#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/08/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κάθε κατεργάρης (της νύχτας) στον πάγκο του…Την ώρα που ο Κυριάκος ζει στη πράξη το όνειρο του νεοφιλελευθερισμού, το οποίο πρώτος προσπάθησε να εφαρμόσει ο μπαμπάς του πριν από 20 και κάτι χρόνια, αλλά δεν του βγήκε, κυνηγώντας λυσσαλέα αθώους και ένοχους δημοσίους υπαλλήλους, ο τεχνοκράτης και νηφάλιος Στουρνάρας, που δεν είναι κολλημένος σε τέτοιες εμμονές, ούτε πάσχει από οποιαδήποτε πατρικά συμπλέγματα, δίνει τη μάχη του εκεί που πρέπει.

Στο συμμάζεμα της οικονομίας, στην αύξηση των εσόδων του κράτους, και στην πάταξη της ασύστολης φοροδιαφυγής.

Και σε αυτό το πόλεμο, που για πρώτη φορά έχει κηρύξει η χώρα μας (τουλάχιστον στα σοβαρά) απέναντι στους φοροφυγάδες, την τιμητική τους έχουν οι δημοφιλείς καλλιτέχνες (που δεν ήξεραν, και δεν άκουσαν) και κυρίως οι «επιχειρηματίες» της νύχτας.

Οι στυλοβάτες δηλαδή της μέχρι πρότινος στρεβλής μας ανάπτυξης.

Έτσι, συνειδητοποιώντας επιτέλους το μέγεθος της κομπίνας, και την προκλητική φοροδιαφυγή, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να προχωρήσει σε νομοθέτηση ποινών ακόμη και φυλάκισης, εκτός από λουκέτο, στους άρχοντες της νύχτας!

Ο μάγκας ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου της Χαλκιδικής, που κάνοντας απλά αυτό που έκανε (όπως και οι άλλοι) τόσα χρόνια, γράφοντας δηλαδή στα τέτοια του το ΣΔΟΕ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Και που έκανε τον Στουρνάρα να πάρει ανάποδες και να ζητήσει απόλυτη αυστηρότητα στους ελέγχους των εν λόγω «πυλώνων» της οικονομίας μας.

Μέχρι σήμερα δυστυχώς, η πολυνομία λειτουργούσε (και λειτουργεί) προς όφελος των παραβατών και των φοροφυγάδων, με το κράτος και τους μηχανισμούς του να τρέχουν και να μη φτάνουν, καταλήγοντας πάντα δεύτεροι.

Αν στην παραπάνω ανικανότητα του κράτους προσθέσουμε και τα πάμπολλα «λουλούδια» που μέχρι τώρα στελέχωναν εφορίες, ΣΔΟΕ, κλπ, και που οι εν λόγω νυχτόβιοι επιχειρηματίες τα είχαν στο τσεπάκι τους, καταλαβαίνουμε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Και όπως κάποιος καλομαθημένος δημόσιος υπάλληλος, όσο ανεπαρκής και αν είναι, προβληματίζεται και δυσανασχετεί σήμερα με το κούρεμα του μισθού του, το ψαλίδισμα των προνομίων του, και την ενδεχόμενη απόλυσή του, αφού αλλιώς είχε μάθε, έτσι και οι «μαγαζάτορες» της διασκέδασης έχουν πάθει ένα ταράκουλο, αναγκαζόμενοι ξαφνικά να λειτουργούν με … όρους.

Κάτι που μέχρι χθες, τους ήταν αδιανόητο.

Ποιες αποδείξεις, ποια συμβόλαια, ποιες άδειες λειτουργίας, ποιες ταμειακές μηχανές, και ποιες τρίχες κατσαρές….

«Τα λουλούδια και τα κοτσάνια να φεύγουν, οι φιάλες να αδειάζουν, και ποιος τον ... τον έφορο…».

Όπως λοιπόν δήλωσε προς τιμήν του ο Στουρνάρας, και μακάρι να το εννοεί, «… το κράτος έχει επιδείξει τεράστια ανοχή στη κλοπή. Αυτό θα αλλάξει…. Θα κλείσουμε όλα εκείνα τα παραθυράκια του νόμου, τα οποία εκμεταλλεύονται οι επιχειρηματίες της νύχτας, φοροδιαφεύγοντας συστηματικά».

Έτσι λοιπόν, εκτός από τα λουκέτα, τα βαριά πρόστιμα, και τις ποινές φυλάκισης, ο Στουρνάρας ετοιμάζει και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κατάσχουν τις εισπράξεις ακόμη και από τα ταμεία των σκυλάδικων σε περίπτωση που υπάρχει σε βάρος του ιδιοκτήτη βεβαιωμένη οφειλή άνω των €50.000.

Οι κατασχέσεις αυτές θα μπορούν να γίνονται μάλιστα καθ όλο το 24ωρο, και 365 ημέρες το χρόνο, αφού αίρονται επιτέλους οι σχετικές εξαιρέσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Τέρμα λοιπόν η ασυδοσία των ανθρώπων της νύχτας.

Και ας ελπίσουμε πως θα τελειώσει και η αντίστοιχη ασυδοσία των λαοφιλών και ζάπλουτων βάρδων, που ζαλισμένοι από τα μαύρα χρήματα, και το μπόλικο αλκοόλ, όχι μόνο φοροδιαφεύγουν προκλητικά, αλλά παραδίνουν και … μαθήματα εξωτερικής πολιτικής (βλ. Ρέμος) ή πολιτικής φιλοσοφίας (βλ. Νότης, Γονίδης, κλπ) από την πίστα των σκυλάδικων…

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του λοιπόν, άσχετα αν και μερικοί είναι «καλά παιδιά».

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. galanos avatar
  galanos 15/08/2013 09:15:15

  τι λες!!!!!

 2. Eva avatar
  Eva 15/08/2013 10:18:19

  Επικροτούμε.
  Να πάνε στον πάγκο τους και οι κατεργάρηδες της μέρας όμως.
  Διότι ακούσαμε κάτι για δεκαοχτάμηνο, για αποφυλάκιση των νονών του ΙΚΑ Καλλιθέας, και θυμηθήκαμε τις παλιές καλες εποχές.
  Είπαμε αλλάζουμε όχι ένα βήμα μπρός και δύο πίσω.
  Ξέρετε δεν είμαστε τόσο γίδια (που είπε και κάποιος)

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Eva 15/08/2013 11:33:35

   Αυτό για το ΙΚΑ είναι θέμα Κυβέρνησης ή δικαστών; Να διαχωρίζουμε λίγο τις εξουσίες. Απαραίτητο στη δημοκρατία. Και μπράβο αν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο. Μόνο από τέτοια καταλαβαίνουν τα αρχιλαμόγια που δεκαετίες τώρα τρώνε με δέκα μασέλες μαύρο χρήμα.

 3. occultist avatar
  occultist 15/08/2013 10:43:07

  Για να ρίξετε μια ματιά, αν έχετε τα κότσια, στα μαγαζιά αλλοδαπών (Ρώσσικα, Γεωργιανά, Πακιστανικά κ.α ) γύρω από την ομόνοια. Οργιάζει προκλητικά τόσο η φοροδιαφυγή όσο και η μαύρη εργασία.

 4. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 15/08/2013 11:58:41

  Πόσο δίκιο έχεις, αγαπητέ S.A.,

  Πως την κατάντησαν τη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια "οι ήρωες της Αλλαγής", αλλά κι οι τριγύρω τους (οι πρίγκηπες εκ Δεξιών, οι κενόλογοι εξ Αριστερών),
  να ασχολούμαστε με τα αυτονόητα! Να κάνουμε ήρωες αυτούς που μιλάνε για τα αυτονόητα.

 5. Φελίζα avatar
  Φελίζα 15/08/2013 14:04:19

  Βρωμούν και ζέχνουν όλα αυτά τα περιωπής ξενυχτάδικα από μαύρο χρήμα.
  Ως πονηροί νεοέλληνες οι επιχειρηματίες της νύχτας εκμεταλλεύτηκαν την στρεβλή μας πορεία αλλά όχι και να τους θεωρούμε "στυλοβάτες της στρεβλής μας ανάπτυξης". Ναι βέβαια, πρέπει να μπει τάξη σε κάθε οικονομική δραστηριότητα, από το ψιλικατζίδικο ως το μπουζουξίδικο όχι όμως με ΠΝΠ. Λάθος τρόπος για να καταπολεμηθεί η πολυνομία, η παραοικονομία και ότι άλλο στραβό σ' αυτή τη χώρα . Τα εύσημα , δικαιωματικά , θα ανήκουν στον Στουρνάρα ή σε όποιον Στουρνάρα αν με μέσα δημοκρατικά , μεταρρυθμιστικά και δίκαια βάλει τον "κάθε κατεργάρη" στο πάγκο του, ξεκινώντας από πολύ ψηλά και από τον περίγυρο που τον ανέδειξε. 'Άλλωστε, αυτοί ήταν οι πρώτοι διδάξαντες στο "πρώτο τραπέζι πίστα....".

  Χρόνια πολλά Strange, Χρόνια πολλά σε όλους!

 6. nikos nikidis avatar
  nikos nikidis 15/08/2013 15:00:17

  μη, μη λες για διαχωρισμό των εξουσιών, γιατί θα σε πάρουν με τις πέτρες όλοι οι υπουργοί, πλην του στουρνάρα. αλήθεια, είναι άλλος υπουργός, που δεν είναι βουλευτής;;;;

 7. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 15/08/2013 18:39:16

  Τα αυτονόητα δεν με εντυπωσιάζουν. Ούτε χρειάζεται να μου πείς ότι ουδείς υπεράνω του νόμου. Δεν καταλαβαίνω κανέναν, όπως και αν λέγεται. Ο κυβερνήτης πρέπει να εκπροσωπεί το δίκαιο και να είναι τίμιος απέναντι σε όλους. Χρόνια πολλά σε όλους.

 8. christof avatar
  christof 15/08/2013 19:46:37

  και κατι ακομη .Τον ελεγχο για τα ποτα πομπες[ξυλοπνευμα ,προκαλει τυφλωση] τον εχει η ...........τοπικη αυτοδιοικηση. Ειπατε τιποτα??? Τον αφαιρεσε απο την αστυνομια η κυβερνηση Πασοκ Συμιτη

 9. Νικήτας avatar
  Νικήτας 15/08/2013 22:06:19

  "Τέρμα λοιπόν η ασυδοσία των ανθρώπων της νύχτας."
  Και ας ελπίσουμε πως θα τελειώσει και η αντίστοιχη ασυδοσία των λαοφιλών και ζάπλουτων βάρδων, που ζαλισμένοι από τα μαύρα χρήματα, και το μπόλικο αλκοόλ, όχι μόνο φοροδιαφεύγουν προκλητικά, αλλά παραδίνουν και … μαθήματα εξωτερικής πολιτικής (βλ. Ρέμος) ή πολιτικής φιλοσοφίας (βλ. Νότης, Γονίδης, κλπ) από την πίστα των σκυλάδικων…
  "

  Εάν όντως γίνει πραγματικότητα το σχέδιο του Στουρνάρα θα έχει όχι μόνο οικονομικό αλλά και και πολιτιστικό αντίκτυπο. :-) 'Αντε, να λιγοστεύουν μέχρι εξαφανισμού τα σκυλομάγαζα.

 10. ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ avatar
  ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ 15/08/2013 22:21:09

  Περιμένουμε αποτελέσματα , καί θα είμαστε οι πρώτοι που θα χειροκροτίσουμε τον πολιτικό που θα αναπτύξει μιά τέτοια δράση.

 11. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 16/08/2013 08:18:21

  Πότε δούλεψε στη ζωή του ο "φιλελεύθερος" Κυριάκος;
  Τέτοιον "φιλελευθερισμό" να τον βράσω...
  Καμία διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ του "φιλελεύθερου" Κυριάκου και των οπαδών του ΚΚΕ...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Τί να λέμε; 16/08/2013 21:59:56

   Μα γιατί ...κοίτα τι τιτανοτεράστιο μυαλό ti υπέγραψε

   πχ

   Προκειμένου ο υπάλληλος να τεθεί σε διαθεσιμότητα, μοριοδοτείται για τον βασικό τίτλο σπουδών της κατηγορίας στην οποία υπηρετεί, ωστόσο υπάλληλος υπηρετεί σε κατηγορία ανώτερη των τυπικών του προσόντων, βάσει ειδικών διατάξεων, θα μοριοδοτηθεί για τον τίτλο σπουδών που κατέχει.

   Τι σημαίνει αυτό; Δεν ξέρουν οι άσχετοι ότι ο μέγας Βενιζέλος πχ και το ΠΑΟΚ έχουν κατηγορία πτυχιούχων χωρίς πτυχίο; τι εννοούν; θα βαθμολογείται με την κλιμακα του Γυμνασίου ως πτυχιούχος και ο κάτοχος πτυχίου με 0,5 ανά μονάδα; πόσο τεράστιοι είναι...όσοι στο Υπουργείο που ήταν ο κ Βενιζέλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης έγιναν με νόμο ....δευτεροβάθμιας ελέω ΠΑΣΟΚ πως κρίνονται; .....ίδιο το 5 του ΕΜΠ ή ΑΣΟΕΕ και το 5 ΤΕΙ υφαντουργίας; ...συνάφεια θα υπάρχει με τα περιγράμματα θέσεων ....στα περιγράμματα εγκεφάλων....ή μια τουλάχιστον έκθεση αξιολόγησης τα τελευταία οκτώ χρόνια....δεν είναι πειθαρχικό ωρέ παλληκάρια και δεν πάει σε διαθεσιμότητα το ...Διοικητικό αν δεν υπάρχει έκθεση αξιολόγησης; ....πάρτι θα κάνουν οι νομικοί....ή πριμοδοτού ως πχ μπήκαν με κοινωνικά κριτήρια με ΑΣΕΠ αλλά όχι τους άλλους παρά σε ισοβαθμία....ή θα κρίνουν Δ/ντες που δεν έχουν γίνει με τον ....περιβόητο διαγωνισμό αλλά με τις τοποθετήσεις...ααα θα υπάρχει και από το ΑΣΕΠ εκπρόσωπος ....όπως στο ΠΔ 164 φαντάζομαι που μέτραγαν το κενό διάστημα; τις 3 συμβάσεις; ή μήπως είχαν ζητήσει τα ...ένσημα; (με την ΑΠΔ όπως έχω γράψει το ΠΔ 164 τελείωνε σε 10 ημέρες ....αλλά είχαμε 5 χρόνια ...αιτήσεις θεραπείας) θα μπορούσα να γράφω για ώρες αλλά δεν μπορώ με το γέλιο που με πιάνει με τους άσχετους...Το τραγικότερο; απόφοιτοι της ΕΣΔΔ έγραψαν την ...εγκύκλιο;

   Οι άνθρωποι δεν θέλουν να μεταρυθμίσουν τίποτα να φτιάξουν τίποτα να αλλάξουν τίποτα....να πάρουν δόση ως εθισμένοι στο Μνημόνιο είναι.

   Ας διώξουν κόσμο με μουσικές καρέκλες ή με κλήρωση ή εκ περιτροπής εργασία δικαιότερο θα είναι από τις "επιστημονικές" τους διεργασίες...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.