#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2012 18:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο δωδεκάλογος Σαμαρά εναντίον του εγκλήματος και της λαθρομετανάστευσης(Ανανεωμένο). “Η ασφάλεια του πολίτη είναι προϋπόθεση για την Δημοκρατία, δεν υπάρχει ελεύθερη πόλη αν δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες της από τον φόβο. Χωρίς ασφάλεια κυριαρχεί ο φόβος που συνιστά κατάλυση της ελευθερίας. Το ξέρουν οι κάτοικοι της Αθήνας, του Αγ. Παντελεήμονα, αλλά και της Πάτρας και άλλων πόλεων”.

Αυτά τόνισε σήμερα μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

Το πρόγραμμά της ΝΔ, όπως είπε,  προβλέπει 12 βήματα – ένα δωδεκάλογο – μέτρων που μπορούν να γίνουν αμέσως μετά τις εκλογές και το επόμενο διάστημα. Για να αλλάξει όλη η εικόνα της χώρας. Για να αλλάξει το πόσο ασφαλής νιώθει ο κάθε πολίτης. Για να αλλάξει η ψυχολογία των πολιτών, αλλά και για να περιοριστεί ασφυκτικά η δράση των παρανόμων.

 Πρώτον, να αλλάξει η νομοθεσία, η ποινική μεταχείριση, αλλά και το δικονομικό πλαίσιο για τη σύλληψη και καταδίκη ενός κακοποιού. Να φέρουμε τους κανόνες που υπάρχουν παντού αλλού στην Ευρώπη! Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν κουκουλοφόροι που συλλαμβάνονται κατά τη διάρκεια ταραχών στην Αθήνα, βρίσκονται πάνω τους μολότοφ, οι ίδιοι στα δικαστήρια το αρνούνται, ισχυρίζονται ότι «περνούσαν τυχαία», και οι… αστυνομικοί τους τα «φόρτωσαν» κι αφήνονται ελεύθεροι λόγω αμφιβολιών!

Ύστερα από μερικούς μήνες, όταν κάποιοι ξαναπιάνονται υπό τις ίδιες συνθήκες σε άλλη πόλη, πάλι κουβαλώντας μολότοφ, πάλι ισχυρίζονται ότι ήταν «τυχαίοι περαστικοί» και τάχα τους τα «φόρτωσαν» οι αστυνομικοί και ξαναφήνονται ελεύθεροι.

Αυτό δικονομικά είναι απίθανο να συμβεί οπουδήποτε αλλού. Στην Ελλάδα όμως συμβαίνει!

Η φωτογράφηση κατά τη διάρκεια τέτοιων επεισοδίων, πρέπει να επιτρέπεται. Για να βιντεοσκοπηθεί και η δράση ενός τέτοιου ατόμου και η στιγμή της σύλληψης και η στιγμή της αποκάλυψης του προσώπου του. Όπως ακριβώς νομοθετημένα ισχύει παντού αλλού. Δεν μπορεί να έχει δικαίωμα καθένας να μαγνητοσκοπεί διαδηλώσεις για δικούς του λόγους, αλλά όχι η ίδια η αστυνομία κατ’ εντολήν και με τις εγγυήσεις των δικαστικών αρχών, για να παραπέμπει τους παραβάτες στη δικαιοσύνη.

Μεταξύ άλλων για να προστατευθεί και ο ίδιος ο κατηγορούμενος από κρούσματα αστυνομικής βίας. Αν γνωρίζει ο αστυνομικός ότι μαγνητοσκοπείται και το περιστατικό και η σύλληψη, θα «συγκρατηθεί» και ο ίδιος πολύ περισσότερο.

 Δεύτερον, χρήση μεθόδων αστυνόμευσης που δεν θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η αντιμετώπιση βίαιων ατόμων, όπως το λεγόμενο «μαύρο μπλόκ» των διαδηλώσεων και οι ομάδες κουκουλοφόρων, είναι, από επιχειρησιακή άποψη, τελείως διαφορετικό πρόβλημα απ’ ό,τι όλοι οι υπόλοιποι διαδηλωτές, οι οποίοι είναι κατά κανόνα ήρεμοι.

Με τα βίαια άτομα, εκτός από τη καταγραφή της εικόνας, πρέπει να υπάρχει και τρόπος να τους «συγκρατήσει» η αστυνομία, να τους ηρεμήσει και να τους συλλάβει, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή ούτε των ίδιων, ούτε βέβαια των αστυνομικών.

Το πρόβλημα το έχουν λύσει όλες σχεδόν οι άλλες αστυνομίες του κόσμου με υδροφόρα οχήματα εφοδιασμένα με ειδικό μηχάνημα εκτόξευσης νερού υπό πίεση. Αυτό μπορεί να επιτρέψει τη σύλληψη χωρίς χρήση βίας. Όπως γίνεται σε πολλές άλλες δημοκρατικές χώρες. Κι αυτό επίσης προστατεύει την ασφάλεια όλων, ιδιαίτερα των διαδηλωτών.

Ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει να εξουδετερώνονται αμέσως και επί τόπου οι φωτιές – από μολότοφ στους δρόμους, αλλά και οι εμπρησμοί κτιρίων - πριν πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις.

Αν υπήρχαν τέτοια υδροφόρα οχήματα επί τόπου, δεν θα θρηνούσαμε τα θύματα της «Marfin»! Και δεν θα έμεναν ασύλληπτοι οι δράστες εγκληματίες…

 Τρίτον, να επανέλθει ο αστυνομικός στη γειτονιά. Με πεζή περιπολία, περισσότερα από ένα άτομα και με οχήματα. Για γρήγορη πρόσβαση σε σημεία όπου χρειάζεται να παρέμβει η αστυνομία. Αυτό σημαίνει τρία πράγματα:

-- Πρώτον, να απελευθερωθεί η αστυνομία από γραφειοκρατικές εργασίες που δεν έχουν σχέση με την ασφάλεια, όπως η επίδοση κλήσεων κλπ. Έτσι θα απελευθερωθεί προσωπικό για ενεργό αστυνόμευση.

-- Δεύτερο, να ενοποιηθούν τα μηχανοκίνητα σώματα της αστυνομίας, με εσωτερικό καταμερισμό ανάμεσά τους και με αλληλοκάλυψη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία σώματα: οι παλιοί ΖΗΤΑδες, η ΔΕΛΤΑ και η ΔΙΑΣ. Κάθε φορά που έρχεται ένας υπουργός δημιουργεί κι ένα καινούργιο σώμα, ενώ αποδυναμώνει τα προηγούμενα, χωρίς να τα καταργεί, αλλά και χωρίς να τα ενσωματώνει σε ενιαίο σχεδιασμό.

-- Τρίτο, να υπάρξουν, ειδικά για τα μεγάλα αστικά κέντρα, ελικόπτερα της αστυνομίας με δυνατότητες βιντεοσκόπισης περιστατικών. Ώστε ο δράστης κάθε εγκληματικής πράξης, από ληστεία τράπεζας μέχρι τρομοκρατικής ενέργειας, να ξέρει ότι δύσκολα θα ξεφύγει, αφού θα καταγράφεται από ψηλά η διαφυγή του, θα βιντεοσκοπείται και θα καθοδηγούνται τα οχήματα στο έδαφος να τον καταδιώξουν. Όπως ακριβώς γίνεται στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, του εξωτερικού.

Τέταρτον: να ενοποιηθούν και να ενισχυθούν οι διευθύνσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος, που συνήθως έχει πολλά «πρόσωπα», ασχολείται με πολλές και διαφορετικές έκνομες δραστηριότητες, ενώ η δίωξή του έχει ανατεθεί σε ξεχωριστές διευθύνσεις που δεν συντονίζονται και συχνά δεν συνεννοούνται μεταξύ τους.

Εδώ πρέπει να υπάρξει και αλλαγή των κανόνων εμπλοκής της αστυνομίας. Άλλους κανόνες εμπλοκής έχει ο αστυνομικός της γειτονιάς, άλλους αυτός που αποκαθιστά την τάξη στις διαδηλώσεις και εντελώς διαφορετικούς αυτός που διώκει τους εμπόρους ναρκωτικών ή τη διακίνηση πορνείας ή τα ποικίλα κυκλώματα «νονών» και εκβιαστών.

Πέμπτον, να αλλάξει ολόκληρη η ποινική αντιμετώπιση. Αυτή τη στιγμή η κακώς εννοούμενη «επιείκεια» έχει οδηγήσει στην ατιμωρησία. Οφείλουμε να εξετάσουμε, ένα προς ένα, τα σοβαρά αδικήματα, ώστε όσοι κρίνονται ένοχοι να μένουν στη φυλακή για επαρκή χρόνο. ‘Όπως γίνεται σε άλλες ευνομούμενες δημοκρατίας.

Σήμερα, επειδή η κοινωνία γνωρίζει ότι θα «εισπράξουν» σχετικά μικρή ποινή και θα μείνουν στη φυλακή ακόμα λιγότερο, υπάρχει απροθυμία των μαρτύρων να καταθέσουν εναντίον τους. Γιατί οι μάρτυρες φοβούνται ότι σύντομα οι εγκληματίες θα είναι ελεύθεροι και θα εκδικηθούν όσους τους έβαλαν στη φυλακή.

Επίσης, να επεκταθεί το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και στο χώρο ολόκληρου του οργανωμένου εγκλήματος, πέραν της τρομοκρατίας.

Έκτον, να αποσυμφορηθούν οι φυλακές. Σήμερα, πολλοί απ’ όσους καταδικάζονται αφήνονται ελεύθεροι, γιατί δεν υπάρχει χώρος να εκτίσουν τις ποινές τους! Πρώτο βήμα, να απελαθούν οι αλλοδαποί κατάδικοι, που μπορούν να εκτίσουν τις ποινές τους στις χώρες προέλευσής τους, μετά από διακρατική συμφωνία υπό την αιγίδα και με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα, να λειτουργήσουν αμέσως τα έτοιμα σωφρονιστικά καταστήματα, που υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά παραμένουν ανενεργά.

Και να αλλάξει ολόκληρος ο κώδικας των φυλακών. Με στόχο να σπάσουν τα κυκλώματα που τις ελέγχουν. Και να προστατευθούν, η ζωή και τα δικαιώματα των φυλακισμένων. Που σήμερα κινδυνεύουν από τους συγκρατουμένους τους. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Μαζί χρειάζονται και ειδικά μέτρα για να σπάσει το κύκλωμα της όποιας «συνδιαλλαγής» μεταξύ φυλάκων και φυλακισμένων.

Έβδομο, να αντιμετωπιστεί και η λεγόμενη «χαμηλή εγκληματικότητα». Δεν είναι λιγότερο σοβαρή, αν και την έχουμε συνηθίσει περισσότερο, τη θεωρούμε κομμάτι της καθημερινότητάς μας και συχνά τείνουμε να την αγνοούμε.

Αλλά η χαμηλή εγκληματικότητα συχνά αποτελεί τον «προπομπό» της βαριάς. Για παράδειγμα, όταν μια ολόκληρη περιοχή καταλαμβάνεται από μεμονωμένους χρήστες ναρκωτικών, που μέρα-μεσημέρι παίρνουν τη δόση τους σε κοινή θέα, ή παρενοχλούν τους περαστικούς με οποιοδήποτε τρόπο, αυτό θα φέρει λίγο αργότερα μικρο-συμμορίες κι ύστερα οργανωμένες συμμορίες. Μέχρι που να γίνει όλη η περιοχή πλήρως ανεξέλεγκτη από τις Αρχές και ανυπόφορη για τους κατοίκους.           

Οι διαφορετικές βαθμίδες παραβατικής συμπεριφοράς θα αντιμετωπίζονται από διαφορετικές μονάδες της τάξης, με διαφορετικά μέσα και με διαφορετικούς κανόνες, αλλά η εξουδετέρωση της χαμηλής εγκληματικότητας δεν θα παραμεληθεί. Αυτό σημαίνει ότι θα απομακρυνθούν οι χρήστες ναρκωτικών από διάφορα σημεία των αστικών κέντρων, που σήμερα τα έχουν «καταλάβει».

Βέβαια, θα αντιμετωπίζονται ως άρρωστοι, γιατί είναι άρρωστοι! Αλλά δεν θα υπάρξει αποποινικοποίηση για τους μη εξαρτημένους χρήστες.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι πολύ συχνά οι χρήστες γίνονται «βαποράκια» για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Η Πολιτεία έχει χρέος, όχι μόνο να φροντίσει ανθρώπους που νοσούν σοβαρά, αλλά και να τους εμποδίσει να μεταδώσουν την «πάθησή» τους σε άλλους, συνήθως ανήλικα παιδιά.

Αυτό το φαινόμενο έξω ή γύρω από σχολεία να τριγυρνάνε χρήστες, να πλησιάζουν μαθητές μετά το σχόλασμα και η αστυνομία να μην κάνει τίποτε, θα σταματήσει.

Όγδοο, να υπάρξει δόγμα εσωτερικής ασφάλειας, που θα αρχίζει από τις απειλές κατά της δημόσιας ασφάλειας και την ιεράρχησή τους, μέχρι τους μηχανισμούς προληπτικής και κατασταλτικής αντιμετώπισής τους σε βάθος χρόνου. Από την τρομοκρατία - εγχώρια και εισαγόμενη, «τυφλή» ή «στοχευμένη» - μέχρι τις απαγωγές αθώων και τη δολοφονία τους για εμπορία οργάνων, ή το απλό έγκλημα. Όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται πριν υπάρξουν και για να μην θρηνήσουμε θύματα. Εδώ πρέπει να φέρουμε στην Ελλάδα τα αντίστοιχα δόγματα εσωτερικής ασφαλείας της Ευρώπης. Προσαρμοσμένα στις δικές συνθήκες, ασφαλώς…

Να γίνουμε Ευρώπη και στο θέμα της Ασφάλειας!

Ένατο, ερχόμαστε τώρα στη λαθρομετανάστευση, γιατί ως τώρα μιλήσαμε για την εγκληματικότητα γενικά. Οι λαθρομετανάστες δεν είναι απλώς «οικονομικοί μετανάστες». Είναι άτομα που μπήκαν στη χώρα παράνομα. Παραβίασαν, ήδη, τη νομοθεσία. Και, αν ανεχθούμε αυτή την παρανομία, ή την επιβραβεύσουμε ακόμα, νομιμοποιώντας την παρουσία τους ή δίνοντάς τους δικαιώματα να φέρουν και …συγγενείς τους, τότε μόνοι μας καταργούμε την έννομη τάξη στη χώρα μας. Και τους ενθαρρύνουμε να φέρουν κι άλλους.

Πρώτο βήμα η καλύτερη φύλαξη των συνόρων, ιδιαίτερα των χερσαίων συνόρων, απ’ όπου εισέρχονται καθημερινά πάνω από 300 άτομα πλέον. Μόνον από τον Έβρο…

Καλύτερη φύλαξη των συνόρων, σημαίνει και φυσικά εμπόδια (φράχτης) και χρήση τεχνολογίας (υπέρυθρες κάμερες που τους εντοπίζουν πριν έλθουν και ενημερώνουν, τόσο τις τουρκικές αρχές, όσο και τις δυνάμεις της FRONTEX κλπ.), αλλά και ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας και της δικαιοδοσίας της ίδιας της FRONTEX.

Σήμερα, τα «καραβάνια των απελπισμένων» περνάνε τα σύνορα κι ύστερα προωθούνται στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις μας, όπου στοιβάζονται κοντά σε άλλους συμπατριώτες τους και, στη συνέχεια, ασχολούνται με το παραεμπόριο, ή προσπαθούν να φύγουν παράνομα για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπου, όταν συλλαμβάνονται, επιστρέφουν στην Ελλάδα. Και όχι στις χώρες προέλευσής τους (λόγω της Συμφωνίας Δουβλίνο-ΙΙ). 

Δέκατο, η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας- φύλαξης των λαθρομεταναστών, όπου θα διοχετεύονται σε πρώτη φάση όσοι καινούργιοι περνάνε τα σύνορα, κι όσοι συλλαμβάνονται για αδικήματα στις πόλεις. Αυτό που γίνεται σήμερα, να πιάνονται για μικρο-παραπτώματα, ή για σοβαρότερα εγκλήματα και να αφήνονται… ελεύθεροι για να τα επαναλάβουν, θα σταματήσει. Στα κέντρα φύλαξης, που θα δημιουργηθούν και θα συντηρούνται με κοινοτικά κονδύλια έξω από τον αστικό ιστό των πόλεων, θα οδηγούνται και θα παραμένουν ως τον μαζικό επαναπατρισμό τους, για διάστημα που δεν θα διαρκεί πάνω από τρείς μήνες. 

Ενδέκατο, μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, για να υπάρξει ενιαία πολιτική ασύλου και ενιαία πολιτική μαζικού επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί πολλές από τις χώρες προέλευσής τους δεν τους δέχονται ή δεν τους αναγνωρίζουν ως δικούς τους υπηκόους. Χώρια που οι ίδιοι, πολλές φορές, καταστρέφουν τα επίσημα ταξειδιωτικά τους έγγραφα ή δεν διαθέτουν καθόλου ταξειδιωτικά έγγραφα!

Εδώ, λοιπόν, χρειάζεται η διπλωματική πίεση εκ μέρους ολόκληρης της Ευρώπης για να επαναπατρισθούν στις χώρες προέλευσής τους.

Όπως απαιτείται και η πίεση της Ευρώπης συνολικά. Ώστε να μην τους δίνουν διέξοδο οι «ενδιάμεσες χώρες» – όπως η Τουρκία – ώσπου να φθάσουν στα ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλαδή στην Ελλάδα.

Πρέπει να ξεκαθαρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα πράγματα με την Τουρκία. Δεν μπορεί να κατηγορεί την Ελλάδα για την αθρώα εισροή λαθρομεταναστών, όταν γνωρίζει ότι τους στέλνει στην Ελλάδα, δηλαδή σε ευρωπαϊκό έδαφος, η Τουρκία. Κι εδώ υπάρχει ένα ισχυρό όπλο: να μπει επιτέλους ως όρος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία…

Εδώ, επομένως, χρειάζεται η πολιτική πίεση και το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης.

Για να επιτύχουμε τέτοιο συντονισμό και να φτάσουμε σύντομα σε ενιαία Ευρωπαϊκή πολιτική, έχω αρχίσει ήδη επαφές με ηγέτες – πρωθυπουργούς και Προέδρους – όλων των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου: Από την Πορτογαλία και την Ισπανία, μέχρι την Ιταλία και τη Μάλτα και την Κύπρο.

 Δωδέκατο, χτύπημα και στο παραεμπόριο, που είναι το κύριο μέσο με το οποίο προσπορίζονται τα προς το ζην, πολλές εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών.

Για την ακρίβεια, Πόλεμος στο παρά-εμπόριο», που σκοτώνει καθημερινά το νόμιμο εμπόριο. Για να πειστούν οι λαθρομετανάστες ότι δεν έχουν δυνατότητα να βγάζουν μεροκάματα. Οπότε θα αξιοποιήσουν ευκολότερα τα κίνητρα για τον οικειοθελή επαναπατρισμό τους.

Γενικά η διαδικασία ασύλου θα επισπευσθεί, ώστε να ξεκινήσει ο επαναπατρισμός άμεσα. Και θα σταματήσουν οι συνεχείς αιτιάσεις κατά της Ελλάδας στο εξωτερικό, πότε γιατί δεν τους δίνουμε άσυλο, πότε γιατί τους στοιβάζουμε υπό απάνθρωπες συνθήκες.

Στα κέντρα φύλαξης θα έχουν πολύ καλύτερες και ελεγχόμενες συνθήκες διαβίωσης. Ενώ σε ό,τι αφορά το άσυλο, θα εφαρμόζουμε τους κανόνες άλλων ευρωπαϊκών κρατών – που θα ζητήσουμε να γίνουν ενιαίοι για όλη την Ευρώπη –  και που είναι πολύ αυστηροί.Όλα αυτά θα διευκολύνουν, από κάθε πλευρά, το μαζικό επαναπατρισμό τους.

Μαζί με την άμεση κατάργηση του Νόμου Ραγκούση, που κατέστησε την Ελλάδα μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών, όλα αυτά τα μέτρα θα στείλουν πολύ σαφές και αποφασιστικό μήνυμα παντού: και εντός της χώρας, στους λαθρομετανάστες που βρίσκονται ήδη εδώ, και σε εκείνους που θέλουν να έλθουν στο μέλλον.

Οι μέρες της ασυδοσίας τελείωσαν, κατέληξε 0 πρόεδρος της ΝΔ! Όσοι έρχονται θα επαναπατρίζονται! Όσοι πιάνονται θα επαναπατρίζονται! Όσοι θέλουν να φύγουν μόνοι τους, θα ενισχύονται και θα ενθαρρύνονται. Κι όσοι περιμένουν να διαφύγουν προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες καλύτερα να το ξεχάσουν και να σκεφθούν κι εκείνοι τον επαναπατρισμό τους.

Επίσης, η υπόλοιπη Ευρώπη θα λάβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα έπαψε να είναι «ξέφραγο αμπέλι» και ότι πρέπει να στηριχθεί,  ώστε να επαναπατρίσει τους λαθρομετανάστες της. Κι έτσι θα ενισχύσουμε την πολύτιμη ιδέα, ότι τα ελληνικά σύνορα είναι στην ουσία ευρωπαϊκά σύνορα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jim Bim avatar
  Jim Bim 12/06/2012 18:48:37

  Στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, όλοι σχολίαζαν την αδιέξοδη και ανεύθυνη πολιτική του Σύριζα, και του ΠΑΣΟΚ ….
  Οι δημιουργοί των αδιεξόδων !!!

 2. Mπροστα και Δεξια avatar
  Mπροστα και Δεξια 12/06/2012 18:49:28

  Πολυ ενδιαφεροντα νεα , πολυ καλα ολα αυτα , σε σωστη κατευθυνση.
  Αλλα θα επαναλαβω κατι που ειχα πει και πιο παλια : ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ κ. ΣΑΜΑΡΑΣ για να λεχθουνε αυτα απο την Ν.Δ. δηλαδη ?
  Απο το 2004 εως το 2009 , υπηρχε κατι σαν ταμπου σε ολο αυτο το θεμα , μη τυχον και μας κραξουνε εξ αριστερας οτι ηρθε η Δεξια χουντα !
  Τωρα ομως που εφτασε ο κομπος στο χτενι , ηταν καιρος καποια πραγματα να μην τα βλεπουμε υπο κανενα πρισμα , αλλα με ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
  Και οι εξαγγελιες του κ. Σαμαρα εχουνε ενα βασικο στοιχειο : ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

 3. TopGunZ avatar
  TopGunZ 12/06/2012 18:57:12

  Για το ερώτημά σας στις πρώτες σειρές, ναι! Έπρεπε να έρθει ο Σαμαράς και προηγουμένως να την έχει πατήσει ο Καραμανλής με το ντάντεμα της λανθάνουσας αριστερής ιδεολογικής πρωτοκαθεδρίας και τα φαινόμενα εκπασοκισμού (βλέπε ΟΦΑ και αρντάν) της παράταξης. Τον Κώστα Καραμανλή τον αγαπάω σαν πολιτικό, αλλά λανθασμένα προσπάθησε να λειτουργήσει όπως ο θείος του απέναντι στην αριστερά, άλλες εποχές.

  • Mπροστα και Δεξια avatar
   Mπροστα και Δεξια @ TopGunZ 12/06/2012 20:33:07

   Ναι αλλα τωρα δεν ξερω κατα ποσο υπαρχει επαρκης χρονος για τετοιες μεγαλες στροφες !
   Εγω ειμαι ιδιαιτερα ικανοποιημενος απο τις εξελιξεις , ομως πλεον η Ελλαδα βρισκεται σε πολυ δυσκολη θεση.
   Ειναι πολυ σωστο το οτι η Ν.Δ. του κ. ΣΑΜΑΡΑ (γιατι η Ν.Δ. αλλων εχει διαφορα...) εκφραζει ΠΛΗΝ της καυτης πατατας δηλαδη της οικονομιας , και μια γενικοτερη πολιτικη προσεγγιση -ειδικα- σε θεματα ταξης και ασφαλειας που ειναι απαραιτητα στην Ελλαδα και που επι χρονια απλως ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ στο λεξιλογιο η στην ξεκαθαρη προθεση καποιου.
   Δεν ξερω ομως κατα ποσο ειναι αργα η γρηγορα.
   Μαλλον ειναι καπως αργα , εαν σκεφτει κανεις οτι πολλοι που πιστευουνε σε αξιες και ιδανικα της Δεξιας , βρεθηκανε στα ακρα και το θεμα ειναι οτι ειναι καπως δυσκολο -πλεον- να επιστρεψουνε στις παραδοσιακες αρχες.
   Βεβαια δεν αφορα μονο Δεξιους αυτο , αφορα και αλλους πολιτες οι οποιοι ειχανε εντοπισει επισης το μεγαλο προβλημα οσο αναφορα θεματα ταξης και ασφαλειας.

   Οποτε συμπερασματικα θα πω μια κλασσικη ρηση :
   καλλιο αργα παρα ποτε.
   Επρεπε να ερθει ενας κ. Σαμαρας ωστε να πει τα συκα συκα και την σκαφη σκαφη , να εκφρασει απλες και λογικες σκεψεις.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Mπροστα και Δεξια 12/06/2012 21:02:47

    Είναι και οι εποχές πλέον κατάλληλες, ή καλύτερα απαιτητικές, για τέτοιου είδους "απλές και λογικές σκέψεις".

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 12/06/2012 19:06:36

  Επιτέλους, εδώ και λίγο καιρό, η ΝΔ επικεντρώνεται στο κρίσιμο θέμα της ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης, συνδέοντας τα με την ανάπτυξη.
  Μπράβο Αντώνη Σαμαρά.

 5. pakis-tanos (= Οπαδός του Πάκη) avatar
  pakis-tanos (= Οπαδός του Πάκη) 12/06/2012 19:21:21

  - Αλλαγή ολόκληρης της ποινικής αντιμετώπισης. Η κακώς νοούμενη “επιείκεια” έχει οδηγήσει στην ατιμωρησία. ‘Οσοι κρίνονται ένοχοι να μένουν στην φυλακή για επαρκή χρόνο.

  - Αποσυμφόρηση των φυλακών

  MAZI :

 6. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 12/06/2012 20:32:32

  http://www.youtube.com/watch?v=5A5n7GxbMgY

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 12/06/2012 20:41:45

  Τα μέτρα ήταν καλά, νομίζω ότι οι συζητήσεις που γίνονται εδώ δεν πήγαν χαμένες, αλλά περίμενα δύο πράγματα ακόμα:
  1. Ελεγχος επιθεώρησης εργασίας για την απασχόληση αλλοδαπών και έλεγχος ειδικής αρχής για το θέμα της ενοικίασης ακινήτων.
  Πού θα μείνουν αν ο ιδιοκτήτης φοβάται να νοικιάσει την τρώγλη σε 10-10 άτομα; Αυτομάτως, γίνεται δύσκολη η στέγασή τους, άρα λειτουργεί αποτρεπτικά.
  2. Επιτέλους, να θεσπιστεί το ΑΠΑΞ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ, ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ. Είναι η μόνη δικλείδα ασφαλείας, ώστε να σταματήσουν οι αέναες νομιμοποιησεις. Να ξέρει ο παράνομος μετανάστης ότι δεν πρόκειται ποτέ να βγάλει χαρτιά.
  Ενημερωτικά σας λέω ότι το αξίωμα αυτό ισχύει στον Καναδά.

 8. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 12/06/2012 21:13:06

  ...και μετά ,βλέπουμε τον Πάκη 24 ώρες το 24ωρο στα κανάλια... και άντε να πειστούμε!

  Παρεπιπτωντως , ο Θάνος Πλέυρης μόλις ξεφτίλισε τον Μπαλάφα στο Mega! Τι καλά όταν η Ν.Δ αποφασίζει να εκπροσωπηθεί απο...ζωντανούς ανθρώπους και όχι απο αποσβωλομένα αγάλματα!

  • Mπροστα και Δεξια avatar
   Mπροστα και Δεξια @ ΣΤΕΛΙΟΣ 12/06/2012 21:16:06

   Πραγματικα ειδα και εγω τον Πλευρη , πολυ σωστα τα ειπε.
   Χωρις περιτυλιγμα , χωρις "σαλια" , απλα και κατανοητα σε λαικη γλωσσα.
   Οπως πρεπει δηλαδη να μιλαει κανεις.

 9. ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ avatar
  ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 12/06/2012 22:03:29

  Ο Πλεύρης είναι πολύ καλός, απλός, λιτός , κατανοητός, δωρικός.

 10. Προφήτης avatar
  Προφήτης 12/06/2012 22:20:38

  ΣΚΑΙ, Ειδήσεις 21:00, 12/06/2012
  Συνέντευξη Μητσοτάκη

  Κοσιώνη : Μα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν ευθύνες, λένε κάποιοι, γιατί να τους ψηφίσουμε, πώς θα μάς σώσουν;

  Μητσοτάκης : Είπα εγώ να τους ψηφίσουν (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δηλαδή)!!!!!!!!!

  Είπε επίσης ότι πρέπει να αναζητηθεί "τρίτος" πρωθυπουργός, εννοείται ο κ. Σαμαράς αποκλείεται.

  Χαχαχαχαχαχαχαχα

  Αφιερωμένο στις πανστρατιές.

  Αντίο.

 11. A.M. avatar
  A.M. 12/06/2012 22:32:58

  Γιατί όλα αυτά δεν ειπώθηκαν πριν απ' τις εκλογές της 6ης Μαΐου;

  Εξαιρετικός ο Σαμαράς.
  Ξεκάθαρες, υπεύθυνες, σοβαρές και μετρημένες προτάσεις.
  Και εφαρμόσιμες δεδομένης της πολιτικής βούλησης.
  Και αυτονόητα όλα όσα πρότεινε.
  Και εναρμονισμένα με το περί ασφάλειας αίσθημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.
  Αργήσαμε πολύ βέβαια αλλά ...«κάλλιο αργά παρά ποτέ».

 12. α.α avatar
  α.α 12/06/2012 23:21:30

  Κ. Σαμαρά συγκεκριμένα μέτρα θέλει ο λαός και όχι αοριστολογίες. Δηλαδή: φύλαξη συνόρων , απέλαση λαθρομεταναστών (με πίεση των χωρών πρόελευσης και μέσω Ε.Ε) , επαναφορά της δικαστικής απέλασης και για τα πλημ/τα (που και με ψήφους της ΝΔ καταργήθηκε πρόσφατα), αυστηρή τιμωρία των εκμισθωτών σε λαθρομεταν. και των εργοδοτών -εκμεταλλευτών τους, άμεση εκκαθάριση αιτημάτων πολ. ασύλου, περιορισμός λαθρο μέχρι την απέλαση τους (και όχι η παγκόσμια πρωτοτυπία της χορηγησης εγγράφου για οικειοθελή αποχώρηση εντός 30 ημερών), όχι άλλη νομιμοποίηση λάθρο (αρχή του άπαξ παράνομος δια παντός παράνομος), αυστηροτεροι όροι για νομιμοποίηση παλαιών μεταναστών και αρχή ποσόστωσης, δίκαιο του αίματος (καταγωγής) για χορήγηση της ιθαγένειας (με ελάχιστες εξαιρέσεις), αυστηριοποίηση της χαλαρής (εδώ και 3 έτη) ποινικής νομοθεσίας (πιο εύκολη προφυλάκιση, πιο αυστηροί όροι αναστολής της ποινής και αναστολής στην έφεση, ιδίως για τα κακουργήματα) , ενίσχυση των υποδομών της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης.

 13. α.α avatar
  α.α 12/06/2012 23:28:23

  Και κάτι άλλο κ. Σαμαρά: όχι άλλη αποσυμφόρηση των φυλακών. Εχουν γίνει πολλοί τέτοιοι νόμοι τα ταλευταία έτη και σας ενημερώνω ότι δεν υπάρχει σήμερα στη φυλακή κανείς μικροεγκληματίας (δηλ. για πλημ/τα). Ο κανόνας είναι η αναστολή για ποινή έως 5 έτη και η δοσοποίηση των χρηματικών ποινων ή η έκτιση τους με κοινωφ. εργασία. Αποσυμφόρηση, υπό τις σημερινές συνθηκες ζούγκλας, δεν νοείται για κατάδικους σε κακουργήματα, θα παρεξηγηθείτε. Κτίστε εν ανάγκη φυλακές και επανδρώστε όσες είναι έτοιμες και λόγω έλλειψης προσωπικου δεν λειτουργούν (π.χ νέες φυλακές Νιγρίτας). Δεν είναι λογική αυτή , του πονάει πόδι , κόβει πόδι.

 14. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/06/2012 00:37:11

  Μήνυμα προς τους άνανδρους της Χρυσής Αυγής που αποτελούν το όνειδος του εθνικισμού: Με την κίνησή του αυτή ο Σαμαράς κλείνει το κεφάλαιο αντιμετώπισης της λαθρομετνάστευσης. Πολύ σύντομα θα υπάρχει και πάλι κράτος και δεν θα έχετε λόγο να υπάρχετε. Οποιοσδήποτε τραμπουκισμός σας σε ένα κράτος με την εγγύηση του Σαμαρά ευνομούμενο και οργανωμένο θα σας συλλαμβάνει και θα σας δικάζει αυστηρά, το ίδιο αυστηρά με τους κουκουλοφόρους. Η συμπαράσταση των τραμπούκων συντρόφων σας έξω από τα δικαστήρια αν ξεφεύγει από το νόμιμο μέτρο θα σημαίνει την καταστολή σας και την σύλληψη όσων παρανομούν. Η παιδική χαρά των αριστεροπαραδομένων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ολίγον ΝΔ τελειώνουν οριστικά.

  Προς τους λοιπούς συναγωνιστές πατριώτες που τυχόν ψήφισαν από πλάνη Χρυσή Αυγή: Αυτοί οι άνθρωποι (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης κλπ.) σας κοροϊδεύουν. Δεν έχουν καμία σχέση με τον εθνικισμό και με την αγάπη για την πατρίδα. Για μπράβοι νυχτερινών κέντρων ίσως κάνουν. Για πολιτική όχι.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/06/2012 00:40:04

   Οποιοσδήποτε τραμπουκισμός σας σε ένα κράτος με την εγγύηση του Σαμαρά ευνομούμενο και οργανωμένο, θα οδηγεί άμεσα στη σύλληψή σας και στην αυστηρή καταδίκη σας, το ίδιο αυστηρή με την καταδίκη των κουκουλοφόρων.

   Η παιδική χαρά των αριστεροπαραδομένων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ολίγον ΝΔ τελειώνει οριστικά με την έλευση Σαμαρά.

   • Karampinas avatar
    Karampinas @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 14/06/2012 00:56:27

    Σαμαρά ψήφισα και θα ψηφίσω, αλλά είσαι υπεραισιόδοξος. Καταρχήν θα κυβερνήσει με τον εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, το πρώτο το κόμμα του νόμου Ραγκούση και τα επιδόματα σε λαθρομετανάστες άμα τη εκλογή του ΓΑΠ, το δεύτερο έθεσε ως όρο συγκυβέρνησης στις διερευνητικές με περισσό θράσος την επέκταση του νόμου ιθαγένειας. Πως θα δουλέψει αυτή η κατάσταση αν κυβερνήσει ο Σαμαράς είναι ένα μυστήριο.
    Δεύτερον υπάρχει πολιτικότατο κενό που καλύπτει η Χρυσή Αυγή, τον πολιτικό ακτιβισμό σε οτιδήποτε είναι δεξιότερο του σύριζα. Τόσο καιρό η ΝΔ δεν οργάνωσε ούτε μία μαζική εκδήλωση κατά της λαθρομετανάστευσης. Αν καθαρίσει από τα χιτλερικά και γινει καθαρόαιμο εθνικιστικό κόμμα με πολιτικό ακτιβισμό, δεν πρόκειται να χαθεί.
    Σαμαρά ψήφισα και θα ψηφίσω, αλλά είσαι υπεραισιόδοξος. Καταρχήν θα κυβερνήσει με τον εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, το πρώτο το κόμμα του νόμου Ραγκούση και τα επιδόματα σε λαθρομετανάστες άμα τη εκλογή του ΓΑΠ, το δεύτερο έθεσε ως όρο συγκυβέρνησης στις διερευνητικές με περισσό θράσος την επέκταση του νόμου ιθαγένειας. Πως θα δουλέψει αυτή η κατάσταση αν κυβερνήσει ο Σαμαράς είναι ένα μυστήριο.
    Δεύτερον υπάρχει πολιτικότατο κενό που καλύπτει η Χρυσή Αυγή, τον πολιτικό ακτιβισμό σε οτιδήποτε είναι δεξιότερο του σύριζα. Τόσο καιρό η ΝΔ δεν οργάνωσε ούτε μία μαζική εκδήλωση κατά της λαθρομετανάστευσης. Αν καθαρίσει εντελώς από τα χιτλερικά και γινει καθαρόαιμο εθνικιστικό κόμμα με έντονο νόμιμο αλλά όχι φλώρικο πολιτικό ακτιβισμό, δεν πρόκειται να χαθεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.