της Μητρόπολης από τα χαμηλής ποιότητας προϊόντα της Κίνας , και εάν χάνεται ένα περιορισμένο μερίδιο της αγοράς των προϊόντων τους , αυτό συμψηφίζεται ( για τις επιχειρήσεις τους ) από τα τεράστια οφέλη και κέρδη τους με τις εξαγωγές και τις άμεσες επενδύσεις τους στην Κίνα .

  Από την άλλη πλευρά το ¨χαμηλό εργασιακό κόστος στην Κίνα ¨ , αυτό που κάνει τα προϊόντα τους κυρίως ¨ανταγωνιστικά¨ ( και όχι η ποιότητα τους ) , πιέζει και εκβιάζει την εργατική τάξη , όλους τους εργαζόμενους στις χώρες Μητρόπολης και της περιφέρεια της , να χαμηλώσουν τις απαιτήσεις τους , να χαμηλώσουν το κόστος της εργασίας και το επίπεδο των κεκτημένων συνθηκών εργασίας , για λόγους ¨ανταγωνιστικότητας¨ , για να αντεπεξέλθουν , όπως λένε οι μωρές παρθένες της αστικής τάξης , στην ¨πραγματικότητα¨ της ¨παγκοσμιοποίησης¨ ( η οποία προφανώς επήλθε από τον ουρανό , από ¨παρθενογένηση¨ ).

  Και εάν οι χώρες της καπιταλιστικής Μητρόπολης χάνουν λίγα και κερδίζουν πολλά περισσότερα από αυτή την Νέο-ιμπεριαλιστική πολιτική απέναντι στις χώρες του τρίτου και αναπτυσσόμενου κόσμου , όπως και στην Κίνα , ΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΜΗΛΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ( ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ) ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΤΑ ΙΔΙΑ Ή ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – Η΄ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ – ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ – ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .

  Διαλύεται κάθε παραγωγική τους βάση , βιομηχανική , βιοτεχνική και αγροτική ( διαδικασία που άρχισε από την ένταξη στην Μητρόπολη – Ε.Ε. ) και εξαθλιώνεται , οικονομικά και πνευματικά , το ανθρώπινο τους παραγωγικό δυναμικό .

  Με λίγα λόγια ¨πουλάει και κερδίζει η Γερμανία ( και η κάθε Γερμανία ) στην Κίνα τα προϊόντα της , και αγοράζει , χάνει , η Ελλάδα από τα Κινέζικα προϊόντα .

  Για την ¨Σοσιαλιστική¨ Κίνα στα ¨αρχει…της¨ αυτή ιμπεριαλιστική πολιτική της Καπιταλιστικής Μητρόπολης , εντάσσεται και αυτή σε αυτήν . Στα ¨αρχει…της¨ ο λεγόμενος ¨παγκόσμιος σοσιαλιστικός διεθνισμός της εργατικής τάξης¨ .

  Αντί να προσπαθήσει η ίδια να εισάγει η ίδια τις κατακτήσεις στα εργασιακά δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο που κατέκτησε στον 20 αιώνα το εργατικό κίνημα ( κυρίως το σοσιαλιστικό ) στην ¨Δύση¨ , δέχεται να επιβληθούν παγκοσμίως τριτοκοσμικές – κινέζικές συνθήκες εργασίας και βιοτικού επιπέδου .

  Δέχεται να παίξει ρόλο ¨ντάμπινγκ¨ στο παγκόσμιο εργατικό κίνημα . Δεν ¨εκδικείται ¨ τους καπιταλιστές – ιμπεριαλιστές , τους δίνει ζωή και προοπτική . Εκδικείται την παγκόσμια εργατική τάξη . Και γι΄αυτό είναι μια σύγχρονη ¨σοσιαλιστική¨ ιμπεριαλιστική χώρα.

  Χρηματοδοτεί – επιχορηγεί , κυρίως τους αντικομουνιστές ¨αυτοδημιούργητους¨ συμπατριώτες της ¨Κινέζικης Διασποράς ¨ ( που τελευταία γεμίζουν τα ελληνικά καζίνα , εύλογο…) να μπορούν να ανοίγουν τα μαγαζάκια τους δίπλα από αυτά των μικρομεσαίων – ελευθεροεπαγγελματιών ( για τους ¨μικρομεσαίους¨ σαν συμμάχους της εργατικής τάξης ο Μάο –Τσε-Τουνγκ είχε αναπτύξει μια ιδιαίτερη θεωρία ) στην Μητρόπολη για να πουλάνε τα προϊόντα τους από την σχεδόν δουλική εργασία ( σε κρατικές και δυτικές –ιδιωτικές επιχειρήσεις ) σε ¨ανταγωνιστικές τιμές¨ , διαλύοντας – υποβαθμίζοντας , την παραγωγική βάση κυρίως στις χώρες της καπιταλιστικής περιφέρειας και εξαθλιώνοντας σταδιακά την εργατική τους τάξη .

  Τα λίγα χρήματα που μπορούν να κερδίσουν κάποιοι έλληνες τσιφούτηδες από την περιορισμένη εξαγωγή ¨μαρμάρου ¨ , ¨ελαιολάδου¨ και ¨μαστίχας Χίου¨ στην Κίνα , δεν συμψηφίζουν την πλημμυρίδα των κινέζικών προϊόντων με την παράλληλή διάλυση κάθε παραγωγικής βάσης στην χώρα , ούτε συμψηφίζουν την διάλυση των ελληνικών ναυπηγείων υπέρ των Κινεζικών , επειδή οι ¨πατριώτες¨ εφόπ-ληστές της Ελλάδας θέλουν να προμηθευτούν φτηνότερα πλοία και τανκερ.

  Για να μην μιλήσουμε για την προσπάθεια παράδοσης των ελληνικών λιμανιών με την παράλληλη δημιουργία σε αυτά ¨ζωνών ελευθέρου εμπορίου και παραγωγής κινεζικών προϊόντων που θα εξάγονται σαν ευρωπαϊκά ¨ , στην Κινεζική ¨μαφία¨ της διασποράς και μη . Στα ¨αρχει…δια της¨ επίσης τα γράφει αυτά η ελληνική άρχουσα- αστική τάξη .


  Απέναντι σε αυτή Νέο-ιμπεριαλιστική πολιτική της καπιταλιστικής μητρόπολης ( του Π.Ο.Ε. ) , στην οποία εντάσσεται και ¨κομουνιστική¨ νομενκλατούρα της Κίνας , οι εργαζόμενοι και τα μικρομεσαία στρώματα , κυρίως στην Περιφέρεια , πρέπει να αντιτάξουν μια ¨ανελεύθερη¨ προστατευτική πολιτική των δικαιωμάτων και της παραγωγής τους .

  Πρέπει ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ , να ζητήσουν ¨δασμούς ¨ , ¨ποσοστώσεις¨ και πλήρη αμοιβαιότητα – ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ – ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ- στο εμπόριο με την Κίνα . Θα δεχτούμε προϊόντα ίσης αξίας με αυτά που εισάγουν από την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑ . Επιβάλλεται ιδιαίτερα για την Κίνα μια μορφή ¨Κλήρινγκ¨. Είναι δίκαιο.

  Προϊόντα κυρίως που δεν παράγονται στην εσωτερική μας αγορά . Για προϊόντα που παράγονται και στην εσωτερική μας , και απλά προσφέρονται φτηνότερα λόγω εργασιακής δουλείας ή άλλων φιλοσοφικών αντιλήψεων για ¨το νόημα της ζωής και την αξία του βιοτικού επιπέδου ¨ , θα πρέπει να επιβάλλονται δασμοί .

  Αυτό η επιτάσσει η πραγματική δικαιοσύνη. Αυτό σημαίνει ανθρωπισμός.

  Η πολιτική αυτή είναι ο γνήσιος ¨διεθνισμός¨ . Βασική του αρχή Η ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ σε όλες τις σχέσεις.

  Όλα τα άλλα είναι , για να αντιστρέψω το γνωστό γνωμικό – παρωδία των αναρχικών , ¨εκτός από την μοναξιά-υπάρχει και ο ιμπεριαλισμός.¨.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΝΤΑΝΤΟΝ 06/01/2010 15:18:03

   ΝΤΑΝΤΟΝ όπως πάντα εξαίρετο! Θα πήγαινα ακόμα πιο μακριά όμως! Έχοντας παραδώσει με κλειστά τα μάτια τα λιμάνια μας μήπως θα έπρεπε να απαιτήσουμε να εξαιρεθούμε εντελώς από τις εισαγωγές κινέζικων προϊόντων?

   Στην ευρύτερη περιοχή όπου ζούμε έχουν κλείσει 14 ελληνικά εμπορικά καταστήματα όταν άνοιξαν 2 κινέζικες υπεραγορές οι οποίες λειτουργούν καθημερινά από 9 έως 9 και την Κυριακή!!

   • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
    ΝΤΑΝΤΟΝ @ αλλενάκι 06/01/2010 15:33:56

    Ευχαριστώ Αλλενάκι, τι να πω ; Σκέπτομαι ορισμένες στιγμές με μελαγχολία ότι πρέπει να μας κυβερνάνε , με την αρχαιοελληνική έννοια , τελείως ηλίθιοι άνθρωποι !

    Αλλά , πρόσεχε , μην γράφεις αυτά περί ¨κινεζικών πολυκαταστημάτων¨ , θα σε πουν ¨ρατσίστρια¨ και ¨εθνοφοβική¨, μπορεί να φας και κάποια μήνυση για ¨πρόκληση μισαλλοδοξίας...¨

  • Eastrader avatar
   Eastrader @ ΝΤΑΝΤΟΝ 06/01/2010 16:09:27

   Σωστα,πολλυ σωστα οσα γραφεις.Το τελος για την Ελληνικη παραγωγη ειναι προδιαγεγραμενο και υπογεγραμμενο.Την οποια παραγωγη τελος παντων.Το τελος του Ελληνα Εμπορακου(Ενας εξ αυτων ειμαι και εγω),θα ειναι συντομο και σκληρο.Ποτε μου δεν καταλαβα,και προφανως οταν θα το καταλαβω θα ειναι αργα,γιατι κανενας ποτε δεν προστατευσε τον Ελληνα επιχειρηματια.Πως ειναι δυνατον ακομα και στο κεντρο της Αθηνας,να βλεπεις ανθρωπους καθε φυλης να ανοιγουν την κουρελαρια τους και κανενας να μην λεει κατι.Γιατι εγω θα πρεπει να πληρωνω ΙΚΑ,ΦΠΑ,ΦΜΥ,Λογιστη,ΟΑΕΕ,Δημοτικα Τελη,Ενοικιο,Ρευμα,Τηλεφωνο,Εφορια,Εκτακτη Εισφορα,Επιμελητηριο,και το χειροτερο να τρεμω την επισκεψη του νταβατζη που θα μου κανει "ελεγχο" ως αγριο αρπακτικο προκειμενου να μου αρπαξει οτι εχει μεινει απο το βιος μου.Ενας νταβατζης που θα μπει στο μαγαζι μου περνωντας πανω απο εκατονταδες στρωμενα σεντονια με λαθραια προιοντα που δεν εκτελωνιστηκαν ποτε,δεν πληρωσαν φορο ποτε και αυτοι που εχουν αυτα τα σεντονια δεν ξερουν καν τι σημαινει Εφορια και ΑΦΜ.Αφου λοιπον ο νταβατζης-αγριο αρπακτικο,μπει στο μαγαζι μου θα ελεγξει με λεπτομερεια τα παντα,καθε τιμολογιο,καθε στοκ,και στο τελος οταν φευγει-οπως ολοι ξερουμε το πως φευγει ικανοποιημενος- θα περασει παλι απο τα λαθραια.Δεν θα τα κυτταξει καν.Αλλωστε ο στοχος του ειμαι εγω,οι οικονομιες μου,τα οποια κερδη μου.Απο μενα εχει λαμβανειν.Απο τα λαθραια εχουν λαμβανειν αλλοι που θα του κοψουν τα ποδια ετσι και ανακατευτει.Δεν ξερω τι θα γινει αλλα δεν ειμαι και αισιοδοξος.

  • donaE avatar
   donaE @ ΝΤΑΝΤΟΝ 06/01/2010 16:36:26

   Εξαιρετικο.Και μετα φταιμε και ολας για τα αγροτικα μας προιοντα οι καλομαθημενοι!

  • Α.Κ. avatar
   Α.Κ. @ ΝΤΑΝΤΟΝ 07/01/2010 15:39:13

   Αγαπητέ ΝΤΑΝΤΟΝ

   Είναι πραγματικά σπάνιες οι φορές που γράφονται σε τόσο λίγες γραμμές, τόσα διαφωτιστικά και "επι των τύπων των ήλων" επιχειρήματα για ένα θέμα.

   Το κείμενό σου έπρεπε να μοιράζεται σε κάθε φοιτητή πανεπιστημίου, μετά το "καλώς ήρθατε" του Πρύτανη.

   Απλά, ΛΑΜΠΡΟ.

 7. Soustom avatar
  Soustom 06/01/2010 15:43:36

  ..εξαιρετικά ενδιαφέρον ΝΑΙ, αλλα μιά μικρή απορία πρός τούς φίλους.Θά νιώθατε τό ίδιο άν στήν Θέση τής Κίνας,ήτανε ή Ελλάδα μιά "σοσιαλιστική ιμπεριαλιστική χώρα" ; Θά λέγατε τά ίδια ή θά ήσασταν περήφανοι για τήν μικρή και περήφανη Ελλαδίτσα πού θά είχε πλήρη παραγωγικό ιστό,αναπτυγμένη τεχνολογία(πού θά εξήγαγε σέ αλλους τριτοκοσμικούς),θετικό ισοζύγιο χρέους,και άλλα τέτοια θετικά ¨νεοκαπιτιλιστικά" στοιχεία;
  Ας μπορέσουμε τουλάχιστον νά βαδίσουμε(σωστά) στόν χώρο τού πραγματικού και όχι τής επιθυμίας. Πρώτιστα κανένας πλήν υμων & ημών δεν μάς εμπόδισε...Απλώς συνεπικούρησαν.

 8. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 06/01/2010 16:58:37

  Φάκτορα έγραψα ένα τεράστιο σχόλιο για την αμερικανική οικονομία που εξαφανίστηκε μετά που έδωσα submit. Δεν το δείχνει ούτε σε moderation. Τι έγινε, μπορεί να σωθεί;

  • Eastrader avatar
   Eastrader @ Επώνυμος 06/01/2010 19:36:40

   Να κρατας αντιγραφο σto Word.Τι να σου κανει τωρα ο Φακτορας?

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Επώνυμος 07/01/2010 16:16:25

   "εξαφάνιση" του σχολίου έχει συμβεί και σε μένα, αρκετές φορές, και μάλιστα το ανέφερα κάθε φορά (φαίνεται σαν να σε πετάει έξω το σύστημα). Μετά από κάποια ώρα όμως εμφανίζεται το σχόλιο κανονικά, ενώ το δικό σου απ' ό,τι βλέπω είναι άφαντο. Ίσως λόγω μεγέθους.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Επώνυμος 07/01/2010 16:22:01

   Συμβαίνει. Μόλις σου συμβεί κάνε back στο browser και κράτα το. Περίμενε όμως, γιατί όταν είναι μεγάλο το σχόλιο πιθανόν να δημοσιευθεί αρκετές ώρες αργότερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.