#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/01/2012 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο δρόμος προς την Ρωσία άνοιξε

[caption id="attachment_144500" align="alignnone" width="600" caption="Συνάντηση με την Πρόεδρο της Γερουσίας Ματβιγιένκο"][/caption]

Σε θερμό κλίμα διεξάγεται η επίσκεψη του ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα, όπου έφτασε χθες το βράδυ. Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Προεδρικής  Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στενότατο συνεργάτη του Πούτιν, Sergey Ivanov  και στη συνέχεια με την Πρόεδρο της Γερουσίας  Valentina Matviyenko.

«Σας γνωρίζουμε ως υποστηρικτή της ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων» είπε στον πρόεδρο της ΝΔ ο Ιβανόφ και χαρακτήρισε τη ΝΔ «κορυφαία πολιτική δύναμη της Ελλάδας». Αναφέρθηκε επίσης στις επανειλημμένες επισκέψεις του στην Ελλάδα και τις ιδιαίτερα θετικές αναμνήσεις του από το φιλικό κλίμα, που συνάντησε εκεί με όλες τις προηγούμενες επίσημες ιδιότητές του ως υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, αλλά και όταν ανεπισήμως «επισκέφθηκα αγώνες μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού». Ο Ιβανόφ θεωρείται στενός πολιτικός υποστηρικτής του Β. Πούτιν και η πρόσφατη ανάδειξή του στην ηγεσία της Προεδρικής Διοίκησης χαρακτηρίζεται ως "προετοιμασία του εδάφους" για την επιστροφή του Ρώσου πρωθυπουργού στον προεδρικό θώκο του Κρεμλίνου, μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου

[caption id="attachment_144501" align="alignnone" width="600" caption="Συνάντηση με τον Ιβανόφ"][/caption]

Ο Αντώνης Σαμαράς μετά το πέρας των συναντήσεων με τον Ιβανόφ και την Βαλεντίνα Ματβιένκο (πρόεδρο της Γερουσίας, αλλά και πρώην πρέσβειρα στην Αθήνα)  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ, στη Μόσχα,  αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας.

Πρωτοβουλίες  για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα:  Ενέργεια, τουρισμό, εξαγωγές, αλλά κυρίως  στην προσέλκυση ρωσικών  επενδύσεων στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι μια –όχι ευκαιριακή-αλλά  μακροπρόθεσμη συνεργασία των δύο χωρών. 

Συναντήθηκα σήμερα, με τους Επικεφαλής του Κρεμλίνου και της Γερουσίας και είχα μια ουσιαστική  συνομιλία μαζί τους.   Συζητήσαμε για την Ελλάδα και για την ευρύτερη περιοχή. Διαπίστωσα για μια ακόμη φορά, ότι υπάρχει μεγάλη προθυμία απ’ όλους για την προώθηση γόνιμης συνεργασίας των δύο χωρών. Αύριο, θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Πούτιν, για να θέσουμε εκ νέου – σε στέρεες βάσεις- τις σχέσεις των δύο χωρών.

Με τους Ρώσους μας συνδέουν πολλά. Ο δρόμος έχει ανοίξει. Με σωστή δουλειά, μπορεί να έχουμε σωστά αποτελέσματα».

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Ιβανόφ ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε εξάλλου την ανάγκη να "αναταχθούν" οι ελληνορωσικές. «Θέλουμε να ανατάξουμε τις ιστορικές σχέσεις, που πάντοτε υπήρχαν μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ευχαριστώντας τον συνομιλητή του για τη θερμή υποδοχή και «για τη φιλία, που για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ζωντανή τόσο μεταξύ των λαών, όσο και μεταξύ των πολιτικών εκπροσώπων του και των κομμάτων της ΝΔ και του κυβερνώντος κόμματος της Ενιαίας Ρωσίας».

[caption id="attachment_144502" align="alignnone" width="600" caption="Σην εκδήλωση στο Ναό του Σωτήρος με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο"][/caption]

Επεσήμανε ακόμα ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος για τη μεταφορά ενέργειας, ενώ τα  "ευρύτερα έργα υποδομής, σε ενέργεια, μεταφορές και υπηρεσίες που επιτρέπουν στην Ελλάδα και να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο, αλλά και να αναπτύξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε μια σειρά διαφορετικούς τομείς, από την παραγωγή και εξαγωγή οπωροκηπευτικών ως την τουριστική κατοικία και τις μαρίνες". Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ "υπάρχει ευρύ φάσμα επενδυτικών δυνατοτήτων για ξένες επενδύσεις γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για επενδύσεις που μπορούν να προσελκύσουν το ρωσικό ενδιαφέρον. Στην ενέργεια και τις υποδομές της, αναμφίβολα, αλλά και πέραν αυτών…".

"Όσοι με γνωρίζουν, θα σας πουν, ότι όταν δίνω τον λόγο μου, τον κρατάω. Και όταν λέω "we mean business" το εννοώ", είπε ο κ. Σαμαράς στον ανταποκριτή του ΡΙΑ-Νόβοστι στην Αθήνα σε μια συνέντευξη που δημοσιεύουμε αλλού και εγκαινίασε την επίσκεψή του στην Ρωσία.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το απόγευμα, παραβρέθηκε και χαιρέτισε  μεγάλη ελληνορωσική εκδήλωση του ομογενή σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη στο Συνεδριακό Κέντρο του καθεδρικού Ναού του Σωτήρος αφιερωμένη στους Κρυπτοχριστιανούς, μια πρωτοβουλία, που αγκαλιάστηκε από επιφανείς και πολυάριθμους Ρώσους και Έλληνες καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο διάσημος ηθοποιός Αλεξέι Πετρένκο, η συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα, η ορχήστρα λαϊκών οργάνων Ζίκινα και η βυζαντινή χορωδία "Εργαστήρι Ψαλτικής”.Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο διάσημος κοσμοναύτης (ποντιακής καταγωγής) Θόδωρος Γιουρτσίχιν.  Ο Ναός του Σωτήρος έχει ως γνωστόν μεγάλη συμβολική σημασία για τους Ρώσους χριστιανούς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nikos karas avatar
  nikos karas 25/01/2012 17:06:07

  AS ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΡΥΒΕΙ ΠΡΆΓΜΑΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ .

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ nikos karas 25/01/2012 17:25:45

   Δεν είδα κάτι να κρύβεται! Στα ίσια τα λέει ο ΑΣ! Ως Έλλην και άνδρας που δεν καταλαβαίνει από απειλές. Είπε π.χ. πεντακάθαρα για συνέχιση των έργων των αγωγών που είχε συμφωνήσει ο Πούτιν με ΚΚ Β και άφησε στην άκρη το γαπ για να προωθήσει τους μικρούς σωλήνες των φίλων του. Τι άλλο θες δηλαδή;

 2. NIKOS avatar
  NIKOS 25/01/2012 17:11:31

  Όλος ο Ελληνικός λαός επιθυμεί την συνεργασία με τη Ρωσία ! Ε τότε γιατί οι δικοί μας, οι βλαμμένοι δεν συνεργάζονται ; Αν ο Σαμαράς δεν κάνει κάτι γι αυτό τότε να φύγει , δεν κάνει για αρχηγός των Ελλήνων .
  Εμείς θέλουμε τους Ρώσους ._

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ NIKOS 25/01/2012 17:21:02

   Καλά δεν διαβάζεις το ρεπορτάζ;
   Τί λέει;
   Ο Α.Σ. αυτό που λες δεν κάνει;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ NIKOS 25/01/2012 17:23:07

   Ποιοι δικοί μας; Το αμερικανάκι γαπ; Αφού δεν είναι Έλληνας! Όσον αφορά το Σαμαρά γιατί να μην κάνει κάτι; Τι πήγε τότε να κάνει στη Ρωσία 3 μέρες; Διάβασε λίγο τη συνέντευξη στο RIA που έδωσε χθες να καταλάβεις που το πάνε με το Βλαδίμηρο.

 3. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 25/01/2012 17:19:51

  Επιτέλους! Ενας ηγέτης που έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους
  όσον αφορά στην γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και στις σχέσεις τηςμε τον ξένο παράγοντα τόσο στη Δύση όσο και στην Ανατολή.
  Η πολιτική Σαμαρά μέχρι στιγμής παρουσιάζεται χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες και κυρίως μαχόμενη για τα συμφέροντα της χώρας -πράγμα που είχαμε ξεχάσει εδώ και δύο χρόνια, με τους ιταμούς συνοδοιπόρους του ΓΑΠ.

 4. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 25/01/2012 17:24:19

  Έχει σημασία να γραφεί οτι ο ΓΑΠ ζητούσε συνάντηση με τον Πούτιν, αλλά ο Ρώστος ηγέτης "δεν είχε χρόνο". Ενώ παλαιότερα ανέβαλαν συνεχώς τις προγραμματισμένες επισκέψεις Δρούζα και Λαμπρινίδη στην Μόσχα. Δέχονται όμως τον Σαμαρά, ακόμα και ως αρχηγό της αντιπολίτευσης

 5. Y. avatar
  Y. 25/01/2012 17:26:24

  “Με σωστή δουλειά, μπορεί να έχουμε σωστά αποτελέσματα”
  “Με σωστή δουλειά, σίγουρα θα έχουμε σωστά αποτελέσματα”

 6. Y. avatar
  Y. 25/01/2012 17:40:24

  Να μη ξεχνάμε, ο Σαμαράς έχει υπάρξει υπ. Οικονομικών (..εμπειρία στα οικονομικά), υπ. Εξωτερικών (...εμπειρία στα εξωτερικά), αρχηγός κόμματος (..στα οργανωτικά), Ευρωβουλευτής (..στην ΕΕ), και υπ Πολιτισμού. Εκτός αυτού έχει και τις εμπειρίες κυβερνηυικής πολυκομματικής συνεργασίας. Αν απομονώσεις τη μαμημένη ανυπομονησία μας, να φύγουν αυτοί μπας και ξεβρωμήσει η χώρα, μέχρι τώρα, ο Σαμαράς παίρνει 8,5, με άριστα το δέκα

 7. thanasis avatar
  thanasis 25/01/2012 17:43:44

  Ο ΦΙΛΛΙΠΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΩΝΕΣ
  ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ. Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
  ΣΑΝ ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ
  ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ
  ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟΥ

 8. κωστας Α avatar
  κωστας Α 25/01/2012 17:44:24

  Αγαπητοι κρυπτοσυνομιλητες, ''αρχη ανδρα δεικνυσι ''.ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ .Μικροπολιτικη τελος .Εχουμε πολεμο ,η καταστροφη δεν ειναι προ αλλα εντος των πυλων .ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ , ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ .Ολοι λοιπον στο υψος των περιστασεων .Οι ειδικοι μιλανε και οι πολλοι ακουνε και εκτελουν . ΠΡΟΣΟΧΗ ομως κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ . Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ και καθαριζει την κοπρο ...ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ μην κουραζεσαι αδικα ,παλατια κτιζεις στην αμμο . ΜΑΓΚΙΕΣ ΤΕΛΟΣ . ΤΩΡΑ , ΧΘΕΣ οχι ΑΥΡΙΟ .Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην υπηρεσια του εθνους και παλι .ΣΕ ΘΕΛΩ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟ .ΕΓΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑ ΕΠΙΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ .Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ. ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ .ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ , ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ , ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ [τοσο για την αδελφοτητα οσο και για το εθνος ] ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΠΟΝΔΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ , ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ . ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΡΕΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ .ΕΣΕΙΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ .ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ . ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .

  • Y. avatar
   Y. @ κωστας Α 25/01/2012 18:53:51

   Εκτός απο τους ορθολιγιστές, και ο Εφραίμ μιλούσε για χρήματα

  • Χαρίλαος avatar
   Χαρίλαος @ κωστας Α 26/01/2012 00:40:08

   Ηρέμησε... Όλο το εορτολόγιο να κατέβει δεν πρόκειται να μας σώσει...
   Μόνοι μας μπορεί και πρέπει να σωθούμε, και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα να υπάρχουν γι' αυτούς που θέλουν για το τελετουργικό τους...

 9. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 25/01/2012 17:49:09

  Εδώ φαίνεται η θετική συμβολή του Κώστα Καραμανλή κατά την δική του περίοδο. Η ευκαιρία είναι τώρα για περαιτέρω συσφιγξη των σχέσεων, υλοποίηση όσων συμφωνήθηκαν τότε και άνοιγμα νέων επενδύσεων με εξαγωγές γεωργικών μας προϊόντων και διάθεση παραθεριστικής κατοικίας σε ρώσους ιδιώτες προς ενοικίαση, λίζινγκ και αγορά

  • ΕΛΕΝΗ avatar
   ΕΛΕΝΗ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 25/01/2012 18:26:27

   ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο Κ.Κ. Β΄.

   • Κρης avatar
    Κρης @ ΕΛΕΝΗ 25/01/2012 18:53:56

    Ο ΚΚ ήταν ο Μοναδικός Ευρωπαίος Ηγέτης
    που σε 5,5 χρονια συναντηθηκε 7 !!! φορες
    με τον Πουτιν.

    • μεταρρυθμιστής avatar
     μεταρρυθμιστής @ Κρης 25/01/2012 20:50:05

     Μεγάλο κατόρθωμα...

   • Y. avatar
    Y. @ ΕΛΕΝΗ 25/01/2012 18:55:57

    Εμπρός στο δρόμο που χαράζει η ΝΔ, με τους άξιους αρχηγούς της (..πλην κάποιας εξαίρεσης)

  • Y. avatar
   Y. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 25/01/2012 19:01:04

   Μιάς και το πήγες σε μάϊκρο, συμφωνία με το Νεώριο & Σκαραμαγκά, για επισκευές πλοίων ρωσικών συμφερόντων (..εμπορικών και πολεμικών), που πλέουν στη Μεσόγειο

 10. ΜΠ avatar
  ΜΠ 25/01/2012 18:09:21

  Αυτό που επιθυμούσαμε τόσον καιρό επιτέλους αρχίζει και πραγματοποιείται, η ανάπτυξη και η αποκατάσταση των σχέσεων με τον Στρατηγικό Εταίρο τη Ρωσία.
  Μένει να δούμε να γκρεμίζεται και το PSI+ και να ηρεμήσουμε όλοι, το 30% των δημοσκοπήσεων θα γίνει 55% για τη Ν.Δ.

 11. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 25/01/2012 18:25:08

  Και στο Ναό του Σωτήρος...ελπίζω να αποδειχθεί οιωνός η επίσκεψη αυτή...

 12. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 25/01/2012 18:36:26

  Επιτελους μια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ κινηση Ελληνικης εξωτερικης πολιτικης !

 13. alakran avatar
  alakran 25/01/2012 19:08:19

  Τα τηλεοπτικά κανάλια δείχνουν μάλλον να υποβαθμίζουν την επίσκεψη Σαμαρά στη Ρωσία.Το ίδιο έκαναν και με το ταξίδι του στο Ισραήλ.
  Άρα μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι και τα δυο αυτά ταξίδια γίνονται για ουσιαστικούς λόγους εξωτερικής πολιτικής και (μελλοντικών) συνεργασιών.

 14. helios avatar
  helios 25/01/2012 19:12:35

  capital.gr
  Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς δήλωσε θετικός ως προς την κατάργηση της βίζας για την είσοδο των Ρώσων πολιτών στην ΕΕ και ανακοίνωσε την πρόταση της ΝΔ να χορηγείται άμεσα άδεια παραμονής για 10 χρόνια, σε όσους Ρώσους και κατοίκους τρίτων χωρών εκτός ΕΕ αγοράζουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα. Η δήλωση αυτή συγκαταλέγεται σήμερα μεταξύ των πρώτων, που αναμεταδίδουν τα ρωσικά δελτία ειδήσεων στον ηλεκτρονικό Τύπο.

 15. karenin avatar
  karenin 25/01/2012 19:45:58

  Η Ματβιένκο ήταν χρόνια πρεσβευτής στην Αθήνα και ένθερμη οπαδός της ανάπτυξης των Ελληνορώσικων σχέσεων. Ο Σ. Ιβανώβ ανήκει στην κυβερνητική ελιτ, και σαν υπουργός αμύνης είχε κάνει σπουδαίες δηλώσεις για την χώρα και τον Κ. Καραμανλή, που σαν Νατοική χώρα τόλμησε να αποκτήσει ρώσικο στρατιωτικό εξοπλισμό. Το δε κυβερνών κόμμα του Πούτιν είναι η αντίστοιχη πατριωτική λαική δεξιά. Η αυριανή συνάντηση με τον Πουτιν θα είναι σημαντική, και θα τονώσει αρχετά το αρχηγικό προφίλ του ΑΣ.

  • Y. avatar
   Y. @ karenin 25/01/2012 21:43:08

   Τα εξοπλιστικά σκάνδαλα όμως, που ήταν μπλεγμένοι Άκης με χόβερκραφτ, και Κόκκαλης με κάτι άλλα μετά, τα έπνιξε ο κος Ιβανώφ

 16. Ραβινος avatar
  Ραβινος 25/01/2012 19:47:01

  Πατριωτες ολα καλα και ωραια να συνεχισει ο ΑΣ τον δρομο που ανοιξε ο ΚΚΒ αλλα καλου κακου ας κρατησουμε και καμια πισινη με τα εκαστοτε προκυπτομενα ΓΑΠοσκυλα των ΗΠΑ και τα δικα τους γεωστρατιωτικα συμφεροντα !

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ραβινος 25/01/2012 20:08:26

   Μα αγαπητέ, ο Σαμαράς πήγε κατ' ευθείαν στα αφεντικά των Αμερικάνων, όχι μεσοβέζικες λύσεις.

   • μεταρρυθμιστής avatar
    μεταρρυθμιστής @ TopGunZ 25/01/2012 21:00:35

    Και πολύ καλά έκανε...Καθείς με τη σειρά του...

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ μεταρρυθμιστής 25/01/2012 21:39:36

     Δεν είπα το αντίθετο. Εγώ επικροτώ τη συνεργασία με το Ισραήλ, τους Αμερικάνους τι να τους κάνουμε?

     • μεταρρυθμιστής avatar
      μεταρρυθμιστής @ TopGunZ 25/01/2012 22:30:52

      ΗΠΑ-Ισραήλ πάνε πακέτο. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Στρατηγική συμμαχία δική μας με Ισραήλ και Ρωσία ταυτόχρονα είναι πρακτικά αδύνατη, λόγω αντικρουόμενων συμφερόντων των δυο χωρών.

 17. πρωην κνιτης avatar
  πρωην κνιτης 25/01/2012 20:56:32

  Ιστορικά όποτε ήμασταν δεμένοι στο αρμα των δυτικων στο τελος την πληρώσαμε ασχημα. Ετσι οι κινησεις Σαμαρά με Ισραηλ και τωρα με Ρωσια δείχνουν να βρίσκονται σε θετική κατευθυνση. Ομως μην περιμενουμε να μας σωσουν οι άλλοι .Γι΄αυτό η μονη λυση είναι εδω και τωρα είναι ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΛΑΕ ΓΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ πρωην κνιτης 25/01/2012 21:21:11

   Αριστα 10 !!Το κρατω για τις συγκεντρωσεις {εαν γινουν που δεν το βλεπω }''ΛΑΕ ΓΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ''

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ πρωην κνιτης 25/01/2012 22:33:58

   "Ιστορικά όποτε ήμασταν δεμένοι στο αρμα των δυτικων στο τελος την πληρώσαμε ασχημα. "

   Λάθος σας μάθαιναν την Ιστορία στην ΚΝΕ. Η Ελλάδα πάντα μεγαλουργούσε όταν τα είχε καλά με τους δυτικούς.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ μεταρρυθμιστής 25/01/2012 22:46:18

    Τι λες υπερμέγιστε ιστορικέ; Και η ιστορία του Έθνους μου με τους Σταυροφόρους που άλωσαν με απίστευτη αγριότητα την Πόλη και τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα τη Ρωμανία κάνοντάς την ευάλωτη στους Οθωμανούς, την προδοσία για το χρήμα και τα πετρέλαια στον Καύκασο που έδωσε ο Κεμάλ το '22 στους συμμάχους, την απώλεια της Β.Ηπείρου και μετά της Κύπρου με τη σύμφωνη γνώμη των "φίλων" μας δυτικών έχει σχέση με κομμουνιστές;

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ μεταρρυθμιστής 25/01/2012 22:47:48

    Τι λες μέγιστε "αν-ιστορικέ"; Και η ιστορία του Έθνους μου με τους Σταυροφόρους που άλωσαν με απίστευτη αγριότητα την Πόλη και τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα τη Ρωμανία κάνοντάς την ευάλωτη στους Οθωμανούς, την προδοσία για το χρήμα και τα πετρέλαια στον Καύκασο που έδωσε ο Κεμάλ το '22 στους συμμάχους, την απώλεια της Β. Ηπείρου και μετά της Κύπρου με τη σύμφωνη γνώμη των "φίλων" μας δυτικών έχει σχέση με κομμουνιστές;

 18. Πετρος avatar
  Πετρος 25/01/2012 22:22:07

  Μαλιστα ,τρομερη κινηση του Σαμαρα,μονο που δεν ξερω αν ειναι για το καλο της Ελλαδας η θα φερει την Καταστροφη της.
  Ποτε και σε τι Βοηθησαν οι Ρωσσοι την Ελλαδα ,μπορει να μου απαντησει καποιος απο ολους εσας που τους υποστηριζετε με τοσοσ θερμη?
  Δηλαδη τι συμφερον εχει η Ελλαδα να ερθει σε συγκρουση με τις ΗΠΑ μονο και μονο για να κανει τα χατηρια του Πουτιν?
  Ειμαστε παραδοσιακοι Συμμαχοι της Δυσης και οχι απλα ανηκουμε αλλα ειμαστε η ΔΥΣΗ.Δυστυχως πολλοι εδω μεσα ειναι τοσο βαθια νυχτωμενοι που φωναζουν ακομα υπερ της Ορθοδοξιας και που αφτασαν στο σημειο να ηρωποιησουν τον Εφραιμ που θα επρεπε να ειναι στη Φυλακη ισοβια.Μιλαμε για τετοιο επιπεδο Ελληνων.Ζητω οι Παπαπδες και η Ορθοδοξια (που πολεμησε την επανασταση του 1821 και προδοσε τον Ελληνισμο στην πολιορκια της Κωσταντινουπολης) και υπαρχουν ακομα Δεξιοι που λενε ζητω η Ορθοδοξια ,ζητω η Ρωσσια και ζητω και ο κανταφι .
  Η Ελλαδα ηταν ειναι και θα ειναι η ΔΥΣΗ οτιδηποτε βλαπτει τη σχεση της με την Αμερικη ειναι κακο και εγκληματικο.Αν ειναι να τα χαλασουμε με τις ΗΠΑ ποτε να μην πιασουμε παρτιδες με τους Ρωσσους,ΠΟΤΕ.
  Με την Αμερικη πολεμησαμε σε δυο Παγκοσμιους Πολεμους σαν φιλοι και δεν εχουμε πολεμησει ποτε αντιπαλοι,ποτε Αμερικανος δεν σηκωσε Οπλο κατα Ελληνα.Αντιθετα με τους Ρωσσους εχουμε χυσει πολυ αιμα.Αλλα τι περιμενεις απο Λαο που ξεχναει την Ιστορια του.
  Κοφτε λοιπον τα Μπραβο στο Σαμαρα και να ελπιζετε να μην μας βαελει σε κανενα μεγαλο Λουκι πως πηγαινε να μας βαλει και η αλλη διανοια ο Κ.Κ.
  Πατριωτης ειμαι σιχαινομε ομως την Ορθοδοξια και το ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΟΣΟ ΣΙΧΑΙΝΟΜΕ τους Αριστερους .

  • Γαλάζιος ταλιμπάν avatar
   Γαλάζιος ταλιμπάν @ Πετρος 25/01/2012 22:35:25

   Alexis γιατί γράφεις με το ψευδώνυμο "Πέτρος"; Δεν θέλει αποδεικτικά για μπράβο τώρα η πρεσβεία;

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ Πετρος 25/01/2012 22:38:23

   Ιστορικά είναι ορθά αυτά που γράφεις, μην ξεχνάς όμως οτι πάντα το αμόρφωτο πόπολο στην Ελλάδα ήταν ρωσόφιλο ( και με τον Τσάρο και με το ΚΚΣε και τώρα με τον Πούτιν, σκετη παράνοια!) Χάνεις όμως το δίκιο σου με το φοβερό μένος σου κατά της Ορθοδοξίας. Μοιάζεις σε αυτό με αρκετούς ιδεοληπτικούς αριστερούς, τους οποίους σιχαίνεσαι...

  • Civil-Eng. avatar
   Civil-Eng. @ Πετρος 26/01/2012 08:34:54

   Θα πρέπει , μετά από 3000 χρόνια ιστορίας , να αφήσουμε για μια φορά τα σιχαίνομε το ένα , μισώ το άλλο, και γουστάρω το τρίτο , και να σταθούμε ψύχραιμοι μπροστά στα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι οι Ρώσσοι μας θυμόντουσαν για χρόνια μόνο όταν θέλανε να κάμουν αντιπερισπασμό στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Κι εμείς θέλαμε και απιτούσαμε ένα σωτήρα που ποτέ δεν ήλθε. (προς γνώση και συμμόρφωση και για τη σημερινή κατάσταση). Το ότι είναι ορθόδοξοι δεν θα πρέπει να μας ξεγελά γιατί δεν έχει καμία πρακτική σημασία.
   Θα πρέπει να ζυγήσουμε τα υπέρ και τα κατά. Δεν μπορούμε κατα τη γνώμη μου να ξεφύγουμε μόνοι μας από το αρμα της Αμερικής, αλλά ούτε να το παίζουμε αποτελεσματικά σε 2 ταμπλό (ίσως με άλλους πολιτικούς να ήταν εφικτό. Ή θα πάμε μαζί με όλη την Ευρώπη προς Ρωσία για αυτονομία ενέρεγειας και τεχνολογίας ή θα γίνει μονη της η ευρώπη πόλος (χαχαχα!) ή να κάτσουμε ησυχα και να περιμένουμε για τη σωστη κίνηση.

  • Κτησιας avatar
   Κτησιας @ Πετρος 26/01/2012 09:10:18

   Δυστυχώς έτσι είναι η σλάβικη νοοτροπία η οποία δεν μπορεί να κρυφθεί πια από πολλούς σχολιαστές !!

 19. Νίκος Κ. avatar
  Νίκος Κ. 25/01/2012 22:38:54

  Πέτρο καταλαβαίνεις τι γράφεις ή να καλέσω ασθενοφόρο;

 20. Παύλος avatar
  Παύλος 25/01/2012 23:01:18

  Μην κάνεις παντιέρα ὀ,τι σιχαίνεσαι. Είναι καθαρά προσωπικό σου πρόβλημα. Μην προσπαθείς να επιβάλεις την εμπάθειά σου όταν τα μεγέθη που σιχαίνεσαι είναι πιο σύνθετα από το μικρό εγώ σου.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Παύλος 25/01/2012 23:09:08

   Η απάντηση πάει φυσικά στο Πέτρο-alexis

 21. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 25/01/2012 23:01:29

  Κι άλλος απόφοιτος του ΚΝΕ History School;
  Είναι εμφανές από την εμπάθεια και τη μεροληπτική ανάγνωση της Ιστορίας. Μάθε λοιπόν οτι για τη Μικρασιατική Καταστροφή ευθύνονται -αμέσως μετά τους βασιλόφρονες - βαρύτατα και οι κομμουνιστές , τόσο οι "Έλληνες", όσο και οι Σοβιετικοί. Όσο για την Κύπρο κι εκεί έβαλαν το χέρι τους, τόσο το 1955 που αποκάλυψαν από το ραδιοσταθμό του ΚΚΕ στο Βουκουρέστι την ταυτότητα του Διγενή ( Γεώργιος Γρίβας) όσο και μετά την ανεξαρτησία, με την παρελκυστική, φιλοσοβιετική και αντιπατριωτική στάση του άθλιου ΑΚΕΛ που απέτρεψε την Ένωση με την Ελλάδα.

 22. Νικήτας avatar
  Νικήτας 25/01/2012 23:05:38

  >αμόρφωτο πόπολο

  Ω μέγα μορφωμένε μη-ποπόκωλε!

  Είναι το ίδιο ''αμόρφωτο πόπολο'' που έκανε και κάποια ανδραγαθήματα στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν για να μιλάς ακόμη την ελληνική, να μην σε λένε μουσταφά και να μη έχεις διαπράξει ή αρνείσαι γενοκτονίες!

 23. Ελληνική Φιλοσοφία avatar
  Ελληνική Φιλοσοφία 25/01/2012 23:46:02

  Ετσι οπως τα λεει ο Σαμαρας, εχουμε κοινη ιστορια με τους Ρωσους. οι Ρωσοι ειναι κατι σαν Βυζαντινοι βικιγκ, οποιος δει την ιστορια των Ρωσων. Η Ελλαδα και η Ρωσια θα τα πανε καλα μονο με Σαμαρα στην κυβερνηση της χωρας, ο παπανδρεου ειναι "τσιρακι" των κερδοσκοπων και των σιωνιστων, καμια σχεση με εμας και τον πολιτισμο μας τα πραγματα αυτα. Προεδρε να εχεις παντα μαζι σου ισχυρη ασφαλεια, αυτο μονο. Ασφαλεια και προστασια γιατι ο Εχθρος ειναι αδιστακτος.

 24. Ελληνική Φιλοσοφία avatar
  Ελληνική Φιλοσοφία 25/01/2012 23:51:01

  Δεν ξερω πως θα ακουστει αυτο, αλλα μιλωνας ως ελληνας και εκφραζοντας την γνωμη μου για το καλο της χωρας, πιστευω πως πρεπει να σχεδιαστει ενας μηχανισμος ελεγχου των ξενων πρακτορων και κατασκοπων στα αεροδρομια που εισχωρουν στην Ελλαδα και αφου εντοπιστουν να οδηγουνται στο εκτελεστικο αποσπασμα. Δεν ξερω αν κατι τετοιο ειναι εφικτο στην Ελλαδα, αλλα αυτοι οι πρακτορες μας κανουν την ζημια και εμεις τους το επιτρεπουμε, αν θελουμε να ειμαστε δυνατη χωρα πρεπει να τριξουμε και λιγο τα δοντια.

 25. GusP avatar
  GusP 26/01/2012 00:19:49

  Δεν καταλαβαίνω αυτή τη διαμάχη μεταξύ "Ρωσόφιλων" και "Αμερικανόφιλων". Ο Σαμαράς κάνει αυτό ακριβώς που θα έκανε κάθε καλός ηγέτης οποιασδήποτε Χώρας. Αν υπάρχει χρήμα -που μάλλον υπαρχει- (βλέπε ορυκτός πλούτος Ελλάδας) μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους και σε διάφορους τομείς. Η Τουρκία μέχρι πρόσφατα συνεργαζόταν με όλους. Γιατί να μην την υποκατασστήσουμε εμείς ή ακόμα και να την αντικαταστήσουμε εκμεταλλευόμενοι την εμμονή του Ερντογάν να το παίξει Μεγάλος Χαλίφης του Ισλάμ κάτι το οποίο δεν το βλέπουκ]ν με καλό ματι οι Αμερικάνοι και σίγουρα οι Ισραηλινοί.

 26. Orthodoxia avatar
  Orthodoxia 26/01/2012 00:42:38

  fainetai o Petros den kserei ti leei - mpravo sto Kwsta A na se kala.

  Prepei na exoume sxeseis me tin Rwssia opws eixe kai o prwhn prwthypourgos - K. K. Karamanlhs. Xreiazomaste tin synergasia tis rwssias kai tin bohtheia tis. Pote gia kalo skopo mas paei h amerikh ? - TA PATRIARXEIA THS ORTHODOXIAS ME TA KRATH TOUS THA MAS YPOSTHRH3OUN. makari na einai kai to israel alla den eimai toso sigouros. nomizw paei gia allous skopous. Sto telos tha swthoume me tin rwssia. kai tha paroume pisw auta pou EINAI DIKA MAS. - opws ta elege o GERONTAS PAISIOS kai oi alloi AGIOREITES. + + IC XC NI KA + +

 27. Πετρος avatar
  Πετρος 26/01/2012 01:08:44

  Δεν ειπα πουθενα οτι δεν πρεπει να εχουμε καλες σχεσεις με την Ρωσσια.
  Ειπα οτι πρεπει να εχουμε τοσο καλες σχεσεις μεχρι του σημειου να μην γινομαστε επικυνδυνοι για τις ΗΠΑ δυστυχως πολλοι εδω αλλα γραφεις αλλα καταλαβαινουν ,οπως ελεγε και η γιαγια μου ,πιαστ αυγο και κουρευτω.
  Για τους ανιστορητους να πω οτι με τους σας τους Ρωσσους εχουμε πολεμησει σαν αντιπαλοι αρκετες φορες και πολλες φορες προσπαθησαν να μας αφανισουν απο το προσωπο της γης.Μετα απο αυτο συνεχιστε να τους υποστηριζετε ,ειναι και αυτο ενα δειγμα του γιατι αυτος ο τοπος εφτασε εδω που εφτασε.

 28. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 26/01/2012 01:19:49

  Καλά, μετά από τόσα χαστούκια που έχουμε φάει στο διάβα της ιστορίας δεν βάλαμε μυαλό!
  Τα Κράτη δεν έχουν μήτε φίλους μήτε εχθρούς. Έχουν συμφέροντα.
  Η έννοια δε του εθνικού συμφέροντος είναι μετρήσιμη όπως ακριβώς και το συμφέρον του ατόμου και των επιχειρήσεων.
  Είναι κατάντια να συζητάμε για το αυτονόητο. Δεν θα επευφημήσω τον Σαμαρά γιατί έκανε το αυτονόητο. Μπορώ, όμως, να τον κατηγορήσω γιατί δεν το έκανε.
  Είναι, πάντως, δυστύχημα για μια χώρα να μη μπορεί να αρθρώσει και να ασκήσει εθνική εξωτερική πολιτική. Όπως γνωρίζω, η Ελλάδα είναι η μόνη δυτικοευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει εθνική εξωτερική πολιτική δομημένη και ασκούμενη κοινή συναινέση με μακροχρόνιο σχεδιασμό και στρατηγική.

  Απλά έτσι για το καφενείο…

 29. Orestios avatar
  Orestios 26/01/2012 01:55:00

  Επιτέλους, ένας άνθρωπος, ο Σαμαράς, που δεν μένει στην αυτιστική πολιτική της Ευρωπαϊκής στεγανότητας

 30. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 26/01/2012 03:08:21

  "We mean business !"

 31. Aggelos avatar
  Aggelos 26/01/2012 08:45:00

  το οτι εμεις οι δεξιοι θα χαιρομασταν για τη συσφιξη σχεσεων με τη Ρωσσια,,

  μετα απο τοσο αντικομουνισμο τοσα χρονια ποιος το περιμενε..

  ειμαι υπερ,,του ανοιγματος κλπ..

  αλλα που φτασαμε,,οι κεντροαριστεροι να γινουν δουλοαμερικανοι,και οι δεξιοι να τα λενε μτε τη Ρωσια,,

  ηρθαν τα πανω κατω..

 32. Mara avatar
  Mara 26/01/2012 10:57:30

  "....Αύριο, θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τον ΠΡΟΕΔΡΟ... Πούτιν, για να θέσουμε εκ νέου – σε στέρεες βάσεις- τις σχέσεις των δύο χωρών".
  Τον αποκάλεσε από τώρα Πρόεδρο, ενώ είναι ακόμα πρωθυπουργός.
  (Ενώ κάποιοι άλλοι μιλάνε για "καθεστώς" Πούτιν μετά τις 4 Μαρτίου).
  Σωστότατος ο ΑΣ!!!

 33. Βασίλειος Σκλήρης avatar
  Βασίλειος Σκλήρης 26/01/2012 14:19:36

  Στην πολιορκία της Κωνσταντινούπολης , ένας πύργος υπερασπιζόταν από μοναχούς που έπεσαν μέχρις ενός ανιστόρητοι αριστεροί.


  youtube downloader, pandora, limewire

 34. Βαλκάνιος avatar
  Βαλκάνιος 26/01/2012 20:48:46

  Kαι τώρα τι θα γίνει με τα επόμενα γουίκι λίκσ??????Πώς θα μάθουν οι Αμερικάνοι τι ειπώθηκε???Οταν ο Καραμανλής έχτιζε άλλοι τον εμπόδιζαν.Για να δούμε τώρα που το σύστημα τους θέλει, τι μέλλει γεννεσθαι?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.