#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/11/2010 08:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο δικός μας ΜαραθώνιοςΑυτοί τα έχουν ήδη συμφωνήσει με τους αλλοδαπούς σωτήρες μας. Δεν τους βγαίνουν τα κουκιά στην οικονομία και οι μνημονιακές πολιτικές τους και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς σκεπτικισμό και αντιρρήσεις ή έστω κάποιου είδους διαπραγματεύσεις. Ακριβώς όπως έκαναν και την πρώτη φορά με το περιβόητο μνημόνιο.

Γι’ αυτό επέλεξαν και την τακτική του καλού και του κακού μπάτσου για να μας το σερβίρουν, υπό τύπον διλήμματος και μάλιστα προεκλογικά, μήπως και φοβηθούμε και τρέξουμε να ψηφίσουμε κάτι τεφαρίκια της πολιτικής σαν τον Σγουρό και τον Μίχα, τον Τατούλη και την κυρία αντιπροέδρου ( ξέρετε αυτού που φύσηξε ο αέρας και του πήρε τη σημαία, τον ήρωα των Ιμίων ντε).

Και βγαίνει ο μαραθωνοδρόμος με το κολάν και αποτάσει τον σατανά της αναδιάρθρωσης από τη μία, ενώ από την άλλη ο κ. αντιπρόεδρος ο γνωστός σοφιστής του Θριασίου, με ύφος δέκα καρδιναλίων, και μεταξύ της τέταρτης και της πέμπτης μακαρονάδας, μας σερβίρει την «θεωρία» της αναδιάρθρωσης του χρέους για να έχουμε κάτι να σκεπτόμαστε, λίγο πριν από την κάλπη.

Λίγο πριν βέβαια είχαμε και τον διακαναλικό θρίαμβο του Αρχηγού που χρειάστηκε δύο ώρες για να μας πει, ότι αν δεν του κάνουμε το χατίρι στις εκλογές θα έρθει πάλι σε εμάς να ζητήσει να του ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη για να μπορεί να ταξιδεύει πιο άνετα στο εξωτερικό και να μας διασύρει με νέο αέρα και νέα επιχειρήματα.

Βέβαια τώρα τελευταία δεν χρειάζεται να ταξιδέψει ο τουρίστας για να μας διασύρει, γιατί το καταφέρνει μια χαρά και από εδώ, αφού κάθε φορά που μιλάει, αυτός και η μεταμεσονύχτια κομπανία που αποκαλεί κυβέρνηση, τα spreads  στις αγορές χτυπάνε κόκκινα.

Μήπως είναι τελικά καλύτερα να κάνουμε μαραθώνιο κάθε Κυριακή, για να πηγαίνουν όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες μαζί με τα τσιράκια τους να τρέχουν, να απονέμουν μετάλλια στους εαυτούς τους και να φωτογραφίζονται γιατί κατάφεραν να κάνουν το γύρο του τετραγώνου της γειτονιάς τους, έτσι ώστε να μιλάνε και να ασχολούνται λιγότερο με τα κοινά, μήπως και γλυτώσουμε τίποτα..

Αυτό επίσης θα τους βοηθήσει να είναι και πιο προπονημένοι για να φύγουν και πιο γρήγορα όταν θα έρθει η ώρα που θα μιλήσει επιτέλους ο λαός.  Γιατί αυτός ο κόσμος φίλοι κι αδέλφια κάθε ημέρα που περνάει τερματίζει τον δικό του μαραθώνιο. Αυτόν  της επιβίωσης στο σκληρό στίβο της καθημερινότητας που μας επιβάλουν εδώ κι’ ένα χρόνο, η κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγα της, με τα πειράματα και τις απερισκεψίες τους.

Αυτός ο κόσμος δεν καταλαβαίνει από ψευτοδιλήμματα και εκβιασμούς, γιατί δεν έχει τίποτα να χάσει πια και γιατί στο παραμύθι που του σερβίρουν ακόμα και ο δράκος είναι μαζί του.

Περιμένει προτάσεις με όραμα και ελπίδα. Σοβαρότητα και λύσεις που θα του δείξουν τον δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής. Γιατί ξέρει να δουλεύει και θέλει να δουλέψει. Και θα το κάνει ακόμα πιο σκληρά, αρκεί να γνωρίζει ότι θα έχει και αποτέλεσμα.

Θα το κάνει και με την καρδία του και με την ψυχή του και θα ακολουθήσει όποιον του μιλάει αληθινά και ανθρώπινα.

Γιαυτό από όπου περνάει ο Αντώνης Σαμαράς κάτι αλλάζει. Ο κόσμος που τον ακούει ξαναβρίσκει το χαμογελό του, τη δύναμη να παλέψει και την ελπίδα να προκόψει και να βγεί από τη μιζέρια της ύφεσης και του μνημονίου. Από άκρη σε άκρη στην περιφέρεια και στις πόλεις το ρυάκι γίνεται ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω.

Και στις 7 του Νοέμβρη καμμία ψήφος δεν θα πάει χαμένη γιατί μόνο έτσι θα πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας.

Θα στηρίξουμε παντού τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά. Τον Κικίλια, τον Μιχαλολιάκο, τον Κακαλαμάνη τον Γκιουλέκα, τον Χειμάρα, τον Αγοραστό, τον Πλακιωτάκη, τον Δράκο, και τους άλλους.

Έτσι θα τερματίσουμε τον δικό μας μαραθώνιο. Αυτόν της υπομονής και της ανοχής, για να τους δείξουμε ότι αφού δεν πήραν αυτοί στα σοβαρά τη χώρα μας, θα πάρουμε εμέις με σοβαρότητα την υπόθεση στα χέρια μας και θα τους επιβάλλουμε να σεβαστούν το λαό τους.

Στέφανος Αγιάσογλου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sofia avatar
  Sofia 05/11/2010 10:27:46

  Εξαιρετικό άρθρο. Aπόλυτα στοχευμένο και συνειδητοποιημένο πρέπει όλοι να το λάβουμε σοβαρά υπόψη όταν ψηφίζουμε την Κυριακή. Είναι καιρός να δείξουμε ότι αντιλαμβανόμαστε που μας οδηγούν και να αντιδράσουμε.

 2. Orgismenos avatar
  Orgismenos 05/11/2010 10:32:32

  Καλά τα λέει το άρθρο. Την Κυριακή κανείς δεν πρέπει να υποκύψει σε εκβιασμούς και πιέσεις που μας επιβάλει το ΔΝΤ μέσω των αντιπροσώπων του στην Ελλάδα. Η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να λάβει σαφές το μήνυμα ότι οι Έλληνες κυβερνούν αυτόν τον τόπο και δεν αντέχουν άλλο….

 3. ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ avatar
  ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ 05/11/2010 10:36:18

  Η εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, το έργο της συγκεκριμένης κυβέρνησης, δεν καθιστά πάντα αξιόπιστη την μαραθώνιο διαδρομή. Μάλλον για μαραθώνιο μετ'έκπλήξεων θα πρέπει να μιλάμε με δεδομένο το απρόβλεπτο του επικεφαλής ενόε θιάσου σκιών (δυστυχώς φέρει το αξίωμα του πρωθυπουργού)που ναι μεν εντέλεται, όχι μόνο από τον ελληνικό λαό, αλλά δεν έχει την δυνατότητα αποτελεσματικής υλοποίησης ούτε καν αυτού που εμείς θεωρούμε προβοκάτσια, πόσο μάλλον κινήσεων σε μια θολή σκακιέρα όπως η σημερινή πολιτική κατάσταση παρουσιάζεται. Με τέτοια δεδομένα η μόνη λύση που υπάρχει βραχυπρόθεσμα είναι η περαίωση του συστήματος ΠΑΣΟΚ στην κάλπη την Κυριακή στις 7 Νοέμβρη (όχι μόνο στην εφορεία)και η στήριξη των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά όχι μόνο σαν Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αλλά και σαν την μοναδική αξιόπιστη ελληνοκεντρική και ευρωπαϊκή λύση, ανάχωμα στα κύματα του Ατλαντικού.

 4. nestor76 avatar
  nestor76 05/11/2010 10:57:36

  Ο αρθρογράφος κατάφερε για άλλη μία φορά να μας "δείξει" την πραγματικότητα όπως ακριβώς είναι. Αυτά συμβαίνουν γύρω μας και λίγοι τα αντιλαμβάνονται στην πραγματική τους διάσταση. Ελπίζω αυτοί να γίνουν όλο και περισσότεροι και να δώσουν το δικό τους μήνυμα στις επερχόμενες εκλογές!

 5. Peloponissios avatar
  Peloponissios 05/11/2010 12:36:10

  Για μία ακόμη φορα ένα πολυ καλό μήνυμα μέσα από μία πραγματική παρουσίαση των γεγονότων και με την σημαντική συνδεσή του με τον μαραθώνιο. Μαύρος γάτος ο μαραθωνοδρόμος Γιώργος γιατί ο πραγματικός μαραθωνοδρόμος ήταν προφανώς ελάφι και ήρωας ταυτόχρονα. Μόνο που στην αρχαία Ελλάδα τους καθυστερημένους, τους μαμόθρευτους και τους ανίκανους όχι μόνο δεν τους έβαζαν να πολεμήσουν αλλά τους τακτοποιούσαν
  όπως στην Σπάρτη. Δυστυχώς με βουτυρομπεμπέδες η χώρα οδηγείται στην
  καταστροφή. Μια καιάδα θα μας σώσει αν πετάξουμε τους περισσότερους από αυτούς εντός. Αλλά επειδή οι εποχές είναι αλλες μπορεί να μην υπάρχουν καιάδες αλλά πάλι ένας Μεσσήνιος μπορεί να μας ελευθερώσει. Τα πράγματα είναι προβλέψιμα και η ιστορία επεναλαμβάνεται. Δεν έχουμε παρά να την ακολουθήσουμε και αυτή θα μας οδηγήσει στην νέα πορεία και σωτηρία της Χώρας.

 6. antiGAP avatar
  antiGAP 05/11/2010 17:54:42

  Ekseretiko arthro kyrie Agiasoglou. Ena megalo mpravo omws kai sto antinews pou filoksenei tetoia arthra. Exete kerdisei enan taktiko anagnwsti!!!

 7. Alithinos avatar
  Alithinos 05/11/2010 22:46:35

  Poli kalo arthro. Tin kiriaki dinoume ena ixiro minima se autous pou theoronoun oti mas kivernane (parousa kivernisi) kai se autous pou pragmatika mas kivernane (DNT).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.