#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/09/2011 14:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο επιτάφιος της χώρας θα ονομασθεί και πάλι "σωτηρία"
Η κ Β. Παπανδρέου, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στη διευρυμένη  ΚΤΕ  Οικονομικών, συνόψισε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την πολιτική του κ. Παπανδρέου: «έξι δόσεις, 6 φορές σώσαμε την Ελλάδα», είπε!

Δυστυχώς, είναι έτσι ακριβώς!

Λοιπόν, εν αναμονή μιας ακόμα….σωτηρίας, ας μου επιτραπούν μερικές παρατηρήσεις:

Άκουσα χθές τον κ. Βενιζέλο, να ανακοινώνει έμπλεος ικανοποίησης, ότι επιστρέφει η Τρόϊκα!  Μα ο κ.  Βενιζέλος δεν μας είχε διαβεβαιώσει ότι η τρόϊκα   έφυγε …συμπεφωνημένα;  Αφού, λοιπόν,  έφυγε «συμπεφωνημένα», τότε γιατί πανηγυρίζουμε για την επιστροφή της;

Ο  κ. Βενιζέλος, μας ανακοίνωσε, επίσης,  ότι εκταμιεύεται η 6η δόση.  Μας ποιός έθεσε εν αμφιβόλω την έκτη δόση και κυρίως με ποια ανταλλάγματα εκταμιεύεται;

Τρίτον, ο κ. Βενιζέλος,  είπε, επιπροσθέτως, πως «η Ελλάδα θα είναι πάντα στο ευρώ και  δεν πρόκειται να πτωχεύσει!»  Μα δεν ήταν ο ίδιος, που ενημερώνοντας την ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε σε τρία σενάρια…σωτηρίας της χώρας μας, ένα εκ των οποίων ήταν το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας;

Μια πρώτη παρατήρηση είναι ότι στην Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου προκαλούν προβλήματα (λόγο ανικανότητας ή αβελτηρίας) και στη συνέχεια …αγωνίζονται να τα λύσουν! Ζητούν μάλιστα να τους πούμε και μπράβο για το κατόρθωμά τους…

Και αν μεν τα προβλήματα αφορούσαν στους ίδιους, καλά να πάθουν! Όμως, το κακό είναι ότι μας αφορούν όλους γιατί εμείς πληρώνουμε το λογαριασμό!

Μια δεύτερη παρατήρηση είναι ότι ο κ. Βενιζέλος έχει καταστεί αιχμάλωτος της ρητορικής του  μεγαλοστομίας, αλλά  και της αλαζονείας του. Ίσως και της προφανούς άγνοιάς του περί τα οικονομικά.  Αν ήμουν στη θέση του, σε τόσο κρίσιμα ταξίδια,  θα ζητούσα από τα κόμματα να μου στείλουν  τους κορυφαίους οικονομολόγους τους. Να έχω και μια αντίθετη γνώμη, έστω και πρόκειται να την αγνοήσω! Όμως, ο κ. Βενιζέλος, νομίζει ότι τα ξέρει όλα! Μιλάει πολύ, αποκαλύπτει περισσότερα και πολύ φοβούμαι ότι δεν έχει επίγνωση των συνεπειών του λόγου του. Έτσι δημιουργεί διαρκώς ή συντηρεί, εστίες κρίσεων! Όπως εκείνη η μεγαλειώδη γκάφα περί Αργεντινής! Εδώ, έφτασε στο σημείο να τον αποδοκιμάσει ακόμα και η κα Λαγκάρντ!

Τρίτον, όπως μ’  εκείνη την επιπόλαιη συμφωνία με τη Φινλανδία, (την οποία μας παρουσίασε ως επιτυχία, ενώ στην ουσία άνοιξε την Κερκόπορτα των εγγυήσεων), και τώρα φέρεται να συζητάει για ζητήματα τα οποία δεν αντιλαμβάνεται. Ενδεικτικό είναι αυτό που επισημαίνει σήμερα το ΒΗΜΑ: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=421488  «Αξιόπιστες πηγές εκτιµούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί πως η διαχωριστική γραµµή ανάµεσα στην «ελεγχόµενη» και στην «ανεξέλεγκτη» χρεοκοπία και ανάµεσα στη «χρεοκοπία εντός» και στη «διολίσθηση εκτός» της ευρωζώνης είναι θολή και ακαθόριστη και ότι σε περίπτωση «απώλειας του ελέγχου» τα γεγονότα που θα «παραχθούν» δεν θα ευνοήσουν την Αθήνα.»  Και επισημαίνει τους κινδύνους που διαγράφονται: «Οι λανθασµένοι χειρισµοί στη δια πραγµάτευση µε την τρόικα αφαιρούν πολύτιµο χρόνο από την Ελλάδα, καταδικάζουν την κρατική µηχανή να λειτουργεί υπό συνθήκες «ελεγχόµενης ασφυξίας» και ενισχύουν την πεποίθηση διεθνώς ότι η χώρα, εφόσον αδυνατεί να εφαρµόσει ένα στοιχειώδες πρόγραµµα  σταθεροποίησης, θα επιλέξει την έσχατη λύση της χρεοκοπίας.»

Συμπέρασμα: όποια «επιτυχία»  και να μας παρουσιάσει απόψε ο κ. Βενιζέλος, θα πρόκειται για μια τεράστια ήττα, αδέξια καλυμμένη με ψεύτικες ελπίδες! Πιθανότατα κέρδισε  κάποιο χρόνο, αλλά  ανέλαβε δεσμεύσεις τις οποίες, αφ’ ενός  η κυβέρνηση είναι αδύνατον να υλοποιήσει (π.χ. πιστεύει κανένας ότι μέχρι τους τέλος του έτους θα συγκεντρώσουν 5 δις από αποκρατικοποιήσεις;) και αφ’ ετέρου, η κοινωνία δεν αντέχει πλέον…

ΚΡ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kostas22 avatar
  Kostas22 25/09/2011 15:11:19

  Ο επιτάφιος της χώρας θα ονομασθεί και πάλι “σωτηρία
  ==
  Aσφαλως.
  Ειχες καμμια αντιρρηση??

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/09/2011 15:12:23

  Αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του Πασοκ. Εφτιαξαν ορδές χαχόλων και τους λένε το μαύρο άσπρο. Μου είχε πει μια φορά ένας υψηλόβαθμος Πασόκος, όταν του είχα πει ο Τάδε δεν θέλει Ασπρο, αλλά Μαύρο, "πιο καλά, εμείς θα λέμε ότι θέλει Ασπρο". Ο Τάδε έκανε το δικό του στο τέλος, και μόνο αργότερα έμαθα ότι ήταν ήδη συεννοημένοι. Ψάρι γαρ εγώ. Newspeak! Είναι πρυτάνεις.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ archaeopteryx 25/09/2011 18:34:50

   Το κόμμα της δημαγωγίας βρήκε πρόσφορο έδαφος στη χώρα της πλειοψηφίας των άλογων...

 3. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 25/09/2011 15:21:07

  ΚΡ,
  ο Βενιζέλος είπε και κάτι ακόμα.
  Απαγορεύεται να διαφωνούμε με ό,τι λέει και κάνει για το καλό της Νέας Τάξης Πραγμάτων-ωχ, λάθος- της Πατρίδας.
  Γιατί λοιπόν δεν πειθαρχείς εις τας υποδείξεις;
  Γιατί είσαι πνεύμα αντιλογίας;
  Θα μας σώσει, θέλουμε δε θέλουμε.
  Είναι γλύκα, είναι μέλι
  τα νέα μέτρα του Βαγγέλη.

 4. Penelope avatar
  Penelope 25/09/2011 15:31:14

  Το θέμα είναι, ότι ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, αφού κανείς δεν τους θέλει , και με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν στην καταστροφή!!
  Η μόνη λογική ερμηνεία σε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες του ΠΑΣΟΚ είναι ότι , ακόμα ελπίζουν να τους αφήσουν τα αφεντικά τους να προσγειώσουν τα ελικόπτερα ( όταν φύγουν νύχτα) σε κοντινές ευρωπαϊκες χώρες - γι' αυτό και κάνουν ότι μπορούν για να σώσουν το ευρώ και '' την ΄χωρα"", αλλά να πεθάνουν όλους τους Ελληνες!

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 25/09/2011 15:51:55

  Μελλοντική αγγελία:

  Διατίθεται 200ευρο για φωτογράφιση.
  Τιμή : 100 δρχ

  Μαύρο, ίσως και κρύο, χιούμορ με αφορμή την εικαστική σύνθεση του θέματος.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Προφήτης 25/09/2011 16:56:06

   Τι χρώμα έχουν τα 200ευρα;;;

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ΕΥΑ 25/09/2011 20:56:49

    Κίτρινο, λέει

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ Προφήτης 25/09/2011 21:33:37

     Να 'σαι καλά Προφήτη...μέχρι και το 100ευρο, τα ξέρω τα χρώματα...

    • StarPowerNone avatar
     StarPowerNone @ Προφήτης 25/09/2011 22:20:01

     Των 500 είναι μωβ.
     Το χιλιάρι, γαλάζιο του ουρανού.

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ StarPowerNone 25/09/2011 22:42:16

      χαχα! SPN, τον ουρανό σίγουρα θα τον δω!

 6. anonymous avatar
  anonymous 25/09/2011 16:02:59

  Χε χε δείτε τι ψάρεψα. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ ανασυντάσσεται. Δε μιλούσαν μυστικά με το ΔΝΤ, τεχνοκρατική βοήθεια ζήτησαν, δε φταίει η ΝΔ αλλά οι Ευρωπαίοι.

  Προτιμώ μια πραγματική καταστροφή, παρά μια συμφωνημένη διάσωση...
  ...λέει ο -μέχρι το τελευταίο του κύτταρο- δεξιός καθηγητής Γιανναράς...
  Τα δυο κο...νια τον άκουγαν με ανοικτό το στόμα. Τα πολιτικά θεωρήματα του συντηρητικού μέχρι το κόκκαλο Γιανναρά τους είχαν εντυπωσιάσει.
  Μόνο που στην ουσία τους ήταν σαθρά καθώς στηρίζονταν αποκλειστικά στην ειδησεογραφία του Tύπου - και μάλιστα του κίτρινου- της δεξιάς.
  "Ο Παπανδρέου εξελέγη για να... μας βάλει στο Μνημόνιο (επιχείρημα των εφημερίδων Ελευθέρου και Δημοκρατίας)", είπε.
  Και για να το στηρίξει υποστήριξε πως "αυτό το αποκάλυψε ο ίδιος ο Στρος Καν".
  Μόνο που αυτό ποτέ δεν το είπε ο Στρος Καν, ενώ ο ίδιος ο Παπανδρέου είχε μιλήσει για τη συνάντηση λέγοντας - και είχε πάρει δημοσιότητα αυτό- ότι ζήτησε τη τεχνογνωσία του ΔΝΤ, τη στιγμή που όλα στην Οικονομία άρχισαν να φαίνονται πιο μαύρα από ποτέ.
  Ο Παπανδρέου φταίει για πολλά. Και πάνω απ' όλα γιατί σήμερα δεν πάει σε εκλογές. Αλλά στο ΔΝΤ δεν μας πήγε αυτός (ακόμη και βλάκα να τον πεις, τόσο πια δεν είναι).
  Οι ευρωπαίοι μας πήγαν. Με εξαναγκασμό. Γιατί ποιος Έλληνας, οποιασδήποτε πολιτικής θέσης ή και κομματικού χρώματος θα ήθελε από μόνος του να έβαζε το κεφάλι του στο ντορβά. Αυτά. Κατά τα άλλα οι θεωρίες περί πραγματικής καταστροφής και συμφωνημένης σωτηρίας ακούγονταν, μάλλον σαν αστεία.
  Αναγνώστης

  • android.K. avatar
   android.K. @ anonymous 25/09/2011 19:11:18

   οχι αλλο τον ξεπουλημενο Γιανναρα!!!!!!!!!
   δεν αντεχουμε!!!!!
   (εξαιρετικο το σχολιο σου anonymous)

 7. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 25/09/2011 16:21:51

  ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

  43. Αυτοί εδώ λοιπόν, σαν γνήσια παιδιά της πόλης, αυτό το φρόνημα έδειξαν. Όσοι όμως μένετε, έχετε καθήκον να εύχεστε το φρόνημά σας απέναντι στους εχθρούς να σας βάλει σε μικρότερο κίνδυνο, αλλά να μη καταδεχτείτε να είναι λιγότερο τολμηρό, λογαριάζοντας όχι μόνο με τα λόγια τις ωφέλειες - κάτι που θα μπορούσε ν' αναπτύξει κάποιος διεξοδικότερα σε σας, που κι από μόνοι σας τις ξέρετε εξίσου καλά, απαριθμώντας πόσα καλά εξασφαλίζει η αντίσταση στον εχθρό-, καλύτερα όμως προσηλώνοντας καθημερινά το βλέμμα σας στα έργα, που δείχνουν τη δύναμη της πόλης μας, κι έτσι να την αγαπήσετε με πάθος. Κι όταν αντιληφτείτε το μεγαλείο της, βάλτε στο νου σας ότι τη δύναμη αυτή την απέκτησαν άντρες τολμηροί που είχαν συνείδηση του καθήκοντος και με φιλότιμο την ώρα του αγώνα' και που, κάθε φορά που αποτύχαιναν σε κάποιο εγχείρημά τους, δεν επέτρεπαν βέβαια στον εαυτό τους να στερήσει την πόλη απ' τη δική τους ανδρεία, αλλά πρόσφεραν σ' αύτή την πιο ωραία συνεισφορά' γιατί, δίνοντας όλοι μαζί τη ζωή τους, έπαιρναν ο καθείς τους ξεχωριστά τον αγέραστο έπαινο και τον πιο περίλαμπρο τάφο: όχι τόσο τον τάφο, στον οποίο κείτονται, αλλά εκείνον όπου η δόξα τους επιζεί, για να μνημονεύεται αιώνια σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται, είτε για λόγο είτε για δράση. Γιατί τάφος των ενδόξων αντρών είναι η γη ολόκληρη, και τη μνήμη τους δεν τη διασώζει μόνο η επιγραφή μιας στήλης στην πατρίδα τους, αλλά και στα ξένα μέρη φωλιάζει στην Ψυχή του καθενός άγραφη η ανάμνηση όχι τόσο των ανδραγαθημάτων τους, όσο του φρονήματός τους. Εσείς λοιπόν να έχετε αυτούς εδώ πρότυπα και να θεωρήσετε θεμέλιο της ευτυχίας την ελευθερία και θεμέλιο της ελευθέριας τη δυνατή Ψυχή' κι έτσι μη δειλιάζετε μπροστά στους κινδύνους της μάχης. Γιατί δεν έχουν σοβαρότερο λόγο ν' αψηφούν το θάνατο οι απόκληροι της ζωής, που δεν έχουν να ελπίζουν καλύτερες μέρες, αλλά εκείνοι που, στη ζωή που τους απομένει, υπάρχει φόβος να μεταβληθεί ριζικά η καλή τύχη τους' αυτοί, αν κάπου σκοντάψουν, έχουν να χάσουν περισσότερα από κάθε άλλον. Γιατί, για έναν άντρα με υψηλό φρόνημα, είναι πιο πικρή η εξαθλίωση που φέρνει η δειλία παρά ο θάνατος που έρχεται χωρίς να τον νιώσει, σε στιγμή έξαρσης της δύναμής του και της κοινής ελπίδας.

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ
  Θελει αρετη και τολμη η ελευθερια


  ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ__ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

  Ένα το χελιδόνι *κι η Άνοιξη ακριβή

  Για να γυρίσει ο ήλιος *θέλει δουλειά πολλή

  Θέλει νεκροί χιλιάδες *να 'ναι στους Τροχούς

  Θέλει κι οι ζωντανοί *να δίνουν το αίμα τους.


  ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ

  ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΕ ΤΊΣ ΤΣΟΥΚΝΙΔΕΣ

  Μιαν από τις ανήλιαγες μέρες εκείνου του χειμώνα, ένα πρωί Σαββά-
  του, σωρός αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες εζώσανε τον μικρό συνοι-
  κισμό του Λευτέρη, με τα τρύπια τενεκεδένια παράθυρα και τ' αυλά-
  κια των οχετών στο δρόμο. Και φωνές άγριες βγάνοντας, εκατεβήκα-

  νε άνθρωποι με χυμένη την όψη στο μολύβι και τα μαλλιά ολόισα,
  ίδιο άχερο. Προστάζοντας να συναχτούν οι άντρες όλοι στο οικόπε-
  δο με τις τσουκνίδες. Και ήταν αρματωμένοι από πάνου ως κάτου, με
  τις μπούκες χαμηλά στραμμένες κατά το μπουλούκι. Και μεγάλος
  φόβος έπιανε τα παιδιά, επειδή τύχαινε, σχεδόν όλα, να κατέχουνε
  κάποιο μυστικό στην τσέπη ή στην ψυχή τους. Αλλά τρόπος άλλος
  δεν ήτανε, και χρέος την ανάγκη κάνοντας, λάβανε θέση στη γραμ-
  μή, και οι άνθρωποι με το μολύβι στην όψη, το άχερο στα μαλλιά και
  τα κοντά μαύρα ποδήματα ξετυλίξανε γύρω τους το συρματόπλεγμα.
  Και κόψανε στα δύο τα σύγνεφα, όσο που το χιονόνερο άρχισε να
  πέφτει, και τα σαγόνια με κόπο κρατούσανε τα δόντια στη θέση τους,
  μήπως τους φύγουν ή σπάσουνε.

  Τότε, από τ' άλλο μέρος φάνηκε αργά βαδίζοντας να 'ρχεται Αυ-
  τός με το Σβησμένο Πρόσωπο, που σήκωνε το δάχτυλο κι οι ώρες
  ανατρίχιαζαν στο μεγάλο ρολόι των αγγέλων. Και σε οποίον λάχαι-
  νε να σταθεί μπροστά, ευθύς οι άλλοι τον αρπάζανε από τα μαλλιά
  και τον εσούρνανε χάμου πατώντας τον. Ώσπου έφτασε κάποτε η
  στιγμή να σταθεί και μπροστά στον Λευτέρη. Αλλά κείνος δε σάλε-
  ψε. Σήκωσε μόνο αργά τα μάτια του και τα πήγε μεμιάς τόσο μακριά
  - μακριά μέσα στο μέλλον του - που ο άλλος ένιωσε το σκούντημα
  κι έγειρε πίσω με κίντυνο να πέσει. Και σκυλιάζοντας, έκανε ν' ανα-
  σηκώσει το μαύρο του πανί, ναν του φτύσει κατάμουτρα. Μα πάλι ο
  Λευτέρης δε σάλεψε.

  Πάνω σ' εκείνη τη στιγμή, ο Μεγάλος Ξένος, αυτός που ακολου-
  θούσε με τα τρία σιρίτια στο γιακά, στηρίζοντας στη μέση τα χέρια
  του, κάγχασε: ορίστε, είπε, ορίστε οι άνθρωποι που θέλουνε, λέει,
  ν' αλλάξουνε την πορεία του κόσμου! Και μη γνωρίζοντας ότι έλεγε
  την αλήθεια ο δυστυχής, καταπρόσωπο τρεις φορές του κατάφερε το
  μαστίγιο. Αλλά τρίτη φορά ο Λευτέρης δε σάλεψε. Τότε, τυφλός
  από τη λίγη πέραση που 'χε η δύναμη στα χέρια του, ο άλλος, μη
  γνωρίζοντας τι πράττει, τράβηξε το περίστροφο και του το βρόντηξε
  σύρριζα στο δεξί του αυτί.

  Και πολύ τρομάξανε τα παιδιά, και οι άνθρωποι με το μολύβι
  στην όψη και το άχερο στα μαλλιά και τα κοντά μαύρα ποδήματα κέ-

  ρωσαν. Επειδή πήγανε κι ήρθανε γύρω τα χαμόσπιτα, και σε πολλές
  μεριές το πισσόχαρτο έπεσε και φανήκανε μακριά, πίσω απ' τον
  ήλιο, οι γυναίκες να κλαίνε γονατιστές, πάνω σ' ένα έρμο οικόπεδο,
  γεμάτο τσουκνίδες και μαύρα πηχτά αίματα. Ενώ σήμαινε δώδεκα
  ακριβώς το μεγάλο ρολόι των αγγέλων.

  Εμεις γιατι τους προσκυναμε ακομα;;;;;;

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Ρήγας Φερραιος 25/09/2011 22:59:22

   Αυτά πλέον είναι για να τα διαβάζουμε εμείς και να τα τραγουδάνε στο Ηρώδειο οι άνθρωποι με το σβησμένο πρόσωπο. Σήμερα αυτό που μας νοιάζει, είναι πως θα αποκτήσουμε μια μπέμπα με 200 άλογα και πως θα πάμε διακοπές στο Μπαλί. Το ζήτημα είναι πως δεν θα χάσουμε το βόλεμα μας.

   Εδώ τον ανώνυμο τον ενόχλησε που ο Γιανναράς είπε ότι:
   "Προτιμώ μια πραγματική καταστροφή, παρά μια συμφωνημένη διάσωση…"

   Δυστυχώς ελάχιστοι αντιλαμβάνονται ότι η συμφωνημένη διάσωση που ζούμε 18 μήνες και συμφωνημένες διασώσεις που μας ετοιμάζουν, είναι η απόλυτη καταστροφή.

 8. firiki2010 avatar
  firiki2010 25/09/2011 16:33:37

  "...στην Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου προκαλούν προβλήματα (λόγω ανικανότητας ή αβελτηρίας) και στη συνέχεια …αγωνίζονται να τα λύσουν! Ζητούν μάλιστα να τους πούμε και μπράβο για το κατόρθωμά τους…"
  Με δυο φράσεις όλη η "λογική" της παράνοιας που ζούμε εδώ και δυο χρόνια. Και η "λογική" αυτή φοβάμαι δεν πρόκειται να αλλάξει!

  • popolaros avatar
   popolaros @ firiki2010 25/09/2011 19:20:56

   Όσο θα υπάρχει Jeffrey...θα υπάρχει και η κρίση.
   Όσο θα υπάρχει κρίση...θα υπάρχει και ο Jeffrey.

 9. Νικος avatar
  Νικος 25/09/2011 17:26:25

  Πρώτοθέμα στην Independent σήμερα.
  G20 leaders ‘expect Greece to default’
  Απλά και κατανοητά! Το σχέδιο πέτυχε. Μνημόνια, δόσεις, μέτρα απέδωσαν καρπούς! Μας σώσανε...

  h**p://www.independent.co.uk/news/business/news/meltdown-fears-for-euro-as-g20-makes-plans-for-athens-to-default-on-debt-2360641.html

 10. giannis avatar
  giannis 25/09/2011 17:41:37

  Είπα κάποτε ότι έχει καβαλήσει το καλάμι καθέτως και του έχει πειράξει τον
  εγκέφαλο, όμως δεν το γράψατε....., τώρα με τα μέτρα που πήρε και ΠΟΥ θα πάρει
  θα πειράξει το δικό μας το μυαλό, ήδη οι αυτοκτονίες αυξάνονται.

 11. JOHN avatar
  JOHN 25/09/2011 17:52:26

  Τελικα σ αυτη τη χωρα οι ανικανοι και δολιοι δεν δυσκολευονται και πολυ να πουλουν προφιλ τιμιου και ικανου και να μας εξουσιαζουν!Κλασικο παραδειγμα η κυβερνηση του ΓΑΠ.

 12. μαρικα avatar
  μαρικα 25/09/2011 19:13:36

  Τα καταφεραν και παλι οι πασοκοι, η Ελλαδα γυρω,γυρω καιγεται
  (Σκοπια,Τουρκια,το Κυπριακο) και εμεις ασχολιομαστε με τους χαχολους.
  Ο Σαμαρας πρεπει να ζητησει εδω και τωρα εκλογιες και να θωρακιστει απο τωρα απο καθε ειδους επιθεσεις απο πασοκ και λαος,μην την πατησει οπως και ο Καραμανλης.

 13. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 25/09/2011 19:57:21

  με ποιο δικαιωμα 15,5% αποφασιζει για τις τυχες της χωρας? να πανε ολα τα κομματα μαζι αφου ολοι θελουν εκλογες στον προεδρο της δημοκρατιας, και να θεσουν το αιτημα τους για εκλογες. δε παει αλλλο αυτη η κατασταση. η χωρα καταστρεφεται και αυτοι οι κυριοι που μας κυβερνουν δεν εχουν πλεον την πολιτικη και ηθικη νομιμοποιηση να περνουν αποφασεις.

 14. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 25/09/2011 20:13:23

  Ας το ξανά γράψω μια φορά ακόμα:

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΣΕ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ € ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.

  δεν υπάρχει νομική φόρμουλα και δημοσιονομικός μηχανισμός και πρέπει να σταματήσουμε να τσιμπάμε στη σπέκουλα των ΜΜΕ και των πολιτικών.


  ΥΓ

  φαντάσου αρχαίε πχ να βγει κανένας Ελληνας και να πει ότι αποχωρώ και θέτω την ισοτιμία € - δραχμής σε 1=100 με διεκδίκηση του Γερμανικού δανείου κατοχής ....πόσο εμφράγματα έχουν να γίνουν στον πλανήτη;
  Είναι το ίδιο με την μπουρδολογία ότι χρεοκοπούμε και φεύγουμε από το € ...λες και η Καλιφόρνια πχ δεν έχει $...

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Ο Ιθαγενής 25/09/2011 22:45:02

   Αν αυτό αληθεύει, τότε επίτηδες κυκλοφορούν σενάρια τρόμου, στα πλαίσια της χαλιναγώγησης του λαού..

 15. Bloody_Ophelia avatar
  Bloody_Ophelia 25/09/2011 20:59:32

  Ευρώ δε θέλατε; μάαστριχτ δεν ψηφίσατε;
  τώρα τί γκρινιάζετε;
  Τζέφρι κι αηδίες.. παγκόσμια διακυβέρνηση μαντάμ ε μεσιέ. πάρτε να χετε τώρα και βοήθειά μας.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Bloody_Ophelia 25/09/2011 21:09:43

   Δεν έχεις άδικο

  • madprof avatar
   madprof @ Bloody_Ophelia 26/09/2011 09:48:13

   Naϊf συλλογισμός! Η ΛησταρχοΚομματοΚρατικοΔιαιτοΕπιχειρηματικοΧρηματοΤραπεζοΝομενκλατούρα στο απυρόβλητο. Τυχαίο;

 16. ΓΜΠ avatar
  ΓΜΠ 25/09/2011 21:07:29

  Αυτό που είναι απο ακατανόητο εως εξοργιστικό είναι πως η χώρα βρίσκεται σ'αυτή τη θέση, και ο πρωθυπουργός είναι άφαντος, ο υπουργός οικονομίας είναι στο εξωτερικό μόνος του (δηλαδή χωρίς επιτελείο οικονομολόγων αλλά με τα κομματικά στελέχη του υπουργείου του, αντί να εχει φταχτεί στη χώρα επιτελείο με τα καλύτερα οικονομικά μυαλά που διαθέτουμε εντός και εκτός συνόρων) και οι υπουργοί τους να μαλώνουν δημοσίως καθημερινά στα κανάλια αντι να δουλεύουν στα υπουργεία τους.
  Από την άλλη μεριά, η ΝΔ να μη μπορεί να εκμεταλευτεί τίποτα, να μη προσφέρει ρεαλιστική λύση και όραμα, χάνοντας την ευκαιρία να κάνει αυτά ακριβώς που δεν κάνει το ΠΑΣΟΚ (όπως ενα υπερκομματικό, εθνικό οικονομικό επιτελείο). Χάνεται σε γενικολογίες και αοριστολογίες, ευχολόγια και οικονομικές λύσεις καφενείου. Το πολιτικό σύστημα στην έσχατη παρακμή του, γυμνό πια, αποκαλύπτοντας οτι δεν διαθέτει ικανά στελέχη και μηχανισμούς, φτιαγμένο για μιαν άλλη εποχή που εχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.
  Ο κόσμος δεν πείθεται γιατι συναισθάνεται οτι δυστυχώς ουτε η ΝΔ εχει ρεαλιστικές λύσεις. Το παλιό θέατρο της κομματικής αντιπαράθεσης και των σκυλοκαβγάδων για ψύλλου πήδημα, και η ανικανότητα να κάνουν έστω μαι ΜΙΑ πολιτισμένη και χρήσιμη συζήτηση χωρις να καταλήξουν καταστάσεις ζούγκλας, μονο αηδία και απελπισία προκαλεί!

  • madprof avatar
   madprof @ ΓΜΠ 26/09/2011 10:18:02

   Εύγε σου ΓΜΠ, το σχόλιό σου προσυπογράφει κάθε λογικά και υπερκομματικά σκεπτόμενος πολίτης!
   Βέβαια με όλα αυτά τα κομματολησταρχολαμόγια (sic!), ένθεν κακείθεν παρακείθεν, που έχουν καταλάβει τις δομές εξουσίας, ποιός σοβαρός επιστήμονας ρισκάρει το κύρος του και την αξιοπρέπειά του;
   Οδηγούμαστε σε κοινωνικό, οικονομικό και εθνικό αφανισμό και αυτοί μετράνε και σχολιάζουν τα ψίχουλα των στημένων δημοσκοπήσεων!
   Αιδώς Αχρείοι!
   ΥΓ. Οι ευθύνες της δημοσιογραφικής (τρόπος του λέγειν δημοσιογραφική!) κάστας είναι τεράστιο για το κατάντημά μας ως πολίτες και χώρα! Το κανάλι του Κυνόβιου (sic!) γιατί δεν το κλείνουν;

 17. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 25/09/2011 22:46:05

  «Αξιόπιστες πηγές εκτιµούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί πως η διαχωριστική γραµµή ανάµεσα στην «ελεγχόµενη» και στην «ανεξέλεγκτη» χρεοκοπία και ανάµεσα στη «χρεοκοπία εντός» και στη «διολίσθηση εκτός» της ευρωζώνης είναι θολή και ακαθόριστη και ότι σε περίπτωση «απώλειας του ελέγχου» τα γεγονότα που θα «παραχθούν» δεν θα ευνοήσουν την Αθήνα.»

  Πως αντιλαμβάνομαι εγώ, ένας μη ειδικός, την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και πως την συντεταγμένη:

  1) Στην ανεξέλεγκτη, η πρωτοβουλία ανήκει σε μας. Δηλαδή τους λέμε δεν μπορούμε να σας πληρώσουμε, δεν σας πληρώνουμε και ελάτε να συζητήσουμε για ένα κούρεμα με τη ψιλή. Και επειδή πλέον δεν θα μπορούμε να δανειστούμε από πουθενά, επιστρέφουμε στο εθνικό νόμισμα. Εννοείτε το τίμημα που θα πληρώσουμε θα είναι πολύ βαρύ. Εγώ πχ που χρειάζομαι ακριβά φάρμακα για να συνεχίσω να ζω, μάλλον δεν θα τα βρίσκω και έτσι θα εγκαταλείψω το μάταιο κόσμο. Άλλοι θα πάθουν άλλα. (Τίποτε βεβαίως περισσότερο, από αυτό μας κάνουν και τα χειρότερα που μας ετοιμάζουν). Αλλά μαζί με μας, θα πάθουν και οι διεθνείς τοκογλύφοι, ή αλλιώς οι αγορές. Όλοι αυτοί που μας εκβιάζουν, που μας βρίζουν και μας ξεφτιλίζουν εδώ και δύο χρόνια, ελέω Πασοκ. Σίγουρα θα διαλυθεί και η ευρωζώνη. Η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, είναι το πυρηνικό όπλο στα χέρια της Ελλάδας. "Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων". Το έχουμε κάνει και στο παρελθόν και είμαστε και περήφανοι και το γιορτάζουμε. Αλλά είναι σίγουρο ότι η πατρίδα μας θα ανακτήσει τη κυριαρχία της και κάποια στιγμή, θα επιστρέψει στην ανάπτυξη. Θα υπάρξει μέλλον για τα παιδιά μας. Όπως έγινε και στο παρελθόν.
  Δύσκολο σενάριο, αλλά υπάρχει κάποια προοπτική.

  2) Στη συντεταγμένη χρεοκοπία, το πότε θα χρεοκοπήσουμε και το πως, θα το αποφασίσουν άλλοι και μάλιστα ερήμην μας. Θα μας το επιβάλλουν. Δεν θα μας ρωτήσουν. Όπως κάποτε μας επέβαλαν βασιλείς.
  ΠΟΤΕ; Όταν θα είναι σίγουροι ότι τους κραδασμούς από τη χρεοκοπία της Ελλάδας, θα μπορούν να τους ελέγξουν. Ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα διαλύσει την Ευρωζώνη. Ότι το τραπεζικό τους σύστημα, δεν θα καταρρεύσει.
  ΠΩΣ: Σύμφωνα με αυτά που λέγονται, όλα τα Ελληνικά ομόλογα θα ανταλλαγούν με άλλα εγγυημένα από το EFSF και συγχρόνως θα κουρευτούν κατά 50%. Δηλαδή θα τα εκδώσει η Ελλάδα και θα τα εγγυηθεί το ταμείο. Δηλαδή οι χώρες της ΕΕ. Τα υπόψη ομόλογα θα διέπονται από το Αγγλικό δίκαιο και όχι το Ελληνικό. (Για να μπορούν να μας γδάρουν χωρίς δυσκολία)
  ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ:
  α) Το χρέος θα μειωθεί στα 190-200 δις, δηλαδή περίπου 100% του ΑΕΠ. Άρα όσο πρωτογενές πλεόνασμα και αν δημιουργήσουμε, δεν θα επαρκεί για να πληρώσουμε τους τόκους. Άρα ο δανεισμός θα συνεχιστεί και το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται.
  β) Τα νέα ομόλογα θα είναι εγγυημένα από τις χώρες της ΕΕ. Επόμενο και φυσικό θα είναι, οι εγγυητές να αναλάβουν και την άσκηση της οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας, αφού έχουν εγγυηθεί για μας. Το λογικό λοιπόν, είναι, να βάλουν την ασθενή Ελλάδα στο χειρουργικό τραπέζι και να αρχίσουν να κόβουν κομμάτια. Θα μας δίνουν λίγο οξυγόνο για να μη πεθάνουμε και λίγη τροφή παρεντερικά. Δηλαδή, εσύ θα ζήσεις και αυτός θα πεθάνει. Θα κάνουν ότι θέλουν. Αυτό που ζούμε σήμερα με τη τρόικα, θα είναι ο χαμένος παράδεισος.

  Μια εμπιστευτική πηγή μου ψιθύρισε, ότι η συντεταγμένη χρεοκοπία, θα ανακοινωθεί στην επέτειο του ΟΧΙ. Θα γίνει και μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για να το τιμήσουμε.

  Και όλα αυτά, χάρη στον ανεκδιήγητο ΓΑΠ

  • madprof avatar
   madprof @ Αρματιστής 26/09/2011 10:37:38

   Αρματιστή, αποδέχομαι την σοβαρότητα του σχολίου σου! Αλλά το χρέος αυξάνει γιατί πληρώνουμε σαν χώρα και πολίτες τα εγκλήματα και την εθνική προδοσία της ΚομματοΧρηματοΤραπεζικής ΑλητοΝομενκλατούρας!
   Η εκτός ευρώ λύση σημαίνει συνέχεια με την ίδια ΚοτζαμπασηκοΛησταρχοΚομματοΚρατικοΔιαιτοΕπιχειρηματικοΧρηματοΤραπεζοΝομενκλατούρα και αυτό είναι Σαδομαζοχιστικό άρα η μόνη λύση είναι: Κάθαρση, Ευρώ και ξερό ψωμί!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.