#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/12/2013 17:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ευρωπαϊκός σουρεαλισμός του Αλέξη Τσίπρα Στη γλώσσα του Τέξας τα είπαν για μισή ώρα σήμερα Πέμπτη επί ευρωπαϊκού εδάφους ο Αλέξης Τσίπρας και ο Όλι Ρεν, οι οποίοι δεν αποκλείεται να είναι και αντίπαλοι στη διεκδίκηση της προεδρίας της Κομισιόν.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου όταν κατά την έναρξη της συνάντησης ο ευρωπαίος επίτροπος και αντιπρόεδρος της ΕΕ ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα αν επιθυμεί η Ελλάδα να βρίσκεται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον διέκοψε λέγοντάς του ότι «γνωρίζει καλά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και καλό θα είναι να μην συνεχίζεται αυτή η κουβέντα γατί μόνο κινδύνους εγκυμονεί για την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία».

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ακόμα μια διαβεβαίωση για «πάση θυσία παραμονή στο ευρώ» που έχει προκαλέσει τη μήνι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά και το άδειασμα των τελευταίων απ’ τα στελέχη της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας πλέον πρέπει να διαχειριστεί πολιτικά τετραγωνίζοντας τον κύκλο το γεγονός ότι με διάφορες παραλλαγές υπόσχεται μια ευρωζώνη χωρίς κανενός είδους μνημόνιο, έτσι τουλάχιστον επαγγέλλεται ή πιο σωστά αφήνει να εννοηθεί όταν απευθύνεται κυρίως στο εσωτερικό της χώρας. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλά και τους φόβους τόσο μέρους της ελληνικής κοινωνίας και ειδικά της κομματικής του βάσης για την αξιοπιστία των διακηρύξεών του κατέθεσε τόσο στις επαφές του με αξιωματούχους του ευρωκοινοβουλίου όσο και στον Όλι Ρεν ένα κείμενο το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ το ονομάζει ως «μαύρη βίβλο του μνημονίου».

Στην πραγματικότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αντιπαρέλθει και να κατευνάσει τα πνεύματα της κριτικής που εκφράζονται ανοιχτά πλέον απ’ τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και όχι μόνο, ότι η ευρωπαϊκή στροφή και ιδιαίτερα η ανάληψη ηγετικών ευθυνών στο επίπεδο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα οδηγήσει σε μια σοσιαλδημοκρατικού τύπου μετάλλαξη η οποία θα αφυδατώσει και τον όποιο αντιμνημονιακό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ εντός των συνόρων της χώρας.

Γι’ αυτό και η μόνη διέξοδος πολιτικά για τον Αλέξη Τσίπρα είναι να προχωράει σε πρωτοβουλίες που θα του δίνουν τη δυνατότητα να κρατάει ζωντανό το χαρτί του αντιμνημονίου στο πλαίσιο της ευρωζώνης. Τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες είναι να διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία και ειδικά στις συναντήσεις του με ξένους, κατά προτεραιότητα ευρωπαίους παράγοντες, την ανάγκη αλλαγής πολιτικής και «επανίδρυσης της αρχιτεκτονικής του ευρώ» αξιώνοντας απ’ το Βερολίνο και ειδικά την Άγκελα Μέρκελ εγκατάλειψη της πολιτικής λιτότητας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση που είχε με τον Όλι Ρεν επανέλαβε τις θέσεις που είχε διατυπώσει και κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για τους πλειστηριασμούς. Σημείωσε ότι είναι κόκκινη γραμμή η παράταση της απαγόρευσης για την πρώτη κατοικία επικαλούμενος τέσσερις λόγους: την κοινωνική ένταση που θα προκληθεί, την υποτίμηση των αξιών των ακινήτων, τη χρεοκοπία των τραπεζών και τελικά την επιβολή μιας λύσης κυπριακού τύπου με κούρεμα των καταθέσεων. Μάλιστα σύμφωνα με την Κουμουνδούρου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε στον Όλι Ρεν το «καλό κουράγιο» που είχε ευχηθεί στην Αθήνα ο ευρωπαίος επίτροπος στην αρχή της εφαρμογής του μνημονίου και του είπε πως θα χρειαστεί σε όλους στην Ευρώπη αν ανοίξει το θέμα των πλειστηριασμών, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «μακροοικονομικό σουρεαλισμό» τις προϋποθέσεις εφαρμογής του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Παράλληλα στο ίδιο πλαίσιο της προσπάθειας να εμφανιστεί εγγυητής της ευρωπαϊκής ιδέας ο Αλέξης Τσίπρας στις επαφές που είχε στο Στρασβούργο με την επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για την αξιολόγηση της τρόικας, εξέφρασε τη στήριξή του στο έργο της επιτροπής ζητώντας διεύρυνση της έρευνας.

Εκείνο πάντως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα απ’ το Στρασβούργο ότι «η συνέχιση της ίδιας λογικής και της ίδιας πολιτικής το μόνο που θα επιφέρει είναι να γιγαντώσει ένα κύμα ευρωσκεπτικισμού, να γιγαντώσει το λαϊκισμό και να αυξήσει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, των νεοναζί στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Εκτός από ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός η παραπάνω φράση βάζει και ένα ερώτημα για τον Αλέξη Τσίπρα που έγκειται στο αν θεωρεί λαϊκισμό τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, όπως αυτές εκφράστηκαν στην τελευταία σύνοδο της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

 Κάλχας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George avatar
  George 12/12/2013 20:06:14

  Η αριστερή πλατφόρμα όπως και το plan b δεν λαικίζουν. Λένε καθαρά που πρέπει κατά τη γνώμη τους να πάμε και όλοι καταλαβαίνουμε τι θα συμβεί. Θα κόβουμε third hand αμάξια στη Γερμανία, θα τα φέρνουμε ανταλακτικά και θα τα ξανακάνουμε αυτοκίνητα. Οι ναύτες μας θα φέρνουν κινητά στη ζούλα αλλά θα είμαστε στη ταβέρνα, θα κάνουμε διακοπές στις κατασκηνώσεις, θα έχουμε τον πόλεμο της ντομάτας κάθε τόσο αλλά φτηνά γενικά λαχανικά και φρούτα κτλ. Τα ζήσαμε, τα ξέρουμε. Ούτε η ΧΑ λαικίζει στα οικονομικά. Θα τρώμε πέτρες, μας το λένε αλλά θα κάνουμε και κορμάρες. Ούτε το ΚΚΕ το οποίο είναι ξεκάθαρο, WYSIWYG! Οι μόνοι λαικιστές στην αντιπολίτευση είναι ο προεδρικός σύριζα και οι ανελ.

 2. Andy Nik avatar
  Andy Nik 12/12/2013 22:08:54

  Τηρώντας την πρακτική των προηγμένων κλειστών ομάδων έγινε ο κ. Τσίπρας δεκτός στην "Ευρωπαϊκή Eλίτ".
  Πάντα η εισαγωγή σε παρόμοια συστήματα περιλαμβάνει δοκιμασίες - καψόνια και έτσι έγινε δεκτός στο δωματιάκι με την άδεια βιβλιοθηκούλα που χρησιμεύει για κανένα ξεμονάχιασμα τον υπόλοιπο καιρό. Ταυτόχρονα προστατεύει το αριστερό υπόβαθρο του Τσίπρα και δεν ενοχλεί τις συνιστώσες του με παχιά χαλιά και βαριά έπιπλα. Η Ευρώπη καλωσόρισε το μέλλον και η άδεια βιβλιοθήκη συμβολίζει την μηδενική βάση διαπραγμάτευσης με μόνο έντυπο να υπάρχει στο δωμάτιο τη Μαύρη Βίβλο που παρεδώθη στον Ρεν υπό μoρφή διαπιστευτηρίων. Η απάντηση στην μόνη αυτοανερούμενη ερώτηση που υπεβλήθη στον Αλέξη περί ευρωπαϊκού προσανατολισμού του Σύριζα είναι προφανής εξ'ορισμού : Η Ευρώπη είναι η Ελλάδα... Θα παραμείνει η Ευρώπη στη ελληνική φιλοσοφία συμπεριφοράς διατυπωθείσας υπό των μόνων αρμοδίων δηλαδή των φιλοσόφων??? Ο ερωτών είναι αυτός που οφείλει την απάντηση... Welcome Alexis!!! You rule!!!

 3. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 12/12/2013 22:09:05

  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

  OLI: TI GINETAI RE ALEXI ME AYTON TO SAMARA? 8A TON FAME GIA POLY AKOMA STI MAPA?

  ΑΛΕΞΗΣ: ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ!...ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

 4. blue nile avatar
  blue nile 13/12/2013 00:23:11

  Δηλαδή αν κάποιος πει ΟΧΙ στους ευρωκράτες θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ;
  Ώστε μετά από μισό μήνα να μην υπάρχει ευρωζώνη...
  Μπορεί να μην είναι ο Τσίπρας που είναι λίγος για τα ζόρια.
  Κάποιος ευρωπαίος ηγέτης θα το πει το ΟΧΙ ...
  Παρά την ιδεολογική ηγεμονία που ασκεί ακόμα το ευρώ κανείς λαός δεν θέλει να αυτοκτονήσει.
  Εδώ είμαστε και θα τα δείτε...

 5. aris avatar
  aris 13/12/2013 11:18:04

  Πήγε κι ο Ολι Ρεν να πει στον Τσίπρα να προσέχει μη μας πετάξουν απο το Ευρώ και μείνουν 3.000.000 Ελληνες χωρίς Ευρώ στην τσέπη όπως έχουν τώρα??? χάρη στους ευσπλαχνικούς Γερμανούς και τους δορυφόρου τουσ και εισέπραξε αντι για "ουδείς αναμάρτητος" πληρωμένη απάντηση.
  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ (που λέει κι ο Κάλχας):" Kalitera min to sizitas file Oli giati eki pou ftasame, esis tha iste pio hamenoi apo emas pleon kai to kseris"...

 6. ΚΟΥΡΙΑΛΟΣ avatar
  ΚΟΥΡΙΑΛΟΣ 13/12/2013 11:51:23

  Για το μόνο πραγματικά που έχω σχετική απορία κ θέλω να με διαφωτίσετε,
  δεν είναι αν "έσκιαξε" (φόβισε) ο κ.Τσίπρας τον Ολι Ρεν η αν γέμισε ο τόπος
  αίματα από την σκληρή του στάση αλλά αν τον υποδέχτηκε,μαζί με τους
  πουκαμισοσακκακοφόρους συντρόφους του,αντί σε ένα υποτυπώδες
  γραφείο αξιοπρέπειας, σε μια πραγματική αποθηκούλα με ένα τραπεζάκι
  με άδεια ράφια,σαν φτωχοσυγγενή δηλαδή ,σαν να τους έλεγε "εντάξει,
  ελάτε λίγο να σας δώ κ αστε στο καλό".
  Άραγε είναι αλήθεια αυτό κ τι ακριβώς σηματοδοτεί;
  (για όσους δεν το αντιλαμβάνονται βέβαια).
  Προσωπικά λέω: Αχ κακόμοιρε Έλληνα έτσι κ´ παρασυρθείς ....

 7. Katerina avatar
  Katerina 13/12/2013 13:34:49

  Η " μαύρη Βίβλος"; Α πα πα πα! Μακάβρια πράγματα. Εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι ο Αλέξης, απλά τα μούτρα του σπάει με τέτοιου είδους συναντήσεις. Το παιδί δεν διακρίνεται από σταθερότητα στις απόψεις του κι όσο περισσότερο ξανοίγετε, εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

 8. Leyla avatar
  Leyla 13/12/2013 13:38:39

  Δεν προσφέρει και κάτι πιστεύω με το ανακοινώνουμε τις συναντήσεις του Τσίπρα με ξένους αξιωματούχους. Ο άνθρωπος εκθέτει με την παρουσία του το ελληνικό πολιτικό σύστημα την ώρα που η κυβέρνηση με πολύ κόπο κατάφερε να αποκαταστήσει ύστερα από την πληγή που άνοιξε ο ΓΑΠ.

 9. Artistas avatar
  Artistas 13/12/2013 13:42:45

  Παλιά λέγαμε για τον Ολυμπιακό να κλείσουμε τα σύνορα με τις πεντάρες που έτρωγε. Μήπως να κάνουμε το ίδιο και για τον Αλέξη;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.