#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/01/2012 19:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο εκβιασμός του ηγεμόνος του ΠΑΣΟΚτου Γιώργου Χαρβαλιά

Αδικούν τον Γιώργο όσοι του προσάπτουν έλλειψη συγκρότησης, αυτοσυγκέντρωσης, ενίοτε δε και αντίληψης. Γιατί απλούστατα μπερδεύουν το αφαιρετικό στυλ προσωπικής ηγεμονίας με την πιστή τήρηση της «οικογενειακής στρατηγικής» σε ζητήματα ιδιοκτησιακής φύσεως...

Η αλήθεια είναι ότι ο τέως πρωθυπουργός είναι ένας ιδιόρρυθμος ηγεμών. Σπάνια προσέχει τον συνομιλητή του, κι ας κάνει ότι κρέμεται από τα χείλη του. «Εσύ τι λές;» αναφωνεί σε τακτά διαστήματα την ώρα που η φαντασία του ταξιδεύει σε παράξενους ιδεοληπτικούς στοχασμούς. Και σχεδόν πάντα ο Γιώργος κάνει αυτό που έχει από πριν έχει στο μυαλό του. Κακό, στραβό, ανάποδο, ο Γιώργος το κάνει και το κάνει μέχρι τέλους, γιατί έχει εκ γενετής το δικαίωμα στο λάθος…

Κάπως έτσι διέλυσε μέσα σε δύο χρόνια την ελληνική οικονομία. Ευαγγελιζόμενος την «ανοιχτή διακυβέρνηση», ξήλωσε την δομή της δημόσιας διοίκησης, παρέδωσε τα κλειδιά στους ξένους και άφησε στο χείλος του γκρεμού μια εξουθενωμένη και ταπεινωμένη κοινωνία.

Όμως αδίκως γελιούνται όσοι νομίζουν ότι με την ίδια ευκολία που ενεχυρίασε τη χώρα, θα παραδώσει και τον θυρεό του κόμματος. Τουλάχιστον όχι χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις για την απρόσκοπτη μακροημέρευση της δυναστείας στην πολιτική ζωή του τόπου.

Μα είναι σε θέση να εκβιάζει ακόμη ο αποπεμφθείς πρωθυπουργός που οδήγησε την χώρα στο κατώφλι της χρεοκοπίας;  Την κοινωνία σίγουρα όχι. Το σπίτι του ναι. Και δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να αποτελεί σπίτι της βασιλομήτορος και των νεώτερων Παπανδρέου.

Η ιστορία και η…επιστήμη θα κρίνουν τους δεσμούς των «οπαδών» με τον βασιλικό οίκο των Παπανδρέου. Και ασφαλώς την ανημποριά των διεκδικητών του στέμματος να ξεφορτωθούν, με συνοπτικές διαδικασίες, το πολιτικό κουφάρι του μοιραίου ηγεμόνος.

Στο μεταξύ ο Γιώργος μπορεί να διασκεδάζει ψωνίζοντας χριστουγεννιάτικα στο Knightsbridge και να απειλεί αξιόπιστα την Ιπποκράτους με τον εφιάλτη της επαναφοράς του. Μεγάλη πλάκα. Ανοιχτές να γίνουν οι διαδικασίες, ένα 30% των εκατό χιλιάδων «ταλιμπάν»(σ.σ. δεν το κόβω για παραπάνω…) που θα πάνε να ψηφίσουν, ασφαλώς και θα τον προτιμήσουν.

Και κλειστή όμως να γίνει η διαδικασία, στην κοινοβουλευτική ομάδα για παράδειγμα, η οικογένεια  έχει τον τρόπο της. Αίφνης θα αποσυρθούν λαγοί τύπου Λούκας-Καστανίδη και το μέτωπο θα εμφανιστεί αναγεννημένο. Μπεγλίτης, Ρέππας Παπουτσής, και τ’ άλλα παιδιά. Λίγους τους έχετε;

Γι αυτό κι ο θεωρούμενος έξυπνος των δελφίνων φυσάει και ξεφυσάει. Γνωρίζει καλά ότι χωρίς την «κρίσιμη μάζα» των ψηφοφόρων και των κοινοβουλευτικών θεραπαινίδων του Γιώργου, δεν πάει πουθενά. Εδώ λοιπόν φτάσαμε. Αφου κατέστρεψε την χώρα να χορεύει στο ταψί και μια ολόκληρη παράταξη. Πάντως αν είναι να δούμε τη…παλιννόστηση, άντε να ψηφίσουμε κι εμείς. Τέτοιο έργο δε χάνεται!...

 (δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dorothea avatar
  dorothea 15/01/2012 19:34:24

  Δυστυχώς είμαστε γραμμένοι στην ΝΔ γιατί ψηφίσαμε Αντώνη! Αλλιώς θα πηγαίναμε να ενισχύσουμε το Γιώργο, αυτό είναι βέβαιο. Γιατί, πράγματι, τέτοιο έργο δεν χάνεται...

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ dorothea 16/01/2012 00:27:53

   Μπορείς να ψηφίσεις ΓΑΠ, ως φίλη και οχι μέλος του ΠΑΣΟΚ....έχει και πλάκα ο άνθρωπος...

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/01/2012 20:46:01

  Μά καλά, μπορεῖ νά ὑπάρχει ἀκόμη ἓνα 30% πού θά ψηφίσει τόν Παπανδρέου γιά πρόεδρο τοῦ Πασόκ; Τόσο πνευματικά ἀνάπηροι ἂνθρωποι εἶναι;Καί τόσοι πολλοί ἀκόμη; Κοντεύω νά ἀρχίσω νά δικαιολογῶ περισσότερο τούς κομμουνιστές μέ τέ κολλήματά τους πού συνεχίζουν νά ἀκολουθοῦν τό ΚΚΕ, παρά αὐτούς πού εἶναι κολλημένοι μέ τόν Παπανδρέου...Μά τί ἐλπίζουν πιά ἀπ' αὐτόν;;!

  • juliet avatar
   juliet @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/01/2012 21:19:41

   Το Πασοκ δεν είναι κόμμα ,είναι θρησκεία ,είναι το μάνα ,είναι ο κισσός της αναρρίχησης των ποντικών .Σκέψου απέκτησαν φήμη ,πλούτη ,ξέρεις τι είναι από ξυπόλυτος να διαμένεις στο four seasons!και άλλα πολλά .Ειναι μισθοφόροι καλά αμειβόμενοι! Συσπειρώνονται όταν βλέπουν διάσπαση και όλοι είναι ελεγχόμενοι από το σύστημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

 3. dhmitris avatar
  dhmitris 15/01/2012 21:22:52

  Δεν φτάνει που μας ξεπουλησε για το υπολοιπο της ζωης μας....

 4. sitting duck avatar
  sitting duck 15/01/2012 22:33:46

  Μπορουμε να ψηφισουμε ολοι Γιωργο στις "ανοιχτες" διαδικασιες του...κινηματος. Δεν θαχε πλακα;

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ sitting duck 15/01/2012 22:45:21

   Για τιμωρία γι' αυτό που σκέφτηκες (και κατέθεσες ως σκέψη, άκουσον άκουσον )....
   http://www.youtube.com/watch?v=rHQTR804dXU

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/01/2012 22:41:04

  Σύμφωνοι, ἀλλά μιλᾶμε γιά συσπείρωση σέ ἓνα πρόσωπο ὃχι σέ ἓνα κόμμα μόνο!

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/01/2012 23:01:08

   Με το επώνυμο Παπανδρέου όμως.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΑΓΡΟΤΗΣ 16/01/2012 07:16:45

    Ἒχει αὐτό τό κάτι πού σέ τραβάει!

    • juliet avatar
     juliet @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/01/2012 09:31:57

     Καλημέρα,
     Ναι,αυτό τους έδωσε ,τους έκανε από θυρωρούς -υπουργούς.Επαιξε ρόλο το πλασάρισμα βέβαια .Η συσκευασία πάντα παίζει ρόλο .Θα στο πω αλλιώς.Εχεις δύο κρέμες προσώπου,η μιά σε πολύ ωραία συσκευασία ,δίνει και ένα δωράκι μαζί.Η άλλη καλή αλλά το προΐον δεν το βρίσκεις πάντα ,αλλάζει χέρια η φίρμα , υπάρχουν και προβλήματα.Η πρώτη στους πελάτες της πάντα δίνει δωράκια!ακόμη και να σταματήσει ελπίζεις ότι στο μέλλον κάτι θα πάρεις.Πιστεύεις ότι οι πελάτες δεν πίνουν νερά στ΄όνομά της το οποίο δεν αλλάζει μένει το ίδιο.Αν θές να πετύχεις κάτι το επαναλαμβάνεις μέχρι να γίνει έξη στο πελάτη.Αν αλλάξει όνομα και δεν υπάρχουν δωράκια υπάρχει ελπίδα .......Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Ρώτα και τον Αγρότη ,που μένει στη μιά περιοχή που ψωμί δεν έχουνε να φάνε και λένε Παπανδρέου και χορταίνουν!
     Τελικά αυτό το φαινόμενο χρήζει μελέτης από ψυχιάτρους -ψυχολόγους και το σπουδαιότερο ας πάει το Γιωργάκι να κατοχυρώσει το όνομα ...χαχαχα.
     Χθες άκουγα ,διάβαζα και τ΄έκλεισα όλα για να μην κάνω φόνο.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ juliet 16/01/2012 10:56:36

      Καλημέρα, ἀποθησαυρίζω τήν πολύ εὒστοχη ἐπισήμανσή σου: ''Τελικά αὐτό τό φαινόμενο χρήζει μελέτης ἀπό ψυχιάτρους-ψυχολόγους''!,συμπληρώνοντας ὃτι κάτι τό ὁποίο δέν ἐξιχνιάζεται-ἀποκαλύπτεται, ἀφήνεται στό χρόνο νά ἀποφασίσει ἡ ἱστορία γι' αὐτό...

 6. firiki2010 avatar
  firiki2010 16/01/2012 01:27:04

  Δεν χρειάζεται να πάμε να ψηφίσουμε "Γιώργο" αγαπητοί συνσχολιαστές. Αν αποφασίσει τελικά να κατέβει (δεν το νομίζω) ιδίως σε ανοιχτές διαδικασίες όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται ... θα ξαναβγεί. Το όνομα "Παπανδρέου" για κάποιους έχει τεράστια σημασία κι από την άλλη οι δελφίνοι έχω την αίσθηση ότι στην πραγματικότητα δεν πολυγουστάρουν να γίνουν Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ αυτή την ώρα .

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ firiki2010 16/01/2012 07:19:03

   Σωστή κι αὐτή ἡ ἂποψη!

 7. Γιώργος Τρεβής avatar
  Γιώργος Τρεβής 16/01/2012 08:25:50

  Κύριε Χαρβαλιά,
  Πολύ ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σας στην απόπειρα ‘ψυχογραφήματος’ του ΓΑΠ.
  «Κακό, στραβό, ανάποδο, ο Γιώργος το κάνει και το κάνει μέχρι τέλους, γιατί έχει εκ γενετής το δικαίωμα στο λάθος…

  Κάπως έτσι διέλυσε μέσα σε δύο χρόνια την ελληνική οικονομία. Ευαγγελιζόμενος την «ανοιχτή διακυβέρνηση», ξήλωσε την δομή της δημόσιας διοίκησης, παρέδωσε τα κλειδιά στους ξένους και άφησε στο χείλος του γκρεμού μια εξουθενωμένη και ταπεινωμένη κοινωνία.»
  Άσχετα με το τι κάνει τώρα αυτός με το ΠΑΣΟΚ, θα ήθελα να σας κάνω μια πολύ σημαντική ερώτηση:
  Όταν ο Παπανδρέου υλοποιούσε την εθνική καταστροφή που περιγράφετε, με τι ασχολούνταν οι ‘φύλακες’ της αντιπολίτευσης;
  Πόσο δραστικά, θαρραλέα και αποτελεσματικά προσπάθησαν να τον αποτρέψουν;
  ΠΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ !!!

 8. Θεόδορος avatar
  Θεόδορος 16/01/2012 08:31:34

  Πολύ σωστή η επισήμανση- ερώτηση !!!!!!!!!!

 9. nestor avatar
  nestor 16/01/2012 09:37:32

  Μα σοβαρά τώρα υπάρχει κάποιος που πιστευει οτι ο ΓΑΠ δεν θα θεσει υποψηφιότητα?
  Και φυσικά θα κερδίσει.
  Αν ο ΚΚ κατεβαινε στις εσωκομματικές με Αντώνη Ντορα υπήρχε περίπτωση να χάσει?
  Οχι βεβαια.
  Οι Τζουμάκες θα διασπάσουν τους αντιπάλους οχι τον ΓΑΠ.
  Ο ΓΑΠ εχει ψηφους παπανδρεισμου μπετον αρμε.

  • juliet avatar
   juliet @ nestor 16/01/2012 14:19:20

   nestor,
   αν και σοφό όνομα νομίζω οτι κάνεις κάποια λάθη.
   1ον.Ο Σαμαράς δεν θα κατέβαινε εφ΄όσον θα ήτανε υποψήφιος ο Κ.Κ.Αυτός που χρόνια πριν του έριχνε λάσπη με το πέρασμα του χρόνου φάνηκε ΄ότι ''αμάρτησε για το παιδί του.Δεν θα κατέβαινε ,δεν είναι από τους ανθρώπους που πουλάνε και ο ΚΚ τον δέχτηκε ξανά ,όταν οι κραυγές του μίσους και της εμπάθειας ξεσήκωναν τους πάντες .
   2ον.Πιστεύεις ότι θα προτιμούσανε τον Κ.Κ από τη Ντόρα;Μετά από τόση λάσπη ,με τόσους ''΄φίλους'' και με την οικογένεια απεναντί του θα κέρδιζε;
   Μιλάω για την ΝΔ.Για το ΠΑΣΟΚ ρώτα τους ειδικούς ,υπάγονται στους μακροχρόνια νοσούντες .

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ juliet 16/01/2012 18:27:49

    Αν ξαναέβαζε ο Κατραμανλής θα ξανακέρδιζε οπωσδήποτε και οποιονδήποτε. Η Μπακογιάννη πχ αν κατέβαινε δεν νομίζω ότι θα συγκέντρωνε πάνω από 10%. Και βέβαια δεν νομίζω να έχετε αμψφιβολία ότι με Καραμανλή αρχηγό μάλλον θα υπήρχαν καλύτερες προοπτικές

    • juliet avatar
     juliet @ firiki2010 16/01/2012 19:11:07

     Μη είσαι σίγουρος.Δεν υπήρχαν προοπτικές . Να ξεχάσουμε ότι το 2004 ανέλαβε για να κάνει την κάθαρση που ουδέποτε ήλθε;

 10. Γιώργος avatar
  Γιώργος 16/01/2012 15:01:11

  Μην σας φαίνετε παράξενο που υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που θα ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, αυτός ο τόπος έχει αυτήν την κατάντια γιατί υπάρχει αυτό το κόμμα και αυτή η οικογένεια , η οποία όμως στηρίζεται στο μόνιμο πρόβλημα που έχουν οι Ελληνες ( το παίζουν αριστεροί νοοτροπίας ). Εμείς οι σωστοί δεν μπορέσαμε να με επιχειρήματα τα οποία έίναι πάρα πολλά , να αναδείξουμε την προβληματικότητα της αριστερής νοοτροποίας.

  • juliet avatar
   juliet @ Γιώργος 16/01/2012 16:04:04

   Οταν κάνανε τη δουλειά τους σφυρίζανε αδιάφοροι.Σιχάθηκα τον στρουθοκαμηλισμό τους ,δεν μπορεί να τ΄έχεις καλά μ΄όλους.Αλλο η πολιτική αντιπαλότητα και άλλο η προσωπική.Πάντα φόβος μη τους πούνε δεξιούς.
   Είχα μια φίλη αριστερή ,παντα σε συζήτηση κατέληγε ότι ήμουνα δεξιά και δεν ήξερα τι σημαίνει εξορία-ο πατέρας έκανε.Της υπενθύμιζα ότι αν κρίνω από τον μπάρμπα μου καλά περνούσανε ,η γυναίκα του υπέφερε να ζήσει τα παιδιά.Οταν απέκτησε ένα σπίτι,το οποίο όφειλε σε μένα ,δήλωσα υπεύθυνα ότι δεν είχε περουσιακά στοιχεία και της το έδωσαν.Είχε, αλλά είχε πεθάνει ο άνδρας της και θεώρησα ότι ήτανε ανθρώπινο να έχει το παιδί της μιά στεγη.Μετά έγινε δεξιά και πολεμούσε εμένα γιατί είχα αριστερές ιδέες έλεγε. Οι αριστερές μου ιδέες ήτανε που δεν ήμουνα με το Μητσοτακαίΐκο και μιλούσα για αξιοκρατία .Τι επιχειρήματα να έχεις όταν έβλεπες τους ίδιους να γλύφουν για να τ΄έχουν καλά μ΄όλους.Το διάστημα 2004 -2009 πόσες πόρτε άνοιξαν και πόσες έκλεισαν;Στο Πασοκ βριζόντουσαν και μετά όλοι μαζί.Οι απέναντι όλοι μαζί και μετά βρίσιμο πίσω από την πλάτη.
   Αλλοστε το δίκιο έχει πουθενα ταμπλέλα αριστερό ;Αυτή ήτανε πατέντα νομιμότητας .Ξέρω πολλούς αριστερούς με μεγααα'λες τσέπες .

 11. βισάλτης avatar
  βισάλτης 16/01/2012 18:55:06

  «Μόνο στην Ελλάδα και τη Βόρεια Κορέα υπάρχουν υπουργοί που είναι επί τριάντα χρόνια στα υπουργεία» έλεγε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου το ΠΑΣΟΚ, η νέα βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου.

  Προηγουμένως στην καφετέρια του ξενοδοχείου που γινόταν η συνεδρίαση, ένας από τους λίγους βουλευτές που εναντιώθηκαν εμπράκτως στις αυθαίρετες επιλογές Παπανδρέου,( ίσως και γιατί έχει κολλήσει ένσημα στη ζωή του και ένιωθε αρκετά ανεξάρτητος ώστε να πληρώσει το τίμημα της ανεξάρτητης ψήφου του) , μου έλεγε παρατηρώντας τα γκρίζα και λευκά κεφάλια των μελών του Ε.Σ. που μας περικύκλωναν: «Από εδώ μέσα λείπουν δυο γενιές».

  Εισαγγελέας χρειάζεται –και φυσικά μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη-.
  Οια Έλληνες αξίζουν καλύτερη εκπροσώπηση διαφάνεια ,αξιοκρατία και δικαιοσύνη .Οι υπηρέτες των ξένων συμφερόντων που παίζουν αγκωνιές σε ξένες πρεσβείες για το ποιός θα πάρει το χρίσμα είναι ζωτική ανάγκη να απομονωθούν και να αντιμετωπίζονται σαν αυτό που είναι..δηλ.προδότες..

  • juliet avatar
   juliet @ βισάλτης 16/01/2012 20:33:01

   Μήπως θα έπρεπε πέρα των 3ων 4ετιων να μην έχει δικαίωμα να ξανακατεύει ;Οσο για τους υπουργούς έχεις απόλυτο δίκιο αποτυχημένοι από το ένα υπουργείο πάνε στο άλλο,γίνονται Γ.Γ αν δεν έχουν κατορθώσει να επαναεκλεγούν ,γίνονται διοικητές,εναλλασόμενοι από το ένα πόστο στο άλλο.Νομίζεις ότι όλοι γνωρίζουν το παρασκήνιο; μέχρι τώρα να κάνουν την δουλειά τους και μετά να μη τους νοιάζει .Ποιός εισαγγελέας ; τα πρόσφατα παραδείγματα φωνάζουν αλλά σαν τους μουργούς δεν βγαίνουν κραυγές .Οι προδότες δεν πρέπει να απομονωθούν αλλά να εκτελεστούν!
   Οταν χάνεις τη πατρίδα σου είσαι φτερό στον άνεμο ,όταν χάνεις τη τιμή σου, άτιμο, ποιός σε σέβεται;Οταν περιφέρεσαι χωρίς αύριο είσαι ένα τίποτε ,χωρίς ύπαρξη και όνειρα.Και ο κάθενας απ΄αυτούς που διαφωνούν αν είχε το ανάστημα να παραιτηθεί ίσως να είχε κερδίσει την δική μας εκτίμηση ότι υπάρχουν άνθρωποι αξιοπρεπείς και πατριώτες .

   • juliet avatar
    juliet @ juliet 16/01/2012 20:41:50

    ξανακατεβεί.....

    • βισάλτης avatar
     βισάλτης @ juliet 17/01/2012 15:47:56

     "Οταν χάνεις τη πατρίδα σου είσαι φτερό στον άνεμο ,όταν χάνεις τη τιμή σου, άτιμο, ποιός σε σέβεται;Οταν περιφέρεσαι χωρίς αύριο είσαι ένα τίποτε ,χωρίς ύπαρξη και όνειρα."
     Ιουλέτα έχεις ποιηική φλέβα-χωρίς πλάκα-.Πραγματικά οι επαγγελματίες κομματάνθρωποι είναι παράσιτα και γνωρίζοντας ότι προκαλούν την κοινωνία συνασπίζονται με όπλα τα προνόμια ,τα άσυλα και την ομερτά -σαν άλλοι λουδοβίκοι, σαν να σου λένε εμείς θα το τραβήξουμε μέχρι τέλους οχυρωμένοι σαν συμμορία κατσαπλιάδων .

     • juliet avatar
      juliet @ βισάλτης 17/01/2012 18:44:43

      Βισάλτη, σ΄ευχαριστώ.
      Τα ξέρω καλά αυτά τα παράσιτα ,μικρά άψυχα ανθρωπάκια και μόνο λουβοδίκοι δεν είναι, μάλλον σκέτο κατσαπλιάδες πολυτελείας ....χαχαχα τον Κίμωνα θυμήθηκα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.