10/05/2012 18:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο «εισοδιστής» Ν. Μπίστης «κουμπάρος» στο γάμο Βενιζέλου - Κουβέλη

Τίποτα από όσα γίνονται με την κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και «τσόντα» την ΝΔ, δεν είναι τυχαίο. Ίσα ίσα έχει προετοιμαστεί εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα πρόσωπα ανέλαβαν κεντρικό ρόλο για να στηθεί ο «γάμος» Βενιζέλου – Κουβέλη.

Στην ΔΗΜΑΡ αυτό έκανε ο Ν. Μπίστης, ο οποίος μετακόμισε από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα το «βενιζελικό» ΠΑΣΟΚ. Ο Ν. Μπίστης ξεκίνησε από το ΚΚΕ, πήγε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, συνέχισε στον Συνασπισμό, μέχρι που μέσω μίας βραχυχρόνιας οργάνωσης που κανείς δεν την θυμάται, βρέθηκε στο ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη ως Υπουργός Εσωτερικών.

Την περίοδο Παπανδρέου τάχθηκε με τον Ε. Βενιζέλο, όπως όλοι οι «εκσυγχρονιστές» του ΠΑΣΟΚ, ήταν μάλιστα από τα στελέχη του στενού βενιζελικού πυρήνα. Στη συνέχεια «μετακόμισε» στη Θεσσαλονίκη, σε μία «ειδική αποστολή»: να πετύχει την συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Αριστεράς και την εκλογή του Μουτάρη ως Δήμαρχου Θεσσαλονίκης – κάτι που το πέτυχε, καθώς συνεργάσθηκαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Λίγο πριν τις εκλογές, και με τον Βενιζέλο να αναλαμβάνει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Ν. Μπίστης «αιφνιδίως» «μετατίθεται» στη ΔΗΜΑΡ!

Εκεί στάθηκε δίπλα στον Φ. Κουβέλη ως στενός «συμβουλάτοράς» του. Άρχισε να «δένει» το πολιτικό σχέδιο που είχε ετοιμαστεί από την ημέρα της ίδρυσης της ΔΗΜΑΡ, όταν στο ΠΑΣΟΚ ήταν πανίσχυρος ο Γ. Παπανδρέου. Με το λέγε λέγε, και με την αρχηγική βοήθεια του Φ. Κουβέλη, συγκρότησε μία πλειοψηφία στην ΔΗΜΑΡ, που λειτούργησε ως στενός ηγετικός πυρήνας. Αυτή η ομάδα επιβάλει στη ΔΗΜΑΡ την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xzetta avatar
  xzetta 10/05/2012 18:17:26

  ώρα για δημοψήφισμα.

 2. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 10/05/2012 18:19:15

  Για να μεταπηδήσεις από κόμμα σε κόμμα και να επιβληθείς πρέπει να ξεκινήσεις από το ΟΑΚΚΕ.Από εκεί νομίζω ξεκίνησαν ο Μπίστης,ο Κουναλάκης και άλλες μορφές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

  • ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ avatar
   ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ @ Αξύριστος Μαρξιστής 10/05/2012 21:43:52

   Οχι , ξεκίνησε απο το ΚΚΕ και συγκεκριμένα απο την Πανσπουδαστική .

 3. AM Παπαιωάννου avatar
  AM Παπαιωάννου 10/05/2012 18:20:04

  Ο Μπίστης είναι οτι χειρότερο περιφέρεται στα κόμματα...

  Προσοχη Αντωνη γιατι αν δεν το χειριστείς καλά μας βλεπω στις επόμενες εκλογες μαζί με το ΚΚΕ, στο 8 και κάτι...

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 10/05/2012 18:27:28

  Ομολογώ ότι με χαρά είχα διαβάσει σε αυτή εδώ τη σελίδα να αποκαλείται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου με το πραγματικό της όνομα ("συγκυβέρνηση") έστω και μετά τις εκλογές, διότι μέχρι τις εκλογές σκιζόσασταν να λέτε ότι "δεν είναι συγκυβέρνηση, όχι καλέ, τι είναι αυτά τα πράγματα".

  Τώρα μην κάνετε το ίδιο λάθος, πάνω που χαρήκαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας: Δεν είναι η ΝΔ η "τσόντα" στη σχεδιαζόμενη συγκυβέρνηση, αλλά η ΔΗΜΑΡ. Η ΝΔ θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα, με 108 βουλευτές, το άλλο θα έχει 41 και το τρίτο θα έχει 19. Ο Σαμαράς, θέλει δεν θέλει, θα αναγκαστεί από την Κ.Ο. του να πάρει τα περισσότερα Υπουργεία, για να υπάρχει μάσα που θα κρατάει το σινάφι της ΝΔ ενωμένο.

  Για τον Κουβέλη το ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι θα είναι αυτός ο ρόλος του (της "μνημονιακής εφεδρείας") και αλίμονο σε όσους τον πίστεψαν και τον ψήφισαν.

  Η ΝΔ τελειώνει ως κόμμα και είναι καιρός να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Ο Καμμένος είναι ίσως ανεπαρκής για να εκφράσει τον ευρύτερο χώρο της λαϊκής δεξιάς, όμως προς το παρόν δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Όσο νωρίτερα αρχίσουμε να ψαχνόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση (της άλλης διεξόδου για τη λαϊκή δεξιά), τόσο το καλύτερο.

  Ίσως υπάρχει ακόμη ώρα για ένα mea culpa του Σαμαρά, αλλά θα πρέπει να αφήσει τη ΝΔ να κάνει τη συγκυβέρνηση που θέλει (αν θέλουν, όσοι θέλουνμε τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη. Το μεγάλο ερώτημα είναι, αν εννοούσε ποτέ ο Σαμαράς τα όσα αντιμνημονιακά έλεγε μέχρι τον Νοέμβριο. Διότι, ναι μεν υπάρχει και η εκδοχή ότι το αρχικό λάθος (κυβέρνηση Παπαδήμου) οδήγησε σε όλα τα άλλα, όμως υπάρχουν πολλές ενδείξεις και από πριν ότι ο Σαμαράς ΔΕΝ τα εννοούσε όσα αντιμνημονιακά έλεγε.

  Αν ισχύει το πρώτο, υπάρχει το περιθώριο για mea culpa και σωτηρία του Σαμαρά. Αν ισχύει το δεύτερο, είναι καταδικασμένος και κάθε προσπάθεια είναι μάταιη. Ας αφήσει τη ΝΔ στον Αβραμόπουλο μια ώρα αρχύτερα για να απελευθερώσει τις εναπομείνασες λαϊκές δυνάμεις από το βρόχο της ΝΔ.

 5. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 10/05/2012 18:28:44

  Με αυτόν τον εσμό ετοιμάζεται να συγκυβερνήσει "αναγκαστικά" ο Σαμαράς; ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ, πριν του φορέσουν "καπέλο" και τη Ρεπούση υπουργό!

 6. Θέμις avatar
  Θέμις 10/05/2012 18:33:05

  Και στη συνεργασία αυτή θα συμμετάσχει και η ΝΔ, καθότι η υπευθυνότητα που την διακρίνει δεν θα της επιτρέψει να αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη να οδεύει προς την πραγματική χρεοκοπία. Θα συμπράξει λοιπόν εκ νέου με κάποιους από τους πιο ανέντιμους καιροσκόπους της πολιτικής ζωής του τόπου τα τελευταία 20 χρόνια, επιδιώκοντας σταθερότητα και μικρές βελτιωτικές παρεμβάσεις στο μνημόνιο.
  Και μετά θα αναρωτιέται γιατί συρρικνώνονται οι εκλογικές της επιδόσεις; Γιατί δεν μπορεί να προσελκύσει αποτελεσματικά τη «λαϊκή δεξιά»;
  Ποια σχέση θα έχει ο σχηματισμός μιας τέτοιας κυβέρνησης με τη βούληση του εκλογικού σώματος όπως εκφράστηκε την περασμένη Κυριακή;

 7. kapar13 avatar
  kapar13 10/05/2012 19:01:35

  Ο κ.Μπίστης τι δουλειά είπαμε ότι κάνει;

 8. IOANNIS avatar
  IOANNIS 10/05/2012 19:12:17

  ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ

 9. kanenas avatar
  kanenas 10/05/2012 19:16:34

  Αν δηλαδή προχωρήσει η πρόταση του Χοντρού για κυβέρνηση πάλι ο Σαμαρας θα τρέχει από πίσω του... έλεος!!!
  Άντε να το δούμε και αυτό το 3 και 7 κόμμα να επιβάλλουν στο πρώτο κυβέρνηση... Πες ένα όχι ρε Σαμαρα και γύρισε το παιχνίδι...

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ kanenas 10/05/2012 20:21:41

   Με παρακάλεια δεν γίνεται δουλειά.

 10. fuego avatar
  fuego 10/05/2012 19:22:33

  Έτσι και σχηματιστεί κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της διερευνητικής εντολής του ΠΑΣΟΚ η ΝΔ για άλλη μια φορά θα παρουσιαστεί σαν ερασιτέχνης της πολιτικής.

 11. GUS P avatar
  GUS P 10/05/2012 19:23:30

  Μπαίνεις μέσα και εφαρμόζεις την πολιτική σου Δείχνεις ποιός είσαι. Όχι φοβικά σύνδρομα. Έιναι η μόνη λύση.

 12. dim avatar
  dim 10/05/2012 19:23:56

  Όταν λένε οικουμενική εννοούν και το Σύριζα μέσα.

  Αυτό που έχουν να κάνουν και οι τρεις, ειναι να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι συμφωνούν, και να αφήσουν στο Τσίπρα το δίλημμα: ή λέει και αυτός ναι στην οικουμενική, ή πέρνει εξ'ολοκλήρου πάνω του την ευθύνη για νέα προσφυγή στις κάλπες. Όποιος αρνηθεί τώρα την οικουμενική, θα βρει μετά απέναντι του όλη την υπόλοιπη κοινωνία.

  • franc avatar
   franc @ dim 10/05/2012 21:39:19

   Οι δημοσκοπήσεις λένε το αντίθετο. Οσο ο ΣΤΑΘΕΡΑ ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ πιέζεται απο τους άλλους τρείς μνημονιακούς πλέον, για συγκυβέρνηση υπέρ των τοκογλύφων ,
   με την απειλή οτι θα του κολλήσουν τη ρετσινιά του δήθεν αρνητή των
   κυβερνητικών ευθυνών, τόσο πιο κατακόρυφα ανεβαίναι ο ΣΥΝ.
   Οχι μόνο δεν κατηγορείται οτι επιδιώκει τις εκλογές, αλλα αντίθετα οι ψηφοφόροι του δεν επιθυμούν καμμία συγκυβέρνηση και αν πάρει εξ’ολοκλήρου πάνω του την ευθύνη για νέα προσφυγή στις κάλπες, θα έχει ακόμα μεγαλύτερη άνοδο.

 13. Pluto avatar
  Pluto 10/05/2012 19:35:11

  Αν γίνει το νέο λάθος τριμερούς συγκυβέρνησης,όπως προτείνει ο θεσμικός Βενιζέλος,αντί των άλλων διαθέσιμων επιλογών (π.χ.Κυβέρνηση εθνικής ενότητας περιορισμένου χρόνου καί στόχου με ευρείας αποδοχής Πρωθυπουργό), τότε ο Μπίστης θ` αναλάβει Υπουργός Εσωτερικών(ή έστω Υφυπουργός).Για την καρέκλα σκίζεται κι ο Μπίστης στα γεράματα!Φυσικά η Ρεπούση στο Παιδείας στη θέση της Δραγώνα ,παρέα με τη Φραγκουδάκη....Συνωστισμός, πολυπολιτισμικός!Καί στο Αμυνας ο "δεν κλέψαμε" Αβραμό!
  Ε ρε γλέντια!

 14. Wraia ta leme avatar
  Wraia ta leme 10/05/2012 19:39:34

  O ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει μέσα σε αυτό τον μνημονιακό αχταρμά. Ξέρει τι κάνει ο Τσίπρας και φοβούμαι ότι άλλοι θα εκτεθούν στο τέλος...Είναι πραγματικά απίθανη η ευθυνοφοβία της ΝΔ ! Στην προσπάθεια να μην χρεωθεί την ευθύνη των εκλογών, είναι ικανή να συγκυβερνήσει και με τη...Ρεπούση. Από την αρχή έπρεπε να έχουν κόψει το καλαμπούρι. Αν πιστεύουν ότι ο Τσίπρας μας πάει σούμπιτους στη δραχμή, τι στο καλό συζητάμε; Αχ, ρε Αντώνη, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. Ο Θεός σου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία κι εσύ...

 15. o deksios avatar
  o deksios 10/05/2012 19:42:07

  παλι παρουσιαζεται ως κομπαρσος η νδ.
  ειναι τραγικο να γινεται κυβερνηση με το πασοκ που αποδοκιμασε ο λαος, με πρωθυπουργο απ' το 6ο κομμα, και το πρωτο κομμα να εμφανιζεται σαν συγκυβερνων θεατης, προσφεροντας απλως και μονο τη ψηφο του στο σχηματισμο της κυβερνησης..
  πρωθυπουργος κουβελης, υπουργοι μπιστης-ρεπουση, και τσοντα καποιοι υπουργοι της νεοδημοκρατιας, αυτοεξευτιλιζομενοι, παιρνοντας εντολες απ' τον αρχηγο του 6ου κομματος και τη Ρεπουση!!

 16. sitting duck avatar
  sitting duck 10/05/2012 19:42:45

  Kαλέ μου φάκτορα, ξέχασες τον αλήστου μνήμης, Παν-Παν. Τον υπάλληλο του Μπόμπολα και υπόδικο πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ, που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και τον έστειλε ο κυρ Γιώργος...φυτευτό στον Κουβέλη! Τα καλά συνοικέσια γίνονται με...φουνταριστούς!

 17. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 10/05/2012 19:45:17

  Για ρίξτε μια ματιά στο Facebook του Μόσιαλου. Ζητάει (με ωραία, παραπλανητικά λογάκια)... άμεση συγχώνευση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

 18. ktisias avatar
  ktisias 10/05/2012 19:46:31

  Από σήμερα ο εφιάλτης έχει άλλο όνομα…

 19. IOANNIS avatar
  IOANNIS 10/05/2012 19:50:50

  ΜΠΟΡΕΙΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ

 20. o deksios avatar
  o deksios 10/05/2012 19:52:47

  φοβερο σχεδιο εξευτελισμου της νδ...
  αφου εξευτελισαν την διερευνητικη εντοολη της νδ, και την αρνηθηκαν με συνοπτικες διαδικασιες, δημιουργησαν μετα την εντυπωση προωρων εκλογων.. η νδ τεθηκε σε εκλογικη ετοιμοτητα, προσκληση γενικη για συστρατευση, και μετα προκυπτει μια κυβερνηση του 3ου με το 6ο κομμα, και καλουν το πρώτο κομμα να την στηριξει αλλιως χανομαστε!!!!!!!!!!!!!!!!
  Και η νδ βρισκεται και παλι σε κατασταση μπρος γκρεμος και πισω ρεμα : 1) αν πει οχι, θα την πουνε οτι συρει τη χωρα σε εκλογες!!
  2) Αν πει ναι, θα ειναι κομπαρσος μιας νεας κυβερνησης του πασοκ!!!
  Απιθανη εξελιξη.. τραγικη...
  ο δε βενιζελος ειναι ετοιμος να συνεχισει να κυβερνα απ' το παρασκηνιο..

 21. o deksios avatar
  o deksios 10/05/2012 20:06:35

  και μην τσιμπατε με τον ορο οικουμενικη..
  αυτος ο ορος ειναι για να τσιμπησουν οι χαζοι της νδ..
  θα πουνε ναι, ο συριζα σιγουρα οχι, και μετα θα πει ο πονηρος ο μπενι στη νδ: ελατε βρε, αφου δεν χρειαζομαστε τον συριζα, παμε οι τρεις μας να κυβερνησουμε με πρωθυπουργο (τυπικο) τον κουβελη (και ουσιαστικο εμενα)...να, θα βαλουμε και 4-5 υπουργους της νδ....

  Υπενθυμιζω οτι αν ο ΓΑΠ εξαντλουσε την τετραετια η νδ θα σχηματιζε μεγαλης πλειοψηφιας κυβερνηση το 2013..
  Οι κουβελης-μπενι μιλησαν σημερα για εκλογες νεες το 2014 (!!!), οπου φυσικα με συμμετοχη σε τετοιο κυβερνητικο σχηματισμο θα επελθει καταστροφη της νδ...
  ΥΓ1 Η κυβερνηση με πρθυπουργο κουβελη τι θα κανει με τη λαθρομεταναστευση?
  ΥΓ2 Τι θα κανει με τις ιδιωτικοποιησεις?
  ΥΓ3 Τι θα κανει με τις πρασινες ΔΕΚΟ?

 22. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 10/05/2012 20:07:54

  Καλύτερα να πας σε νέες εκλογές κι ας πάρεις 2%, τουλάχιστον δεν θα είσαι ο ξεφτύλας.
  Επιτέλους, ΕΛΕΟΣ.

 23. franc avatar
  franc 10/05/2012 21:43:12

  Eκπληκτικά όλα τα σχόλια, Το antinews ξαναβρίσκει τον πραγματικό του εαυτό!!!.

 24. dim avatar
  dim 10/05/2012 23:38:03

  Αυτό είναι ούτως ή αλλως δεδομένο, ότι θα έχει άνοδο, στις επόμενες εκλογές συσπειρώνοντας της ανιμνημονιακές δυνάμεις θα πάρει περίπου 30%, είτε προκαλέσει αυτό εκλογές είτε όχι.

  Αν όμως τις προκαλέσει αυτός, και το διακύβευμα είναι πια ξεκάθαρο στη κοινωνία, τότε στις επόμενες κάλπες θα βρει απέναντι του την υπόλοιπη κοινωνία, σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, πέρα και πάνω από ιδεολογικές περιχαρακώσεις, που αν το θές πάνω στον άξονα αριστερά – δεξιά, θα ξεκινάνε από τη Δεξιά και θα φθάνουν ώς τις παρυφές της Αριστεράς (σου θυμίζει κάτι η περιγραφή αυτή?), που επιθυμεί επαναδιαπραγμάτευση αλλά δε ρισκάρει με τίποτα τη παραμονή της χώρας στο Ευρώ

  Οπότε το νέο αποτέλεσμα θα είναι:

  Σύριζα 30%

  Αντισυστημικές Δυνάμεις 10% (ΚΚΕ, ΧΑ κλπ)

  Λοιποί Ξέμπαρκοι 5%

  Μέτωπο Φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων 55%

  Αν βέβαια οι Φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις κάνουν το λάθος και κατέβουν διασπασμένες στις ερχόμενες εκλογές, τότε θα είναι σα να παραδίδουν την εξουσία στο Τσίπρα, συμβάλλοντας στην αλβανοποίηση της χώρας οικονομικά και στην μια για πάντα αλλοίωση των δημογραφικών συσχετισμών του πληθυσμού μας. Οι ώρες που ζούμε είναι ιστορικές, και οι ηγέτες των Φιλοευρωπαϊκών Δυνάμεων πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων

 25. xr avatar
  xr 11/05/2012 00:22:16

  συμμετοχη σε τετοια κυβερνηση ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ , ΚΑΜΕΝΟΣ
  ετσι για να τους εκθεσει ,διαφορετικα θα ειναι καθαρη αυτοκτονια, δεν διδαχθηκε απο την συμμετοχη στην κυβερνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, που καταφερε
  ενας (παπανδρεου ) να τον κανει συνενοχο .
  εαν κανει κυβερνηση μαζι με το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, το ποσοστο της ΝΔ θα πεσει
  στο 5 % και ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΜΕΝΟΣ θα εκτιναχτουν πολυ ψηλα.
  Αντωνη ΠΡΟΣΕΧΕ ....

 26. spirli avatar
  spirli 11/05/2012 10:06:00

  Γάτος ο Μπιστάκος!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.