23/01/2009 04:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο δρόμος για την κόλαση …


_________________________________________________________________________________________________________________________
Το πρόβλημα των αγροτών της φωτογραφίας είναι το ίδιο με αυτό των Α.Π.Ε.( Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) : Επιδοτήσεις. Οι επιδοτήσεις διαστρεβλώνουν την πραγματική οικονομία, δημιουργούν τεχνητή προσφορά και τεχνητή ζήτηση, ανακουφίζουν τον καρκίνο με ασπιρίνη, δεν κάνουν το έθνος ανταγωνιστικό, αλλά έθνος ζητιάνων και μιζαδόρων. Το γράφημα είναι η τιμή του καλαμποκιού τους τελευταίους 12 μήνες.

Τα παιδιά στα τρακτέρ είδαν την τιμή του καλαμποκιού να ανεβαίνει, δανείστηκαν λεφτά φύτεψαν καλαμπόκι (επιδοτούμενο;), ξεφούσκωσε το καλαμπόκι, φαλιρίζουν τα παιδιά, θα φορολογηθείτε εσείς για να αμειφθούν για το λάθος τους, και για να περάσετε εσείς από την Εθνική Οδό.

Το καλαμπόκι φούσκωσε γιατί, βλέποντας το πετρέλαιο να ανεβαίνει, οι ίδιοι ηλίθιοι που στηρίζουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, άρχισαν να σπρώχνουν επιδοτούμενη βιοεθανόλη. Ρακί, για υποκατάστατο βενζίνης.

Κι ας φώναζαν μερικοί ότι ο δεύτερος νόμος προβλέπει, και η εμπειρία επιβεβαιώνει, ότι 1 λίτρο βιοεθανόλης καταναλώνει, για να παραχθεί, πάνω από ένα λίτρο ντήζελ, χώρια το καλαμπόκι.. Ας φώναζαν οι πραγματικοί οικολόγοι ότι είναι έγκλημα να χαλάς φαγητό για να οδηγείς αυτοκίνητο. Ας φώναζαν οι παλιοί ότι τις ίδιες ανοησίες δοκίμασαν το 78-79. Ας φώναζαν οι νεοφιλελεύθεροι ότι οι επιδοτήσεις καταστρέφουν την οικονομία.

Φάτε τα τρακτέρ τώρα. Όπως θα φάτε, οι περισσότεροι, τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά. Κορόιδα τότε, κορόϊδα τώρα, κορόϊδα πάντα. Οι φούσκες δεν είναι μόνο στα χρηματιστήρια, είναι οπουδήποτε υπάρχουν κορόϊδα και αγνές προθέσεις.

http://ophioussa.blogspot.com/2009/01/2_23.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ammodytes vipera meridionalis avatar
  ammodytes vipera meridionalis 23/01/2009 06:54:17

  δεν θα υπήρχαν αν δεν έπαιρναν επιδότηση για να κατασκευαστούν και επιδότηση για να λειτουργήσουν.

  Τεχνητή ζήτηση ανεμογεννητριών. Τεχνητή ζήτηση καλαμποκιού. Ο Madoff και η φούσκα του ήταν τεχνητή ζήτηση αξιογράφων

 2. Decay avatar
  Decay 23/01/2009 07:38:43

  Τεχνητή αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΗ (ακριβότερη κιλοβατωρα) για να καλυφθούν οι επιδοτούμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  Γιατί καλές οι ανανεώσιμες, αλλά άδειες μονο για τα δικά μας παιδιά, αυτό παραπάει...

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/01/2009 07:40:46

  Σωστός! με παράλληλη τεχνητή αύξηση τιμής καλαμποκιού, τεχνητή προσφορά καλαμποκιού, τεχνητές προσδοκίες αγροτών, να μια συνέπεια.

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 23/01/2009 08:39:11

  Αν και δεν μας δίνεις πολλή τεκμηρίωση, ενστικτωδώς ταυτίζομαι με το ποστ, καθότι αντανακλά και δικές μου υποψίες. Αγαπητέ ammodytes, μήπως θα μπορούσες να μας δώσεις και τίποτα πηγές για τεκμηρίωση των όσων λες, για όταν θα τα λέμε κι εμείς παραπέρα;

  Το πράγμα με τις ΑΠΕ φαινόταν ύποπτο από τότε που ανέλαβε "εργολαβικά" να τις προμοτάρει η Καθημερινή μετά την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία.

 5. globek-ataktos avatar
  globek-ataktos 23/01/2009 09:10:49

  Decay- ευτυχώς τα κοράκια δεν κατάλαβαν τίποτα για τα ενεργειακά (μιας και ούτε μελέτες έκαναν από το 1987-9) έτσι με βάση το ΜΜΠ –Ορυχείων1996 ο πρόσφατα αποθανών Καβουριδης με τα κοράκια του έφαγε όλα τα φιλέτα και τώρα αγαπητέ όλα είναι στο αέρα (η κάτω από την γη μας) ,και λόγο του tg φ αδύνατο για εξόρυξη με την μέθοδο της αρπαχτείς .Έτσι ο Τακης αλλά και ο λαουτζίκος σε λίγο θα φάμε παπαλα .Έτσι απλά και ξάστερα .Αστούς με της ΑΠΕ ,πυρηνικά κλπ .Όλα είναι κάτω από την Ποντωκομη χα χα χα

 6. ammodytes vipera meridionalis avatar
  ammodytes vipera meridionalis 23/01/2009 09:15:23

  Αναφορικά με την βιοεθανόλη, το καλύτερο κατανοητό αλλά τίμιο άρθρο που δίνει ενεργειακό ισοζύγιο (ανεξάρτητο από οικονομικά, τα Joules είναι Joules και τα Watt, Watt) είναι ένα του Scientific American (έχει και εικόνες). Να το βρώ, και θα δούμε πως θα το αναρτήσω εγώ ή ο factorx

 7. ataktos avatar
  ataktos 23/01/2009 09:35:16

  Nie pomoze juz nic ...

 8. donaE avatar
  donaE 23/01/2009 10:17:43

  Ωραιο αρθρο ammodytes vipera meridionalis.Ομως μαλλον με νεες φουσκες θα αντιμετωπισουν το προβλημα.Δυστυχως,ειναι ετσι φτιαγμενο πια το συστημα.

 9. ataktos avatar
  ataktos 23/01/2009 10:26:37

  donaE - καλα καλα
  μηπως και με εκλογες ????

 10. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 23/01/2009 10:42:59

  Φούσκες χρηματιστηριακές;

 11. ammodytes vipera meridionalis avatar
  ammodytes vipera meridionalis 23/01/2009 11:35:00

  αν σκεφτούμε τα συστατικά της "φούσκας"...
  Τεχνητή ζήτηση
  Προσδοκία ζήτησης
  Παπαγαλίαση για την μελλοντική ζήτηση
  Πάρε κόσμε πάρε κόσμε
  Μουσικές καρέκλες, μερικοί μένουν όρθιοι
  Τερμα το διάλειμμα, τασ κεφάλια μέσα.

  Όλες οι φούσκες το έχουν αυτό. Είτε είναι τουλίπες, είτε Πασοκικό ΧΑΑ είτε ΝΔ ΧΑ, είτε dot com, είτε καλαμπόκι.

  Σε ευχαριστώ donaE

 12. Evros avatar
  Evros 23/01/2009 11:39:38

  Κάνεις λάθος με την σύγκριση των δύο ειδών.
  Το πρόβλημα με τα αγροτικά προϊόντα είναι παγκόσμιο και το θέμα του χειρισμού των ΑΠΕ στην Ελλάδα είναι τοπικό. Εκ των προτέρων σου λέω ότι η άποψη μου για τον χειρισμό των ΑΠΕ από τις Ελληνικές κυβερνήσεις είναι τραγική. Οι άνθρωποι είναι άσχετοι.


  Στις 15/1/09 οι Financial Times γράφουν :
  Όλα τα άλλα εμπορεύματα, τα αποκαλούμενα “soft” πλήττονται από τη πιστωτική κρίση και οι τιμές τους έχουν υποχωρήσει κατά το ένα τέταρτο από το ανώτερο από το ανώτερο σημείο του περασμένου Ιουλίου.H πτώση τους είναι ελάχιστη σε σχέση με άλλα, εμπορεύματα όπως το πετρέλαιο, τα οποία έχουν διολισθήσει κατά τρία τέταρτα.
  Η πτώση του εισοδήματος έφερε τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Αν οι τιμές ήταν οι περσινές όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι. Αλλά και αυτό είναι προσωρινό γιατί τα παγκόσμια αποθέματα τροφίμων είναι στα επίπεδα της δεκαετίας του 70 και σύντομα οι τιμές θα πάρουν τον ανήφορο.

  Σε όλες τις συζητήσεις πού έχουμε κάνει για τα θέματα της ενέργειας υπάρχει η εντύπωση ότι το ορυκτά καύσιμα είναι ατελείωτα και δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα τα επόμενα 50 χρόνια. Αυτό είναι λάθος. Το πρόβλημα με το πετρέλαιο θα εμφανιστεί τα επόμενα πέντε χρόνια. Η τιμή του θα ξεπεράσει τα 147 δολάρια της προηγούμενης χρονιάς
  Τότε η τιμή της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα είναι φθηνότερη.
  Έχει υπολογιστεί ότι όταν η τιμή του πετρελαίου ξεπεράσει τα 100 δολάρια το βαρέλι συμφέρει η παραγωγή ρεύματος ενεμογεννήτριες (Business Week).

  Θα μου πεις ότι θα παράγω ρεύμα από κάρβουνο. Αλλά με το πρόβλημα των εκπομπών των καυσαερίων και την υπερθέρμανση του πλανήτη η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη θα είναι απαγορευτική.

  Τότε τι έχεις να προτείνεις; Αν το πρόβλημα είχε εύκολη λύση τότε δεν θα χρειάζονταν τόσοι πολλοί να ασχολούνταν με τις ΑΠΕ σε όλο τον κόσμο.

 13. Eichmann avatar
  Eichmann 23/01/2009 11:51:03

  Γεωθερμική ενέργεια.

 14. ammodytes vipera meridionalis avatar
  ammodytes vipera meridionalis 23/01/2009 11:56:40

  είμαι ένας από αυτούς που έχουν ασχοληθεί με ΑΠΕ. Όχι απλά καλοπροαίρετος, αλλά ενθουσιώδης. Αλλά τα τελευταία 20 χρόνια, πρά την κάποια βελτίωση αποτελεσματικότητας (με κάδμιο στα φ/β και μεγάλους ιστους στα αιολικά), πάντα, τα άτιμα είναι, οικονομικά, πολύ πίσω από συμβατικές πηγές ενέργειας, σε οποιαδήποτε τιμή.

  Στην πράξη οι ΑΠΕ είναι μεταφορά ενέργειας από μια χώρα στην άλλη. Χαλάει υδροηλεκτρικό ή πυρήνικό ο Δανός ή ο Γερμανός για να μου πουλήσει κάτι, να έχω και εγώ την ψευδαίσθηση ότι βγάζω.

  Όταν το πετρέλαιο είναι 147, οι ΑΠΕ θα στοιχίζουν 20% ή 80% πιο ακριβά. Όταν είναι στα 347, πάλι θα είναι 20% ή 80% πιο ακριβά. Την Χίμαιρα την θυμάσαι ΕΒΡΟ?

  ΥΓ Και το Business Week έχει λάθος. Συγκρίνει το $100 με το κόστος της ανεμογεννήτριας που είναι στην αποθήκη, με περυσινές τιμές.

  Αν είμαστε μάγκες, τώρα είναι η ώρα να αγοράσουμε φ/β που πουλιούνται με έκπτωση. Ξέρει γιατί δεν μπορούμε? Γιατί δεν υπάρχει κεφάλαιο. Ότυαν υπάρξει, το πετρέλαιο θα ανέβει στα 300 καιο τα φ/β στον ουρανό.

  Με καταλαβάινεις?

 15. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 23/01/2009 12:02:08

  Αυτό το ποστ είναι ένα από τα καλύτερα και πλέον ουσιαστικά της πρόσφατης περιόδου. Μέσα σε πέντε πολύ σύντομες παραγράφους ο Αμμοδύτης πετυχαίνει να θίξει μια πολύπλευρη δέσμη ζωτικότατων προβλημάτων, εστιάζοντας την προσοχή μας σε θέματα, την σημασία των οποίων υποτιμούν συχνά και αυτοί που διακρίνονται για ανησυχίες και κριτικό πνεύμα.
  Μη νομίσουμε, ότι όταν ο Αμμοδύτης καλεί τα κορόιδα "να φάνε τρακτέρ", ότι απευθύνεται αποκλειστικά στους αγρότες. Διότι το μεγάλο θύμα αυτής της κατάστασης είναι η κοινωνία στο σύνολο της.
  Ο Αμμοδύτης κυριολεκτεί. Ήδη τρώμε τρακτέρ, αρρωσταίνουμε και πεθαίνουμε, με αυτά που μας σερβίρουνε στο τραπέζι. Για κάποιους θεριακλήδες, που κάνουν πρόγευμα με καφέ και τσιγαράκι, το ευλογημένο αγροτικό προϊόν που λέγεται ταμπάκο, είναι το σημαντικότερο υλικό, που αυτοί καταναλώνουν, μετά τον αέρα και το νερό. Αυτό έχει μετατραπεί από τις προσμίξεις που του κάνουν από μέσο απόλαυσης σε δηλητήριο.
  Επειδή ζω για πολλά χρόνια στο εξωτερικό και κατά διαστήματα επισκέπτομαι την πατρίδα, βλέπω μέρα με τη μέρα την ολοκληρωτική καθίζηση που υφίστανται τα είδη διατροφής από πλευράς θρεπτικής αξίας, μέσα από την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής και την επιβολή της μονοκαλλιέργιας. Αλλά και με την καταστροφή ή εξαγορά των εγχώριων εταιριώ τροφίμων. Με την επιβολή των καταστροφικών διατροφικών συνηθειών που επικρατούν και σε συνδυασμό με την επίδραση της τηλεόρασης και το αποπνυκτικό περιβάλλον μέσα στις μεγαλουπόλεις, διαπιστώνω, ότι τις τελευταίες δεκαετίες μετοτοπίστηκε ευαίσθητα ο γονότυπος των Ελλήνων. Η καχεξία που διακρίνει τα σημερινά παιδιά επεκτείνεται δυστυχώς και στα νοητικά κέντρα και στο ψυχοσωματικό σύμπλεγμα. Σπάνια υπάρχουν παιδιά σήμερα, που να μην είναι νευρωτικά. Την επικύρωση βέβαια της δήθεν ζωντάνιας στα πλαίσια μιας ανύπαρκτης ζωτικότητας και την απαραίτητη εκτόνωση από την υπερσυγκέντρωση σκουπιδόλης στο νευρικό ιστό, οργανώνουν τα πρακτορεία του Σόρος.
  Ο Ψυχραιμία έκανε μια πάρα-πολύ σημαντική διαπίστωση, ΙΣΩΣ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, στην προηγούμενη ανάρτηση αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Κύριο μέλημα ενός κράτους ωφείλει να είναι η αυτάρκεια σε κρέας και σιτηρά. Ο Αριστοτέλης αναφέρει ως κυριότερο στόχο στα "Πολιτικά" για μια ανθρώπινη κοινωνία την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ στα βασικά είδη. Και στην εποχή του ανθούσε το εμπόριο. Και οι Έλληνες ήσαν από τότε ένας έντονα ναυτικός και εμπορικός λαός.
  Η παγκόσμια επικυριαρχία σήμερα, που στηρίζεται στην παγκοσμιοποίηση με την κατάργηση των δασμών και την επιβολή ενός απροκάλυπτα υπέρμετρου παγκόσμιου καταμερισμού, δεν έχει μόνο τραγικά πολιτικά αποτελέσματα, αλλά επιφέρει τεράστια ζημιά στη δημόσια υγεία, μετρέποντας ημέρα με την ημέρα τα προϊόντα διατροφής σε τροφικά αδύναμη και επιβλαβή ύλη.
  Τα ίδια κυκλώματα εξ άλλου έχουν προγραμματίσει δραστική μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού στο προσεχές μέλλον. Η εταιρία που κατασκεύασε τα δηλητηριώδη αέρια του Άουσβιτς, ΜΟΝΖΑΝΤΟ έχει αναλάβει την παγκόσμια παραχάραξη της τροφής με την παραγωγή και εμπορεία μεταλλαγμένων. Το δεξί χέρι του Μέγκελε είναι υπεύθυνος επιτροπής του ΟΗΕ, ο οποίος έχει επιβάλει απόφαση, ότι απαγορεύεται να υπάρξει αγελάδα από το 2010, που να μην αλλοιώνεται με μια ορμόνη της ίδιας εταιρίας, η οποία σε συγκεκριμένη ποσότητα συσσώρευσης επισπεύδει τον θάνατο. Τα μέτρα αυτά επιβάλλονται με τεχνητές ψυχώσεις, όπως η δήθεν γρίππη των πτηνών (φροντίστε να προμηθεύσετε έγκαιρα χαρτομάντηλα στις κότες σας).

  Ο Αμμοδύτης έθιξε με σύντομο τρόπο και άλλα σοβαρότατα θέματα, όπως η στημένη ποιότητα των περισσότερων οικολογικών οργανώσεων (κάνοντας παράλληλα αναφορά και στους έντιμους οικολόγους για να μην γίνεται σύγχιση) στο βρώμικο παιχνίδι με τα φωτοβολταϊκά, στις επιδοτήσεις ως μέσο οικονομικής διάλυσης, ή τουλάχιστον οικονομικής στρέβλωσης μιας χώρας, στη σύγχρονη ιστορία του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα και στις τεράστιες χαμένες δυνατότητες που δεν αξιοποιήθηκαν, στον τρόπο με τον οποίον συνηθήσαμε να καταπίνουμε ένα σωρό πράγματα. Ο Επώνυμος, σαν ανήσυχος και δόκιμος σχολιαστής ζητάει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία. Και οπωσδήποτε δεν είναι μόνος του.

  Ο Αμμοδύτης μας έβαλε στα δύσκολα, μέσα σε μια ιστοσελίδα, που έστω και εάν δεν είναι σε θέση να δίνει απαντήσεις πάντοτε και σε όλα τα προβλήματα, δεν διστάζει να θέτει αυτά μέχρι την άκρα συνέπειά τους. Έτσι βάζει σε ακόμη μεγαλύτερο ψάξιμο τον φίλο Επώνυμο ως αρχιθιασώτη της αναζήτησης.

  Αμμοδύτη, μεταλλαγμένο καφεδάκι ποιος θα μας ψήσει τώρα, που τελειώσαν τα φράγκα του μήνα, με τους ασκούς που ανοίγεις;

 16. stelios avatar
  stelios 23/01/2009 12:13:46

  13@
  Evros,καποιος πρεπει να σου εξηγησει για τη φουσκα στις τιμες απο τα στοιχηματα.
  Αν παλι εισαι τοσο σιγουρος για 400%ανοδο της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ τιμης του πετρελαιου σε 5 χρονια,μπορεις να γινεις μεγιστανας,υπαρχουν τα εργαλεια.Θυμησου μονον οτι οχι πολυ παλαιοτερα,το πετρελαιο κοστιζε λιγοτερο απο το κοστος εξορυξης...
  Οι τιμες στα δημητριακα φουσκωσαν επειδη δε μπορουσε να φουσκωσει τιποτα αλλο,τοπικεςε κυβερνησεις αναγκαστηκαν να βαλουν εξαγωγικους δασμους για να μη μεινουν νηστικες οι χωρες τους και παει λεγοντας.Αυτη η τρελλα του τριπλασιασμου των τιμων δε διαφερει σε τιποτα απο το φουσκωμα των μετοχων,για αλλη μια φορα πιαστηκε κοτσος ο μισος πλανητης.

 17. Evros avatar
  Evros 23/01/2009 12:30:10

  Eichmann
  Είναι και αυτή μιά λύση αλλά δεν φτάνει και αυτή όμως αντιμετωπίζεται χειρότερα απο τις ανεμογεννητριες. Η επένδυση της ΔΕΗ στις κυκλάδες απέτυχελογω βλακείας. Στην θράκη έχουμε τα μεγαλύτερα κοιτάσματα χαμηλής ενθαλπίας της Ευρώπης αλλα ηυ νομοθεσία για τα πεδία είναι για κλάματα. Δεν πρόκειτε να επενδύσει κανένας σοβαρός επιχειρηματίας.
  ammodytes vipera meridionalis
  Το business week αναφέρεται στο κόστος παραγωγής ενεργειας όχι στην τιμή του προίόντος. Το πρόβλημα με τις ενεμογεννήτριες είναι άλλο. Τα αποθέματα ρουλεμαν που χρησιμοπιούντε φτάνουν μόλις για 2 χρόνια και όταν όλοι ζητήσουν ανεμογεννητριες τότε οι τιμές θα ξεφύγουν. Γι αυτό των φρονίμων τα παιδιά πριν πινάσουν μαγειρεύουν. Όσο για τα φωτοβολταικά τεχνολογικά υπάρχει μεγάλη πρόοδος και φυσικά μείωση του κόστους παραγωγής. Δες την σελίδα nanosolar. Νεα φωτοβολταίκα καλύτερης ποιοτητας και χαμηλότερης τιμής (0.99 το Watt). Σίγουρα όμως αν η ζήτηση για ενέργεια αυξηθεί τότε σίγουρα και οι τιμές των προϊόντων θα αυξηθούν. Το πρόβλημα της ενέργειας θα αντιμετωπίσουμε μετά το 2012 θα κάνει την κρίση που περνάμε να φαίνεται με απλή γρίπη και δεν θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε επιφανειακά

 18. Evros avatar
  Evros 23/01/2009 12:39:52

  stelios
  Δεν έχω χρήματα να στοιχηματίσω.
  Αλλα ούτε το λέω επειδή έχω μυστικές πληροφορίες
  Οταν ή International Energy Egency( δηλαδή όσοι έχουν σχέση με την παραγωγή ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο) λένε ότι το 2020 θα έχουμε πρόβλημα. Στην διεθνή αρθρογραφία υπάρχουν δεκάδες άρθρα για το θέμα και μόνον στην Ελλάδα δεν ασχολείται κανένας.

 19. stelios avatar
  stelios 23/01/2009 12:57:09

  19@
  Αν ανατρεξεις σε ερευνες του '70 θα δεις οτι για σημερα προεβλεπαν οτι τα αποθεμετα θα ειχαν σχεδον εξανληθει,αλλα οτι θα ειχαμε ξεκινησει να φερνουμε απο την..Σεληνη καυσιμα,την τυφλα τους τη μαυρη εχουν,ας μας πουν τι προβλεπυν για τον Νοεμβριο φετος κι ας αφησουν κατα μερος το 2020 που κανενας δε θα τους ζητησει τα ρεστα για αυτα που λεν σημερα.
  Το οτι πρεπει να στραφουμε σε εναλλακτικες πηγες ειναι αναμφισβητητο,οχι ομως να ξεχερσωσουμε ολο τον πλανητη για να κονομαν οι καθε παραγωγοι σπορων βιοαιθανολης.
  Υπαρχει και η μπαρουφα των ηλεκτρικων αυτοκ/των
  παραλειποντας να μας πουν οτι το μονο φθηνο ρευμα ειναι απο πυρηνικη ενεργεια.
  Η λυση ειναι μια ,ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ,ακομη και η ανακυκλωση ειναι τοσο ενεργοβορα που πρακτικα, μονον μας απαλλασει απο τις χωματερες,το περιβαλλον παλι θα επιβαρυνθει ενεργειακα.
  Εδω βεβαια δε φταιν σε τιποτα οι αγροτες,αλλα οι κρετινοι στις Βρυξελες που καταστρεφουν καλλιεργειες δεκαετιων για να γινουν μαθητευομενοι(αποτυχημενοι)χρυσοπληρωμενοι μαγοι.

 20. ammodytes vipera meridionalis avatar
  ammodytes vipera meridionalis 23/01/2009 13:38:16

  οι κρετίνοι των Βρυξελλών...

  μας πληρώνουν στο νησί να ξαλείβουμε αμπέλια
  μας πληρώνουμε να έχουμε κατσίκια που έχουν καταστρέψει χειροποίητο τοπίο
  πρέπει να μας πλήρωσαν για ενοικιαζόμενα Γ' κατηγορίας

  οι Βρυξέλλες υποκατέστησαν την σοφία των παππούδων μας και την σοφία τουν παππούδων των παππούδων μας.

  αλλά εμείς είμαστε φτωχοί και αγράμματοι και δεν καταλαβαίνουμε από αυτά

 21. Evros avatar
  Evros 23/01/2009 13:54:18

  stelios
  Συμφωνώ μαζί σου ότι μια καλή λυση είναι λιγότερη κατανάλωση η οποία τουλάχιστον θα δώσει τον χρόνο στην εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης ώστε οι ΑΠΕ να γίνουν φθηνότερες. Οι πρώτες υλες δεν είναι ανεξάντλητες και η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση σε ενέργεια θα δημιουργήσει πρόβλημα πολύ σοβαρό στον πλανήτη. Θα πρέπει να σου αναφέρω όμως ότι μεχρι πρόσφατα ό Ι.Ε.Α. αρνούνταν να παραδεχθεί το πρόβλημα και σ'αυτήν την αρνησή τους βασίζονταν στην Βρεττανία η κυβέρνηση την ενεργειακή της υποδομή.
  Η γεωργία είναι εξαρτημενη απο το πετρέλαιο (χρησιμοποιεί το 12% της παγκόσμιας κατανάλωσης πετρελαίου)και συν όλα αυτά που αναφέρεις για τα βιοκαύσιμα (η αιθανόλη δεν είναι ΑΠΕ) είναι σίγουρο ότι οι τιμές των αγροτικών προϊόντων θα ανέβουν ξανά γιατί ο κόσμος μπορεί να οδηγήσει λιγότερο, να κρυώσει αλλα θα πρέπει να φάει.

 22. Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ avatar
  Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ 23/01/2009 14:06:41

  Τι λέτε για λιγότερη κατανάλωση? Με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας _ΔΕΝ_ υποστηρίζεται η τωρινή πληθυσμιακή πυκνότητα.

  Μόνη λύση είναι η πυρηνική ενέργεια. Οι ανανεώσιμες είναι υποστηρικτικές λύσεις μόνο.

 23. Evros avatar
  Evros 23/01/2009 14:15:58

  Ούτε η πυρηνική ενέργεια μπορεί να αντικαταστήσει την ενεργεια που παράγεται απο τα ορυκτά καύσιμα. Η πρώτη ύλη θα αντιμετωπίσει το 2035. και επιπλέον το εργοστάσιο στην Ιαπωνία το οποίο κατασκευάζει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες απο ειδικό μεταλλο δεν μπορεί να παράγει περισσότερους απο 4 τον χρόνο και ακόμα αν βελτιωθεί περισσοτερους απο οχτώ. Αυτες οι πληροφορίες δημοσιεύθηκαν στο TIMES ON LINE τον προηγούμενο μήνα.

 24. Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ avatar
  Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ 23/01/2009 14:20:12

  @Evros

  Δεν μιλάω για άμεση αντικατάσταση. Τα ορυκτά θα χρησιμοποιηθούν για την μετάβαση. Αν υπάρξει μεγάλη
  ζήτηση καινούργια εργαστάσια θα γίνουν.

 25. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/01/2009 14:30:54

  Συμφωνώ ότι η μονη λυση είναι η πυρηνική, Φυσικά και δεν είναι ακίνδυνη και δεν είναι φτηνή, αλλά ΕΙΝΑΙ, παράγει μέρα νύχτα ισχύ βάσης.

  Τα απόβλητα, πακεττο σε αυτόν που πουλάει καύσιμο

  Κατασκευαστές: 1-2 στις ΗΠΑ, δύο στην Ευρώπη (και η Ζήμενς), οι Ρώσοι αποκλείονται, θενκ γιου.

  Μέρος: Κομοτηνή. Δεν έιναι σεισμογενής, είναι κοντά στο δίκτυο, θέλουν ενίσχυση τα καλώδια (και αν γίνει ατύχημα, θα φωσφορίζει η μειονότητα την νύχτα)

  Αν δεν κάνουμε εμείς, που δεν θα κάνουμε γιατί είμαστε ζητιάνες αδερφες, θα κάνουν οι Βούλγαροι και θα μας πουλάνε.

  Γιατί δεν θέλουμε εμείς?

  Γιατί δεν θέλουν οι εφοπλιστές που μεταφέρουν πετρέλαιο και αέριο, ναι, και η Πετρόλα και η Μοτρο Οϊλ, και κάτι ήσυχοι από το Λόντον, και κυρίως, διότι

  υπό την εποπτεία της IAEC, λαμογιές και μίζες κομμένες (ρωτήστε την ΔΕΗ, τον Μυτ, τον Κοπ κλπ)

 26. tony avatar
  tony 23/01/2009 15:30:04

  Η μόνη εφαρμόσιμη λύση είναι μείωση του πληθυσμού στο 1/5.Περισσεύουν σε αυτή τη γή 5 δισεκατομμύρια ηλίθιοι που ψηφίζουν bush Κωστάκη και Γιωργάκη.Δυστυχώς θα πρέπει να καταναλώσουμε ενέργεια για να απαλλάξουμε τον πλανήτη από τά καταραμένα πέντε δισεκατομμύρια ηλίθιους, χριστιανούς μωαμεθανούς αστυνομικούς,δημοσίους υπάλληλους,και ότι οτι άλλη επιζήμια παραγωγή έβγαλε αυτός ο πλανήτης.Ας δοξάσουμε τον θεό Αρη που ήρθε να υπηρετήσει τη Θεά Θέμιδα και μην ανησυχείτε αδέλφια μου.Εαν ειναι δικαιο να επιβιώσουμε θα επιβιώσουμε εαν όχι οχι. Μια πρέπει να είναι η πίστη μας.Θάνατος στους χριστιανούς κατακτητές.Ας πιστέψουμε στό θεό Αρη και αυτός θά κάνει ενα σπουδαίο δώρο στη Θέμιδα.
  ΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.

 27. stelios avatar
  stelios 23/01/2009 15:47:18

  23@evros
  Oταν πριν κανα χρονο πηγαν οι εξυπνακηδες απο τις Βρυξελες στην Κινα για να τους κανουν την... παρατηρηση επειδη ρυπαινουν πολυ,οι Κινεζοι που ξερουν με τι γελοιους εχουν να κανουν,τους εξηγησαν οτι ναι μεν η Κινα ρυπαινει υπερβολικα,αλλα κατα κεφαλην ο Κινεζος ρυπαινει 6 φορες λιγοτερο απο το Δυτικο,αρα εχουμε περιθωρια 6πλασιασμου της ρυπανσης.Φυσικα των χαρτογιακαδων τους επεσε το σαγωνι,διοτι αντιληφθησαν αιφνης οτι ο κιτρινιαρης απαιτει κι αυτος δυτικο επιπεδο καταναλωσης και ζωης,πραγμα που δεν τους ειχε περασει μεχρι τοτε απο το μυαλο,διοτι απλα ηταν...Κινεζοι οι καημενοι!Δηλαδη μονο για να δουλευουν σα μαλακες και να καταναλωνει η Δυση.
  Με δυο λογια,το αμερικανικο life style ηταν εφικτο για το 10% του πλυθησμου,αλλα δε μπορει να ειναι για το 50%,δε φτανει ο πλανητης.Το τι θα γινει απο κει και περα κανενας δεν το γνωριζει,μπορει μονο να κανει διαφορετικα σεναρια.

 28. donaE avatar
  donaE 23/01/2009 16:26:36

  Αν τελικα δεν 'φθανει' για ολους,τι θα γινει με τα κινηματα ισοτητας και τα σχετικα?Με την αριστερα?Πως θα τοποθετηθουν.

 29. Eichmann avatar
  Eichmann 23/01/2009 16:37:28

  ΝτοναΕ. Χέστηκε η φατμέ στο τζαμί!! Αυτό προς απάντηση της ερώτησής σου χωρίς καμία μομφή προς εσένα.

 30. donaE avatar
  donaE 23/01/2009 16:45:48

  @31 Eichmann
  οσο και αν πεις ομως το ερωτημα πλεον θα πλαναται και καθε φορα θα μπαινει.Μεχρι τωρα η Κινα ηταν απομονωμενη.Τωρα διεκδικει και παιρνει μεριδιο,παραγμα που γινεται αντιληπτο ,ο κοσμος καταλαβαινει.

 31. stelios avatar
  stelios 23/01/2009 17:07:56

  Μα ειναι απλο,αν-λεω αν-υπαρξει καταμερισμος του πλουτου παγκοσμια,αυτο θα μπορεσει να γινει με αλλο μοντελο ζωης,αρα και αναπτυξης,για τις μαζες τουλαχιστον,δε χωραν 3.000.000.000 αυτοκινητα,ουτε οπως στην Ινδονησια σημερα καθε Ινδονησια αντι να πλενει το ριχταρι της το πετα γιατι ειναι παμφθηνη η 12αδα και αυμφορο το πλυσιμο.Ουτε τα σκουπιδια θα χωρα ο πλανητης.
  Πριν 40 χρονια το σκουπιδιαρικο περνουσε μια φορα την εβδομαδα και ποτε δε γεμιζε στο τελος,τη στιγμη που και η τελευεταια μπουκαλα αξιοποιουνταν ανεξαρτητως χρωματος και σχηματος.
  Ο κατοικος παραγκουπολης η ο αγροτης του3ου κοσμου δεν παραγει ουτε ενα κιλο σκουπιδια το χρονο.Το μοντελο των προιοντων μιας χρησης(αρα και της ασταματητης παραγωγης)δε μπορει να ζησει για πολυ,παγκοσμιοποιημενα τουλαχιστοαν.

 32. donaE avatar
  donaE 23/01/2009 17:23:21

  @33 stelios
  Ποιος θα δεχτει να ριξει το επιπεδο του.Υπαρχουν τοσες θεωριες διανομης του πλουτου και τελικα καμια δεν μπορεσε να λυσει το προβλημα.Η παραγωγη πρεπει να αυξανεται και αυτο χρειαζεται καταναλωση,αρα ανισοτητες.

 33. tony avatar
  tony 23/01/2009 18:22:04

  Θέλοντας και μή άλλο μοντέλο ζωής.Με αυτόν τον τρόπο που λειτουργούμε, τά αγαθά δεν μοιράζονται δίκαια στα αλήθεια. Η πολεμική αναμέτρηση είναι αναπόφευκτη εάν δεν αλλάξουμε μοντέλο νομής του πλούτου.Το διήλημα ειναι?
  Πολλοι και με το τραμ?
  η
  λιγοι και με ΙΧ
  μπορούμε να είμαστε σε αυτή τη τη γή ότι θέλουμε.
  .........
  Ετσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη....

 34. Evros avatar
  Evros 23/01/2009 18:48:37

  Αν δεν ρίξουμε το επίπεδο ζωής μας θα μας το ρίξει υποχρεωτικά ο αποπλυθωρισμός αρχικά και μετά η κατάρευση των οικονομιών απο τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

 35. ataktos avatar
  ataktos 23/01/2009 18:55:07

  Archaeopteryx- πρώτα πρέπει με το ενεργειακό να άνοιξη η συζήτηση σε όλους τους αρμόδιους φορείς του ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ είναι το άλφα και το ωμέγα .
  Εμείς που σπαταλήσαμε ασύστολα και το «τζάμπα λιγνίτη»στο όνομα του» τζάμπα ρεύμα «( χαχαχαχ) έχουμε βρει την λύση? Μπα ….Για την τοποθεσία έχω γράψει ότι η καλύτερε είναι η Ακρόπολη Τώρα που την πήγαν τα ευρήματα στο μουσείο ,και αυτή άντεξε στους σεισμούς . Θα φωσφορίσουν και οι «κουκουλοφοροι» της Αθήνας ….

 36. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/01/2009 19:16:43

  ατακτε,
  μια φορά και έναν καιρό που μιλούσε με ανθρώπους «στα πράγματα» είχαν παραδεχτεί ότι ο λιγνίτης είναι ρυπογόνος κλπ, αλλά βολεύει. Ήξεραν ότι τελειώνει ο Ελληνικός και θα πήγαιναν Αλβανία.

  Ότι και να κάνεις με την ενέργεια, κάπου πληρώνεται ο λογαριασμός. Π.χ. το «καθαρό» τρόλεϋ, ρυπαίνει στην Πτολεμαϊδα. Τα καθαρό αέριο ...κόβεται, τα φωτοβολταϊκά και η τήξη είναι στο μέλλον (100 χρόνια; 1000 χρόνια;)

  Ή κάρβουνο ή πυρηνική, ή μεσαίωνας.

  Ατακτε, προτιμώ τον μεσαίωνα, αλλά είμαι μειοψηφία

  Όσο για το πυρηνικό στην Κομοτηνή, μην φοβάστε, δεν το θέλει κανείς. Θα πάει λίγο πιο βόρεια στην Βουλγαρία και θα εισάγουμε.

  Ωραίες οι ΑΠΕ, αλλά η ομορφιά δεν ανάβει την λάμπα ή το χυτήριο την νύχτα που δεν φυσάει, και οι καλές προθέσεις... ξέρετε τι είπε ο Τσώρτσιλ

 37. ataktos avatar
  ataktos 23/01/2009 19:19:56

  Μποτίλια στο πέλαγος-διάβασα πρόσφατα για το τελευταίο «επίτευγμα» του Μεγκελε στην Αργεντινή οπού» κατόρθωσε» να «παραξει» μια πόλη με διδύμους κατοίκους μεγέθους 7-8.000 κατοίκων όλοι τους γαλανομάτη και ξανθή τώρα εννοώ τα χρόνια του 60 .Σκέτη τρέλα …

 38. ataktos avatar
  ataktos 23/01/2009 19:29:49

  Λάθος η πόλη είναι στη Βραζιλία και ονομάζεται Candido Godoi

 39. ataktos avatar
  ataktos 23/01/2009 19:33:06

  archaeopteryx-Ο Kim Dzong IΙ σταματάει το πυρηνικό πρόγραμμα εμείς οι «βουκόλοι» θα ξεκινήσουμε ????

 40. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 23/01/2009 19:46:11

  Οπως ξαναγραψα,κτηνοτροφος ελεγε,οτι περυσι,με την ανοδο των τιμων των σιτηρων,καταστραφηκε,οπως και οι αλλοι.
  Φετος,οι κουτοπονηροι αγροτες,φυτεψαν πολυ πραμα,αλλα δε δουλεψε το θεμα βιοκαυσιμο,και ετσι,οι τιμες πεσανε και οι μαγκες πηρανε το μπουλο.
  Εκπροσωπος των αλευροβιομηχανων, ελεγε,οτι τους εδιναν οι βιομηχανοι, 36 λεπτα το καλοκαιρι, αλλα δεν πουλαγαν οι μαγκες,γιατι ηθελαν 55.
  Τελικα οι τιμες πεσανε και τους εμεινε το σιταρι αμανατι.
  Τωρα,επειδη ο Σουφλιας και ο Χ"γακης, ειναι απο τη Θεσσαλια,θα πληρωσουμε σα μαλακες την απληστια των κουτοπονηρων Θεσσαλων, για να πανε στα μπουρδελ-μπαρ,να τα ακουμπησουν στις Ρωσιδες.

 41. ataktos avatar
  ataktos 23/01/2009 19:52:43

  Καθαρότερο αέρα για την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

 42. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/01/2009 20:32:20

  άτακτε,

  επειδή αισθάνομαι ότι σε ξέρω χρόνια, να σε ρωτήσω:

  Πως θα ζεις σε καθαρό αέρα όταν είσαι σε ένα πλανήτη με ψ δισ κόσμο, που όλοι θέλουν αυτοκίνητο, τηλεόραση και κότερο, θέλουν ρεύμα την νύχτα ασχέτως καιρού κλπ. Ονειρεύεσαι κάποιο βιβλίο του Ισαάκ Ασιμοφ, που υποψιάζομαι έφτιαχνε κόσμους με εξελιγμένες μορφές πυρηνικής, και ηλιακής, ποσιτρονικούς εγκεφάλους και ρομπότ αμφότερων των φύλων με εξαιρετικές νοητικές (και υποψιάζομαι σεξουαλικές ικανότητες, και διαστημόπλοια ικανά να ταξιδεύουν σε ταχύτητες μεγαλύτερες από 300.000 χλμ/δευτ. Α! και είχαν μετακομίσει στον ...Γαλαξία

  Και επειδή αυτά είναι γοητευτική επιστημονική φαντασία, καταλήγω ότι προτιμάς τον μεσαίωνα. Καλός ήταν, αλλά είχε μεγάλη ...παιδική θνησιμότητα, και σχετική ανελευθερία.

 43. Eichmann avatar
  Eichmann 23/01/2009 20:59:54

  Παραφράζοντας τον John Maynard Caynes σας λέω ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει το μέλλον του πλανήτη διότι μακροπρόθεσμα όλοι θα είμαστε νεκροί.....

 44. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 23/01/2009 22:03:10

  @Eichmann: παιδιά έχεις;

 45. silegav avatar
  silegav 25/01/2009 00:59:41

  Σχετικά με την "επιδοτούμενη" παραγωγή από αιολικά:

  Δεν υπάρχει επιδότηση αλλά εγγυημένη ελάχιστη τιμή, που σήμερα είναι 80,14 €/MWh (στο Διασυνδεδεμένο). Όμως η τιμή που τελικά πληρώνεται η παραγωγή από αιολικά είναι πιό πάνω, η Οριακή Τιμή Συστήματος. (Χοντρικά 90+ €/MWh)
  Στην ίδια τιμή πληρώνονται οι εισαγωγές ενέργειας και η παραγωγή από ιδιώτες παραγωγούς (ΗΡΩΝ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ).

  Ο όρος επιδοτούμενη δεν ισχύει πλέον για τα αιολικά, εκτός και αν η πτώση των τιμών του πετρελαίου και σε μερικούς μήνες του Φ.Α. οδηγήσει την ΟΤΣ κάτω από την προαναφερθείσα τιμή.

  ------------------
  Και επειδή βλέπω γεμίσαμε από newcons να quotάρω λίγο Ομπάμα ;)
  "We will harness the sun and the winds and the soil to fuel our cars and run our factories."

 46. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 25/01/2009 09:15:37

  Eichmann-μακροπρόθεσμα όλοι θα είμαστε νεκροί…..εισε συγουρος αι μορε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.