#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/12/2010 13:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο επικυρίαρχος της ΕλλάδαςΤον Αύγουστο του 490πχ ο βασιλεύς της Σπάρτης, μαζί με 300  παλικάρια, δεν δέχθηκε να υποταχθεί ο Ελλαδικός χώρος στην παντοδύναμη κυριαρχία της Περσικής αυτοκρατορίας και θυσιάσθηκε στις Θερμοπύλες, υπέρ βωμών και εστιών, προκειμένου να αναχαιτισθεί η Περσική προέλαση.

Στις 6 Ιανουαρίου του 1449, ο Κωνσταντίνος ΙΑ΄ ο Παλαιολόγος, στέφθηκε αυτοκράτωρ Βυζαντίου στον Άγιο Δημήτριο του Μιστρά και αναχώρησε για την βασιλεύουσα πόλη, την Κωνσταντινούπολη, γνωρίζοντας πως θα είναι ο τελευταίος αυτοκράτορας της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και ποτέ δεν δείλιασε στην σκέψη πως οδηγείτο στην θυσία, μέσω της αλώσεως της πόλεως, λίγα χρόνια μετά ( 29 Μαϊου 1453).

Στις 20 Μαΐου 1825, ο Παπαφλέσσας στο Μανιάκι Μεσσηνίας, μαζί με 300 γενναίους άνδρες του, προσπάθησε να αναχαιτίσει την προέλαση του Ιμπραήμ Πασά και των αναρίθμητων στρατευμάτων του, προβάλλοντας ηρωική αντίσταση, όχι γιατί πίστευε πως θα νικήσει τα φουσάτα του Ιμπραήμ, αλλά για να σηματοδοτήσει με την θυσία του, την συνέχεια του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων, έναντι της σκλαβιάς αιώνων, από τους  Τούρκους κατακτητές.

Τον Μάιο του 2010 ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών της πατρίδος μας στους δανειστές και δυνάστες του ΔΝΤ της ΚΕΤ και της ΕΕ.

Από την μία στιγμή στην άλλη χάθηκαν εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών που οδηγούν την χώρα μας σε εργασιακό μεσαίωνα.

Η υπογραφή του μνημονίου οδήγησε την «σοσιαλιστική» κυβέρνηση στην δραστική μείωση των συντάξεων και των μισθών των εργαζομένων. Στην περικοπή των δώρων στον δημόσιο τομέα και πολύ σύντομα και στον ιδιωτικό. Αύξησε όλους του έμμεσους φόρους καθώς και τον ΦΠΑ όλων των καταναλωτικών προϊόντων. Οδηγεί την μεσαία τάξη που είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας σε πλήρη διάλυση. Η μεγάλη ύφεση οδηγεί την επιχειρηματική τάξη σε εξαθλίωση και σε καθημερινά λουκέτα. Η ανεργία καλπάζει και το μέλλον για τα νέα παιδιά είναι δυσοίωνο, με αποτέλεσμα να δημιουργεί νέο μεταναστευτικό κύμα φυγής προς το εξωτερικό, την ίδια στιγμή που κατά δεκάδες λαθρομετανάστες εισρέουν στην πατρίδα μας, χωρίς κανένα έλεγχο, αλλοιώνοντας τη δημογραφική μας σύνθεση.

Ο Έλληνας πολίτης κατάντησε δέσμιος της εγκληματικότητας, του παραεμπορίου και της μαύρης αγοράς εργασίας. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα εντάσσεται και η πρόσφατη επίσκεψη του Γεν. Διευθυντού του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κάτω από φιλοφρονήσεις γαλατικής ευγένειας, ούτε λίγο ούτε πολύ μας συμβούλευσε για το καλό μας, «να είμαστε καλά παιδιά».

Η επικοινωνιακή πρωτοβουλία του Στρος Καν σηματοδοτεί την νέα εποχή της έκλειψης της Εθνικής κυριαρχίας, που ωμά υποκαθίσταται από τις επιταγές του διεθνούς κεφαλαίου, δηλαδή των αγγλοσαξόνων τοκογλύφων και κερδοσκόπων.

Ο επικυρίαρχος της χώρας μας, Στρος Καν, παρέδωσε μαθήματα υποταγής στους 300 βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου. Πολλοί  εξ αυτών έπεσαν αμαχητί, μη έχοντας καμία γνώση του “Μολών λαβέ ” και οι υπόλοιποι ετράπησαν εις άτακτο φυγή ως σύγχρονοι ριψάσπιδες .

Όλοι λοιπόν, αποδέχθηκαν τον δυνάστη τους, εκφραστή της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξεως πραγμάτων και της υπό ίδρυση παγκόσμιας κυβέρνησης.

Έτσι, αντίθετα με όσους πολύ μεγάλους Έλληνες, αναφέρω παραπάνω, αυτοί οι 300, μετά δεκαετίες, στην καταγραφή των γεγονότων από την Ιστορία, δεν θα βρίσκονται στο πάνθεόν της, αλλά στον καιάδα της λήθης. Διάχυτη δε, είναι η εντύπωση, πως πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές εκείνες, που τούτος ο τόπος σε δύσκολους καιρούς, γεννούσε ήρωες ηγέτες !!

Παναγιώτης Αποστόλου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 17/12/2010 14:22:00

  Για την τελευταία παράγραφο μην είστε και τόσο σίγουρος (εννοείται ότι συμφωνώ και προβληματίζομαι μαζί σας). Είναι τέτοιοι οι μηχανισμοί προπαγάνδας και τόσο επιφανειακή (αν όχι εκμαυλισμένη) η κοινωνία, που μπορεί μετά από χρόνια να τους θυμούνται ως αναμορφωτές, οι οποίοι πετύχανε να μεταμορφώσουν την "εθνικιστική", "ρατσιστική", αλλά και αρχιπελαγική Ελλάδα σε ένα πολυπολιτισμικό "party nation"΄που περήφανα θα εκτείνεται ως τη... Λάρισα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Bodinus1576 17/12/2010 15:15:23

   Μα, αυτό συμβαίνει ήδη όταν το κήτος λέει ξετσίπωτα ότι "τα φάγαμε μαζί" και ο λαός το ακούει και μπαίνει στο τριπάκι της συλλογικής αυτοενοχοποίησης (εκφραζόμενης με πολλούς τρόπους, κυριότερος εκ των οποίων είναι ο "κοινωνικός αυτοματισμός").

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 17/12/2010 15:19:41

    Στο μόνο, πάντως, που έφταιξε η ευμάρεια των τελευταίων ετών ήταν η μαλθακοποίηση της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων. Αποχαυνωμένοι από τα τηλεσκουπίδια, μόνη τους έγνοια ήταν η τρυφηλότητα. Καμία πνευματικότητα, καμία εγρήγορση, μόνο ραστώνη και χαλάρωση. Γι' αυτό και αδυνατούν πλήρως τώρα να σηκώσουν ανάστημα αντίστασης.

 2. Enzo avatar
  Enzo 17/12/2010 15:32:23

  αφηστε ρε παιδια. ουτε ο στρος καν μας σωζει ουτε τροϊκες ουτε τιποτα.
  εδω 3 μηνες περιμενω απο μετακομιση να φερουν την γραμμη τηλεφωνου και internet απο την forthnet που τα χει κανει σκατα με τον Οτε, το ΔΝΤ θα μας σωσει?
  τιποτα δεν παραγουμε, ουτε υπηρεσιες καν δεν παραγουμε.

 3. Χ Λ avatar
  Χ Λ 17/12/2010 15:33:29

  Συγγνώμη για την "πεζή" παρατήρηση, αλλά η μάχη των Θερμοπυλών έγινε δέκα χρόνια αργότερα, το 480 π.Χ. Το 490 έγινε η Μάχη του Μαραθώνα.

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Χ Λ 17/12/2010 17:55:41

   ...Και δεν ήταν και οι 300 ριψάσπιδες..172 ή 156 τό περισσότερο,ανάλογα με την εκδοχή...μιά πού θέλουμε να είμαστε ακριβείς.

 4. antiochos avatar
  antiochos 17/12/2010 15:34:52

  " Διάχυτη δε, είναι η εντύπωση, πως πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές εκείνες, που τούτος ο τόπος σε δύσκολους καιρούς, γεννούσε ήρωες ηγέτες !! "
  AΠΟ ΤΗΝ εντυπωση ΜΕΧΡΙ ΤΗ βεβαιοτητα,Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
  Υπομονη και επιμονη!

 5. vassilis avatar
  vassilis 17/12/2010 16:04:07

  Τοτε στις θερμοπυλες λεγαμε μολων λαβε ενω τωρα λεμε δωστε μας να φαμε .Τοτε υπηρχε πολιτισμος και αξιες τωρα υπαρχει θεοκρατια , υποταγη, σκοταδισμος.Τοτε υπηρχε Λεωνιδας τωρα παπανδρεου,καραμανλης ,μητσοτακης..Τοτε υπηρχαν Ελληνες τωρα υπαρχουν προδοτες των Ελληνων.

 6. giorgos papadakis avatar
  giorgos papadakis 17/12/2010 17:34:55

  Για τον Σ.Καν δειτε και το παρακάτω βιντεο:

  Σ. Καν - Παπανδρέου vs M. Φρίντμαν - Πινοσέτ

  http://www.youtube.com/watch?v=hUtZMfyS0uk&feature=player_embedded

 7. πατριώτης avatar
  πατριώτης 17/12/2010 22:25:35

  ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΛΠΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
  Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.
  ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.