#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/02/2012 12:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο δικομματισμός πέθανε. Η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να τον αναστήσειΤο ότι θα γίνουν εκλογές τον Απρίλιο φαίνεται ότι έχει κλειδώσει. Όπως φαίνεται ότι έχει διαμορφωθεί μία κατάσταση στα κόμματα και στο πολιτικό σύστημα που δεν μπορεί να αλλάξει δραματικά. Το σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα πληρώσει τον ΓΑΠ, όποιος και αν είναι ο ηγέτης του.

Ο Βενιζέλος το ξέρει και το βλέπει, γι’ αυτό και βάζει τον Λοβέρδο να προεξοφλεί κυβερνητική συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές.

Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ παίζουν σε δύο ταμπλό: αφενός «κλείνουν το μάτι» στους ψηφοφόρους τους ότι και αύριο πάλι αυτοί θα είναι στην κυβέρνηση (μπορεί με μικρό ποσοστό, μπορεί με πρωθυπουργό τον Σαμαρά, αλλά θα είναι και θα κυβερνούν όπως γνωρίζουν. Άρα το «μαγαζί» έχει μέλλον και δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί). Και αφετέρου παίζουν το ενδεχόμενο να μην προκύψει αυτοδυναμία και να γίνει κυβέρνηση με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπό τον… Παπαδήμο!

Όμως οι εκλογές αυτές θα είναι εκλογές μεταπολιτευτικού χαρακτήρα. Ο λαός θα αποδοκιμάσει τον παλαιό δικομματισμό και θα προκύψει ένα πολυπολικό πολιτικό σύστημα με πολλά «ισοδύναμα» κόμματα και ένα κυρίαρχο μεγάλο κόμμα: την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.

Αυτό είναι το εναλλακτικό και διάδοχο σχέδιο στον δικομματισμό, τον οποίο κυριολεκτικά κατάστρεψε το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και του Βενιζέλου. Αυτόν τον δικομματισμό η ΝΔ του Σαμαρά δεν έχει κανένα λόγο να αναστήσει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. noldor avatar
  noldor 22/02/2012 12:48:27

  Μη τυχόν προκύψει ένα πολυπολικό πολιτικό σύστημα με πολλά «ισοδύναμα» κόμματα και κανένα κυρίαρχο μεγάλο κόμμα και τότε ξυπνήσουν κάποιοι από τον ύπνο του δικαίου.

 2. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 22/02/2012 12:52:20

  Οι φόβοι αυτοί είναι ανεδαφικοί. Η ΝΔ είναι καταδικασμένη να κυβερνήσει διότι εκφράζει τη λογική και το ρεαλισμό. Το πως θα γίνει αυτό δεν σχετίζεται με το αν θα έχουμε δικοματισμό ή όχι. Υπό προϋποθέσεις ο δικοματισμός είναι προς το συμφέρον της. Ειδικά τώρα που έγινε η αποκαθήλωση του σοσιαλισμού. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διαπιστώσει ο ελληνικός λαός ότι η αριστερά είναι γεμάτη ψευτιά και αναποτελεσματικότητα και να σταματήσει το φλέρτ μαζί της. Η τακτική της ΝΔ πρέπει να είναι δημιουργική στο θέμα της επικαιροποίησης των αρχών της ελεύθερης οικονομίας σε συνδυασμό με την αναπτέρωση του ελληνικού ηθικού. Πρέπει να πείσουμε πρώτιστα τους εαυτούς μας ότι μπορούμε. Από ΄κεί και πέρα είτε όλοι οι άλλοι μαζί είτε σε κομμάτια θα ξεπεραστούν από τα γεγονότα.

  • avanti avatar
   avanti @ Dexi Extrem 22/02/2012 13:30:45

   Μήπως έγινε η αποκαθήλωση του φιλελευθερισμού & του νεο-φιλελευθερισμού? Τα αριστερά και σοσιαλιστικά κόμματα συγκεντρώνουν πάνω από 30% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μήπως να τις διαβάσετε αγαπητέ? Εάν αποκαθηλώθηκε κάτι είναι το ΠΑΣΟΚ που στην ουσία δεν είχε αρχές ούτε σοσιαλιστικό κόμμα ήταν, το τι είναι το ΠΑΣΟΚ δεν θα το αναλύσουμε τώρα έτσι κι αλλιώς όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά.
   Τώρα για το πως θα λειτουργήσει η ελεύθερη οικονομία με τόσους φόρους και τα γρανάζια της γραφειοκρατίας πάντα επί το έργον μένει να μας το εξηγήσει κάποιος, αλλά είπαμε είμαστε μεγάλοι παίχτες, ξέρουμε πως να ρίχνουμε την μπάλλα στο διπλανό γήπεδο και καθαρίζουμε.

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ avanti 22/02/2012 13:53:45

    ΠΑνελλήνιο ΣΟσιαλιστικό Κίνημα

  • ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ avatar
   ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ @ Dexi Extrem 22/02/2012 13:32:45

   ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Dexi Extrem 22/02/2012 14:15:46

   Ειδικά τώρα που έγινε η αποκαθήλωση του σοσιαλισμού.
   Που την είδες την αποκαθήλωση του Σοσιαλισμού; 60% πιάνει η αριστερά στις δημοσκοπήσεις. Το ότι το ποσοστό μοιράζεται σε 3-4 κόμματα δεν αλλάζει κάτι. Η Ελληνική κοινωνία παραμένει αριστερόστροφη.

   • Αλέξης avatar
    Αλέξης @ anonymous 23/02/2012 09:22:21

    Αυτό είναι κενό γράμμα. Η Ελληνική κοινωνία αρέσκεται στο να λέει ότι είναι αριστερόστροφη και προοδευτική αλλά στην πραγματικότητα είναι βαθιά συντηρητική και δεξιόστροφη. Απόδειξη ότι η "αριστερά" με εξαίρεση την Οικουμενική δεν έχει κυβερνήσει ούτε μια μέρα. Και ούτε θα κυβερνήσει γιατί πολύ απλά είναι "στημένη" για αντίδραση και όχι για διακυβέρνηση.
    Είδες ποτέ την "αριστερά" να προτείνει κάποια ρεαλιστική λύση;
    Ούτε και γω.

 3. λεω avatar
  λεω 22/02/2012 12:52:24

  Kαι επίσης και εμείς δεν έχουμε κανέαν λόγο να αναστησουμε κανένα απο τα δύο κόμματα που μεταπολεμικά εξεφρεψαν αυτό το ζόμπι που λέγεται Ελλάδα!!

  • Tassos avatar
   Tassos @ λεω 22/02/2012 13:33:26

   Αν εσύ έχεις ψηφίσει ποτέ στην ζωή σου ΝΔ εγώ θα γίνω καλόγερος...

 4. Ερωτοφωτόσχιστος avatar
  Ερωτοφωτόσχιστος 22/02/2012 12:55:50

  Νομίζω ότι ταιριάζει γάντι στην εξαιρετική δημοσίευση ένα κείμενο που είχα γράψει την ημέρα της ψήφισης και της κύρωσης του Μνημονίου ΙΙ σχετικά με το μέλλον της ΝΔ και του πολιτικού συστήματος εν γένει (γι' αυτό και ορισμένα στοιχεία του κειμένου είναι λίγο ετεροχρονισμένα):

  Η ΝΔ «ΤΕΛΕΙΩΣΕ»: ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ!

  Οι στιγμές είναι ιστορικές. Γι’ αυτό δεν αμφιβάλλει κανείς. Οι περιστάσεις απαιτούν μεγαλείο ψυχής, χαλύβδινο χαρακτήρα και καρδιά λιονταριού. Η παρούσα Βουλή διαθέτει σε ολίγιστο έως ανύπαρκτο βαθμό αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι αντιδράσεις, οι λεονταρισμοί και οι ψευτοπαλληκαρισμοί ορισμένων βουλευτών αποτελούν τον επιθανάτιο σπασμό ενός συστήματος που καταρρέει και παλεύει με νύχια και δόντια να διασωθεί.
  Η σημερινή ψηφοφορία άσχετα από το τελικό της αποτέλεσμα θα σημάνει το τέλος μια εποχής, την ολοκλήρωση μια πορείας. Η Ελλάδα θα εισέλθει από τα μεσάνυχτα σε μια νέα περίοδο. Αν το νέο ξεκίνημα θα είναι εύσημο ή κακόσημο, αυτό μένει να αποδειχτεί από τις εξελίξεις. Ο σταχανοβίτης που θα σηκώσει το βαρύ φορτίο της ανάκαμψης, της επούλωσης των πληγών και της αναπτυξιακής προοπτικής είναι η νέα γενιά. Ναι, αυτή των 400 πλέον ευρώ! Ταυτόχρονα, όμως, θα είναι και ο πιο σκληρός, ο πιο άτεγκτος και αμείλικτος κριτής αυτού του περιφερόμενου θιάσου που απόψε θα καθορίσει με την όποια επιλογή του το μέλλον της. Δεν θα δώσει κανένα συγχωροχάρτι και η δαμόκλειος σπάθη που επικρέμαται θα κόψει πολλά κεφάλια, χωρίς να λογαριάζει δικαίους και αδίκους.
  Το διακύβευμα είναι εθνικό ή καλύτερα υπαρξιακό, κρατικής και εθνικής υπόστασης και οντότητας. Ο Σαμαράς βρίσκεται μπροστά στο μονοπάτι της Αρετής και της Κακίας. Ποιο θα βαδίσει είναι δικό του θέμα. Αυτό που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει είναι ότι θα πράξει ό,τι του προστάξει η συνείδηση του και ο αγνός πατριωτισμός του. Μπορεί να αποδειχθεί λανθασμένη η επιλογή του. Εδώ είμαστε για να τον κρίνουμε και αν χρειαστεί να τον κατακρίνουμε. Αλλά, ας είμαστε σίγουροι ότι τα κίνητρα του δεν είναι δόλια. Αυτό φαίνεται στην άσπιλη όψη του προσώπου του, στην καθάρια ματιά του, στην ειλικρίνεια των λόγων του. Εκείνο το «Εμπιστευθείτε με» στο τέλος της δευτερολογίας του βγήκε από τα τρίσβαθα της ψυχής του, της γνήσιας ελληνικής ψυχής. Το πολιτικό του αισθητήριο ίσως τον απατά. Είναι νωρίς για να φωνάξουμε: «Σταύρωσον αυτόν».
  Από την άλλη δεν είμαι δικαστής για να αθωώσω ή να καταδικάσω τους βουλευτές της ΝΔ που διαφοροποιούνται. Κι αυτοί εμφορούνται από τα ίδια υψηλά ιδανικά που διαπνέουν και τον Αρχηγό τους. Η Ιστορία θα αναδείξει τους ανδρείους και θα ρίξει στα τάρταρα τους σκαιούς και τους άτολμους, θα γράψει με χρυσά γράμματα τους φιλοπάτριδες και θα υμνήσει δαψιλώς αυτούς που ενήργησαν με πατριωτικό αίσθημα ενώ θα εξακοντίσει στη λήθη και στη δυσμένεια του Λαού εκείνους που κινήθηκαν αμοραλιστικά και τυχοδιωκτικά.
  Τη Δευτέρα θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές. Τελεία και παύλα. Πριν, όμως, ο Σαμαράς θα πρέπει να διαλύσει τη ΝΔ και να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου και άφθαρτου Κεντροδεξιού κόμματος με ευρωπαϊκές προοπτικές. Η ΝΔ-και το λέω με πόνο ψυχής- εξέπεσε από το όραμα του ιδρυτή της και Εθνάρχη μας. Συμβιβάστηκε, εναγκαλίστηκε με τη διαπλοκή, δεν απέτρεψε την καταστροφή όταν ήταν ακόμα νωρίς και απογοήτευσε τον απλό ψηφοφόρο, τη λαϊκή βάση. Το πολιτικό σύστημα πνέει τα λοίσθια και προσπαθεί πριν κλείσει οριστικά την ταφόπετρα να συμπαρασύρει μαζί του τα πάντα, αδιαφορώντας για τα επερχόμενα. Η ΝΔ αποτελεί κι αυτή μέρος της σαπίλας, δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Το κόμμα γέμισε- για να αντιγράψω τον Φαήλο- ντιντήδες, βαψομαλλιάδες και κομψευόμενους διαδρομιστές, νεοφιλελεύθερα απολειφάδια, μετριότητες και σπιθαμιαίους. Τα κόμματα-δεινόσαυροι πρέπει διαλυθούν και οι πιονέροι του συστήματος να διαβούν πυξ-λαξ τα Καυδιανά Δίκρανα. Άλλωστε τα κόμματα είναι το όχημα για την έκφραση πολιτικών ιδεών, εκφραστές του της λαϊκής κυριαρχίας, εγγύηση πολιτικής ομαλότητας και κοινωνικής συνοχής και ασφαλώς όχι τσιφλίκι του κάθε κομματάρχη και μέσο άσκησης πολιτικών και οικονομικών πιέσεων.
  Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τόλμησε να ιδρύσει την ΕΡΕ σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα αφήνοντας πίσω του τον παραπαίοντα και φθαρμένο Συναγερμό και έχοντας να αντιπαλέψει δύο εξαίρετους και ικανότατους πολιτικούς, τον Π. Κανελλόπουλο και τον Στ. Στεφανόπουλο. Επικράτησε όμως γιατί αφουγκράστηκε την αγωνία του κόσμου και αποκρυπτογράφησε ορθά τα κοινωνικά μηνύματα. Ο ίδιος είχε πει: «Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να με ακολουθήση. Θα είμαι ευτυχής να προχωρήσω, έστω και μόνος. Αλλά τότε, αυτό είναι αυτονόητο, θα είμαι περισσότερο ευτυχής αν δω να με ακολουθούν ελεύθερα, εκείνοι που πιστεύουν όπως εγώ, στην ανάγκη εξυγιάνσεως της πολιτικής ζωής της Χώρας. Έχω καθήκον, έτσι το αισθάνομαι, προσφέρω αυτή την ευκαιρία στον λαό».
  Ο Σαμαράς οφείλει να κάνει την υπέρβαση για να διασωθεί και ο ίδιος πολιτικά και να αναβαπτιστεί μέσα από την ίδρυση ενός νέου κόμματος, χωρίς περιχαρακωμένα ιδεολογικά στεγανά αλλά με σαφείς αναφορές στα λαϊκά ερείσματα, στον νάματα του πατριωτισμού και στην κουλτούρα και παράδοση του γνήσιου κοινωνικού φιλελευθερισμού και όχι του σημερινού φθηνού απεικάσματος. Και φυσικά, στελέχωση από νέους, ικανούς, άφθαρτους αγωνιστές και πατριώτες, γαλουχημένους στην κονίστρα της καθημερινής κοινωνίας και της ανταγωνιστικής αγοράς εργασίας. Με λίγα λόγια, να συγκροτηθεί ένα κόμμα αρχών και αξιών, φορέας των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων και της πολυπόθητης ανάπτυξης.
  Αντώνη, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και τιθάσευσε τις ραγδαίες εξελίξεις υπό την στιβαρή ηγεσία σου. Προσωπικά, σε πιστεύω ακόμα αλλά δεν μπορώ να παραμένω σε ένα κόμμα που πια δεν με εκφράζει, που δεν εκφράζει το σύνολο του κεντροδεξιού ελληνικού εκλογικού σώματος. Η επαύριο της κρίσιμης ψηφοφορίας θα βρει ένα πολιτικό σύστημα νεκρό, σε προχωρημένη φάση σήψης και αποσάθρωσης. Φρόντισε να μην ανήκεις εκεί, για το καλό σου, για το καλό όλων μας και της Ελλάδας.
  Ήδη, ο κόσμος της ΝΔ αισθάνεται προδομένος και ταπεινωμένος. Οι παραιτήσεις των στελεχών της βάσης είναι πιο σημαντική από τις παραιτήσεις των βουλευτών. Το κόμμα φυλλοροεί και αποδυναμώνεται. Πράξε το καθήκον σου και εμείς θα σταθούμε δίπλα σου για το καλό της Πατρίδας.

  • tampakiotis avatar
   tampakiotis @ Ερωτοφωτόσχιστος 22/02/2012 13:18:49

   συμφωνω απολυτα,ειδικα με τις 2 τελευταιες παραγραφους.χρειαζεται ,ο σαμαρας να πηδηξει τον τοιχο και να συνεχισει ,μεκατι διαφορετικο.εφ'οσον ολοι λεμε οτι η μεταπολιτευση τελειωσε ,πρεπει να δειξει οτι το καταλαβε 1ος ο σαμαρας. πρεπει να ξεκινησει με κατι νεο.και το νεο ξεκιναει απο το ονομα....

 5. Ορειβάτης avatar
  Ορειβάτης 22/02/2012 13:41:44

  Εγώ πάντως άκουσα για εκλογές τον Οκτώβριο.
  Άντε να δούμε!

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ Ορειβάτης 22/02/2012 13:55:15

   Οι δεύτερες.

 6. Γιώργος Φ avatar
  Γιώργος Φ 22/02/2012 14:03:17

  Αγαπητε Ερωτοφωτόσχιστε το θέμα είναι άν το κόμμα του Α.Σ. λέγεται Νέα Δημοκρατία ή αλλιώς ή τι θα κάνει με την επίλυση των προβλημάτων του λαού. Δηλαδή άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Μερικοί φαίνεται δεν έχετε αντιληφθεί ακόμη ότι ο χείμμαρος της οργής σχεδόν αγγίθζει τους πάντες.

  • Ερωτοφωτόσχιστος avatar
   Ερωτοφωτόσχιστος @ Γιώργος Φ 22/02/2012 14:20:26

   Αγαπητέ Γιώργο Φ. , αυτό κατάλαβες από το κείμενο;;; Ίσα ίσα που υποστηρίζω ακριβώς το αντίθετο! Δεν θέλω ένα νέο κόμμα που θα διατηρήσει τα φθαρμένα χαρακτηριστικά της ΝΔ αλλά ένα κόμμα ανανέωσης, πραγματικής, σαρωτικής. Διαφορετικά μπορούμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο που χάραξε ο Κουβέλης βαφτίζοντας το ΠΑΣΟΚ ΔΗΑΡΙ και ξεμπερδέψαμε. Το νέο κόμμα προυποθέτει νέους, άφθαρτους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και προσφορά και όχι τους σημερινούς σαλτιμπάγκους και συβαρίτες που μας έχουν πνίξει και μας έχουν στείλει στο πυρ το εξώτερον. Ο Α.Σ. αν δεν έχει σκοπό να αλλάξει τα πάντα, καλύτερα να μείνει με τη ΝΔ γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση το εγχείρημα θα στεφθεί από πλήρη αποτυχία. Ξαναδιάβασε προσεκτικότερα την προτελευταία παράγραφο.

 7. Δημήτρης Α. avatar
  Δημήτρης Α. 22/02/2012 14:53:32

  Εσείς στο antinews πρέπει να καταλάβετε ότι η ΝΔ είναι το όχημα αλλά όχι ο δρόμος. Όταν βλέπεις ότι το όχημα δεν ακολουθεί την επιθυμητή πορεία τότε καλύτερο θα ήταν να βγεις και να συνεχίσεις με άλλο όχημα ή και μόνος. Αν δε το κάνεις θα είσαι όμηρος του.
  Ο Αντώνης την πάτησε, δεν αμφιβάλω ότι είχε καλές προθέσεις, τον παγίδευσαν και τώρα είναι όμηρος μιας πολιτικής που θα στείλει τη ΝΔ στο χαντάκι με το ΠΑΣΟΚ(γιατί κολοτούμπα δεν μπορεί να ξανακάνει, θα έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα) και αυτό θα είναι κρίμα γιατί στο χαντάκι μαζί θα πέσουν και οι λίγοι έντιμοι που μας απέμειναν(π.χ. Φαήλος)

 8. Y. avatar
  Y. 22/02/2012 15:45:36

  Το θέμα είναι ότι τη μετεκλογική συγκυβέρνηση, τη παίζουν όλα τα καθεστωτικά κανάλια, προεξάρχοντος του μέγκα, με πλειοδότη τη ΝΕΤ. Ο πολύς κόσμος (..δυστυχώς όμως και πολλοί ΝΔκράτες ψηφοφόροι), τη χάφτουν τη παραμύθα και το συζητούν όχι μόνο ως υπόθεση εργασίας, αλλά ως βεβαιότητα. Τον Αρούλη, τον ακόυσατε προχθές?
  “…αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, θα ξαναγίνουν εκλογές”, Σαμαράς

 9. pirandello avatar
  pirandello 22/02/2012 16:43:07

  Όποιος πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει κάτω από 20% ή είναι πολύ αφελής ή πολιτικός βλάξ. Δικαιολογείται μόνο αν δεν έχει ενεργό ανάμειξη με τα κόμματα ή επαφή με την κοινωνία και την αγορά για να πιστεύει σε κάτι τέτοιο εντελώς ουτοπικό. Το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορία στην φαυλότητα, τον εκβιασμό, την πληρωμένη ψήφο, διαθέτει μουτζαχεντίν συνδικαλιστές, οι δε βολεμένοι (αλλά και πεινασμένοι πλέον) είναι τόσοι πολλοί που δεν θα διστάσουν να το ξαναψηφίσουν, μ` ένα 50Ευρω άλλωστε όλα γίνονται. Απ` την άλλη η ΝΔ έχει ένα ταβάνι γύρω στο 35%, παραπάνω να το ξεχάσουμε. Άρα εκλογικά τα δυο μεγάλα κόμματα θα κυμανθούν μεταξύ 50-60% συνολικά. Επειδή ζω στην επαρχία έχω μια επιφύλαξη για την δύναμη των δυο μεγάλων κομμάτων στο Λεκανοπέδιο και γενικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Δεν μπορώ να γνωρίζω πως θα αντιδράσει εκλογικά ο κόσμος σ` αυτές τις περιοχές και πόσο μεγάλη εξαθλίωση βιώνουν. Και συντριβή όμως να υποστεί ο δικομματισμός στις συγκεκριμένες περιοχές, πάλι θα διατηρήσει ένα ποσοστό συνολικά της τάξεως του 50% Επομένως, όσοι πιστεύουν ότι ο δικομματισμός πέθανε απλώς είναι αιθεροβάμονες ή αθεράπευτα ρομαντικοί.Το πολιτικό σύστημα είναι καθρέφτης της κοινωνίας, δεν μας προέκυψε, το συνδιαμορφώσαμε και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
  Πάμε τώρα στην περίφημη ανανέωση των κομμάτων που την ακούμε και δεν την βλέπουμε. Εντοπίζω αποκλειστικά και μόνο το πρόβλημα σε επίπεδο προσώπων. Ιδέες έχουμε χρόνια τώρα, ανθρώπους με μεράκι, όραμα, φαντασία έμπνευση και ήθος δεν έχουμε για να τις εφαρμόσουν. Το πρόβλημά μας μέχρι σήμερα ήταν να λέμε απερίφραστα την αλήθεια, να εφαρμόσουμε δύσκολες πολιτικές, να χρησιμοποιήσουμε ανθρώπους που θα κοιτάξουν πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον και όχι το προσωπικό. Άρα το διακύβευμα είναι τα ψηφοδέλτια που θα παρουσιάσουμε σαν αυριανό κόμμα εξουσίας στον κόσμο. Εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα, εκεί χωλαίνουμε. Οι υποψήφιοι για να είναι υποψήφιοι και αυριανοί βουλευτές είναι συχνά απογυμνωμένες πολιτικά προσωπικότητες ή συχνά και πολιτικά απολιθώματα, επαγγελματίες ανειδίκευτοι, μετριότητες, ιντριγκαδόροι, γλύφτες και διαπλεκόμενοι. Δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα (ιδιαίτερα στα κομματικά όργανα) οποιαδήποτε αξιολόγηση ή ανάδειξη στελεχιακού δυναμικού τέτοια που να δημιουργεί ένα διαφορετικό κλίμα εκλογικής αισιοδοξίας. Για πρώτη φορά τα μηνύματα από την βάση επικεντρώνονται στη χρησιμοποίηση άλλων προσώπων, νέων, άφθαρτων, με πολυσχιδή γνώση, με πολιτική άποψη, με ήθος και μεράκι για προσφορά. Τελευταία μας ευκαιρία είναι. Η δημοσκοπική μας πλειοψηφία είναι πρόσκαιρη, αν δεν αξιοποιήσουμε νέα πρόσωπα που θα αναδείξουν την διαφορετικότητα των ιδεών και της πολιτικής μας, πολύ φοβάμαι ότι πολύ σύντομα, απ` τη στιγμή της νίκης μας στις εκλογές όποτε αυτές γίνουν, θα εμφανίσουμε συμπτώματα ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.