22/02/2012 09:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο εφαρμοστικός νόμος ανατρέπει τα πάντα

Αν δεν το έχετε καταλάβει, ο εφαρμοστικός νόμος που κατατέθηκε χθες στη Βουλή είναι ένας νέος προϋπολογισμός κι έρχεται να αντικαταστήσει τον προϋπολογισμό που είχε συντάξει ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπαδήμος πριν τα Χριστούγεννα, όταν και μας διαβεβαίωναν ότι τα μέτρα για το 2012 έχουν ληφθεί και δεν χρειάζονται άλλα.

Ο νόμος – σκούπα που πρέπει να ψηφιστεί σε χρόνο ρεκόρ, ανατρέπει τα πάντα σε μια σειρά από θέματα. Μεταξύ άλλων προβλέπει:

Μείωση 12% στις κύριες συντάξεις όλων των Ταμείων (Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ΙΚΑ κλπ) πλην ΝΑΤ, εφόσον αυτές ξεπερνούν τα 1300 ευρώ το μήνα. Η μείωση θα ξεκινήσει να ισχύει από το Μάιο του 2012, αλλά θα υπολογιστεί από 1-1-2012 και η διαφορά θα κρατηθεί αναδρομικά σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Μείωση από 1.1.2012 στις επικουρικές συντάξεις. 10% για συντάξεις πάνω από 200 ευρώ, 15% για συντάξεις 200-300 ευρώ και 20% για 300 ευρώ και πάνω.
Προβλέπει σειρά περικοπών σχεδόν σε όλα τα υπουργεία, εκτός από το Εσωτερικών που προβλέπει αύξηση κονδυλίων 147 εκατ. Ευρώ προφανώς για τις εθνικές εκλογές.
Κόβονται 100 εκατ. από τις πιστώσεις του υπ. Αμυνας και άλλα 300 εκατ. από τα εξοπλιστικά προγράμματα
Στο υπουργείο Υγείας κόβονται 50 εκατ. από τις εφημερίες των γιατρών και άλλα 43 εκατ. για πολυτεκνικά επιδόματα.
Μείον 25 εκατ. Στο υπ. Τουρισμού και μείον 86 εκατ. Στο υπ Αγροτικής Ανάπτυξης
80 εκατ. Χάνει η Διαμαντοπούλου στην Παιδεία, τα 6 από αυτά για τη σίτιση φοιτητών.
251 εκατ. Κόβονται από το υπ. Οικονομικών από τις αποδόσεις προς την ΕΕ.
Μόλις 4 εκατ. Η περικοπή στα κονδύλια του υπ. Εξωτερικών, προφανώς γιατί οι μυστικοί λογαριασμοί πρέπει να μείνουν μυστικοί.
Γίνονται συγχωνεύσεις δεκάδων φορέων του δημοσίου με το προσωπικό που πλεονάζει να πηγαίνει σπίτι του.
Δραστικές περικοπές στο εκλογικό επίδομα σε όσους συμμετέχουν σε εκλογικές διαδικασίες.
Μείωση της αντιμισθίας των δημάρχων
Παράταση της τακτοποίησης των αυθαιρέτων μέχρι 30 Ιουνίου μπας και μαζευτούν χρήματα.

Αυτός είναι ο νέος προϋπολογισμός, μέχρι να μας έρθουν κι άλλα μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Φ avatar
  Γιώργος Φ 22/02/2012 09:39:22

  Δεν υπάρχει όμως ή δεν προβλέπεται καμία περικοπή στις αποζημιώσεις Υπουργών, Βουλευτών, Γ.Γ. κλπ μεγαλοσχομόνων Προέδρων Δ.Σ . Επίσης δεν γίνεται καμία αναφορά ή πρόβλεψη για πλεονάζον προσωπικό του Υπουργικού Συμβουλίου ή του του προσωπικού του Ελληνικού κοινοβουλίου και για να είμαι πιο σαφής η Ιταλία που έχει 4πλάσιο από εμάς πληθυσμό έχει (10) Υπουργούς ενώ εμείς (52). Επίσης σε ποιά χρεοκωπημένη χώρα που κόβει μισθούς, συντάξεις, που κάνει περικοπές σε παιδεία , υγεία και άμυνα αφήνει τον ίδιο αριθμό βουλευτών.
  Ομως δεν κατάλαβαν πλεόν ότι ο λαός ξύπνησε, έστω και καθυστηρημένα και ότι όταν γίνουν οι εκλογές (το 2013 γιατί έτσι θα τους υποδείξει ο κύριος Σοιμπλε) θα τρίβουν τα μάτια τους με τα ποσοστά που θα λάβουν, εάν στο μεταξύ δεν χουν αποδράσει οι περισσότεροι στο εξωτερικό με τα ελικόπτερα καθώς η άτακτη εξέγερση έρχεται.

 2. STEFANOS GRAGAS avatar
  STEFANOS GRAGAS 22/02/2012 09:53:31

  μα καλά, 7 ώρες συζητούσαν ένα βράδυ κάποιοι αρχηγοί για να σώσουν τις συντάξεις και είπαν οτι δεν τελικά δεν θα μειωθούν...τώρα πως άραγε μειώνονται ?? επίσης είχαν πεί οτι η μείωση του κατώτατου μισθού δεν θα ισχύσει για όλους αλλά τελικά ισχύει για όλους...επίσης είχαν πεί τόσα πολλά που τελικά γίνονται τα αντίθετα..και ερωτώ, όλα αυτά γίνονται για το καλό μας ???και αύριο που θα έρθουν νέα μέτρα ακόμη επαχθέστερα, πάλι για το καλό μας θα έρθουν ??? τελικά μήπως νομίζουν οτι τρώμε κουτόχορτο ???η μάλλον τρώμε ??

 3. ΜΠ avatar
  ΜΠ 22/02/2012 10:10:06

  Θα ψηφιστεί ;

 4. Κομνηνός avatar
  Κομνηνός 22/02/2012 10:20:43

  Το θέμα είναι ότι με την ίδια αξιοπιστία που προέβλεψαν το 2012, ισχυρίζονται ότι προβλέπουν το 2020...

 5. pirandello avatar
  pirandello 22/02/2012 10:36:27

  Ξημερώνει μια άλλη Ελλάδα...με μνημονιακή ιδιότυπη δικτατορία

 6. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ avatar
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 22/02/2012 11:35:56

  Το ερώτημα είναι τι θα κάνει τώρα η πρώην αντιμνημονιακή και νυν μνημονιακότατη Νέα Δημοκρατία. Απ` ότι μας λέει η ηγεσία της οι εφαρμοστικοί νόμοι θα είναι η ευκαιρία γιά τους διαγραφέντες, εφ΄όσον ψηφίσουν, να επανακάμψουν. Άρα είναι ειλημμένη η απόφσή τους να στηρίξουν το τερατούργημα.
  Είναι πλέον προφανές ότι τα πάντα και οι πάντες έχουν εκτροχιασθεί στο κόμμα. Τίποτα δεν θυμίζει πλέον την Νέα Δημοκρατία που πιστέψαμε και αγαπήσαμε. Έχει ταυτισθεί απόλυτα με το πασοκ, ας μην κάνει τον κόπο να το καταγγέλλει, γιατί προκαλεί γέλωτα ανάμικτο με οίκτο. Ήδη σε όλους τους τόνους και από πολλές πλευρές διαμηνύεται ότι μετεκλογικά θα συγκυβερνήσουν και πάλι γιά να ολοκληρώσουν την αποσύνθεση της χώρας.................σώζοντάς την.
  Ό,τι και αν ισχυρίζεσθε κύριοι δεν σας πιστεύουμε πλέον. Και να γνωρίζετε ότι ο θυμός μας, η οργή μας και εν τέλει το μίσος μας γιά τα ψέμματα που μας λέγατε έχουν ξεχειλίσει. Δεν έχετε καμμιά απολύτως διαφορά από το πασοκ. Είσαστε ακριβώς το ίδιο.
  Χρέος όλων ημών των παραδοσιακών Νεοδημοκρατών είναι να σας τιμωρήσουμε παραδειγματικά, όχι μόνο στις επερχόμενες (αν μας επιτρέψουν) εκλογές, αλλά και στην καθημερινή πολιτική ζύμωση και συζήτηση με φίλους, συγγενείς, γνωστούς κλπ. Είναι χρέος μας απέναντι στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας που τα καταδικάζετε, στην πατρίδα μας αλλά και στην μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που πλέον δεν εκφράζει αυτό το νεο-μνημονιακό κόμμα, να πολεμήσουμε την σημερινή ηγεσία του κόμματος, να αναδείξουμε την ανακολουθία της με τα συνεχή ψέμματα και τις οβοδιακές μεταμορφώσεις της και εν τέλει να την στείλουμε όσο το δυνατόν πιό αποδεκατισμένη στην επόμενη βουλή, ώστε να καταστεί ανέφικτη ή έστω οριακή η πλειψηφία που θα κάνει μαζί με το πασοκ. Είναι χρέος όλων μας να βυθίσουμε στην ανυπαρξία αυτή την άθλια ξενόδουλη μετεξέλιξη του πατριωτικού κόμματος του Κωνσατντίνου Καραμανλή, που έφτιαξε το Σύνταγμα που σήμερα ποδοπατείται με την απόλυτη ανοχή και συνενοχή της.
  Ο λόγος πλέον ανήκει σε μας. Και η τιμωρία θα είναι παραδειγματική.

  • tak avatar
   tak @ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 22/02/2012 11:53:20

   Ναι! ... Θύμωσε ο Αγάς και έκοψε τα ... φρύδια του!

   • GO avatar
    GO @ tak 22/02/2012 11:59:01

    Μια πιο σοφή αντιμετώπιση θα ήταν να αναρωτηθεί κανείς τι είναι αυτό που έχει αναστατώσει μεγάλο πλήθος νεοδημοκρατών και τους έχει καταστήσει τουλάχιστον σκεπτικιστές αν δεν τους διώχνει κίολας.
    Χρόνος, μέχρι τις εκλογές, υπάρχει. Μπορούν να διορθωθούν πολλά.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 22/02/2012 12:21:14

   Να πας να ψηφίσεις Καμμένο. Προτείνει άπειρες λύσεις για την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων του σύγχρονου έλληνα, έχει ισχυρό ιδεολογικό υπόβαθρο, δεν λαϊκίζει και είναι φιλικά προσκείμενο στις νέες τεχνολογίες τύπου φέισμπουκ και τουίτερ άρα και τρέντυ και σχετικώς ανέξοδο. Κοινώς τα έχει όλα και συμφέρει. Προπάντων ένα ιδρυτή, που με τις πλάτες της πολύ πλούσιας οικογένειάς του, φαίνεται άλλωστε και από τα καλοαναθρεμμένα του μάγουλα, νοιώθει την ασφάλεια να το "παίζει" υπερπατριώτης...βρε ούστ!

   • GO avatar
    GO @ GreekInLux 22/02/2012 12:43:35

    Μπράβο!!!
    Είναι τεράστια η συμβολή σου να τσιμεντάρεις στο 20-25% το κόμμα μας.

    • GreekInLux avatar
     GreekInLux @ GO 22/02/2012 12:48:33

     παρακαλώ? το ειρωνικό του σχολίου δεν το κατάλαβες?

     • GO avatar
      GO @ GreekInLux 22/02/2012 13:03:23

      Εσύ κατάλαβες το ειρωνικό του δικού μου επισχολιασμού;

     • GreekInLux avatar
      GreekInLux @ GO 22/02/2012 13:12:16

      συμπάθα με, νομίζω χάθηκα κάπου στη "μετάφραση"...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 22/02/2012 19:04:47

   Απόστολε , αν είσαι πραγματικός ΝΔκράτης σκέψου ,μήπως με αυτά που λες και προτίθεσαι να κάνεις, παίζεις το παιχνίδι του άθλιου ΠΑΣΟΚ και επαναληφθεί ένα δεύτερο 2009. Και το δις εξαμαρτείν , ουκ ανδρός σοφού.

   • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ avatar
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ @ Diamond Angel 23/02/2012 13:25:59

    Πρώτον, είμαι πιά αρκετά μεγάλο παιδί (στα 53) γιά να παιζω με τα transformers.
    Οι πραγματικοί Νεοδημοκράτες είναι αυτοί που σέβονται τις αρχές της παράταξης που είναι ταυτισμένες με την εθνική κυριαρχία, ανεξαρτησία και υπερηφάνεια. Επί πλέον οι πραγματικοί Νεοδημοκράτες είναι αυτοί που σκέπτονται και κρίνουν, άλλωστε αυτό μας ξεχώριζε πάντα από την πασοκική πλέμπα. Τώρα εσύ που βρίσκεις τις ομοιότητες της παρούσης συγκυρίας με του 2009, αν δεν σου κάνει κόπο, επισήμανέ τες γιατί ομολογώ ότι αδυνατώ να τις εντοπίσω.
    Τέλος, το δις εξαμαρτείν ....... το θεωρώ τουλάχιστον και επιεικώς ως ύβρη.

    • Diamond Angel avatar
     Diamond Angel @ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 23/02/2012 22:24:22

     Κατ'αρχήν να ξεκαθαρίσω ,πως δεν υπάρχει καμμία ειρωνία ,πόσο μάλλον ύβρις ,προς εσένα που δεν σε ξέρω . Ακόμα και να σε γνώριζα , πολύ δύσκολα θα χρησιμοποιούσα ύβρεις, δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα μου. Οσα λες για του ΝΔκράτες , με βρίσκουν σύμφωνη. Τι εννοώ σε σχέση με αυτό που έγραψα περί '09. Διαβάζοντας ξανά το σχόλιό σου, διακρίνω ένα θυμό γύρω από το κόμμα και τη στάση του Α.Σ. Αυτό τον ίδιο θυμό, θυμάμαι ότι είχαν πολλοί δεξιοί για τον Καραμανλή το '09 και η πικρία τους αυτή , οδήγησε πολλούς να μη ψηφίσουν ,με τα γνωστά αποτελέσματα . Αυτό μου θύμισες , τίποτα περισσότερο , τίποτα λιγώτερο. Γι' αυτό και το σχόλιο. Τέλος ,επειδή με ξεχώρισες απαντώντας μου, θα σου πω μόνο αυτό ,το οποίο και πραγματικά πιστεύω: αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική , ο Α.Σ. δεν θα έκανε αυτή τη στροφή , χάνοντας πόντους και ρισκάροντας τόσα πολλά . Για μένα η δευτερολογία του στην Κ.Ο. , δείχνει πάρα πολλά και για το που είμαστε αλλά κυρίως, για το χαρακτήρα του. Ψάξε στο youtube, ή από την σελίδα του κόμματος και δες την. Επειδή πίσω από το θυμό σου , διακρίνω άνθρωπο με αρχές , δες το και η κρίση δική σου.

 7. ΜΠ avatar
  ΜΠ 22/02/2012 12:05:09

  ΠΟΣΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ;;;;;;

  (Πηγή: enikos.gr - με ντοκουμέντα)

  "Ο οργανισμός "ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" ξεκίνησε την λειτουργία του το 1996 με σκοπό την "προβολή των ενεργών επενδυτικών πλεονοκτημάτων της Ελλάδας" και βέβαια, όπως γίνεται αντιληπτό, την προσέλκυση επενδύσεων. Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, υπέβαλε ερώτηση με θέμα: "Ποιο είναι το μέχρι σήμερα έργο του Οργανισμού Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε". και στην απάντηση που έλαβε γίνεται λόγος για "επενδυτικά σχέδια εγκεκριμένα από τη Δ.Ε.Σ.Ε για τα οποία έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης και γνωμοδότησης από τον Οργανισμό".

  Δηλαδή στην ουσία, επένδυση στη χώρα μας που να υφίσταται στην πραγματικότητα ακόμα δεν υπάρχει από αυτόν τον οργανισμό. Υπάρχουν όμως οι αμοιβές, τα ταξίδια και το κόστος για τα τελευταία τρία χρόνια που η ανάγκη των εσόδων από τις επενδύσεις έχει καταστεί υπερεπείγουσα. Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας πληρώσαμε για τις αμοιβές των ΔΣ-Πρόεδρου ΔΣ-Διευθύνοντος Συμβούλου 216.017,74 το 2009, 147.155,09 το 2010 και 108.918,09 το 2011!

  Για 38 ταξίδια των στελεχών του οργανισμού το 2009, πληρώσαμε 223.625,14 ευρώ. Για 36 ταξίδια-αποστολές πληρώσαμε το 2010 146.456,26 ευρώ και για 33 ταξίδια- αποστολές το 2011 δώσαμε 145.313.64 ευρώ. Δηλαδή στο σύνολο περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ για να καταφέρουμε να καταρτίσουμε "επενδυτικά σχέδια"."

 8. ano-kato avatar
  ano-kato 22/02/2012 14:15:00

  Ναι ναι ο Βενιζέλος και ο Παπαδήμος ευθύνονται.Τον προυπολογισμό του 2012 ποιός τον ψήφισε;Όλοι μαζί ΠΑΣΚ ΝΔ ΛΑΟΣ.Τώρα όλα αυτά ποιός θα τα ψηφίσει;
  ΠΑΣΟΚ ΝΔ αγκαλιά και χέρι να σώσουν την Ελλάδα μαζί πάλι όπως και όλα αυτά που ψήφισαν πρίν 10 μέρες και δειέγραψαν κοντά 50 βουλευτές τους.Δεν μασάει άλλο πια ο κόσμος για ΓΑΠ Βενιζέλο Παπαδήμο και αντιμνημονιακές πολιτικές και απαναδιαπραγματεύσεις.Βγήκαν όλα στη φόρα.Άδικος κόπος να μας πείσει ότι αυτό που ζούμε μοιάζει με όνειρο.

 9. Κανταρτζής Μιχάλης avatar
  Κανταρτζής Μιχάλης 22/02/2012 17:06:56

  22.02.12
  Ημέρα πένθους και ντροπής η σημερινή ημέρα για τους πολύτεκνους, η Συγκυβέρνηση έφερε στη Βουλή προς ψήφιση (ως κατεπείγον) τον εφαρμοστικό νόμο και κόβει τα πολυτ. Επιδόματα!!!

  Η παράγραφος 22 του άρθρου 27, του εφαρμοστικού νόμου του Υπ. Υγείας αναφέρει:

  "22. Διακόπτονται από 1.1.2012 η παροχή όλων των οικογενειακών επιδομάτων σε πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα τέκνα και στις τρίτεκνες οικογένειες, οι οποίες έχουν συνολικό καθαρό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ."
  Πηγή ΑΣΠΕ.

  Θυμάμαι τον Σαμαρά δυο φορές στην Έκθεση Θεσσαλονίκης και στο Ζάπειο, να λέει ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν γίνει κυβέρνηση είναι να επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα.
  Τελικά τα κατάφερε....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.