#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/11/2010 11:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο επιθανάτιος ρόγχος της μεταπολίτευσηςΣτον δήμο της Αθήνας η αποχή ξεπέρασε το 55%, στη Θεσσαλονίκη το 46%, στην Αττική το 45% και στο σύνολο της επικράτειας το 40%, ενώ στην περιφέρεια Αττικής οι «εκλεκτοί» των δύο μεγάλων κομμάτων δεν ξεπέρασαν το 45% και οι δύο μαζί. Παράλληλα, τα άκυρα–λευκά –η ενεργός απόρριψη– έφτασαν το ιστορικό ρεκόρ του 9%! Σύνολο απόρριψης 50%!

Αυτά είναι το πρώτο και βασικό δεδομένο. Τα υπόλοιπα έπονται. Το ΚΚΕ ανέβηκε σε ποσοστό, λόγω αποχής αλλά όχι σε ψήφους. Το πολιτικό κενό διευρύνεται, αρχίζοντας όπως πάντα από τις δύο μεγάλες πόλεις και κατ’ εξοχήν από την Αθήνα. Δύο σημαδιακά ποσοστά υποψηφίων στο δήμο της Αθήνας, Αμυράς (!) 7,35% και κυρίως ο χρυσαυγίτης Μιχαλολιάκος 5,3%, λίγο πιο κάτω από την υποψήφιο του «ενωμένου» Σύριζα! Το μεταναστευτικό που οι «προοδευτικοί» είχαν εξορίσει στο πυρ το εξώτερο, εισβάλει με την πιο άσχημη γκριμάτσα του στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Η Ελλάδα είναι ώριμη για να δεχτεί κάτι καινούργιο, με τη μόνη διαφορά ότι ακόμα αυτό γίνεται δια του αρνητικού τρόπου, έχει απορρίψει το παλιό ή μάλλον αρχίζει μαζικά να το απορρίπτει, αλλά δεν μπορεί ακόμα να γεννήσει το καινούργιο, και έτσι ψηφίζει αρνητικά.

Η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να προτείνει κάτι διαφορετικό έχει ένα όνομα, Κικίλιας! Ο Σαμαράς δεν είχε τίποτε καλύτερο να προτείνει στους κατοίκους της Αττικής! Ενώ κατάφερε σε ένα βαθμό να επανασυσπειρώσει ένα μέρος της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, επιμένοντας ορθά σε μια αντιμνημονιακή πολιτική, στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας δοκίμασε την… «ανανέωση», με τον Βασίλη Κικίλια! Και έλαβε την απάντηση. (Και πάλι καλά). Αυτά είναι τα όρια ανανέωσης που διαθέτει το σύστημα των κομμάτων εξουσίας;!

Από την άλλη πλευρά το δήθεν «νέο» της Αριστεράς, ο… Αλέκος Αλαβάνος κατόρθωσε να βγει τελευταίος μεταξύ δέκα υποψηφίων, καταδεικνύοντας πως ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και η ανακύκλωση του ψευδοεπαναστατισμού και του εθνομηδενισμού δεν έχουν πλέον κανένα μέλλον. Το ΚΚΕ που λειτουργεί στοιχειωδώς πατριωτικά και έχει επαναφέρει τις ελληνικές σημαίες στις συγκεντρώσεις του, πάει πολύ καλύτερα από την εθνομηδενιστική Αριστερά. Ο καταποντισμός του Αλαβάνου και στην πραγματικότητα και του Τσίπρα σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, το τέλος του αριστερού μηδενισμού ως πολιτικής πρότασης. Στο εξής θα τον εκπροσωπούν μόνο οι «πυρήνες», η «σέχτα» κ.λπ.
Η Ελλάδα μπήκε σε αυτές τις εκλογές φορώντας ακόμα τα κουρέλια της μεταπολίτευσης. Έχασε ορισμένα, θα χάσει και τα υπόλοιπα πολύ σύντομα. Στη χώρα θα αρχίσουν να διαγράφονται δύο στρατόπεδα.

Από τη μια πλευρά το στρατόπεδο των κούϊσλινγκ, των «γερμανοτσολιάδων», του Giorgos, του Μέγκα, του Πρετεντέρη, του Παπαχελά, του Σκάι, του Καρατζαφέρη, της Ντόρας, του Τρεμόπουλου (θα προσχωρήσει άραγε ανοιχτά και ο Κουβέλης;) οι οποίοι θα επιχειρήσουν την συσπείρωσή τους, την περιπόθητη «Οικουμενική», δηλαδή μια κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί το 30% του εκλογικού σώματος, τα λαμόγια, τους έχοντες, τους τραπεζίτες, τα πασοκόσκυλα, τους διορισμένους, και τους φοβιτσιάρηδες.

Και το σενάριο πρόωρων εκλογών δεν ευοδώνεται, διότι οι πρόωρες εκλογές έγιναν και το ΠΑΣΟΚ τις έχασε! Το ΠΑΣΟΚ με 33% πανελλαδικά σε εκλογές πρωτοφανούς εκβιασμού και ακραία πολιτικοποιημένες, σε συνθήκες νέων πολιτικών εκλογών θα πάρει ίσως και κάτω από 30% και πάντως θα είναι δεύτερο κόμμα. Εξ άλλου και όλα τα εξαπτέρυγα δεν πήγαν καλά –βλέπε τους ψευδο-οικολόγους, τον Κουβέλη και τον Καρατζαφέρη. Έτσι το σενάριο πρόωρων εκλογών μάλλον ενταφιάζεται. Οι κούϊσλινγκ θα επιχειρήσουν τώρα την διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας με το υπό δημιουργίαν κόμμα της Ντόρας ή ακόμα και την ρυμούλκησή της σε «Οικουμενική».
Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ένα εξαιρετικά ετερόκλιτο ακόμα «αντιμνημονιακό» στρατόπεδο.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι η Νέα Δημοκρατία. Θα μπορέσει άραγε να ξεφορτωθεί ή έστω να περιθωριοποιήσει τα καθεστωτικά, ντορικά και φιλομνημονιακά βαρίδια (Χατζηδάκηδες, Μητσοτάκηδες, Κακλαμάνηδες κ.λπ.) με τα οποία είναι γεμάτη και να μεταβληθεί σε ένα συντηρητικό μεν αλλά λαϊκό κόμμα ή θα κυριαρχήσει στο εσωτερικό του η Μύκονος η Εκάλη και η… Ουάσινγκτον;

Στο Κέντρο και την Αριστερά, θα πάρουν άραγε το μήνυμα δυνάμεις Πασοκογενείς, η Αριστερογενείς για να επενδύσουν σε μια πατριωτική λαϊκή κατεύθυνση, έχοντας ξεφορτωθεί δυνάμεις φθαρμένες ή αναξιόπιστες τύπου Αλαβάνου, Μητρόπουλου, Δημαρά, Τσίπρα, ή θα χρειαστούν και άλλα χαστούκια; Και μήπως στο ΚΚΕ, –που βγαίνει ενισχυμένο, στο εσωτερικό της Αριστεράς– θα ενισχυθούν οι δυνάμεις που νιώθουν την ανάγκη ενός πραγματικού ανοίγματος στην κοινωνία;
Δύσκολα πράγματα! Διότι η φθορά των πολιτικών σχημάτων, η καθεστωτική τους αγκύλωση, τα πολλά χρόνια της μεταπολίτευσης, βαραίνουν πάνω τους ακόμα και στα γκρουπούσκουλα. Η φθορά τους είναι βαθύτατη και οι περισσότεροι δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους, από τον Αλαβάνο ή τον… Κικίλια.
Ωστόσο το κύμα της οργής που έρχεται από τα κάτω θα ενισχύεται, καθώς η χώρα θα βυθίζεται στην πτώχευση, την ανεργία, θα αντιμετωπίζει όλο και σοβαρότερους εθνικούς κινδύνους. Πόσο άραγε θα κρατήσει ο επιθανάτιος ρόγχος του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος;

Μερικές ακτίδες φωτός, έστω και μικρές ακόμα. Το 5,5% που πήραν στις εκλογές οι συναγωνιστές μας του «Σπάρτακου» στην Κομοτηνή, οι οποίοι κατέβαιναν για πρώτη φορά σε εκλογές, μόλις λίγο λιγότερο από την ψήφο του μουσουλμανικού συνδυασμού, το 26% που πήρε στη Λέσβο ο αγωνιστής Δημήτρης Βουνάτσος, περνώντας στον β΄ γύρο των εκλογών, τα αυξημένα ποσοστά που έλαβαν σε αρκετούς δήμους άνθρωποι σοβαροί, πατριώτες και αγωνιστές είτε από την Αριστερά είτε από άλλους χώρους. Αυτές οι θετικές νησίδες θα γίνουν περισσότερες την περίοδο που έρχονται, μέχρι να ενωθούν σε ένα νέο μεγάλο ρεύμα. Έσεται νόστιμον ήμαρ.

523.131

Αυτός ήταν ο αριθμός των ψήφων που κατέληξε στο λευκό και το άκυρο στις περιφερειακές εκλογές. Πρόκειται για το σημαντικότερο μήνυμα των εκλογών. Παρά τις πολυάριθμες επιλογές «για όλα τα γούστα», πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες άνθρωποι πήγαν γεμάτοι οργή στις κάλπες για να μαυρίσουν το σύστημα. Δεν έμειναν απλώς στην αποχή. Πήραν θέση αποδοκιμασίας του πολιτικού συστήματος.

Και από εδώ μπορούν όλα να αρχίσουν. Από εκείνους τους ανθρώπους που αρνούνται.
Αρνούνται τη συμμορία των yesmen, με επικεφαλής τον γελοίο τύπο με τα μαύρα κολάν, τα πορτοκαλιά «σταράκια» και τα κοκκινόμαυρα γυαλιά.
Αρνούνται  την τηλεοπτική δικτατορία των παπαγάλων –Τρέμη, Χατζηνικολάου, Παπαχελάς και λοιποί Οικονομέηδες– που αποτελούν το κύριο στήριγμα των αφεντικών τους.

Αρνούνται τα κόμματα της Αριστεράς που στην ουσία συμβαδίζουν με το εθνομηδενιστικό στρατόπεδο και δεν θέλουν να δουν πως η υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ προϋποθέτει την εσωτερική άλωση του αγωνιστικού ήθους της χώρας και έχει ως κατάληξή και συμπλήρωμα την υπαγωγή της Ελλάδας στη νεο-οθωμανική Τουρκία.
Αρνούνται να ταυτιστούν με μία Νέα Δημοκρατία που συνεχίζει να έχει ως εκλεκτούς της τον Κακλαμάνη, τον Κικίλια, τον Χατζηδάκη, τον Σπηλιωτόπουλο, ή τον  νεαρό Μητσοτάκη, –κομμάτι του ίδιου άθλιου και ξενόδουλου κατεστημένου– και δεν τολμάει να έλθει σε ρήξη μαζί τους.

Αρνούνται να ταυτιστούν με τον εκπεσόντα σε σκυλάκι του καναπέ του Μνημονίου πρώην φύρερ. Κάποτε «πουλούσε πατρίδα» και σήμερα ταυτίστηκε με εκείνους που «πουλάνε την πατρίδα».

Αρνούνται, υπερασπίζοντας την πατρίδα και την ταυτότητά της, να ταυτιστούν με τα ναζιστικά και φασιστικά παραπληρώματα των ξένων υπηρεσιών.
Έκαναν το πρώτο μεγάλο βήμα, της απόρριψης. Είπαν το μεγάλο ΟΧΙ και έτσι άνοιξαν το δρόμο για την αναζήτηση μιας νέας, μιας μεγάλης κατάφασης.

Γιώργος Καραμπελιάς

Περιοδικό Άρδην – Ρήξη

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spiros avatar
  spiros 10/11/2010 11:21:29

  Όλοι αυτοί πολεμούν για το δικό τους συμφέρον στην πλάτη του αγνού Νεοδημοκράτη. Θέλουν να είναι με όλους αρκεί να είναι στην ΜΑΣΑ....................

  • headbangers balls avatar
   headbangers balls @ spiros 10/11/2010 12:54:52

   ασε ρε ..ο αγνος νεοδημοκρατρης και ο αγνος πασοκτζης. σε καμια γιαγιά να τα πείτε αυτά

 2. donaE avatar
  donaE 10/11/2010 11:28:12

  Απο την χρονικη στιγμη που υπαρχει ελληνικη κυβερνηση ,που δεν δινει αλλα παιρνει εχει τελειωσει η μεταπολιτευση.

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 10/11/2010 11:30:24

  Αν και γενικά επικροτώ το κείμενο, έχω μια ερώτηση. Γιατί τόση λύσσα, ακόμα και από πατριωτικές δυνάμεις, εναντίον της επιλογής Κικίλια; Πώς ήθελε, δηλαδή, ο Καραμπελιάς να σηματοδοτηθεί η ανανέωση και η απαλλαγή από τα βαρίδια, που κατά τα άλλα ζητάει;

  • lampros avatar
   lampros @ Αυριανιστής 11/11/2010 16:23:09

   Κάνας σοβαρός, ψαγμένος, υποψήφιος, με λαϊκή βάση δεν υπήρχε;

   Όχι κάνας ψιλο-γνωστός που τον *διαλέξε* η ηγεσία για υποψήφιο ―πραγματικός υποψήφιος.

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 10/11/2010 11:35:01

  Είναι άδικος ο Καραμπελιάς με το Σαμαρά. Κανένας άλλος δεν τόλμησε να έρθει τόσο ανοιχτά σε ρήξη με το ξενόδουλο κατεστημένο του κόμματός του, όσο ο Σαμαράς.

  Και ξεχνάει και κάτι βασικό. Το "ξενόδουλο κατεστημένο" δεν είναι εντελώς μόνο του, έχει και κάποια λαϊκά ερείσματα. Το ζητούμενο για το Σαμαρά είναι να κάνει τη σύγκρουση "χειρουργικά", ώστε να κρατήσει τα λαϊκά ερείσματα των εσωκομματικών του εχθρών για δικό του λογαριασμό.

  Το θέμα δηλαδή δεν είναι απλώς να συγκρουστεί, το θέμα είναι να συγκρουστεί πειστικά, ώστε να μην φανεί ούτε "κακός", ούτε εκδικητικός, ούτε μικρόψυχος, ούτε πολιτικάντης, ούτε τίποτα.

  Με δεδομένη την επικοινωνιακή κυριαρχία των εθχρών του, την παραμικρή κίνηση του Σαμαρά θα επιδιώξουν να την υπερπροβάλουν εναντίον του.

  Είδαμε π.χ. πόσο έντεχνα την "έφερε" στον Ψωμιάδη με το θέμα του αδερφού του. Από εκείνη τη σύγκρουση, ο Σαμαράς μόνον κέρδισε. Και κέρδισε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, σε όλα τα επίπεδα. Ήταν ο μόνος που τόλμησε να τα βάλει με τον Ψωμιάδη! Ποιος Χατζηδάκης και ποιος Μητσοτάκης! Εδώ μιλάμε για "κάστρο" τοπικής εξουσίας! Κι όμως, βρήκε το κατάλληλο πεδίο και έκανε την κίνησή του, σε ένα θέμα που δεν μπορούσε να του τη βγει ο Πανίκας.

  Κάπως έτσι θα συγκρούεται, χειρουργικά, και θα δικαιώνει σιγά σιγά την εμπιστοσύνη που του δείξαμε. Δεν πρέπει όμως να επαναπευθεί επ' ουδενί και να σταματήσει τις συγκρούσεις. Ο αγώνας αυτός, ο αγώνας των συγκρούσεων κατά όλων αυτών, είναι ο δικός μας αγώνας και είναι ο λόγος για τον οποίο στηρίζουμε το Σαμαρά.

  • Kenan avatar
   Kenan @ Επώνυμος 10/11/2010 11:40:31

   Και στην Αθήνα με τον Νικήτα τα ίδια γίνονται Επωνυμε. Παρακαλάει όπως μαθαίνω για στήριξη ο δημαρχος του Ψινάκη

  • Misha avatar
   Misha @ Επώνυμος 10/11/2010 13:04:41

   Επώνυμε

   Ο Καραμπελιάς λέει αυτό που ξέρει από μέσα κι ο Σαμαράς κι ας μην θέλει να το παραδεχθεί δημοσίως. Δεν ήταν όλος αυτός ο καθεστωτικός εσμός που είχε αποκλείσει τον Σαμαρά για χάρη της Ντόρας;

   Βλέπεις ότι δεν του γράφει για τον Γκιουλέκα, τον Πανίκα ή τον Μιχαλόλια αλλά του «τη λέει» για τον Κακλαμάνη, τον Κικίλια (προστατευόμενος του Κακλαμάνη) και τα λοιπά ντοράκια.

   Ο Κακλαμάνης ήταν επιλογή νίκης; Για να κάνει την Αθηνα (όπως και ο Καμίνης βεβαίως) μια απέραντη πιάτσα πρέζας, ανδρικής και γυναικείας πορνείας και να πάρει ο Δημος υπό τη αιγίδα το gay pride;

   Ο χώρος του Άρδην προσφέρει ουσιαστική χείρα βοήθεια σε μια πατριωτική πρωτοβουλία Σαμαρά με αυτη την κριτική του.

   • Αλήθεια avatar
    Αλήθεια @ Misha 10/11/2010 13:48:16

    «Αν και από το 2004 βρισκόταν στο πλευρό του κ. Ν. Κακλαμάνη, πρώτα στο υπουργείο Υγείας και έπειτα στον Δήμο Αθηναίων, οι δυο τους δεν είχαν τον περασμένο Νοέμβριο την ίδια άποψη για το ποιος έπρεπε να ηγηθεί της ΝΔ μετά τη μεγάλη ήττα. Ο κ. Κακλαμάνης επέλεξε την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ο κ. Κικίλιας ετάχθη με τον κ. Σαμαρά. «Εκρινε σωστά» λέει άνθρωπος που τον γνωρίζει από τη θητεία του στην πλατεία Κοτζιά. Οι γνωρίζοντες υπογραμμίζουν ότι «ήταν ο μόνος από την ομάδα Κακλαμάνη που δεν συντάχθηκε με την Ντόρα».

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=349733&ct=32&dt=22/08/2010

    Ο Κικίλιας στήριξε Σαμαρά.

    • Misha avatar
     Misha @ Αλήθεια 10/11/2010 14:28:22

     Το «ομάδα Κακλαμάνη» λέει πολλά νομίζω.

     • Misha avatar
      Misha @ Misha 10/11/2010 15:01:48

      Άκουσα τον ίδιο τον Κικίλια να λέει πως για την απόφαση του να δεχθεί την πρόσκληση Σαμαρά συμβουλεύθηκε τον Κακλαμάνη

     • Misha avatar
      Misha @ Misha 10/11/2010 15:35:45

      Περισσότερα από Δευτέρα... :)

 5. zackii avatar
  zackii 10/11/2010 11:47:25

  Θα ήθελα να θέσω ένα-κατά τη γνώμη μου- σοβαρό προβληματισμό γιά το υπό σύσταση κόμμα της Ντόρας μακριά από άναρθρες κραυγές. Κατά τη γνώμη μου η ΝΔ θα είναι μπροστά στις μετρήσεις από την άνοιξη περίπου. Από την άλλη όμως το θέμα είναι πόσο μπροστά? Τόσο ώστε να έχει αυτοδυναμία?
  Με τις πιό αισιόδοξες προβλέψεις δεν το νομίζω. Μπορεί λοιπόν υπ'αυτές τις συνθήκες να αντέξει την αιμορραγία ενός 2-3% προς την κα Μπακογιάννη?
  Δεν ξέρω τους χειρισμούς που έγιναν γιά την αποχώρησή της από τη ΝΔ, και έτσι δεν μπορώ να πω αν θα έφευγε έτσι κι αλλιώς η της έδειξαν την έξοδο.
  Εκείνο όμως που τώρα τουλάχιστον φαίνεται είναι ότι η ΝΔ δεν μπορεί να αντέξει την απώλεια τέτοιου ποσοστού. Δεν ξέρω με άλλους χειρισμούς τι θα μπορούσε να είχε γίνει.
  Σίγουρα η οικογένεια Μητσοτάκη δεν είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στον τόπο.
  Όμως πιστεύω ότι στην παρούσα κατάσταση προέχει η απομάκρυνση του ΓΑΠ..

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ zackii 10/11/2010 13:50:48

   Η απομάκρυνση του ΓΑΠ προϋπόθετε την απομάκρυνση της Ντόρας. Περισσότερη ζημιά έκανε από μέσα (και στο κόμμα και στην κυβέρνηση ΚΚ) παρά από έξω. Αλλωστε και η ίδια δεν μπορούσε να αντέξει να βλέπει τον Σαμαρά πρόεδρο. Ναι, θα χάσουμε προσωρινά ένα μικρό ποσοστό αλλά μακροπρόθεσμα θα μας βγει σε καλό.

 6. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 10/11/2010 11:51:46

  Έχει ήδη αιμορραγήσει. Κανένας από αυτούς που ψήφισαν Ντόρα δεν στήριξαν τις επιλογές της ΝΔ.

  Σκέψου ας πούμε την Κρήτη. Αν δεν είχε πάρει 17% ο υποψήφιος της Ντόρας; Σκέψου και την Πελοπόννησο. Αν δεν είχαν στηρίξει όλοι οι Ντορικοί με νύχια και με δόντια τον Τατούλη; Χαλαρά, ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΑ θα ήταν η ΝΔ πρώτο κόμμα. Και χωρίς τους Ντορικούς, και με δεδομένη την (καλώς ή κακώς) πολύ χαμηλή επίδοση Κικίλια συγκριτικά με τις γαλάζιες ψήφους και αυτού ακόμη του ναδίρ του 2009 (ενώ παντού αλλού η ΝΔ ανέβηκε), η ΝΔ είναι ένα κόμμα κάτι πίσω από το ΠΑΣΟΚ!

  Μην ανησυχείς. Αν μείνουν ακόμη λίγο οι του ΠΑΣΟΚ, ο Σαμαράς λιγότερο από 60% δεν πρόκειται να πάρει στις επόμενες εκλογές. Γεροί να είμαστε, θα το δεις.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 10/11/2010 11:55:25

   Να το γράψω με αριθμούς γιατί το κόμμα δεν φαίνεται εκεί σαν σημείο στίξης, αλλά σαν πολιτικό κόμμα! Εννοούσα βέβαια 1,κάτι πίσω από το ΠΑΣΟΚ, ως αριθμό. Τώρα που το ξαναδιαβάζω μου φάνηκε ότι μπορεί να βγει και νόημα διαφορετικό.

  • zackii avatar
   zackii @ Επώνυμος 10/11/2010 13:30:25

   Μα ακριβώς αυτό που λες και συ λέω. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν μήπως ήταν άκαιρη η απομάκρυνσή της. Όσο γιά 60% δεν μπορώ -σύμφωνα και με τα τώρα στοιχεία,αποχή κλπ- ότι συμφωνώ.

 7. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 10/11/2010 11:58:14

  Σε λίγα έχω να διαφωνήσω με το άρθρο. Πήγα και στην σελίδα τους. Εχουν και rss feed οι άνθρωποι. Θα τους διαβάζω στο μέλλον. Κι ελπίζω να τους διαβάζουν και τα κομματικά επιτελεία.

  Θραξ Αναρμόδιος

 8. Αλήθεια avatar
  Αλήθεια 10/11/2010 12:08:56

  «...Η φθορά τους είναι βαθύτατη και οι περισσότεροι δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους, από τον Αλαβάνο ή τον… Κικίλια...»

  Όταν κανείς εξισώνει τον Αλαβάνο με τον Κικίλια σε οποιοδήποτε επίπεδο,
  τότε μπορεί να φανταστεί κανείς τι θέλει να πει ο ποιητής.

  Μάλλον ο τίτλος θα έπρεπε να είναι, ο επιθανάτιος ρόγχος της αριστεράς.

 9. ο παγωτατζής avatar
  ο παγωτατζής 10/11/2010 12:26:28

  The bouncing of a dead cat...
  Gone, kaput...πώς αλλιώς να το πούμε;

  Ας τής κάνουμε μια καθωσπρέπει κηδεία τουλάχιστον βρε παιδί μου ,και ένα καλό μνημο(συ)νο και είμαστε set
  Aντε και έναν επετειακό μαραθώνιο με proper attire, κάθε χρόνο
  Next please..!!!

  Y.Γ Τά γράφω for you, to understand συν-Eλληνα(!) πρωθυπουργέ Giorgos

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/11/2010 13:31:57

  Αυτά που γράφει ο Γιώργος Καραμπελιάς, όσο και αν υπάρχουν επί μέρους διαφωνίες, έχουν μία βάση και καλό είναι να τα δουν σοβαρά στη ΝΔ...
  Εννοώ να τα δουν και άλλοι εκτός του Χρύσανθου Λαζαρίδη...

 11. redteam avatar
  redteam 10/11/2010 13:49:25

  Ενώ ο Γιώργος ο Καραμπελιάς αποτελεί το νέο; Εγώ τον θυμάμαι από το 1978 στο Χημείο. Τι νέο μας φέρνει αλήθεια; Όσο για τσουβάλιασμα του Αλαβάνου στις εθνομηδενιστικές απόψεις του ΣΥΝ, μάλλον τον αδικεί, γιατί τον έχει καλέσει και σε εκδηλώσεις και τέτοια πράγματα δεν έχει πει ο Αλαβάνος. Ο Αλαβάνος ως γνωστόν αντιστάθηκε στην κατάργηση ακόμη και του άβατου του Αγίου Όρους στο Ευρωκοινοβούλιο κόντρα στους Συνασπιστές που τον έβριζαν, αλλά και στο σχέδιο Ανάν είχε πει όχι. Τώρα πως βγαίνει εθνομηδενιστής όταν χλευάζεται σήμερα από τον Συνασπισμό για εθνοκεντριστής γιατί βάζει ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας είναι ένα ζήτημα...

  • lampros avatar
   lampros @ redteam 11/11/2010 16:31:35

   Ενώ ο Γιώργος ο Καραμπελιάς αποτελεί το νέο; Εγώ τον θυμάμαι από το 1978 στο Χημείο. Τι νέο μας φέρνει αλήθεια;

   Νέο πολιτικά δεν λέμε το ...πιο πρόσφατο, αλλά αυτό που δεν μοιάζει με ό,τι επικρατούσε παλιότερα. Και σε όλη τη μεταπολίτευση δεν επικρατούσε φυσικά ο όποιος Καραμπελιάς, αλλά άλλες ιδέες: «Αλλαγή», «Φιλελευθερισμός», «Εκσυγχρονισμός», «Εθνομηδενισμός» κλπ κλπ.

   Το αν τον θυμάσαι χρονικά από το '78 ή το '66 ή το '20 δεν έχει σημασία ―εδώ υπάρχουν απόψεις από την αρχαία Ελλάδα ακόμη που είναι πιο ΝΕΕΣ από τις σημερινές παπαριές που κυκλοφορούνε ως ιδέες.

 12. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 10/11/2010 13:52:47

  Ο ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΣΙ, ΟΣΟ ΠΑΛΙΩΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ.

  • Tassos avatar
   Tassos @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 10/11/2010 13:58:15

   ΕΓΡΑΨΕΣ!!!

 13. redteam avatar
  redteam 10/11/2010 14:04:01

  Δηλαδή ο Καραμπελιάς δεν είναι γενιά της μεταπολίτευσης; Και στα νιάτα του δεν ήταν εθνομηδενιστής; Τώρα είδε το φως του; Και κριτικάρει όλους τους άλλους; Και εγώ λέω ότι ο Αλαβάνος είναι σαν το κρασί, όσο παλιώνει είναι και καλύτερος, γι' αυτό το σύστημα πάει να τον θάψει.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ redteam 10/11/2010 14:10:26

   Τον Αλαβάνο τον τελείωσαν οι κυρούλες στον Άγιο Παντελεήμονα με ένα μόνο γιαουρτάκι.
   Τώρα δεν έχει παρά να τραβήξει το καπάκι στο φέρετρό του, για να το κλείσει.
   Είναι νεκρός, μόνο που δεν του το λένε για να μην τον στενοχωρήσουν.

  • lampros avatar
   lampros @ redteam 11/11/2010 16:36:33

   Δηλαδή ο Καραμπελιάς δεν είναι γενιά της μεταπολίτευσης;

   Έχει αυτό οποιοαδήποτε σημασία; Το πρόβλημα δεν είναι προφανώς όσοι ηλικιακά είναι «γενιά της μεταπολίτευσης» αλλά οι νεοοτροπίες και οι πολιτικοί που καθόρισαν την μεταπολίτευση και οι οποίοι ακόμα είναι νταβατζήδες μας με τα ίδια ψέμματα;

   Εσύ το θεωρείς δηλαδής θέμα ...ηλικίας; Αν είσαι μιας κάποιας ηλικίας εκφράζεις αναγκαστικά και το μεταπολιτευτικό σύστημα;

   Και στα νιάτα του δεν ήταν εθνομηδενιστής;

   Ναι, και ο Θεοδωράκης ήταν νεολαία της ΕΟΝ. Έχει σημασία τι ήτανε, όταν εδώ και 20+ χρόνια όχι μόνο δεν είναι, αλλά αποτελεί βασικό πολέμιο του είδους;

   Τώρα είδε το φως του;

   Όχι, εδώ και κάτι δεκαετίες. Έχασες επεισόδια.

   Και κριτικάρει όλους τους άλλους;

   Απαγορεύεται;

 14. Έρεβος avatar
  Έρεβος 10/11/2010 14:10:48

  Καλά τα λέει ο Καραμπελιάς, αλλά εαν είχε αυτός κανέναν άλλον νέον και καθαρόν υποψήφιο εκτός του Κικίλια γιατί δεν τον πρότεινε.

  Κακά τα ψέμματα ο Σαμαράς κουβαλάει πολλά βαρίδια μέσα στη ΝΔ και προς το παρόν δεν μπορεί να τα ξεφορτωθεί. Αλλά εαν είχαν δώσει και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί το ίδιο παράδειγμα καλώντας κάποιο νέο άτομο για υποψήφιο τότε θα δινόταν το πράσινο φως και σε άλλα άξια (κατά Καραμπελιά) άτομα να μπουν στην πολιτική από την οποία τώρα απέχουν.

  Θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη δεν γίνονται, τις σωστές κινήσεις όμως πρεπει να τις επιβραβεύουμε.

 15. redteam avatar
  redteam 10/11/2010 14:14:29

  Οι κυρούλες στον Αγιο Παντελεήμονα ψήφισαν Χρυσή Αυγή αγαπητέ μου ΒΙΣ. Και βγήκαν μετά οι Χρυσαυγίτες και χαιρετούσαν ναζιστικά, κάτι που θα έπρεπε να κάνει τους Έλληνες να ντρέπονται με τόσους νεκρούς στη Γερμανική κατοχή και την Εθνική Αντίσταση.

  • Έρεβος avatar
   Έρεβος @ redteam 10/11/2010 14:20:50

   Ανάγκασαν τον κόσμο να βρει καταφύγιο στους Χρυσαυγίτες. Αυτή είναι η κατάντια της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας.

   Μην μας φταίνε οι Χρυσαυγίτες, ας μας φταίει ο εαυτός μας που επέτρεψε να φτάσει η δημοκρατία μας σε αυτή την κατάντια.

   • redteam avatar
    redteam @ Έρεβος 10/11/2010 14:21:47

    Συμφωνώ.

  • Misha avatar
   Misha @ redteam 10/11/2010 14:31:50

   Αυτή η νεοναζιστική , αποκρυφιστικού χαρακτήρα, σέχτα είναι ντροπή για την πατρίδα. Η ύπαρξη και η ρατσιστική δράση της παίζει το παιχνίδι των ακραίων εθνομηδενιστών -μεταναστεμπόρων.

   • Έρεβος avatar
    Έρεβος @ Misha 10/11/2010 14:37:36

    Ξενόφερτες οργανώσεις. Τι σχέση έχει ο φασισμός με το ελληνικό πνεύμα; Καμμία.

    Σαν ιδιοσυστασία πιο κοντά είμαστε στον ...βουδισμό παρά στον φασισμό.

 16. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 10/11/2010 14:45:19

  Το κακό, Misha, είναι ότι με τη "μπάτε-σκύλοι-αλέστε" πολιτική του Τσολάκογλου, έτσι όπως πάει θα γίνει τόσο αβίωτη η Αθήνα και οι μεγάλες πόλεις, ώστε σύντομα το 20% δεν θα περιορίζεται μόνο στα στενά όρια του Αγ. Παντελεήμονα...

 17. Αλήθεια avatar
  Αλήθεια 10/11/2010 14:46:09

  Μήπως έχεις καμιά φωτογραφία, που να δείχνει τον Κακλαμάνη μαζί με τον Σαμαρά και Κικίλια στην προεκλογική αυτή περίοδο;
  Γενικά κάτι που να δείχνει την στήριξη Κακλαμάνη στον Κικίλια;

 18. Aggelos avatar
  Aggelos 10/11/2010 14:52:37

  "Αυτή η νεοναζιστική , αποκρυφιστικού χαρακτήρα, σέχτα είναι ντροπή για την πατρίδα. Η ύπαρξη και η ρατσιστική δράση της παίζει το παιχνίδι των ακραίων εθνομηδενιστών -μεταναστεμπόρων."

  οταν το κρατος απουσιαζει και δεν παει τους μεταναστες εκει που πρεπει..
  τοτε ολες οι ακραιες φανατικες οργανωσεις θα βρουν πατημα..

  σε καθε ακραια εποχη αυτα γινονται..

  τι να κανουν οι ανθρωποι στον παντελεημονα..αφου οταν λενε οτι εχουν πηξει στους μετανατσες και να γινει κατι και οτι εχουν προβλημα..

  η κυβερνηση με τους αριστερους διανοουμενους τους λενε,,"Εσεις ειστε το προβλημα ,γιατι ειστε ρατσιστες..

  ε τι να κανουν και αυτοι?

 19. redteam avatar
  redteam 10/11/2010 14:54:04

  Λείπει η απάντηση του ΒΙΣ όποτε η συζήτηση φαίνεται ξεκάρφωτη.

 20. nina avatar
  nina 10/11/2010 15:01:32

  ο Καραμπελιάς είναι άνθρωπος με ήθος και όντως είναι σαν το παλιό κρασί. έπιασε το νόημα καλύτερα απ όλους τους κομματικούς μηχανισμούς.χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν τον Καραμπελιά και σαν την Κανέλη για να μας ανοίγουν τα στραβά μας. πάντως είτε αρέσει είτε όχι Εσεται ήμαρ.

 21. Αλήθεια avatar
  Αλήθεια 10/11/2010 15:18:38

  Από αυτό βγάζεις το συμπέρασμα ότι είναι ντορικός;

 22. καφενόβειος avatar
  καφενόβειος 10/11/2010 19:21:56

  Καλές όλες αυτές οι αναλύσεις για εθνομηδενιστές, γερμανοτσολιάδες, ντορικούς και ξεπουλημένους αλλά πού καταλήγουν όσον αφορά την οικονομία?

  Συγκεκριμένα, ο στόχος τελικά είναι να γίνουμε κάτι που να θυμίζει δυτική ευρωπαϊκή χώρα (επιτέλους!) ή μήπως να φτιάξουμε εκ του μηδενός ένα απροσδιόριστο "ελληνικό" κοινωνικό σύστημα το οποίο δεν έχω καταλάβει σε τι
  συνίσταται?
  [Π.χ ο δημόσιος τομέας θα αλλάξει και σε ποιά κατεύθυνση, η επιχειρηματικότητα/το κέρδος θα θεωρούνται αμαρτία, θα υπάρχει τραπεζικό σύστημα (εθνικοποιημένο - αλα Αλαβάνος)?]

  Συγγνώμη εκ των προτέρων, αν το παραπάνω ερώτημα θεωρείται "εθνομηδενιστικό"....

  • lampros avatar
   lampros @ καφενόβειος 11/11/2010 16:39:32

   Συγκεκριμένα, ο στόχος τελικά είναι να γίνουμε κάτι που να θυμίζει δυτική ευρωπαϊκή χώρα (επιτέλους!)

   Σαν ποιές; Σαν την Ιρλανδία του «θαύματος»; Την Ισπανία; Την Ιταλία; Την Πορτογαλία; ...

 23. ο παγωτατζής avatar
  ο παγωτατζής 10/11/2010 20:10:03

  Η απάντησή σου δίνεται λίγο πιό πάνω...

  είσαι DEAD .... τό κατάλαβες;;;
  Αντε τώρα, ξεκίνα σε άσπρο οικονομικό χαρτί, και ξέχνα τα συστήματα
  make up your own...

  • καφενόβειος avatar
   καφενόβειος @ ο παγωτατζής 10/11/2010 20:15:56

   Κατάλαβα.... θα γίνουμε μπανανία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.