#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2013 10:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί εκπτώσεις στην εθνική κυριαρχίαΗ κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, την παρούσα χρονική περίοδο , είναι εξαιρετικά τεταμένη. Υπό αυτές τις συνθήκες θα δικαιολογούσε κανείς την ύπαρξη ορισμένων «μικροαβλεψιών» σε άλλους τομείς, όπως είναι η στάση της Γείτονος στα ελληνοτουρκικά.

Όμως στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αντίθετα βλέπουμε τουρκικά πλοία να αρμενίζουν προκλητικά στο Αιγαίο και τούρκικα αεροπλάνα να κάνουν σωρεία  παραβιάσεων  και παραβάσεων.

Το κερασάκι στην τούρτα των τουρκικών προκλήσεων/διεκδικήσεων είναι η εκμετάλλευση της ευκαιρίας, που προσέφερε το ΝΑΤΟ και η Τουρκία την αξιοποίησε, με την Ελλάδα απλά θεατή, με αποτέλεσμα να εκτελεί περιπολίες (12,18,25 Ιουνίου 2013) στο πλαίσιο της επιχείρησης «ACTIVE ENDEAVOUR» εντός του ελληνικού FIR σκιαγραφώντας την ελληνική ΑΟΖ και περνώντας πάνω από την πλωτή πλατφόρμα της ENSCO στο οικόπεδο «12» της Κύπρου.

Ο αρμόδιος διοικητής του ΝΑΤΟ (COMMARAIRNATO) εξέδωσε σήμα (15 Μαΐου) και ζήτησε  αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας για περιπολία στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης «ACTIVE ENDEAVOUR» και όχι μόνο. Το σήμα αυτό ήρθε και στη χώρα μας αλλά δεν ανταποκριθήκαμε παρά το ότι η εν λόγω περιοχή είναι ζωτικού ελληνικού ενδιαφέροντος. Η Τουρκία ανταποκρίθηκε  και στέλνει αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN 235, στις 12,18 και 25 Ιουνίου 2013 να εκτελέσουν περιπολία σε περιοχή που περιλαμβάνει τμήμα του FIR Αθηνών και σκιαγραφεί την ελληνική ΑΟΖ, η οποία εκτείνεται νότια της Κρήτης και ανατολικά Ρόδου και Καρπάθου, περιλαμβάνει όλη την περιοχή του Καστελόριζου και φτάνει μέχρι δυτικά και νότια Κύπρου περνώντας πάνω από την πλωτή πλατφόρμα της ENSCO στο οικόπεδο «12» . Την περιοχή αυτή την δήλωσε στο ΝΑΤΟ και το αντίστοιχο τουρκικό σήμα λήφθηκε από τις ελληνικές αρχές (CAOC 7, MAKA ATHENS κλπ) στις 4 Ιουνίου 2013.

Θα αναρωτηθεί κάποιος «τι σημαίνει αυτό με την Τουρκία είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ;», αυτό είναι σωστό μόνο που η σύμμαχος έχει θέσει κόκκινες γραμμές πολέμου στην χώρα μας και ανοικτά αμφισβητεί με λόγια και έργα την κυριαρχία μας.

Στις υπηρεσίες του ΓΕΑ και του ΓΕΕΘΑ υπάρχει μεγάλη αναστάτωση για την ολιγωρία που επέδειξε το ΑΤΑ και το CAOC 7   στη διαχείριση αυτού του σοβαρού θέματος και διερωτώνται ποια θα είναι η θέση των εθνικών εκπροσώπων μας όταν θα γίνεται ενημέρωση στη Συμμαχία των αποτελεσμάτων της αποστολής από την αναφορά των πληρωμάτων του τουρκικού αεροσκάφους για την θαλάσσια περιοχή Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου, Κατελόριζου ,Κύπρου.

Αν η ηγεσία των ΕΔ και του ΥΠΕΘΑ γνώριζαν τα προαναφερόμενα γεγονότα και τήρησαν παθητική  στάση τότε έβαλαν ένα ακόμα λιθαράκι στο βουνό των τουρκικών προκλήσεων. Αν δεν γνώριζαν, γιατί κάτι τους ξέφυγε ας αρχίσουν, να σκέφτονται με ποιο τρόπο τέτοια φαινόμενα θα εκλείψουν. Ο ελληνικός λαός, που χειμάζεται από την οικονομική κρίση και στέκεται όρθιος , δεν επιθυμεί εκπτώσεις στην εθνική κυριαρχία της χώρας του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 12/06/2013 13:16:37

  Ουδεν σχολιον, ο τιτλος του αρθρου τα λεει ΟΛΑ.....

 2. Aρχιμήδης avatar
  Aρχιμήδης 12/06/2013 14:12:40

  "βλέπουμε τουρκικά πλοία να αρμενίζουν προκλητικά στο Αιγαίο και τούρκικα αεροπλάνα να κάνουν σωρεία παραβιάσεων και παραβάσεων."
  Πενήντα χρόνια τώρα βλέπουμε αυτή την εικόνα. Οπως και τον "πόλεμο" μπάτσων και αναρχικών που ποτέ δεν αρχίζει και ποτέ δεν τελειώνει. Κι απ' τις δυό πλευρές τα ΜΜΕ να λοιδωρούν τους κυβερνώντες που δεν τολμούν να περάσουν απο τον εικονικό στον πραγματικό πόλεμο για να "δείξουν" στους άλλους πιος είναι ο Αληθινός Πατριώτης...Στοιχηματίζω οτι οσο ζούμε δεν πρόκειται ποτέ αυτός ο πόλεμος να πάψει να είναι εικονικός.
  Και οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι προμηθευτές των όπλων μας και οι μιζαδόροι και των δύο πλευρών.

 3. ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ avatar
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ 12/06/2013 15:16:08

  Καποιοι ανώτατοι αντί να τρέχουν στους διαδρόμους και να ασχολούνται με το αν θα γίνουν αρχηγοί και να διαφημίζουν τις διπλωματικες τους σπουδες ας ασχολούνται και με αυτά τα καθημερινά αλλά τόσο σημαντικά θέματα. Εκτός κι εαν είναι υπεράνω. Όσο για αυτά που αναφέρει ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ, αυτό καραδοκούν και οι γείτονες, να κουραστούμε να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα μας. Το αν θα βγαίνουν κερδισμένοι οι εμποροι οπλων επίσης είναι δικο μας θέμα. Εαν έχουμε Ακηδες σίγουρα θα είναι υπερ τους.

 4. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 12/06/2013 15:52:54

  Για τους γνωρίζοντες, οι φωτογραφία είναι πολύ ενδεικτική των δυνατοτήτων που έχουμε να επιβάλουμε την εθνική μας κυριαρχία: Τα σαραβαλάκια F-4 που αύριο θα βρεθούν αντιμέτωπα με τα F-35 των Τούρκων...

  Μόνο ο Ταγίπ μας σώζει! (μπάς και διαλύσει την Τουρκία)

 5. Νικολάκη εφέντης avatar
  Νικολάκη εφέντης 12/06/2013 17:40:57

  Κοίταξε να δεις... Η Ελλάδα ασχολείται με πιο σοβαρά θέματα, π.χ. την ΕΡΤ.

  Δεν ασχολείται με ψιλολόγια, μπαταρίες για τα υποβρύχια μας, ναύλα για την μεταφορά των πλεονασματικών αρμάτων από τις ΗΠΑ, πυρομαχικά για τα Leopard-2. Όχι, προέχει η δουλειά της Μπίλιως και του Παπαδόπουλου...

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 12/06/2013 20:50:21

  Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, Πρώτες των Πρώτων. Αόρατες, ψυχωμένες, υπολογίσιμες, θανατηφόρες. Γι αυτές, αγόγγυστα κάθε θυσία! http://bit.ly/194GB4B

  «Εμείς και στους Θεούς, ορθοί μιλούμε.»
  ~Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Της Λευτεριάς «Το Δίζυγο Πυρ»

 7. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 13/06/2013 08:58:07

  Δέν είναι η πρώτη φορά με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια επαγγελματική συμπεριφορά συγκεκριμένων ανθρώπων και ούτε η τελευταία. Ο κατάλογος είναι μακρύς απο το "Η Κύπρος πέφτει μακριά", ως την αποχώρηση απο το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ η οποία και είχε ως αποτέλεσμα να παραδοθεί ο ζωτικός χώρος του Αιγαίου στον έλεγχο της Τουρκίας.Απο την αναγνώριση ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο (Μαδρίτη) ως το Ευχαριστώ τους Αμερικανούς των Ιμίων.Απο το mea culpa του Νταβός ως την Απομάκρυνση-Παραμονή των Νατοϊκών Βάσεων.Απο την χρήση Ελληνικού Εδάφους στις Αμερικανο-Νατοικές εμπλοκές στην ευρύτερη περιοχή μας μέχρι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Θράκη

  Κάποιοι έχουν μεταφράσει το Ανήκομεν εις την Δύση σε όρους υποτέλειας , υποταγής και όχι σε όρους ισότιμης συνεργασίας και αλληλοσεβασμού .Πάντα αυτοί οι κάποιοι είναι στο απυρόβλητο ίσως λόγω του ότι αποτελούσαν και αποτελούν βραχίονα άσκησης πολιτικών ξένων γεωστρατηγικών συμφερόντων.Κι αν ποτέ πλήρωσαν τα αποτελέσματα των πράξεων του ήταν γιατί απλά υπερέβησαν τα εσκαμμένα.

  Επι του προκειμένου η Τουρκία προσπαθεί να βάλει πόδι στο Αιγαίο και να το "αλώσει" μέσω της ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ερευνας και Διάσωσης Η Τουρκία συστηματικά βελτιώνει τόσο τα μέσα όσα και το έμψυχο δυναμικό της και παράλληλα προχωρά και ενημερωτική εκστρατεία τόσο της διεθνούς κοινής γνώμης όσο και των σχετικών οργανισμών σε μία προσπάθεια να καταδείξει ότι διαθέτει τα όσα επιβάλλονται για την διεξαγωγή τέτοιων επιχειρήσεων .Ας μην περνά απαρατήρητο πως ταυτόχρονα αναβαθμίζουν και το σύνολο των ιατρικών υπηρεσιών που είανι σε θέση να προσφέρουν ανα πάσα χρονική στιγμή. Η Υποστήριξη τέτοιων επιχειρήσεων και ο συντονισμός τους αποτελεί σημαντικό μέλημα της Τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας και τούτο φαίνεται απο τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργείο Ναυτιλίας, Πολιτική Αεροπορία, Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις).

  Σε ότι αφορά την Ελληνική αντίδραση στο ίδιο μήκος κύματος. Παρατίθεται πάντα το Διεθνές Δίκαιο με βάση το οποίο και ορίζεται η ελληνική περιοχή ευθύνης για έρευνα και διάσωση σε περιπτώσεις αεροπορικών και ναυτικών ατυχημάτων Αναφέρεται ότι στην πράξη, η Ελλάδα, μέσω του αρμοδίου ελληνικού Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Joint Rescue Coordination Center – JRCC) στον Πειραιά, συντονίζει αποτελεσματικά όλες τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, παρέχοντας εν προκειμένω υπηρεσίες σε όλα τα κινδυνεύοντα πλοία και αεροπλάνα εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης.Το Ελληνικό σύστημα Ερευνας και Διάσωσης έχει αποδειχθεί και ανθεκτικό και λειτουργικό. Ομως είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει να έχει την ίδια λειτουργικότητα και τα επόμενα χρόνια κάτω απο τις συνθήκες που διαμορφώνονται.

 8. ΚΟΥΡΗΤΗΣ avatar
  ΚΟΥΡΗΤΗΣ 13/06/2013 10:31:17

  ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ;

 9. ΚΟΥΡΗΤΗΣ avatar
  ΚΟΥΡΗΤΗΣ 13/06/2013 10:46:55

  "Το ΠΝ δεν διαθέτει σήμερα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας μετά την καθήλωση του τελευταίου P-3B Orion και τη διάλυση της 353 Μοίρας Ναυτικής Συνεργασίας (ΜΝΑΣ) το 2009."

  ΟΠΩΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΙ ΑΓΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ (περι προμηθειων) ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧΕ ΤΕΘΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΦΕΥ ΟΥΔΕΙΣ ΜΙΚΡΟΝΟΟΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ)ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΠΑΡΟΤΙ ΑΝΕΛΥΘΗΣΑΝ ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΗΣ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.
  ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΛΙΓΩΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΜΕΛΕΙΑΣ .

  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ avatar
   ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ @ ΚΟΥΡΗΤΗΣ 13/06/2013 12:59:39

   Αυτές οι πτήσεις επιτήρησης μπορούν να γίνουν και με άλλα αεροσκάφη C-130, C-27.... Και γίνονται. Στην προκειμένη περίπτωση προφανώς προέκυψε συγκεκριμένη απαίτηση και απ'ότι φαίνεται δεν αξιολογήθηκε από αυτούς που έπρεπε , αλλά όπως φαίνεται από το άρθρο, ούτε ζήτησαν οδηγίες από τα προϊστάμενα τους κλιμάκια. Ο Δρόλαπας φαίνεται ότι έχει δίκιο. Στα σήματα του ΝΑΤΟ φαίνεται ότι στα πλαίσια της ACTIVE ENDEΑVOUR την θαλάσσια περιοχή Καρπαθίου και λοιπών ελληνικών πελάγων θα την επιτηρούν οι Τούρκοι. ΕΥΓΕ !!! χωρίς εκπτώσεις σε αυτούς που είχαν την ευθύνη διαχείρισης .

 10. ΚΟΥΡΗΤΗΣ avatar
  ΚΟΥΡΗΤΗΣ 13/06/2013 13:44:34

  ΜΗΠΩΣ ΤΑ C-130 , C-27 ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΘΥΠΟΒΡΥΧΙΑΚΟ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ; ΟΧΙ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ) ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ. ΕΙΠΑ ΚΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΗΛΙΘΙΩΔΩΣ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΙΕΡΑΡΧΗΣΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΙ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ. ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΙ ΕΔΩΣΑΝ (ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ) ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΛΛΩΝ (ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ) ΑΝΑΓΚΩΝ.

  ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.

  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ avatar
   ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ @ ΚΟΥΡΗΤΗΣ 13/06/2013 15:01:42

   ΚΟΥΡΗΤΗΣ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΠΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ "ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ" ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ "ΥΠΟΠΤΩΝ" ΠΛΟΙΩΝ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ.

 11. ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
  ΣΙΝΙΑΛΟ 14/06/2013 00:02:16

  Το ερώτημα είναι ποια είναι η διαθεσιμότητα των αεροσκαφών C-130 και C-27. Μήπως και αυτά είναι καθηλωμένα στο έδαφος για να στολίζουν τους χώρους στάθμευσης και τα υπόστεγα συντήρησης και να λέμε στους πίνακες ότι έχουμε είκοσι τόσα αεροσκάφη;

 12. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 14/06/2013 10:58:29

  Η απάντηση είναι απλή. Υπήρξε πρόγραμμα απόκτησης αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας από το Υπουργείο Άμυνας στις τελευταίες μέρες της κυβέρνησης Καραμανλή. Ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και τώρα πολύ απλά δεν υπάρχουν αεροσκάφη για τη δουλειά. Ο κ. Παναγιωτόπουλος θέλησε να καλύψει αυτό το κενό με ενοικίαση γαλλικών αεροσκαφών αλλά και εδώ υπάρχει για κάποιο λόγο καθυστέρηση...Δει δη χρημάτων...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.