#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/03/2010 07:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κατά το ΠΑΣΟΚ «νέος πατριωτισμός»

Που καταντήσαμε. Να αναζητούμε όραμα πάνω στα συντρίμμια που άλλοι δημιούργησαν κι όχι εμείς. Και μάλιστα να έρχονται κάποιοι νεόκοποι, παντελώς άγνωστοι πολιτικοί και να μας ζητούν

Βγήκε, λοιπόν, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κάποιος Σ. Ξυνίδης, και είπε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος πατριωτισμός. Δηλαδή όλοι οι Έλληνες να βάλουμε πλάτη και σε λίγο καιρό όλα αυτά που ζούμε να είναι μια κακή ανάμνηση.

Άκουσον, άκουσον. Θεωρούν πατριωτισμό ότι εκατομμύρια πολίτες θα γίνουν φτωχότεροι, πολλοί δεν θα έχουν ούτε για τα προς το ζην, άλλοι θα κόψουν από τις παροχές των παιδιών τους ή ακόμη και από το ίδιο το φαγητό τους. Αυτό είναι για το ΠΑΣΟΚ νέος πατριωτισμός.

Κι εγώ που νόμιζα ότι πατριωτισμός είναι όταν έχεις ένα όραμα ξεχωριστό για την πατρίδα. Ότι θα κάνεις το παν να τη δεις να προοδεύει στις τέχνες και τα γράμματα. Ότι θα είναι έτοιμη να διατηρήσει την εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία. Ότι οι πολίτες θα είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για να μην παραχωρηθεί σπιθαμή ελληνικής γης.

Ότι (στις μέρες που ζούμε) δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Γερμανό ή Αμερικανό να επιβουλευθεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο όνομα κάποιου δανείου για να σωθεί η οικονομία.

Με λίγα λόγια το όραμα του κ. Ξυνίδη είναι να βάλουμε όλοι μας το κεφάλι στον ντορβά και να θυσιαστούμε για τα λάθη άλλων, τα κλεμμένα από άλλους, τις λαμογιές των πολιτικών και των φίλων επιχειρηματιών τους.

Και εμείς που νομίζαμε ότι αξίζει το κόπο να δημιουργήσουμε ένα νέο πατριωτισμό ώστε να φέρουν κάποιοι πίσω τα κλεμμένα και να πάψουν να κλέβουν την περιουσία της χώρας.

Εδώ ταιριάζει απόλυτα ότι έχουμε τους πολιτικούς που μας ταιριάζουν...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κουρέλι avatar
  Κουρέλι 01/03/2010 08:36:52

  Των οικιών ημών εμπιμπραμένων, υμείς άδετε.

 2. άστεγος avatar
  άστεγος 01/03/2010 08:40:16

  Ο Ξυνίδης προσπαθεί απεγνωσμένα να κάνει φτηνό αντπερισπασμό για να ξεχάσουμε τα προεκλογικά ψέματα του ΓΑΠ.
  Εάν νομίζει ότι ο Ελληνικός λαός ξεχνάει τόσο εύκολα ας το ξανασκεφτεί γιατί έρχεται κεραμίδα.

 3. Swell avatar
  Swell 01/03/2010 08:43:58

  Τελικά οι παρά τω ΓΑΠ, έχουν φοβερές ιδέες. Το πρόβλημα είναι τις ακούμε και τις πληρώνουμε εμείς...

  http://swell-swell.blogspot.com/2010/02/blog-post_28.html

 4. δημητρης avatar
  δημητρης 01/03/2010 10:00:58

  Εκεινο το ερημο προγραμμα των 100 ημερων που πηγε; Εκει που πηγαν και τα λεφτα;Και το Πασοκ που θα παει; Εκει που ηταν και πριν, ωστε να ξαναφτιαξει και αλλο προγραμμα 2.848 ημερων. Η μαμα δεν θα ζει τοτε!

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ δημητρης 01/03/2010 10:10:01

   Το πρόγραμμα 100 ήμερων ήταν απλά να συνειδητοποιήσουν ότι αυτα που έλεγαν προεκλογικά ήταν μαλακίες.

 5. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 01/03/2010 10:09:01

  Ας ζητήσει απο τους νεοιθαγενής πατριωτισμό που θα τους σώσει δικαίωμα ψήφου, από εμένα μια... μούτζα θα την έχει ευχαρίστως!

  Καλύτερα να αποτύχουμε για να πάρουν και πόδι, ούτως ή άλλος έρχονται δύσκολα χρόνια και έτσι και αλλιώς.

 6. NktrS avatar
  NktrS 01/03/2010 10:26:16

  Νομίζω πως δεν έχουν αντιληφθεί ότι η νέα δύσκολη εποχή που -μας προϊδεάζουν ότι- ανατέλλει, ανατέλλει κυρίως για αυτούς..

 7. nama avatar
  nama 01/03/2010 10:36:35

  Είτε με παλιό, είτε με νέο πατριωτισμό, προσωπικά, φίλοι μου, δεν βγαίνω. Ήμουνα συμβασιούχος πριν ο "λεφτά υπάρχουν" μας ξαποστείλει και έκτοτε έχω βρει μια δουλειά με 735 ευρώ. Αν συνυπολογίσω την αύξηση φόρων και το πάγωμα εισοδημάτων, σε λίγο καιρό με βλέπω πραγματικά να πεινάω.

  Φυσικά δεν τα γράφω όλα αυτά για να κλαφτώ, αλλά για να αναδείξω, μέσα από την περίπτωσή μου, τον εξής νέο πατριωτισμό: εφόσον διαθέτεις καλές σπουδές, όπως εγώ, και στην Αθήνα κινδυνεύεις να μην έχεις να φας, σηκώνεσαι και φεύγεις.

  Θεωρώ βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια θα φουσκώσει ένα μεταναστευτικό ρεύμα από επιστήμονες που στην Ελλάδα δεν μπορούν ούτε το ψωμί τους να βγάλουν. Κάπως έτσι τα έφερε η ζωή, να γίνει η Ελλάδα το ελντοράντο του Πακιστανού, αλλά ο Έλληνας να πρέπει να ψάξει πάλι τη διέξοδο στη μετανάστευση.

  Νοιώθω μεγάλη θλίψη που δεν σηκώθηκα να φύγω από τα 20. Αγαπώ πολύ τη ζωή στην Ελλάδα, τη γλώσσα, τον καιρό, τους φίλους, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα κατέληγα κάποια στιγμή να πεινάω...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ nama 01/03/2010 10:46:29

   "Κάπως έτσι τα έφερε η ζωή, να γίνει η Ελλάδα το ελντοράντο του Πακιστανού, αλλά ο Έλληνας να πρέπει να ψάξει πάλι τη διέξοδο στη μετανάστευση."

   Μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να πρόκειται για σχέδιο: υποχώρηση των αμοιβών και των συνθηκών εργασίας στην Ελλάδα σε επίπεδα ελκυστικά μόνο για... πακιστανούς. Μπορεί να εντάσσεται και στα πλαίσια της... ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας κι αυτό.

 8. anonymous avatar
  anonymous 01/03/2010 10:39:08

  Τα πασόκια να ψάξουν το νέο πατριωτισμό στους αλβανούς και στους πακιστανούς ψηφοφόρους τους. Πίσω έχει η αχλαδα την ουρά.

 9. μαρικα avatar
  μαρικα 01/03/2010 11:56:20

  E!γιαυτο τον εβαλαν τον Ξυνιδη σε αυτο το ποστο για να λεει οτι του λενε να πει.Αυτα που συμβαινουν τωρα τα ελεγαν μερικοι και πριν τις εκλογες
  αλλα ποιος τους ακουγε;Τωρα φατε τους στην μαπα τους Τιτανικους σας και τις
  εντατικες σας και τις εξεταστικες σας.

 10. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 01/03/2010 16:15:57

  nama,
  όσοι φύγετε,νά ξέρετε πώς γρήγορα θά επιστρέψετε,γιατί απλώς έξω είναι,όχι τόσο χάλια,αλλά δυστυχώς χάλια.
  Γνωστός μου νέος μέ μεταπτυχιακό,έχασε τήν δουλειά του στό Essex,καί τώρα ψάχνει γιά άλλη.Δέν μπορείς νά φαντασθής,τί σημαίνει ανεργία καί ώς εκ τούτου στερήσεις σέ βόρεια χώρα,χωρίς ήλιο,γονείς καί φίλους.
  Μήπως θά ήταν καλλίτερα νά μείνουμε όλοι εδώ γιά νά καλλιτερεύσουμε τήν κατάστασι;Θά αφήσουμε τήν χώρα στούς βαρβάρους τής Ασίας καί στούς προδότες;
  Θά γυρίζης γιά νά βλέπης τήν μάνα σου καί θά αντικρύζης τζαμιά αντί Εκκλησίες,καί κορίτσια μέ μπούργκα αντί γιά ελεύθερες γυναίκες;
  Ας αφήσουμε τήν ηττοπάθεια καί νά κάνουμε κάτι γιατί θά είμαστε ή καταραμένοι πού αφήσαμε τόν Ελληνισμό νά χαθή.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ Kὀριννα 01/03/2010 18:13:17

   Προσωπικά δεν θα τους κάνω την χάρη να φύγω θα τους μαυρίζω μια ζωή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.