#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/05/2011 17:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο "εμφύλιος" της Αστυνομίας στο Facebook

«Εμφύλιος» με βιλαέτια και τσιφλίκια στην ΕΛ.ΑΣ.Στα πρόθυρα της πλήρους απαξίωσης βρίσκονται, η ομάδα «Ζ» και τα περιπολικά της Αμεσης Δράσης, που άλλοτε αποτελούσαν την εμπροσθοφυλακή της ΕΛ.ΑΣ. και την πρώτη επιλογή του πολίτη στις δύσκολες στιγμές. Η δύναμή τους ολοένα συρρικνώνεται και οι αρμοδιότητές τους συνεχώς περιορίζονται σε βάρος της ασφάλειας του πολίτη, ενώ το «σαράκι» του αλληλοσπαραγμού έχει ενσκήψει στην άλλοτε κραταιά υπηρεσία και κατατρώει τις σάρκες της, τα «παιδιά» της, που δεν είναι άλλα από τις επιμέρους υπηρεσίες και ομάδες, όπως η «Δ», η «ΔΙ.ΑΣ.», η «Ζ» και τα περιπολικά του «100».

 

Πρωτοφανή γεγονότα

 

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ στον σημερινό "Τύπο της Κυριακής" η κατάσταση που επικρατεί στην Αστυνομία είναι ενδεικτική των δυσάρεστων αυτών καταστάσεων:

 

Σήμερα, οι αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» δεν ξεπερνούν τους 100, όταν μόλις πριν από τρία χρόνια ήταν σχεδόν τριπλάσιοι.

 

Σήμερα, στην Αθήνα της εγκληματικότητας με τα ποικίλα προβλήματα παραβατικών και αντικοινωνικών συμπεριφορών, με τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες και τις γκετοποιημένες περιοχές, σε κάθε εξάωρο (βάρδια) βγαίνουν μόλις 20 μοτοσικλετιστές της ομάδας «Ζ» και αυτοί όχι σε καθαρά αστυνομικά καθήκοντα στο πλευρό του πολίτη, καθώς η υπηρεσία τους αναλώνεται ως επί το πλείστον σε φύλαξη στόχων.

 

Σήμερα, σε ολόκληρη την Αττική βγαίνουν σε κάθε βάρδια μόλις 30 περιπολικά, όταν παλαιότερα (και με μικρότερη εγκληματικότητα) τα περιπολικά έφταναν τα 45.

 

Σήμερα, στην Άμεση Δράση οι μισοί αξιωματικοί δεν μιλούν με τους άλλους μισούς. Κάθε αξιωματικός και επικεφαλής ομάδας έχει το δικό του βιλαέτι, η έννοια της ιεραρχίας και της πειθαρχίας λίγο-πολύ έχει καταστρατηγηθεί και ο διοικητής της Υπηρεσίας, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Βαλλιάνος, δεν διοικεί τα επιμέρους τμήματα της Άμεσης Δράσης, τα οποία έχουν αυτονομηθεί!

 

e-κκλήσεις για ανακωχή μέσω facebook

 

«Σοβαρευτείτε προτού χάσετε παντελώς τη συμπαράσταση του κόσμου και την υπόληψή σας. Βρείτε τα, εσείς οι αξιωματικοί, γιατί ο πόλεμος κατά της εγκληματικότητας δεν κερδίζεται με έριδες και αντιζηλίες. Το πρώτο θύμα αυτού του ιδιότυπου “εμφυλίου” στην ΕΛ.ΑΣ. είναι η κοινωνία. Εμείς, οι απλοί αστυνομικοί, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρει η Αστυνομία τη χαμένη της αξιοπρέπεια». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν μέσω facebook χιλιάδες απλοί αστυνομικοί στους επικεφαλής αξιωματικούς της Άμεσης Δράσης στα γκρουπ των ομάδων «Ζ», «Δ» και «ΔΙ.ΑΣ.».

 

Την ώρα που τα ανώτερα κλιμάκια των νευραλγικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. επιδίδονται σε υπόγειο πόλεμο, οι μοτοσικλετιστές που βρίσκονται υπό τις διαταγές τους πηγαίνουν κόντρα στη διχόνοια που καλλιεργείται και δηλώνουν ότι «ορκιστήκαμε στην ίδια σημαία και βγάζουμε το ψωμί μας στους ίδιους δρόμους για να ζήσουμε τίμια και να χαρούμε όσα αγαπάμε».

 

«Τρώει τα παιδιά της»

 

Οι τρεις σελίδες που έχουν δημιουργήσει στο facebook άνδρες από τις τρεις ομάδες της δίκυκλης αστυνόμευσης αριθμούν συνολικά περισσότερα από 100.000 μέλη. Εκεί οι αστυνομικοί καταθέτουν τους προβληματισμούς, τις περικοπές στους μισθούς και την αγωνία των συγγενών τους για το ρίσκο της δουλειάς, ενώ κρίνουν την κυβέρνηση επειδή έβαλε τα ιδιωτικά συμφέροντα πάνω από το καλό της Αστυνομίας.

 

Επίσης, δίνουν συμβουλές ασφάλειας ο ένας στον άλλον, όπως για την ολισθηρότητα του δρόμου, προσπαθούν να βρουν αίμα για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και σχολιάζουν τις «θύελλες» που έχουν ξεσπάσει στο Σώμα. «Η ΕΛ.ΑΣ. τρώει τα παιδιά της. Έτσι γίνεται στην Ελλάδα. Έφτιαξαν υπηρεσίες δύο ταχυτήτων και ξεκίνησαν τον “εμφύλιο”. Και όλα αυτά για να προστατέψουν ιδιωτικά συμφέροντα», γράφει ο Κώστας στη σελίδα της ομάδας «Ζ» και ο συνταξιούχος συνάδελφος και συνονόματός του, Κωνσταντίνος, συνεχίζει από κάτω: «Είμαι 60 χρόνων και σας βεβαιώνω ότι τέτοια κατάσταση δεν έχω ξαναδεί στο ιστορικό σώμα της Αστυνομίας. Βάζω και την περίοδο της Χωροφυλακής μαζί».

Το ίδιο διαπιστώνει και ο Γιάννης. «Ντροπή στους κυβερνώντες για τα χάλια που κατάντησαν την Αστυνομία. Την έχουν ρίξει τόσο χαμηλά που δεν πάει άλλο. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ξαναβρεί η Αστυνομία τη χαμένη αξιοπρέπειά της» αναφέρει. Και συνεχίζει: «Ο πόλεμος ενάντια στην εγκληματικότητα δεν κερδίζεται με διχόνοια. Σοβαρευτείτε προτού χάσετε τη συμπαράσταση του κόσμου που κερδίσατε με τη θυσία των δύο παλικαριών στου Ρέντη».

Σε άλλη ανάρτηση, η Ρένα κατακρίνει την απόφαση της κυβέρνησης να «ψαλιδίσει» τους μισθούς των αστυνομικών. «Κόβουν από τους ανθρώπους που ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους στο δρόμο. Να κόψουν από εκεί που πρέπει να κόψουν. Για παράδειγμα, από τους λογαριασμούς τηλεφώνου του Πάγκαλου», σχολιάζει, όπως και δεκάδες άλλοι συνάδελφοί της.

 

«Είμαι υπερήφανη…»

 

Διαφορετική νότα στις σελίδες των μοτοσικλετιστών της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν οι αφηγήσεις αστυνομικών και συγγενών τους από προσωπικές εμπειρίες. «Έχω να θυμάμαι πολλά. Το βλέμμα μιας κοπέλας που σώσαμε από βιαστή, το “ευχαριστώ” από μια έγκυο που έφτασε έγκαιρα στο νοσοκομείο, το χαμόγελο ενός παιδιού που του επέστρεφα το κινητό και το χαρτζιλίκι από δύο κλεφτρόνια που το χτύπησαν, την “καλημέρα” από τον περιπτερά που το βράδυ αποτρέψαμε διάρρηξη εις βάρος του και πολλά άλλα. Εγώ για αυτά ζω, για αυτά μπορεί και να πεθάνω», γράφει ο Θοδωρής στο γκρουπ της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.».

 

Συγκινητική είναι και η ανάρτηση της Ευγενίας: «Είμαι υπερήφανη σύζυγος και αδερφή αστυνομικού. Είναι δύο άνθρωποι αξιοπρεπείς και υπεύθυνοι στη δουλειά τους. Εχετε σκεφτεί τα δικά μου παιδιά και εμένα αν κοιμόμαστε μέχρι να έρθει σπίτι ο μπαμπάς; Αλλά ξέχασα, δεν σας ενδιαφέρει, παλεύετε στο όνομα της δημοκρατίας. Και κάτι άλλο. Οι αστυνομικοί είναι ένας από όλους μας. Και κατά βάση συμφωνούν μαζί σας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/05/2011 17:26:21

  Λίγο μας τα χαλάνε τελευταία οι της ΔΙΑΣ, που άρχισαν να ασχολούνται με παραβάσεις κράνους, ζώνες ασφαλείας, κλπ.
  Ας επικεντρωθούν στο έργο της αποτροπής του (μικρο)εγκλήματος για το οποίο τους ευγνωμωνούμε.

  • Ήρεμος avatar
   Ήρεμος @ Strange Attractor 08/05/2011 17:47:56

   Ας καταργήσουμε τον Κ.Ο.Κ. τότε. Ούτως ή άλλως, σε πλήρη ανομία οδεύει η χωρα.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Ήρεμος 08/05/2011 18:03:47

    Υπάρχει κι η τροχαία ξέρεις...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Ήρεμος 08/05/2011 18:05:52

    Ήρεμε, δες κι αυτό πριν βιαστείς να κρίνεις:
    h__p://www.antinews.gr/2011/02/19/86452/

    Και άλλα πολλά παρόμοια σε αυτό εδώ το σάιτ.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Strange Attractor 08/05/2011 18:06:53

   Αντιλαμβάνομαι την ουσία του σχολίου σου Ατράκτορα, αλλά περνάει τα λάθος μηνύματα, το κράνος δεν είναι μόνο για ασφάλεια του μοτοσυκλετιστή, αν με το παραμικρό αιωρούμενο σώμα (από σκουπιδάκι μέχρι...γλάρο) σβαρνιάζεται ένας αναβάτης, οι πιθανότητες ατυχήματος από άλλους οδηγούς πάνω στην προσπάθεια αποφυγής του "εκπεσόντα" εκτοξεύονται στα ύψη. Ακόμα και η ζώνη είναι θέμα ασφάλειας όλων αφού συγκρατεί καλύτερα και τον οδηγό σε περιπτώσεις απότομου φρεναρίσματος ή αποφευκτικών ελιγμών.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ TopGunZ 08/05/2011 18:09:50

    Συμφωνώ, αλλά η ΔΙΑΣ έχει άλλες προτεραιότητες. Έτσι δεν είναι;
    Μου έχει τύχει να δω δυο μηχανές και 4 άτομα της ΔΙΑΣ να γράφουν παπάκι, και δίπλα να περνά Τσετσένος με καγκουροάμαξο με μαύρα φιμέ τζάμια, να σπινάρει, να μην έχει πινακίδες κλπ.
    Τέτοιους να σταματάνε να βγάζουν λαυράκι, όχι τα παπάκια.

    • Greece Pleading avatar
     Greece Pleading @ Strange Attractor 08/05/2011 18:59:34

     αμα ανοίξει ο κόσμος το στομα του για το χάλι της ΕΛ.ΑΣ ουτε οι πιο βαθιες σπηλιες δε τους φτανουν για να κρυφτουνε απ το φτυσιμο του κοσμου.
     Τωρα εχουμε τη μετατροπη της ΔΙΑΣ σε Ζ, με προστιμα κτλπ κτλπ κι απο αστυνομευση γιοκ. Ειδικα βλεπουν τον αλλοδαπο να εγκληματει και πατανε γκαζι να εξαφανιστουν πριν προλαβει καποιος να τους καλεσει. Τραγικα χαλια.

  • ern avatar
   ern @ Strange Attractor 08/05/2011 21:59:37

   Πάνε να τους καταστρέψουν. Τόσο απλά.

   Δεν θέλουν να μείνει τίποτα όρθιο στην χώρα, καμία προφύλαξη, καμία ασφάλεια.

 2. kopritis avatar
  kopritis 08/05/2011 17:29:20

  perastika

 3. Κατερίνα avatar
  Κατερίνα 08/05/2011 23:29:39

  Και ξαφνικά μικρές ήρεμες επαρχιακές πόλεις- τόσο μικρές στα όρια της κοινότητας και του χωριού- γέμισαν με μαύρες φιγούρες.

  Χωρίς πρόσωπο....... Μόνο μαύρα ρούχα και μαύρο κράνος.
  Δίας ή Αδης είναι άραγε?????
  Σε ποιόν Θεό αντιστοιχεί το μαύρο χρώμα??????

  Και ξαφνικά, οι ποιό καλοί οι μαθητές ονειρεύονται να γίνουν όταν μεγαλώσουν........ αστυνομικοί!!!!!!
  Αυτοί είναι οι μαύροι καβαλάρηδες σήμερα.

  Γιατί όχι άλλωστε;
  Και ο πρόεδρος τους απόστρατους ......από κάτι..... έπελεξε σαν target group ......
  για να μιλήσει.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Κατερίνα 09/05/2011 00:55:12

   Καλά, εσείς στη μικρή επαρχιακή πόλη φωνάξτε κανένα ποδοσφαιριστή ή τραγουδιστή να σας σώσει αν πάει να σας βιάσει κανά πάκμαν στο σπίτι σας όταν βλέπετε Δε Ρήαλ Χάουζγάιβζ. Αυτά είναι επαγγέλματα που πρέπει να κυνηγάνε τα παιδιά μας ε? Αμ τι, μπασκίνες θα τα κάνουμε?

  • ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
   ΑποΜηχανηςΦτωχος @ Κατερίνα 09/05/2011 02:09:57

   Στη δική μου μικρή ήρεμη επαρχιακή πόλη δεν είναι περίεργο πλέον να έχουμε 30 διαρήξεις σε ένα 24ωρο.

 4. Orestios avatar
  Orestios 09/05/2011 01:25:30

  Κακώς δεν αφήνεται ελεύθερη η αγορά όπλων.
  Η διάλυση είναι δεδομένη στα Σώματα Ασφαλείας πια.
  Με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας.
  Ενώ το έγκλημα γιγαντώνεται.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Orestios 09/05/2011 13:28:16

   Ελεύθερη είναι, αρκεί να μην είσαι Έλληνας νομοταγής πολίτης.

 5. Κατερίνα avatar
  Κατερίνα 09/05/2011 01:32:22

  Αυτοί είναι οι μαύροι καβαλάρηδες σήμερα.......

  Και όποιος δεν καταλαβαίνει....
  δεν ξέρει που πατάει και που πηγαίνει....

 6. ΑΓΑΠΗΝΩΡ avatar
  ΑΓΑΠΗΝΩΡ 09/05/2011 07:53:15

  ΕΛ[Λ]ΑΣ: τρόπος να ζεις, ΙΔΑΝΙΚΟΝ για να πεθάνεις...


  ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ!!!

 7. ANNITA avatar
  ANNITA 09/05/2011 09:55:29

  Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ χρόνια το κάνουν αυτό, επειδή έχουν ένα βαθμό παραπάνω θεωρούν ότι αυτοί εξουσιάζουν όχι μόνο τον κόσμο αλλά και τα τμήματά τους. Ας τους πει κάποιος κας τους τρίξει τα δόντια να καταλάβουν ότι,κανείς δεν είναι κτήμα κανενός και ότι και αυτοί εκτελούν έργο ζωής. Καλά θα κάνουν να σταματήσουν το τροπάριο, να βάζουν διχόνια στο υπόλοιπο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ αλλά κ στις ομάδες-τμήματα που διοικούν.ΔΕΝ ΗΓΟΥΝΤΑΙ.
  Είναι ένα τροπάριο που έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια οι ίδιοι αξιωματικοί αλλά και Δ-ντες κλπ και όλοι όσοι πρόσκεινται στην ιεραρχ'ια της Αστυνομίας.Αντί να καταλάβουν κ να χωνέψουν ότι εκτελούν έργο κάνουν μια μίζερη εσωτερική μικροπολιτική και σπέρνουν διχόνοιες αντί να κρατούν ενωμένη την ΕΛ.ΑΣ. και να βοηθήσουν να παράγει έργο και αποτελέσμα στις δράσεις τους.Αντί να βοηθήσουν να κατοχυρωθούν τα εύλογα αιτήματα του σώματος. Να γίνει κ ένα καλό ξεκαθάρισμα από όσους αστυνομικούς σπιλώνουν την ιδέα και το έργο της αστυνομίας. Αντί όλων αυτών το μόνο που τους νοιάζει είναι το απωθημένο τους. Να ηγηθούν.Αφού δεν θα γίνουν ποτέ πρωθυπουργοί μπαίνουν στην θέση του πρωθυπουργού δια μέσου της υπηρεσίας κ το παίζουν ηγέτες. Χαλίφης στην θέση του χαλίφη. Για μαζευτείτε κ δώστε την βοήθεια που χρειάζεται ο κόσμος στους δρόμους και στις γειτονιές. Για μαζευτείτε κ αφήστε κατά μέρος τους τσιφλικοκαβγάδες. Η αστυνομία δεν είναι ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ, είναι ένα σώμα που υπηρετεί, για να το κάνω πιο απλά, υπηρετώ σημαίνει ΒΟΗΘΩ, συμμετέχω, να υπάρχει τάξη και ασφάλεια. Για μαζευτείτε και δείτε τι πρέπει να γίνει να διεκδικήσετε ΟΛΟΙ σας και να κατοχυρώσετε αιτήματα που χρονίζουν. Ο κόσμος κοιτάει μπροστά όχι πίσω.Τα τσιφλίκια που δημιουργήσατε μέσα στο χώρο της αστυνομίας θυμίζουν άλλες εποχές. Τους τσιφλικάδες της Θεσσαλίας π.χ., εκείνοι εκμεταλλευόταν την δύναμη που τους παρείχε το χρήμα κ η ακίνητη περιουσία τους και σεις σαν αξιωματικοί την μικρή ισχύ που δίνει ένα αστέρι, το οποίο έχει ημερομηνία λήξης.

 8. NONOS avatar
  NONOS 09/05/2011 12:17:59

  Η Αστυνομια διελυθει ελεω συνδικαλισμού και ΠΑΣΟΚ που ακουστηκε ενοπλο σωμα της πολιτειας να συνδικαλίζεται,γι αυτό χαθηκε και ο σεβασμός και η τιμη στην παλαι ποτε ενδοξη Ελληνικη Χωροφυλακή που οσο κι αν δεν αρεσει σε μερικούς μπαρουφολογους ιδεαλιστες κατα βαθος ο απλός λαός την νοσταλγεί γιατι στο κατω κατω της γραφής κοιμωμασταν και με τα παραθυρα και τις ποτρες ανοιχτες ρε αδερφέ.................

 9. 200exi stin elbetia avatar
  200exi stin elbetia 10/05/2011 04:29:12

  Οταν τσακωνοντουσαν για το ποιος θα διαχειριστει το ευρωπαικο πακετο ηταν καλυτερα?

 10. george avatar
  george 10/05/2011 08:03:57

  μερικοι παντως την εχουν δει ιστορια και οτι καποιοι ειναι,, παντωςξερω ατομα που μπηκαν με μεσω εκει οποτε μην το ψαχνετε κανεις δεν κανει την δουλεια του αν μπει με μεσω τα εχει ολα δεδομενα να γιατι εγιναν ετσι τα πραγματα στην ελλαδα κανεις δεν χανει την θεση του οποτε? τρωει η δεν κανει τιποτα αφου ειναι δεδομενο οτι δεν θα χασει την θεση του

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.