#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/07/2012 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο εξοστρακισμός των αξίων και ο θρίαμβος των ... Γουλιμήδων!Στην ελληνική πολιτική σκηνή εμφανίστηκαν πολλές φορές Γουλιμήδες.

Παρέμεναν όμως στο χαμηλότερο σημείο μιας απλής κοινοβουλευτικής παρουσίας.

Αυτό άλλαξε με την άνοδο των πληβείων του Ανδρέα στην εξουσία, όταν οι απερίγραπτοι κατέλαβαν κυβερνητικές θέσεις.

Αν αύριο φτάσουμε στο σημείο ένας ανεκδιήγητος να διαδραματίσει ρόλο στην ελληνική εξωτερική πολιτική, θα σημαίνει ανεπίστρεπτη πορεία προς εθνική εξαφάνιση.

Δεν είναι ζήτημα πολιτικό, όπως συμβατικά αντιμετωπίζεται.
Είναι ζήτημα προβληματισμού για την συνέχιση της εθνικής ύπαρξης.

Για παράδειγμα, μια βαρύνουσα παρουσία Δούρου στα πολιτικά πράγματα σημαίνει ότι ο Ελληνισμός δεν διαθέτει επαρκείς, υγιείς δυνάμεις για να υπερασπίσει την ύπαρξή του, έχει ατονήσει το συλλογικό ένστικτο αυτοσυντήρησης.
Στα έμβια όντα αυτό σημαίνει θάνατο.

Κάποιος ίσως αντιλέξει εμφατικά ότι υπάρχουν υγιείς εθνικές δυνάμεις.
Όμως, το ότι δεν μπορούν να επιβληθούν έναντι των ουτιδανών, συνιστά ακριβώς την επικίνδυνη παρακμή για την οποία μιλάμε.

Πάντοτε υπήρχαν σώφρονες, σε όλα τα πολιτεύματα, σε όλες τις εποχές.
Η κατάπτωση ξεκινούσε όταν αδυνατούσαν να επιβάλουν τις απόψεις τους, να αποκτήσουν ισχύ και να ασκήσουν εξουσία σε όφελος της πολιτείας.
Π.χ, η άνοδος των δημαγωγών στην Αθηναϊκή Δημοκρατία.

Στο σημερινό κοινοβούλιο π.χ. υπάρχουν Τατσόπουλοι και Σπηλιωτόπουλοι, αλλά απουσιάζουν οι πλέον αξιόλογοι, που είτε δεν εξελέγησαν, είτε αποκλείστηκαν είτε απεχθάνονται τον συγχρωτισμό με τύπους Δούρου και σία.

Όταν όμως οι άξιοι μιας κοινωνίας εξοστρακίζονται εμμέσως, επειδή δεν θέλουν να αναμειχθούν με τα πίτουρα, τα πίτουρα έχουν κερδίσει το παιγνίδι.
Οι συνέπειες; Τις βιώνουμε καθημερινά…

Στην κόσμια πολιτική ορολογία τα παραπάνω συμπυκνώνονται σε “ασθενής ηγεσία”.

Προφήτης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris. A avatar
  Aris. A 17/07/2012 16:11:20

  Θα πρόσθετα και για την χώρα που εκπαίδευσε τους πολίτες της στον κανόνα της ελάχιστης πρόσπαθειας για το οτιδήποτε.

  Φοιτητές που παλεύουν για την παγκόσμια φοιτητική σταθερά στις εξετάσεις, επαγγελματίες οι οποίοι κάνουν το ελάχιστο που απαιτείται για να επιτελέσουν την εργασία τους, πολιτικοί θαμώνες αστείων τηλεοπτικών καφενείων και τα λοιπά.

  Οι φελοί μέσα κυρίως από την τηλεόραση που ελέγχεται από παμπόνηρους πάτρωνες επιβλήθηκαν ακριβώς επειδή είναι ανίκανοι και άρα ακίνδυνοι για τα σχεδιά τους.

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/07/2012 16:12:27

  Συμφωνώ με το πνεύμα του άρθρου. Δυστυχώς, όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα, η αριστοτελική άποψη περί της συμμετοχής στα κοινά έκανε πλήρη κύκλο, και έπαψε πια να ισχύει.
  Σήμερα, ο σώφρων άνθρωπος αποφασίζει να ιδιωτεύει, και όχι να μπλέξει με τα πίτουρα, στα οποία διαπρέπουν Δούρου, Εύα (μια είναι η Εύα), Μπιρμπίλω, βαψομαλλιάδων συνδικαλιστών, επαγγελματιών βουλευτών, γόνων, και λοιπών μαϊντανών, μνημείων του απόλυτου τίποτα που εκφράζει πια η πολιτική σκηνή μας.
  Χρειάζεται οπωσδήποτε ριμπούτ.
  Ο διαχωρισμός βουλευτών-υπουργών (που πάντα ήθελε ο Σαμαράς) θα ήταν μια καλή αρχή.
  Προσωπικά θα προτιμούσα και ανθρωποκεντρικό πολιτικό σύστημα (προεδρικό) και όχι αυτό που έχουμε σήμερα, με αποτέλεσμα να είμαστε όμηροι της κάθε μειοψηφίας, και να μην περπατά τίποτα. Στο όνομα ποιας δημοκρατίας; Αυτής του 6% που επιβάλλει τους όρους της ακόμη και για τους λαθρομετανάστες;
  Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν και δύσκολες αποφάσεις.

  • Εύα avatar
   Εύα @ Strange Attractor 17/07/2012 16:27:14

   Να συμπληρώσω στο παζλάκι αυτό και κάτι 30άρηδες φυτευτούς γιάπηδες, που ο σνομπισμός τους προέρχεται, μάλλον, από τη ''σκληρή'' προεκλογική τους δουλειά...

  • αστυαναξ κινουμενος και μονοτονος avatar
   αστυαναξ κινουμενος και μονοτονος @ Strange Attractor 17/07/2012 17:59:43

   Συγγνώμη, όλοι οι βουλευτές υπουργοί ΝΔ δεν είναι; τι εμποδίζει την παραίτηση τους από τη βουλευτική εδρα;

 3. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 17/07/2012 16:33:04

  Όταν οι άξιοι μια κοινωνίας ζητούν παραδειγματική τιμωρία των ενόχων(απο όπου και αν προέρχονται αυτοί) για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας,λοιδορούνται και απαξιώνονται σαν γραφικοί και συνομοσιολόγοι,μην απορούμε μετά για την κατάπτωση της ηθικής και την άνοδο της «δημαγωγίας».
  Δεν χτίζεις ποτέ κάτι νέο πάνω σε σαθρό έδαφος.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ανδρέας 17/07/2012 20:54:06

   Αυτή είναι η αφετηρία μου : η έλλειψη κολασμού αποχαλίνωσε κάθε ντενεκέ.

 4. βαγόνι avatar
  βαγόνι 17/07/2012 16:47:17

  Ο "έμμεσος εξοστρακισμός" ή η περιθωριοποίηση αυτών που θά έπρεπε να
  είναι μπροστά, παραμένει ένα διαχρονικό ζητούμενο.
  Τη δεκαετία του ΄80 έγινε-δεκαετίες μετά- αυτό που, με τον ένα ή τον άλλο
  τρόπο, είχε γίνει ήδη στην υπόλοιπη δύση και μερικώς ανατολικότερα: η
  είσοδος των "πληβείων", των "ανερχομένων στρωμάτων", των "μικρομεσαίων",
  πέστο όπως θέλεις.....Ο τρόπος; Η γνωστή "κοινωνική κινητικότητα" μετά
  το ρουζβελτιανό new deal, στα γρήγορα και αλα ελληνικά, δεν υπήρχε
  χρόνος, τί το ξορκίζεις;
  Αυτή είναι η "αντιπροσωπευτική δημοκρατία" με τα σύν και τα ολοένα
  ορατότερα πλήν.
  Τώρα, άν το κακό μετριαστεί με την είσοδο πιό "πεπαιδευμένων" ελίτ,
  καλώς να ορίσει,άν και το βλέπω δύσκολο.
  ' Ισως, η εξήγηση βρίσκεται σ' ένα στίχο απο το Hugh Selwyn Mauberley, του
  Pound: "....the age demanded an image of it's accelelerated grimace..."
  Η πιθανή διέξοδος δεν βρίσκεται σε έναν αναπαλαιωμένο αριστοκρατισμό
  αλλά περισσότερο στην αναζήτηση της ουσίας της δημοκρατίας και της
  ατομικής ευθύνης.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ βαγόνι 17/07/2012 20:59:09

   Συμφωνώ, αλλά για το ακροτελεύτιο, προς το παρόν, δεν βλέπω τάσεις προς ωρίμανση του αντιπροσωπευτικού πολιτεύματος, σε δημοκρατική εμβάθυνση, παρά φεουδαρχικού τύπου εκδηλώσεις και εμπορευματοποιημένη, έτι εκχυδαϊσμένη, πολιτική ζωή

 5. avanti avatar
  avanti 17/07/2012 16:56:42

  Οταν υπάρχουν νέοι φοιτητές των ΑΕΙ & των ΤΕΙ οι οποίοι αδυνατούν να πραγματοποιήσουν την πτυχιακή τους εργασία και είναι κοινός τόπος να πληρώνουν για την απόκτησή της, τότε για ποιές αξίες μπορούμε να μιλάμε πιά, για ποιά κριτική σκέψη, για ποιές γνώσεις και πως να μην επικρατήσουν τα πίτουρα.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ avanti 17/07/2012 17:07:31

   Σωστός. Προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα και τους φοιτητές, που χρειάζονται φροντιστήριο!
   Μέχρι που γνώρισα μπόλικους (ες) απόφοιτους (ελληνικής) νομικής, που δεν ήξεραν βασική ορθογραφία, και βασικές λέξεις.

   • tasos1 avatar
    tasos1 @ Strange Attractor 17/07/2012 18:09:00

    Αγαπητέ Strange για όσο η ελληνική γλώσσα δε θα θεωρείται πρωτεύον και συστατικό στοιχείο του Ελληνισμού στο σύνολό του, αυτός θα φυλλορροεί και θα αργοπεθαίνει.

 6. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 17/07/2012 17:40:43

  Ποιος δε θυμάται κοινοβουλευτικές περιόδους όπου υπήρχαν πολλοί,εν δυνάμει,πρωθυπουργοί;Προπολεμικώς αλλά και μεταπολεμικώς υπήρχαν ομιλίες όπου κέντριζαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και ήταν κομψοτεχνήματα πολιτικής αγόρευσης.
  Όμως,υπήρχε και κάτι άλλο.Πολλοί άνθρωποι,κάποτε,εισέρχονταν στη πολιτική και το μόνο που τους απασχολούσε ήταν η αγνή και άδολη προσφορά απέναντι στο έθνος και τη πατρίδα,απορρίπτοντας το μισθό που τους προσέφερε η ελληνική πολιτεία.Ποιος αμελεί τη περίπτωση του Πλαστήρα ο οποίος πέθανε σε στρατιωτικό κρεβάτι,μη έχοντας καθόλου προσωπική περιουσία;Είχε κάθε δικαίωμα να παίρνει δύο συντάξεις του στρατηγού και του πρωθυπουργού.Δεχόταν τη πρώτη μόνο.Ο αδερφός του,ψάχνοντας για εργασία,ουδέποτε είχε διανοηθεί να χρησιμοποιήσει τ'όνομα του πολιτικού αδερφού του,ο οποίος ήταν εν ενεργεία αρχηγός πολιτικού κόμματος αλλά και πρωθυπουργός.
  Ο Σοφ.Βενιζέλος είχε αρνηθεί να πάρει το μισθό του βουλευτή διότι ήταν εφοπλιστής και δεν είχε ανάγκη το βουλευτικό μισθό.
  Ο Ροδόπουλος,ο πρόεδρος της Βουλής επί Καραμανλή (προδικτατορικώς),δεν έπαιρνε το βουλευτικό μισθό διότι διέθετε ικανή περιουσία.
  Ο Αβέρωφ χρησιμοποίησε τμήμα της προσωπικής του περιουσίας για να βοηθήσει τη Νέα Δημοκρατία στο μεγάλο αγώνα που διεξήγαγε τη πρώτη παπανδρεϊκή τριετία ως αρχηγός της (τα πρώτα χρόνια του παπανδρεϊσμού ήταν εξαιρετικά δύσκολα για τη ΝΔ).
  Θα ρωτήσει κάποιος:''Γιατί αναφέρεις αυτά τα λίγα παραδείγματα;''Θ'απαντήσω ως εξής:Υπήρχε κίνητρο γι'αρκετούς υποψήφιους βουλευτές,σε παλαιότερες εποχές,να είναι μέσα στο Κοινοβούλιο διότι,πολύ απλά,θα ήταν δίπλα σε ιερά τέρατα της πολιτικής και σίγουρα από την εμπειρία και το ήθος τους θα κέρδιζαν πάρα πολλά.Σήμερα,τι θα κερδίσει κάποιος αν ασχοληθεί με τη πολιτική και εισέλθει στη Βουλή;Μυρωδιά από life style,πνευματική πενία,έλλειψη πολιτικού οράματος,έλλειψη κοινοβουλευτικής ρητορείας και πολλά άλλα.Θ'αναρωτηθεί κάποιος:''Δεν υπάρχουν και σήμερα πολιτικοί με αξία;''Βεβαίως και υπάρχουν.ΟΜΩΣ,κατά τη προσωπική μου γνώμη,εκείνα που απουσιάζουν είναι τα φωτεινά παραδείγματα του παρελθόντος τα οποία θα εμπνεύσουν,θα συμβουλεύσουν,θα παραδειγματίσουν με τη ζωή τους έτσι ώστε να ωθήσουν και άξιους ανθρώπους,εκτός ενεργής πολιτικής,να συμμετέχουν σ'αυτήν.
  Προφήτη,είναι αρκετά ενδιαφέρουσα η ανάρτησή σου.Παρ'όλο που τ'όνομα ''Γουλιμής'' έγινε πασίγνωστο από τις εκλογές του 1895 όπου για λίγες ψήφους ο Τρικούπης δεν εξελέγη βουλευτής εξαιτίας του Γουλιμή (και το ''Νεωτερικόν Κόμμα'' του Τρικούπη συνετρίβη-ήταν το πολιτικό του τέλος-ένα χρόνο μετά πέθανε απογοητευμένος στις Κάννες), εξακολουθεί αυτή η λέξη να έχει εξαιρετικά διαχρονική σημασία...Πέρασαν,από τότε,117 έτη και αυτή η λέξη εξακολουθεί να στοιχειώνει τη πολιτική ζωή της χώρας....

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Komis Montechristo 17/07/2012 20:42:40

   Πόσο δίκιο ἔχετε! Μόνο πού τότε δέν εἴχαμε ἀνακαλύψει "μμε", μπόμπολες καί ἀλαφούζους, διαμορφωτές γνώμεων καί ἤθους.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Komis Montechristo 17/07/2012 21:10:34

   Κόμη, εξαιρετικά εύστοχη και "πυκνή" η ανάλυσή σου.
   Επισημαίνεις το πιο καίριο : χάθηκαν οι ευπατρίδες της πολιτικής, οι άνθρωποι που κατέβαιναν στον πολιτικό στίβο από αγνή διάθεση προσφοράς (και από ψώνιο, μερικοί...) .
   Αυτοί, δίδασκαν και τους επόμενους.
   Ενώ σήμερα, είναι εμφανές, για όλους, το μεγαλύτερο πρότυπο έχει υπάρξει ο Φαύλος. Ο Ανδρέας.
   Και δεν εννοώ μόνο τον Τσίπρα, που έχει αντιγράψει ύφος, τόνο φωνής και στίξη, αλλά και τους περισσότερους ΝΔκράτες! Όπως τον πρ. πρωθυπουργό ΚΚ.

   Η μαζική δημοκρατία της κατανάλωσης παρήγαγε τους αντίστοιχους πολιτικούς ...

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ Προφήτης 17/07/2012 22:02:33

    Φωτεινή και Προφήτη,να'στε καλά για τα καλά σας λόγια.Όπως ακριβώς τα επισημαίνετε.Σήμερα αφενός,ΔΥΣΤΥΧΩΣ,υπάρχουν τα ΜΜΕ τα οποία αντί ν'αποτελούν πυλώνα της Δημοκρατίας,χειραγωγούν με το πιο χυδαίο τρόπο τη κοινή γνώμη αφετέρου όταν το μεγαλύτερο πρότυπο πολιτικού θεωρείται ο Αν.Παπανδρέου,τότε τι να πρωτογράψει κάποιος και τι ν'αναλύσει.....Γι'αυτό πάμε κατά διαόλου!!!

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Προφήτης 17/07/2012 22:06:09

    "Όπως τον πρ. πρωθυπουργό ΚΚ."

    Διαφωνῶ. ῾Ο ΚΚ πλήρωσε ἀκριβά τήν ἐθνική στρατηγική του. Τουναντίον ὁ ᾿Ανδρέας ἔτυχε ὑπερντλαντικῆς προστασίας. . .

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Φωτεινή 17/07/2012 23:55:16

     Φωτεινή
     Κατά κοινή ομολογία ο ΚΚ εκτιμούσε την πολιτική επιδεξιότητα και τακτική του Ανδρέα.
     Δεν συγκρίνεται εδώ η εξέλιξη της πολιτικής τους πορείας.

 7. roadrunner avatar
  roadrunner 17/07/2012 18:14:45

  "Όταν όμως οι άξιοι μιας κοινωνίας εξοστρακίζονται εμμέσως, επειδή δεν θέλουν να αναμειχθούν με τα πίτουρα, τα πίτουρα έχουν κερδίσει το παιγνίδι."
  Αυτό είναι άστοχα γενικευμένο, ισχύει μεν, αλλά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις.
  Στις πολύ περισσότερες , οι άξιοι που θέλουν, αλλά που δεν δέχονται να υπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα, κυρίως οικονομικά, τρώνε στοπάρισμα μόλις επιχειρήσουν να αναμειχθούν. Και αν ξεπεράσουν τα αρχικά εμπόδια και αναμιχθούν με τα πίτουρα, ο πόλεμος είναι ασταμάτητος και πολυεπίπεδος μέχρι να εξοστρακιστούν και πάλι.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ roadrunner 17/07/2012 21:11:36

   Τι διαφορετικό λες;

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Προφήτης 17/07/2012 22:36:00

    Η τελευταία μου πρόταση : "Και αν ξεπεράσουν τα αρχικά εμπόδια και αναμιχθούν με τα πίτουρα, ο πόλεμος είναι ασταμάτητος και πολυεπίπεδος μέχρι να εξοστρακιστούν και πάλι."

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ roadrunner 17/07/2012 23:24:24

     Λέμε το ίδιο : περιέγραψα το τελικό αποτέλεσμα , είτε λάβει χώρα σε ένα, σε δυο σε τρια κοκ στάδια.
     Είτε εξοστρακιστεί άπαξ είτε κατ' επανάληψη.

     Εξοστρακισμοί όμως συμβαίνουν και σε εταιρείες απρόσωπης διοίκησης, όπου δεν υπάρχει άμεση επίβλεψη της ιδιοκτησίας.

 8. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 17/07/2012 18:20:30

  Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την ουσία του άρθρου και να πω απλά ότι στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια αρεσκόμαστε να αναδεικνύουμε τους κάθε είδους φελλούς (ο Ανδρέας Παπανδρέου τους καθιέρωσε και ως θυρωρούς με ΄΄νονό΄΄ τον Κατσιφάρα), όμως αυτό που με αφήνει κάπως ακάλυπτο είναι η έλλειψη λειτουργικής αντιπρότασης.
  Τι θέλει ο ¨Προφήτης¨ να γίνει; Κάποιου είδους Δημοκρατία Αρίστων του Κολεγίου Αθηνών (για ψάξτε πόσοι από τους σημερινούς και χθεσινούς ΄΄ηγετίσκους΄΄ μας είναι απόφοιτοι αυτού ή τέτοιου είδους κολεγίων);
  Μήπως κάποιου είδους μικτής Βουλής (Γερουσία Αρίστων & εκλεγμένης Βουλής);
  Σε κάθε περίπτωση - ότι κι αν έχει στο μυαλό του ο συντάκτης και πολύ πιθανόν να μην είχε καν στο νου του κάτι ανάλογο όταν έγραφε το άρθρο - εγώ πιστεύω ότι μας κυβερνούν αυτοί που μας αξίζουν.
  Με κάθε εκλογικό σύστημα ή ακόμη και είδος πολιτεύματος, ο λαός πάντα έχει ή οφείλει να έχει την ευθύνη. Μπορεί το ΄΄ ψάρι΄΄ να βρωμάει από το κεφάλι αλλά πιστεύω ότι ο Ψαράς πρέπει να είναι ο ίδιος ο λαός.
  Αυτός με τη συμμετοχή του σε όλες τις κοινωνικές , πολιτικές, συνεταιριστικές & συνδικαλιστικές εκδηλώσεις- οργανώσεις οφείλει να καθορίζει την πορεία των πραγμάτων είτε άμεσα ως υποψήφιος, είτε έμμεσα ως ενεργός ψηφοφόρος. Εάν αφήνουμε άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, μπορεί τελικά να ρίξουν και εμάς μέσα σ΄αυτή.
  Εν κατακλείδι φταίμε όλοι, γι αυτούς που εκλέγουμε, γι αυτούς που δεν εκλέγουμε, για το ότι δεν συμμετέχουμε και φυσικά γιατί αφήνουμε αναπάντητα κάποια φληναφήματα του τύπου ΄΄ μαζί τα φάγαμε΄΄. Είναι άλλο το ότι αφήσαμε να μας τα φάνε (και άρα είμαστε ηλίθιοι) και άλλο μαζί τα φάγαμε (και άρα είμαστε συνένοχοι).
  Η λύση είναι μία : Συμμετοχή παντού. Στη δημοκρατική λειτουργία, στον υγιή συνδικαλισμό, ακόμη και στα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας μας . Αλλιώς καλά να πάθουμε!!!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 17/07/2012 21:17:16

   "φταίμε όλοι, γι αυτούς που εκλέγουμε, γι αυτούς που δεν εκλέγουμε, για το ότι δεν συμμετέχουμε"

   Θα σε απογοητεύσω. Και να φερθείς υπεύθυνα, αν είσαι μειοψηφία "έχασες".
   Ασχολούμαι με τις πολιτικές ηγεσίες, "ηγεσίες" στην περίπτωση, ακριβώς επειδή θέτουν τα πρότυπα στις κοινωνίες.
   Σ΄αυτό ομονοούν από τον Μακιαβέλλι μέχρι τον Πατρ. Φώτιο.
   Και τα πρότυπα δημιουργούν τις πλειοψηφίες.

   • ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
    ΘΟΔΩΡΟΣ Κ @ Προφήτης 17/07/2012 23:39:39

    Επαναλαμβάνω πάλι ότι δεν διαφωνώ, αλλά αυτό που αναζητώ είναι η λειτουργική αντιπρόταση.
    Διατυπώθηκαν οι ενστάσεις,οι εικασίες και οι διαπιστώσεις.
    Από τον Strange διατυπώθηκε έμμεσα και μία πρόταση (η Προεδρική Δημοκρατία που σε αρκετούς κερδίζει πόντους). Εγώ είπα τη γενική μου άποψη για τη συμμετοχή, γιατί έχω σιχαθεί τους προπονητές του καναπέ .
    Δε νομίζεις ότι και συ πρέπει να περιγράψεις κάπως την πρότασή σου;
    Αν δε κάνεις μία τέτοια απόπειρα, το άρθρο μένει ημιτελές και ο καθένας μπορεί να βγάλει συμπεράσματα όπως αυτά που εγώ έβγαλα αρχικά (δηλ. Αριστοκρατία) ή ακόμη και Αναχωρητισμό (π.χ τύπου του αγαπημένου μου Στελάρα Παπαθεμελή ) .

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 18/07/2012 00:45:03

     Την απάντηση στην ερώτηση σου μήπως την κάνω ανάρτηση...

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/07/2012 18:24:12

  Ένας καιρός βαθειάς κρίσης, οικονομικής ή πολιτισμικής, είναι ταυτόχρονος κίνδυνος και ευκαιρία. Η πραγματική σοφία έτσι τον αντιμετωπίζει, ανεξαρτήτως τόπου και εποχής. Από τον Θουκυδίδη και το Ι Τζίγκ, μέχρι τον Αντόνιο Γκράμσι και τον Ρομπέρ Σουμάν.
  Η κρίση του 1929 έβγαλε από τα σωθικά της τον χειρότερο δικτάτορα της Παγκόσμιας Ιστορίας Αδόλφο Χίτλερ αλλά και τον μεγαλύτερο Πρόεδρο των ΗΠΑ όλων των εποχών, Φραγκλίνο Ρούσβελτ.
  Η σημερινή Ευρωπαική κρίση, κρίση οικονομική που ανέδειξε τις δομικές ανεπάρκειες της Ευρωπαικής Ένωσης, συνέπεσε με την απόδειξη της μεταπολεμικης Ελληνικής παρακμής. Τη απόδειξη ότι επί δεκαετίες οικοδομήθηκε αποτυχημένο κράτος, αποτυχημένη κοινωνία και οικονομία. Αλλά έχουμε ακόμη δρόμο. Δεν φτάσαμε ακόμη στην τελική φάση, στην κορύφωση της κρίσης.
  Ο Α. Γκράμσι είχε πει για την αρχή της δεκαετίας του 1930 "ο παλιός κόσμος πεθαίνει, αλλά ο νέος ακόμη δεν έχει γεννηθεί. Είμαστε στην εποχή των τεράτων". Και ακόμη δεν είχε προλάβει να δεί τα μεγάλα τέρατα. Ποτέ δεν πρόλαβε.
  Τα "τέρατα" που είδαμε ήδη μπροστά μας, ατομικές ή συλλογικές οντότητες, είναι ως τέρατα μετριότητες, τίποτε το ιδαίτερο δεν είδαμε ακόμη. Ούτως ή άλλως ζούμε σε εποχή που δεν ευνοεί τις ισχυρές προσωπικότητες, τερατώδεις ή ευεργετικές. Η ιστορία λέει όμως, ότι στην κορύφωση της κρίσης, μαζί με - αλλοίμονο - τα μεγαλύτερα και πιό επίφοβα τέρατα, τότε θα φανούν και οι αξίες: Ισχυρές προσωπικότητες και οι ομάδες τους, με μακρινή όραση, ανιδιοτέλεια και σθένος. Ισως με πιό πολλή αδυναμία στη δόξα παρά στο χρήμα. Οι "Ρούσβελτ" της σημερινής κρίσης, άτομα και συλλογικότητες, οι οι νέοι "ηγεμόνες" κατά την Γκραμσιανή ορολογία, θα πιστεύουν και θα στηρίζονται στη Δημοκρατία, κυρίως στην Βεμπεριανή "ηθική της υπευθυνότητας" (και όχι στην "ηθική της πεποίθησης'), αλλά αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσουν και κάποια δόση καισαρισμού. Όπως ο αυθεντικος Ρούσβελτ παρέκαμπτε με τεχνάσματα το απομονωτικό Κογκρέσσο, γιατί ήξερε από την αρχή ότι ο Χίτλερ δεν θα εξημερωθεί αλλά μόνον θα νικηθεί. Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν και έκτακτα μέτρα.
  Δεν φθάσαμε ακόμη στην καρδιά της, αλλά η κρίση, μέσα σε οδύνη και ωδίνες, θ' αναδείξει και τις νέες αξίες, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Ακόμη πολύ λίγα έχουμε καταλάβει.
  ΥΓ. Αγαπητέ Προφήτη, δεν ξέρω γιατί βλέπεις ειδικά την κ. Δούρου ως δείγμα ανεπάρκειας. Του λόγου μου, συγκριτικά με ότι κυκλοφορεί στο πολιτικό προσωπικό, δεν την βλέπω έτσι. Μου φαίνεται ότι έχει ικανότητες και γνώσεις. Έχει επίσης την ετοιμότητα να προφυλάγεται από κακοτοπιές, είναι εύστροφη, ξέρει πότε πρέπει να καλυφθεί και πότε "να τραβήξει πιστόλι": Υποθέτω ότι δεν έχει τον συνήθη βαθμό "άγνοιας κινδύνου" και άκριτης ροπής προς το ρίσκο που χαρακτηρίζουν δυστυχώς τα 9/10 των Ελλήνων πολιτικών - και αυτό το θεωρώ προσόν υπολογίσιμο. Το μέλλον θα δείξει, μου φαίνεται εξελίξιμη, επιφυλάσσομαι με το μυστήριο hobby μου, του ερασιτέχνη πολιτικού ψυχαναλυτή.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Ο Θείος 17/07/2012 18:32:54

   Άλλο εξελίξιμη, και άλλο "στρατολογημένη εξελίξιμη"...

  • Αξύριστος Μαρξιστής avatar
   Αξύριστος Μαρξιστής @ Ο Θείος 17/07/2012 18:41:24

   Θείε αν και γενικά η γραφή σου είναι διεθνιστική εδώ είσαι άψογος.
   Γ ια τη Δούρου τι να πούμε, ότι βοηθάει στην αποδόμηση τους έθνους;

   Η ακατάρριπτη Θουκιδίδεια θεωρία λέει ότι αιτίες πολέμου είναι
   1. ο ηγεμονισμός (πελλοπονησιακοί πόλεμοι,Γερμανία σήμερα)
   2. Η αποικιοκρατία (Χίτλερ,Σοβιετικό κατασκεύασμα)

   Για να ανακοπούν όλα αυτά και να υπάρξει δημοκρατία απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη έθνους. Η Δούρου δεν κινήται προς αυτή την πλευρά αλλά προς την αντίθετη του εθνομηδενισμού, δηλαδή του ηγεμονισμού και του καταναλωτισμού. Τα έθνη όταν κινδυνεύουν αμύνονται και είναι χαρακτηριστικό και μη μετρήσιμο το πως οργανώνονται.
   Η ΕΕ ως θεσμός δεν έχει αποτύχει. Η οργάνωσή της είναι στο σχέδιο Ντεγκώλ-γνώστη της Θουκιδειας θεωρίας -ανεξάρτητων εθνών.
   Αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή στις διατάξεις και στους νόμους που
   ωφελούν εξωθεσμικούς πραράγοντες να παρεμβαίνουν.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αξύριστος Μαρξιστής 17/07/2012 19:05:53

    1. Ως ερασιτέχνης "πολιτικός ψυχαναλυτής" αξιολογώ την κ. Δούρου, όχι ως στρατευμένος κομματικά ή ιδεολογικά.
    Η αξιολόγησή μου είναι "τεχνική" και εν μέρει Βεμπεριανή (Politik als Beruf -"Ο πολιτικός ως κλήση και κλίση - "επάγγελμα").
    Δεν χωράει -ισμούς κτλ, αυτά είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.
    2. Για τα άλλα: Μετά την Γαλλική επανάσταση και πάλι το έθνος = Nation = "καθημερινό δημοψήφισμα" (Ernest Renan). Δηλαδή, μια κάποια επιστροφή στον Αθηναικό Δήμο, έστω και κυρίως με αντιπροσωπευτική λειτουργία.
    Για τις απαρχές της ΕΕ, Ντε Γκώλ κτλ εν μέρει συμφωνούμε, αλλά οι πολιτικοί θεσμοί είναι "οργανικές" οντότητες και άν δεν εξελιχθούν, πεθαίνουν). Μπήκαμε μετά το 1945 σε διαλεκτική λοιπόν: Επιμέρους έθνους και οιονεί "πολυεθνικού Ευρωπαικού έθνους". Είναι μακρύς ο δρόμος.

    • Αξύριστος Μαρξιστής avatar
     Αξύριστος Μαρξιστής @ Ο Θείος 17/07/2012 20:51:41

     Δεν σε είπα στρατευμένο.
     Για τον Βέμπερ διαφωνούμε γιατί ήταν ο προθάλαμος του σοσιαλισμού. Η θεωρία του ήταν ότι με τη "γραφειοκρατία ελέγχεις το κράτος".
     Με τη Γαλλική επανάσταση έγινε το εξής:
     Υπήρχαν οι δυο θεωρίες του Αριστοτέλη
     1. Η ανθρωποκεντρική
     2. Η θρησκευτική με ανθρωποκεντρικά στοιχεία
     Στην προσπάθειά τους να καταργήσουν τη Θεοκρατία κατήργησαν τον Αριστοτέλη

     Πέρα από τους πολιτικούς θεσμούς ως οργανικές οντότητες που εξελίσονται, ταυτόχρονα παραδίπλα υπάρχουν οι εθνικές ετερότητες που αναπτύσσονται και ζητάν εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία.Αυτό το γνωρίζουν οι εξωθεσμικοί παράγοντες και σου πασάρουν τη λαθρομετανάστευση,ειρήνη με βόμβες, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ως δημοκρατικά κόμματα και τη Δούρου ως σημαντικό παράγοντα δικαιωμάτων του ανθρώπου

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Αξύριστος Μαρξιστής 18/07/2012 10:51:43

      Με τη Γαλλική επανάσταση έγινε ότι γίνεται σε όλες τις επαναστάσεις, όταν επικρατήσουν: "Έφαγε τα παιδιά της" και έγινε αντίδραση. Γι αυτό προτιμώ τον μεταρρυθμισμό απο τις επαναστάσεις.
      Ο Βέμπερ είναι ο γενάρχης και υπόδειγμα των αστών κοινωνιολόγων.
      Έγραψε βέβαια ότι "ο καπιταλισμός είναι ένα σιδερένιο κλουβί". Και ότι στην όψιμη φάση του θα φθάσει εκεί μέσα να αναπαράγει "μηδενικά, τιποτένια πλάσματα": («Ειδήμονες δίχως πνεύμα, ηδονιστές χωρίς καρδιά: Αυτά τα μηδενικά θα νομίζουν ότι έχουν φθάσει σ' ένα απλησίαστο μέχρι τότε επίπεδο της ανθρωπότητας» - "Fachmenschen ohne Geist, Genußmenschen ohne Herz: dies Nichts bildet sich ein, eine nie vorher erreichte Stufe des Menschentums erstiegen zu haben").
      Υπήρξε διορατικός και έντιμος αστός κοινωνιολόγος. Ο πιό έντιμος από τους κοινωνιολόγους γενικώς, αστούς ή σοσιαλιστές.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Αξύριστος Μαρξιστής 18/07/2012 11:00:48

      Οι Ροβεσπιέρος κτλ "κατήργησαν" την θρησκεία και θέσπισαν την λατρεία του "Ανώτερου Όντος" ή του "Λόγου"!
      Χα, χα, πίσω στους Φαραώ, στον Θεό-¨Ήλιο στον Ρα!
      Αυτά οι Αντόρνο, ο Χορκχάιμερ ("διαλεκτική του Διαφωτισμού") και ο Χάμπερμας τα αποκάλεσαν "εργαλειακό Λόγο", μετατροπή του Διαφωτισμού σε Σκοταδισμό.

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ Ο Θείος 17/07/2012 19:05:23

   Επειδή έχει μείνει άναυδος από την επάρκεια και τις γνώσεις του Ψυχάρη, της Κεφαλογιάννη, και τόσων άλλων (Κεδίκογλου, Κυριάκου ...) που ως γνωστόν με την αξία τους κι όχι με ξένες πλάτες περήφανα περπάτησαν μες στης βουλής τις στράτες

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/07/2012 18:31:49

  Μου φαίνεται επίσης ότι αντίθετα με πολλούς συντρόφους της στο κόμμα, αποφεύγει την βίωση της πολιτικής ως lifestyle. Η οποία βίωση, βραχυπρόθεσμα εκτοξεύει τις δημοτικότητες, αλλά είναι μακροπρόθεσμα πάντοτε άκρως καταστροφική για οποιονδήποτε πολιτικό.
  Μια εικασία είναι μόνον. Και οι "πολιτικοί ψυχαναλυτές" κάνουμε πάμπολλα λάθη.

 11. th avatar
  th 17/07/2012 18:40:22

  η απόγονος του Γουλιμή, είχε απαντήσει προ εικοσιπενταετίας -γιά τα λεγόμενα του Τρικούπη- στον κ. Γιάννη Μαρίνο.

 12. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2012 22:08:03

  Αρχικά να σε καλοσωρίσω ξανά στη "μάχιμη" αρθογραφία. Ο λόγος σου μου έλλειψε. Ξέρεις τι άλλο φαίνεται να λείπει από τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία; Η αίσθηση του "Κοινού Αγαθού". Δεν υπάρχει κάτι το οποίο να θεωρείται τόσο Ιερό ώστε κάποια συλλογικότητα να νιώθει την ανάγκη να το βάλει πάνω από το προσωπικό συμφέρον. Δεν υπάρχει, επίσης, Αγωγή και Ευγένεια. Εκτίμηση για το Καλό. Κατά συνέπεια, οι άξιοι (που γνωρίζουν την αξιοσύνη τους - πάντα γνωρίζουν) αηδιασμένοι αποσύρονται στην ιδιωτική σφαίρα. Έτσι επιπλέουν οι μέτριοι και οι υπομείονες επωφελούμενοι από την ανυπαρξία Δομών. Σε έκτακτες συνθήκες (εκτάκτου ανάγκης) μια Ισχυρή (Βεμπεριανή όπως λέει ο Θείος) Προσωπικότητα, θα μπορούσε να παίξει ρόλο καταλύτη στην συλλογική ενεργοποίηση των αξίων...Ίδωμεν

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2012 23:38:39

   Ξενητεμένε μας αδερφέ! Τι γίνεσαι;
   Αλλάζω μονο τη διατύπωσή σου.
   Αυτό που εξέλιπε είναι η Ιερότητα.
   Η κοινή αποδοχή ότι ορισμένα πράγματα μάς υπερβαίνουν.

   Αυτό προήλθε από την "δαιμονική" ανάπτυξη της τεχνολογίας που
   1) έδωσε λύσεις πρακτικές ζωής, αλλά όχι στα αιώνια εσωτερικά βάσανα
   2) προσέδωσε αλαζονεία στο άτομο, την αίσθηση ότι είναι ο ίδιος Θεός και μπορεί να ελέγξει τα πάντα - την ώρα που αρκεί μια Κατρίνα για να τον προσγειώσει.

   Η αναπτυξη της τεχνολογίας στήριξε τη μαζική παραγωγή.
   Και όταν "μαζοποιούνται" τα πάντα, "μαζοποιείται" και η Πολιτική.
   Καλή Αντάμωση!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Προφήτης 18/07/2012 00:12:09

    ΑΙΣΧΥΛΟΥ - ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ

    ΧΟΡΟΣ (Ερυνίες)
    ...Της μητροκτονίας το κρίμα αν γίνει κανόνας, όλα θα αναστραφούν. Θα τα λύσει τα χέρια των θνητών τούτη η πράξη. Ανόσιοι γιοι δεινά θα σωρεύουν στους γονείς τους στο μέλλον.
    Και μας τις Σκύλες κυνηγήτρες του φόνου οργή για τ' Ανόσιο δε θα μας πιάνει. Και οι φόνοι θα είναι ελεύθεροι. Θα τα λεν τα δεινά τους ο ένας στον άλλον κι ατέλειωτα θα 'ναι. Και όποιον χτυπά το κακό θα μένει αδικαίωτος.
    Κι όποιον χτυπήσει το κακό δε θα έχει να σηκώσει κατάρα "Ω Δίκη Θεά Των Ερινύων εκδίκηση!" Με ανήμπορους θρήνους πατέρας και μάνα του κάκου θα κλαιν'. Της Δίκης ο θρόνος δε θα υπάρχει.
    Καλό να υπάρχει μέσα μας φόβος και το νου να κρατάει. Η σωφροσύνη είναι καλή και όταν βογγάει.
    Θνητός στην καρδιά του που δεν έχει φόβο - και για κράτος ακόμη ισχύει το ίδιο - δεν σέβεται δίκιο.
    Ζωή στο ζυγό θα ζείτε και ζωή δίχως νόμους. Μέγα κακό. Το μέτρο ευλογεί ο θεός. Κι εποπτεύει. Και ο λόγος του φως είναι.
    Την Ύβρη γεννά η ασέβεια πάντα κι ο φρόνιμος νους γεννάει την άχραντη σ' όλους ευτυχία που θέλουμε.
    Σους αιώνες και για πάντα μια αλήθεια ισχύει. Τη Δίκη να σέβεσαι. Για χάρη του κέρδους μην την κλωτσήσει το άθεο πόδι σου. Θα πληρώσεις πικρά. Το γραμμένο. Το γονιό σου να σέβεσαι πρώτα απ' όλα και τον ξένο που δέχεσαι στο σπίτι σου, τίμα.
    Όποιος μονάχος του διαλέγει το δίκιο καλότυχος θα 'ναι και βαριά συμφορά δεν θα τον εύρει.
    Κι αυτός που ενάντιος λαιμαργώντας πλουτίζει θα τον βρει το κακό με σχισμένα πανιά και σπασμένο κατάρτι.
    Δεν ακούει κανείς - κι ας φωνάζει πνιγμένος στη δίνη. Ο θεός τον σαρκάζει αυτόν που ο νους του δεν λογαριάζει τι θα τον βρει για να περάσει τον κάβο.
    Τα πλούτη που σώριασε στης Δίκης το βράχο χτυπώντας τα άδειασε. Άκλαυτος πάει.

    Καληνύχτα φίλε μου...

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/07/2012 00:57:08

     Ευχαριστώ Γιάννη ...

 13. abc avatar
  abc 17/07/2012 22:26:56

  Αγαπητέ Προφήτη,
  Η Δούρου προσωπικά μου είναι αντιπαθής ως γυναίκα και ως πολιτικός.
  Ομως να την κατατάξουμε στους Γουλιμήδες πρίν καλα καλά ερθει "ανθ' ημών"
  στα πράγματα, μάλλον δείχνουμε οτι, αν μη τι άλλο, τουλάχιστο την φοβόμαστε.
  Παρ΄όλα ταύτα μόλις την συγκρίνω με μια ομότιμη κυρία της ΝΔ, ας πούμε πχ. την κυρία Παπακώστα, αρχίζω να την συμπαθώ και να λέω ας την δοκιμάσουμε πρώτα και βλέπουμε. Αλλωστε μετά τις κυρίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον η σειρά της. Ας μην βιαζόμαστε να φτάσουμε στο συμπέρασμα πριν διαβάσουμε το κείμενο...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ abc 17/07/2012 23:49:28

   "...μάλλον δείχνουμε οτι, αν μη τι άλλο, τουλάχιστο την φοβόμαστε"

   Όχι βέβαια αγαπητέ φίλε/φίλη.

   Η παθογένεια ξεκινά από το ΠΑΣΟΚ και τους απίθανους που έφερε στην κεντρική πολιτική σκηνή.
   Μετά, όταν οι ντενεκέδες έβλεπαν τους ομοίους τους στην εξουσία, από τον γνωστό κοινωνικό φθόνο/μιμητισμό, "καιγόντουσαν" : γιατί όχι κι εγώ (όταν έγινε εξουσία ο τάδε βλαξ).

   Σε ένα εκμαυλισμένο εκλογικό σώμα που διαρκώς έριχνε τα πρότυπα ποιότητας, εκλέχτηκαν.

   Έτσι δημιουργήθηκε η φαυλοκρατία και η αναξιοκρατία.

   Η Δούρου είναι σύμπτωμα της ασθένειας - όχι η ασθένεια.
   Και μόνο το ότι της αναγνωρίζεις το δικαίωμα να αποφασίζει για τις τύχες του Έθνους είναι η εκδήλωση της ασθένειας.

   • abc avatar
    abc @ Προφήτης 18/07/2012 12:32:26

    Δεν κατάλαβα,
    Αυτοί στους οποίους εσύ έχεις αναγνωρίσει το το δικαίωμα να αποφασίζουν για τις τύχες του Έθνους δεν είναι η εκδήλωση της ασθένειας?
    Αν το πιστεύεις, αποκάλυψέ τους και σε εμάς για να μην ψηφίζουμε άρρωστους...

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ abc 18/07/2012 14:50:50

     Οι κοινωνίες με ενεργό το ένστικτο της αυτοσυντήρησης γνωρίζουν και βάσει κριτηρίων και εξ ενστίκτου ποιοι είναι οι πιο ικανοί για να τις καθοδηγήσουν.

     Όταν αυτό δεν υπάρχει, συνιστά κοινωνική "ασθένεια".

     Η Δ. δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα ανάδειξης σε πολιτική θέση, απ' όπου ενδέχεται να αναλάβει κυβερνητική θέση με συνέπεια η ανεπάρκειά της να αποβεί επικίνδυνη.
     Υπάρχουν πάρα πολλοί/πολλές. Επελέγη σαν μια χαρακτηριστική περιπτωση, για την ανάδειξη του ευρύτερου θέματος.

     Κι επειδή το θέτεις προσωπικά : η ανεπάρκεια ανθρώπων σαν τη Δούρου να χειριστούν κρίσιμα εθνικά θέματα είναι αξιωματική. Αν δεν το αποδέχεσαι, και προσβάλλεσαι, απλά διαφωνούμε.
     Ψήφισέ την. Αυτό έκαναν τα χαμηλά(πνευματικά, ηθικά, αισθητικά) στρώματα της κοινωνίας με τους ομοίους τους, του ΠΑΣΟΚ, επί 35 χρόνια. Και φθάσαμε εδώ.

     Πριν τις εκλογές του 2009 φωνάζαμε (δες το αρχείο antinews) ότι ο Γιώργος δεν είναι ανίκανος, είναι επικίνδυνος. Το 45% δεν το συμμεριζόταν. Τα αποτελέσματα γνωστά.

     • abc avatar
      abc @ Προφήτης 18/07/2012 21:15:32

      Τώρα συνενοούμαστε καλύτερα μου φαίνεται.
      Κατ' αρχήν δεν θεωρώ καθόλου πιθανό η Δούρου να χειριστεί κρίσιμα εθνικά θέματα.
      Δεύτερον δεν θα την ψηφίσω.
      Θα ψηφίσω μαζί σας αυτούς που θα έχουν απόλυτη επάρκεια να χειριστούν κρίσιμα εθνικά θέματα.
      Αυτό δεν σημαίνει οτι θα απαγορεύσουμε στη Δούρου να διεκδικεί πχ. υπουργείο, διότι μέχρι να εμφανιστεί ο Δικός μας Εκλεκτός που θα διαθέτει τα αδιαμφισβήτητα προσόντα, η Δούρου, αν και δεν την συμπαθώ προσωπικά, αναγνωρίζω οτι δεν είναι η χειρότερη μεταξύ των διεκδικητών αυτής της θέσης μέχρι σήμερα...

 14. DebbyTant avatar
  DebbyTant 18/07/2012 07:22:59

  Προφητη
  απο καπου θα τους κραταει αυτη μωρε,
  Αbc,
  αν δε σου κανει σα γυναικα, μη της το πεις αποτομα και στεναχωρεθει
  Φαιλτωρα,
  οι γονεις ειναι το παρελθον μα τα παιδια μας το μελλον..

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ DebbyTant 18/07/2012 14:53:12

   Έξυπνο το ψευδώνυμό σου.

 15. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 18/07/2012 07:59:20

  Προφήτη,
  πολύ καλό άρθρο.
  Μικρό, λιτό, και μεστό.
  "...οι άξιοι μιας κοινωνίας εξοστρακίζονται εμμέσως, επειδή δεν θέλουν να αναμειχθούν με τα πίτουρα, τα πίτουρα έχουν κερδίσει το παιγνίδι..."
  Με μία φράση περιγράφεις σαφέστατα όλη την τελευταία 40ετία...
  Γι'αυτό ακριβώς πρέπει να διαλυθούν τα υπάρχοντα κόμματα, ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ (*), για να ανακατευτεί η τράπουλα από την αρχή...

  (*) Κομματίδια τύπου "Ανεξάρτητοι Ελληνες", ΣΥΡΙΖΑ, κλπ.κλπ. κουβαλούν μαζί τους όλη τη σαπίλα, τα σαπάκια, των τελευταίων 40 ετών...

 16. arcane avatar
  arcane 18/07/2012 08:53:55

  Κάθε πολιτικό κόμμα ορισμένου μεγέθους έχει και μερικούς βουλευτές που είναι νούμερα. Το ΠΑΣΟΚ είχε τον Κουλούρη, η ΝΔ είχε και έχει τον Πολύδωρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη Δούρου. Παρατηρήστε ότι όλοι αυτοί ανεβαίνουν ως ένα ορισμένο σημείο και μετά αυτογελοιοποιούνται, γελοιοποιώντας και τον αρχηγό που τους ανέδειξε. Οσο γιά τον Γουλιμή, αντιγράφω από Βικιπαίδεια:

  "Ο Μιλτιάδης Γουλιμής (1844 - 1896) ήταν Έλληνας πολιτικός.
  Καταγόταν από το Αγγελόκαστρο Μεσολογγίου και ήταν γιος του Γεώργιου Γουλιμή, βουλευτή και γόνου παλιάς οικογένειας αρματωλών. Ασχολήθηκε με την πολιτική εκλεγόμενος στις βουλευτικές εκλογές του 1887 βουλευτής με το κόμμα του Χαρίλαου Τρικούπη. Στις εκλογές του 1895 ήταν υποψήφιος με το κόμμα του Δηλιγιάννη καταφέρνοντας να κερδίσει τον Χαρίλαο Τρικούπη για μόλις τέσσερις ψήφους.[1] Μετά από αυτό ο Τρικούπης αποσύρθηκε από την πολιτική δηλώνοντας ανθ΄ ημών ο Γουλιμής, φράση που πέρασε στην ιστορία.[2]
  Απεβίωσε το 1896."

  Τι το επιλήψημο είχε ο Γουλιμής, πέρα από το γεγονός ότι νίκησε τον χρεωκοπήσαντα τη χώρα Τρικούπη;

 17. rollin avatar
  rollin 18/07/2012 11:03:44

  Η δουρου ειναι η κλασσικη γυναικα της αριστερης προοδευτικης κ δημοκρστικης νοοτροποιας 38 χρονια τωρα μετριες σπουδες γλωσσοκοπανα με πασοκικα δημοσια ενσημα που ερχετε τωρα να πει σε 1.500.000 ανεργους πως ετυχε την.πηραν τηλ. μια μερα απ το γραφειο του τζοχατζο κ της ειπαν ψαχνουμε ολη την ελλαδα για συνεργατες αλλα το CV ηταν εντυπωσιακο κ σε παρακαλουμε ελα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.